Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 15:59   #2251
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

larysa jestem w najzwyklejszym panstwowym szpitalu ale tutaj jest tak ze chory doplaca do pobytu 10 euro za dobe...dopiero jakbym lezala powyzej 28 dni w roku to nic nie place...
Ale jak pójdziesz rodzić to też trzeba płacić?
Chociaż z drugiej srony za takie żarcie w domu plus rachunki to też nie wyjdzie mniej

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-06-01 o 16:01
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:01   #2252
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja się wkurzam na tż
Źle się czułam i zasnęłam, a ten zamiast wziąć się za obiad czy pranie nastawić to hyc do łóżka i śpi No i w ten sposób jest 17, nic nie zrobione, ja się źle czuję i wstaję, żeby się tym wszystkim zająć, bo szanowny Pan mówi, że jeszcze nie wstaje
Masz z tym facetem...dzień dziecka sobie zrobił
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:03   #2253
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no właśnie najbardziej mi się nie spodobało że to ty pierwsza postanowiłaś sobie poszukać innego noclegu... tak nie można... w przedszkolu tylko można zabrać swoje zabawki z piaskownicy i iść gdzie indziej się bawić więc nie ucz swojego faceta robić tak samo jak ty... wasze problemy musicie sami rozwiązywać i nie można łazić ani do mamy ani do babci ani do koleżanki spać tylko trzeba stawiać czoła i uczyć się dogadywać we własnym domu. amen.
Ok, przy czym zauważ, że to ja chciałam rozmawiać a on nie (miałam parę prób, ale dla niego "nie ma o czym gadać"). Po całej akcji poczułam, że na tym etapie jestem bezsilna, potrzebuję dystansu na przemyślenie tego co się stało. No i niestety wtedy niezbędne było żeby się rozdzielić, bo za moment byśmy się pozabijali. Ja uważam, że zrobiłam słusznie, bo przy nim nie byłabym się w stanie uspokoić a to byłoby szkodliwe nie tylko dla mnie.

Okazało się, że wtedy polazł spać do auta Teraz będzie przemyśliwać swoje zachowanie a podczas rozmowy nie będę już rozgrzebywać powodów kłótni (nie ma to jak dyskusje na temat zjedzonych kanapek i braku chleba w domu), tylko sporządzimy listę zachowań zakazanych i wypracujemy jakiś model komunikacji.

Humor mam już dużo lepszy, wracam z pogaduch ze znajomymi. Jedna para wspomniała, że początki wspólnego zamieszkiwania to było istne tornado Uważam, że dobrze, że pocisnęłam teżetowi (bo akurat tylko to na niego działa), nie zamierzam powielać modelu jego rodziny gdzie to matka zasuwa w pracy, wszystkich karmi, sprząta i opiera - a panicz tylko ewentualnie pomarudzi, że coś nie gra. Niech się nawet na mnie obraża, ale ja się nie będę uginać przed jego brudnymi skarpetkami rozpieprzonymi po całym posprzątanym pokoju i tekstami z cyklu "zamknij się". Sorry, ale do pewnych zasad trzeba się stosować. Za nami trzy tygodnie wspólnego mieszkania Plan jest taki, że jestem od teraz totalną oazą spokoju.

Zaraz uciekam zobaczyć się z koleżanką. Będzie dobrze

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-01 o 16:09
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:04   #2254
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
przecież Ty MASZ LEŻEĆ!
No, ale jak on śpi, to co?

Już go ruszyłam, ale czy ja muszę o wszystko walczyć, palcem pokazać? Posprzątałam już na raty cały dom, a ten tylko robi bałagan i odpoczywa Edi zaraz wstanie głodny trzeba coś do jedzenia zrobić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:04   #2255
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Masz z tym facetem...dzień dziecka sobie zrobił
ja mu dam dzień dziecka żeby biedną matall i Elenkę nadwyrężać
Stary 2013-06-01, 16:10   #2256
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
dla mnie tez ten obiad przychodzi za wczesnie ale co zrobic staram sie nie jesc za duzo na sniadanie bo jak widze te deserki obiadowe to nie moge sie opanowac mam juz cala kolekcje jogurtow i owockow na stoliku bo nie jestem w stanie tego wszystkiego przyjac karmie nimi tz jak jest w odwiedzinach

larysa jestem w najzwyklejszym panstwowym szpitalu ale tutaj jest tak ze chory doplaca do pobytu 10 euro za dobe...dopiero jakbym lezala powyzej 28 dni w roku to nic nie place....ale bez ubezpieczenia ponoc doba kosztuje 130 euro...

