Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 14:19   #2071
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
to bolerko jest ściągane? nie lubię zabudowanych, ale bez tej koronki u góry dla mnie przepięknie
tak, tak, sciagane normalnie suknia jest bez ramiączek
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:20   #2072
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Witam, ale mam zaległości od środy. On jest temu winien! Jak tylko znajdę chwilkę to nadrobię. Dostałam piękne kolczyki na imieniny z Apartu. Zastanawiam się, czy nie zostawię ich sobie na ślub. Później wstawię foto

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:21   #2073
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ładnie na Tobie leży

To ja Wam pokażę jedną z tych, które wczoraj mierzyłam. Sukienka była mi trochę za duża - szczególnie w talii, powinna bardziej ją podkreślać. Koleżanka zrobiła zdjęcie ale przy kolejnych już nie mogła bo okazało się, że nie można robić zdjęć. Kolor ecru chyba, widać, że nie za bardzo mi pasuje, krój natomiast mi pasuje
Nie patrzcie na ten cudowny, wystający i do tego czarny stanik
W białych wyglądałam ładnie, przymierzyła jeszcze prócz tej dwie o kroju rybki, z długim koronkowym trenem, zdobione były małymi kryształkami, które mieniły się cudownie <3 były bez ramiączek. Mierzyłam też suknię w stylu greckim i tez super leżała

A moja wymarzona suknia to: Justin Alexander 8530

aaaaaaaaa cudo!!!!!!!!!!!! Idealna dla Ciebie Bierz ją!

2 pytania: Droga jest? Jaki to model? Bo to nie ten justiin alexander? hmm?

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:29   #2074
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie o takich sukienkach dla np. 8 letniej dziewczynki? http://allegro.pl/sukienka-sukienki-...275595882.html
Moja siostrzenica pewnie by o takiej marzyła w dniu mojego ślubu, to jest mała modnisia

Mam siostrzenicę (i jestem jej chrzestną), w dniu ślubu będzie miała 8 lat, chciałabym aby razem z moim siostrzeńcem (będzie miał 7lat) (Tż jest jego chrzestnym) nieśli obrączki tzn. siostrzeniec niósłby obrączki a siostrzenica sypała kwiatki.
Mam jeszcze jedną siostrzenicę ale ona będzie miała niecałe 3 latka i nie wiem czy by sypała te kwiatki bo ona lubi wszystko robić inaczej niż powinna
wg mnie okropne. Za duze, stara malenka.

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Mam identyczną sytuację, też jesteśmy chrzestnymi i chcemy by dzieciaki niosły nam obrączki ale te sukienki zdecydowanie nie podobają mi się Wolałabym coś delikatniejszego, bardziej romantycznego. Tak na szybko znalazłam: http://img.bazarek.pl/162835/12127/3...da6298e617.jpg
http://www.sukienkinawesele.eu/files...ki-225x300.jpg
http://sukienki.eu/zdjecia/sukienka-...zynki-next.jpg
http://pl1.vmstatic.com/sukienka-rozowy-g0000l8zuu.jpg
http://www.krotkiesukienki.pl/files/...-sukienka.jpeg
http://dziecko.cogdziezaile.pl/fotki...-z-kwiatem.jpg

Te sa fajne!
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
poniosło i mnie i mame i będę miec inna kieckę
oto ja w idealnej sukience !
wolalam CIe w tamtej
Cytat:
Ładnie na Tobie leży

To ja Wam pokażę jedną z tych, które wczoraj mierzyłam. Sukienka była mi trochę za duża - szczególnie w talii, powinna bardziej ją podkreślać. Koleżanka zrobiła zdjęcie ale przy kolejnych już nie mogła bo okazało się, że nie można robić zdjęć. Kolor ecru chyba, widać, że nie za bardzo mi pasuje, krój natomiast mi pasuje
W białych wyglądałam ładnie, przymierzyła jeszcze prócz tej dwie o kroju rybki, z długim koronkowym trenem, zdobione były małymi kryształkami, które mieniły się cudownie <3 były bez ramiączek. Mierzyłam też suknię w stylu greckim i tez super leżała

wszystko ladnie ale dol te falbany mi sie w ogole nie podobaja.
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witam, ale mam zaległości od środy. On jest temu winien! Jak tylko znajdę chwilkę to nadrobię. Dostałam piękne kolczyki na imieniny z Apartu. Zastanawiam się, czy nie zostawię ich sobie na ślub. Później wstawię foto
FOTA!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:36   #2075
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa cudo!!!!!!!!!!!! Idealna dla Ciebie Bierz ją!

