|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,96% |
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. |
22 | 43,14% |
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. |
5 | 9,80% |
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. |
2 | 3,92% |
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. |
5 | 9,80% |
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! |
16 | 31,37% |
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Wielkie dzięki ![]() ![]()
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
wystarczy, że podejdzie do kompa - moje zdenerwowanie na niego jest tak wielkie, że zbiję go na odległość (tylko proszę bez skojarzeń
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- nie ma problemu ![]() jest tego trochę, nie? ![]()
#2315 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Duuuużo. Ja jeszcze nic nie mam... Mam nadzieję, że zdążę ogarnąć temat ![]()
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurczę mam twardy brzuch.. a nie boli w sumie... znaczy trochę tylko boli...
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Madzia nie jest prześwitująca,ale ja ją kupowałam ze dwa lata temu w Zarze.Ale krój niemal taki sam
![]() Idę do rodziców, trzeba powitać gości...
#2319 |
Wtajemniczenie
|
skończyłam tort wz-kowo czekoladowo -wiśniowy własnego pomysłu
![]() ![]() a ja że skąd mam wziąć białą mase jak mam czekoladowa on: a nie można zrobić? ![]() ja: no można ale trzeba maragryne ,budyń ...a ja nic w domu nie mam... blablabla.. ![]() Ciąg dalszy rozmowy: tz idzie do Adiego do łóżka a ja do niego: ja: może się pożegnasz.. tż z dziwną miną : dlaczego tak ![]() ja : bo zanim ja dotre do łóżka to wy już będziecie chrapać ... tż : będę na ciebie czekał...nei wierzysz mi? ![]() ja : wierzę że jesteś zmęczony i ledwo głowe przyłożysz do poduszki to zaśniesz ( jest po 4 nocce w pracy i spał tylko od 6:30 do 9:30 a potem do 19:30 na budowie był) tż : zobaczysz poczekam ![]() Mykam do wanny i zostawiam kuchenny bajzel na rano ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może go zawołam jednak ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Wtajemniczenie
|
Łóżeczko trochę TŻ będzie musiał odświeżyć, ale jak najbardziej nadaje się do użytku. Materac i wanienka też ok. Więc te rzeczy mamy "z głowy"
![]()
#2322 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny:!
![]() nie nadrobiłam całości bo nie mam sily, dzisiaj spałam tylko 4 godziny w nocy by dopracowac prace mgska i na szczescie moja promotorka zaakceptowała ja i jutro lece oddac do dziekanatu ![]() teraz bede mogla zajac sie soba, odpoczywac i przygotowywac na wrzesien ![]() jeszcze obrona ale to za miesiac ![]() ale cóż i tak jestem szczesliwa, ![]() mam nadzieje, ze wszystko u Was ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() jak zwykle dawno mnie nie bylo...ostatnie usg wyszlo perfecto ![]() ![]() ![]() ![]() jutro zaczynamy 23 tydzien ciazy ![]() ![]()
#2324 | |||||
dryfuję słowami
|
Cóż za dziwny dzień. Zakupy z ojcem mnie wykończyły totalnie, potem musiałam to wszystko rozpakować, obiadek dla jaśnie państwa zrobić i zwyczajnie myślałam, że głowa mi pęknie albo padnę na ryjek, bo przy zmywaniu już trzymałam się umywalki żeby nie upaść, takie miałam zawroty głowy.
A teraz na dokładkę pretensje teścia, że chcemy jechać w tygodniu do sklepu i szafkę z lusterkiem kupić, bo wg niego to M. nic nie robi, bo ciągle tylko do pracy chodzi i mało czasu spędza przy remoncie. No i dla niego t są głupoty. To ja mu mówię, że jak nie teraz to dopiero za 2tyg. będzie to możliwe, bo do 15h jest sklep otwarty, i pytam go się (tak a propos tego, że M. nic nie robi niby): "to co Marek ma się z pracy zwolnić?". A mój ☠☠☠ięty teść wyskakuje z tekstem: "to do mnie pasz pretensje?" Jakie ku.. pretensje, ja? To on najwidoczniej ma pretensje, że M. chodzi do pracy! To już tż'towi ręce opadły po tej akcji, bo jakby faktycznie tak co chwilę wymyślał coś i jeździł nie wiadomo gdzie, a od 3tyg. to może max 1 nie pojechał z nim do tego remontu wcale, a tak codziennie tam zasuwa, no oczywiście musi wracać szybciej, bo nie ma tego przywileju bycia emerytem. ![]() ![]() Ale ogólnie smutno mi i sfrustrowana jestem, bo jak jutro jest wolna niedziela, tak oni chcą siedzieć w domu, a ja mam dość siedzenia w domu, bo to jedyne co robię. Wyjdę do marketu na osiedlu, do mięsnego czy na stragan z warzywami, gotuję te zasrane obiadki i siedzę jak ta kutwa. Potem słucham od teścia i meża, że siedzę i tylko tv i internet. A co mam do cholery robić? Całe dnie siedzę sama, z nikim nawet słowa nie zamienię ![]() ![]() I znowu Wam marudzę i żeby jeszcze coś nowego, to ja znów miele ten sam temat ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja do matki w życiu bym nie uciekła (pomijając już fakt, że mam za daleko ![]() Tak sobie czytam tę książkę "Pamiętnik niemałżeński" - wolno, ale z wyboru. Chyba dawkuję sobie tę przyjemność, roczę się tym... No ale do rzeczy, ja tam co chwilę odnajduję albo swoje własne opinie, ale siebie w ogóle, albo od ich opinii uciekam myślami do własnych doświadczeń i analizuję siebie i swoje życie. Dwie strony czytania i kwadrans myślenia. Czym bardziej w las, tym bardziej widzę jak bardzo jestem zryta i jak bardzo wymagam leczenia/terapii... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
śniadanie (ok. 8h): 2 kromki chleba, kawałek masła (taki 2cmx2,5cm, grubości 0,5mm), dwie łyżki płaskie serka białego i kawa mleczna (aa.. jak dali pasztet, to w życiu całe opakowanie, dali niecałą łyżkę tego pasztetu, tak, że jak chciało sie rozsmarować na te 2 kromki to chleb baardzo prześwitywał) obiad (ok. 12-13h): zupa np. teoretycznie grzybowa, zero tłuszczu (niby fit, co nie? ![]() ziemniaki, buraczki zazwyczaj bez smaku i kawałeczek mięsa (oczywiście bez żadnego sosu) kolacja (ok 17h): dwie kromki chleba, pamiętny kawałek masła i ok 3 łyżek sałatki jarzynowej (oczywiście w ogóle nieprzyprawionej) po 4 dniach tam schudłam ok 1,5-2 kg Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja mialam nadwage przy drugiej ciazy bo przy 169cm startowalam z 76 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jestem wypompowana dzisiejszym dniem :/ nie dosc ze pogoda pod psem, to jeszcze dzisiaj duzo lazilismy bo multum atrakcji z okazji dnia dziecka. a ja padam na twarz ![]() ![]() ![]() no i zdecydowalam sie na kolor wozka w koncu, w poniedzialek zamawiam ![]() ![]() http://ekowozki.pl/manufacturer/JANE...r-Reverse.html pierwszy z lewej z pierwszego rzedu ![]() a gondola tez w tym kolorze http://ekowozki.pl/manufacturer/JANE/Gondola-Micro.html drugi rzad srodkowa gondla. no i do tego maxi cosi pebble taki http://www.google.pl/imgres?q=maxi+c...20&tx=88&ty=66 plus baza. ach iw koncu bedzie z glowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
dryfuję słowami
|
i w ogole to znów robie to samo i znów przepraszam, jak jakiś zasrany alkoholik albo ojciec znęcający się nad rodziną... samakra
![]()
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
A ja znów bez pomysłu na wózek
![]() Z tych nowych żaden kolor mi się nie podoba ![]() Niby mogę kupić ten fioletowy teraz (akurat tyle mam), ale boję się, że potem coś lepszego się trafi i będę sobie w brodę pluć ![]() ![]()
![]() |
#2328 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
my wyznajemy zasadę , że po zakupie nie oglądamy już innych ofert, ogłoszeń i w ogóle innych rzeczy tego typu właśnie po to żeby nie żałować. kupione, przyklepane i jest. z mieszkaniem też tak robiliśmy, bo żałowanie zakupu wózka to nic wporównaniu z mieszkaniem... i nie ważne, że pewnie to inne ogłoszenie mogłoby się w konsekwencji gorsze okazać, że na zdjęciu tylko ładne, ale człowiek zaczyna bez sensu myśleć i dręczyć się.. a po co? lepiej sobie tego oszczędzić i zwyczajnie nie zaglądać więcej do ogłoszeń. no chyba, że za jakiś czas jak ceny nieruchomości skoczą do góry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Inwersja - jak się nam tu wygadasz, to może chociaż trochę będzie Ci lżej...no i nerwy trochę opadną ![]()
![]() |
#2330 |
Wtajemniczenie
|
Bajka-za☠☠☠iaszcza bryka,kolorek bomba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | ||||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może teżet nie sugerował się tylko tym co widział w domu, obserwował też inne rodziny, jakoś to sobie przełożył na swoje. A może i charakter inny. Ale super, że tak wyszło, bo niestety do "dobrego" (a więc do usługiwania w domu) mega łatwo się przyzwyczaić. A potem żeby to wyplenić to już idzie gorzej. Cytat:
![]() Ja też już planuję odpuścić - nie ma sensu psuć sobie krwi o te legendarne brudne skarpetki ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz co, co do nabrania dystansu i jakiejś techniki rozładowania to na mnie super działały ćwiczenia fizyczne. Jakieś negatywne emocje usuwałam w mig po sesji ćwiczeń z Chodakowską - bardzo polecam spróbować, nawet jeśli ogólnie nie lubisz się męczyć ![]() ![]() Strasznie żałuję, że teraz nie mam sił, a wręcz to chyba niezbyt bezpieczne żeby forsować się nagle takimi ostrymi treningami. Ale spoko - jeszcze parę miesięcy ![]() Poza tym warto po prostu się nie przejmować. Człowiek często żałuje, że dał się ponieść a należało po prostu uśmiać się w duchu z absurdu sytuacji i zająć czymś przyjemniejszym. To jest moje postanowienie ![]() ![]() Nie chodź nigdzie sama po nocy, bo to niebezpieczne! ![]() Widziałam się z kumpelą, postawiła przede mną na pociechę dwa kartony pełne nowych testerów szminek i pozwoliła wybierać co tylko chcę ![]() ![]() Poza tym pozytywni znajomi są nieocenieni. Wszyscy byli dla mnie dziś tak mili, tak mnie nakomplementowali, że coś niesamowitego. Nikt nie zgadł, że zaczynam 7 miesiąc - maksymalnie obstawiano 4 ![]() Ciężarówka czuje się dopieszczona werbalnie ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-06-01 o 20:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ale z drugiej strony, kiedyś (wtedy akurat miałam inne życie, inne problemy i inne emocje, ale wtedy były dla mnie równie ważne) może właśnie przez to, że nie miałam z kim pogadać, zaczęłam pisać. a może przez to, że tak najłatwiej pozbywałam się emocji i "mówiłam" tak na prawdę nie mówiąc nic. dużo mi z tego zostało na papierze, w komputerze... czasem do tego sięgam, przeżywam ponownie. niektóre rzeczy z sentymentem, inne z łezką, inne z uśmiechem, a są i takie, które nawet jak jak czytam to zalewam się łzami i głos mi się łamie. ale to było takie twórce, próbuję do tego wrócić, ale to juz nie jest to i tęsknię za tym. przecież sporo tych rzeczy wyszło potem z szuflady na światło dzienne i pare fajnych rzeczy sie wydarzyło dzięki temu.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Wtajemniczenie
|
Inwersja ale Ty silna jestes...To wszystko co tu opisujesz to nie na moje nerwy..Ja juz dawno bym sie psychicznie podłamała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 |
Wtajemniczenie
|
inwersja , bajka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- wy tu aktywnie o wózkach a ja o tym w ogóle nie mysle...chyba zostawię sobie stary na zimę a na wiosnę kupie lepsiejszą spacerówke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
prawda jest taka, że on się w życiu nie napracował, bo co z tego, że niby fachowiec-murarz, jak tak naprawdę pracował w szkole zawodowej jako nauczyciel zawodu... to co to za ciężka robota? chodził jeszcze oczywiście po ludziach na remonty, ale to robił sobie w swoim tempie, nikt go nie gonił, że musi szybciej, bo terminy gonią, tak jak to zazwyczaj jest w firmach budowlanych gdzie jest się tylko szarym robolem. w domu też kompletnie NIC nie robi/ł, bo teściowa tak ich nauczyła, że zasuwa od świtu do zmierzchu, a jaśnie pan jest jaśnie panem. (jak pare lat temu pojechała do Anglii, to ten nie umiał palcem do d.. trafic, synowa starszego syna mu przychodziła i obiad gotowała, bo on nic nie potrafił) dzięki Bogu mój M. ma inne podejście do tematu. ale ten tu król-ojciec, to nawet nie poprawi po sobie narzuty na fotelu jak ją tyłkiem zora. materaca do spania też sam sobie nie zaścieli choć koce, prześcierało i poduszki są zawsze na wierzchu tylko daje rozkazy żeby M. mu to zrobił. nawet głupiego kubka po sobie nie umyje, a mnie takie drobiazgi do szału doprowadzają bo tego jest w sumie całe mnustwo... a najbardziej frustrujące jest to, że jakbym pojechała do rodziców, to tam z mamunią wcale lepszej atmosfery nie będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
Tżcik mi wiesza firankę
![]() Powiedziałam mu, że się Wam tu żalę i chyba głupio mu się zrobiło ![]()
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
A mnie tez dla odmiany Tz wkurzył..Moze to nic takiego ale mi to bardzo podniosło cisnienie..
Tz wypil dzis na grilu 4 browarki.Troche go to zmuliło wiec sie wczesniej polozyl.W miedzy czasie ja sie zle poczulam i wyladowałam na kibelku.Z jednej i z drugiej strony ze tak powiem leciało.Zrobilo mi sie słabo,mroczki przed oczami itp,zaczełam go wołac gdyz bałam sie ze zaraz na tym kibelku zemdleje..Myslicie ze przyszedł?Niby spał (ja sie tam naprawde darłam wiec i umarłego by to zbudziło)Jakos sobie poradziłam ale przykro mi bylo ze w takiej chwili kiedy ja naprawde go potrzebowałam i byl w zasiegu reki bo za sciana nie mogłam na niego liczyc...Po fakcie wparowałam do sypialni,zabrałam mu kordłe i powiedziałam ze do konca ciazy nie zycze sobie zeby spozywał alkohol.. Co do wagi to u mnie obecnie 9 z przodu.Wiem ,wiem nie ma sie czym szczycic ...Do 100 napewno dobije.. Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-06-01 o 21:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 | ||
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() więc ja mogę o sobie mówić z pełną świadomością, że jestem gruba (choć znam grubsze)! jak myślisz, czemu nie wystawiam swoich zdjęć brzucha? ja mam wciąz podwójny brzuch i mi zwyczajnie wstyd! zwłaszcza jak widzę wasze figury i brzuszki typowo ciążowe... ja w ogóle mam taką dziwną figurę, że sam brzuch to była taka kuleczka, ale żołądek mega wywalony. przez to wiecznie wyglądałam jakbym była w młodej ciązy ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
No i sobie go pochwaliłam. Już się wściekł, bo źle zaczął wieszać i to taaaaaakie ciężkie. No tak, jak ktoś nigdy firanek nie wieszał, bo zawsze robiłam to ja, to nie wie, jakie to ciężkie
![]()
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
Nasi TZ'ci chyba maja gorsze dni... Otoz moj dzisiaj tez sie ululał... u mojego chrzesniaka, przy okazji mnie troche powkurzal, bo oczywiscie nie liczy sie z tym ze z kims jestesmy umowieni i ktos czeka. Teraz juz sobie grzecznie spi, ale jutro rano to mu wspolczuje, bo nie dosc ze pewnie glowa bedzie bolala to jeszcze ja mu powiem co na ten temat mysle...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.