Wlasnie przyniesli mi rozpiske co sobie zycze w przyszlym tyg
Bossssssz! Ja byłam w szpitalu tylko 3 dni, ale napisze Ci co było do jedzenia...Ty to się tam plawisz w luksusach

Śniadanie:
Kromka chleba + bułka mała + łyżka margaryny roślinnej + kawa z mlekiem - to codziennie jest

+ małe opakowanie dzemu lub miodu (taka porcja na 2kanapki) lub pół opakowania pasztetu takiego jak kogucik w tym miękkim opakowaniu [ zamiennie - jedna rzecz dziennie] + zupa mleczna ale też nie codziennie

Obiad:
Ziemniaki, które wyglądają jakby w ogóle nie były obrane tylko ledwie umyte + pieczeń z jakiegoś mięsa + sos i do tego kapusta biala + zupa jarzynowa

Kopytka + sałata + zupa szpinakowa

Kolacja:

Kromka chleba + mała bułka + łyżka margaryny roślinnej + 6 plasterkow najtańszej drobiowej szynki

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
mama zabrała mnie, siosrtę i swoją wnuczkę do mcdonalda z okazji dnia dziecka chociaż ja wybrałam kfc
i mama kupiła wnuczce, Mai kocyk, ten ostatni, w smyku za 35zł ale w sumie ten z przesyłką drożej by wyszedł, śliczny jest http://allegro.pl/cieply-wlochaty-dw...224181387.html
dla mojego ciężko pracującego męża 2 piwa od teściowej
Śliczny a to w smyku są tak? Chyba też taki kupię do wózka bo na prawdę śliczny a i nie taki drogi a jakościowo jak?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:15   #2257
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej kochane.Ja chciałam sie przywitac.Juz wczoraj wypuscili mnie do domkuZaraz bede Was dzielnie nadraabiac moje kochane

Musze powiedziec ze jestem naprawde zadowolona z opieki w tym moim szpitalu.Lekarki za☠☠☠iste,przemile polozne i kochany Pan Ordynator-naprawde takich ludzi to ze swieca szukac
Z moja mała Lili tez wszystko w porzadku.Skurczy dostałam prawdopodobnie przez stres-pisałam ze tam akurat dwie Panie rodzily i chyba mi sie udzieliłoCale szczescie juz wszystko w porzadku.Skurcze calkowicie ucichły.Nawet zadnych tabletek nie musze przyjmowac.Co do wód to jak pisała-prawdopodobnie to byl mocz-czasem kobiety w ciazy bezwiednie go puszczaja nawet we wiekszych ilosciach.Miałam dwa razy robiony pomiar moich wód i ich jest bardzo duzo.Wpierw 12 a pozniej nawet przybylo bo okazalo sie ze 15 wiec kamien mi z serca spadłPrzepraszam ze tak chaotycznie.

Acha .Witam sie ja w 28 tygodniu
dobrze że jesteś i wszystko w porządku !

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
W życiu bym sobie nie zrobiła takiej sesji,ale ryczę rzy tym jak głupia może przez tę piosenkę, przez którą też zawsze ryczę
widzę że przeglądałaś też majowo czerwcowe ja też i te filmiki oglądałam

jakby ktoś chciał więcej -> http://vimeo.com/fotosister

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 16:18   #2258
matallewar
Zakorzenienie

Idę sobie, bo mam tak wisielczy humor, że tylko smęcić Wam i się wściekać mogę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-01, 16:23   #2259
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

Ja się wkurzam na tż
Źle się czułam i zasnęłam, a ten zamiast wziąć się za obiad czy pranie nastawić to hyc do łóżka i śpi No i w ten sposób jest 17, nic nie zrobione, ja się źle czuję i wstaję, żeby się tym wszystkim zająć, bo szanowny Pan mówi, że jeszcze nie wstaje
Masakra jakaś! Mi mój TŻ powiedział, ze On się wszystkim zajmie skoro ja się źle czuje i o nic nie muszę prosić, jedyne co muszę to powiedziec Mu, że np jutro by musiał łazienkę posprzątać - i On na drugi dzień to robi bez gadania i chociaż widzę, że Mu się nieraz nie chce to zaciska zęby i sprząta i cieszę się, że tak jest bo On teraz sobie uświadomił jak dużo trzeba w domu zrobić, chociaż nie należy do osób które kompletnie nic nie pomagają sprzątać - tyle że teraz ma dużo więcej obowiązków, bo musiał przejać część moich a jak okna umył ostatnio - to teraz chodzi i mówi, że patrzeć nie może na te nasze parapety i szyby, że dopiero co sprzatal a tu znowu syf widzę, że teraz bardziej docenia maja ciężka pracę

A ma Twoim miejscu bym nie tknela nic i dopiero jak się syf zrobi mega to może Twojego TZ tknie i ogarnie chatę?

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:40   #2260
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
co jest na liście?
Cytat:
a co to za zakupy
o to chodzi, że właśnie nic to zakupy żarciowe jakiś cukier, mleko, mąka, mięso,, warzywa, nabiał+chemia czemu to wszystko takie drogie

Cytat:
mama zabrała mnie, siosrtę i swoją wnuczkę do mcdonalda z okazji dnia dziecka chociaż ja wybrałam kfc
i mama kupiła wnuczce, Mai kocyk, ten ostatni, w smyku za 35zł ale w sumie ten z przesyłką drożej by wyszedł, śliczny jest http://allegro.pl/cieply-wlochaty-dw...224181387.html
dla mojego ciężko pracującego męża 2 piwa od teściowej
zjadłabym chesburgera, ale mogę pomarzyć aż mały się urodzi i jeszcze zamierzam karmić cycem także nieprędko
piękny kocyk ja dokupię jeszcze ten minky i wystarczy bo mam ju 3

Cytat:
Ja się wkurzam na tż
sam nie może się domyślić, że się obiad robi czy sprząta nie zniesłabym go

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Bossssssz! Ja byłam w szpitalu tylko 3 dni, ale napisze Ci co było do jedzenia...Ty to się tam plawisz w luksusach

Śniadanie:
Kromka chleba + bułka mała + łyżka margaryny roślinnej + kawa z mlekiem - to codziennie jest

+ małe opakowanie dzemu lub miodu (taka porcja na 2kanapki) lub pół opakowania pasztetu takiego jak kogucik w tym miękkim opakowaniu [ zamiennie - jedna rzecz dziennie] + zupa mleczna ale też nie codziennie

Obiad:
Ziemniaki, które wyglądają jakby w ogóle nie były obrane tylko ledwie umyte + pieczeń z jakiegoś mięsa + sos i do tego kapusta biala + zupa jarzynowa

Kopytka + sałata + zupa szpinakowa

Kolacja:

Kromka chleba + mała bułka + łyżka margaryny roślinnej + 6 plasterkow najtańszej drobiowej szynki
u nas w szpitalu jest catering, i jak byłam to babeczki dostawały fajne obiadki i ładnie pachniały ale ja musiałam się zadowolić gorzką herbatą i batonem z masłem

ja tylko pamiętam jak wyszłam ze szpitala i mój wziął chorobowe żeby w domu wszystko robić, obiadki, sprzątanie, pranie ja chodziłam tylko siusiu i się umyć i nie musiałam mu o tym mówić sam wiedział

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-01 o 16:43
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 16:41   #2261
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Idę sobie, bo mam tak wisielczy humor, że tylko smęcić Wam i się wściekać mogę
ej no od tego też jesteśmy
Stary 2013-06-01, 16:47   #2262
kaska87
Zakorzenienie

Matal ja też mam wisielczy humor, bo u nas leje od rana akurat małżowizna ma week wolny pewnie w poniedziałek będzie piękie, ale ma do 14:00 to w sumie ja wstanę zjem i już będzie

Stary 2013-06-01, 16:52   #2263
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Matal ja też mam wisielczy humor, bo u nas leje od rana akurat małżowizna ma week wolny pewnie w poniedziałek będzie piękie, ale ma do 14:00 to w sumie ja wstanę zjem i już będzie
ja też jestem taka z d.py dzisiaj
Stary 2013-06-01, 16:56   #2264
matallewar
Zakorzenienie

U mnie za to słońce, a humor nie lepszy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-01, 16:57   #2265
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jestem taka z d.py dzisiaj
też u Was taka piękna aura?

zaraz będzie obiadek ziemniaczki z piekarnika+ piersi z kurczaka w ziołach i do tego pomidorki ze śmietaną i szczypiorkiem

Matal pomyśl sobie, że masz słonko, kochanego synka i córeczkę w brzuszku i męża, który na pewno ma dużo zalet i będzie Ci lepiej

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-01 o 16:58
Stary 2013-06-01, 16:59   #2266
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
też u Was taka piękna aura?
cudooooooooowna
Stary 2013-06-01, 17:02   #2267
matallewar
Zakorzenienie

Macie trochę słonka ode mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3750.jpg (56,9 KB, 23 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-01, 17:03   #2268
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
zazdraszczam

Stary 2013-06-01, 17:06   #2269
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
wow!
u nas leje, jest szaro, buro, ponuro, ciemno...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 17:07   #2270
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Humor mam już dużo lepszy, wracam z pogaduch ze znajomymi. Jedna para wspomniała, że początki wspólnego zamieszkiwania to było istne tornado Uważam, że dobrze, że pocisnęłam teżetowi (bo akurat tylko to na niego działa), nie zamierzam powielać modelu jego rodziny gdzie to matka zasuwa w pracy, wszystkich karmi, sprząta i opiera - a panicz tylko ewentualnie pomarudzi, że coś nie gra. Niech się nawet na mnie obraża, ale ja się nie będę uginać przed jego brudnymi skarpetkami rozpieprzonymi po całym posprzątanym pokoju i tekstami z cyklu "zamknij się". Sorry, ale do pewnych zasad trzeba się stosować. Za nami trzy tygodnie wspólnego mieszkania Plan jest taki, że jestem od teraz totalną oazą spokoju.

Zaraz uciekam zobaczyć się z koleżanką. Będzie dobrze
aaa to krócituko mieszkacie razem
a model rodziny u Twojego TŻ mi też się wcale nei podoba u moich teściów to samo
ale nei wiem jak mój, normalny, chłop tam się wychował

Cytat:
Już go ruszyłam, ale czy ja muszę o wszystko walczyć, palcem pokazać? Posprzątałam już na raty cały dom, a ten tylko robi bałagan i odpoczywa Edi zaraz wstanie głodny trzeba coś do jedzenia zrobić
zrób sobie jedzenie, dziecku i tyle, może podziała

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

Śliczny a to w smyku są tak? Chyba też taki kupię do wózka bo na prawdę śliczny a i nie taki drogi a jakościowo jak?

ja miałam swoje masło, wędlinę, warzywa

jakościowo wydaje się bez zastrzeżeń, jest milutki i naprawdę śliczny nie mogę się napatrzeć

Cytat:
o to chodzi, że właśnie nic to zakupy żarciowe jakiś cukier, mleko, mąka, mięso,, warzywa, nabiał+chemia czemu to wszystko takie drogie

ja tylko pamiętam jak wyszłam ze szpitala i mój wziął chorobowe żeby w domu wszystko robić, obiadki, sprzątanie, pranie ja chodziłam tylko siusiu i się umyć i nie musiałam mu o tym mówić sam wiedział
niestety, ale żywnośc cholernie droga
szczegónie, jak się chce coś trochę lepszego

coraz bardziej lubię Twojego męża

chociaż na swojego też nei mogę narzekać
wczoraj u rodziców siedziałam a nie leżałam i już brzuch twardy, kazał mi szybko wysiadać z auta i się kłaść, sam auto rozpakował, zamknął bramę, jak jest w domu jedzenie mi robi, ogarnia chałupę, w zeszłym tyg ściągnął i założył czyste firanki, porządnie poodkurzał, umył podłogi
Stary 2013-06-01, 17:24   #2271
papalinka83
Zakorzenienie

Pogoda dzisiaj beznadziejna znowu, więc się z mężem wzięliśmy do roboty w domu, a było co robić i w sumie nadal jest, ale ostatnie dni bardzo poszliśmy do przodu z rozpakowywaniem kartonów z ksiązkami i papierami i lokowaniu ich w naszym salonie Mieli wieczorem przyjść znajomi, ale jednak będą jutro, więc teraz czas się pobyczyć
Cytat:
aaa zapomnialam...papalinka mam nadzieje ze oczko szybko dojdzie do siebie...tez masz co chwila jakies przygody jak ja....

Pozdrowienia z ktg
No ja też mam taką nadzieję, chociaż jak na razie nic nie schodzi tylko mniej boli, ale w sumie to dopiero 1 dzień. Jakoś schizuje mnie myś.ł o nakłuwaniu oka...
Cytat:
Matal, ale jak się malutka będzie budziła co 2h i płaczem budziła Edzika to wiesz będzie pogrom

wow! to ja mieszkałam z rodzicami na chyba 72m (4 pokoje) więc dla mnie to abstrakcja, ale pewnie się da!
Ja mieszkałam w rodzicami i siostrą na 44 m i dało się jak najbardziej Chociaż teraz mamy z mężem 80 m i muszę poiwiedzieć, że szybko się człowiek do dobrego przyzwyczaja
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja byłam w I trym., w lutym dokładnie
2x wypełnienie bez znieczulenia
i było całkiem, całkiem. tyle, że ja ma sprawdzoną dentystkę, b. miła, dobra i delikatna przy tym. aż po wyjściu pomyślałam, że przez tyle lat bez sensu te znieczulenia brałam, bo ten zastrzyk to chyba bardziej bolał niż to borowanie. tylko takie dziwne uczucie było jak jedno wiertło wzięła, jakby ktoś młotem pneumatycznym mnie trzepał
Dziewczyny, ja wam polecam spróbować bez znieczulenia, no chyba, że coś dużego jest typu leczenie kanałowe. Przy normalnie leczonym zębie boli naprawdę chwilkę, dużo gorsze są zastrzyki do zmieczulenia i i to spuchnięcie. Dodam, że nie jestem osobą specjalnie odporną na ból
Cytat:
snow u nas 'niestety' dobrze karmia mozesz sobie zamowic co chcesz dostac na sniadanie i kolacje...ile plasterkow czego, jaki owoc i jogurcik maja ci przyniesc a na obiad wybierasz jedna z 3 potraw...przewaznie jest zupa, drugie danko i deserek sniadanie przychodzi przed 9 a juz kolo 11.30 obiad takze nie zdarze nawet zglodniec a o 18 jeest kolacja...takze nie narzekam
OMG aż się wierzyć nie chce Wiesz już, kiedy wychodzisz?

Cytat:
mamo w życiu takiej zgagi nie miałam to jest jakaś masakr, czy n to można coś brać?
To ja ponownie napiszę, że jak ci się ta zgaga częściej zdarza, to spróbuj zapobiegać - na noc przed snem siemię lniane a w ciągu dnia popijać staropolankę 2000 albo inną wodę z wysoką zawartością minerałów

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie tętno w ciąży?

Bo ja jak leżę mam około 95 ud/min.
Aha i nie wiem dlaczego ale od zeszłego tygodnia schudłam 1,5 kg. Diety nie zmieniłam, no nie jem słodyczy, bo nie mam ochoty. Ale raczej jem tak jak jadłam.
Ja mam tętno ok 70, ale przed ciążą miałam ok 50, więc mi wzrosło sporo
Cytat:
posprzątane

kurcze to faktycznie trochę stresu było, ale ważne, że się udało
super

ja o 12:00 to czasem śniadanie jem

wyżerka, ale ja tam bym sobie na pewno coś upolowała
Do 12:00 to ja bym zemdlała z głodu 5 razy
Cytat:

zjadłabym chesburgera, ale mogę pomarzyć aż mały się urodzi i jeszcze zamierzam karmić cycem także nieprędko
Kasia, myślę, że 1 cheesburger ci naprawdę nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Aha, jeszcze zapomniałam dodać, że ponieważ w ostatnich dniach brzuch mi rośnie jak na drożdżach, postanowiłam się zmierzyć i mam 95 cm w pępku, a przed ciążą miałam naprawdę wąską talię

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:35   #2272
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wow!
u nas leje, jest szaro, buro, ponuro, ciemno...
u mnie to samo
Cytat:
coraz bardziej lubię Twojego męża

chociaż na swojego też nei mogę narzekać
wczoraj u rodziców siedziałam a nie leżałam i już brzuch twardy, kazał mi szybko wysiadać z auta i się kłaść, sam auto rozpakował, zamknął bramę, jak jest w domu jedzenie mi robi, ogarnia chałupę, w zeszłym tyg ściągnął i założył czyste firanki, porządnie poodkurzał, umył podłogi
też go lubię i dla Twojego też że o Was dba

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja mieszkałam w rodzicami i siostrą na 44 m i dało się jak najbardziej Chociaż teraz mamy z mężem 80 m i muszę poiwiedzieć, że szybko się człowiek do dobrego przyzwyczaja
ja się do luksusu zwanego domem chyba nie przyzwyczaję nikt mnie nie rozumie a jak mówię, że wolałabym mieszkanie to dziwak ze mnie

Cytat:
To ja ponownie napiszę, że jak ci się ta zgaga częściej zdarza, to spróbuj zapobiegać - na noc przed snem siemię lniane a w ciągu dnia popijać staropolankę 2000 albo inną wodę z wysoką zawartością minerałów
piję niegazowaną nałęczowiankę i dupsko

Cytat:
Kasia, myślę, że 1 cheesburger ci naprawdę nie zaszkodzi
nie mogę się przemóc- wytrzymam

po mnie z tyłu ie widać bo dalej mam talię- TZ tak twierdzi

Stary 2013-06-01, 17:37   #2273
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, jeszcze zapomniałam dodać, że ponieważ w ostatnich dniach brzuch mi rośnie jak na drożdżach, postanowiłam się zmierzyć i mam 95 cm w pępku, a przed ciążą miałam naprawdę wąską talię
Mi 30 cm przybyło już
72 cm miałam przed ciążą, w styczniu mierzone

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
ja się do luksusu zwanego domem chyba nie przyzwyczaję nikt mnie nie rozumie a jak mówię, że wolałabym mieszkanie to dziwak ze mnie
Mogę się zamienić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-01, 17:39   #2274
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę się zamienić
ja mówię TZ-owi, że sprzedam i kupię mieszkanie a on

Stary 2013-06-01, 17:40   #2275
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo
też go lubię i dla Twojego też że o Was dba

piję niegazowaną nałęczowiankę i dupsko

nie mogę się przemóc- wytrzymam

po mnie z tyłu ie widać bo dalej mam talię- TZ tak twierdzi
Właśnie w tym sęk, że niegazowane nie mogą być, bo tylko gazowane albo chociaż lekko gazowane mają odpowiednią zawartość węglowodorów, że pomagają na zgagę - zmniejszają kwas żołądkowy. Ja też wolę niegazowaną w smaku o wiele, ale mimo to się przemogłam i mam żołądek w lepszym stanie niż przed ciążą na lekach

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:42   #2276
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie w tym sęk, że niegazowane nie mogą być, bo tylko gazowane albo chociaż lekko gazowane mają odpowiednią zawartość węglowodorów, że pomagają na zgagę - zmniejszają kwas żołądkowy. Ja też wolę niegazowaną w smaku o wiele, ale mimo to się przemogłam i mam żołądek w lepszym stanie niż przed ciążą na lekach
ojej a mi gazowane wody śmierdzą ale trudno spróbuję dzięki

Stary 2013-06-01, 17:42   #2277
ladanseuse14
Zakorzenienie

zmotywowałyście mnie do zmierzenia się w pępku i mam 92 cm
Stary 2013-06-01, 17:43   #2278
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja mówię TZ-owi, że sprzedam i kupię mieszkanie a on
Wiesz, ja się za drugim razem dziewczyna nie uda i będziecie do oporu próbować, to się dom przyda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-01, 17:44   #2279
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
zmotywowałyście mnie do zmierzenia się w pępku i mam 92 cm
niemożliwe Ty jesteś chudzina to ja orka mam 88, a wzrost 173

Matal nie kracz wyobraziłam sobie 9 syniów i 10 córkę

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:45
Stary 2013-06-01, 17:47   #2280
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
niemożliwe Ty jesteś chudzina to ja orka mam 88, a wzrost 173

Matal nie kracz wyobraziłam sobie 9 syniów i 10 córkę
teraz to się powinnam obrazić i popłakać, bo jak mówisz o sobie orka gdy masz 88 cm to co ja mam powiedzieć mając 92 cm?

poza tym ja się cieszę z brzusia, młoda ma dużo miejsca do fikania

a chudzina to ja byłam jakoś w listopadzie przed kontuzją i ciążą.. ale spoko spoko, w lutym będę sexy

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-06-01 o 17:49
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości