|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
wy tu o sledziach a ja w sumie to bym zjadla rybke w occie z duza iloscia cebuli
|
#1472 |
|
Przyczajenie
|
Witam Mamusie, słyszał ktoś jakieś opinie o szpitalu w bytomiu??
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Dziewczyny jak lubicie śledzie polecam śledzie w czosnku :p największe dobro tego świata tesciowa mi raz na jakiś czas robi, bo ja jak sama sobie zrobie to mi tak nie smakuje ![]() Już mam chyba dość tej pogody. Prawie cały dzień deszcz, chwilami słońce, a jak nie deszcz to się chmurzy. I biegam jak głupia z dworu do domu w zależności czy jest słoneczko czy nie ma :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki! Ratunku! -> Ból gardła <płacze>
Co robić???
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Przeplucz gardło woda z solą
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
Mi radzili szyję natrzeć czymś rozgrzewajacym i otulić czymś porzadnie. I płukanie gardła wodą z solą
ale tak koniec końców wydaje mi się, że w końcu samo przeszło.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szybko sie poddali Jaka ja dzisiaj płaczliwa |
|
|
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Trochę mnie nie było ,ten tydzień był straszny ,cały czas mnie tak kręgosłup boli ,coś mi wyskoczyło ,że w pierwszym dniu nie mogłam się wcale sama podnieść tylko z pomocą mamy Tak to nie jest źle ,brak kompletny objawów . Wizytę u ginka mam następną 17.06 już się nie mogę doczekać Wczoraj była u mnie ciocia ,która też była w ciąży mnogiej ,ale ona przeszła in-vitro . Niestety dwa tygodnie temu jeden z zarodków obumarł . Tak mnie nastraszyła ,że nie mogłam spać. Mama tak po jej wizycie wyzywała ,że przyszła specjalnie ,żeby mnie nastraszyć . Mama z ciocią unikają się jak ognia. Już chyba z 10 lat nie rozmawiają ,a nawet nie przebywają w jednym pomieszczeniu. Ja mam straszną ochotę na pizze ![]() Wiem ,że fast foody są odradzane w ciąży ,ale chyba nie wytrzymam . Już dzwoniłam do Tż powiedział ,ze nic nie będziemy zamawiać ,bo tam jakieś świństwa mogą wrzucić ,a że on jeszcze w pracy to muszę jechać po produkty ,bo obiecał ,że sam zrobi Tyle naprodukowałyście ,że nie daje rady nadrobić ,a co dopiero poodpisywać Witam nowe mamusie (jeżeli takie są) Udało mi się tylko dojrzeć ,że niektóre mają pewne problemy z ciąża ,wiec trzymam kciuki mocno zaciśnięte ,żeby okazało się wszystko ok
|
|
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41102644]
Jaka ja dzisiaj płaczliwa Mam to samo do tego pogoda ![]() Zauważyłam, że rozmawiacie o ślubach ja należę do tych bez ślubu w przyszłości zamierzam, ale na dzień dzisiejszy nie czuję tego. W sensie od dziecka wydawało mi się, że to taki cudowny dzień i magiczny i w ogóle. Może dlatego, że moja matka od jakiś 5 lat naciska na ślub tym bardziej go nie chcę
|
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzis bylam w pizzeri, pokusa była wielka, ale wytrzymałam
|
|
|
|
|
#1481 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!
Ale Was zaniedbalam w tym tygodniu!! Przepraszam ale juz sie tłumaczę: Od poniedziałku do środy pracowałam jak wariatka od rana do wieczora, bo musiałam sie wyrobić ze wszystkim, wieczorami po pracy zjadalam do nauki, w środę wieczorem pociąg i jazda na szkolenie. Czwartek, piątek i sobota rano to szkolenie i wykłady w ciagu dnia, a wieczorem dalej nauka. No i najważniejsze/najgorsze - dzis popołudniu miałam egzamin!! Teraz juz wiem, ze na pewno zdałam, ale jeszcze nie wiem na ile (a to bardzo ważne, bo kolejność decyduje o przyjęciu na dalszy ciąg tego szkolenia), ale jestem dobrej myśli Teraz juz wracam do siebie, więc wrócę juz do normalnego życia i bede miała duzo wiecej wolnego czasu Widziałam ze sie "przedstawiałyscie" więc cos o mnie: mam 30 lat i nazywam sie Maja. To moja pierwsza, w pełni zaplanowana ciaza. Z Tż jestem od prawie 5 lat (2 lata po ślubie). Mieszkamy we Francji od 3 lat. Cytat:
- obiecuje poprawę Cytat:
Cytat:
ślub urzadzilismy skromny i tylko cywilny - obydwoje mamy z wiara 'na pieńku'. W kazdym razie po ślubie nic sie nie zmieniło - nadal jestesmy szczęśliwi i nadal zakochani Cytat:
U mnie było tak samo!! Jak poznałam Tż to postawiłam wszystko na jedna kartę: rozstalam sie z poprzednim Tż a niedługo potem wyprowadziłam sie z Polski. Bałam sie troche, ale wolałam żałować ze nie wyszło, niz żałować ze nie sprobowalam. Na szczęście wyszło idealnie i jestem szczęśliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
troche to dziwne!! Na szczęście mi sie to nie przytrafiło!!Cytat:
Zaraz spotkam sie z Tż po 3 dniach rozłąki
|
|
#1482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od imienia, przez pracoholizm, po kościół ![]() Nie pozostJe nic innego, jak życzyć miłego wieczoru ![]()
|
|
|
|
|
#1483 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
To ja poprosze przepis ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za zdany egzamin.
|
|
#1484 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- dobrze mnie zna Cytat:
)I rzeczywiscie troche nas łączy Dziękuje
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-06-01 o 20:58 |
||
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczęta!
Ufff... ale się naczytałam. Ja właśnie ze względu na mój pracoholizm ledwo znajduje czas, żeby tu regularnie zaglądać, ale postaram się bardziej ![]() Co do przedstawienia się- Hanka, 26 lat, mieszkam pod Poznaniem, z wykształcenia jestem przyrodnikiem obecnie prowadzę biuro w firmie zajmującej się zakładaniem zieleni . Jesteśmy z Tż strasznymi pracoholikami, więc dziecko to dla nas dosłownie błogosławieństwo Śmiejemy się, że los stwierdził: te sieroty nigdy się nie zdecydują, więc bach i jest fasolka.Co do ślubu- ja jestem raczej na bakier z kościołem, mój tż wyznaje inną religie, także ślub kościelny był raczej tematem tabu, zdecydowaliśmy się na cywilny, który traktowałam jako naturalną kolej rzeczy w 5 letnim związku. Ogromny problem mam z teściami (prawie jakbym ich nie miała), ale jak mi padnie humor to pewnie się rozwinie. Co do moich objawów- to cycki- pozostawiam bez komentarza, brzuch mnie boli, nie wymiotuje, ale pije więcej wody niż jem tak mi nie dobrze. Ściskam Was wszystkie i miłego wieczorku! Ja wybieram się na koncert, trochę zmarznąć |
|
|
|
#1486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boże co ja mam się z tym chłopem... omg
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam polskich klinik do wyboru do koloru - jednak większe miasto więc nie ma się co dziwić.co do kolejnej wizyty to zobaczę jak szybko przyjdzie mi list ze szpitala i jak będziemy stali z kasą po podróży jeśli nie teraz to pewnie zrobię kolejne w przyszłym miesiącu ![]() A teraz coś o mnie: Imię chyba oczywiste Mam 30 lat. To moja pierwsza ciąża, na którą bardzo czekaliśmy. Mieszkam od 6-ciu lat w Irlandii, wcześniej mieszkałam na troszkę w UK i na Cyprze. W Polsce - pochodzę z Podkarpacia, a tż z Wrocławia. Z moim tż-tem znamy się 5 lat i prawie tyle samo jesteśmy razem i mieszkamy ze sobą - taka expresowa z nas para. Jesteśmy rok po ślubie i nie oczekiwałam, że coś się po tym zmieni ![]() Kocham podróże i uwielbiam je planować. I jeszcze mój słaby punkt - książki, jak zacznę czytać to nie ma mnie dla nikogo i czasami nie potrafię przestać
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Śledzie wymoczyć porzadnie (kilka godzin w zmienianej wodzie). Czosnek obrać i przez praske. Śledzie w paski wymieszać z czosnkiem. Dodać natkę i majonez. Ilości wg uznania. Ja lubię duuuzo czosnku(najlepiej polskiego)
Chwila roboty a niebo w gębie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, można dołączyc?
![]() Zaczął sie 5 tydzień u mnie, u lekarza jeszcze nie byłam. Mam prawie 25 lat, pół rocznego synka i super meża
|
|
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
Współczuje ze u Was zimno i pada. Ja wróciłam do domu i w końcu jest słońce i ciepło (tzn teraz juz zaszło, ale najwyraźniej pogoda znoenalniala i mam nadzieje ze juz bedzie tylko ciepło do końca października
![]() Jutro planuje dluuugi spacer
|
#1492 | ||
|
Gang Iren
|
A na jaki koncert? Przyjemnosci!
Ja tez pyrka Co prawda na emigracji,ale kocham moje miasto. Ja z samego Poznania jestem.Cytat:
Cytat:
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy! Dzisiaj miałam ciężki dzień - od rana mdłości i . Obudziło mnie o 6 rano i część poranka spędziłam w toalecie. Wymęczyło mnie bardzo. Do tego ból głowy i brzucha (jak przy okresie tylko duużo mocniej). Brałam no-spę i nie przechodziło, w końcu wieczorem wzięłam 4tą (mam przepisane 3 na dzień przez gina) - i na razie jest ok - czyli mniej boli.Co do plamień niestety dalej lekkie plamienia mam, ale widzę że duphaston pomaga.. Dalej leżę w łóżku, wstaję tylko do toalety i ugotować obiad. Nie wiem czy to tak jest, bo to moja pierwsza ciąża. Ogólnie samopoczucie kiepskie.. a to dopiero 8 tydzień. Koleżanka zdradziła że na nudności bardzo dobre są słone przekąski - ona głównie krakersy wcina. Spróbuję.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-06-01 o 21:15 |
|
|
|
|
#1494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a migdaly na co byly ? na mdlosci czy zgage ?
Edytowane przez AnnaM23 Czas edycji: 2013-06-01 o 21:22 |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma zmiłuj... Jak chwyci to wytarmosi i bez różnicy gdzie jesteś i co robisz ![]() Podobno są syropy homeopatyczne przeciw mdłościom, jak bede szła do ginekologa to zapytam o takie. Leż dużo, najważniejszy jest początek, potem sie wszystko unormuje. Małe sie musi dobrze przyczepic |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jak byłam w szpitalu lekarze to samo mówili - tylko leżenie i cierpliwość w moim przypadku. Innego lekarstwa nie ma.. Do gina idę 13.06 i już się doczekać nie mogę ,z drugiej strony mam obawy czy wszystko ok... nic, trzeba myśleć pozytywnie...
|
|
#1497 |
|
Gang Iren
|
Maruda wspolczuje! Oby szybko sie poprawilo,no i zeby juz dobrze bylo,zebys nie musiala tylko lezec. A jak tam,dajesz rade jakos?
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj I masz fajoski avatar Uwielbiam kocury
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do leżenia to już minął 3 tydzień i mam dość (łagodnie powiedziane) Łapię się na tym że książki czytam któryś raz z kolei Czekam na pocztę bo siostra wysłała mi nowy pakiet czytadeł
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do gina pójdę coś koło 17 czerwca, wcześniej chyba nic nie zobaczę. :-D ja też uwielbiam koty!! I marzy mi sie kiedys taki rudzielec :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

ale tak koniec końców wydaje mi się, że w końcu samo przeszło.

Tak to nie jest źle ,brak kompletny objawów . Wizytę u ginka mam następną 17.06 już się nie mogę doczekać 

ale juz sie tłumaczę:
troche to dziwne!! Na szczęście mi sie to nie przytrafiło!!

za zdany egzamin.
Boże co ja mam się z tym chłopem... omg

. Obudziło mnie o 6 rano i część poranka spędziłam w toalecie. Wymęczyło mnie bardzo. Do tego ból głowy i brzucha (jak przy okresie tylko duużo mocniej). Brałam no-spę i nie przechodziło, w końcu wieczorem wzięłam 4tą (mam przepisane 3 na dzień przez gina) - i na razie jest ok - czyli mniej boli.