Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 08:55   #1141
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Premek trzyma juz sam glowke? zastanawiam sie kiedy juz bedzie trzymac calkiem pewnie,bo teraz trzyma ale czasem jej jeszcze opada i trzeba pilnowac
moja utrzymuje kilka sek
mam napisane że dziecko w 2 miesiącu potrafi utrzymać główkę ok 10 sek. Więc na pewne trzymanie główki musimy jeszcze poczekać

marchewka u nas podgrzewacz się nie sprawdził. Szybciej mi idzie podgrzanie wody w mikrofali.

diabli gratuluję sesji noworodkowej

axella boskie śpiochy

gosiulka trzymam kciuki żeby mąż był przy porodzie.

eh powiem wam że jak TŻ ma urlop to jakoś tak lepiej to wszystko ogarniamy i nawet na wizaż mam czas
Stary 2013-06-02, 08:55   #1142
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

cześć!
ciężarówki śpią, mamuśki szarżują

Diabli! brawo za wygraną sesję :jealous: chichi
a opis przedni! lubię to Twoje lekkie pióro! Nela piękna, a sukienusia w groszki, ach! Mała Coco
U nas sesja u dziewczyny, którą uwielbiam kosztuje 400 zł za 40 zdjęć, w praktyce dorzuca więcej i trwa 3 h z zastrzeżeniem, że zależy też od dziecka. A jak u Was? Pawie? Motylku?

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Tylko czemu jest śpiochem jedynie przy cycu? - nie mogę jej zostawić z mężem samej, bo jak mu zaczyna płakać między karmieniami, to niczym nie potrafi jej uspokoić i widzę, że wpada we frustrację - Julcia jest wtedy jak "dziobak" sonduje mu szyję, koszulę i wszystko co napotka, usiłując złapać jakiś sutek - nie zależy jej konkretnie na moim, hihi Nie znajduje i włącza się jej syrena, a płuca ma porządne

U Ciebie też akurat karmienie?

dopisek - 4.22 - odłożyłam Julcię właśnie do łóżeczka i słyszę, że poszła koopa jak z wyrzutni torpedowej
też tak miałyśmy, dlatego musiałam zrobić ukłon w stronę smoczka (u nas w domu nazywanym pipą ) zadziałało super, czasem nawet się zastanawiam, czy nie za bardzo się Helena z pipą polubiała :/

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U nas w nocy przygod ciag dalszy... Zabralko mi mleka. Pila przez godzine i sie skonczylo a mala dalej glodna. A ze ja z lenistwa,zaprzestalam sciagania laktatorem to tez nie mialam zadnego mleka pomrozonego. Nie bylo.wyjscia, TZ musial biec o 2 w nocy do apteki 24h po mm... Dopiero jak wypila 60ml to byla szansa, zeby ja uspic... Wszystko dzialo sie miedzy 12 a 3.30 w nocy chyba nam sie nakladaja skok rozwojowy z kryzysem laktacyjnym... Za pieknie bylo do,tej pory...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o kurde współczuję ja po dziś dzień nie mam laktatora...chyba jednak kupię jakiś najtańszy...w opisie skoku rozwojowego pisali, Ash, że mamie często się wydaje, że traci mleko, a to podobno wynika z tego, że oseski mają większą potrzebę i ssania i bliskości. Ale Ty na pewno sprawdziłaś czy byla głodna czy chciała pociumkać.
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:58   #1143
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć!
ciężarówki śpią, mamuśki szarżują.
faktycznie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:05   #1144
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Miała chyba pierwszy raz atak strasznego płaczu... Axella, Banka i Sharp - strasznie Was podziwiam, że dajecie radę, kiedy Wasze dzieci na codzień mają takie akcje... Ja byłam przerażona... Teraz siedzę jak na szpilkach bo się obawiam ją obudzić... No nic, chyba czas spać...
u nas po zmianie mleczka i podawaniu herbatek jest o niebo lepiej kolek jeszcze nie ma i mam nadzieję że mieć nie będzie
współczuję że byłaś w takiej chwili z małą sama.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ale to do Ciebie przyszlo? Bo ja osobiscie nie dostalam zadnego pisma tylko moj pracodawca, ktory zlozyl juz dokumenty no i zobaczymy co beda dalej kombinowac ale nie maja duzego pola do popisu...
tak do mnie do domu przyszło, do pracodawcy jeszcze nic nie wysłali.
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
U pediatry tez mielismy zglosic sie w pierwszym tyg., ale usg mamy zrobic do 6 tyg.
my w 8 tyg mamy kolejną kontrolę

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemek mnie zadziwił dziś - odkładałam go w nocy do łóżeczka po karmieniu, po 4, już jasno było, i zagapił się na miśki z karuzeli i zaczął się cieszyć do nich - łapki latały na wszystkie strony, gadał sobie do nich .... po 6 jak wstał dałam go do leżaczka, to też się gapił na zawieszki .... tzn gapił się już wcześniej ale jakoś bez przekonania. to stwierdziłam, że może czas na matę ... leży nas niej od 40 min i się cieszy i gada, dziecka nie ma
no bo Przemuś ma już prawie dwa miesiące więc zaczyna interesować się zabawkami

