Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 13:43   #1441
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez AnnaM23 Pokaż wiadomość
a widziala ktoras z was jak na dwoch facetach przeprowadzali eksperyment podpieli im cos do brzucha zeby czuli sie tak jak kobiety podczas porodu , jeden z nich chyba pol godziny pozniej blagal zeby mu to sciagneli a kobieta nie moze powiedziec ze juz dosc

Niekotrym panom to nie trzeba nic podbijac bo maja takie ladne "daszki" z brzuszkow

Ja za to slyszalam o badaniu naukowym, w ktorym okazalo sie, ze kobiety na skutek danych hormonow np. w ciazy przestawaly widziec atrakcyjnosc w swoich partnerach. I tak samo niektore kobiety poznaja facetow biorac tabletki antykoncepcyjne i sa super zakochane w nich a potem odstawiaja tabletki, struktura hormonalna sie zmienia i wtedy dopier zauwazaja minusy i zastanawiaja sie jak ja moglam z takim kims byc, To dopiero jajca.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 13:43   #1442
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Nie, nie, nie. Słuchaj kochana, ja mam ze swoim to samo. Ale wlasnie sęk w tym, ze nie ma co ich "cisnąć" i zmuszac do gadania o tym bo się całkiem zniecheca <nic na sile> Moj to od razu ucieka albo najchetniej zatkalby uszy jak zaczynam temat ciazy, tak trzęsie gaciami ze strachu. I tez sie nie wzbranial 2 lata przed dzieckiem, sypialismy bez zabezpieczenia mowiac "jak bedzie to bedzie, a jak nie to nie". Oni musza powoooooli sie z tym oswoic. Gadac z nimi o tym tylko wtedy gdy sami zaczna temat. No chyba, ze facet gada totalne glupoty - mojemu tez sie juz zdarzalo, ze zaczynam mnie straszyc i stresowac soimi obawami o to, ze "no to teraz bedzie przesrane i koniec ze wszystkim tj z wolnoscia, wygoda, spokojem itd" - wtedy sprowadzam go krotką riposta na ziemię. Albo poprostu mowie mu, ze nie zamierzam sluchac jego glupiego gadania i jak juz sie wyplacze w poduszke i dojrzeje to wtedy niech przyjdzie pogadac. Trzeba dac im czas. Faceci sa jak duze dzieci - w kazdym wieku jest to dla nich szok nawet jak planuja potomka - tak slyszalam od par w roznym wieku i z roznymi stażami.
Trochę mi ulżyło, ze nie tylko mój sobie nie radzi z tematem a na próby pogadanki mówi 'nic' albo spi na kanapie
Chwilami przeszlo mi przez mysl w tych ostatnich tygodniach, mimo poczatkowej radosci, ze popelnilam błąd życiowy, ale teraz widzę promyczek nadziei, że jednak faktycznie moj TZ to duże bobo, które musi dojrzeć do tematu
To chyba dobra taktyka - nic na siłe. Wziac ich na przeczekanie, nie naciskać, nie prosić, nie obnosić się z ciążą. Co do glupiego gadania, ostatnio zaczal 'pyskowac', ze jak zrobi prawo jazdy skoro wszyscy tego tak bardzo chcą, to bedzie co chwile jezdzil w delegacje i wracał tylko na weekendy. To mu powiedziałam, ze weekendowego tatusia nie potrzebuje, wiec może w ogóle z tych delegacji nie wracać.
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 13:46   #1443
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja też zjadłam coś niezdrowego...sałatkę śledziową... i co najlepsze nie mam po niej żadnych mdłości...nic...[COLOR="Silver"]

Mówisz,że niezdrowo? Rybki zdrowe przecież są,masz Omega 3 w nich...
Ja też właśnie rybę zjadłam,taką z puszki. I jeszcze coś za mną chodzi ale nie wiem co... idę przejrzeć co tam jest do jedzenia. No dzisiaj to mam mega gastrofazę (ale nie żebym coś paliła )
Stary 2013-06-01, 13:52   #1444
AnnaM23
Raczkowanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Niekotrym panom to nie trzeba nic podbijac bo maja takie ladne "daszki" z brzuszkow

Ja za to slyszalam o badaniu naukowym, w ktorym okazalo sie, ze kobiety na skutek danych hormonow np. w ciazy przestawaly widziec atrakcyjnosc w swoich partnerach. I tak samo niektore kobiety poznaja facetow biorac tabletki antykoncepcyjne i sa super zakochane w nich a potem odstawiaja tabletki, struktura hormonalna sie zmienia i wtedy dopier zauwazaja minusy i zastanawiaja sie jak ja moglam z takim kims byc, To dopiero jajca.

ja chyba sobie zrobie sobie chleb z nutella, niedawno zjadlam jablko ale znowu mnie ssie, powiem wam ze to okropne boje sie pomyslec co bedzie po porodzie :P
Stary 2013-06-01, 13:56   #1445
gosia261282
Gang Iren

AnnaMto twój brzdąc w avatarze? Boski!
Stary 2013-06-01, 13:58   #1446
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Chrzest to dla mnie tez sprawa drugorzędna, wychodzę z założenia, że dziecko może się samo ochrzcić, kiedy będzie już świadome. Ja byłabym hipokrytką obiecując, ze będę wychowywać w wierze katolickiej, moj mezczyzna tak samo. Ale babcia - mama TZta jest bardzo wierzaca, wiec o ile ślub, a raczej jego brak, jest w stanie przeboleć, to braku chrztu nie przeboleje na pewno. Może więc zostać chrzestną, ona na pewno znajdzie księdza, który dziecko ochrzci a akt chrztu nie będzie hipokryzją.

My z Mężem uzgodniliśmy, że tzw. pakiet startowy( chrzest + komunię) zapewnimy dziecku. Starszy syn TŻta miał podobny pakiet i dopiero przy bierzmowaniu podjął decyzję, że dalej w to nie wchodzi. Mój Mąż jest niewierzący i decyzję o tym tez podjął w wieku nastoletnim, mimo że był wychowany w katolickiej rodzinie. Mieszkamy obecnie na wsi i nie chcę, aby przez mój wybór o odroczeniu ewentualnego chrztu, dziecko było wytykane palcami-niestety są to minusy wiejskich społeczności-newsy rozchodzą się tak szybko, że onet ma na noc.

Co do ślubu, dopóki nie byłam z moim TŻ ślub był dla mnie nieistotny, a nawet wolałam się z nikim formalnie nie wiązać. Wcześniej byłam przez 7 lat związana z kimś i ślub był dla mnie nie do pomyślenia, bo obawiałam się co będzie potem. Wówczas nie brałam tego pod uwagę nawet gdybym zaszła w ciążę. Dzisiaj jestem żoną i nie boję się tego co będzie kiedyś. Wiem, że z nikim innym nie miałabym odwagi popełnić tej głupoty za jaką dotąd uważałam małżeństwo. Mój Mąż nie jest ideałem, ale idealnie do mnie pasuje

11.06.2013[*]

Edytowane przez aira
Czas edycji: 2013-06-01 o 14:00
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:04   #1447
AnnaM23
Raczkowanie

Gosia moj moj dziekuje

My naszego nie chrzcilismy i przez to mialam konflikt z moim tata, trwal tak dlugo az przygarnal ze nie moze mi narzucac swojej woli, on chcial ochrzcil ok , ja nie czuje takiej potrzeby, jak maly w przyszlosci bedzie czul taka potrzebe to ok nie bede miec nic przeciwko slub tez mamy tylko cywilny bo to ma byc dla nas
Stary 2013-06-01, 14:06   #1448
Malgos_12
Zakorzenienie

No i po Usg termin 30 styczeń
Wszystko wygląda dobrze i okrąglutko (czyli tak jak powinno być -tak powiedziała gin). Zarodka niestety jeszcze nie było, ale powinien pojawić się na dniach
Zaproponowała, żeby jeszcze sprawdzić toxo, progesteron i na moją prośbę tsh, będę spokojniejsza i mam relaksować się na wakacjach

Każdy ma swoje poglądy na związek i ślub. My jesteśmy rok po ślubie, daje nam to radość i nie odbieraliśmy tego jako zamieszania czy otoczki. To był piękny i szczególny dzień (tzn prawie tydzień hahah), który spędziliśmy w gronie rodziny i przyjaciół.... z drugiej strony wiele się nie zmieniło - było nam razem dobrze i nadal jest
Co do ciąży to nie wyobrażam sobie, żebyśmy zdecydowali się próbować, gdyby mój tż 1 100% nie był tego pewien. Nie mamy problemu o tym rozmawiać, widzę jak bardzo się cieszy i cały czas mnie wspiera, jak się czymś martwię...
U nas nie ma czegoś takiego jak "odpoczywanie od siebie"... ale ile charakterów tyle różnych związków, co u jednych się sprawdza u innych nie bardzo i w sumie dobrze, że nie wszyscy jesteśmy tacy sami bo świat byłby nudny

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-06-01 o 14:09
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:10   #1449
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
No i po Usg
Wszystko wygląda dobrze i okrąglutko (czyli tak jak powinno być -tak powiedziała gin). Zarodka niestety jeszcze nie było, ale powinien pojawić się na dniach
Zaproponowała, żeby jeszcze sprawdzić toxo, progesteron i na moją prośbę tsh, będę spokojniejsza i mam relaksować się na wakacjach

No to świetnie,że wszystko dobrze
A przypomnij kochana który to tydzień u ciebie?

Fajny artykuł o ciąży i porodzie w dawnych czasach,o różnych zabobonach. Aż trudno w te rzeczy uwierzyć:

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ul,2339,0.html
Stary 2013-06-01, 14:11   #1450
AnnaM23
Raczkowanie

my tez rok po slubie i jest tak samo tzn bylo bo teraz mam fochy o byle co hehe no i maz mnie prawie na kazdym kroku wkurza.
Zawsze najbardziej mnie wkurzalo ze jak sie klocilismy to on 10 min pozniej zachowywal sie tak jakby nigdy nic :P mi tak szybko niestety nie przechodzi a czasem bylo i tak ze wychodzil trzaskajac drzwiami przejechal sie po miescie i wracal
Stary 2013-06-01, 14:18   #1451
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Fajny artykuł o ciąży i porodzie w dawnych czasach,o różnych zabobonach. Aż trudno w te rzeczy uwierzyć:

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ul,2339,0.html
uuuuuhhhhhh......aż mnie zemdliło w końcu

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:19   #1452
gosia261282
Gang Iren

Oczekująca swojego pierwszego dziecka kobieta przychodzi do ginekologa i pyta: "Panie doktorze, mój mąż chciałby się pana zapytać o jedną ważną sprawę..."

"Wiem, wiem", ginekolog kiwa głową ze zrozumieniem. "Mężowie zawsze pytają w tej sytuacji o jedną sprawę.”

Kobieta patrzy na niego zdziwiona. Doktor kontynuuje:

„Może pani bez problemów współżyć aż do szóstego miesiąca ciąży."

"Nie, nie, nie o to mi chodzi", kobieta kręci przecząco głową. "Mój mąż chciałby wiedzieć, czy nadal mogę kosić trawnik?"
Stary 2013-06-01, 14:28   #1453
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
[B]

My z Mężem uzgodniliśmy, że tzw. pakiet startowy( chrzest + komunię) zapewnimy dziecku. Starszy syn TŻta miał podobny pakiet i dopiero przy bierzmowaniu podjął decyzję, że dalej w to nie wchodzi. Mój Mąż jest niewierzący i decyzję o tym tez podjął w wieku nastoletnim, mimo że był wychowany w katolickiej rodzinie. Mieszkamy obecnie na wsi i nie chcę, aby przez mój wybór o odroczeniu ewentualnego chrztu, dziecko było wytykane palcami-niestety są to minusy wiejskich społeczności-newsy rozchodzą się tak szybko, że onet ma na noc.

Co do ślubu, dopóki nie byłam z moim TŻ ślub był dla mnie nieistotny, a nawet wolałam się z nikim formalnie nie wiązać. Wcześniej byłam przez 7 lat związana z kimś i ślub był dla mnie nie do pomyślenia, bo obawiałam się co będzie potem. Wówczas nie brałam tego pod uwagę nawet gdybym zaszła w ciążę. Dzisiaj jestem żoną i nie boję się tego co będzie kiedyś. Wiem, że z nikim innym nie miałabym odwagi popełnić tej głupoty za jaką dotąd uważałam małżeństwo. Mój Mąż nie jest ideałem, ale idealnie do mnie pasuje
Najsmieszniejsze jest to, ze pewnie wiekszosc z tych, ktorzy by sie brali za wytykanie palcami, sami chrzcili i karmili komunia, zdby wytknietym nie byc, a nie z glebokiego przekonania

A co do perypetii damsko meskich, ogladalam wczoraj ciekawy film, polecam, specyficzny humor, ale polecam

http://www.filmweb.pl/film/Grubasy-2009-470047
Stary 2013-06-01, 14:36   #1454
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
a widziala ktoras z was jak na dwoch facetach przeprowadzali eksperyment podpieli im cos do brzucha zeby czuli sie tak jak kobiety podczas porodu , jeden z nich chyba pol godziny pozniej blagal zeby mu to sciagneli a kobieta nie moze powiedziec ze juz dosc
Widziałam - kiedyś jakoś przy okazji trafiłam na to w internecie. Jednak kobitki maja większą tolerancję dla bolu (nie mówię o igłach i zastrzykach bo to inna historia )

Cytat:
AA o to kaman Zapomniałam że jak chłop choruje to go gorzej boli niż wszystkich innych
Tak, a katar to koniec świata trzeba się przyzwyczaić, bo faceci tego użalania się chyba nie oduczą :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-01, 14:42   #1455
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Gosia moj moj dziekuje

My naszego nie chrzcilismy i przez to mialam konflikt z moim tata, trwal tak dlugo az przygarnal ze nie moze mi narzucac swojej woli, on chcial ochrzcil ok , ja nie czuje takiej potrzeby, jak maly w przyszlosci bedzie czul taka potrzebe to ok nie bede miec nic przeciwko slub tez mamy tylko cywilny bo to ma byc dla nas
Brawo za odwagę i postawienie na swoim. Dzieki temu moze wreszcie statystyki koscielne zaczna mieć trochę więcej wspólnego z rzeczywistością. Ja sama zastanawiam się nad apostazją, nie zrobiłam tego jeszcze tylko z lenistwa - baaaaardzo duzo zalatwiania.
Stary 2013-06-01, 14:44   #1456
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
No to świetnie,że wszystko dobrze
A przypomnij kochana który to tydzień u ciebie?
u mnie 5t4d od OM
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:21   #1457
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
u mnie 5t4d od OM
A teraz jakoś jeszcze pójdziesz do gina,żeby serduszko zobaczyć?
I z ciekawości ile u ciebie taka wizyta kosztuje? U mnie 80 f,więc chyba cena w miarę korzystna.Tylko,że lekarz przyjeżdża tak dwa razy w miesiącu tylko,nie ma go na miejscu.
Stary 2013-06-01, 15:31   #1458
agoola83
Raczkowanie

