Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 16:54   #1471
AnnaM23
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

wy tu o sledziach a ja w sumie to bym zjadla rybke w occie z duza iloscia cebuli
Stary 2013-06-01, 17:04   #1472
babetka
Przyczajenie

GG do babetka

Witam Mamusie, słyszał ktoś jakieś opinie o szpitalu w bytomiu??
babetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:05   #1473
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez AnnaM23 Pokaż wiadomość
wy tu o sledziach a ja w sumie to bym zjadla rybke w occie z duza iloscia cebuli
Mi właśnia mąż spaghetti zrobił leze i ruszyć się nie mogę.
Dziewczyny jak lubicie śledzie polecam śledzie w czosnku :p największe dobro tego świata tesciowa mi raz na jakiś czas robi, bo ja jak sama sobie zrobie to mi tak nie smakuje

Już mam chyba dość tej pogody. Prawie cały dzień deszcz, chwilami słońce, a jak nie deszcz to się chmurzy. I biegam jak głupia z dworu do domu w zależności czy jest słoneczko czy nie ma :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-01, 17:08   #1474
selena85
Wtajemniczenie

Kobietki! Ratunku! -> Ból gardła <płacze>
Co robić???
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:11   #1475
AnnaM23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Co robić???
Przeplucz gardło woda z solą
Stary 2013-06-01, 17:12   #1476
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Co robić???
Mi radzili szyję natrzeć czymś rozgrzewajacym i otulić czymś porzadnie. I płukanie gardła wodą z solą ale tak koniec końców wydaje mi się, że w końcu samo przeszło.

Stary 2013-06-01, 17:16   #1477
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
a widziala ktoras z was jak na dwoch facetach przeprowadzali eksperyment podpieli im cos do brzucha zeby czuli sie tak jak kobiety podczas porodu , jeden z nich chyba pol godziny pozniej blagal zeby mu to sciagneli a kobieta nie moze powiedziec ze juz dosc
Widziałam szybko sie poddali

Jaka ja dzisiaj płaczliwa
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 17:42   #1478
Marti944
Raczkowanie

Cześć
Trochę mnie nie było ,ten tydzień był straszny ,cały czas mnie tak kręgosłup boli ,coś mi wyskoczyło ,że w pierwszym dniu nie mogłam się wcale sama podnieść tylko z pomocą mamy Tak to nie jest źle ,brak kompletny objawów . Wizytę u ginka mam następną 17.06 już się nie mogę doczekać Wczoraj była u mnie ciocia ,która też była w ciąży mnogiej ,ale ona przeszła in-vitro . Niestety dwa tygodnie temu jeden z zarodków obumarł . Tak mnie nastraszyła ,że nie mogłam spać. Mama tak po jej wizycie wyzywała ,że przyszła specjalnie ,żeby mnie nastraszyć . Mama z ciocią unikają się jak ognia. Już chyba z 10 lat nie rozmawiają ,a nawet nie przebywają w jednym pomieszczeniu.
Ja mam straszną ochotę na pizze Wiem ,że fast foody są odradzane w ciąży ,ale chyba nie wytrzymam . Już dzwoniłam do Tż powiedział ,ze nic nie będziemy zamawiać ,bo tam jakieś świństwa mogą wrzucić ,a że on jeszcze w pracy to muszę jechać po produkty ,bo obiecał ,że sam zrobi

Tyle naprodukowałyście ,że nie daje rady nadrobić ,a co dopiero poodpisywać

Witam nowe mamusie (jeżeli takie są)

Udało mi się tylko dojrzeć ,że niektóre mają pewne problemy z ciąża ,wiec trzymam kciuki mocno zaciśnięte ,żeby okazało się wszystko ok
Stary 2013-06-01, 17:51   #1479
SunShineDoll
Rozeznanie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41102644]

Jaka ja dzisiaj płaczliwa[/QUOTE]

Mam to samo do tego pogoda

Zauważyłam, że rozmawiacie o ślubach ja należę do tych bez ślubu w przyszłości zamierzam, ale na dzień dzisiejszy nie czuję tego. W sensie od dziecka wydawało mi się, że to taki cudowny dzień i magiczny i w ogóle. Może dlatego, że moja matka od jakiś 5 lat naciska na ślub tym bardziej go nie chcę
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 18:08   #1480
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ta...to trochę jak wiara, że ślub to taka magiczna chwila, która sprawia, że facet się zmienia

U nas 3 rocznica w lipcu nie wiem kiedy to zleciało
Ja po pół roku wiedziałam, że tylko ten facet ze mną wytrzyma

Rybki zdrowe...ale inne składniki kupczych śledziowych sałatek raczej za zdrowe nie są
Takie powiedzonko krąży, że kobieta wychodzi zamąż, z nadzieją, ze facet po ślubie się zmieni, ale on się nie zmienia, a mężczyzna żeni się z nadzieją, ze kobieta po ślubie się nie zmieni, ale ona to robi

Ja dzis bylam w pizzeri, pokusa była wielka, ale wytrzymałam
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 18:17   #1481
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!!
Ale Was zaniedbalam w tym tygodniu!! Przepraszam - czuje sie z tym fatalnie ale juz sie tłumaczę:
Od poniedziałku do środy pracowałam jak wariatka od rana do wieczora, bo musiałam sie wyrobić ze wszystkim, wieczorami po pracy zjadalam do nauki, w środę wieczorem pociąg i jazda na szkolenie. Czwartek, piątek i sobota rano to szkolenie i wykłady w ciagu dnia, a wieczorem dalej nauka. No i najważniejsze/najgorsze - dzis popołudniu miałam egzamin!! Teraz juz wiem, ze na pewno zdałam, ale jeszcze nie wiem na ile (a to bardzo ważne, bo kolejność decyduje o przyjęciu na dalszy ciąg tego szkolenia), ale jestem dobrej myśli
Teraz juz wracam do siebie, więc wrócę juz do normalnego życia i bede miała duzo wiecej wolnego czasu
Widziałam ze sie "przedstawiałyscie" więc cos o mnie: mam 30 lat i nazywam sie Maja. To moja pierwsza, w pełni zaplanowana ciaza. Z Tż jestem od prawie 5 lat (2 lata po ślubie). Mieszkamy we Francji od 3 lat.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wysłałam kilka zaproszeń dziewczynom które dużo się udzielają. No i wspólnie jakoś ustalimy kto może należeć.
Mam nadzieje ze mi o ostatnich nieobecności to jednak zostanę zaproszona - obiecuje poprawę

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Moja mama w ryg pracowala do dnia porodu, dokladniej jej kolezanka z pracy przeprowadziła ją na druga strone ulicy z ich placówki do sąsiedniej, w której była porodówka, 21 h pózniej na świat przyszedł mój brat ale moja mama to wariatka i pracoholik, więc nie polecam jej metod

Sama musisz ocenić plusy i minusy takiego rozwiązania, jeśli naprawdę Ci ciężko w tych warunkach, to nie ma sensu robić nic na siłe.

Ja sama nie planuję w ogóle przerwy w pracy, ale mam ten komfort, ze mogę pracować praktycznie z każdego miejsca na ziemi, gdzie jest mój telefon, komputer i wifi. Więc istatnio pracuje poprostu z domu
Tez jestem pracoholiczka!! Juz teraz sie martwię, co ja zrobię jak trzeba bedzie przestać!!! Ale uwielbiam moja prace i uczę sie nowych rzeczy jeszcze bardziej interesujących (po to moje szkolenie które trwało cały rok! A właściwie to to sie nazywa szkolenie we Francji, ale w Polsce to odpowiada bardziej studiom/specjalizacji).