Ja czekam na te dwa miesiące ale chyba szybko zleci bo teraz TŻ ma 2 tyg urlopu, później będę z małą tydzień, a kolejny jadę do mamusi. I jak wrócę to parę dni i mała ma dwa miesiące
a teraz niunia sobie leży w bujaczku i wydaje odgłosy jak papuga
Stary 2013-06-02, 09:05   #1145
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Pogłębić się nie pogłębia, ale wystarczy to, że jest w stopniu miernym i wyjasnia to czemu jest takim spiochem. W miarę jak żółtaczka będzie schodzić to i ona nie będzie zasypiać przy cycu, więc spokojnie. Sen u dzieci z żółtaczką jest czymś normalnym i nie niepokojącym.
słusznie, zgadzam się, to może być to prodiament

Cytat:
Ufff... udało się na dłużej ją uśpić. jak do Was pisałam, wisiała na cycu przez godzinę, z przerwami na kamienny sen, do 00.20 i dopiero teraz ją dobudzam Zobaczymy, jak będzie znowu w dzień, czy powtórka z rozrywki, czy więcej ssania bez zasypiania przy cycu i dłuższe przerwy.

Odkładam właśnie dlatego, że nie mogę jej dobudzić po tych kilku minutach ssania - nie pomagają łaskotki, mówienie do niej, wstawanie, zmiany pozycji, karmienie w samym pampersie, ani przytykanie zimnego gazika do ciałka (połozna w szpitalu tak mi dobudzała przy cycu i mówiła, że to leniuszek i potrzebuje aktywizacji)- śpi jak zabita i nie otwiera buzi do ssania. Próbuję z 5-10 minut i odkładam, bo nic nie działa. Budzi się dopiero po 5-30 minutach od odłożenia i jest syrena, na którą działa tylko ponowne przyłożenie do cyca.

Ciężko mi powiedzieć jak jest teraz z tą żółtaczką - wypuścili nas ze szpitala w 4 dobie z żołtaczką w stopniu miernym. Nie potrafię ocenić, czy jej już minęła, czy się nasiliła jest jeszcze jakby minimalnie żółtawa. Jej sen po tych kilku minutach ssania jest niesamowicie głęboki i na rękach przy cycu zupełnie się nie spłyca
też przez to przeszłyśmy, ale minęło wraz z kolejnymi dobami życia. jak wyżej, przeczekałabym żółtaczkowy czas i nie stresuj się na pewno je tyle ile potrzebuje!

Cytat:
No teraz juz bede madrzejsza i laktator przestanie sie kurzyc. Teraz o 6 nakarmilam mala z jednej piersi, poszla spac, a z drugiej odciagnelam 100ml, zeby bylo na czarna godzine. Mozliwe ze zuzyje to jak sie obudzi bo nie wiem czy zdazy mi sie doprodukowac kolejna porcja... Musze sie tez przylozyc do.picia, bo chyba ostatnimi dni nie pilam wystarczajaco duzo plynow... Inna sprawa,ze Sofcia nie chce ciagnac z piersi-flaczka. Mimo,ze mleko w niej jeszcze jest to sie denerwuje cala sie spina i wywraca glowka na wszystkie strony az mnie martwia te jej wygibasy, zastanawiam sie czy nie swiadcza o wzmozonym napieciu miesniowym... Oj teraz to kazdy wlos chyba bede dzielic na czworo...

Kochana, może jednak więcej Sonia (mogę tak ją nazywać? uwielbiam to zdrobnienie!) ssie przy skoku i to dlatego. Też tak miałam jak przyszłam Wam się skarżyć, a potem wyczytałam to, co wyżej przytaczałam.

Cytat:
no to mieliście fajną noc warto jednak mieć w zapasie mm

Przemek mnie zadziwił dziś - odkładałam go w nocy do łóżeczka po karmieniu, po 4, już jasno było, i zagapił się na miśki z karuzeli i zaczął się cieszyć do nich - łapki latały na wszystkie strony, gadał sobie do nich .... po 6 jak wstał dałam go do leżaczka, to też się gapił na zawieszki .... tzn gapił się już wcześniej ale jakoś bez przekonania. to stwierdziłam, że może czas na matę ... leży nas niej od 40 min i się cieszy i gada, dziecka nie ma
hmhmh myślałam, że takie reakcje pojawiają się dużo dużo później super, że się mały sam sobą teraz troszkę zajmie, odetchniesz mamuś.
Stary 2013-06-02, 09:10   #1146
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
tez chce!!!
no my na to musimy poczekać jeszcze miesiąc
Cytat:
mloda od 21 spi do teraz..z przerwa o 3,5 i 8.szok!

oby dzionek tez byl w miare
właśnie miałam pytać jak wasza nocka czyli wczorajsze niespanie w dzień opłaciło się

color na mnie seksik też nie działał

loney też myślałam że już rodzisz

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
U nas sesja u dziewczyny, którą uwielbiam kosztuje 400 zł za 40 zdjęć, w praktyce dorzuca więcej i trwa 3 h z zastrzeżeniem, że zależy też od dziecka. A jak u Was? Pawie? Motylku?
też myślę o sesji ale TŻ kręci nosem

limit siedzenia w bujaczku się wyczerpał więc lecę...

