|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
gratuluje nowych maluszków !!!!!
![]() Cytat:
w tej cenie jest większość mm poza Bebiko które bywa taniej. no chyba że coś przeoczyłam i są tańsze mleka? ![]() Axella Przemek tak ma często - kilka dni śpi po 3 godziny, nawet dwa razy pod rząd, a dziś np. robi sobie 15 minutowe drzemki od 6 rano ..... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-01 o 16:19 |
|
|
|
|
#1022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
gratulacje!
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam sobie bluzki do karmienia
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
haloo
chciałam się pochwalić że przespaliśmy dziś ładnie noc tzn. jedzonko o 22 do 23, później dopiero o 3 i marudziła troszkę, ale dostała jeszcze dokładkę o 4 i zasnęła. No i później pobudka na jedzonko po 6 i o dziwo znów zasnęła więc pospałam do 9 Ashy Sofcia jest śliczna ![]() pawie oczko Ty miałaś kontrolę z ZUSu? bo przyszło mi pismo że będzie prowadzone postępowanie wyjaśniające czy mi się należy macierzyński ![]() Kamciatka dla Ciebie i maluszka, gratulacje!!!axella zazdroszczę relaksu w wannie. Ja nie mam wanny |
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
diabli śliczną masz niunie
![]() MoTyleKsw może wczoraj jakaś pogoda taka była że nasze maluszki tak ładnie spały ![]() Atena dla Ciebie i Natalki. Gratulacje!!!axella może za to Zu będzie ładnie w nocy spała? dziewczyny mam problem. Zauważyliśmy że mała ma za uszkiem takie ranki czy co to jest. Pomyśleliśmy że może przy ubieraniu ją naruszyliśmy i jej krew leciała ale to trochę dalej jest, no chyba że to brud ale kurcze myjemy ją przecież. Chyba ZNÓW przejdziemy się do lekarza. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- karolina wielkie gratulacje!!! Aaś ale Nan to chyba najtańsze mleko ![]() storyl gratulacje!!! |
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sharpnowaja;4110211 6
dziewczyny mam problem. Zauważyliśmy że mała ma za uszkiem takie ranki czy co to jest. Pomyśleliśmy że może przy ubieraniu ją naruszyliśmy i jej krew leciała ale to trochę dalej jest, no chyba że to brud ale kurcze myjemy ją przecież. Chyba ZNÓW przejdziemy się do lekarza.[/QUOTE] my też myjemy, tzn mąż kąpie i potem zajmuje się uszkami, noskiem itp a wczoraj ja malucha wycierałam po kąpieli i się nim zajmowałam i odkryłam za uszkami warstwę brudu ale wytarłam gazikiem z wodą i zeszło ładnie, co nie zmienia faktu że jakoś przy takim szybkim myciu itp nie zauważyliśmy tego
|
|
|
|
#1028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam aż się Sofcia obudzi, nakarmię ją i zmykamy na spacerek. Cały dzień się w domu kisimy... Coś to ciśnienie chyba jest tragiczne, bo od dwóch dni mam zero energii... Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-06-01 o 16:57 |
|||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
No nie! Znów ulewa!! Może przejdzie?
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my może we wtorek wyjdziemy w końcu
|
|
|
|
|
#1032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ojj nie może być aż tak źle
![]() Cytat:
![]() trzymam za rozkręcenie akcji. Kiedy masz iść na wywołanie? bo my w poniedziałek Cytat:
![]() [QUOTE=xal;41097757]No właśnie surowe ogórki to coś co doradczyni laktacyjna odradzała bardziej stanowczo niż resztę, bo są bardzo ciężko strawne. /QUOTE] to mnie teraz zdziwiłaś.. Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE !!!!duża dziewczynka- ogromne że udało się snwracaj szybko do formy Cytat:
czekamy na zwiastuny
|
|||||
|
|
|
#1033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ekspresowo poszło- zazdroszczę ![]() Antoś załapał się jeszcze na maj ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1034 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
no i nie chcę cię fatygować z pocztą...Cytat:
dzięki za opinię!Cytat:
) nie zapisała! albo ją słabo przekupujesz... nic za darmo nie ma ![]() Cytat:
![]() wiesz, może mając dwójkę to się niektóre koszty rozkładają? no i trzeba wziąć pod uwagę, że niemcy lubią dramatyzować... jak tu przyjechałam, to nabijałam się z reportaży o biednych rodzinach, bo nie stać ich na urlop na majorce... i muszą skreślić cosobotnie obiadki w knajpie, bo wszystko takie drogie... ja z moimi rodzicami nigdy na urlopie nigdzie nie byłam i żyję ![]() do tych wyliczeń, ile dziecko kosztuje, na pewno wliczono np. to, że potrzebne jest przez średnio 20 lat 20 metrów kwadratowych mieszkania więcej. odpowiednio większe koszty za wodę, prąd... książki do szkoły, rower, komputer, ciuchy, szkoła, hobby ("mamusiu chcę mieć konia!"), urlop, studia (które może i bezpłatne, ale trzeba dziecku przez 5 lat mieszkanie wynajmować w mieście uniwersyteckim, jak to jest monachium np. to już można się pociąć z biegu ).no, ale ile radości takie dzieci dają! ![]() dostaliśmy na dzień dziecka truskawki!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() https://www.facebook.com/FotografiaWeronikaSwakon Cytat:
|
|||
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1037 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() takich bóli jak na @ to jeszcze nie miałam Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napatrzeć się nie mogę na te wszystkie maluszki ![]() a nie masz jakiejś fotografki z moich okolic
|
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
Za późno się ujawniłam i pewnie stąd ten foch
|
||
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie patrzeć jak nam się lista dzieciaczków nierozpakowanych skraca ![]() Cytat:
Piszecie, że dzieciaczkom szybko rosną paznokietki a ze ścinaniem średnio można, więc może ona się tam machając rączką po prostu udrapnęła?
|
|
#1041 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż przy moim małym śpiocho-leniwcu to wątpię ![]() Medela Mini Electric W szpitalu też mieli Medelę tylko inny model (elektryczny) i był super Jak widać tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowym mamusiom
Cytat:
Cytat:
![]() Podaj namiar bo chyba przegapiłam a ciekawa jestem jak to wygląda.
|
|
#1043 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vil Mój Wojtuś nie chce w ogóle nic gadać ciekawe kiedy zacznieCytat:
gratuluję !! ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję, że będziesz z nich zadowolona, bo ja jestem bardzo ![]() xal specjalnie dla Ciebie wrzucam jeszcze raz link ![]() http://allegro.pl/pentelka-bluzka-do...264438016.html czasem też zapominałam, że mam muszle wentylacyjną ,schyliłam się i wszystko zalane
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-06-01 o 17:52 |
|||
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę nad tym pomyśleć. Widziałam kilka modeli, ale niektóre ceny są a skoro ta się sprawdza to poczekam na Justi, ona miała podobne rozmiary cycków do mnie to zobaczę jaki zamówiła rozmiar
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i bluzki leżą idealnie materiał jest też lekko rozciągliwy ![]() bawełna jest b.dobrej jakości- polecam
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() zaraz nadrobię, ciekawa jestem czy są nowe maluchy ![]() that's right, śliczne imiona hihi ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Moja waży około 4.3 czemu tak wcześnie to usg bioderek?
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że będą rozciągliwe i będą pasowały
|
|
|
|
|
#1048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także może razem będziemy rodzić. No i moja mała wychodzi 2800g na usg także też podobnie. Cytat:
![]() Gratulacje!!! za opis. Swoje przeżyłaś ale dobrze, że się nie dałaś.Mała prześliczna Cytat:
![]() za wizytę Cytat:
![]() Gratulacje!!!Co jest ostatnio z tym Zusem?? A mają jakieś podstawy żeby Cię sprawdzać?? Ile czasu pracowałaś przed porodem?? Kurde nawet jakbyś miała umowę na miesiąc i kończyła się w dniu porodu to Ci się należy według prawa. JA to tego nie rozumiem kompletnie.
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli podaje się mm to chyba daje się
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas na suwaczku pojawiła się już dziś jednocyfrowa liczba
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

ale wytarłam gazikiem z wodą i zeszło ładnie, co nie zmienia faktu że jakoś przy takim szybkim myciu itp nie zauważyliśmy tego

za rozkręcenie akcji. Kiedy masz iść na wywołanie? bo my w poniedziałek
to mnie teraz zdziwiłaś.. 
Ale w sumie fajnie by było, gdyby lepiej ten otwór przylegał do brodawki. Tylko tak jak mówisz, każdy cyc inny 

07.07.2012
klaski :