Cytat:
Co przykro pisac, obserwujac znajomych, odnioslam wrażenie, ze po slubie para spoczywa na laurach, zazwyczaj jedna ze stron, uwaza, ze juz teraz jest git i nie trzeba sie starać. Roznie sie to konczy, najczesciej płaczem, żalem i goryczą jednego z nich. Ale nie jest to standard oczywiście.
Jesli chodzi o ślub, to ani ja ani Tż nie bismy przekonani. A 100% do tego pomysłu. Zdecydowaliśmy sie ze względów praktycznych (moje nazwisko było za trudne do wymówienia dla Francuzow, a w moim zawodzie nazwisko i jest dość ważne (chodzi o to zeby ludzie je zapamiętali), poza tym były tez kwestie prawne do uregulowania i łatwiej było to załatwić ślubem niz aktami prawnymi sporzadzonymi u notariusza. Wiem ze to mało romantyczne ale taka prawda ślub urzadzilismy skromny i tylko cywilny - obydwoje mamy z wiara 'na pieńku'.
W kazdym razie po ślubie nic sie nie zmieniło - nadal jestesmy szczęśliwi i nadal zakochani
Cytat:
W ogóle w którym miesiączu zaczyna być widoczny brzuszek?
Bo u mnie nic a nic (7 tc). Może to przez moje tyłozgięcie macicy ten maluch będzie się inaczej układał (w znaczeniu że w środku i mnie szybko nie wybrzuszy ..
Ja kończę jutro 9 tydzien i juz sie lekko podbrzusze uwypukla!!!

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

jak poznałam swojego obecnego męża to od razu wiedziałam, ze to ten
U mnie było tak samo!! Jak poznałam Tż to postawiłam wszystko na jedna kartę: rozstalam sie z poprzednim Tż a niedługo potem wyprowadziłam sie z Polski. Bałam sie troche, ale wolałam żałować ze nie wyszło, niz żałować ze nie sprobowalam. Na szczęście wyszło idealnie i jestem szczęśliwa

Cytat:
a widziala ktoras z was jak na dwoch facetach przeprowadzali eksperyment podpieli im cos do brzucha zeby czuli sie tak jak kobiety podczas porodu , jeden z nich chyba pol godziny pozniej blagal zeby mu to sciagneli a kobieta nie moze powiedziec ze juz dosc
Widziałam!! Tż to ostatnio znalazł. Ja zwijalam sie ze śmiechu, ale on miał dość niewyraźną minę
Cytat:
Niekotrym panom to nie trzeba nic podbijac bo maja takie ladne "daszki" z brzuszkow

Ja za to slyszalam o badaniu naukowym, w ktorym okazalo sie, ze kobiety na skutek danych hormonow np. w ciazy przestawaly widziec atrakcyjnosc w swoich partnerach. I tak samo niektore kobiety poznaja facetow biorac tabletki antykoncepcyjne i sa super zakochane w nich a potem odstawiaja tabletki, struktura hormonalna sie zmienia i wtedy dopier zauwazaja minusy i zastanawiaja sie jak ja moglam z takim kims byc, To dopiero jajca.
troche to dziwne!! Na szczęście mi sie to nie przytrafiło!!
Cytat:
Brawo za odwagę i postawienie na swoim. Dzieki temu moze wreszcie statystyki koscielne zaczna mieć trochę więcej wspólnego z rzeczywistością. Ja sama zastanawiam się nad apostazją, nie zrobiłam tego jeszcze tylko z lenistwa - baaaaardzo duzo zalatwiania.
Ja poszłam do "mojej" parafii z dwoma świadkami aby dokonać apostazjii ale proboszcz sie nie zgodził!!!! To był mój pierwszy raz w życiu w tym kościele (w sumie byłam moze 5 razy), ale on i tak uznał ze sie mylę i zmienię zdanie. Teoretycznie mogłabym sie z nim kłócić albo pisać pisma "wyżej" ale byłam w Polsce tylko na kilka dni i nie chciał całego pobytu na to zmarnować. Ale jeszcze kiedyś sie tym zajmie. A dzieci na pewno nie ochrzcze. Za mnie zdecydowała babcia (tak marudzila rodzicom ze po 6 latach od moich narodzin w końcu ulegli, bo chcieli mi dać wolny wybór w tej sprawie).