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-06-02 o 09:11
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:14   #1147
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://rankingdiet.pl/dieta-3d-chili/ deta 3d chilli-dieta dla mnie-jesc mozna,nie musze miec liscia salaty na sniadanie i wody na kolacje...

chyba zaryzykuje
chce znow miec normalne cialo i wage

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-02, 09:20   #1148
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a odburkujesz ją? może łapie powietrza i ma pełny brzuszek a po chwili to ucieka i znowu głodna..
ja swojego zarzucam na ramie i burka.. czasami własnie jak za krótko je i zasnie to zarzucam, a potem jeszcze kłade na swoich kolanach, podwijam nózki zeby się wybączył i przystawiam jeszcze raz... A jak już minie z jakies 20 minut jedzenia i dalej ciamka to daje smoka, bo raczej najedzony, a ciamka bo lubi ciamkac...
Możesz jak masz laktator sprawdzic ile tego mleka jej dajesz..
A z tym spiochem to jak dopiero ma kilka dni i żółtaczkę to pewnie przez to.. mój też zasypiał i nie wiele pomagało, zeby go dobudzić, ale teraz już ma 11 dni i w miare dojada zanim zaśnie..
Mąż ją przez moment po karmieniu bierze na ręce, ale jakos jej się nie odburkuje przez sen (bo po cycu śpi kamiennie), więc pomyślałam, że może to odburkiwanie zaczyna się jak noworodek jest jeszcze trochę starszy

Laktatora nie mam, ale chyba muszę pomyśleć o jego zakupie, bo widzę, że niektóre dziewczyny piszą o kryzysie pokarmowym - kiedy to przeważnie występuje i jak długo? Wydaje mi się, że na razie mam wystarczającą ilość pokarmu. Minął już nawał, który miałam - musiałam robić na zmiane chłodne i ciepłe okłady, bo myślałam, że mi piersi eksplodują - ale teraz jak Julcia przestaje ssać i zasypia i lekko ucisnę brodawkę, to nadal z niej kapie mleko, więc chyba jakby chciała, to by zjadła więcej niż je

A propos smoka - położne w szpitalu powiedziały, żeby nie dawać - dlaczego właściwie? Mam wrażenie, że to by jej pomogło, bo chyba wczoraj nie tyle chodziło jej o jedzenie przy tych awanturkach co pół godziny, co o samo ssanie - pakowała do buzi wszystko co jej podeszło - jakby mogła, wsadziłaby sobie całą pięść, ale kciuk nie przechodzi A jak dostawała cyca do buzi - od razu aniołek - minutka ssania z przełykaniem i potem już ciamkanie i kamienny sen przy cycu, aż do odłożenia i kolejnej dawki wielkiego płaczu przy pobudce za 5-30 minut bez cyca w buzi.

Edytowane przez prodiament
Czas edycji: 2013-06-02 o 09:28
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:20   #1149
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jenny gdzie rodziłaś??
Szpital Zakonu Bonifratrów pw. Aniołów Stróżów w Katowicach (Bogucice) => http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...id=264&page=52

---
Cześć
U nas nocka ok Mieliśmy pobudkę ok 3, 6 i teraz po 9. Mały popłakuje przez chwilę tylko jak jest głodny albo na zmianę pieluszki, tak to śpi albo smerfuje i ostatecznie też zasypia. Oby było tak jak najdłużej

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-06-02 o 09:26
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:21   #1150
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
wzięłam M bo ostatnio wszystko kupowałam większe i było za duże myślę, że będą rozciągliwe i będą pasowały
To poczekam na twoją relację.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no ja też nie byłam karmiona piersią
a czy następne będzie to nie wiem, chciałam trójkę ale po atrakcjach porodowych powiedziałam że nigdy więcej. Mam nadzieję że mi się jeszcze odmieni
Moja mama, jako pierwsze dziecko nie była karmiona piersią, a jej młodsza siostra już tak. Pytałam babcię z ciekawości Przy następnym będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Vil, Xal jak długo czekałyście na wypis ze szpitala ?? Bo mi na IP powiedzieli, że papierek może być nawet do 2 tyg
Kazali dzwonić po tygodniu i już był, ale mąż pojechał po prawie 2 jak rejestrował w USC bo musimy w Katowicach to załatwiać.

Cytat:
Nie wiem, co robić Julka chciałaby wisieć na cycu chyba bez żadnych przerw. Przystawiam ją, possie sobie z 10 minut, zasypia na cycu "na kamień" i nie daje się dobudzić. Odkładam śpiącą, po czym za 10-20 minut jest pobudka, czarna rozpacz, że cyc zniknął i znowu ją muszę przystawiać, bo nic jej nie uspokaja Pomóżcie, pliiis, bo zaraz padnę ze zmęczenia - to już druga doba tak wygląda - co jej może być?
Kupy idą, dziś chyba z 5, więc problemów z brzuszkiem chyba nie ma.
Oooo mój przypadek
Ja po pół godziny dawałam butlę, młoda zjadała jeszcze z 60 ml czasami i zasypiała na 3h. Położna kazała karmić piersią i wybudzać i tylko 30 minut a potem odkładać i nie dawać butli, ale nie daliśmy rady. Problem się rozwiązał tydzień po urodzeniu - 8 doba, bo pokarm zaczął "tryskać" a nie kapać, więc dziecko po 20 minutach się najadało a nie padało ze zmęczenia.
Ze swojej strony doradzę ci iść do sklepu po mm i dokarmiać, szkoda cycków.
Moja mama się zapytała w niedzielę, dlaczego mało Paulinkę noszę na rękach, to jej powiedziałam, że po wiszeniu na cycu do 1h a później jeszcze butla i odbicie to nie mam siły na więcej. Teraz chętnie ją noszę dodatkowo bo je do 30 minut więc mam siłę na rozrywkę

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:27   #1151
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kazali dzwonić po tygodniu i już był, ale mąż pojechał po prawie 2 jak rejestrował w USC bo musimy w Katowicach to załatwiać.
Dzięki za info

To czekają nas 2 wycieczki do Kato, bo rejestracje musimy załatwić jak najszybciej...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-02, 09:29   #1152
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile brałyście lub bierzecie pieluszek dla dziecka do szpitala? tak na początek bo wiadomo że jak będę długo to mi ktoś przywiezie. Chyba że u nas nie trzeba było mieć swoich
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:36   #1153
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile brałyście lub bierzecie pieluszek dla dziecka do szpitala? tak na początek bo wiadomo że jak będę długo to mi ktoś przywiezie. Chyba że u nas nie trzeba było mieć swoich
Ja się dowiedziałam,że u mnie już pampków nie dają,a jeszcze jak rodziłam chłopców to dawali.

Mam jedną paczkę Pampersów 1 ale to zostawiam w domu. Do szpitala mam paczuszkę DADA 1 z biedronki. Sztuk 28 w niej,paczuszka maleńka więc spakowałam bez problemu do torby. I jak teraz byłam te chwilkę na oddziale to widziałam ,że dziewczyny też miały ze sobą po tej małej paczce DADA ze sobą

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:39   #1154
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Ja się dowiedziałam,że u mnie już pampków nie dają,a jeszcze jak rodziłam chłopców to dawali.

Mam jedną paczkę Pampersów 1 ale to zostawiam w domu. Do szpitala mam paczuszkę DADA 1 z biedronki. Sztuk 28 w niej,paczuszka maleńka więc spakowałam bez problemu do torby. I jak teraz byłam te chwilkę na oddziale to widziałam ,że dziewczyny też miały ze sobą po tej małej paczce DADA ze sobą

ja kupiłam taka większą paczkę 43 szt pampersów i zapakowałam z tego bodajże 15 szt bo więcej mi się nie mieści w torbie...;/ Może wystarczy na początek zanim mi ktoś dowiezie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:41   #1155
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam paczkę Dada 1 (28 szt.), w szpitalu zeszło mi ok 20 szt.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-02, 09:42   #1156
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
ja kupiłam taka większą paczkę 43 szt pampersów i zapakowałam z tego bodajże 15 szt bo więcej mi się nie mieści w torbie...;/ Może wystarczy na początek zanim mi ktoś dowiezie
Pewnie,że tak. Możesz odrazu zostawić załóżmy drugie 15 szt mężowi,mamie czy tam komu i powiedzieć,żeby dowiezli jadąc do Ciebie zużyjesz raczej bo taki maluch co cyc to kupa:-P

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:43   #1157
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Uzywacie / uzywalyscie czegoś na potowki ? może już o tym pisalyscie ; ciężko mi cokolwiek wyszukać przez telefon

Color jeżeli jutro nas wypuszcza na co bardzo liczę to będzie jutro
wychłódź Antosia troszkę a w szpitalu nic położne nie doradzą? sama chętnie się dowiem, bo coś się pojawiło na skroni. Mam nadzieję, że to nie alergia na orzechy albo truskawki.

Cytat:
Ma ktoś numer do Lonely????
Bo na tel nie mogę odnaleźć,a może by tak eska jej zapuścić bo od wczoraj milczy

good idea, ale już doczytałam, że po prostu miała nas dość i nie weszła na wizaż
Smacznego Lonely i nie rób sobie nadziei, że samo się zacznie, to na przekór pewnie dziś urodzisz

Cytat:
Witam
u nas nocka średnia, mała budziła się co dwie godz. Nie mogła zrobić kupki i dopiero o 6rano zrobiła, ale za to jaką całe plecy sobie obsrała

axella piękna czapka Zu jest już zainteresowana tą matą?

vil dzieci dopiero koło 2-3 miesiąca chwytają zabawki.
My też wprowadzamy terror bo mała to nie chciała nawet 2 min sama poleżeć w łóżeczku, dziś wytrzymała 10 min

ech, z tymi kupkami, moja się pręży i pręży dziś. no tak, wczoraj mi się zachciało zaryzykować i nie pominąć w przepisie cebulki podsmażanej..ja terroru nie wprowadzam, lubię małą nosić

Cytat:
polecam i oby pomoglo

to swietnie, by bylo dobrze!

podoba jej sie zyrafka,bo taka ciemno pomaranczowa..a na takie kolory i czerwienie patrzy i paaaatrzy,podoba jej sie

że to nie to,i ze zaraz wleci

a propo żyrafki to polecam bardzo http://zyrafa-sophie.pl/zyrafa-sophi...w-pudelku.html narazie mama ma radochę, ale mała już lubi piszczenie i myślę, że pokocha też ściskanie, wyginanie, skręcanie i gryzienie

drogie wiem , ja swoją zamówiłam jak rodzina z Francji pytała co potrzebujemy. co potrzebujemy z Francji, głupie pytanie. Wiadomo, że Sophie la girafe, zabawkę, którą bawią się francuzi, a teraz cały świat, od '61.

Cytat:
Ufff... pierwszy wieczór we dwie od 3ech tygodni... Nie było najłatwiej. Po sielankowym spacerku, miałyśmy pierwszą kąpiel w moim wykonaniu. Nie było najgorzej nawet... Ale po kąpieli i karmieniu zaczął się hardcore, bo małą bolał brzuszek... Windi poszło w ruch, ale nawet po zaiegu była nieutulona. Miała chyba pierwszy raz atak strasznego płaczu... Axella, Banka i Sharp - strasznie Was podziwiam, że dajecie radę, kiedy Wasze dzieci na codzień mają takie akcje... Ja byłam przerażona... Teraz siedzę jak na szpilkach bo się obawiam ją obudzić... No nic, chyba czas spać...
za kąpiel w pojedynkę i użycie katatera ze mnie jest łądny cycek z tego co widzę.

a co do ataków płaczu- ja też podziwiam dziewczyny, baaaardzo, mnie miażdży bezradność i niepokój plus irytacja, które temu towarzyszą.
Stary 2013-06-02, 09:43   #1158
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
tez chce!!!
gaworzy juzz ?

mloda od 21 spi do teraz..z przerwa o 3,5 i 8.szok!

oby dzionek tez byl w miare

i tez odkrylam nowosc..spi,budzi sie i..bez plakania lezy kreci sie ale po 10min zasypia
wytrzymał na macie 50 min i dopiero zaczął popłakiwać
czy to gaworzenie już to nie wiem w sumie ale coś tam sobie gada wczoraj mieliśmy ubaw jak leżał sobie w łóżeczku wieczorem i co chwila pilnował żebyśmy o nim nie zapomnieli "ooo... a! eeee..."

Zu spała od 21 do 3 bez pobudek? ale super, u nas najdłuższa przerwa nocna to 4 godziny i to rzadko .... i to po kąpieli, kolejne pobudki są równo co dwie h

Cytat:
Witam
u nas nocka średnia, mała budziła się co dwie godz. Nie mogła zrobić kupki i dopiero o 6rano zrobiła, ale za to jaką całe plecy sobie obsrała
heh u nas też nocne pobudki co dwie h (tyle że u nas to norma) i wielka kupa o 6

Cytat:
VIL-wczoraj nasze dzieci tak samo nie spaly..dzis pochalilam Twojego Przemcia ze lezy sam i co?
Z lezy obudzona i zajela sie soba!!! szczene z podlogi moge zbierac...
no widzisz zdolne maleństwo teraz będzie coraz lepiej

Cytat:
paczka huggies'ów 27 sztuk, jeszcze wzięłam połowę do domu z powrotem ale Przemek prawie nie jadł w szpitalu ...

ale piękna pogoda ogarnę dom bo Młody robi sobie drzemkę w łóżeczku i pójdziemy na jakiś spacer

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:45   #1159
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Może jeszcze go namówisz , mielibyście piękną pamiątkę

Cytat:
Pokaż co to za foto

U nas ciocia A. bierze za sesję 500 zł i otrzymuje się 15 ujęć (Justi poszperałam w mailach i znalazłam ); ale my mamy pakiet 2w1 więc będzie inaczej Sesja bez limitu czasowego, wszystko zależy od maluszka - jeden będzie potrzebował 2h, a inny 5-6h.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-06-02 o 09:51
Stary 2013-06-02, 09:49   #1160
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Oooo mój przypadek
Ja po pół godziny dawałam butlę, młoda zjadała jeszcze z 60 ml czasami i zasypiała na 3h. Położna kazała karmić piersią i wybudzać i tylko 30 minut a potem odkładać i nie dawać butli, ale nie daliśmy rady. Problem się rozwiązał tydzień po urodzeniu - 8 doba, bo pokarm zaczął "tryskać" a nie kapać, więc dziecko po 20 minutach się najadało a nie padało ze zmęczenia.
Ze swojej strony doradzę ci iść do sklepu po mm i dokarmiać, szkoda cycków.
Uparcie tkwię na razie przy samym cycu Nocka była rewelacyjna - po godzinnym karmieniu w okolicach 23.30-00.30, dała mi pospać az do 3.40 karmienie do 4.20, a potem znowu padła do 8.10 - nakarmiłam i na razie śpi dalej. Jestem po prostu w szczęśliwym szoku. Zobaczymy jak będzie w połowie dnia, bo wtedy jej się to marudzenie i niespełniona cycotęsknota ostro nasilały przez ostatnie dwa dni.

Cytat:
Ja wzięłam tylko 10 sztuk i wystarczyło na 4 doby, a nawet chyba coś zostało - mało jej tam kup zeszło, bo niewiele jadła - przytrzymali nas o jedna dobę dłużej własnie z powodu utraty wagi.
Stary 2013-06-02, 09:50   #1161
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

a co do ataków płaczu- ja też podziwiam dziewczyny, baaaardzo, mnie miażdży bezradność i niepokój plus irytacja, które temu towarzyszą.
no wlasnie,potem sie dziwic ze jestem jak oblakana i tylko narzekam jak mam taki caly dzien igdy wiecej..

Cytat:
wytrzymał na macie 50 min i dopiero zaczął popłakiwać
czy to gaworzenie już to nie wiem w sumie ale coś tam sobie gada wczoraj mieliśmy ubaw jak leżał sobie w łóżeczku wieczorem i co chwila pilnował żebyśmy o nim nie zapomnieli "ooo... a! eeee..."

Zu spała od 21 do 3 bez pobudek? ale super, u nas najdłuższa przerwa nocna to 4 godziny i to rzadko .... i to po kąpieli, kolejne pobudki są równo co dwie h

heh u nas też nocne pobudki co dwie h (tyle że u nas to norma) i wielka kupa o 6

no widzisz zdolne maleństwo teraz będzie coraz lepiej

paczka huggies'ów 27 sztuk, jeszcze wzięłam połowę do domu z powrotem ale Przemek prawie nie jadł w szpitalu ...

ale piękna pogoda ogarnę dom bo Młody robi sobie drzemkę w łóżeczku i pójdziemy na jakiś spacer
nie no,budzila sie na jedzonko i padala..ale tylko 2 nocne 10cio minutowe pobudki,3cia juz rano ale i tak idealnie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-02, 09:53   #1162
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Może jeszcze go namówisz , mielibyście piękną pamiątkę

Pokaż co to za foto

U nas ciocia A. bierze za sesję 500 zł i otrzymuje się 15 ujęć (Justi poszperałam w mailach i znalazłam ); ale my mamy pakiet 2w1 więc będzie inaczej

http://landofmemories.com/
Jenny, tylko nie wiem czy ona robi takie sesje stylizowane, na jej stronie nie ma takich, ja nie pytałam, bo nie jestem zainteresowana. Wolę sesję z rodzicami, takie uchwycenie różnych momentów z codzienności, nie jestem za tym, żeby MOJE dziecko przebierać za warzywo albo układać w łubiance na jajka Cudze zdjęcia stylizowane mi się podobają za to szalenie
Stary 2013-06-02, 09:57   #1163
prodiament
Raczkowanie

Właśnie Julcia sie przeciągała w łóżeczku - wstałam, żeby na nią zerknąć, a mąż do mnie - "eee...coś Ci właśnie zaczyna kapać po koszuli". Nie tylko Julka reaguje na cyca, ale i cyc na nią
Stary 2013-06-02, 09:59   #1164
axella
Zakorzenienie

GG do axella

https://www.facebook.com/MustelaPols...43854615730022 jak zlajkujecie i podacie dane to wybieracie zestawik probek nawet na AZS jest,chetnie przetestuje

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-02, 09:59   #1165
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie,potem sie dziwic ze jestem jak oblakana i tylko narzekam jak mam taki caly dzien igdy wiecej..

nie no,budzila sie na jedzonko i padala..ale tylko 2 nocne 10cio minutowe pobudki,3cia juz rano ale i tak idealnie
dla mnie nic w tym dziwnego

Cytat:
no my na to musimy poczekać jeszcze miesiąc

właśnie miałam pytać jak wasza nocka czyli wczorajsze niespanie w dzień opłaciło się

color na mnie seksik też nie działał

loney też myślałam że już rodzisz

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

limit siedzenia w bujaczku się wyczerpał więc lecę...
dlaczego? ja się mojego o zdanie nie pytam, gorzej z kosztami
Stary 2013-06-02, 10:10   #1166
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To czekają nas 2 wycieczki do Kato, bo rejestracje musimy załatwić jak najszybciej...
Ja wychodziłam w środę, a w poniedziałek jak dzwoniłam to wypis już był. Spróbuj dzwonić, podali ci numer?

Cytat:
Uparcie tkwię na razie przy samym cycu Nocka była rewelacyjna - po godzinnym karmieniu w okolicach 23.30-00.30, dała mi pospać az do 3.40 karmienie do 4.20, a potem znowu padła do 8.10 - nakarmiłam i na razie śpi dalej. Jestem po prostu w szczęśliwym szoku. Zobaczymy jak będzie w połowie dnia, bo wtedy jej się to marudzenie i niespełniona cycotęsknota ostro nasilały przez ostatnie dwa dni.
Cytat:
Właśnie Julcia sie przeciągała w łóżeczku - wstałam, żeby na nią zerknąć, a mąż do mnie - "eee...coś Ci właśnie zaczyna kapać po koszuli". Nie tylko Julka reaguje na cyca, ale i cyc na nią
Może przetrwałaś i weszłaś w tą fazę co ja miałam od 8 doby, może wcześniej, ale się poddawałam ... U mnie problem był taki, że miałam tak zmaltretowane sutki, że max 30 minut karmienia, bo i tak wyłam z bólu więc dawałam butelkę żeby siebie zregenerować zgodnie z zaleceniem jednej z położnych "lepiej dokarmić i przeczekać czy dokarmiać niż z bólem zniechęcić się do karmienia, bo to ma być przyjemność a nie przykry obowiązek"

A, zastosowałam małej raz Infacol i była spokojniejsza, dzisiaj też coś się kręci i dam znowu. To ponoć typowo na gazy, jakby któraś potrzebowała. Ja nie wpadłam na taki związek logiczny, tata mi przypomniał, że jak ja biorę antybiotyk to mam później bóle brzucha i problemy trawienne a po porodzie miałam zapisany i możliwe, że to na nią też tak działa.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:29   #1167
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wychodziłam w środę, a w poniedziałek jak dzwoniłam to wypis już był. Spróbuj dzwonić, podali ci numer?
Gdzieś powinnam mieć numer, jakby co to się zgłoszę
To może nasz wypis też już będzie na wtorek/środę , bo chyba wtedy pojedziemy załatwiać papierki

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-02, 10:33   #1168
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wazna jest tez psychika nie spinaj się, ale pomysl sobie, ze mleczko mogloby poplynac. sama się nakręcaj.
ja już w szpitalu wymyslilam malej piosenke (szeptałam jej do ucha )
"mleczko, mleczko dla Nelusi, to jest prezent od mamusi" hehe i chyba działa. a malutka slyszac mleczko, mleczko otwiera oczka i patrzy na mnie jakby wiedziała, ze czas na cyca [COLOR="Silver"]
Ja też zastosuję Twoje rady

Cytat:
no to mieliście fajną noc warto jednak mieć w zapasie mm

Wow! To dopiero skok rozwojowy! dla naszego pierworodnego za pierwsze harce na macie

Cytat:
Nie Ty jedna ha ha:-* juz początkiem kwietnia o tym pisałam;-)
Pracuje tu na miejscu i jest w miare ok:-*

No właśnie zauważyłam, że coś mało z nas zarejestrowało tę informację, że Twój mąż już wrócił dawno, dawno i zaczął pracę na miejscu
Zawsze się śmieję do monitora, jak ktoś Cię znów pyta: "A to mąż w domu?!" Przepraszam dziewczynki, że się z Was śmieję, sama też przeoczam wiele informacji

Cytat:
o kurde współczuję ja po dziś dzień nie mam laktatora...chyba jednak kupię jakiś najtańszy...w opisie skoku rozwojowego pisali, Ash, że mamie często się wydaje, że traci mleko, a to podobno wynika z tego, że oseski mają większą potrzebę i ssania i bliskości. Ale Ty na pewno sprawdziłaś czy byla głodna czy chciała pociumkać.
i może Ci się laktator nigdy nie przydać, kto wie Ale zdecydowanie lepsze swoje mleczko odciągnięte niż mm w razie kryzysu
Muszę poczytać o skoku coś więcej... A czy mała była najedzona... Trudno powiedzieć... Jak dostała te 60ml mieszanki to zjadła migiem, wiec podejrzewam, że jednak głodna była...
Mam nadzieję, że użyliśmy jej pierwszy i ostatni raz.

Aaś musimy się na te spacerek umówić (Marchewka, Wy już chrzest bojowy macie za sobą więc czas na łizażowy spacerek ) - mam otwarte opakowanie NANa, które trzeba zużyć w przeciągu 3-ech tyg, więc chętnie Ci je oddam

Cytat:
Kochana, może jednak więcej Sonia (mogę tak ją nazywać? uwielbiam to zdrobnienie!) ssie przy skoku i to dlatego. Też tak miałam jak przyszłam Wam się skarżyć, a potem wyczytałam to, co wyżej przytaczałam.
Jasne, że możesz! Sama tak ją często nazywam i też to uwielbiam
Tak myślę, że to przez skok... Ale jak ona zaczęła się tak strasznie denerwować i płakać to nie miałam wyjścia, musiałam jej coś dać jeść... Może spanikowałam i powinnam była ją przetrzymać tak jak to zrobiła Marchewka... Ale wiecie, człowiek w środku nocy z płaczącym noworodkiem na rękach nie myśli super trzeźwo

Cytat:
Laktatora nie mam, ale chyba muszę pomyśleć o jego zakupie, bo widzę, że niektóre dziewczyny piszą o kryzysie pokarmowym - kiedy to przeważnie występuje i jak długo? Wydaje mi się, że na razie mam wystarczającą ilość pokarmu. Minął już nawał, który miałam - musiałam robić na zmiane chłodne i ciepłe okłady, bo myślałam, że mi piersi eksplodują - ale teraz jak Julcia przestaje ssać i zasypia i lekko ucisnę brodawkę, to nadal z niej kapie mleko, więc chyba jakby chciała, to by zjadła więcej niż je

A propos smoka - położne w szpitalu powiedziały, żeby nie dawać - dlaczego właściwie? Mam wrażenie, że to by jej pomogło, bo chyba wczoraj nie tyle chodziło jej o jedzenie przy tych awanturkach co pół godziny, co o samo ssanie - pakowała do buzi wszystko co jej podeszło - jakby mogła, wsadziłaby sobie całą pięść, ale kciuk nie przechodzi A jak dostawała cyca do buzi - od razu aniołek - minutka ssania z przełykaniem i potem już ciamkanie i kamienny sen przy cycu, aż do odłożenia i kolejnej dawki wielkiego płaczu przy pobudce za 5-30 minut bez cyca w buzi.
Ja to nazwałam kryzysem laktacyjnym ale myślę, że to nie kryzys, tylko chwilowe większe zapotrzebowanie mojego dziecka, i moje nieprzygotowanie na taką sytuację Myślę, że jest to jak najbardziej do opanowania...
Laktator z czasem się pewnie przyda - jak będziesz chciała/musiała gdzieś wyjść, czy właśnie ewentualnie w skoku rozwojowym...

Co do smoczka, to mi doradczyni laktacyjna radziła wstrzymać się do ok 6t.ż. ale jeśli dziecko będzie bardzo potrzebować ssać to dawać smoka. My stosujemy podczas przewijania czasem i w nocy przy zasypianiu. Sońka nie jest wielką fanką tego urządzenia i zazwyczaj nim pluje... Ale czasem się zassie aż mił

Cytat:
wychłódź Antosia troszkę a w szpitalu nic położne nie doradzą? sama chętnie się dowiem, bo coś się pojawiło na skroni. Mam nadzieję, że to nie alergia na orzechy albo truskawki.

a propo żyrafki to polecam bardzo http://zyrafa-sophie.pl/zyrafa-sophi...w-pudelku.html narazie mama ma radochę, ale mała już lubi piszczenie i myślę, że pokocha też ściskanie, wyginanie, skręcanie i gryzienie

drogie wiem , ja swoją zamówiłam jak rodzina z Francji pytała co potrzebujemy. co potrzebujemy z Francji, głupie pytanie. Wiadomo, że Sophie la girafe, zabawkę, którą bawią się francuzi, a teraz cały świat, od '61.
No no, odważna z Ciebie kobieta: orzechy, truskawki, smarzona cebulka Moje użycie katatera i kąpiel przy tym to pikuś Żartuję, tak naprawdę to zazdroszczę, że ze zdrowym rozsądkiem podchodzisz do tego co jesz. Ja mam wciąż limity, ale kończy się tym, jak ostatnio, że spróbowałam ciasteczko amateretti i za chwilę nie było pół paczki Taka byłam wygłodniała na coś słodkiego...

A Sophie nasza Sofia też będzie miała Ale kupię już w UK coby za przesyłkę do PL nie płacić... CHoć w sumie w tym linku co podałaś cena jest porównywalna z UK...

Cytat:
Mi cieknie jak myślę o karmieniu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:50   #1169
karolina2121
siedzę i myślę

Mam traume ... karmienie stalo się dla mnie źródłem eogromneego stresu... spróbuje jeszcze w domu go przestawiać ale coraz bardziej nastawiam się na mm
Stary 2013-06-02, 10:52   #1170
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mam traume ... karmienie stalo się dla mnie źródłem eogromneego stresu... spróbuje jeszcze w domu go przestawiać ale coraz bardziej nastawiam się na mm

Może jeszcze się uda

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości