|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() mam napisane że dziecko w 2 miesiącu potrafi utrzymać główkę ok 10 sek. Więc na pewne trzymanie główki musimy jeszcze poczekać marchewka u nas podgrzewacz się nie sprawdził. Szybciej mi idzie podgrzanie wody w mikrofali. diabli gratuluję sesji noworodkowej axella boskie śpiochy ![]() gosiulka trzymam kciuki żeby mąż był przy porodzie. eh powiem wam że jak TŻ ma urlop to jakoś tak lepiej to wszystko ogarniamy i nawet na wizaż mam czas
|
|
|
|
|
#1142 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
cześć!
ciężarówki śpią, mamuśki szarżują Diabli! brawo za wygraną sesję :jealous: chichi a opis przedni! lubię to Twoje lekkie pióro! Nela piękna, a sukienusia w groszki, ach! Mała Coco U nas sesja u dziewczyny, którą uwielbiam kosztuje 400 zł za 40 zdjęć, w praktyce dorzuca więcej i trwa 3 h z zastrzeżeniem, że zależy też od dziecka. A jak u Was? Pawie? Motylku? Cytat:
) zadziałało super, czasem nawet się zastanawiam, czy nie za bardzo się Helena z pipą polubiała :/Cytat:
współczuję ja po dziś dzień nie mam laktatora...chyba jednak kupię jakiś najtańszy...w opisie skoku rozwojowego pisali, Ash, że mamie często się wydaje, że traci mleko, a to podobno wynika z tego, że oseski mają większą potrzebę i ssania i bliskości. Ale Ty na pewno sprawdziłaś czy byla głodna czy chciała pociumkać.
|
||
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolek jeszcze nie ma i mam nadzieję że mieć nie będzie![]() współczuję że byłaś w takiej chwili z małą sama. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Ja czekam na te dwa miesiące ale chyba szybko zleci bo teraz TŻ ma 2 tyg urlopu, później będę z małą tydzień, a kolejny jadę do mamusi. I jak wrócę to parę dni i mała ma dwa miesiące![]() a teraz niunia sobie leży w bujaczku i wydaje odgłosy jak papuga
|
||||
|
|
|
#1145 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno je tyle ile potrzebuje!Cytat:
Cytat:
super, że się mały sam sobą teraz troszkę zajmie, odetchniesz mamuś.
|
|
#1146 | ||
|
Zakorzenienie
|
no my na to musimy poczekać jeszcze miesiąc
![]() Cytat:
czyli wczorajsze niespanie w dzień opłaciło się![]() color na mnie seksik też nie działał ![]() loney też myślałam że już rodzisz ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() limit siedzenia w bujaczku się wyczerpał więc lecę...
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-06-02 o 09:11 |
||
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
http://rankingdiet.pl/dieta-3d-chili/ deta 3d chilli-dieta dla mnie-jesc mozna,nie musze miec liscia salaty na sniadanie i wody na kolacje...
chyba zaryzykuje ![]() ![]() chce znow miec normalne cialo i wage
|
|
|
|
#1148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Laktatora nie mam, ale chyba muszę pomyśleć o jego zakupie, bo widzę, że niektóre dziewczyny piszą o kryzysie pokarmowym - kiedy to przeważnie występuje i jak długo? Wydaje mi się, że na razie mam wystarczającą ilość pokarmu. Minął już nawał, który miałam - musiałam robić na zmiane chłodne i ciepłe okłady, bo myślałam, że mi piersi eksplodują - ale teraz jak Julcia przestaje ssać i zasypia i lekko ucisnę brodawkę, to nadal z niej kapie mleko, więc chyba jakby chciała, to by zjadła więcej niż je ![]() A propos smoka - położne w szpitalu powiedziały, żeby nie dawać - dlaczego właściwie? Mam wrażenie, że to by jej pomogło, bo chyba wczoraj nie tyle chodziło jej o jedzenie przy tych awanturkach co pół godziny, co o samo ssanie - pakowała do buzi wszystko co jej podeszło - jakby mogła, wsadziłaby sobie całą pięść, ale kciuk nie przechodzi A jak dostawała cyca do buzi - od razu aniołek - minutka ssania z przełykaniem i potem już ciamkanie i kamienny sen przy cycu, aż do odłożenia i kolejnej dawki wielkiego płaczu przy pobudce za 5-30 minut bez cyca w buzi.
Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-06-02 o 09:28 |
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Szpital Zakonu Bonifratrów pw. Aniołów Stróżów w Katowicach (Bogucice) => http://bonifratrzy.pl/index.php?opti...id=264&page=52
--- Cześć U nas nocka ok
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-02 o 09:26 |
|
|
|
#1150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przy następnym będzie lepiej.Cytat:
Cytat:
![]() Ja po pół godziny dawałam butlę, młoda zjadała jeszcze z 60 ml czasami i zasypiała na 3h. Położna kazała karmić piersią i wybudzać i tylko 30 minut a potem odkładać i nie dawać butli, ale nie daliśmy rady. Problem się rozwiązał tydzień po urodzeniu - 8 doba, bo pokarm zaczął "tryskać" a nie kapać, więc dziecko po 20 minutach się najadało a nie padało ze zmęczenia. Ze swojej strony doradzę ci iść do sklepu po mm i dokarmiać, szkoda cycków. Moja mama się zapytała w niedzielę, dlaczego mało Paulinkę noszę na rękach, to jej powiedziałam, że po wiszeniu na cycu do 1h a później jeszcze butla i odbicie to nie mam siły na więcej. Teraz chętnie ją noszę dodatkowo bo je do 30 minut więc mam siłę na rozrywkę
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czekają nas 2 wycieczki do Kato, bo rejestracje musimy załatwić jak najszybciej... |
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ile brałyście lub bierzecie pieluszek dla dziecka do szpitala? tak na początek bo wiadomo że jak będę długo to mi ktoś przywiezie. Chyba że u nas nie trzeba było mieć swoich
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Mam jedną paczkę Pampersów 1 ale to zostawiam w domu. Do szpitala mam paczuszkę DADA 1 z biedronki. Sztuk 28 w niej,paczuszka maleńka więc spakowałam bez problemu do torby. I jak teraz byłam te chwilkę na oddziale to widziałam ,że dziewczyny też miały ze sobą po tej małej paczce DADA ze sobą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
zużyjesz raczej bo taki maluch co cyc to kupa:-PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1157 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w szpitalu nic położne nie doradzą? sama chętnie się dowiem, bo coś się pojawiło na skroni. Mam nadzieję, że to nie alergia na orzechy albo truskawki. Cytat:
Smacznego Lonely i nie rób sobie nadziei, że samo się zacznie, to na przekór pewnie dziś urodzisz Cytat:
ech, z tymi kupkami, moja się pręży i pręży dziś. no tak, wczoraj mi się zachciało zaryzykować i nie pominąć w przepisie cebulki podsmażanej..ja terroru nie wprowadzam, lubię małą nosić ![]() Cytat:
a propo żyrafki to polecam bardzo http://zyrafa-sophie.pl/zyrafa-sophi...w-pudelku.html narazie mama ma radochę, ale mała już lubi piszczenie i myślę, że pokocha też ściskanie, wyginanie, skręcanie i gryzienie ![]() drogie wiem , ja swoją zamówiłam jak rodzina z Francji pytała co potrzebujemy. co potrzebujemy z Francji, głupie pytanie. Wiadomo, że Sophie la girafe, zabawkę, którą bawią się francuzi, a teraz cały świat, od '61.Cytat:
za kąpiel w pojedynkę i użycie katatera a co do ataków płaczu- ja też podziwiam dziewczyny, baaaardzo, mnie miażdży bezradność i niepokój plus irytacja, które temu towarzyszą.
|
|
#1158 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy to gaworzenie już to nie wiem w sumie ale coś tam sobie gada wczoraj mieliśmy ubaw jak leżał sobie w łóżeczku wieczorem i co chwila pilnował żebyśmy o nim nie zapomnieli "ooo... a! eeee..." ![]() Zu spała od 21 do 3 bez pobudek? ale super, u nas najdłuższa przerwa nocna to 4 godziny i to rzadko .... i to po kąpieli, kolejne pobudki są równo co dwie h![]() Cytat:
![]() Cytat:
zdolne maleństwo teraz będzie coraz lepiej ![]() Cytat:
ale Przemek prawie nie jadł w szpitalu ...ale piękna pogoda
|
||||
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze go namówisz
, mielibyście piękną pamiątkę Cytat:
![]() ![]() U nas ciocia A. bierze za sesję 500 zł i otrzymuje się 15 ujęć (Justi poszperałam w mailach i znalazłam ); ale my mamy pakiet 2w1 więc będzie inaczej Sesja bez limitu czasowego, wszystko zależy od maluszka - jeden będzie potrzebował 2h, a inny 5-6h.
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-06-02 o 09:51 |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nocka była rewelacyjna - po godzinnym karmieniu w okolicach 23.30-00.30, dała mi pospać az do 3.40 karmienie do 4.20, a potem znowu padła do 8.10 - nakarmiłam i na razie śpi dalej. Jestem po prostu w szczęśliwym szoku. Zobaczymy jak będzie w połowie dnia, bo wtedy jej się to marudzenie i niespełniona cycotęsknota ostro nasilały przez ostatnie dwa dni.Ja wzięłam tylko 10 sztuk i wystarczyło na 4 doby, a nawet chyba coś zostało - mało jej tam kup zeszło, bo niewiele jadła - przytrzymali nas o jedna dobę dłużej własnie z powodu utraty wagi. |
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
igdy wiecej.. ![]() Cytat:
ale i tak idealnie
|
||
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://landofmemories.com/ Jenny, tylko nie wiem czy ona robi takie sesje stylizowane, na jej stronie nie ma takich, ja nie pytałam, bo nie jestem zainteresowana. Wolę sesję z rodzicami, takie uchwycenie różnych momentów z codzienności, nie jestem za tym, żeby MOJE dziecko przebierać za warzywo albo układać w łubiance na jajka
|
|
#1163 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie Julcia sie przeciągała w łóżeczku - wstałam, żeby na nią zerknąć, a mąż do mnie - "eee...coś Ci właśnie zaczyna kapać po koszuli". Nie tylko Julka reaguje na cyca, ale i cyc na nią
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/MustelaPols...43854615730022 jak zlajkujecie i podacie dane to wybieracie zestawik probek
nawet na AZS jest,chetnie przetestuje
|
|
|
|
#1165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A, zastosowałam małej raz Infacol i była spokojniejsza, dzisiaj też coś się kręci i dam znowu. To ponoć typowo na gazy, jakby któraś potrzebowała. Ja nie wpadłam na taki związek logiczny, tata mi przypomniał, że jak ja biorę antybiotyk to mam później bóle brzucha i problemy trawienne a po porodzie miałam zapisany i możliwe, że to na nią też tak działa.
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może nasz wypis też już będzie na wtorek/środę , bo chyba wtedy pojedziemy załatwiać papierki |
|
|
|
|
#1168 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla naszego pierworodnego za pierwsze harce na macie Cytat:
![]() Zawsze się śmieję do monitora, jak ktoś Cię znów pyta: "A to mąż w domu?!" Przepraszam dziewczynki, że się z Was śmieję, sama też przeoczam wiele informacji ![]() Cytat:
Ale zdecydowanie lepsze swoje mleczko odciągnięte niż mm w razie kryzysu ![]() Muszę poczytać o skoku coś więcej... A czy mała była najedzona... Trudno powiedzieć... Jak dostała te 60ml mieszanki to zjadła migiem, wiec podejrzewam, że jednak głodna była... Mam nadzieję, że użyliśmy jej pierwszy i ostatni raz. Aaś musimy się na te spacerek umówić (Marchewka, Wy już chrzest bojowy macie za sobą więc czas na łizażowy spacerek ) - mam otwarte opakowanie NANa, które trzeba zużyć w przeciągu 3-ech tyg, więc chętnie Ci je oddam Cytat:
![]() Tak myślę, że to przez skok... Ale jak ona zaczęła się tak strasznie denerwować i płakać to nie miałam wyjścia, musiałam jej coś dać jeść... Może spanikowałam i powinnam była ją przetrzymać tak jak to zrobiła Marchewka... Ale wiecie, człowiek w środku nocy z płaczącym noworodkiem na rękach nie myśli super trzeźwo ![]() Cytat:
Myślę, że jest to jak najbardziej do opanowania...Laktator z czasem się pewnie przyda - jak będziesz chciała/musiała gdzieś wyjść, czy właśnie ewentualnie w skoku rozwojowym... Co do smoczka, to mi doradczyni laktacyjna radziła wstrzymać się do ok 6t.ż. ale jeśli dziecko będzie bardzo potrzebować ssać to dawać smoka. My stosujemy podczas przewijania czasem i w nocy przy zasypianiu. Sońka nie jest wielką fanką tego urządzenia i zazwyczaj nim pluje... Ale czasem się zassie aż mił ![]() Cytat:
Moje użycie katatera i kąpiel przy tym to pikuś Żartuję, tak naprawdę to zazdroszczę, że ze zdrowym rozsądkiem podchodzisz do tego co jesz. Ja mam wciąż limity, ale kończy się tym, jak ostatnio, że spróbowałam ciasteczko amateretti i za chwilę nie było pół paczki Taka byłam wygłodniała na coś słodkiego...A Sophie nasza Sofia też będzie miała Ale kupię już w UK coby za przesyłkę do PL nie płacić... CHoć w sumie w tym linku co podałaś cena jest porównywalna z UK...Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1169 |
|
siedzę i myślę
|
Mam traume ... karmienie stalo się dla mnie źródłem eogromneego stresu...
spróbuje jeszcze w domu go przestawiać ale coraz bardziej nastawiam się na mm
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jeszcze się uda
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

- nie mogę jej zostawić z mężem samej, bo jak mu zaczyna płakać między karmieniami, to niczym nie potrafi jej uspokoić i widzę, że wpada we frustrację - Julcia jest wtedy jak "dziobak" sonduje mu szyję, koszulę i wszystko co napotka, usiłując złapać jakiś sutek - nie zależy jej konkretnie na moim, hihi
współczuję 

az mnie martwia te jej wygibasy, zastanawiam sie czy nie swiadcza o wzmozonym napieciu miesniowym... Oj teraz to kazdy wlos chyba bede dzielic na czworo...

, ja swoją zamówiłam jak rodzina z Francji pytała co potrzebujemy. co potrzebujemy z Francji, głupie pytanie. Wiadomo, że Sophie la girafe, zabawkę, którą bawią się francuzi, a teraz cały świat, od '61.
za kąpiel w pojedynkę i użycie katatera
?
ale super, u nas najdłuższa przerwa nocna to 4 godziny i to rzadko .... i to po kąpieli, kolejne pobudki są równo co dwie h