Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 21:42   #3301
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41107219]Też się podwiają, Agatce też tak się robiło
[/QUOTE]

Jak to standard to ok

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Nie nie śniło Ci się, ja durnowata jak zwykle zapomniałam linka wkleić. Już się poprawiam i proszę :
http://www.youtube.com/watch?v=MOThXFVAkpc
Ale się zmieniała super

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

Szklanka
zapraszam na sernik
Ja mojemu nie dam rady u nóg obciąć, tylko u dużych paluszków. Raz, że macha nóżkami, dwa, że ma takie śmieszne te paznokcie, nie wystają za opuszki,więc nie mogę złapać ich nozyczkami (włąśnie to chyba takie zawijanie o którym piszesz). Ale brud jakoś sobie daje radę, żeby tam wleźć
Gdybyś mieszkała bliżej to stałabym już pod drzwiami
Moja też majta jak opętana, ja dzisiaj obcinałam na raty, jeden palec, przerwa na majtanie, drugi, przerwa itd. I właśnie nożyczkami nie potrafię, muszę mieć obcinacz.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:51   #3302
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu tak jest, musisz zaznaczyc i wkleić do pasku gdzie wpisuje się adres strony i wtedy się pokazuje zawartość strony
OO na to nie wpadłam, dzięki

Szaja
a co myślisz o tych nosidełkach mei tai?? Boję sie inwestować w drogie nosidła, bo nie wiem, co mój dzieć na to... Z góry dzieki za odp, a teraz się żegnam bo mąż przejmuje laptaka

Dobranoc
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 21:54   #3303
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Mei tai są fajne, ale szukałabym od kogoś sprawdzonego na rynku. Np. pathi.pl, wiem, że świetne opinie i jakość. Poszukaj na forum chustyinfo, tam dziewczyny wrzucały informacje o dobrych mietkach Ja nad mt myślę albo nad ergonomikiem od pathi właśnie. 280zł wychodzi, więc sporo taniej niż tula chociażby. Ale tula piekna :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 22:09   #3304
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
J
Moja też majta jak opętana, ja dzisiaj obcinałam na raty, jeden palec, przerwa na majtanie, drugi, przerwa itd. I właśnie nożyczkami nie potrafię, muszę mieć obcinacz.
Ale obcinasz jak nie śpi
Ja mojej tlyko na śpiąco, inaczej sie nie da

Dobranoc

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-06-01 o 22:16
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 22:17   #3305
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dobrywieczier

widze, że dzisiaj tu nawet grzecznie- trzymacie fason
popiszę z Wami jutro, bo dzisiejszy dzień mnie zmęczył co nieco.

dlatego mowie juz pięknie dobranoc

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 22:56   #3306
Kija80
Zadomowienie

U mnie Grześ długo miał jakąś fobię jeśli chodzi o obcinanie paznokci, obcinałam mu w nocy na spaniu bo inaczej nie pozwolił. Rano bardzo się dziwił że już nie ma paznokci więc snułam opowieści jak to odwiedził go Pazurowy Potwór który się odżywia pazurkami
Młodej też obcinam na śpiocha
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-01, 23:56   #3307
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Aaaaa i zapomniałam się pochwalić-dziś nasz synek dokonał obrotu z plecków na brzuszek (przy mężu ja nie wiedziałam)

Meduza
dziekuje

i cos mialam jeszcze a chyba za obrót ale juz zapomnialam czy to na pewno za to mialo byc, matko a czytalam niecale 5 minut temu, matko co sie ze mna dzieje

a i ciesze sie, ze jestescie

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

cała widzę, że tylko my jesteśmy
ale ja uciekam już bo jutro znowu wstaniemy o 11, a mam całą stertę prania
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 03:43   #3308
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41107219]Też się podwiają, Agatce też tak się robiło

Spodnie sobie kupiłam w Auchan dzisiaj

http://1.bp.blogspot.com/-I3MjuHP6eH...0/DSC02386.JPG takie jak po prawej, fotka z netu. Całe 40zł jeansy stretch to są. Rurki.[/QUOTE]

Oskarowi też się podwijają jak są już przy długie

Szajka-no to żeś przyszalała kolorystycznie
Ale bardzo ładne

Dziękujemy za gratulacje za pleckowo -brzuszkowy level
Kochane ciotki z was

Deli-trzymam kciuki za dzisiejszy chrzest

No to jak nadrobiłam mogę iść dalej spać
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 06:25   #3309
Lenova
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Co tu tak cicho? Wstawać!
Ja właśnie zmykam na uczelnię :/

Miłego dnia
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 06:35   #3310
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Co tu tak cicho? Wstawać!
Ja właśnie zmykam na uczelnię :/

Miłego dnia
No to życzę powodzenia i cierpliwości
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 06:40   #3311
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Dzien dobry
Wczoraj ladna pogoda u nas byla,wiec z okazji dnia dziecka poszlismy na festynek,na zakupy,a potem do.mojej babuni. Ma w garazu duzego fiata i TZ sie zafascynowal Dzisiaj juz termometr pokazuje 20 stopni,wiec tez pewnie bedziemy spacerowac I moze.slonka troche wyjdzie
Czytalam Was wczoraj fragmentami,ale dalam rade,az tyle tego nie bylo.
Bijkora
Milego dnia,moze dzis mi przejdzie moj dupny humor.
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 06:46   #3312
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Dzień dobry : :-*
My już po śniadanku. Nie pada, ale kto wie co będzie potem
Miłej niedzieli O

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 07:39   #3313
blogerka
Wtajemniczenie

wiecie co sie stalo?
po wczorajszym popoludniu z dzieckiem i tesciami tz nie tylko tylko zrobil mi / nam kolacje, obejrzelismy jakims tam film ale powiedzial ze w nocy zajmie sie dzieckiem
moze wplyw na to mial tez fakt, ze po tym jak mi powiedzial ze klamie, ze wstawalam do dziecka co godzine bo on byl grzeczny zaczelam wyciagac ciuszki dziecka z komodyy bo bylam gotowa pojechac do rodzicow i tam sobie przenocowac.

mialam niezly ubaw bo o 2.30 jak zaczal plakac z glodu to tz zbytnio rady sobie nei dawal, meczyl sie i meczyl gdzie normalnie to trwa chwilke, karmie mlodego na spiocha i spi dalej a tutaj mlody rozbawiony, oczy jak 5 zl, usmiecha sie - obudzony juz i ani widzial zasypiac. a niech sobie tz mysli teraz ze to tak zawsze jest
no i teraz tz tez sie dzieckiem zajmuje

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Synek śpi, brzoskwiniowy sernik na zimno w lodówce się chłodzi, mąż się zaofiarował, że pozmywa, więc mam chwile na wizaż

Super, Dominikowi też się zdarza, ale jemu to raczej nie świadomie

A ile Twój Synuś teraz waży? a moze pamiętasz, ile ważył w wieku 4 m-cy? Pytam, bo moj Dominik ważył przy urodzeniu 2840g i 52 cm, czyli bardzo podobnie do Twojego synka. Teraz jak przybiera te 100 g to dokarmiasz czy na samej piersi?

U nas kupa zawsze jest w godz 4-7 rano. Objawia się stękaniem i bąkami. Ale mamy temat
u nas tez byla regularnie raz dziennie zaraz po przebudzeniu wiec mailam spokoj caly dzien a teraz po rozszerzaniu diety roznie juz z tym bywa i mam niespodzianki "na miescie"

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

http://1.bp.blogspot.com/-I3MjuHP6eH...0/DSC02386.JPG takie jak po prawej, fotka z netu. Całe 40zł jeansy stretch to są. Rurki.[/QUOTE]

swietne te rurki

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

aha .. i wiecie co? po wczorajszym winku i poznym polozeniu sie spac (o 3) tak mnie glowa boli, ze zaczynam rozumiec tz-ta ... juz wiem co on odsypia i rozumiem dlaczego jest taaaaaaaki zmeczony (ale to co innego, bo to na wlasne zyczenie)
Stary 2013-06-02, 07:48   #3314
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
fewcia po prostu lubi ryzyko
fewciu jak po wizycie teściów?
Moi się coś rozbestwili, t. niby pod pretekstem zakupów w galerii chce nas odwiedzić , ile można? Byli w zeszłym tygodniu, będą jutro, a za tydzień u nich chrzciny nie wiem, czy to na moje nerwy
jest ryzyko jest zabaw
echh.. wizyta - długi temat...

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co sie stalo?
po wczorajszym popoludniu z dzieckiem i tesciami tz nie tylko tylko zrobil mi / nam kolacje, obejrzelismy jakims tam film ale powiedzial ze w nocy zajmie sie dzieckiem
moze wplyw na to mial tez fakt, ze po tym jak mi powiedzial ze klamie, ze wstawalam do dziecka co godzine bo on byl grzeczny zaczelam wyciagac ciuszki dziecka z komodyy bo bylam gotowa pojechac do rodzicow i tam sobie przenocowac.

mialam niezly ubaw bo o 2.30 jak zaczal plakac z glodu to tz zbytnio rady sobie nei dawal, meczyl sie i meczyl gdzie normalnie to trwa chwilke, karmie mlodego na spiocha i spi dalej a tutaj mlody rozbawiony, oczy jak 5 zl, usmiecha sie - obudzony juz i ani widzial zasypiac. a niech sobie tz mysli teraz ze to tak zawsze jest
Czyżby zmiany????????? Może TŻ się w końcu opamięta
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:03   #3315
blogerka
Wtajemniczenie

fewciu - nawet jesli, to nie ludze ze sie ze nastapi jakis ogromny przelom z dnia na dzien i ze to juz tak na stale bedzie.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
U mnie Grześ długo miał jakąś fobię jeśli chodzi o obcinanie paznokci, obcinałam mu w nocy na spaniu bo inaczej nie pozwolił. Rano bardzo się dziwił że już nie ma paznokci więc snułam opowieści jak to odwiedził go Pazurowy Potwór który się odżywia pazurkami
Młodej też obcinam na śpiocha

hahaha, nie moge z Pazurowego Potwora
Stary 2013-06-02, 08:21   #3316
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej laski,
sluchajcie bylam dzis rano w kosciele sie wyspowiadać i mi sie przypomniało wlasnie ze 'mozna' sie wyspowiadać online z ciekawosci kliknęłam wpisałam jakieś bzdury ....i tak na poprawę humoru dla Was, zobaczcie jaką pokutę dostałam
Pokuta to dzieło naprawy porządku przez przylgnięcie
do prawdy, przez rozpoznanie zniszczenia i żal nad nim.
Jako pokutę za grzechy zadaję Ci oprócz odmówienia 3 Zdrowaś Maria

DOBROWOLNĄ WPŁATĘ 25 ZŁOTYCH
NA KONTO BANKOWE NA RZECZ RADIO MARYJA
ORAZ COMIESIĘCZNE WSPOMOŻENIE RM W KWOCIE 5 ZŁOTYCH
PŁATNE DO 5-TEGO KAŻDEGO MIESIĄCA.

a tak serio, to nie wiem czy płakać czy sie smiać, to jest jakiś kabaret z tym spowiadaniem online i w ogóle.. śmiech na sali..
a wczęsniej mój brat był po zaswiadczenie że może być chrzestnym i nie wiedział że sie daje za to jakieś pieniądze i ksiądz do niego z oburzeniem ' a gdzie datek!?!!? " poracha totalna.

Buziaki kochane! lecę się ogarniać

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:26   #3317
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Laurko po kuchni oraz pokoju śmiem twierdzić że macie bardzo stylowe mieszkanko

mała wykapana i uspana, matka idzie obejrzeć ostatni odcienk top modyl
Zarumieniłam się Dziękuję, ale naprawdę jeszcze sporo brakuje.

Cytat:
haha, moj tez tak za☠☠☠isci steka zawsze wtedy sie smieje,
"najlepsze" jak autobusem jechalismy i jeszcze zanim ruszylismy on zaczal wlasnie przedstawienie :d a w autobusie taka cisza byla .. ja cala czerwona .. mialam tylko nadzieje, ze nie zacznie jakos mega smierdziec bo ja raz ze wech mam jakis przytepiony a dwa ze juz przyzwyczajona pewnie jestem do smrodow

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Laurka, osiągnac poziom Twojego bałaganu to by było cos
biedulek Misiulek, ciocia sciska
Trochę do zdjęcia to co było w kadrze ogarnęłam Dobrze że nie widać reszty pokoju

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41106988]braaawooo!

Dzięki
Czyli to nic dziwnego :/

Dywan fajny, ale stolik pod laptopa wymiata [/QUOTE]

Mężulo mi ciągle z kuchni podbiera mój ulubiony stołeczek

Cytat:
Fajny dywan Biedny Michaś

Fajowe

Cytat:
Nie nie śniło Ci się, ja durnowata jak zwykle zapomniałam linka wkleić. Już się poprawiam i proszę :
Ale się pięknie zmienia

Siedzę sobie z kawką i ciachem od teściowej () Młody ma drzemkę.
Miłej niedzieli dziewczyny!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Aaaa dziewczyny miałam wcześniej pisać! Dajecie tyle fajnych przepisów, ale nie da się potem do nich dokopać, była propozycja tematu w klubie z przepisami, ja jestem na tak!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:26   #3318
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziś poszła pierwsza porcja kleiku. Same oceńcie czy smakowało
o jak pięknie
Cytat:
I Oskarowi przed chwilą wymsknęło się mama
Akurat jak do niego podeszłam nawet mąż zauważył
też chcę
Cytat:
No musisz się pogodzić z tym że masz dziecko które lubi leżeć w kupie, moja też tak ma, jak tylko coś zrobi to leży spokojniutko żeby tylko jej nie zabrać tej posranej pieluchy. Mój mąż się śmieje że jej po prostu w kupie raźniej
hehehe , w końcu kupy nikt nie ruszy
Cytat:
mój tez nie zgłasza, ze kupiora sie zameldowała musze poczuc zeby sie dowiedziec

klask i: za obrót
mój sie obraca non stop, strasznie mnie to wkurza w czasie przewijania
moja też się ukupczy i się cieszy, doszlam do wniosku, że po prostu szydzi ze mnie i se mysli no to teraz się babraj w klocku, mamusiu
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

A pochwalę się dywanem, ale stół to już nie dzisiaj bo ciemno i zdjęcie nie wyjdzie Przepraszam za bałagan
Jej kusisz ciachem!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy nową bałaganiarę! ---> Laurko

Bijkora co jest??

Cudownie spotykać teściów raz na miesiąc!
fewciu, już Ty od siebie odwagi nie odwracaj
Cytat:
Takie coś mamy - zdjęcie z komóry więc słaba jakość
komminek gitt, zazdroszczę!
Cytat:
cudownie?
brzmi jak marzenie
chociaz nie powiem, moja t obrazona, widze ja raz na tydzien i jest i d e a l n i e
tz po popoludniu z rodzicami i dzieckiem skruszony robi mi paste z tunczyka, ja pije winko
od 15 mialam tyyyyyyle czasu ze nie mialam co robic, mam nadzieje ze do tz to nie dotrze, bo mam dziwne wrazenie ze on mnie podczytuje tutaj
Bardzo dobrze zrobiłaś! Częściej ich zapraszaj w takim razie
Cytat:
wiecie co sie stalo?

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

u nas tez byla regularnie raz dziennie zaraz po przebudzeniu wiec mailam spokoj caly dzien a teraz po rozszerzaniu diety roznie juz z tym bywa i mam niespodzianki "na miescie"

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

swietne te rurki

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

aha .. i wiecie co? po wczorajszym winku i poznym polozeniu sie spac (o 3) tak mnie glowa boli, ze zaczynam rozumiec tz-ta ... juz wiem co on odsypia i rozumiem dlaczego jest taaaaaaaki zmeczony (ale to co innego, bo to na wlasne zyczenie)
Przemiło mi to czytać, mam nadzieję, że cos ruszy ale na wszelki wypadek, tak profilaktycznie, zaserwuj mu jeszcze z jeden dzień z rodzicami i dzieckiem, np. w przyszła sobotę. A Ty rilaksing

Stary 2013-06-02, 08:38   #3319
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
wspólczuje, wiem jak to jest cały czas zajmować się małym. Są dni, ze z utesknieniem czekam na powrot meza z pracy. Na szczescie bardzo chetnie opiekuje sie synkiem.

Tylko ze do tej pory z moim małym nie było problemu. Brałam go do wózka zmeczonego i praktycznie od razu usypiał. A tu takie cyrki wczoraj obudził się po godz snu i w krzyk, czyli nawet wyspanemu coś nie pasuje. A moze sie nie najada, bo cos strasznie czesto ostatnio na cycu wisi. Sama juz nie wiem.
Eee chudzinka nie, drobna jestem po prostu 158cm wzrostu i ok 46kg (a co ciekawe 2 kg mniej niz przed ciążą)
Jezuniu ja tyle wazylam w podstawowce Zazdroszcze!!

Cytat:
Bardzo fajny! Marzy mi sie kominek w domku ale my to domku sie w zyciu nie dorobimy

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas tak samo, nie raz się śmiejemy,a nawet filmiki nagraliśmy.
Chyba nam nasza córa jak bedzie dorosła tego nie wybaczy
Hahhaa przypomnialo mi sie Kluska na poczatku jak robila kupke to miala taka mine jakby sie usmiechala. TZ pewnego razu chcial nagrac jak sie usmiecha( myslal, ze to juz swiadomy), wiec nagrywa nagrywa a tu nagle grymas sie zmienia, stekniecie i plum kupa

Cytat:
cudownie?
brzmi jak marzenie
chociaz nie powiem, moja t obrazona, widze ja raz na tydzien i jest i d e a l n i e
tz po popoludniu z rodzicami i dzieckiem skruszony robi mi paste z tunczyka, ja pije winko
od 15 mialam tyyyyyyle czasu ze nie mialam co robic, mam nadzieje ze do tz to nie dotrze, bo mam dziwne wrazenie ze on mnie podczytuje tutaj
Mistrzowsko go urzadzilas! Az mam ochote napisac, ze jestem z Ciebie dumna Pieknie gratuluje

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dobrywieczier

widze, że dzisiaj tu nawet grzecznie- trzymacie fason
popiszę z Wami jutro, bo dzisiejszy dzień mnie zmęczył co nieco.

dlatego mowie juz pięknie dobranoc
Nie bylo Ciebie i Charlizz to 4 strony mniej gaduly

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Wczoraj gosci mielismy z okazji dnia dzieciora. Najpierw moj brat z dziewczyna pozniej mama. A co robili moj brat i TZ jako, ze to dzien dziecka? Grali w playa

Edit. Zapomnialam dodac, ze kluska odkryla ze ma 2 raczki i one moga sie wzajemnie dotykac, wiec teraz caly czas maca sobie raczki

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-06-02 o 08:41
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:45   #3320
insolito
Zadomowienie

Hej, my wczoraj grillowaliśmy Zrobiłam te pomidory co Cała polecała, wszystkim bardzo smakowało. Tylko mogłam zrobić bardziej czosnkowy ten sos, ale i tak było dobre Cała, dziękuje jeszcze raz za przepis

Illusin,klaski : dla Igorka za piękne siadanie

Cytat:
spoko nie ma tego zlego
zdziwil sie, bo myslal ze pojedziemy na obiad / piwko a co?
ja pije latte, zajadam sie .. laptopik a on .. kisi ogora z rodzicami
No i dobrze zrobiłaś, należy Ci się odpoczynek

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a tak w ogole to zapomnialam sie pochwalic ze Kubulesław osiagnal wczoraj kolejny level na dobranoc zjadl 150ml kleiku!!!! istny szal! spal pieknie, obudzil sie dopiero o 1.45 na cyca, potem o 4.30 i spal do 6.30. dzisiejsza noc byla rewelacyjna poprostu

-------
wczoraj bylismy na chwilke w miescie... wykupilam chyba wszystkie sloiczki z kerfura
dla Kubulka

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Bo to j

Nie odzywałam się bo były te dni mojego miasta (Dni Polic)- Zakopałer dupy dało-ani witam ani pocałuj mnie w ale szaszłyk, kukurydza zjedzone no i rozwodnione pifko z kija wypite Poza tym jakoś tak rodzinnie.
Aaaa kupiłam buty wreszcie-jedne praktyczne, drugie śliczne (czerwone balerinki), jestem zadowolona
Dziś poszła pierwsza porcja kleiku. Same oceńcie czy smakowało
Oj mina nie tęga
Poka buty

Cytat:

Poza tym zapomniałam wam powiedzieć że dziś w swoje święto spisał się na medal. Już zacząwszy od nocy-usnął o 20 obudził się o 8;30 (pierwszy raz do tej pory spał) w tym jedna pobudka po 4.
W dzień też rozgadany i roześmiany,teraz trochę marudzi bo te zęby cholerne.
Właściwie do tej pory od rana mąż się nim zajmował-bez proszenia. Ja robiłam w tym czasie inne rzeczy.

I Oskarowi przed chwilą wymsknęło się mama
Akurat jak do niego podeszłam nawet mąż zauważył
za piękny sen, przewroty i mama

Cytat:
Jak Was kasa puści to zróbcie kominek, bunga bunga przy kominku to jest to
A gdybyście planowali grzać gazem to zawsze jest to dodatkowe źródło ciepła na wypadek gdyby ruskie kurek zakręciły My mamy gaz plus kominek z płaszczem wodnym i jest ok, wcale się tak barfzo nie brudzi. Trochę gorzej jest przy DGP bo się brudzą ściany przy kratkach wylotowych ale i tak uważam że warto
Dzieki, no tak bunga bunga przy ogniu to musi być coś

Cytat:
Bardzo ładnie

Cytat:
Super

Cytat:
wiecie co sie stalo?

No brawa się Tż należą, jednak potrafi jak chce

Cytat:
Hej laski,
sluchajcie bylam dzis rano w kosciele sie wyspowiadać i mi sie przypomniało wlasnie ze 'mozna' sie wyspowiadać online z ciekawosci kliknęłam wpisałam jakieś bzdury ....i tak na poprawę humoru dla Was, zobaczcie jaką pokutę dostałam

a tak serio, to nie wiem czy płakać czy sie smiać, to jest jakiś kabaret z tym spowiadaniem online i w ogóle.. śmiech na sali..
a wczęsniej mój brat był po zaswiadczenie że może być chrzestnym i nie wiedział że sie daje za to jakieś pieniądze i ksiądz do niego z oburzeniem ' a gdzie datek!?!!? " poracha totalna.

Powodzenia na chrzcie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 08:47   #3321
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam Was. Wreszcie słonko świeci. Jestem zła bo wczoraj Tż miał wolne i cały dzień lało a dziś poszedł do pracy i pogoda się poprawiła... Jadę do rodziców dziś, a co będę sama siedzieć. Lecę nadrobić bo wczoraj mało siedziałam na forum.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę jak Igi mój siadał rano w leżaczku.
Pięknie!! Moja Daria też już tak próbuje siadać

Cytat:
w zał. tż
super fota

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=fHrho...ature=youtu.be durna matka dopiero po chwili się skapła że dziecku przeszkadza kocyk :P
A Hania CUDNA! za obrót.

Cytat:
gorzkich żali ciąg dalszy z mojej strony ;D
pisałam już ze mialam bardzo atrakcyjną noc - pobudki co godzine (ząbkowanie) + od 6 na nogach a mlody troszke marudny, wiec lekko nie jest, nawet na spacer nie ma jak wyjsc, bo pada, nie, nie pada, leje!
wpadam do sypialni o 12 a tam okna zaciemnione tz spi, wiec pytam co robi a on, "musze sie jeszcze zdrzemnac" hahah, ciekawe po czym?!
no to zaprosilam tesciow na kawke
niech sobie posiedzi z rodzicami i dzieckiem a wtedy ja pojde sie zdrzemnac - a raczej polezec w wannie i poogladac seriale
nie mam juz sily do tego lenia
a tz jak spal tak spi dalej

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
dziewczyny prasujecie jeszcze tetrowki?
Ja prasowałam tylko przez pierwszy miesiąc. Potem już postanowiłam nie prać bo Daria tak często ulewa że ledwo wyrabiałam się z praniem ich a co dopiero prasowanie
Ubranek też już nie prasuje,

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Zobaczyła jaki z nich pożytek i zagarnęła wszystkich dla siebie

Cytat:
spoko nie ma tego zlego
zdziwil sie, bo myslal ze pojedziemy na obiad / piwko a co?
ja pije latte, zajadam sie .. laptopik a on .. kisi ogora z rodzicami
dobrze mu tak
Stary 2013-06-02, 09:06   #3322
mala_19kw
Zakorzenienie

Moje dziecko spało od 20;20 do 9;10 (o 4 jedzonko na śpiocha). Teraz leży w łożeczku,rzuca misiem i drze się na cały dom (znaczy tłumaczy po swojemu ). Znalazł sobie nową zabawę-robi bąble ze śliny, "pierdzi" nią ma z tego niezłą frajde
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:08   #3323
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.

Ja dziś znów na uczelni - a pogoda, jak na złość, przepiękna! Na szczęście kończę o 12:55, tak więc jeszcze tylko niecałe 3h i do domku! Dziś grillujemy. Będzie kurczaczek w mieszance: curry, oregano, czosnek, biały pieprz i sól, do tego szaszłyki i karkóweczka. Mniam. I jakaś lekka sałatka z sosem jogurtowym, pycha.

Tak jak Wam obiecałam - zdjęcia ze zlotu: http://www.blacksmokey.blogspot.com/...-warmii-i.html Będzie więcej w tygodniu, jak fotograf odda obrobione. Ja nie miałam czasu na więcej, ale kilka udało mi się cyknąć. Najfajniejsze są prezenty, haha.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:13   #3324
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
gorzkich żali ciąg dalszy z mojej strony ;D
pisałam już ze mialam bardzo atrakcyjną noc - pobudki co godzine (ząbkowanie) + od 6 na nogach a mlody troszke marudny, wiec lekko nie jest, nawet na spacer nie ma jak wyjsc, bo pada, nie, nie pada, leje!
wpadam do sypialni o 12 a tam okna zaciemnione tz spi, wiec pytam co robi a on, "musze sie jeszcze zdrzemnac" hahah, ciekawe po czym?!
no to zaprosilam tesciow na kawke
niech sobie posiedzi z rodzicami i dzieckiem a wtedy ja pojde sie zdrzemnac - a raczej polezec w wannie i poogladac seriale
nie mam juz sily do tego lenia
a tz jak spal tak spi dalej
dobry pomysł z tymi treściami

A co do pobudek to może to i marne pocieszenie, ale pomysł sobie, ze są tacy, którzy od kilku miesięcy w nocy wstają i po 5 razy, z czego o 3 zazwyczaj jest kapitulacja i spanie do 5 z cycem w buzi a potem juz regularna zabawa i tak dzień w dzień

A Twojemu tz to sie jakoś wszystkie umowimy i łomot porządny sposcimy
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:17   #3325
litllesweetangel
Lurker ;)

Black bardzo ladnie wygladalas na zlocie! Tyle Frugoo zazdroszcze

Szaja a myslalas o Woolloomooloo? Tez robi piekne te nosidla ale cenowo chyba drozsze od Pathi ;/ W sumie nie pisalam jeszcze do niej o kosztorys, widzialam tylko uzywke na allegro za 2 stowki.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-06-02, 09:19   #3326
BlackSanctum
Zakorzenienie

Little, ładnie? Dziękuję. To taki mój codzienny look, niczego szczególnego ze sobą nie robiłam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:28   #3327
litllesweetangel
Lurker ;)

Black tak naturalnie, grzecznie

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-06-02, 09:36   #3328
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super kominek
Pięknie to wygląda.

Cytat:
a takiej antykoncepcji raczej nie polecam: http://demotywatory.pl/4140027/Internetowa-pomoc

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Blanka dzisiaj znowu była cała zaaalana, chyba faktycznie poprosze lekarkę o jakiś specyfik lub o skierowanie do gastro.Tak sobie przypominam że ona dopiero po pepti zaczęła tak ulewać, jak była na moim mleku i Nanie to było wszystko ok.
A podajesz do mleka nutriton? Darii napawdę pomaga. Ostatnio raz jej nie dałam i masakra była. CAŁY DZIEŃ ULEWAŁA A TYLKO RAZ NIE DAŁAM.
A jak podaję jej nutriton to naprawdę raz tylko troszkę jej się uleje a tak to spokój.

Cytat:
My właśnie po kąpieli, długo nam dziś zeszło bo i obcinanie paznokci i zabawy w wodzie, potem na przewijaku, aż mi się ciepło zrobiło w tej łazience. W ogóle Waszym maluchom też paznokcie u stópek jak są troszkę dłuższe to się podwijają od razu? Bo kurde, ja myślałam, że one tak wolno rosną, a potem się przyglądam tym małym paznokietkom a tam taki zawijasik. Muszę to częściej kontrolować, żeby się nic nie zrobiło z tym.
Ale jak obcinacie?? Bo my tylko na śpiocha. A że Daria wogóle nie śpi w dzień to nie za bardzo mam kiedy jej obciąć. No więc...wczoraj byliśmy w Auchan, a że Daria na spacerze w wózku śpi to w sklepie jej obcinałam paznokcie tego jeszcze nie było

Cytat:
Ale się zmienia Jak ten czas leci

Cytat:
wiecie co sie stalo?
hmm może rzeczywiście nas podczytuje

Cytat:
Hej laski,

OMG!!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Aaaa dziewczyny miałam wcześniej pisać! Dajecie tyle fajnych przepisów, ale nie da się potem do nich dokopać, była propozycja tematu w klubie z przepisami, ja jestem na tak!
Jestem ZA
SUPER POMYSŁ.

Cytat:
Chciałabym powiedzieć, że Ola już drugą noc z kolei nie budzi się na szamę i kima do 7 rano mam cichą nadzieję (alem naiwna ) że tak już zostanie

Ja już wolę więcej nie chwalić. Ostatnio pochwaliłam że Daria już ładnie co noc śpi i co?? Od paru nocy budzi się co 2-3 h i nie potrafi zasnąć.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Edit. Zapomnialam dodac, ze kluska odkryla ze ma 2 raczki i one moga sie wzajemnie dotykac, wiec teraz caly czas maca sobie raczki

Resztę nadrobię później i klub też bo już się zbieram do rodziców. BUZIAKI
Stary 2013-06-02, 09:38   #3329
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Śliczna jesteś, Black

Little, no właśnie nie znam cen?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:45   #3330
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Hej laski,

A Rydzyn potem się wozi, za pieniądze naszych Moherowych Emerytek
: hahaha:

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:

Przemiło mi to czytać, mam nadzieję, że cos ruszy ale na wszelki wypadek, tak profilaktycznie, zaserwuj mu jeszcze z jeden dzień z rodzicami i dzieckiem, np. w przyszła sobotę. A Ty rilaksing
Popieram ... Co by chłopaczyna nie zapomniał jak to wygląda

A i proponuję, żebyś raz na jakiś czas zaserwowała terapię wstrząsową w postaci groźby wyjazdem z małym do rodziców.
Jak szcunku się nie nauczył w domu to czas się nauczyć
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości