Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 18:48   #1051
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A u nas na suwaczku pojawiła się już dziś jednocyfrowa liczba
super

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 18:50   #1052
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja nie wiem co to zgaga a moja mała urodziła się z czarną czupryną

axella, pawie oczko jak z waszą wagą? bo ja jak wróciłam ze szpitala to miała 7 kg mniej, w ciągu tyg kolejne 3 kg mniej i od tamtej pory waga stoi a jeszcze mam 10 kg nadmiaru

nuna kurcze Ty to zaraz będziesz rodzić już się doczekać nie mogę

wczoraj wieczorem mała usnęła na mnie, pierwszy raz! w szpitalu nie miała kangurowania i ogólnie ona nie chciała tak na mnie leżeć, wolała na TŻcie. A wczoraj tak bosko się wtuliła i spała z półtorej godz. Cudowne uczucie. Kocham tego mojego łobuziaka
Mi zostalo 3kg
Stary 2013-06-01, 18:53   #1053
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

A JA Z CIEKAWOSTKĄ

Jak mierzyłyście sobie obwody brzuszków to na stojąco czy na leżąco????

Bo teraz jak byłam przyjmowana na oddział to taka starsza położna mnie mierzyła,ale kazała położyć się na plecach i dopiero centymetrem mierzyła obwód brzucha. Powiedziała że ZAWSZE mierzy się na leżąco.

I fakt różnica była spora u mnie. Według jej pomiarów na leżąco mam równe 100cm, a na stojąco 106cm:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 18:55   #1054
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
współczuję bardzo i mocno przytulam. Obyś szybko urodziła i dali Ci spokój.

a oto moja niunia
na niektórych zdjęciach wygląda jak wielkoludek no i na każdym zdjęciu wygląda jak inny dzieciaczek
http://obrazki.elektroda.pl/9992786500_1369990811.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/2084017500_1369990945.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/8206221700_1369991197.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/8332249000_1369991301.jpg
Sliczna niunia i jak ja mamusia stroi
Stary 2013-06-01, 18:56   #1055
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A JA Z CIEKAWOSTKĄ

Bo teraz jak byłam przyjmowana na oddział to taka starsza położna mnie mierzyła,ale kazała położyć się na plecach i dopiero centymetrem mierzyła obwód brzucha. Powiedziała że ZAWSZE mierzy się na leżąco.

I fakt różnica była spora u mnie. Według jej pomiarów na leżąco mam równe 100cm, a na stojąco 106cm:p

na stojąco po co Ci mierzyła brzuch

Stary 2013-06-01, 18:56   #1056
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
A JA Z CIEKAWOSTKĄ

no co Ty?
nie wiedziałam o tym mierzyłam sobie na stojąco
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 19:01   #1057
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A wiesz,że nie wiem po co;-) mierzyła takim czymś rozstaw bioder,miednicy i właśnie obwód brzucha

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no co Ty?
nie wiedziałam o tym mierzyłam sobie na stojąco
ja też nie wiedziałam do przedwczoraj he he i też na stojąco mierzyłam. A tu 6 cm różnicy

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-01, 19:02   #1058
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
A wiesz,że nie wiem po co;-) mierzyła takim czymś rozstaw bioder,miednicy i właśnie obwód brzucha
no to mi też ale brzucha nie mierzyła

Stary 2013-06-01, 19:06   #1059
vujka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

nasze leniuszki nie śpieszą się na świat
trzymam za rozkręcenie akcji. Kiedy masz iść na wywołanie? bo my w poniedziałek
Jak nic nie ruszy to w środę mam się zgłosić do szpitala (chyba oszaleje).... gdyby przynajmniej coś zapowiadało, ze to już blisko... wydaje mi się, że to trwa wiecznie i każdy dzień straaaasznie mi się dłuży...

Gratuluje nowym mamusiom!
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 19:18   #1060
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie martw się nic, w piersiach masz więcej niż laktator wyciąga. Poza tym Wojtuś już wypił trochę zanim odciągnęłaś, a może jak zjadł to dalej marudził bo po prstu chciał się poprzytulać? Ale nawet jeśli zjadł za mało to zje więcej przy kolejnym posiłku, już tam do mózgu poszło zamówienie na więcej mleczka

A ja na dobranoc wrzucam Sofcię z minką pt."ocho, idzie kupa!"
Slodziutka

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Melduje ze 30.maja przez cc przyszedł na świat mój synek Wojtuś. Cale 3970gr i 53 cm szczęścia. Poród niełatwy, mam teraz lekki zjazd, ale synek wynagradza mi wszystko. Nie mogę spać tylko, bo go ciągle obaerwuje
Stary 2013-06-01, 19:48   #1061
puchatkowa
Zakorzenienie

Mnie boli spojenie łonowe (chyba?) a wcale się nie nałaziłam dzisiaj
To może być jakiś tam objaw skracającej się szyjki?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 20:15   #1062
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to dzieciom chyba nie powinno się nic dawać do picia?
Moja waży około 4.3
czemu tak wcześnie to usg bioderek?
ale ja nie karmię piersią tylko mm
za wagę małej
wcześnie USG? ja miałam powiedziane że pierwsza wizyta u pediatry w ciągu tyg od wyjścia ze szpitala, tam od razu skierowanie na USG które musi być wykonane 3 tyg od wypisania skierowania

wiecie co, dostałam taką książeczkę o karmieniu piersi i aż się poryczałam. Bo gdybym wiedziała to co tam jest to pewnie uratowałabym swój pokarm i mała jadła by z cyca a tak to w gruncie rzeczy to nawet w szpitalu nikt mi nie powiedział jak mała przystawiać. I nie wiedziałam że jest specjalne urządzenie to wyciagania brodawek a to by mnie uratowała. Cholernie mi smutno z tego powodu

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czekam aż się Sofcia obudzi, nakarmię ją i zmykamy na spacerek. Cały dzień się w domu kisimy... Coś to ciśnienie chyba jest tragiczne, bo od dwóch dni mam zero energii...
u nas dziś taka pogoda że nie dało rady wyjść. Mam nadzieję że jutro będzie ładniej bo nie chce mi się w domu kisić

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
moze sie drapie sama?
o tym nie pomyślałam a faktycznie bardzo się trapie po twarzy aż do krwi

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co jest ostatnio z tym Zusem?? A mają jakieś podstawy żeby Cię sprawdzać?? Ile czasu pracowałaś przed porodem?? Kurde nawet jakbyś miała umowę na miesiąc i kończyła się w dniu porodu to Ci się należy według prawa. JA to tego nie rozumiem kompletnie.
u mnie to trochę skomplikowane jest bo w jednej firmie pracowałam dwa lata i trzy miesiące w tym ostatnie pół roku na L4 z powodu ciąży a później się sama zwolniłam i następnego dnia zatrudniłam w innej firmie gdzie pracowałam ostatnie dwa miesiące ciąży.

justyna czyli już niedługo

paiwe oczko pewnie że małą stroję tylko kurcze czapki dla niej nie mam, chodzi w chłopięcej bo wszytskie za duże są a nie mogę nigdzie kupić ładnej dziewczęcej wiązanej.
Stary 2013-06-01, 20:18   #1063
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, dostałam taką książeczkę o karmieniu piersi i aż się poryczałam. Bo gdybym wiedziała to co tam jest to pewnie uratowałabym swój pokarm i mała jadła by z cyca a tak to w gruncie rzeczy to nawet w szpitalu nikt mi nie powiedział jak mała przystawiać. I nie wiedziałam że jest specjalne urządzenie to wyciagania brodawek a to by mnie uratowała. Cholernie mi smutno z tego powodu
ejejej, nie dołuj się
szkoda, że w szpitalu nie miałaś pomocy ale teraz już nic nie zrobisz

Stary 2013-06-01, 20:26   #1064
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Na stojąco, ale to tak tylko dla siebie, żaden lekarz czy położna nigdy takiej informacji nie chcieli.
Cytat:
Ja nie byłam wcale karmiona piersią bo moja mama nie mogła i nie miałam z tego powodu żadnych problemów więc głowa do góry. Przy następnym będzie lepiej

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 20:30   #1065
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja nie byłam wcale karmiona piersią bo moja mama nie mogła i nie miałam z tego powodu żadnych problemów więc głowa do góry. Przy następnym będzie lepiej
no ja też nie byłam karmiona piersią
a czy następne będzie to nie wiem, chciałam trójkę ale po atrakcjach porodowych powiedziałam że nigdy więcej. Mam nadzieję że mi się jeszcze odmieni
Stary 2013-06-01, 20:39   #1066
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Mnie boli spojenie łonowe (chyba?) a wcale się nie nałaziłam dzisiaj
To może być jakiś tam objaw skracającej się szyjki?
mnie bolało bardzo często,ale na szyjkę wpływu nie miało. :-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-06-01, 21:11   #1067
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Vil, Xal jak długo czekałyście na wypis ze szpitala ?? Bo mi na IP powiedzieli, że papierek może być nawet do 2 tyg

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:17   #1068
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Axella Przemek tak ma często - kilka dni śpi po 3 godziny, nawet dwa razy pod rząd, a dziś np. robi sobie 15 minutowe drzemki od 6 rano .....
no Z dzis tez tak,cholera wie-pogoda czy co

od 9rano spala lacznie moze 2-2,5h..na spacerze 1,5h..a reszta po 5-10min.. masakra..

Cytat:
axella zazdroszczę relaksu w wannie. Ja nie mam wanny
a ja mam,wielka na pol lazienki..wystaje mi tylko glowa.kocham wanny

Cytat:

axella może za to Zu będzie ładnie w nocy spała?
obyyyy

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tylko czy wysyłka do niemiec nie przewyższy wartości muszli? no i nie chcę cię fatygować z pocztą...
!
hm..zapomnialam ze to niemcy,ale chyba milionow sobie nie zazycza ?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mi tez mierzyli

Uwaga: 16.30 wyszlismy z rodzicami i moja sis i z mloda. dopiero wtedy zasnela, do 18chodzilismy sobie przy jeziorze,po parkach..mega milo czyli jedyna jej dremka ciagiem dzis to 1,5h.. cala reszta dnia to wybudzanie co pare minut

poszlismy na lody,potem do nas na kawke,pizze (gluuupie kalorie ) i mloda dostala mega fajna mate edukacyjna i torbe giftow od mojej babci
i moja mama zrobila jej czapuszke na szydelku.jst boooska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01508.jpg (142,6 KB, 63 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:23   #1069
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
f
Vil Mój Wojtuś nie chce w ogóle nic gadać ciekawe kiedy zacznie
Przemek się za to nie uśmiecha do mnie raz się uśmiechnął jak go wzięłam na łapki. tylko raz uśmiecha się czasami ale bardziej do siebie, nieświadomie.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Vil, Xal jak długo czekałyście na wypis ze szpitala ?? Bo mi na IP powiedzieli, że papierek może być nawet do 2 tyg
ja jeszcze nie odebrałam
nie miałam głowy do tego po porodzie a potem stwierdziłam że w sumie to nie wiem czy jest do czegoś potrzebny wcześniejsze wypisy mam, były po kilku dniach.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no Z dzis tez tak,cholera wie-pogoda czy co

od 9rano spala lacznie moze 2-2,5h..na spacerze 1,5h..a reszta po 5-10min.. masakra..
i tak nieźle
nam Przemek dziś od 6.50 do 17.30 zrobił sobie kilka drzemek po 15 min, po 17 zasnął na godzinę a potem zaś się obudził ale wykapany, najedzony zasnął i sobie słodko śpi teraz u siebie na szczęście coraz więcej się sam sobą zajmuje, przed drzemką można go odłożyć to czasem (choć rzadko) nawet po 20 min potrafi sam sobie leżeć. ale zależy od humoru, często od razu jest rozpacz

fajna mata

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-06-01 o 21:25
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:29   #1070
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

i tak nieźle
nam Przemek dziś od 6.50 do 17.30 zrobił sobie kilka drzemek po 15 min, po 17 zasnął na godzinę a potem zaś się obudził ale wykapany, najedzony zasnął i sobie słodko śpi teraz u siebie na szczęście coraz więcej się sam sobą zajmuje, przed drzemką można go odłożyć to czasem (choć rzadko) nawet po 20 min potrafi sam sobie leżeć. ale zależy od humoru, często od razu jest rozpacz

fajna mata
matko ale jak tak nie spi i sie soba zajmuje to ok,ja Z musze nosic lub bujac w bujaczku i do niej gada..nawet do wc jak ide to sie soba nie zajmie
oby szybko skumala ze sama ze soba tez sie fajnie bedzie bawic :P albo niech bedzie ciut bardziej kumata..chce jej czytac,bawic sie czyms..na razie tylko bije czerwone zabawki i sie na nie gapi..to wszystko

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-01, 21:30   #1071
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
gratuluje nowych maluszków !!!!!

a gdzie Wy to mleko kupujecie? w aptece? w aptece Nan jest bardzo drogi, ale wszędzie indziej (real, lidl, netto, biedronki itp) jest po 19.90 czy coś koło tego
w tej cenie jest większość mm poza Bebiko które bywa taniej. no chyba że coś przeoczyłam i są tańsze mleka?

Axella Przemek tak ma często - kilka dni śpi po 3 godziny, nawet dwa razy pod rząd, a dziś np. robi sobie 15 minutowe drzemki od 6 rano .....
W boże ciało nie było wyjścia i trzeba było w aptece kupić bo wszystko inne zamknięte;-)
No i to była dopiero druga puszka bo do tej pory dawałam radę wykarmic dziewczyny i tylko raz na 3-4 dni dawałam im mm.
A teraz jak apetyt im rośnie to i z pokarmem ciężko. Jedno bym spokojnie wykarmila ale dla dwóch już mi nie starcza...

Cytat:
Aaś ale Nan to chyba najtańsze mleko
Taaak? uff;-)
To dopiero nasza druga puszka więc nawet nie wiem;-)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
To u was dostaje się wypis po wyjściu? Mnie by nie wypuścili bez wypisu mojego + wypisu dziewczyn...

Color mi mierzyli na stojąco brzuch zawsze. No oprócz tych tygodni kiedy leżałam ale pozostałym chodzącym dziewczynom to zawsze na stojąco.
Nie wiem w sumie po co mierzyli te brzuchy...no ale mierzyli. 2 razy w tygodniu.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:32   #1072
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

To u was dostaje się wypis po wyjściu? Mnie by nie wypuścili bez wypisu mojego + wypisu dziewczyn...
mnie tez by nie puscili,musialam miec swoj wypis i wypis Z,bez niego nie ma opcji by wyjsc

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-01, 21:37   #1073
axella
Zakorzenienie

GG do axella

czapunia.. zgaszony róż i szary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01510.jpg (123,5 KB, 17 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-01, 21:38   #1074
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
matko ale jak tak nie spi i sie soba zajmuje to ok,ja Z musze nosic lub bujac w bujaczku i do niej gada..nawet do wc jak ide to sie soba nie zajmie
oby szybko skumala ze sama ze soba tez sie fajnie bedzie bawic :P albo niech bedzie ciut bardziej kumata..chce jej czytac,bawic sie czyms..na razie tylko bije czerwone zabawki i sie na nie gapi..to wszystko
heh no u nas też 90% czasu to łapki, bujanie na łapkach ... ale wprowadzam powoli terror jak mąż znajdzie pracę to ja nie wyrobię jak on tak mało śpi, więc MUSI się nauczyć sam sobą zająć trochę. już się nauczyliśmy go zostawiać trochę samego jak chcemy zjeść czy posprzątać, wiadomo, jak zaczyna się wydzierać wniebogłosy to go bierzemy ale jak tylko sobie popłakuje to staramy się skończyć to co zaczęliśmy. szybko ale dziwi mnie to że ma takie dni że np. wczoraj przespał cały dzień, w nocy też co dwie h się budził na jedzenie i spał, a innego dnia cały dzień nie śpi ...

Wasze dzieciaczki naprawdę już wyciągają łapki do zabawek? PRzemek jeszcze nie kojarzy do czego łąpki służą a najstarszy jest, we wtorek 8 tygodni skończone będzie ...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-06-01 o 21:40
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:42   #1075
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
heh no u nas też 90% czasu to łapki, bujanie na łapkach ... ale wprowadzam powoli terror jak mąż znajdzie pracę to ja nie wyrobię jak on tak mało śpi, więc MUSI się nauczyć sam sobą zająć trochę. już się nauczyliśmy go zostawiać trochę samego jak chcemy zjeść czy posprzątać, wiadomo, jak zaczyna się wydzierać wniebogłosy to go bierzemy ale jak tylko sobie popłakuje to staramy się skończyć to co zaczęliśmy. szybko ale dziwi mnie to że ma takie dni że np. wczoraj przespał cały dzień, w nocy też co dwie h się budził na jedzenie i spał, a innego dnia cały dzień nie śpi ...
no wlasnie to dziwne,za raz aniol a raz na leb dostaje

ja kurcze srednio wytrzymuje placz lodej,nawet taki marudzacy... eh.. chyba czas sie uodpornic..

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

Wasze dzieciaczki naprawdę już wyciągają łapki do zabawek? PRzemek jeszcze nie kojarzy do czego łąpki służą a najstarszy jest, we wtorek 8 tygodni skończone będzie ...
łapkami sie nie przejmuj,moim zdaniem Z wyciag lapki bo wyciaga i macha nimi do wszystkiego..ale to niekontrolowane,ona nawet w glowke potrafi sie sama walnac..i bardzo zdziwiona potem jest

Premek trzyma juz sam glowke? zastanawiam sie kiedy juz bedzie trzymac calkiem pewnie,bo teraz trzyma ale czasem jej jeszcze opada i trzeba pilnowac

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-01, 21:55   #1076
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam muszle i w dzień stosuję. Są ok, dobrze się trzymają, ale stosuję te plastiki bez wentylacji, bo te wentylowane miały dziurki i bardzo często po karmieniu jak odkładałam małą to schylam się i ... stanik, koszulka i bluza do prania

właśnie małż mi strzelił jeszcze parę fotek z brzuszkiem. jako że jestem jeszcze przed kąpielą i wyglądam tragicznie, zdjęcia będą tylko dla nas - takie domowe dresiki z tłustymi włosami ale przynajmniej będę sobie mogła przypomnieć, jak fajnie wyglądałam w ciąży. bo od jutra to już koniec zabawy... trza będzie się pomęczyć

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
hm..zapomnialam ze to niemcy,ale chyba milionow sobie nie zazycza ?
(...)
poszlismy na lody,potem do nas na kawke,pizze (gluuupie kalorie ) i mloda dostala mega fajna mate edukacyjna i torbe giftow od mojej babci
i moja mama zrobila jej czapuszke na szydelku.jst boooska
a kto tam ich wie... wiem, że taka najtańsza mała paczuszka w kopercie z niemiec do polski coś pod 4 euro kosztuje...

mata prezentuje się świetnie! ale jeszcze lepiej oczywiście Zu
Cytat:
czapunia.. zgaszony róż i szary
prześliczna! twoja mama zasłużyła na wielkie brawa! zrób małej sesję w czapencji i poka...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:55   #1077
karolina2121
siedzę i myślę

Póki co to próbuje podziałac z laktatorem szpitalnym... narazie niestety bez efektow , ale będziemy jeszcze walczyć w nocy bo pewnie nie będę mogła spac...
Stary 2013-06-01, 21:57   #1078
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

właśnie małż mi strzelił jeszcze parę fotek z brzuszkiem. jako że jestem jeszcze przed kąpielą i wyglądam tragicznie, zdjęcia będą tylko dla nas - takie domowe dresiki z tłustymi włosami ale przynajmniej będę sobie mogła przypomnieć, jak fajnie wyglądałam w ciąży. bo od jutra to już koniec zabawy... trza będzie się pomęczyć

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a kto tam ich wie... wiem, że taka najtańsza mała paczuszka w kopercie z niemiec do polski coś pod 4 euro kosztuje...

mata prezentuje się świetnie! ale jeszcze lepiej oczywiście Zu

prześliczna! twoja mama zasłużyła na wielkie brawa! zrób małej sesję w czapencji i poka...
dzis byla taka maruda,że czapa ma zdjecie bez Z..ale jak tylko Z bedzie bardziej "do ludzi" to na bank pokaze...i kiecke ma do tego.. no cukierek mamusi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-01, 22:02   #1079
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kicha. W boże ciało skończyło nam się mm. A że teraz karmie 50/50 moje/mm to szybka akcja i okazało się że w aptece mają tylko bebilon. A my uzywalismy nan. Z braku laku mąż wziął. I okazało się że ala od wczoraj nie robiła kupy a majka jakaś taką wiecznie niespokojna.
Kij z tym. Wracamy do nana.
Oczywiście to było do przewidzenia. Dziewczyny będą jechać na najdroższym mleku a ich wielkopanskie tylki będą tolerowały tylko najdroższe pampersy
nie wiadomo czy smiac się czy płakac

Cytat:

jako iz jest nowy miesiac dzis zaczynam nowy,ulepszony wieczorny rytual,i spac bedzie juz tylko u siebie.. ma juz prawie 4tyg,koniec tego dobrego :P
o ja już miesiąc..

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dziekujemy za gratulacje
W nocy Antos dal mi popalic, bo proboowalam go kaa:rmic nie majac pokarmu Calutka noc nie spalam..poki co karmie go mm, moze pojawi sie jeszcze mleczko
nie rezygnuj. maly na razie nie potrzebuje zbyt dużo. przystawiaj a mleczko w koncu będzie i wyluzj i pij jak najwiecej wody, wciskaj w siebie 3 l.

Cytat:
Cloche ja też mam aventa muszle i jak dla mnie są ok.

Pół miliona ojro?!
Że niby u mnie milion?
Jakbym do poniedziałku się nie odezwała tzn że obradowałam bank;-)

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszłam się tylko pochwalić, że 23 maja o 12.45 na świat przyszedł nasz synek Igor : D 10 pkt, 57 cm długości i 3220g : D Pozdrawiam wszystkie mamusie : D
o to godzinę i 20 minut po mnie

Poszliśmy na pierwszy spacerek.. wychodziliśmy swieciło słonce, usiedlismy na ławce rozpadał się deszcz, że TZ biegł z wózkiem pędem do domu.. bo oczywiscie nie wzieliśmy parasolki bo taka ładna pogoda.. a tak gadałam chodx na spacer musimy zahartować Wojtka.. to go zahartowaliśmy

I kupiłam pogrzewacz mam nadzieje ze szybko dojdzie.. Ostatnio kupuje wszystko z dostawą do domu.. nawet jak sklep w wawie.. zarobią na mnie kurierzy

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Veronic co do bluzek.. Ten rozmiar M - 38 to taki standardowy?? Nie wiem jaki kupić Jaki Ty kupowałas, jaki masz wzrost i wage pociazowa i przedciazowa?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 22:04   #1080
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Póki co to próbuje podziałac z laktatorem szpitalnym... narazie niestety bez efektow , ale będziemy jeszcze walczyć w nocy bo pewnie nie będę mogła spac...
daj wam czas u ciebie dopiero się wszystko będzie rozkręcać, wiele dziewczyn dopiero w domu się też "odblokowuje"... ale mam nadzieję, że położne jeszcze w szpitalu wam pomogą
Cytat:
dzis byla taka maruda,że czapa ma zdjecie bez Z..ale jak tylko Z bedzie bardziej "do ludzi" to na bank pokaze...i kiecke ma do tego.. no cukierek mamusi
a może zrób zdjęcia marudki w czapce? te sesje to wszystkie takie na śpiocha, dzieci aniołki... trzeba zrobić coś kontrastowego

ja zaraz idę do wanny i potem to już tego... no... zobaczymy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości