Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 09:09   #4231
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
kazda prawie coś kupiła dzieciom na dzien dziecka a ja....
-zjadłam mu truskawki,
-ogóry małosolne,
-orzeszki w czekoladzie itp...
Za rok będę rozpieszczac
to mniej więcej tak jak ja hahaha

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
U dentysty na fotelu siedziałam 1,5 godz Miałam aż 3 zeby do roboty i zrobilam wszytsko na raz, oczywiscie ze znieczuleniem tylko bez adrenaliny.
Jeden zabek, siódemkę mialam z duza dziura jak sie okazalo, wiec w nim czulam ból pomimo znieczulenia. Jednak nie bylo az tak zle. Zdecydowanie mniej bolało niż całkiem bez znieczulenia, wieć ogólnie ok A mialam tez na styku czwórki i piątki dziurki, wiec robila mi oba na dodatkowej dawce znieczulenia, tylko mniejszej - nic nie czulam, az momentami o naszej Iwonce myslałam, bo już lekko podsypiałam

Nie mam już więcej ubytków. W sumie stomatolog powiedziała, że nie jest tak źle z moimi zebami, szczegolnie, ze dziasła mam typowo ciążowe, czyli opuchnięte, bardziej tkliwe, ze szczelinami. Od tych dziaseł też zęby się psują, no i wymioty dość długo trwające zrobiły swoje. Jednak jest już ok

Byłam prywatnie więc trochę zabuliłam, ale nie ważne, istotne, że to już za mną. Ja od 12 lat nie byłam na NFZ u stomatologa, bo mnie wkurza jak mam płacić za lepsze znieczulenie, plomby itp., do tego obsługa taka sobie, a na wizyte czeka się nawet miesiąc. A ja tak się boję, że wizyty tylko u mojej pani stomatolog w miarę mnie uspokajają. Ona mówi do mnie jak do dziecka i tak ma być
Idzia super, że zęby masz już wyleczone! ja się przymierzałam do dentysty w ciąży, ale strach wziął górę.. u mnie mniej więcej tak samo jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ryczeć mi się chce Nie mogę spać... Zasnęłam przed północą, obudziłam się 0.30 i tak trwam
No ja się przewalałam z boku na bok do 3 nad ranem, więc wiem o czym mówisz

Cytat:
Napisane przez grabcze Pokaż wiadomość
Witam i ja Was ze słonkiem za oknem!
Ja caly czas chora (od czwartku) i jutro ide do lekarza bo tak długo mnie trzyma ze juz przeraża! Zatkane zatoki, katar, kaszel i 37 stopni!

Dzis za to UWAGA- u mnie BABY SHOWER! Przyjeżdżają moje bliskie dziewczyny i bedziemy biesiadowaniu od 12 narobilam sie jedzenia jak głupia! Wpadajcie
No to zdrówka, żebyś nie chorowała!
No i wspanialych prezentów i cudownego obżarstwa dzisiaj

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Dzień dobry Brzuchatki Witam się z Wami w piękny słoneczny niedzielny poranek Oczy otworzyłam przed 5 i nie mogłam spać,jestem już po śniadaniu i delektuję się ciszą jaka panuje za oknem. Miasto jeszcze śpi skąpane w promieniach słonka Wybieram się dzisiaj na pchli targ(po tutejszemu car boot sale),może upoluję coś fajnego dla mojego Szkodnika
Też bym poszła, ale mi się dzisiaj nie chce, len ze mnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]Hej!
Ja wstałam, ugotowałam dziecku kaszkę, zjadłam śniadanie i sobie siedzę.

Dziś sprzątamy i ja się wybieram na jarmark aktywności twórczej, może upoluję coś ładnego dla państwa młodych.

Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse mój tak ma od jakichs paru tygodni
Nigdy nie miałam zresztą takiej niesamowitej serii ruchów jak Kejt czy Karolajn na filmikach
Ale podobno jakie dzieci w brzuchach takie i po urodzeniu, wiec ja to uważam, że trzeba się cieszyć

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry.... a raczej taki sobie....
mały z położenia główką w dół przekręcił się w nocy i jest gółwką do góry
A skąd wiesz? czujesz inne ułożenie? spokojnie, jak dał radę w tą stronę się obrócić to i jeszcze będzie mógł w tamtą

Witam się NA KACU w 34 tygodniu ciąży
Dobrze przeczytałyście.. na kacu
Tż wrócił jak na siebie wcześnie z tego kawalerskiego, bo o 2:30 był w domu.. walnął do mnie tekstem na wejściu jak mu otwierałam "NO CIEBIE TO JA SIĘ NIE SPODZIEWAŁEM" ciekawe kogo w takim razie, ale ok
potem walczył ze spodniami ze 20 minut, powywalał różne rzeczy, które mu na drodze stały, pies od niego spieprzał bo mu gorzelnią zajeżdżało.. a jak w koncu się położył na łóżku to wymamrotał, że striptizerka do d*py, bo nie zrobiła pokazu do końca.. ah te chłopy
Więc ja oczywiście wdychając opary w pokoju obudziłam się z bolącą głową

No ale na śniadanko przed chwilą zjadłam polskie truskawki z wiejską śmietaną i z cukrem pudrem
Tesciowa wczoraj przywiozła mi wszystkie składniki specjalnie dla mnie, więc się od rana delektuję
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:15   #4232
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Witam
My z Małgosią już po naleśnikach, a mąż jeszcze śpi.
Wczoraj zapomniałam kupić sobie magnez i wieczorem wzięłam tylko jedną tabletkę (powinnam 2) i obudziłam się z twardym brzuchem. Muszę dziś szukać apteki bo zostały mi 3 na cały dzień więc lipa.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No ale na śniadanko przed chwilą zjadłam polskie truskawki z wiejską śmietaną i z cukrem pudrem
Tesciowa wczoraj przywiozła mi wszystkie składniki specjalnie dla mnie, więc się od rana delektuję
Podła baba jesteś!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:17   #4233
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Cytat:
to mniej więcej tak jak ja hahaha

Tż wrócił jak na siebie wcześnie z tego kawalerskiego, bo o 2:30 był w domu.. walnął do mnie tekstem na wejściu jak mu otwierałam "NO CIEBIE TO JA SIĘ NIE SPODZIEWAŁEM" ciekawe kogo w takim razie, ale ok
potem walczył ze spodniami ze 20 minut, powywalał różne rzeczy, które mu na drodze stały, pies od niego spieprzał bo mu gorzelnią zajeżdżało.. a jak w koncu się położył na łóżku to wymamrotał, że striptizerka do d*py, bo nie zrobiła pokazu do końca.. ah te chłopy

pewnie myslał, ze bedziesz spała hehe

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:18   #4234
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Podła baba jesteś!
ja po prostu się Wam odwdzięczam

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
pewnie myslał, ze bedziesz spała hehe
zabrałam mu klucze do domu żeby nie zgubił, a pies by mu raczej nie otworzył

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-02, 09:32   #4235
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Witamy się z Adasiem w 30 tc

Ja bym tak chciała nauczyć Adasia że zbiera się pieniążki na coś lepszego i kupuje a nie milion zabawek którymi dziecko sie mało bawi. Generalnie ja będę chciała robic ,,przemyślane" zakupy zabawkowe i wiem, że się da
gratuluję tygodnia

co do zabawek, to muszę powiedzieć, że ja odpuściłam, bo za dużo nerwów mnie to kosztowało. Moi rodzice, babcia - jak mają coś większego kupić (urodziny, mikołaj, dzień dziecka) to pytają co, albo dają kasę wcześniej, a my kupujemy. Niestety moi rodzice sytuację mają mega kiepską, więc ostatnio jeśli wogóle, to jakiś drobiazg (koszulka, resorak itp), ale teściowie Wiedzą, że mamy małe mieszkanie, Norberta pokój ma 8m2, a sugestie NIC nie dają - były już wielkia auta z Wadera, warsztat samochodowy, "motorek" trójkołowy na akumulator, koń bujany k**** mać! wierzcie mi, że jak nadchodzi czas prezentów to mam depresję... Teraz wiedzą, że nam ciasno, że mała lada chwila będzie, mąż mówił, że (zgodnie z Norberta zainteresowaniami) najlepsza byłaby DVD z Lego Ninjago, jakaś czapka z Angry Birds, gra AB, mapa interaktywna, ale ku.ra nieeeee - kupili mu mega wielki "pistolet" taka wyrzutnia gąbeczek pomijam, że nienawidzę zabawek militarnych / paramilitarnych, ale to znów zajmuje miejsce, bo nie mam tak dużej szafki, żeby to schować Jedyny plus - mały zachwycony Wczoraj stwierdziłam, że mam to głęboko w ..... bo tylko nerwy tracę, a oni i tak swoje...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Ktoś jeszcze nie kupił wyprawki???

http://allegro.pl/wyprawka-mamaspapa...287958132.html

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:42   #4236
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
ja po prostu się Wam odwdzięczam
Ja mam brzoskwinie!
Stary 2013-06-02, 09:53   #4237
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

witam się i ja)
34 tydzień i u mnie

wczoraj byłam na wycieczce klasowej z okazji dnia dziecka, choziłam pół dnia, a dziś mnie wszystko boli, całe krocze. (

no ale jakoś daję radę.

co by tu porobić w niedzielę??

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Dzień dobry Brzuchatki Witam się z Wami w piękny słoneczny niedzielny poranek Oczy otworzyłam przed 5 i nie mogłam spać,jestem już po śniadaniu i delektuję się ciszą jaka panuje za oknem. Miasto jeszcze śpi skąpane w promieniach słonka Wybieram się dzisiaj na pchli targ(po tutejszemu car boot sale),może upoluję coś fajnego dla mojego Szkodnika
o to ja widzę, że nie tylko ze mnie ranny ptaszek.
ja też dziś pół nocy nie spałam, a później wstałam o 4.15, chciało mi się pić, a później pospałam jeszcze 2 godziny i znów mi się odechciało spać.

chyba się szykujemy i przestawiamy na czuwanie powoli hahah

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:53   #4238
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A wogole to śniło mi się, że u Oliath była wyprzedaż ciuszków, siedziałyśmy na dywanie i grzebałyśmy co tam ma ciekawego, ale już nie pamiętam która dziewczyna też była we śnie

Cytat:
A skad mozesz to wiedziec na pewno?

Witam sie pozno-porannie, pospalam dzis, bo 1. wczoraj domowka, 2. Lala po takiej masie wrazen - wycieczka, prezenty - usnela pozno z mowiaca Hello Kitty w objeciach i dala mi pospac do 9 w zwiazku z tym

W ogole to wczoraj brzuch mi sie spinal pod wieczor co kilka minut, tak +/- co 5-6, trwalo to z 1,5 godziny albo dluzej, niebolesnie ale i nieprzyjemnie, a wcale sie nie eksploatowalam w dzien - maz nie pozwolil nic robic, moglam mu tylko czasem cos podac z narzedzi albo przytrzymac kiedy potrzebowal wiecej niz 2 rak - i zalapalam powaznego cykora, ze to juz - dopiero po 2 nospach przeszlo powoli, ktore maz mi z apteki przyniosl, bo w domku akurat wyszly
Normalnie tak sie przejal, ze domowke chcial bezalkoholowa robic, a potem poszedl spac trzezwy jak skowronek, co po imprezach jest rzadkoscia raczej
Ja nie moge jeszcze rodzic, jeszcze podloga i sufit w sypialni i dopiero pranie ubranek i prasowanie!!!!!!!!!!!!!!! !

Ide z sierscia, a taaaaak mi sie nie chce
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:57   #4239
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Dzis za to UWAGA- u mnie BABY SHOWER! Przyjeżdżają moje bliskie dziewczyny i bedziemy biesiadowaniu od 12 narobilam sie jedzenia jak głupia! Wpadajcie
no to miłej imprezki i oczywiście czekamy na zdjęcia i sprawozdanie)
ciekawe jakie prezenty dostaniesz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]
Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć.

.[/QUOTE]
u mnie moja mała rusza się coraz częściej i coraz mocniej.
wcześniej były dwa okresu w ciągu dnia bardzo aktywne, teraz praktycznie co trochę czuję jej ruchy.
ale podobnie jak u Ciebie, jeden dwa ruchy i spokoj na jakis czas.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

W ogole to wczoraj brzuch mi sie spinal pod wieczor co kilka minut, tak +/- co 5-6, trwalo to z 1,5 godziny albo dluzej, niebolesnie ale i nieprzyjemnie, a wcale sie nie eksploatowalam w dzien - maz nie pozwolil nic robic, moglam mu tylko czasem cos podac z narzedzi albo przytrzymac kiedy potrzebowal wiecej niz 2 rak - i zalapalam powaznego cykora, ze to juz - dopiero po 2 nospach przeszlo powoli, ktore maz mi z apteki przyniosl, bo w domku akurat wyszly
Normalnie tak sie przejal, ze domowke chcial bezalkoholowa robic, a potem poszedl spac trzezwy jak skowronek, co po imprezach jest rzadkoscia raczej
Ja nie moge jeszcze rodzic, jeszcze podloga i sufit w sypialni i dopiero pranie ubranek i prasowanie!!!!!!!!!!!!!!! !

Ide z sierscia, a taaaaak mi sie nie chce
no jeszcze troche moglabys pochodzic w dwupaku!
oddaj pierwszenstwo porodu komus innemu.

mi sie zdaje, ze Ty musisz zwolnic tempo i wiecej odpoczywac.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:01   #4240
enlevee
Zakorzenienie

mela- a dobre te brzoskwinie?
takie pyszne jak moje truskawki z gęstą, wiejską śmietaną?

mi się dzisiaj śniło, że byłysmy z mama na planie filmowym po jej ukochanego, którym okazał się Borys Szyc potem wracaliśmy wszyscy pociągiem i jechała też moja babcia, która na widok buziaka w policzek mojej mamy dla Szyca powiedziała "trochę kultury dziecko"..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-02, 10:05   #4241
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
mela- a dobre te brzoskwinie?
takie pyszne jak moje truskawki z gęstą, wiejską śmietaną?
Śmietana nie robi na mnie wrażenia, a truskawki tak. Ale brzoskwinie już mnie wystarczająco zasłodziły!
Stary 2013-06-02, 10:07   #4242
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Śmietana nie robi na mnie wrażenia, a truskawki tak. Ale brzoskwinie już mnie wystarczająco zasłodziły!
jasne !

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-02, 10:10   #4243
mela1234
Zakorzenienie

Wiesz co ja tu próbuję nie popaść w szał szukania truskawek, a ty mi to skutecznie utrudniasz!
Dobra czas się zwlec z kanapy, umyć zęby, doprowadzić się do stanu używalności i może do kościoła iść.
A tak w ogóle to wczoraj poślizgnęłam się na pięcie a upadłam na kolano i rękę! Co się wystraszyłam to moje!
Stary 2013-06-02, 10:25   #4244
d0tkaaa
Zakorzenienie

hej moje kochaneciesze sie ze kapa sie tak przyjela i rozwesela was trochu!u mnie dzis o niebo lepiej co prawda mam.troche katar ale nie jest tak zle i moge funkcjonowac..sciele lozko zaraz i sie zbieram tzn kompie itp moze podjedziemy po kosmetyki dla malej ale tak na lajcie delikatnie..

zjadlam sniadanie jedna kanapke a teraz przegryzam ciastem od cioci mmmm

alez mi zuzia nogi wlozyla w zebra..:-P
moj tz dzis jak spalam na boku mowi do mnie ze smiesznie jak ja leze a obok brzuch hahahaha

lece poNiej zagladne:-**

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:41   #4245
skylie
Wtajemniczenie

Dzień Dobry!!!

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:53   #4246
kiss12550
Zadomowienie

dzień dobry brzuszki

mój maluszek wczoraj na dzień dziecka dostał nektarynki tak mi w sklepie zapachniały ze dosłownie nie mogłam sie powstrzymać
w przyszłym tygodniu zapoluje na truskawki ale jak na razie są drogie po 14 zł widziałam...
teraz wcinam sobie milke , na 14 przyjadą dziadkowie więc zaraz zmykam pomóc mamie przy jedzonku , chyba zrobimy grilla (En pamiętam ze kiedys chciałaś wpaść , zapraszam , oczywiscie reszte mam także ).

aa i zastanawiam sie nad tym czy do szpitala brać laktator, Wy zamierzacie go zabrać ?

miłego dnia , wieczorem Was nadrobie
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:56   #4247
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ryczeć mi się chce Nie mogę spać... Zasnęłam przed północą, obudziłam się 0.30 i tak trwam

Fajne Oby się sprawdziło, bo mojemu chrześniakowi kupiliśmy takie coś na 3 urodziny i pojeździł może z 10 razy i nie chciał...
u nas wlasnie nie kupowalismy w zeszlym roku, bo szwagierki maly dostal i Marysia miala okazje wyprobowac dzieki temu i w zeszlym roku wielkiego szalu nie bylo, ale w tym jak go widzi, to wsiada, wlacza migacze i takie tam, wiec wiem ze sie sprawdzi. bo ja tez nie lubie zabawek, ktore wiem ze mojej nie posluza. Np. ona lalkami malo sie bawi, a zobaczy auta to nie odejdzie i potrafi sie na dluzej zajac.

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale ci dobrze - a na zarelko bym wpadla. szkoda, ze nie zrobilas listy, dostalabys cos co faktycznie ci sie przyda i posluzy.

Cytat:
Ja bym tak chciała nauczyć Adasia że zbiera się pieniążki na coś lepszego i kupuje a nie milion zabawek którymi dziecko sie mało bawi. Generalnie ja będę chciała robic ,,przemyślane" zakupy zabawkowe i wiem, że się da
ja tez tak wole i bede sie strac, aby tak bylo. W zeszlym roku jak mala konczyla roczek, wszyscy pytali co kupic, powiedzialam, ze nic, dziecko wszystko ma a zabawek to az nadto, ze kaske jak dostanie, to wplacimy jej na konto oszczednosciowe i w razie pozniejszej potrzeby na cos spozytkujemy. I tak dostala same pieniazki i kaska jest na koncie, ktore juz wczesniej jej zalozylam i my tam co miesiac wplacamy po 50 zl i sie odklada. Za to szwagierki maly zabawek ma mase, przedszkole by mozna z nimi otworzyc, a sie nie bawi nimi praktycznie. Ja np pluszaki, ktore Marysia dostala po narodzinach wynioslam juz do zlobka, bo tylko kurz sie na nich zbieral, a dziecko ma je gdzies....
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
gratuluję tygodnia

co do zabawek, to muszę powiedzieć, że ja odpuściłam, bo za dużo nerwów mnie to kosztowało. Moi rodzice, babcia - jak mają coś większego kupić (urodziny, mikołaj, dzień dziecka) to pytają co, albo dają kasę wcześniej, a my kupujemy. Niestety moi rodzice sytuację mają mega kiepską, więc ostatnio jeśli wogóle, to jakiś drobiazg (koszulka, resorak itp), ale teściowie Wiedzą, że mamy małe mieszkanie, Norberta pokój ma 8m2, a sugestie NIC nie dają - były już wielkia auta z Wadera, warsztat samochodowy, "motorek" trójkołowy na akumulator, koń bujany k**** mać! wierzcie mi, że jak nadchodzi czas prezentów to mam depresję... Teraz wiedzą, że nam ciasno, że mała lada chwila będzie, mąż mówił, że (zgodnie z Norberta zainteresowaniami) najlepsza byłaby DVD z Lego Ninjago, jakaś czapka z Angry Birds, gra AB, mapa interaktywna, ale ku.ra nieeeee - kupili mu mega wielki "pistolet" taka wyrzutnia gąbeczek pomijam, że nienawidzę zabawek militarnych / paramilitarnych, ale to znów zajmuje miejsce, bo nie mam tak dużej szafki, żeby to schować Jedyny plus - mały zachwycony Wczoraj stwierdziłam, że mam to głęboko w ..... bo tylko nerwy tracę, a oni i tak swoje...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Ktoś jeszcze nie kupił wyprawki???

http://allegro.pl/wyprawka-mamaspapa...287958132.html
u nas jak sie powie, ze kasa to raczej wszyscy sie tego trzymaja, nie mam dzieki temu skladowiska bzdurnych zabawek ktore moje dziecko ma w powazaniu. Widzielismy zainteresowanie wozeczkiem, to jej kupilismy i smiga nim po domu, po dworzu i jest szal. Samochodzik taki co sie na nim dziecko odpycha, tak samo. Jezdzi jak szalona. szkoda, ze u was nie potrafia zrozumiec,ze nie macie gdzie tego trzymac to raz, a dziecko jednak ma inne zainteresowania.

Witam sie z rana. Widze ze nie tylko ja nie moglam spac maly sie wiercil cala noc, Marysi od 3 do 5.30 postanowila, ze jej sie nie chce spac. i takim sposobem przemeczylam sie do 10 i wstalismy. Wlasnie pije inke i biore sie za jakies sniadanko. Nastawilam zmywarke z garami, bo sie nzabieralo.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

[QUOTE=kiss12550;41110975

aa i zastanawiam sie nad tym czy do szpitala brać laktator, Wy zamierzacie go zabrać ?

miłego dnia , wieczorem Was nadrobie [/QUOTE]
ja wezme, ale to tylko z tego wzgledu, ze moja Marysia nie mogla zlapac u mnie sutkow po porodzie, bo byly wklesle, a laktatorem wyciagne i moze pojdzie jakos. Bo Marysia jedzenia z piersi nie zalapala wogole i od poczatku byla na MM, z malymi wyjatkami gdzie udalo mi sie cos sciagnac laktatorem.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:58   #4248
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ja tu próbuję nie popaść w szał szukania truskawek, a ty mi to skutecznie utrudniasz!
Dobra czas się zwlec z kanapy, umyć zęby, doprowadzić się do stanu używalności i może do kościoła iść.
A tak w ogóle to wczoraj poślizgnęłam się na pięcie a upadłam na kolano i rękę! Co się wystraszyłam to moje!
wiem, jestem okrutna!
Uważaj Ty na siebie, dobrze, że się nic nie stało!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej moje kochaneciesze sie ze kapa sie tak przyjela i rozwesela was trochu!u mnie dzis o niebo lepiej co prawda mam.troche katar ale nie jest tak zle i moge funkcjonowac..sciele lozko zaraz i sie zbieram tzn kompie itp moze podjedziemy po kosmetyki dla malej ale tak na lajcie delikatnie..

zjadlam sniadanie jedna kanapke a teraz przegryzam ciastem od cioci mmmm

alez mi zuzia nogi wlozyla w zebra..:-P
moj tz dzis jak spalam na boku mowi do mnie ze smiesznie jak ja leze a obok brzuch hahahaha

lece poNiej zagladne:-**
Dobrze, że już lepiej się czujesz ale z tymi wycieczkami to pamiętaj- rozsądnie!

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!!!
A dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dzień dobry brzuszki

mój maluszek wczoraj na dzień dziecka dostał nektarynki tak mi w sklepie zapachniały ze dosłownie nie mogłam sie powstrzymać
w przyszłym tygodniu zapoluje na truskawki ale jak na razie są drogie po 14 zł widziałam...
teraz wcinam sobie milke , na 14 przyjadą dziadkowie więc zaraz zmykam pomóc mamie przy jedzonku , chyba zrobimy grilla (En pamiętam ze kiedys chciałaś wpaść , zapraszam , oczywiscie reszte mam także ).

miłego dnia , wieczorem Was nadrobie
Też zjadłam dzisiaj dwa rządki milki
Odnośnie grilla to bardzo chętnie, już wsiadam w auto i ruszam
Jeżeli chodzi o laktator to niestety nie pomogę, bo ja mm będę karmić.

Boże dziewczyny niech się ta ciąża skonczy.. moja alergia mnie wykonczy
non stop oczy załzawione, czerwone jak u królika i swędzące.. ni się pomalować no nic po prostu.. z nosa cieknie, kicham po 20 razy na 5 minut.. zasypiam późno, budzę się wcześniej.. ja już chcę moje leeeeeki
Umówiłam sie z mamą u Babci więc podjedziemy tam na obiad, Tż dalej śpi jak zabity, ale już tego smrodu nie wytrzymałam i wybrałam drugi pokój

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-02, 11:00   #4249
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja)
34 tydzień i u mnie
Cytat:
mi się dzisiaj śniło, że byłysmy z mama na planie filmowym po jej ukochanego, którym okazał się Borys Szyc potem wracaliśmy wszyscy pociągiem i jechała też moja babcia, która na widok buziaka w policzek mojej mamy dla Szyca powiedziała "trochę kultury dziecko"..
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:02   #4250
idzia111
Zakorzenienie

Dzień dobry myszki, lece pod prysznic i na 12 do koscioła

W skrucie, wózka nie kupilismy, na ten kolor ktory chce jedo fyn trzeba czekac nawet 6 tygodni Ceny wysokie, bo w necie mam nawet 200zł taniej, wiec podziekowalam.

Ogladaliśmy też inne wózki, potem napisze spostrzezenia.

Udało mi sie upolowac jeden komplet poscieli z kubusiem w biedronce i jeszcze jeden kocyk, tym razem żółty wzięłam

Madi oglądałaś łóżeczka firmy "Wujec"?, wydają się takie solidnie zrobione.

Miłego dnia,
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:14   #4251
d0tkaaa
Zakorzenienie

pytanie z seri zbudyniałych

czy ten plyn do kompieli dla maluszkow mozna uzywac od 1 dnia od urodzenia?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...o-kapieli.html

Zuza

Razem
Stary 2013-06-02, 11:16   #4252
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry brzucholki! Przepraszam ze malo sie udzielam - ale same rozumiecie L4 przy mega aktywnym i chorym 3 latku to nie przelewki

w dodatku od wczoraj mam biegunke - nie jakas silna ale jak cos zjem to po 5 min do kibelka lece w wiadomej sprawie...wiec jestem troche oslabiona.
Dzis sama sobie zarzadzilam diete - zobaczymy co z tego wyjdzie

Pozdrawiam was wszystkie i kazda dzidzie....mam nadzieje ze w miare u was ok bo nie mam jak was podczytywac nawet
Stary 2013-06-02, 11:16   #4253
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
melduję tylko, że żyję, nie nadrobiłam was niestety.
od środy mam męża w domu i albo cieszymy się sobą albo coś w domu robimy. Meble prawie poskładane, jeszcze tylko półkę powiesimy a we wtorek przyjedzie łóżko do pokoju gdzie z małym będziemy spać, rozłożymy już łóżeczko i powoli będę szykować wszystko. Wczoraj tak się cieszyłam, ze wszystko idzie z planem w sprawach domowo- remontowych że musiało się coś zepsuć mąż wiercił dziury w ścianie bo wieszał sobie drążek i wszystko było oki, ja siadam do kompa a tu nic nie działa, okazało się, ze w gniazdkach prądu nie ma. Mąż musiał kuć w pokoju i w przedpokoju ścianę bo okazało się, ze kable przeciął jak wiercił. Dobrze, ze jemu się nic nie stało. I tym sposobem jeszcze do poprawy ściana w przedpokoju i w pokoju jest
Wczoraj plecy mnie bolały, nastałam się trochę też bo byliśmy na koncercie Ani Wyszkoni, nawet fajnie było. Dzisiaj idziemy do teściów, do mojej mamy a potem do mojego chrześniaka więc pewnie też mnie nie będzie. Miłej niedzieli

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:29   #4254
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Ja nie zaberam, ponieważ nie kujpuję laktatora.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć.
[/QUOTE]

MOja wypchnie mi się parę razy dziennie, wieczorem gdzieś z boku coś skopie i koniec

Cytat:
Witamy się z Adasiem w 30 tc
.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
od środy mam męża w domu i albo cieszymy się sobą albo coś w domu robimy. Meble prawie poskładane, jeszcze tylko półkę powiesimy a we wtorek przyjedzie łóżko do pokoju gdzie z małym będziemy spać, rozłożymy już łóżeczko i powoli będę szykować wszystko. Wczoraj tak się cieszyłam, ze wszystko idzie z planem w sprawach domowo- remontowych że musiało się coś zepsuć mąż wiercił dziury w ścianie bo wieszał sobie drążek i wszystko było oki, ja siadam do kompa a tu nic nie działa, okazało się, ze w gniazdkach prądu nie ma. Mąż musiał kuć w pokoju i w przedpokoju ścianę bo okazało się, ze kable przeciął jak wiercił. Dobrze, ze jemu się nic nie stało. I tym sposobem jeszcze do poprawy ściana w przedpokoju i w pokoju jest
Wczoraj plecy mnie bolały, nastałam się trochę też bo byliśmy na koncercie Ani Wyszkoni, nawet fajnie było. Dzisiaj idziemy do teściów, do mojej mamy a potem do mojego chrześniaka więc pewnie też mnie nie będzie. Miłej niedzieli
Dobrze, że sobie krzywdy przy tym nie zrobić
Stary 2013-06-02, 11:30   #4255
d0tkaaa
Zakorzenienie

czy emolient jakis dla bobasow jest konieczny jak sie ma inne mydła zele i oliwki itp?:P

Zuza

Razem
Stary 2013-06-02, 11:38   #4256
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wstawiam foto dzisiejszego prezentu dla Fi rozm. 56, kaftanik, spodenki i kapciochy
Przecena w Smyku Factory z 75 zł na 35 :P
I kolory ładniejsze niż na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mnie tez wszystko meczy

zamowilam Marysi autko - dostala kaske na dzien dziecka, niech ma radoche 0 takie --->http://allegro.pl/duzy-land-rover-2x...268092352.html
Ale bryka

Cytat:
kazda prawie coś kupiła dzieciom na dzien dziecka a ja....
-zjadłam mu truskawki,
-ogóry małosolne,
-orzeszki w czekoladzie itp...
Za rok będę rozpieszczac
Ja niec nie kupiłam, zjadłam jej jedynie rożka

Cytat:
czy emolient jakis dla bobasow jest konieczny jak sie ma inne mydła zele i oliwki itp?:P
Ja emolient kupię w sytuacji, gdy inne produkty będą uczulały moje dziecko.
Stary 2013-06-02, 11:52   #4257
d0tkaaa
Zakorzenienie

jakie kosmetyki dla dziecka wsumie??
plyn do kąpieli
ew oliwka do kąpieli

krem do buzi i do ciala

filtr na lato dla dziecka

mydło do ciala i wloskow ?
czy coś w tym stylu? i co jeszcze?

dziewczyny mam pytanie .. zna sie ktoras troche na bankowosci,kredytach itp? chodzi mi o to ze chcielismy wziasc mala sumke z TZ .. niby w moim banku mozna wziasc bez zaswiadczen itp jezeli mam tam konto.. no ale jak by ew zapytali mnie to moja umowa skonczyla sie 31.05,2013 no ale wyplate itp nadal bede brac.. no ale nie mowcie mi ze bede musiala po jakies zaswiadczenia jezdzic itp wiecie ze niby bede pobierac jeszcze kase ..

Zuza

Razem
Stary 2013-06-02, 12:54   #4258
surka
Zakorzenienie

Dotka

Ja się ogólnie nie znam na kredytach, ale może wystarczy ci debet? U mnie na koncie, żebym uruchomiła debet nie muszę nawet udawać się do banku tylko wszystko przez internet.
Stary 2013-06-02, 13:01   #4259
magdalennne
Wtajemniczenie

Wstałam
W nocy złapały mnie 2 bolące skurcze, ale krótkie...

Cytat:
To miałysmy wspólne cierpienia- od 2 do 3:30 nie mogłam spac! A maz był na pepkowym znajomych- dzidzia urodziła sie piękna i zdrowa w 12 h

Położyłam się o 4 TŻ obudził mnie o 11, bo się bał, że coś mi się stało, bo nigdy tak długo nie śpię...

Udanej imprezki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]
[/QUOTE]

Moje raczej seriami i jak zacznie, to dobre kilkanaście - kilkadziesiąt minut rozrabia. Ale zdarzają się też pojedyncze ruchy.

Cytat:

za tydzień
A twój TŻ to niezły agent jest

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie słuchają co się do nich mówi... Może jeszcze sami do tego dojdą...

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Oj Oli Oli... Jesteś uparta niesamowicie A mąż bardzo słusznie się przejmuje.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
OJ to naprawdę dobrze, że mu się nic nie stało. Mój jak kiedyś wwiercił się w kabel to rąbło w całym domu... Był taki huk niesamowity.

Cytat:
dziewczyny mam pytanie .. zna sie ktoras troche na bankowosci,kredytach itp? chodzi mi o to ze chcielismy wziasc mala sumke z TZ .. niby w moim banku mozna wziasc bez zaswiadczen itp jezeli mam tam konto.. no ale jak by ew zapytali mnie to moja umowa skonczyla sie 31.05,2013 no ale wyplate itp nadal bede brac.. no ale nie mowcie mi ze bede musiala po jakies zaswiadczenia jezdzic itp wiecie ze niby bede pobierac jeszcze kase ..
A będziesz ją dostawać na konto? U nas chcieli nawet moje dochody z umowy zlecenia podciągnąć, ale dostawałam do ręki i się nie dało. No, ale to jest jakby oszustwo, bo oświadczasz, że pracujesz na umowę i to jest twoje stałe wynagrodzenie. W efekcie chcieli tylko wydruki wypłat z ostatnich trzech miesięcy i z tego wybrali sobie największą
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:09   #4260
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

Cytat:
A skąd wiesz, że przekręcił się w nocy?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości