|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cześć dziewczynki sorry ze tak z doskoku
Mystiquee jeszcze raz wielkie gratulacje ![]() Dotk3 wszystkiego co najlepsze ![]() agaaga ja łykam wiesiołek i tak ogólnie to nie ale podczas chwil łóżkowych oboje czujemy różnicę w ilości śluzu wiec uważam ze działa pozdrowienia i kciuki dla wszystkich |
|
|
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
jedni mają szczęście w 1 cyklu inni później najważniejsze to wiedzieć kiedy są dni płodne i wtedy działać ![]() To znalazłam o wiesiołku: Na zwiększenie jego ilości polecane są kapsułki zawierające olej z wiesiołka. Najwięcej (ok. 510 mg) zawiera go preparat Oeparol. Należy go przyjmować (w zależności od reakcji organizmu) do 3 razy po 2 kapsułki na dobę od początku cyklu do owulacji. Jest to bardzo ważne gdyż wiesiołek może powodować mikroskurcze macicy a w związku z tym mógłby niekorzystnie działać w przypadku gdyby doszło do zagnieżdżenia.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-01 o 17:08 |
||
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Mystiquee gratsy
a co do wiesiolka trzeba pamiętać, żeby zwiększyć też ilość płynów a tabletki rozgryzac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Dziewczyny, dziękuję za życzenia! bardzo mi miło!!!
torebkę Michaela Kors'y na którą śliniłam się od dłuuuugiego czasu, ale zawsze były ważniejsze wydatki i jak tu nie kochaj mojego małza? ![]() Cytat:
a termin mama miała na 31 maja, czyli urodziny dziadka, ale nie za bardzo się spieszyłam ![]() Cytat:
![]() Suuuuuuuuper!!!!!!!!! wiecznie a na pierwszej stronie mój wiek możesz zmienić na 24 lata
|
||
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż z drugiej strony, ciężko stwierdzić czy to faktycznie zasługa tych kapsułek czy też nie wynika to po prostu z tego, że ten cykl mam pokopany (31. dzień, a owulacji jak nie było, tak nie ma) - może jestem szczególnym przypadkiem i jak jest owu, to nie ma śluzu, a jak jest śluz, to nie ma owu?
|
|
#186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mówię, że nie tylko patrze jak średnio to wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
dla osób z regularnym cyklem być może i jest to jakieś rozwiązanie ![]() Podobno siemię lniane jest też bardzo dobre, nawet niektórzy twierdzą że lepsze na śluz Swoją drogą, że dużo dziewczyn ma problemy z regularnością cykli, nawet nie spodziewałam się że aż tak wiele... wiadomo, że jest to duże utrudnienie i nie zazdroszczę. Ja mam zawsze jak w zegarku.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-01 o 19:43 |
||
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka witaj
kurczę tyle czasu... Szukaliście przyczyn, czemu ciągle się nie udaje? Może kwestia jakiegoś szczegółu? Juliette dobrze, dobrze, trzeba działać jak najczęściej Musi się udać! Mystiquee gratulacje piękne dwie krechy!! Dotk4 toż to najpiękniejszy wiek wiedziałaś kiedy wyjść - w swoje święto! ![]() Dzięki za opinie na temat wiesiołka, chyba się skuszę i złożę dziś zamówienie na doz-ie bo jest akurat promocja... Siemię lniane piłam swojego czasu regularnie 2 razy dziennie przez ok. 3 miesiące na włosy i niestety na śluzie nie zauważyłam różnicy Obym tylko nie przekombinowała właśnie ![]() God Of War przepraszam jeżeli przeoczyłam, ale w jakiej jesteś akurat fazie? (nie) czekasz na @? Już po owu? Czy starania przed Wami?
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc owulacja też zapewne była w tym czasie, środa-czwartek dokładnie nie wiem, niby powinna występować po dniu kiedy ostatni raz był śluz płodny czyli u mnie to był wtorek a dziś już zaobserwowałam niewielką ilość białego śluzu więc stwierdzam, że już po także faza czekania ![]() Miałam jeszcze robić wymaz i do gina z wynikiem iść ale na razie nie mamy kasy więc dopiero zrobię w czerwcu... gin stwierdził, że pałeczki kwasu mlekowego u mnie są odrzucane przez organizm więc nie wiem jak to będzie z tym wszystkim, ciągle coś stoi na przeszkodzie od listopada zeszłego roku leczę się i leczę...
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
To też już sporo odkładasz starania... Widzę, że narazie na luzie, bez szczegółowych obserwacji
Tak najlepiej, dobre podejście Ale po Twoich słowach jakoś opadł mi zapał i nie jest mi specjalnie żal tych testów ![]() To teraz tylko ściskać kciuki!
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam nadżerkę i końcem marca miałam krioterapię - niby wszystko się zagoiło ale ostatnio i tak brałam globulki i miałam zrobić ten wynik i zgłosić się z nim 25.06 mam wizytę u mojego gina na nfz na która czekam już miesiąc... tak to zawsze chodzę prywatnie tym bardziej, że się leczyłam no zobaczymy jak to będzie ![]() A Ty w jakiej fazie teraz jesteś?
|
|
|
#192 |
|
Gang Iren
|
Fajne okreslenie: w jakiej fazie teraz jestes
![]() Ja to mam faze ostatnio na zarcie,moge wcinac w kazdej ilosci i miksowac wszystko
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam dziś w szczególności faze na jedzenie nawet teraz jem
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Ja na dzień dziecka dostałam @. W końcu przyszedł (40 dniowy cykl Cytat:
![]() ok, już zmieniłam
|
|
#195 |
|
Przyczajenie
|
Agaaga podstawowe badania zrobiliśmy i lekarz stwierdził cytuje " że wyniki mam jak młoda jałówka" :P mój facet też ok
nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje...ale myślę, że to kwestia psychiki za bardzo chciałam ....muszę się przyznać, że dopiero od miesiąca wyluzowałam i wmawiam sobie, że to dzidziuś wybierze moment, a jeśli go nie będzie życie będzie toczyło się dalej...takie myslenie mnie uspakaja. Momentami było naprawdę ciężko, co miesiac miałam objawy ciążowe, moje życie seksualne praktycznie legło w gruzach, bo ciągle mówiłam o dziecku, na szczęście wychodzimy na prostą. Stwierdziłam, że o dziecko będę się martwić jak już zobacze dwie kreski. Teraz zajmuję się sobą i moim facetem i jest dobrze. W przyszłości skonsultujemy się pewnie jeszcze z innym lekarzem, ale na razie wrzucamy na luz. Mojej kuzynce starania o ciążę zajęły 5 lat, może taka rodzina pozdrawiam ![]() Mistiguee gratuluję Juliette Dziękuję, za wsparcie |
|
|
|
#196 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie :-D I długi weekend się kończy. Nawet nie wiem kiedy minęło te kilka dni :/ Ale przynajmniej słoneczko dzisiaj wyglądnęło i jest cieplutko
)
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałaś robiony monitoring cyklu? wielu dziewczynom to pomaga, wiedzą dokładnie kiedy jest owulacja ![]() Wiem, że po tak długim czasie ciężko o pozytywne myślenie ale jestem pewna, że się wam uda! Jeszcze bym dodała od siebie, że sama współżyłam przez taki sam okres czasu jak Ty i nie zaszłam w ciąże tylko, że u mnie okazało się że mam TSH za wysokie - lekarz rodzinny powiedział mi, że wyniki są super a ginekolog od razu zwrócił uwagę na TSH i prawdopodobnie to było przyczyną no zobaczymy bo już teraz mi się unormowało
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-02 o 13:07 |
|
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=wiecznie_pod_wiatr; 41109611]dzień dobry
. Ja na dzień dziecka dostałam @. W końcu przyszedł (40 dniowy cykl To jesteśmy na tym samym etapie Do mnie też @ wczoraj zawitała. Tylko że u mnie po 27 dniach (co dla mnie to aż, bo zawsze mam co 25-26 dni). A najlepsze że zamówiłam na allegro testy owulacyjne i przyszły w piątek i tak sobie myśle, że zrobię jeden (bo aż 30 sztuk kupiłam). I wyszły dwie krechy. A w nocy przyjechała @. I tak myślę co z tymi testami jest nie tak. W tamtym cyklu też robiłam takimi samymi i pokazały mi owu w 15 dc.
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=fiore25;41112721]
Cytat:
po co sobie mieszać w głowie
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
God Of War to chyba nawet nie miałaś czasu myśleć o staraniach
Może się okazać, że na tą odkładaną wizytę pójdziesz w końcu z fasolką a nie badaniami Też się umówiłam na NFZ pod koniec maja i termin mam na 2 lipca, kocham narodowy fundusz zdrowia!! Dziś 13 dc, ale owulka i tak z reguły 18 dc ![]() gosia261282 tłumacz sobie, że to odżywianie a nie żarcie ![]() ![]() Pestka to trochę dobijające, że wyniki grają a tu ciągle coś nie tak. Dobrze, że udało Ci się wybrnąć z błędnego koła, takie ciągłe czekanie, szukanie objawów nic nie daje, ile razy się czytało o parach, które wyskoczyły na weekend i ze spontanicznego wypadu wrócili z bobasem klucz do sukcesu to czysta głowa, chociaż piszę to, a sama JUŻ się martwię ile mi zajmą starania ..Wiecznie pod wiatr to się doczekałaś toż to kolejna szansa na... ![]() Fiore trochę wertowałam temat testów owulacyjnych i o tych na allegro różne cuda czytałam, więc raczej nie zastanawiałabym się dlaczego taki wynik Grunt, że jest @ i niebawem kolejna owu, wtedy sprawdzisz jeszcze raz ich wiarygodność ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Słyszałam, że "Lh vitam" są nawet miarodajne
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga89
Żebyś wiedziała, w końcu poszłam się zbadać bo tyle czasu i ciąży brak-co prawda nie staraliśmy się jednakże bez zabezpieczenia to i tak w końcu by się coś trafiło a tu nic... Swoje już przeszłam, mam nadzieję że w końcu zakończę ten okres badań i leczenia. Od listopada zeszłego roku ciągle jakieś leki brałam, chwilami to już nie wiedziałam co i kiedy tyle tego było. Nie wydaje mi się żeby tak szybko się udało raczej myślę, że sobie poczekamy.Jutro będę wymaz robić - najwyższy czas bo na wynik i tak czeka się parę dni... modle się, żeby tylko żadna bakteria się nie wyhodowała - masakra ![]() Wiesz trzeba patrzeć kiedy śluz płodny się pojawi bo to najważniejsze...
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-02 o 13:36 |
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
God of War myślę, że na każdą z nas przyjdzie czas...musimy w to wierzyć, choć ja też czuję, że sobie jeszcze poczekam nie ma to jak kobieca intuicja
![]() Agaaga Trzeba nie dać się zwariować to trudne, ale myślę, że skuteczne to taki rodzaj bezsilności, zawsze w życiu miałam wszystko poukładane i wpływ na prawie wszystko...a tu taki paradoks i pozostaje czekanie, a ja taki niecierpliwiec jestem :P No i mam za swoje Wiecznie pod wiatr U mnie 4 dc i do tego grypsko :P gardło boli, łeb boli, nos zapchany i @ dobrze, że jeszcze nie mam sraczki :P Fiore Powiem Ci, że moja mama zaszła ze mną w ciążę dzień przed okresem i go po prostu nie dostała i jest pewna, że tamtego dnia, bo mój ojciec z wojska przyjechał i długo się nie widzieli :P może to był ten dzień...
|
|
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
A ja dziś powinnam dostać @ ale póki co nawet plamienia nie mam. Zrebi mnie żeby test zrobić ale postanowiłam, że poczekam jeszcze 4 dni (bo zdarzało mi się że miałam trochę dłuższe cykle).
Przyszło mi do głowy że może się udało i wiecie pierwszą myśl mi przyszła, że fajnie i szczęście ale za chwilę strach i że się boję
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
pestka1983 teraz jak wrzuciliście na luz trochę, to sądzę, ze latwiej bedzie Wam zajsc. moze sie jeszcze zdziwicie i w tym cyklu zafasolkujecie! najwazniejsze to pozytywne podejscie, ale nie za wiele cisnienia i bedzie dobrze. musi byc!
a ja sie nie mogę owu doczekać. chyba dzis znowu test zrobie (ostatnio robiłam przedwczoraj). |
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie jeden wniosek: grunt to mieć poukładane w głowie
![]() Dziś zaczynam widzieć śluz, ale... znów wodnisty biało-przezroczysty tak, ale z rozciągliwości nie ma w sobie nic, pffff. Za miesiąc działam z wiesiołkiem, może do września coś zmienię
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Można dołączyć do grona staraczek? ![]() Mam już 2-letnią córeczkę i z Mężem dojrzeliśmy już do posiadania drugiego potomka. Jest to nasz drugi cykl starań, pierwszy niestety zakończył się ciążą biochemiczną Odczekaliśmy 1 cykl wg zaleceń lekarza i próbujemy Mam nadzieję, że się uda i tym razem będzie szczęśliwie
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
mam głupie pytanie: a na co ten wiesiołek pomaga?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

klask i:
a co do wiesiolka trzeba pamiętać, żeby zwiększyć też ilość płynów a tabletki rozgryzac
i jak tu nie kochaj mojego małza?

Chociaż z drugiej strony, ciężko stwierdzić czy to faktycznie zasługa tych kapsułek czy też nie wynika to po prostu z tego, że ten cykl mam pokopany (31. dzień, a owulacji jak nie było, tak nie ma) - może jestem szczególnym przypadkiem i jak jest owu, to nie ma śluzu, a jak jest śluz, to nie ma owu?

pozdrawiam
i tym razem będzie szczęśliwie