Zaraz spotkam sie z Tż po 3 dniach rozłąki
Stary 2013-06-01, 18:34   #1482
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!
Ale Was zaniedbalam w tym tygodniu!! Przepraszam - czuje sie z tym fatalnie ale juz sie tłumaczę:
Od poniedziałku do środy pracowałam jak wariatka od rana do wieczora, bo musiałam sie wyrobić ze wszystkim, wieczorami po pracy zjadalam do nauki, w środę wieczorem pociąg i jazda na szkolenie. Czwartek, piątek i sobota rano to szkolenie i wykłady w ciagu dnia, a wieczorem dalej nauka. No i najważniejsze/najgorsze - dzis popołudniu miałam egzamin!! Teraz juz wiem, ze na pewno zdałam, ale jeszcze nie wiem na ile (a to bardzo ważne, bo kolejność decyduje o przyjęciu na dalszy ciąg tego szkolenia), ale jestem dobrej myśli
Teraz juz wracam do siebie, więc wrócę juz do normalnego życia i bede miała duzo wiecej wolnego czasu
Widziałam ze sie "przedstawiałyscie" więc cos o mnie: mam 30 lat i nazywam sie Maja. To moja pierwsza, w pełni zaplanowana ciaza. Z Tż jestem od prawie 5 lat (2 lata po ślubie). Mieszkamy we Francji od 3 lat.

Mam nadzieje ze mi o ostatnich nieobecności to jednak zostanę zaproszona - obiecuje poprawę

Tez jestem pracoholiczka!! Juz teraz sie martwię, co ja zrobię jak trzeba bedzie przestać!!! Ale uwielbiam moja prace i uczę sie nowych rzeczy jeszcze bardziej interesujących (po to moje szkolenie które trwało cały rok! A właściwie to to sie nazywa szkolenie we Francji, ale w Polsce to odpowiada bardziej studiom/specjalizacji).

Jesli chodzi o ślub, to ani ja ani Tż nie bismy przekonani. A 100% do tego pomysłu. Zdecydowaliśmy sie ze względów praktycznych (moje nazwisko było za trudne do wymówienia dla Francuzow, a w moim zawodzie nazwisko i jest dość ważne (chodzi o to zeby ludzie je zapamiętali), poza tym były tez kwestie prawne do uregulowania i łatwiej było to załatwić ślubem niz aktami prawnymi sporzadzonymi u notariusza. Wiem ze to mało romantyczne ale taka prawda ślub urzadzilismy skromny i tylko cywilny - obydwoje mamy z wiara 'na pieńku'.
W kazdym razie po ślubie nic sie nie zmieniło - nadal jestesmy szczęśliwi i nadal zakochani

Ja kończę jutro 9 tydzien i juz sie lekko podbrzusze uwypukla!!!

U mnie było tak samo!! Jak poznałam Tż to postawiłam wszystko na jedna kartę: rozstalam sie z poprzednim Tż a niedługo potem wyprowadziłam sie z Polski. Bałam sie troche, ale wolałam żałować ze nie wyszło, niz żałować ze nie sprobowalam. Na szczęście wyszło idealnie i jestem szczęśliwa

Widziałam!! Tż to ostatnio znalazł. Ja zwijalam sie ze śmiechu, ale on miał dość niewyraźną minę

troche to dziwne!! Na szczęście mi sie to nie przytrafiło!!

Ja poszłam do "mojej" parafii z dwoma świadkami aby dokonać apostazjii ale proboszcz sie nie zgodził!!!! To był mój pierwszy raz w życiu w tym kościele (w sumie byłam moze 5 razy), ale on i tak uznał ze sie mylę i zmienię zdanie. Teoretycznie mogłabym sie z nim kłócić albo pisać pisma "wyżej" ale byłam w Polsce tylko na kilka dni i nie chciał całego pobytu na to zmarnować. Ale jeszcze kiedyś sie tym zajmie. A dzieci na pewno nie ochrzcze. Za mnie zdecydowała babcia (tak marudzila rodzicom ze po 6 latach od moich narodzin w końcu ulegli, bo chcieli mi dać wolny wybór w tej sprawie).

Zaraz spotkam sie z Tż po 3 dniach rozłąki
Widzę, ze sporo nas łączy od imienia, przez pracoholizm, po kościół

Nie pozostJe nic innego, jak życzyć miłego wieczoru
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 19:30   #1483
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak lubicie śledzie polecam śledzie w czosnku :p największe dobro tego świata tesciowa mi raz na jakiś czas robi, bo ja jak sama sobie zrobie to mi tak nie smakuje

To ja poprosze przepis

Cytat:
Napisane przez Marti944 Pokaż wiadomość
Cześć
Trochę mnie nie było ,ten tydzień był straszny ,cały czas mnie tak kręgosłup boli ,coś mi wyskoczyło ,że w pierwszym dniu nie mogłam się wcale sama podnieść tylko z pomocą mamy Tak to nie jest źle ,brak kompletny objawów . Wizytę u ginka mam następną 17.06 już się nie mogę doczekać Wczoraj była u mnie ciocia ,która też była w ciąży mnogiej ,ale ona przeszła in-vitro . Niestety dwa tygodnie temu jeden z zarodków obumarł . Tak mnie nastraszyła ,że nie mogłam spać. Mama tak po jej wizycie wyzywała ,że przyszła specjalnie ,żeby mnie nastraszyć . Mama z ciocią unikają się jak ognia. Już chyba z 10 lat nie rozmawiają ,a nawet nie przebywają w jednym pomieszczeniu.
A bylas z tym kregoslupem u lekarza? Bo to nie sa zarty skoro tak mocno cie boli... Biedna twoja ciocia,moze nie chciala cie nastraszyc,tylko nie bardzo chyba utrzymywac w tajemnicy tego,przeciez i tak bys sie dowiedziala....

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!
O ty pracusiu
za zdany egzamin.
Stary 2013-06-01, 19:46   #1484
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
ja mam to samo! od kilkunastu lat nie jadłam chipsów a teraz zjadłam pół paczki i od razu mdłości mi przeszły
po warzywkach miałam mdłości
No przecież Wam pisałam juz na początku ze słone krakersy i chipsy są super na mdłości!! Mi tylko to pomaga. W drodze z dworca do domu mnie zemdlilo (w samochodzie) ale Tż był przygotowany i w schowku miał krakersy "Tuc" - dobrze mnie zna
Cytat:
Widzę, ze sporo nas łączy od imienia, przez pracoholizm, po kościół

Nie pozostJe nic innego, jak życzyć miłego wieczoru
Dziękuje - wieczor juz sie miło zaczął - jestem w domu i odpoczywam a Tż przygotowuje kolacje i od czasu do czasu podchodzi sie przytulić - stary 35 lat- a taki pieszczoch z niego )
I rzeczywiscie troche nas łączy
Cytat:

O ty pracusiu
za zdany egzamin.
Dziękuje tez sie cieszę, teraz tylko czekam na telefon (tzn mam nadzieje ze zadzwonia bo to oznacza ze mnie przyjęli - bedzie cieżko ale mam nadzieje. Najgorsze jest to ze nie powiedzieli kiedy bedą dzwonić i moze to być w przyszłym tygodniu, a moze za miesiąc, albo dwa... No ale nadzieja jest

Edytowane przez Soleil_Rouge
Czas edycji: 2013-06-01 o 20:58
Soleil_Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 19:51   #1485
forester
Zadomowienie

Witajcie dziewczęta!
Ufff... ale się naczytałam. Ja właśnie ze względu na mój pracoholizm ledwo znajduje czas, żeby tu regularnie zaglądać, ale postaram się bardziej
Co do przedstawienia się- Hanka, 26 lat, mieszkam pod Poznaniem, z wykształcenia jestem przyrodnikiem obecnie prowadzę biuro w firmie zajmującej się zakładaniem zieleni . Jesteśmy z Tż strasznymi pracoholikami, więc dziecko to dla nas dosłownie błogosławieństwo Śmiejemy się, że los stwierdził: te sieroty nigdy się nie zdecydują, więc bach i jest fasolka.
Co do ślubu- ja jestem raczej na bakier z kościołem, mój tż wyznaje inną religie, także ślub kościelny był raczej tematem tabu, zdecydowaliśmy się na cywilny, który traktowałam jako naturalną kolej rzeczy w 5 letnim związku. Ogromny problem mam z teściami (prawie jakbym ich nie miała), ale jak mi padnie humor to pewnie się rozwinie.
Co do moich objawów- to cycki- pozostawiam bez komentarza, brzuch mnie boli, nie wymiotuje, ale pije więcej wody niż jem tak mi nie dobrze.
Ściskam Was wszystkie i miłego wieczorku! Ja wybieram się na koncert, trochę zmarznąć
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 20:04   #1486
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta!
Ufff... ale się naczytałam. Ja właśnie ze względu na mój pracoholizm ledwo znajduje czas, żeby tu regularnie zaglądać, ale postaram się bardziej
Co do przedstawienia się- Hanka, 26 lat, mieszkam pod Poznaniem, z wykształcenia jestem przyrodnikiem obecnie prowadzę biuro w firmie zajmującej się zakładaniem zieleni . Jesteśmy z Tż strasznymi pracoholikami, więc dziecko to dla nas dosłownie błogosławieństwo Śmiejemy się, że los stwierdził: te sieroty nigdy się nie zdecydują, więc bach i jest fasolka.
Co do ślubu- ja jestem raczej na bakier z kościołem, mój tż wyznaje inną religie, także ślub kościelny był raczej tematem tabu, zdecydowaliśmy się na cywilny, który traktowałam jako naturalną kolej rzeczy w 5 letnim związku. Ogromny problem mam z teściami (prawie jakbym ich nie miała), ale jak mi padnie humor to pewnie się rozwinie.
Co do moich objawów- to cycki- pozostawiam bez komentarza, brzuch mnie boli, nie wymiotuje, ale pije więcej wody niż jem tak mi nie dobrze.
Ściskam Was wszystkie i miłego wieczorku! Ja wybieram się na koncert, trochę zmarznąć
Witam Kogoś z moich rejonów - również okolice Poznania. Ja wczoraj wyszłam do pubu na chwilę i tak właśnie zmarzłam, że ot co - ból gardła dzisiaj taki, że aż prawie płacze. Wysłałam lubego do apteki po siemie lniane (burczał że "musi" iść jak stara marudna baba) Boże co ja mam się z tym chłopem... omg
Stary 2013-06-01, 20:09   #1487
forester
Zadomowienie

Cytat:
Witam Kogoś z moich rejonów - również okolice Poznania. Ja wczoraj wyszłam do pubu na chwilę i tak właśnie zmarzłam, że ot co - ból gardła dzisiaj taki, że aż prawie płacze. Wysłałam lubego do apteki po siemie lniane (burczał że "musi" iść jak stara marudna baba) Boże co ja mam się z tym chłopem... omg
Haha o jak dobrze, że jakaś Pyrka też jest. Z tym gardłem to podobnie jak poprzedniczki, polecam wodę z solą najlepiej bocheńską. A co do chłopów- to poradź mu żeby się przyzwyczajał, bo czeka go dużo różnych atrakcji
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 20:09   #1488
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz jakoś jeszcze pójdziesz do gina,żeby serduszko zobaczyć?
I z ciekawości ile u ciebie taka wizyta kosztuje? U mnie 80 f,więc chyba cena w miarę korzystna.Tylko,że lekarz przyjeżdża tak dwa razy w miesiącu tylko,nie ma go na miejscu.
U mnie wizyta 80 euro i usg to też 80euro, więc łącznie to 160euro, mimo to dziś zapłaciłam 100euro za wizytę i usg ja mam polskich klinik do wyboru do koloru - jednak większe miasto więc nie ma się co dziwić.
co do kolejnej wizyty to zobaczę jak szybko przyjdzie mi list ze szpitala i jak będziemy stali z kasą po podróży jeśli nie teraz to pewnie zrobię kolejne w przyszłym miesiącu

A teraz coś o mnie:
Imię chyba oczywiste Mam 30 lat. To moja pierwsza ciąża, na którą bardzo czekaliśmy. Mieszkam od 6-ciu lat w Irlandii, wcześniej mieszkałam na troszkę w UK i na Cyprze. W Polsce - pochodzę z Podkarpacia, a tż z Wrocławia. Z moim tż-tem znamy się 5 lat i prawie tyle samo jesteśmy razem i mieszkamy ze sobą - taka expresowa z nas para. Jesteśmy rok po ślubie i nie oczekiwałam, że coś się po tym zmieni
Kocham podróże i uwielbiam je planować. I jeszcze mój słaby punkt - książki, jak zacznę czytać to nie ma mnie dla nikogo i czasami nie potrafię przestać
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 20:35   #1489
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
To ja poprosze przepis
Śledzie wymoczyć porzadnie (kilka godzin w zmienianej wodzie). Czosnek obrać i przez praske. Śledzie w paski wymieszać z czosnkiem. Dodać natkę i majonez. Ilości wg uznania. Ja lubię duuuzo czosnku(najlepiej polskiego)
Chwila roboty a niebo w gębie

Stary 2013-06-01, 20:58   #1490
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dziewczyny, można dołączyc?
Zaczął sie 5 tydzień u mnie, u lekarza jeszcze nie byłam.
Mam prawie 25 lat, pół rocznego synka i super meża
Stary 2013-06-01, 21:08   #1491
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Współczuje ze u Was zimno i pada. Ja wróciłam do domu i w końcu jest słońce i ciepło (tzn teraz juz zaszło, ale najwyraźniej pogoda znoenalniala i mam nadzieje ze juz bedzie tylko ciepło do końca października
Jutro planuje dluuugi spacer
Stary 2013-06-01, 21:10   #1492
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja wybieram się na koncert, trochę zmarznąć
A na jaki koncert? Przyjemnosci!

Cytat:
Haha o jak dobrze, że jakaś Pyrka też jest.
Ja tez pyrka Co prawda na emigracji,ale kocham moje miasto. Ja z samego Poznania jestem.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Śledzie wymoczyć porzadnie (kilka godzin w zmienianej wodzie). Czosnek obrać i przez praske. Śledzie w paski wymieszać z czosnkiem. Dodać natkę i majonez. Ilości wg uznania. Ja lubię duuuzo czosnku(najlepiej polskiego)
Chwila roboty a niebo w gębie
Dzieki ci bardzo,zapisalam i na pewno wyprobuje

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witaj
Stary 2013-06-01, 21:14   #1493
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy!

Dzisiaj miałam ciężki dzień - od rana mdłości i . Obudziło mnie o 6 rano i część poranka spędziłam w toalecie. Wymęczyło mnie bardzo. Do tego ból głowy i brzucha (jak przy okresie tylko duużo mocniej). Brałam no-spę i nie przechodziło, w końcu wieczorem wzięłam 4tą (mam przepisane 3 na dzień przez gina) - i na razie jest ok - czyli mniej boli.
Co do plamień niestety dalej lekkie plamienia mam, ale widzę że duphaston pomaga.. Dalej leżę w łóżku, wstaję tylko do toalety i ugotować obiad.
Nie wiem czy to tak jest, bo to moja pierwsza ciąża.
Ogólnie samopoczucie kiepskie.. a to dopiero 8 tydzień.
Koleżanka zdradziła że na nudności bardzo dobre są słone przekąski - ona głównie krakersy wcina. Spróbuję.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2013-06-01 o 21:15
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:20   #1494
AnnaM23
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

a migdaly na co byly ? na mdlosci czy zgage ?

Edytowane przez AnnaM23
Czas edycji: 2013-06-01 o 21:22
AnnaM23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:28   #1495
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witamy!

Dzisiaj miałam ciężki dzień - od rana mdłości i . Obudziło mnie o 6 rano i część poranka spędziłam w toalecie. Wymęczyło mnie bardzo. Do tego ból głowy i brzucha (jak przy okresie tylko duużo mocniej). Brałam no-spę i nie przechodziło, w końcu wieczorem wzięłam 4tą (mam przepisane 3 na dzień przez gina) - i na razie jest ok - czyli mniej boli.
Co do plamień niestety dalej lekkie plamienia mam, ale widzę że duphaston pomaga.. Dalej leżę w łóżku, wstaję tylko do toalety i ugotować obiad.
Nie wiem czy to tak jest, bo to moja pierwsza ciąża.
Ogólnie samopoczucie kiepskie.. a to dopiero 8 tydzień.
Koleżanka zdradziła że na nudności bardzo dobre są słone przekąski - ona głównie krakersy wcina. Spróbuję.
Współczuje mdłości, ja z Jasiem miałam mdłości do 25 tygodnia ciąży... Boje sie jak to teraz wyjdzie, bo z nie ma zmiłuj... Jak chwyci to wytarmosi i bez różnicy gdzie jesteś i co robisz

Podobno są syropy homeopatyczne przeciw mdłościom, jak bede szła do ginekologa to zapytam o takie.

Leż dużo, najważniejszy jest początek, potem sie wszystko unormuje. Małe sie musi dobrze przyczepic
Stary 2013-06-01, 21:34   #1496
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje mdłości, ja z Jasiem miałam mdłości do 25 tygodnia ciąży... Boje sie jak to teraz wyjdzie, bo z nie ma zmiłuj... Jak chwyci to wytarmosi i bez różnicy gdzie jesteś i co robisz

Podobno są syropy homeopatyczne przeciw mdłościom, jak bede szła do ginekologa to zapytam o takie.
Leż dużo, najważniejszy jest początek, potem sie wszystko unormuje. Małe sie musi dobrze przyczepic
Mam taką nadzieję...
Zresztą jak byłam w szpitalu lekarze to samo mówili - tylko leżenie i cierpliwość w moim przypadku. Innego lekarstwa nie ma.. Do gina idę 13.06 i już się doczekać nie mogę ,z drugiej strony mam obawy czy wszystko ok... nic, trzeba myśleć pozytywnie...

Stary 2013-06-01, 21:36   #1497
gosia261282
Gang Iren

Maruda wspolczuje! Oby szybko sie poprawilo,no i zeby juz dobrze bylo,zebys nie musiala tylko lezec. A jak tam,dajesz rade jakos?
Stary 2013-06-01, 21:39   #1498
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj I masz fajoski avatar Uwielbiam kocury
Stary 2013-06-01, 21:47   #1499
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Maruda wspolczuje! Oby szybko sie poprawilo,no i zeby juz dobrze bylo,zebys nie musiala tylko lezec. A jak tam,dajesz rade jakos?
dzięki
Co do leżenia to już minął 3 tydzień i mam dość (łagodnie powiedziane)Fiksuje już... Bardzo współczuje kobietom które prawie całą ciążę muszą leżeć i to często w szpitalu.
Łapię się na tym że książki czytam któryś raz z kolei Czekam na pocztę bo siostra wysłała mi nowy pakiet czytadeł

Stary 2013-06-01, 21:50   #1500
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Mam taką nadzieję...
Zresztą jak byłam w szpitalu lekarze to samo mówili - tylko leżenie i cierpliwość w moim przypadku. Innego lekarstwa nie ma.. Do gina idę 13.06 i już się doczekać nie mogę ,z drugiej strony mam obawy czy wszystko ok... nic, trzeba myśleć pozytywnie...
Leż ile wlezie, bo przy dziecku już nie polezysz tyle ile byś chciala :-D wykorzystaj to jako pozytywny odpoczynek.
Ja do gina pójdę coś koło 17 czerwca, wcześniej chyba nic nie zobaczę.

Cytat:
Witaj I masz fajoski avatar Uwielbiam kocury
:-D ja też uwielbiam koty!! I marzy mi sie kiedys taki rudzielec :-D

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości