|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
![]() Cytat:
ja się przymierzałam do dentysty w ciąży, ale strach wziął górę.. u mnie mniej więcej tak samo jak u Ciebie ![]() Cytat:
Cytat:
No i wspanialych prezentów i cudownego obżarstwa dzisiaj ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]Hej! Ja wstałam, ugotowałam dziecku kaszkę, zjadłam śniadanie i sobie siedzę. Dziś sprzątamy i ja się wybieram na jarmark aktywności twórczej, może upoluję coś ładnego dla państwa młodych. Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse mój tak ma od jakichs paru tygodni Nigdy nie miałam zresztą takiej niesamowitej serii ruchów jak Kejt czy Karolajn na filmikach ![]() Ale podobno jakie dzieci w brzuchach takie i po urodzeniu, wiec ja to uważam, że trzeba się cieszyć Cytat:
![]() Witam się NA KACU w 34 tygodniu ciąży Dobrze przeczytałyście.. na kacu ![]() Tż wrócił jak na siebie wcześnie z tego kawalerskiego, bo o 2:30 był w domu.. walnął do mnie tekstem na wejściu jak mu otwierałam "NO CIEBIE TO JA SIĘ NIE SPODZIEWAŁEM" ![]() potem walczył ze spodniami ze 20 minut, powywalał różne rzeczy, które mu na drodze stały, pies od niego spieprzał bo mu gorzelnią zajeżdżało.. a jak w koncu się położył na łóżku to wymamrotał, że striptizerka do d*py, bo nie zrobiła pokazu do końca.. ![]() Więc ja oczywiście wdychając opary w pokoju obudziłam się z bolącą głową No ale na śniadanko przed chwilą zjadłam polskie truskawki z wiejską śmietaną i z cukrem pudrem ![]() Tesciowa wczoraj przywiozła mi wszystkie składniki specjalnie dla mnie, więc się od rana delektuję
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Witam
My z Małgosią już po naleśnikach, a mąż jeszcze śpi. Wczoraj zapomniałam kupić sobie magnez i wieczorem wzięłam tylko jedną tabletkę (powinnam 2) i obudziłam się z twardym brzuchem. Muszę dziś szukać apteki bo zostały mi 3 na cały dzień więc lipa. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Podła baba jesteś!
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
ja po prostu się Wam odwdzięczam
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- zabrałam mu klucze do domu żeby nie zgubił, a pies by mu raczej nie otworzył
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zabawek, to muszę powiedzieć, że ja odpuściłam, bo za dużo nerwów mnie to kosztowało. Moi rodzice, babcia - jak mają coś większego kupić (urodziny, mikołaj, dzień dziecka) to pytają co, albo dają kasę wcześniej, a my kupujemy. Niestety moi rodzice sytuację mają mega kiepską, więc ostatnio jeśli wogóle, to jakiś drobiazg (koszulka, resorak itp), ale teściowie pomijam, że nienawidzę zabawek militarnych / paramilitarnych, ale to znów zajmuje miejsce, bo nie mam tak dużej szafki, żeby to schować Wczoraj stwierdziłam, że mam to głęboko w ..... bo tylko nerwy tracę, a oni i tak swoje...---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Ktoś jeszcze nie kupił wyprawki??? ![]() http://allegro.pl/wyprawka-mamaspapa...287958132.html |
|
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
)34 tydzień i u mnie ![]() wczoraj byłam na wycieczce klasowej z okazji dnia dziecka, choziłam pół dnia, a dziś mnie wszystko boli, całe krocze. (no ale jakoś daję radę. co by tu porobić w niedzielę?? ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
ja też dziś pół nocy nie spałam, a później wstałam o 4.15, chciało mi się pić, a później pospałam jeszcze 2 godziny i znów mi się odechciało spać. chyba się szykujemy i przestawiamy na czuwanie powoli hahah |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam sie pozno-porannie, pospalam dzis, bo 1. wczoraj domowka, 2. Lala po takiej masie wrazen - wycieczka, prezenty - usnela pozno z mowiaca Hello Kitty w objeciach i dala mi pospac do 9 w zwiazku z tym ![]() W ogole to wczoraj brzuch mi sie spinal pod wieczor co kilka minut, tak +/- co 5-6, trwalo to z 1,5 godziny albo dluzej, niebolesnie ale i nieprzyjemnie, a wcale sie nie eksploatowalam w dzien - maz nie pozwolil nic robic, moglam mu tylko czasem cos podac z narzedzi albo przytrzymac kiedy potrzebowal wiecej niz 2 rak - i zalapalam powaznego cykora, ze to juz - dopiero po 2 nospach przeszlo powoli, ktore maz mi z apteki przyniosl, bo w domku akurat wyszly Normalnie tak sie przejal, ze domowke chcial bezalkoholowa robic, a potem poszedl spac trzezwy jak skowronek, co po imprezach jest rzadkoscia raczej Ja nie moge jeszcze rodzic, jeszcze podloga i sufit w sypialni i dopiero pranie ubranek i prasowanie!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() Ide z sierscia, a taaaaak mi sie nie chce
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ciekawe jakie prezenty dostaniesz ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614] Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. .[/QUOTE] u mnie moja mała rusza się coraz częściej i coraz mocniej. wcześniej były dwa okresu w ciągu dnia bardzo aktywne, teraz praktycznie co trochę czuję jej ruchy. ale podobnie jak u Ciebie, jeden dwa ruchy i spokoj na jakis czas. Cytat:
oddaj pierwszenstwo porodu komus innemu. mi sie zdaje, ze Ty musisz zwolnic tempo i wiecej odpoczywac. |
||
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
mela- a dobre te brzoskwinie?
![]() takie pyszne jak moje truskawki z gęstą, wiejską śmietaną? ![]() mi się dzisiaj śniło, że byłysmy z mama na planie filmowym po jej ukochanego, którym okazał się Borys Szyc
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Śmietana nie robi na mnie wrażenia, a truskawki tak. Ale brzoskwinie już mnie wystarczająco zasłodziły!
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co ja tu próbuję nie popaść w szał szukania truskawek, a ty mi to skutecznie utrudniasz!
Dobra czas się zwlec z kanapy, umyć zęby, doprowadzić się do stanu używalności i może do kościoła iść. A tak w ogóle to wczoraj poślizgnęłam się na pięcie a upadłam na kolano i rękę! Co się wystraszyłam to moje!
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje kochane
ciesze sie ze kapa sie tak przyjela i rozwesela was trochu!u mnie dzis o niebo lepiej co prawda mam.troche katar ale nie jest tak zle i moge funkcjonowac..sciele lozko zaraz i sie zbieram tzn kompie itp moze podjedziemy po kosmetyki dla malej ale tak na lajcie delikatnie..zjadlam sniadanie jedna kanapke a teraz przegryzam ciastem od cioci mmmm alez mi zuzia nogi wlozyla w zebra..:-P moj tz dzis jak spalam na boku mowi do mnie ze smiesznie jak ja leze a obok brzuch hahahaha ![]() lece poNiej zagladne:-** |
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!!!
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry brzuszki
mój maluszek wczoraj na dzień dziecka dostał nektarynki tak mi w sklepie zapachniały ze dosłownie nie mogłam sie powstrzymać ![]() w przyszłym tygodniu zapoluje na truskawki ale jak na razie są drogie po 14 zł widziałam... teraz wcinam sobie milke , na 14 przyjadą dziadkowie więc zaraz zmykam pomóc mamie przy jedzonku , chyba zrobimy grilla (En pamiętam ze kiedys chciałaś wpaść , zapraszam , oczywiscie reszte mam także ).aa i zastanawiam sie nad tym czy do szpitala brać laktator, Wy zamierzacie go zabrać ? miłego dnia , wieczorem Was nadrobie |
|
|
|
#4247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tez nie lubie zabawek, ktore wiem ze mojej nie posluza. Np. ona lalkami malo sie bawi, a zobaczy auta to nie odejdzie i potrafi sie na dluzej zajac.Cytat:
Cytat:
Cytat:
szkoda, ze u was nie potrafia zrozumiec,ze nie macie gdzie tego trzymac to raz, a dziecko jednak ma inne zainteresowania.Witam sie z rana. Widze ze nie tylko ja nie moglam spac maly sie wiercil cala noc, Marysi od 3 do 5.30 postanowila, ze jej sie nie chce spac. i takim sposobem przemeczylam sie do 10 i wstalismy. Wlasnie pije inke i biore sie za jakies sniadanko. Nastawilam zmywarke z garami, bo sie nzabieralo.---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- [QUOTE=kiss12550;41110975 aa i zastanawiam sie nad tym czy do szpitala brać laktator, Wy zamierzacie go zabrać ? miłego dnia , wieczorem Was nadrobie ja wezme, ale to tylko z tego wzgledu, ze moja Marysia nie mogla zlapac u mnie sutkow po porodzie, bo byly wklesle, a laktatorem wyciagne i moze pojdzie jakos. Bo Marysia jedzenia z piersi nie zalapala wogole i od poczatku byla na MM, z malymi wyjatkami gdzie udalo mi sie cos sciagnac laktatorem.
|
|
#4248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, jestem okrutna!Uważaj Ty na siebie, dobrze, że się nic nie stało! Cytat:
A dzień dobry! ![]() Cytat:
![]() Odnośnie grilla to bardzo chętnie, już wsiadam w auto i ruszam ![]() Jeżeli chodzi o laktator to niestety nie pomogę, bo ja mm będę karmić. Boże dziewczyny niech się ta ciąża skonczy.. moja alergia mnie wykonczy non stop oczy załzawione, czerwone jak u królika i swędzące.. ni się pomalować no nic po prostu.. z nosa cieknie, kicham po 20 razy na 5 minut.. zasypiam późno, budzę się wcześniej.. ja już chcę moje leeeeeki Umówiłam sie z mamą u Babci więc podjedziemy tam na obiad, Tż dalej śpi jak zabity, ale już tego smrodu nie wytrzymałam i wybrałam drugi pokój
|
|||
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry myszki, lece pod prysznic i na 12 do koscioła
W skrucie, wózka nie kupilismy, na ten kolor ktory chce jedo fyn trzeba czekac nawet 6 tygodni Ceny wysokie, bo w necie mam nawet 200zł taniej, wiec podziekowalam.Ogladaliśmy też inne wózki, potem napisze spostrzezenia. Udało mi sie upolowac jeden komplet poscieli z kubusiem w biedronce i jeszcze jeden kocyk, tym razem żółty wzięłam Madi oglądałaś łóżeczka firmy "Wujec"?, wydają się takie solidnie zrobione. Miłego dnia, |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie z seri zbudyniałych
![]() czy ten plyn do kompieli dla maluszkow mozna uzywac od 1 dnia od urodzenia? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...o-kapieli.html |
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry brzucholki! Przepraszam ze malo sie udzielam - ale same rozumiecie L4 przy mega aktywnym i chorym 3 latku to nie przelewki
![]() w dodatku od wczoraj mam biegunke - nie jakas silna ale jak cos zjem to po 5 min do kibelka lece w wiadomej sprawie...wiec jestem troche oslabiona. Dzis sama sobie zarzadzilam diete - zobaczymy co z tego wyjdzie Pozdrawiam was wszystkie i kazda dzidzie....mam nadzieje ze w miare u was ok bo nie mam jak was podczytywac nawet
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
melduję tylko, że żyję, nie nadrobiłam was niestety. od środy mam męża w domu i albo cieszymy się sobą albo coś w domu robimy. Meble prawie poskładane, jeszcze tylko półkę powiesimy a we wtorek przyjedzie łóżko do pokoju gdzie z małym będziemy spać, rozłożymy już łóżeczko i powoli będę szykować wszystko. Wczoraj tak się cieszyłam, ze wszystko idzie z planem w sprawach domowo- remontowych że musiało się coś zepsuć Wczoraj plecy mnie bolały, nastałam się trochę też bo byliśmy na koncercie Ani Wyszkoni, nawet fajnie było. Dzisiaj idziemy do teściów, do mojej mamy a potem do mojego chrześniaka więc pewnie też mnie nie będzie. Miłej niedzieli
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. [/QUOTE] MOja wypchnie mi się parę razy dziennie, wieczorem gdzieś z boku coś skopie i koniec ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
czy emolient jakis dla bobasow jest konieczny jak sie ma inne mydła zele i oliwki itp?:P
|
|
|
|
#4256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja emolient kupię w sytuacji, gdy inne produkty będą uczulały moje dziecko. |
|||
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
jakie kosmetyki dla dziecka wsumie??
plyn do kąpieli ew oliwka do kąpieli krem do buzi i do ciala filtr na lato dla dziecka mydło do ciala i wloskow ? czy coś w tym stylu? i co jeszcze? dziewczyny mam pytanie .. zna sie ktoras troche na bankowosci,kredytach itp? chodzi mi o to ze chcielismy wziasc mala sumke z TZ .. niby w moim banku mozna wziasc bez zaswiadczen itp jezeli mam tam konto.. no ale jak by ew zapytali mnie to moja umowa skonczyla sie 31.05,2013 no ale wyplate itp nadal bede brac.. no ale nie mowcie mi ze bede musiala po jakies zaswiadczenia jezdzic itp wiecie ze niby bede pobierac jeszcze kase .. |
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka
Ja się ogólnie nie znam na kredytach, ale może wystarczy ci debet? U mnie na koncie, żebym uruchomiła debet nie muszę nawet udawać się do banku tylko wszystko przez internet. |
|
|
|
#4259 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam
![]() W nocy złapały mnie 2 bolące skurcze, ale krótkie... Cytat:
Udanej imprezki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614] Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć. [/QUOTE] Moje raczej seriami i jak zacznie, to dobre kilkanaście - kilkadziesiąt minut rozrabia. Ale zdarzają się też pojedyncze ruchy. Cytat:
za tydzień![]() A twój TŻ to niezły agent jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

Miałam aż 3 zeby do roboty i zrobilam wszytsko na raz, oczywiscie ze znieczuleniem
tylko bez adrenaliny.
Nie mogę spać... Zasnęłam przed północą, obudziłam się 0.30 i tak trwam
narobilam sie jedzenia jak głupia! Wpadajcie 

pomijam, że nienawidzę zabawek militarnych / paramilitarnych, ale to znów zajmuje miejsce, bo nie mam tak dużej szafki, żeby to schować 

- dopiero po 2 nospach przeszlo powoli, ktore maz mi z apteki przyniosl, bo w domku akurat wyszly 
maly sie wiercil cala noc, Marysi od 3 do 5.30 postanowila, ze jej sie nie chce spac. i takim sposobem przemeczylam sie do 10 i wstalismy. Wlasnie pije inke i biore sie za jakies sniadanko. Nastawilam zmywarke z garami, bo sie nzabieralo.
12.06.2010