Dzięki, tak zrobię w poniedziałek

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:32   #1459
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Znam jeden przykład siostry mojego meza co wyszla za mieszkala z mezem przed slubem i teraz po slubie kompletnie nic sie nie zmieniło. Ona narzekała juz pzred ze ona wszytko robi a on to pan i wladca i nawet zupy sobie nie naleje
I teraz po slubie juz nic nie wskóra
Ta...to trochę jak wiara, że ślub to taka magiczna chwila, która sprawia, że facet się zmienia
Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
w czerwcu wypada 3 rocznica slubu z moim mężem i powiem wam, że jestem mega szczęsliwa, mamy czasem jakies fochy do siebie ale żeby była jakas poważna kłótnia to nigdy, bardzo mogę na niego liczyć w każdej sytuacji i ogólnie bardzo mi pomaga
wzielismy slub po ponad roku znajomości, mieszkaliśmy razem czasami tylko weekendami ale raczej tego mieszkaniem nazwac nie mozna

wcześniej byłam w dwóch związkach, oczywiście się rozpadły po zamieszkaniu razem, może dlatego, ze odkryłam prawdziwe oblicze moich byłych parterów, którym tylko była w głowie zabawa a kwestie rodzinne były na ostatnim miejscu

jak poznałam swojego obecnego męża to od razu wiedziałam, ze to ten
U nas 3 rocznica w lipcu nie wiem kiedy to zleciało
Ja po pół roku wiedziałam, że tylko ten facet ze mną wytrzyma
Cytat:
Mówisz,że niezdrowo? Rybki zdrowe przecież są,masz Omega 3 w nich...
Ja też właśnie rybę zjadłam,taką z puszki. I jeszcze coś za mną chodzi ale nie wiem co... idę przejrzeć co tam jest do jedzenia. No dzisiaj to mam mega gastrofazę (ale nie żebym coś paliła )
Rybki zdrowe...ale inne składniki kupczych śledziowych sałatek raczej za zdrowe nie są
Stary 2013-06-01, 15:36   #1460
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Moja mama w ryg pracowala do dnia porodu, dokladniej jej kolezanka z pracy przeprowadziła ją na druga strone ulicy z ich placówki do sąsiedniej, w której była porodówka, 21 h pózniej na świat przyszedł mój brat ale moja mama to wariatka i pracoholik, więc nie polecam jej metod

Sama musisz ocenić plusy i minusy takiego rozwiązania, jeśli naprawdę Ci ciężko w tych warunkach, to nie ma sensu robić nic na siłe.

Ja sama nie planuję w ogóle przerwy w pracy, ale mam ten komfort, ze mogę pracować praktycznie z każdego miejsca na ziemi, gdzie jest mój telefon, komputer i wifi. Więc istatnio pracuje poprostu z domu
Ech, ciężko trochę Zobaczymy

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-06-01, 15:41   #1461
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:

Rybki zdrowe...ale inne składniki kupczych śledziowych sałatek raczej za zdrowe nie są
Ale z drugiej strony to znaleźć teraz coś zdrowego do końca graniczy z cudem niestety. Chyba że ktoś na i swoje mięsko biegające po podwórku i swój maly ogródek warzywny takie czasy niestety mamy. Gdyby człowiek chcial na wszystko uważać nic by nie jadł a jak tu nie jeść jak śledź w śmietanie tak woła

Stary 2013-06-01, 15:44   #1462
agoola83
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Bo nie umiem pw ta tablecie :p
Od poniedzialku ide do pracy i bede wiecej pisac, teraz nie mam jak za bardzo bo paluchy mnie już bolą od grania

Miało być coś o sobie?
Jestem marzena, pochodze z warszawy. Teraz mieszkamy pod miastem, ale w wakacje odbieramy klucze i będziemy wić gniazdko w mojej ukochanej dzielnicy. Pracuję w reklamie.
Z tżtem jesteśmy po ślubie, dla mnie małżeństwo to taka ostateczna deklaracja. Pewnie, że nie daje pewności, nadal wszystko może się zdarzyć. Ale to chyba też jest w życiu fajne, że nigdy nie można być czegoś pewnym

Co do facetów to mój tż tez ostatnio daje czadu ponad tydzien temu na treningu skrecil kostke i zerwal wiezadla, ma 6 tyg lecec z noga w gorze jestem rozczarowana, bo teraz, kieddy ja potrzebuję opieki on dla mnie nic nie moze zrobic. Obiad, sprzatanie, nawet herbate musze robic sama i dla siebie i dla niego. Ubiegly tydzien byłam na l4 wiec siedzielismy w domu razem, ale jeszcze troche i bysmy sie pozabijali on jest aktywny wiec jak lezy to ciagle cos mowi, ciagle cos robi a ja teraz w ciazy nie czuję sie dobrze i najchętniej leżalabym caly dzien w zaciemnionej sypialni i gapila sie w sciane nicmi sie nie chce a co dopiero zeby byc pielegniarką.

Oj......Mój mąż miał 6 lat temu wypadek na motocyklu, od tego czasu leżał w szpitalu b. długo. Pobralismy się w zeszłym roku w czerwcu (BTW cudowne przeżycie)), wtedy już było z jego zdrwoeim super, super... ale od września znów pojawiły się komplikacje, w marcu kolejne, i tak od wielu miesięcy siedziw domu i czasem miałam dość, teraz troszkę lepiej się czuł, ale pod koniec czerwca znów operacja, już 31-wsza....I tak jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego, że nagle jesteśmy ze sobą 24h/dobę, bo ja pracuje praktycznie na 2 etaty, tzn. pracowałam odkąd pamiętam, teraz leżę i zdycham i nie wiem jak to w poniedziałek będzie...i jak to w ogóle będzie...czsem się z tego śmieję, że jesteśmy takie dwa boroczki, czasem Klusko tak łatwiej Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Obojgu Wam)

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-06-01, 15:45   #1463
agacia_cz
Zadomowienie

oj dziewczyny tak dużo piszecie aż cięzko m inadrobić :/ od kilku dni cierpię na straszne bóle głowy uniemożliwia mi to funkcjonowanie
coś o sobie: mam na imię Agata jestem z okolic Tychów, to moja druga ciąża (córka ma niespełna 16 m-cy) noijestem po ślubie,który wzięliśmy w zeszłym wrzeniu
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:48   #1464
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ale z drugiej strony to znaleźć teraz coś zdrowego do końca graniczy z cudem niestety. Chyba że ktoś na i swoje mięsko biegające po podwórku i swój maly ogródek warzywny takie czasy niestety mamy. Gdyby człowiek chcial na wszystko uważać nic by nie jadł a jak tu nie jeść jak śledź w śmietanie tak woła

Dokładnie...dlatego staram się nie zwariować wiadomo, że nie będę jeść surowego mięcha, bo jednak to za duże ryzyko, ale niektórych rzeczy nie sposób sobie odmówić...zresztą jak jadłam zdrowo (warzywka gotowane na parze i takie tam) to mdłości były straszne...a teraz po sałatce nic...
Stary 2013-06-01, 16:00   #1465
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A,kupne to faktycznie tak średnio,myślałam że robiłaś sama. No ale raz kiedyś jak się zje to też nic się nie stanie
Stary 2013-06-01, 16:06   #1466
kefii
Wtajemniczenie

Ślub zmienia dużo jak się nie mieszka z sobą. Wogóle podjęcie decyzji o wspólnym zamieszkaniu to również ustalenie zasad Siostra męża ich nie ustaliła i robiła wszystko.to teraz płacze. My z mężem ustaliliśmy zasady nie pracuje to zajmuje się domem ale jak pracuje to dzielimy obowiązki. Jak miałam @ to też mi pomagał Wiadomo teraz mi pomaga szczególnie wziął na siebie kuwete i mycie łazienki żebym chemikaliów nie wahala. A no i ogródek mu został. Troszkę w nim robię ale nie przesadzam on podlewa nosi wodę ją lżejsze pracę.
Co do zdrowej żywności to staram się jeść zdrowo ale jak zjem coś nie zdrowego raz na czas to się nic nie stanie. Dziś na obiad był grill a dokładnie kaczek i ziemniaki do tego surówka więc chyba tak strasznie nie zdrowo nie było.
Mam mamy ogródek z warzywami ale już nasiona są zmodyfikowane by dawały lepsze plony. Napewno lepsze niż że sklepu ale muszę jeszcze na nie poczekać. Własną kurke czy kaczke mogę dostać bez problemu. Że świnka też nie ma problemu tata ma znajomego masaża co raz w tygodniu skupuje świnki że wsi i jak potrzebuje to dzwonię i mi odkłada. Ale ne przesadzam że sklepu też jem mięso.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:13   #1467
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Dokładnie...dlatego staram się nie zwariować wiadomo, że nie będę jeść surowego mięcha, bo jednak to za duże ryzyko, ale niektórych rzeczy nie sposób sobie odmówić...zresztą jak jadłam zdrowo (warzywka gotowane na parze i takie tam) to mdłości były straszne...a teraz po sałatce nic...

Cytat:
A,kupne to faktycznie tak średnio,myślałam że robiłaś sama. No ale raz kiedyś jak się zje to też nic się nie stanie

Cytat:
Co do zdrowej żywności to staram się jeść zdrowo ale jak zjem coś nie zdrowego raz na czas to się nic nie stanie. Dziś na obiad był grill a dokładnie kaczek i ziemniaki do tego surówka więc chyba tak strasznie nie zdrowo nie było.
Mam mamy ogródek z warzywami ale już nasiona są zmodyfikowane by dawały lepsze plony. Napewno lepsze niż że sklepu ale muszę jeszcze na nie poczekać. Własną kurke czy kaczke mogę dostać bez problemu. Że świnka też nie ma problemu tata ma znajomego masaża co raz w tygodniu skupuje świnki że wsi i jak potrzebuje to dzwonię i mi odkłada. Ale ne przesadzam że sklepu też jem mięso.
Pewnie, raz na jakiś czas jak się zje coś niezdrowego krzywda nikomu się nie stanie
Ja na razie czekam też na plony z mojego malego ogródka, już nie mogę doczekac się pomidorów mięsna nie jestem, ale czasem coś tam zjem- czy to że sklepu czy od "sąsiada" jedyne w czym wybredzam to rosół - na kilometr wyczuje czy jest z kurki wolnej podwórkowej wiejskiej, czy że sklepowej nadzianej hormonami :p

Stary 2013-06-01, 16:15   #1468
em ma
Zadomowienie

Cytat:
A nawet chętnie zrobiłabym sama, ale jeszcze nie trafiłam na przepis, który byłby idealny...jakoś takie słone to wychodziło po 3 razie się poddałam...
Cytat:
Ślub zmienia dużo jak się nie mieszka z sobą. Wogóle podjęcie decyzji o wspólnym zamieszkaniu to również ustalenie zasad Siostra męża ich nie ustaliła i robiła wszystko.to teraz płacze. My z mężem ustaliliśmy zasady nie pracuje to zajmuje się domem ale jak pracuje to dzielimy obowiązki. Jak miałam @ to też mi pomagał Wiadomo teraz mi pomaga szczególnie wziął na siebie kuwete i mycie łazienki żebym chemikaliów nie wahala. A no i ogródek mu został. Troszkę w nim robię ale nie przesadzam on podlewa nosi wodę ją lżejsze pracę.
Ja czekam na warzywka od babci te ogórki od niej są po prostu całkiem inne...albo pomidorki

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Przestało u mnie padać, więc idę połapać świeżego powietrza papa
Stary 2013-06-01, 16:22   #1469
gosia261282
Gang Iren

Emma może śledzie musiałabyś dłużej pomoczyć,żeby takie słone nie były.
Stary 2013-06-01, 16:53   #1470
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
ja mam to samo! od kilkunastu lat nie jadłam chipsów a teraz zjadłam pół paczki i od razu mdłości mi przeszły
po warzywkach miałam mdłości
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości