![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zmniejszyć ilość snu?
Słyszałam, że joga pomaga oszukać organizm, któremu chce się spać i po takich ćwiczeniach można poczuć się jak po dodatkowej godzinie snu. Nie wiem na ile w tym prawdy, ale może warto chociaż zainteresować się tematem?
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Nie rób jednej rzeczy której uważam za moją osobistą życiową durnotę - nie bierz hydroksyzyny. Zapisał mi ja lekarz, brałam w okolicy 20:30 o 21:30 lulałam jak dziecko bo o 6 pobudka. Były dni gdzie nie wstałam bo nawet budzika nie słyszałam tak twardo spałam. Zawsze wstawałam zamulona, nie wiedziałam co się dzieje do godziny 10; Jednym słowem masakra. Teraz sama z siebie zasypiam koło 23, wstaję o 6 jsetem wiecznie niewyspana ale gdy mogę sobie pozwolic to robię sobie drzemki w ciągu dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Napisałam że jak mogę sobie pozwolić
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- poza tym to nie jest świństwo tylko lek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Mój organizm przyzwyczaił się do małej ilości snu po tym, jak przez pół roku jednocześnie pracowałam po 8- 10h i studiowałam dziennie. Spałam po 2- 3 godziny dziennie, a odsypiałam w weekendy. Teraz choćbym chciała spać po 10h to budzę się wyspana po 5, max. 6 godzinach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Poza tym co Dziewczyny już napisały mogę polecić aplikację na Androida "sleep as android" u mnie się sprawdziła. Wybudza w najplytszej fazie snu w widełkach czasowych jakie sobie ustawisz. Poczytaj o tym trochę, na wizazu na forum plotkowym jest wątek o aplikacjach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41100319]Masz dobrze, że możesz robić sobie takie drzemki w środku dnia. Ale leki naprawdę trzeba odstawić i nie brać świństw takich.[/QUOTE] ?????????????? ![]() Tak jak napisała drabineczka, to są LEKI, nie świństwa. Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie, że wyraziłam się mało jasno. Mam dużo obowiązków - praca, szkoła, dom (mieszkanie), prócz tego należę do OPP* i tam też mam pewne obowiązki. Nie mogę i nie chcę z tego zrezygnować. Mam też znajomych i rodzinę. Jedyne na co szkoda mi czasu to sen. Żeby się ze wszystkim wyrobić, kładę się koło północy, czyli śpię 6 h. I to dla mnie za mało. Jak będę mogła, to znajdę pracę, która będzie pochłaniała mi mniej czasu. Szkołę też kiedyś skończę ![]() * Organizacja Pożytku Publicznego ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201709071045 Czas edycji: 2013-06-02 o 13:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Gdybyś miała za mało żelaza, to pewnie by to wyszło w zwykłej morfologii - rzutowałoby na poziom hemoglobiny, a z kolei niedobór magnezu byś odczuła w postaci skurczów (skurczy ?).
Ale dla świętego spokoju powinnaś zrobić badania, poziom żelaza kosztuje ok 10 zł, magnezu też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Jak mówię, morfologia wzorowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Jak maksymalnie wypocząć mając do dyspozycji mniej godzin, niż normalnie potrzeba? Z mojego osobistego doświadczenia mogę Ci polecić wgłębienie się w temat relaksacji, autohipnozy i przede wszystkim zainteresować się tematem treningu autogennego Schultza. W necie znajdziesz wiele informacji, poradników, są też książki i nagrania. Żadne czary-mary
![]() ![]() Dziewczyny dały Ci dużo różnych rad, niczego innego już chyba nie da się wymyślić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
jak zminiejszyć ilośc snu...no np. możesz brac leki z pseudoefedryną - na niektórych to tak działa (oczywiście lepiej te bez składnika antyhistaminowego)
ogólnie to nie polecam tej metody - zdrowsze jest niewysypianie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś kupiłam jakiś suplement diety, fakt, nie spałam, ale głowa cały dzień bolała. Dziękuję, postoję. Edytowane przez 201709071045 Czas edycji: 2013-11-20 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Ja tez mialam idealna morfologie (w trakcie diagnozowania sie robilam sobie morfologie co 2 tygodnie przez 4 miesiace-idealna byla, nawet ob i crp) a i tak koncowy efekt byl taki, ze mam nowotwora ![]() Ale to tak przy okazji, ze morfologia potrafi byc bardzo zdradliwa. No ale Ciebie to nie dotyczy, bo akurat co do Twoich objawow to wlasnie tu morfologia tutaj jest wazna ![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-06-04 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast Ty poprzez posiadanie własnego hobby nie musisz podkreślać swojej wspaniałości, serio, nie robi mnie to. A jak będę chciała, to sobie będę marudziła. A Ty sobie komentuj jak chcesz. Mam to w ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-06-04 o 23:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
spanie 9-10h dziennie to strasznie dużo o_O i nie jest to zdrowe
jeśli należysz do typowych śpiochów i miałaś z tym problem od zawsze to kwestia przestawienia się powinna pomóc...jeżeli jednak zauważyłaś nadmierne przemęczenie jakiś czas temu udałabym się z tymi objawami do lekarza uczucie senności i zmęczenia może być wynikiem np. bezdechu śródsennego mimo tego, że śpisz to Twój mózg buszuje co później daje w/w efekty. Niestety takie jest życie, praca, dom ale dla chcącego nic trudnego i na pewno sobie poradzisz przecież chcesz ![]() Zacznij stopniowo kłaść się o 5-10-15 minut później, bo chyba nie padasz jak kawka o danej godzinie i automatycznie zasypiasz ![]() Ureguluj swój sen do 7-8h zyskasz 2-3 dodatkowe godziny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Jak zmniejszyć ilość snu?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przeczytaj uwaznie, ze nie ze wszystkim jestem na nie. Ale spoko, kazdy widzi, co chce widziec. Rzeczywiscie, cud, miod i orzeszki, ze to, co poradzilas nie jest szkodliwe ![]() PS co mialam napisac? Dziekuje za rade? I tak za kazdym postem? Mialam napisac, ze to super pomysl, chociaz kompletnie sie na tym nie znam? Skad wiesz, ze nie zaczelam probowac? A moze oczekiwalas, zgodnie z moja polityka napisze, ze pomysl jest do bani i nie mam ochoty tego sprawdzac, Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Naprawde nie ogarniam wchodzenia na watek, ktory sie nie podoba, tylko po to, zeby wylac troche jadu. Szkoda czasu, mozecie poswiecic ten czas na hobby ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201709071045 Czas edycji: 2013-06-05 o 07:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jak zmniejszyć ilość snu?
Cytat:
Widocznie ciężko Ci dogodzić- każdy podsuwa swój pomysł abyś mogła a nie musiała coś wybrać- jak podświadomość się buntuje, a Ty chcesz oszczędzić na spaniu to kawa i dopalacze powinny pomóc, chociaż nie wiem czy wyjdzie Ci to na zdrowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Odp: Jak zmniejszyć ilość snu?
Ta nerwowość i zlosliwość to pewnie z niewyspania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jak zmniejszyć ilość snu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Grzecznie jest chociaż grupowo podziękować za rady i próbę pomocy Tobie, zamiast tylko krytykować i naskakiwać. Jasne, że nie ma obowiązku stosowania się do rad na forum, ale jak ktoś ma taką postawę jak Twoja, to ludziom zwyczajnie odechciewa się starać.
Pozostaje chyba tylko życzyć znalezienia cudownego sposobu, na który jeszcze nikt nie wpadł albo zmiany trybu życia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Serio mowie, przeczytaj jeszcze raz ten watek. A moze mam dziekowac co ktoras strone, a moze powinam napisac: "Dziekuje za rady i probe pomocy". Naprawde duzo to zmienia? Nie krytykowalam kazdej wypowiedzi. Co mialam napisac, gdy ktos mi pisze: odsypiaj w weekendy, skoro pisze, ze w weekendy mam szkole? Jak powinnam zareagowac, gdy ktos pisze: zrob morfologie, skoro robilam i jest ok? Chetnie sie dowiem. A ogolnie, to sie dziwie, ze odpisujesz, skoro az ci sie odechciewa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam, że ludziom się odechciewa pomagać( stwierdzenie ogólne), jak czytają coś takiego jeszcze z wytykaniem błędu ortograficznego, ja jeszcze jakąś cierpliwość tak mam. Nie wiem jakie jeszcze inne rady mogłabyś dostać, może diagnostyka w ośrodku zaburzeń snu? Niektóre ośrodki mają kontrakt z NFZ, więc chyba warto spróbować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Oj, ta agresja i kompletny brak dystansu do siebie autorki to chyba faktycznie wynik zbyt dużej ilości snu. A pokraczne próby dogryzienia raczej wywołują uśmiech politowania a chyba nie w tym rzecz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pisalam juz o tym, ze lekarze, z korymi rozmawialam twierza, ze mieszcze sie w normie. To nie sa zadne zaburzenia. Rad dostalam wystarczajaco. Edytowane przez 201709071045 Czas edycji: 2013-06-05 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.