2 pytania: Droga jest? Jaki to model? Bo to nie ten justiin alexander? hmm?
Nie, nie to nie ona

Coś ponad 2000zł, chyba 2500zł. Model http://www.lisaferrera.eu/suknia/demetrios-1376
Nie wiem tylko czy bym się komfortowo w niej czuła bo jestem płaska jak deska
Mierzyłam inne w tym kroju, bez ramiączek i w kolorze białym i też świetnie leżały miałam tylko wrażenie, że ja się w tych sukniach zabiję i troszkę ciężkie mi się wydawały

Ja jeszcze spokojnie poczekam, w sobotę jestem umówiona z babeczką, która szyje suknie i chciałabym też z nią porozmawiać

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
wg mnie okropne. Za duze, stara malenka.

Te sa fajne!

wolalam CIe w tamtej

wszystko ladnie ale dol te falbany mi sie w ogole nie podobaja.

FOTA!!!
Babeczka mówiła, że krawcowa może te falbany zlikwidowac bo mi się też nie podobały za bardzo były do tego mocno sztywne

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:40   #2076
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

nie potrafię sobie tego wyobrazić, może tylkko lekkie akceny tego fioletu - tak jak dziewczyny pisały.
Hmmm...sama już nie wiem. Może faktycznie macie rację, że ciężko to sobie wyobrazić.
Jak widać mamy ten sam problem. A wydawałoby się, że kolor przewodni to taka prosta sprawa Albo my już za bardzo wymyślamy

A jeśli chodzi o te światełka, którymi chciałabyś "docieplić" salę to SUPER to wygląda! A skąd takie weźmiecie jeśli można wiedzieć

moniczka sukienka śliczna, idealnie do Ciebie pasuje! I podkreśla Twoją świetną figurę! Pięknie w niej wyglądasz!
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:41   #2077
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Fotkę wstawię później jak TŻ zrobi swoim aparatem . Kolczyki są tutaj, TŻ śmieje się, że naszyjnik przy następnej okazji. Ja jednak uważam, że jest chyba jednak za drogi. Poza tym jeśli będę miała sukienkę zabudowaną koronką to nawet nie będzie mi potrzebny.
zestaw.jpg

2014

Stary 2013-06-01, 14:50   #2078
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:

Jaki mam super dzień dziecka rodzice jak co roku nas rozpieszczają

wg. mnie tylko i wyłącznie kwiat - najlepiej żywy, a później zamieniłabym na ten sztuczny

nie potrafię sobie tego wyobrazić, może tylkko lekkie akceny tego fioletu - tak jak dziewczyny pisały.

świetne ja bym je kupiła szczegónlie jak Tż się tym pasjonuje, na pewno mega to doceni

dokładnie żadnych prezentów innych nie przewiduje

Na kawalerski w prezencie mam zamiar mu dać spinki

masakra, uciekałabym gdzie pieprze rośnie. Dobrze, że ani moi, ani też Tż rodzice się nie wtracają

Ostatnio pytałam Was czy pasuje kolor turkusowy do mojej sali a zapomniałam wstawić zdjęcie Tu jest ten kolor co chcę: http://savares.pl/kolekcja-142:153 pytam, bo dużo osób mi mówi, że ten kolor jest za zimny? Ale mi się wydaje, że musi być wyrazisty kolor z tego względu, że kolor ścian jest taki mdły, nijaki. Jak myślicie???
mi tez nie za bardzo sie podoba ten kolor jest zbyt ostry jak na taka duza ilosc materialu/kokard. Jesli sala jest taka duza, to moim zdaniem powinna zostac wlasnie w takich kolorach jak na zdjeciu. za to zaszalalabym z kwiatami ( kolory wisniowe, bordowe, fuksja) moze jakies swiece tez w innm kolorze ( spojne z kwiatami) i zeby tych kwiatow bylo troche wiecej...
po za tym czy wlasciciel sali dysponuje roznymi "szatami graficznymi" czy musialabys sama dokupic te kokardy i reszte?

w ogole to tez nie ogarniam tej laski co zamieszkala z tesciowa i babka.... masakra normalnie. jak ona mogla sie w cos takiego wpakowac :/ w sumie ja z tesciowa tez latwo nie mam, ale przy tamtej to aniol :P wspolczuje jej z calego serca...

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-06-01 o 14:51
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:50   #2079
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Fotkę wstawię później jak TŻ zrobi swoim aparatem . Kolczyki są tutaj, TŻ śmieje się, że naszyjnik przy następnej okazji. Ja jednak uważam, że jest chyba jednak za drogi. Poza tym jeśli będę miała sukienkę zabudowaną koronką to nawet nie będzie mi potrzebny.
Załącznik 5271688
Bardzo ładne kolczyki. Uważam to za dobry pomysł Będziesz już miała z głowy kupowanie biżuterii do ślubu

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 14:53   #2080
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne kolczyki. Uważam to za dobry pomysł Będziesz już miała z głowy kupowanie biżuterii do ślubu
Mam jeszcze jeden komplet (kolczyki + zawieszka) i kolczyki od TŻ - wszystkie srebrne z cyrkoniami. Kiedys pofocę i zapytam Was o zdanie. Chociaż najlepiej dobiera się biżu do sukienki, ale z tym się jeszcze muszę wstrzymać.
Przyznam że marzyłam o perłach, ale jak się nasłuchałam od mamy i od wszystkich wkoło, że absolutnie żadnych pereł na ślub to już mam dosyć

2014

Stary 2013-06-01, 15:06   #2081
poznanianka1990
Zakorzenienie

moniczka90, ładna suknia Bardzo mi się podoba ta koronkowa góra. To jest jakieś ściągane bolerko czy nie? Rozważam taką opcję, ze ściąganym bolerkiem tego rodzaju.
Szczerze - nie pisałam Ci tego, ale tamta suknia mi się w ogóle nie podobała. Nie wyglądała jak ślubna, ale to moje zdanie. Mam nadzieję, że się nie obrazisz...

Aniuska, bardzo ładnie Ci w tej sukni! Mierzyłaś ją w salonie w Poznaniu? Jeśli tak, to w jakim?

Alloffkowa, ale teraz są nowe prawka, tak wyglądają: KLIK
Kiedy zdawałaś prawko? Bo ta zasada jest od niedawna. Moja kumpela zdawała w lutym tego roku i już ma takie nowe, z terminem ważności. A np. moja kuzynka pod koniec zeszłego roku zdawała i ma jeszcze to poprzednie.
Więc jak będziesz zmieniać np. ze względu na adres czy na zmianę nazwiska to będziesz miała nowe, z terminem ważności.

magdalenka, śliczny komplet Bardzo dobry pomysł, by założyć go na ślub

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:14   #2082
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Podobają mi się sukienki tego typu Ja bym chciała, żeby moja kuzynka (a zarazem chrześnica), która w przyszłym roku będzie miała 6 lat, niosła nam obrączki, a jej siostra (która będzie w przyszłym roku miała 3 latka) szła z nią i np. niosła bukiecik kwiatów.
Ale do końca nie wiem czy to ma sens, skoro robimy wesele bez dzieci. Całkiem możliwe, że i tak moją ciocię i wuja będzie wiózł ojciec cioci (bo oni mieszkają w Irlandii), bo na takie imprezy przeważnie ich wozi. To wtedy mógłby wziąć dziewczynki do kościoła i by wróciły z nim do domu. Hmm, sama nie wiem...
Ja na miejscu rodziców tych dziewczynek jakbym wiedziała że chcesz wesele bez dzieci, a do kościoła jednak byś "pożyczyła" ich córki to chyba bym się nie zgodziła. Spotkałam się już z taką sytuacją i tam rodzice odebrali to na zasadzie "do kościoła chcemy dzieci bo ładnie wyglądają a na sali nam będą przeszkadzać". Później się poobrażali na siebie z parą młodą

Cytat:
Piękna jest! Świetnie podkreśla Twoje kształty! Tamta też była ładna, ale w porównaniu do tej

Cytat:
Mam jeszcze jeden komplet (kolczyki + zawieszka) i kolczyki od TŻ - wszystkie srebrne z cyrkoniami. Kiedys pofocę i zapytam Was o zdanie. Chociaż najlepiej dobiera się biżu do sukienki, ale z tym się jeszcze muszę wstrzymać.
Przyznam że marzyłam o perłach, ale jak się nasłuchałam od mamy i od wszystkich wkoło, że absolutnie żadnych pereł na ślub to już mam dosyć
Eeee tam moja mama miała perły na ślubie a są z tatą wspaniałym, zgodnym małżeństwem
Stary 2013-06-01, 15:14   #2083
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
moniczka90, ładna suknia Bardzo mi się podoba ta koronkowa góra. To jest jakieś ściągane bolerko czy nie? Rozważam taką opcję, ze ściąganym bolerkiem tego rodzaju.
Szczerze - nie pisałam Ci tego, ale tamta suknia mi się w ogóle nie podobała. Nie wyglądała jak ślubna, ale to moje zdanie. Mam nadzieję, że się nie obrazisz...

Aniuska, bardzo ładnie Ci w tej sukni! Mierzyłaś ją w salonie w Poznaniu? Jeśli tak, to w jakim?

Alloffkowa, ale teraz są nowe prawka, tak wyglądają: KLIK
Kiedy zdawałaś prawko? Bo ta zasada jest od niedawna. Moja kumpela zdawała w lutym tego roku i już ma takie nowe, z terminem ważności. A np. moja kuzynka pod koniec zeszłego roku zdawała i ma jeszcze to poprzednie.
Więc jak będziesz zmieniać np. ze względu na adres czy na zmianę nazwiska to będziesz miała nowe, z terminem ważności.

magdalenka, śliczny komplet Bardzo dobry pomysł, by założyć go na ślub

Piła http://www.lisaferrera.eu/ w Poznaniu go nie ma

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-06-01, 15:19   #2084
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja na miejscu rodziców tych dziewczynek jakbym wiedziała że chcesz wesele bez dzieci, a do kościoła jednak byś "pożyczyła" ich córki to chyba bym się nie zgodziła. Spotkałam się już z taką sytuacją i tam rodzice odebrali to na zasadzie "do kościoła chcemy dzieci bo ładnie wyglądają a na sali nam będą przeszkadzać". Później się poobrażali na siebie z parą młodą

Piękna jest! Świetnie podkreśla Twoje kształty! Tamta też była ładna, ale w porównaniu do tej

Eeee tam moja mama miała perły na ślubie a są z tatą wspaniałym, zgodnym małżeństwem :)
Wiem, ja też nie jestem przesądna, ale jak mam słuchać ciągle przykładów, że te osoby miały perły i bla bla bla
Ja wiem tylko, że moja babcia miała perły na swoim ślubie w maju. Zmarła śmiercią tragiczną, dziadek po udarze...
Moja mama nawet nie chciała słuchać o perłach, ani o maju. Wiem, że to tylko przypadek, ale już się przestawiłam na cyrkonie

2014

Stary 2013-06-01, 15:24   #2085
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie wyglądasz jeszcze lepiej niż w poprzedniej

Cytat:
Ładnie na Tobie leży

bardzo fajna, ale sam dół (ten doczepiony pasek przy samej ziemi) mi się nie podoba
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:29   #2086
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
pięknie wyglądasz jeszcze lepiej niż w poprzedniej

bardzo fajna, ale sam dół (ten doczepiony pasek przy samej ziemi) mi się nie podoba
Mi też się nie podoba dół (ale tak jak pisałam - można usunąć), ja przymierzałam te suknie żeby wiedzieć czy w tym kroju dobrze wyglądam
Po Waszych opiniach, opinii koleżanki i pani ze sklepu wiem, że taki krój jest dla mnie
W planach mam jeszcze mierzenie mojej wymarzonej sukni żeby zobaczyć czy lepiej mi z koronkową górą czy z gołymi ramionami szkoda, że jest taka droga....ale może znajdę coś podobnego w niższej cenie

Dobra spadam bo jedziemy do mojej chrześniaczki a potem na grilla do znajomych

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-06-01 o 15:30
Stary 2013-06-01, 15:39   #2087
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość

Eeee tam moja mama miała perły na ślubie a są z tatą wspaniałym, zgodnym małżeństwem
Wiem, dlatego raczej nie będę ich o to prosiła. Ale pomarzyć można

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:42   #2088
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny waszym zdaniem do mojej sukni bardziej pasuje ta woalka, czy te kwiaty? Nie mogę się zdecydować co lepiej będzie się prezentować przy mojej sukni
i jedno i drugie

Cytat:

Ostatnio pytałam Was czy pasuje kolor turkusowy do mojej sali a zapomniałam wstawić zdjęcie Tu jest ten kolor co chcę: http://savares.pl/kolekcja-142:153 pytam, bo dużo osób mi mówi, że ten kolor jest za zimny? Ale mi się wydaje, że musi być wyrazisty kolor z tego względu, że kolor ścian jest taki mdły, nijaki. Jak myślicie???
hmm a jakbys do turkusu jako drugi kolor dała złoto?? i te światełka, ociepliłoby sie faktycznie i też mi sie podoba ta dekoracja, która jest na foto

Cytat:
wooow! super tez bardzo ładna

Cytat:
Załącznik 5271688
piękne!

Cytat:
Mi też się nie podoba dół (ale tak jak pisałam - można usunąć), ja przymierzałam te suknie żeby wiedzieć czy w tym kroju dobrze wyglądam
Po Waszych opiniach, opinii koleżanki i pani ze sklepu wiem, że taki krój jest dla mnie
W planach mam jeszcze mierzenie mojej wymarzonej sukni żeby zobaczyć czy lepiej mi z koronkową górą czy z gołymi ramionami szkoda, że jest taka droga....ale może znajdę coś podobnego w niższej cenie

Dobra spadam bo jedziemy do mojej chrześniaczki a potem na grilla do znajomych
tez mi sie dół nie podoba

jestem po mierzeniu kieciek

fotki wstawie, jak mi bratowa przesle, ale najlepiej wyglądałam w Justin Alexander za bagatela 6 tysiaków
http://suknieslubne.pl/pl/produkt/500/8637/
kiedyś ją już oglądałam na necie i od początku jestem w niej zakochana, jest piękna, cudna, klasyczna, no boska, suknia z wyższej półki... jest mozliwosc kupienia modelu salonowego za 3,6 tysiaka... dla mnie to i tak mega duzo, poszukam na necie czy ktos nie sprzedaje taniej...

w Madonnie mierzyłam kilka kiecek tez w przedziale 6 tysiaków... zadna mnie nie zachwyciła, ale juz przy wychodzeniu dorwałam cudo mega w moim stylu
http://www.joannadresses.com/after-s...37-p-4503.html
jest cudna, kosztowała 2,5 tysiaka, ale widze ze na stronach zagranicznych moznaby ją dostać taniej... z resztą jest dosc prosta, wiec możnaby pojeździć po hurtowniach poszukac podobnego materiału i ją uszyć za tysiaka... spokojnie.

no i jeszcze mierzyłam model zblizony do mojej tylko z ramiączkami i w kolorze trupiej bieli niestety, wiec efekt troche popsuty... http://www.creatiques.co.uk/sincerity-3621/
to jest ta moja.... w salonie kosztuje 3500zł, a ja ją kupiłam za 120zł wiec zastanawiam sie, czy jesli nie mam kasy na tego Justina Alexandra, która była genialna, to czy nie zostać przy tej co mam, czy jest sens szukac dalej, skoro w zasadzie mam kiecke za 3,5 tysiaka w szafie? co myslicie

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 15:52   #2089
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
w Madonnie mierzyłam kilka kiecek tez w przedziale 6 tysiaków... zadna mnie nie zachwyciła, ale juz przy wychodzeniu dorwałam cudo mega w moim stylu
http://www.joannadresses.com/after-s...37-p-4503.html
jest cudna, kosztowała 2,5 tysiaka, ale widze ze na stronach zagranicznych moznaby ją dostać taniej... z resztą jest dosc prosta, wiec możnaby pojeździć po hurtowniach poszukac podobnego materiału i ją uszyć za tysiaka... spokojnie.

no i jeszcze mierzyłam model zblizony do mojej tylko z ramiączkami i w kolorze trupiej bieli niestety, wiec efekt troche popsuty... http://www.creatiques.co.uk/sincerity-3621/
to jest ta moja.... w salonie kosztuje 3500zł, a ja ją kupiłam za 120zł wiec zastanawiam sie, czy jesli nie mam kasy na tego Justina Alexandra, która była genialna, to czy nie zostać przy tej co mam, czy jest sens szukac dalej, skoro w zasadzie mam kiecke za 3,5 tysiaka w szafie? co myslicie
śliczna jest ta za 2,5 tys! bardzo mi się podoba, jest dosyć oryginalna, rzadko widzę PMki w takim sukniach. ta druga (twoja) podoba mi się trochę mniej, ale też jest b. ładna. ciężko mi powiedzieć, co lepiej zrobić, to chyba sama musisz zdecydować. 120zł to nie dużo, więc jeśli je 'wyrzucisz w błoto' i kupisz co innego to nie będziesz pewnie miała dużych wyrzutów sumienia. jeśli stać cię na tamtą za 2,5 tys (lub uszycie za 1 tys) to zrób to
Stary 2013-06-01, 16:04   #2090
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
śliczna jest ta za 2,5 tys! bardzo mi się podoba, jest dosyć oryginalna, rzadko widzę PMki w takim sukniach. ta druga (twoja) podoba mi się trochę mniej, ale też jest b. ładna. ciężko mi powiedzieć, co lepiej zrobić, to chyba sama musisz zdecydować. 120zł to nie dużo, więc jeśli je 'wyrzucisz w błoto' i kupisz co innego to nie będziesz pewnie miała dużych wyrzutów sumienia. jeśli stać cię na tamtą za 2,5 tys (lub uszycie za 1 tys) to zrób to
właśnie ją znalazłam na stronie www w stanach i kosztuje 311 dolców, wiec na nasze jakiś tysiąc złoty tylko, ze ta salonowa niestety źle leżała na biodrach, bardzo mnie poszerzała, wiec musiałaby być wyżej odcięta, chyba w talii, czyli pewnie musiałabym tak czy inaczej szyć, a nie zamawiać...?

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:14   #2091
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czemu, ale tak myślałam, że mama Cię przekabaci fajnie w niej wyglądasz w tamtej również mi się podobałaś jedynie co bym zmieniła to bardziejj bym dopasowała to koronkowe bolerko co masz założone na sobie

a ile płacisz? i czy nie przeraża Cię wizja nie znalezienia butów odpowiednich na ślub zimowy? czy masz już jakieś upatrzone??

Chociaż koleżanka która w końcówce października (tego roku -> edit: ale głupia jestem poprzedniego roku -2012)) miała minusową temp. (chyba -8/10), było śnieżnie - miała normalne, pełne czółenka i nie zmarzła
płacę 1100 zł za wypożyczenie suknii i bolerka, czyszczeniem nie musze się martwić w ogóle bo oni wszytsko zrobią i przed i po także z tym nie ma żadnego problemu a butami się w ogóle nie przejmuję, jakoś tak pogodą na dworze się nie przejmuje, bardziej się martwię jak jak w kościele wytrzymam

Cytat:
ściągane całkowicie nawet teraz się zastanawiam czy w ogóle brać to bolerko bo i tak będę miała przecież na wierzchu jakiś płaszczyk czy sweterek a jak na sali zdejmę to fajnie by tez było się nacieszyć gołymi ramionami zastanowię się jeszcze
i oczywiście, ze się nie obrażam tylko wiesz, ze mi zależy na waszych opiniach więc jak coś jest nie tak to też liczę na wasze szczere odpowiedzi, ze jesteście na nie
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:14   #2092
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
mega sen!
Ja też dojeżdżam do pracy - 30 km w 1 stronę... Idzie się przyzwyczaić, koleżanki w dużych miastach dojeżdżają do pracy dłużej A do tego miasta gdzie pracuję nie chciałabym się nigdy przeprowadzić, jest paskudne.
U mnie tak samo a to miasto,z którego pochodzi tż już wolałam moją wieś,w której wcześniej pracowałam :P

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A ja uważa, że nie oczekiwałam cudów, a szacunku i normalnego traktowania.
Nie pochwalam pakowania się do domu teściowej i babci - młodzi powinni mieszkać osobno, ale kiedy każda ze stron jest normalna to idzie się dogadać w każdej kwestii - sprzątania i gotowania tym bardziej.
Niestety niektórzy mają takie poglądy, że na rzęsach by się stawało a i tak będzie źle, a już usługiwanie i skakanie koło synka przemilczę, bo mi się ciśnienie podnosi.
Też prawda, a bardzo łatwo zobaczyć już na początku jaki stosunek ma matka do syna i wyciągnąć wnioski

Moi rodzice to sami kiedyś powiedzieli, że oni ze mną i przyszłym mężem nigdy mieszkać by nie chcieli

Cytat:
Ładna, ale ja chciałabym zobaczyć ją bez bolerka

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
I zazdroszczę, ja się boje mierzenia sukienek. Pewnie w żadną w salonie nie wejdę
A jaki teraz masz rozmiar?
Jak mierzyłam w salonach (jeszcze będąc z eksem) to prawie wszystkie to był rozmiar 36, maks 38 i panie zadowolone, że we wszystkie mnie wsadzą. Tylko ciekawe co mają zrobić dziewczyny, które noszą większy albo mniejszy rozmiar ciężko nawet na pierwszy rzut oka ocenić suknię, kiedy nie można się dopiąć albo trzeba przytrzymywać fałdy materiału

Cytat:
Babeczka mówiła, że krawcowa może te falbany zlikwidowac bo mi się też nie podobały za bardzo były do tego mocno sztywne
Ten krój jest stworzony do Twojej figury

Wiecie co, znalazłam zdjęcie z przymiarek, jak jeszcze miałam zamiar za eksa wyjść zdjęcie z wiosny 2011

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:59
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:16   #2093
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ją znalazłam na stronie www w stanach i kosztuje 311 dolców, wiec na nasze jakiś tysiąc złoty tylko, ze ta salonowa niestety źle leżała na biodrach, bardzo mnie poszerzała, wiec musiałaby być wyżej odcięta, chyba w talii, czyli pewnie musiałabym tak czy inaczej szyć, a nie zamawiać...?
albo zamówić i zrobić poprawki u krawcowej. bo szczerze mówiąc to nie wiem, czy materiał i szycie zmieściłoby się w 1000zł u dobrej krawcowej. musiałabyś popytać.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Wiecie co, znalazłam zdjęcie z przymiarek, jak jeszcze miałam zamiar za eksa wyjść zdjęcie z wiosny 2011
o kurcze, nie wiedziałam, że szykowałaś się do ślubu wcześniej...
ale w sukni ładnie Ci, chociaż to trochę nie mój gust.
Stary 2013-06-01, 16:17   #2094
moooniaaaa
Zakorzenienie

I cały folder z inspiracjami znalazłam
Która mi powie co to za kwiaty z drugiego załącznika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 004_primary0.jpg (19,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 122.jpg (75,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg goz2.jpg (58,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gozdziki.jpg (68,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg peonies-wedding-bouquet-ideas.jpg (41,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roze.jpg (71,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tulipany.jpg (64,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2013-06-01, 16:18   #2095
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
I cały folder z inspiracjami znalazłam
Która mi powie co to za kwiaty z drugiego załącznika
hortensje chyba
Stary 2013-06-01, 16:19   #2096
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
albo zamówić i zrobić poprawki u krawcowej. bo szczerze mówiąc to nie wiem, czy materiał i szycie zmieściłoby się w 1000zł u dobrej krawcowej. musiałabyś popytać.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

o kurcze, nie wiedziałam, że szykowałaś się do ślubu wcześniej...
ale w sukni ładnie Ci, chociaż to trochę nie mój gust.
To jedyna suknia,w której pozwolili mi zrobić zdjęcie, więc tylko takie mam moim ideałem też nie była :P

Wy tak piszecie o krawcowych ... ja się krawcowych boję, nie znam żadnej, której powierzyłabym suknię, więc szycie/poprawki we własnym zakresie od razu odrzuciłam
Stary 2013-06-01, 16:23   #2097
moooniaaaa
Zakorzenienie

Mogę Wam trochę pospamować zdjęciami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kosciol.jpg (103,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sala.jpg (81,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ii6263_g1.jpg (90,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-417767.jpg (31,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5470.jpg (27,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort1a.jpg (26,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty-biale5.jpg (31,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty-rozowe.jpg (37,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty-rozowe1.jpg (44,8 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-06-01, 16:25   #2098
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
hortensje chyba
Ciekawe jak cenowo wychodzą i kiedy jest na nie "sezon"
Stary 2013-06-01, 16:26   #2099
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz mi, umówiona byłaś na mierzenie, czy tak po prostu weszłaś i powiedziałaś, że chcesz mierzyć? W których salonach byłaś?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:30   #2100
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
A jaki teraz masz rozmiar?
Jak mierzyłam w salonach (jeszcze będąc z eksem) to prawie wszystkie to był rozmiar 36, maks 38 i panie zadowolone, że we wszystkie mnie wsadzą. Tylko ciekawe co mają zrobić dziewczyny, które noszą większy albo mniejszy rozmiar ciężko nawet na pierwszy rzut oka ocenić suknię, kiedy nie można się dopiąć albo trzeba przytrzymywać fałdy materiału
44 bądź nawet 46

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości