|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z doświadczenia powiem że majty siateczkowe spisują się po porodzie rewelacyjnie. Natomiast przed porodem najlepsze są jednorazówki (w razie np. odchodzenia wód), bo lepiej zdjąć i wyrzucić z podkładem niż prać non stop
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-01 o 16:49 |
|||
|
|
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
jeśli chodzi o chrzest to ja chciałabym do kościoła taki strój
http://folkstar.pl/pl,products,show,...do-chrztu.html oczywiście nie za taką cenę raczej coś wynajmiemy a po kościele szary garnitur
|
#4143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze nie widziałam dzieciaczka w czasie chrztu w ludowym stroju. Super
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza, żeby wyjaśnić co z tą moją macicą. I co się okazało- wcale nie jest asymetryczna i Kubuś ma bardzo dużo miejsca w całej jej długości i szerokości
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super, że poszłaś na konsultacjeTeraz możesz odetchnąć Rockyy gratuluję wyniku pierogowego ![]() A ja polegiwałam w łóżku do tej pory, bo mnie brzuch bolał jak na okres ![]() Wzięłam nospę i poooowooli przeszło, ale i tak mam dziś tryb oszczędzający się. Zawsze w takich momentach myślę pierwsze co o tym, że torba nie spakowana Mam wszystko w domu tylko torby brak
|
|
|
|
|
#4146 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
z przykrością muszę stwierdzić że to jednak rumień Ignacek ma cały czas czerwone policzki, przeszło mu też na uszy, szyje i plecki na szczęście nic go nie boli, katar prawie przeszedł, juz nie kaszle, nie swędzi a energii ma za całą armię muszę coś wykombinować z przedszkolem... bo w tym tygodniu mam pełno wizyt i nie mogę chodzić z nim .. a że już nie zaraża to może go puszczę... hmmm... męża nie będzie pół tygodnia bo ma wyjazd służbowy ehhh przed chwilą wyszli moi rodzice.. i Ignacek stwierdził że dzisiejszy dzień dziecka był wspaniały Leoś harcuje z brzuchu więc u niego też dobrze i dostał spodenki od dziadków a my elektryczny spieniacz do mleka
|
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że wszystko ok. |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję. Koleżanka dała mi takie cuda, że już mi wystarczy!
Karolajn sto lat! Jestem padnięta. Byłam i rodzinki. Małgosia prócz prezentów dostała też kasę. Zbiera do portfela i już planuje kupić jakąś grzechotkę dla siostrzyczki. Tyle, że to chyba będzie jakaś wypaśna grzechotka bo ona ma już 180 zł!
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-06-01 o 18:50 |
|
|
|
#4149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Na wieczór się rozpogodziło Ale jest nadzieja, że jutro będzie ładny dzień![]() Pojechałyśmy z moją mamą do tesco i rozpieściłyśmy prezentami małego Karolajn wszystkiego najpiękniejszego Cytat:
Moja mama szaleje, teściowa - niby się cieszy, ale wnukowi nie zamierza nic kupować... Nawet strzeliła focha na teścia, że nam kasę wysłał...Cytat:
Cytat:
|
|
#4150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Skonczylismy
szkoda tylko ze nie mam tam co wstawić narazie![]() Zjedlismy makaron ze szpinakiem i odpoczywamy ![]() Idę czytac co naskrobalyscie
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktoś to dziwnie wymyślił ze po....
|
|
|
#4154 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzisiaj jakis taki dziwny dzien, maz na dole robi swoim rodzicom remont a ja u gory siedze sama, za chwile ma wpasc moja przyjaciolka, cos czuje ze dol mnie zaczyna brac,
tez tak macie ze z jednej strony chcecie byc w ciazy jak najdlzej, nacieszyc sie przywilejami itp a z drugiej juz chcecie miec dzidzi przy sobie? ja tak mam, dwie skarjne postawy meczy mnie to ;p w poniedziek zaczynam 36 tc, musze zrobic badania na czwartkowa wizyte.---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- wczoraj odwiedzilam pepco kupilam za 10 zl podklad do przewijania taki uniwersalny, kocyk niebieski za 20zl ale jest taki mieciutki, jak myslicie trzeba go wyprac??body za 4 zl i sliczna czapeczke taka w misia dla naszego misia (Michałka) w tesco chcialam wziac kocyk taki granatowy za 27zl ale pozniej stwierdzilam ze nie musze jeszcze kupic ta posciel i becik przede wszystkim.becik bierzecie do szpitala??? i w tesco widzialam mate edukacyjna za 90 zl w takie chyba wymienne pluszaki jakby ktos chcial, ja kupilam za 5 zl gryzak w ogole moje dziecko nie ma zadnych zabawek, karuzeli itp licze na prezenty
|
|
|
|
#4155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się nie doczeka, to kupię po porodzie. Nic mu nie będzie jak przez tydzień będzie bez maty albo karuzeli![]() A twoje odczucia są jak najbardziej normalne
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4141904/Swiezo-upieczony-tatus
Uśmiałam się oglądając. Jak już mąż ogarnie prace remontowe, to puszczę mu na Dzień Dziecka.
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś kupi mojej córci?
http://allegro.pl/mamaspapas-karuzel...262092040.html A tak naprawdę podoba mi się ta http://allegro.pl/karuzela-z-pozytyw...271096083.html Ciekawe jaką ma melodyjkę.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-06-01 o 19:41 |
|
|
|
#4158 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kumam o co jej chodziło ale najwazniejsze ze jest ok i nie masz powodu do niepokoju Cytat:
Kurde...odpoczywaj kochana Ja nie mam nic prawie do szpitala,tylko klapki i podkłady no i Białego Jelenia ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41103656]dzięki Oliath, dzięki dziewczynki z przykrością muszę stwierdzić że to jednak rumień Ignacek ma cały czas czerwone policzki, przeszło mu też na uszy, szyje i plecki na szczęście nic go nie boli, katar prawie przeszedł, juz nie kaszle, nie swędzi a energii ma za całą armię muszę coś wykombinować z przedszkolem... bo w tym tygodniu mam pełno wizyt i nie mogę chodzić z nim .. a że już nie zaraża to może go puszczę... hmmm... męża nie będzie pół tygodnia bo ma wyjazd służbowy ehhh przed chwilą wyszli moi rodzice.. i Ignacek stwierdził że dzisiejszy dzień dziecka był wspaniały Leoś harcuje z brzuchu więc u niego też dobrze i dostał spodenki od dziadków a my elektryczny spieniacz do mleka [/QUOTE]Zdrówka dla Ignasia heh fajne prezenty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale cóż....chociaz jakby mozna było zaliczke wziąść
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki to podkład do przewijania?Taki troszke miękki z nieprzemakalnmego materiału?Nadałby sie do połozenia na łozko lub na kocyk polozony na komodzie? Ja biore becik do szpitala ale jednak postanowilismy kupic bez usztywnienia. A Laura nie ma zabawek-tylko pare moich maskotek.Jestem zdania ze przez te pierwsze 2-3 tygodnie nie bedą jej potrzebne,pozniej kupimy karuzele do lozeczka i jakies grzechotki itp. no i pewnie tez dostanie co nieco w prezencie .A podczas pierwszych chwil najwazniejsza dla niej bedzioe czuła opieka mamy i taty
|
|
#4160 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zjedliśmy kolację, męzuś zrobił ser biały ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką
U nas leje i jest ponuro a mnie troszki brzuszek pobolewa bo trochę dzisiaj posprzątałam a potem pojechaliśmy 50 km w jedną stronę złożyć znajomym życzenia pod kościołem z okazji ślubu no ale teraz leżakuje.Cytat:
Cieszę się, że wszystko jest ok a szyjke masz niebotycznie długą ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41103656]dzięki Oliath, dzięki dziewczynki z przykrością muszę stwierdzić że to jednak rumień Ignacek ma cały czas czerwone policzki, przeszło mu też na uszy, szyje i plecki na szczęście nic go nie boli, katar prawie przeszedł, juz nie kaszle, nie swędzi a energii ma za całą armię muszę coś wykombinować z przedszkolem... bo w tym tygodniu mam pełno wizyt i nie mogę chodzić z nim .. a że już nie zaraża to może go puszczę... hmmm... męża nie będzie pół tygodnia bo ma wyjazd służbowy ehhh przed chwilą wyszli moi rodzice.. i Ignacek stwierdził że dzisiejszy dzień dziecka był wspaniały Leoś harcuje z brzuchu więc u niego też dobrze i dostał spodenki od dziadków a my elektryczny spieniacz do mleka [/QUOTE]Niech Ignackowi szybko ten rumień przejdzie Super, że synkowi podobał się Dzień Dziecka ![]() Cytat:
Ja becika do szpitala nie biorę bo u nas daja szpitalny. |
||
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piorę tez wszystko.Pyszna ta twoja kolacyjka
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
A te zobaczcie jakie cuda!
http://allegro.pl/mamaspapas-karuzel...262110787.html
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn wszystkiego naj:-*lekkiego porofu!:-*spelnienia marzen:-*
arrabita to dobrze ze wszystko ok,niewiem co ta lekarka Twoja miala.w glowie zeby Cie straszyc...waazne ze ok i faktycznie jaka szyjka he ![]() ja sie wykompalam musialam glowe umyc ale szybko wysuszylam(nie mylam pare dni juz dramat)i lepiej mi troszke oby jutro bylo o wiele lepiej bo chce niunci wyprac te rzeczy...pralka swietnie sie spisuje uwielbiam ja hahhaha chociaz tak jak mowilyscie ubranka dzieciece to 90stopni i stanowczo za duzo ale to nic. powiedzcie mi tylko czy jak macie funkcje pranie reczne lekkie(pisze ze delikatne i ze faktycznie jak w rekach by sie pralo)to czy te rzeczy co tylko pisze na metce ze w rekach to moge na to wrzucic?(wiadomo niektore rzeczy nie wrzuce ale takie masywniejsze..:-P |
|
|
|
#4164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
A ja załapałam dołka i idę sobie.
A poza tym to nie wiem czy mi niedobrze czy mam zgagę!
|
#4166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ty wyłaź z tego dołka, ale już
|
|
#4167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Boże dziewczyny ale u mnie nuda ![]() Odwiozłam Tzta na wieczór kawalerski kolegi, wypindrzył się jak 15tka na dyskotekę.. a ja doszłam do wniosku, że mam nieprawdopodobnie przystojnego faceta i obok niego wyglądam jak kupa w tym momencie ![]() Tak się zrobił, że aż jestem zazdrosna co tam wyczyniać będzie w tym klubie.. pojechalam do babci potem no i przed chwilą wróciłam.. caaaaała noc przede mną a mi juz teraz nudno
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zgaga pali w przełyku??? Czujesz takie palenie? Jak tak to zgaga no i urodzisz włochate dziecko wg przesądów przez te zgage ![]() Cytat:
A tak sie odpindrzył wtedy,starannie ogolił,wypachniał........ .Choleraaa a ja chce sie cosik pouczyc na jutro i cały dzien nic.Głowa boli,łydki rwą,,,zero koncentracji....Chyba jutro z samego rana wstane o 5,6 bo mam na 11.30 wiec cos ogarnie moj umysł.Kiedys tak robiłam ze z rana wstawałam i sie uczyłam i wchodziło wiec to chyba jedyne wyjscie.
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś to byłam laska to i miał być o kogo zazdrosny, a teraz nastały takie czasy, że najchętniej bym go śledziła na tym kawalerskim ![]() Też się wypachnił, ogolił, wypastował sobie buty, ubrał swoją najlepszą kurtkę, włożył jeansy w których jego tyłek wygląda jak okrągłe jabłko, żel na włosy... no dramat, niech mój syn w przyszłości też tak wygląda to będę miała dużo synowych Też tak robiłam jak się uczyłam, ze wstawałam rano, ale to raczej z tego powodu, że ja zawsze uczenie odkładałam na ostatnią chwilę ![]() A Ty lepiej odpocznij jak się średnio czujesz na siłach
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

a ja sie bycze.

No i super, że poszłaś na konsultacje

a my elektryczny spieniacz do mleka 

nie kumam o co jej chodziło ale najwazniejsze ze jest ok i nie masz powodu do niepokoju
Kurde...odpoczywaj kochana