|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
a jeszcze się nie chwaliłam mam już część wózka w domu
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Stokrotko super
A przypomnij mi jaki wózek macie? Potem wózek też będzie stał w mieszkaniu? My trzymamy na klatce między parterem a pierwszym piętrem (bo na 4 piętro nie wnoszą). Wcześniej trzymałam w samochodzie i tam miałam taki garaż na wózek
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolor podobny jak w linku, tylko trochę ciemniejszy i koła (wzorki) ma jasne. Dobra myśl, z tym trzymaniem wózka w aucie, dopóki mąż do pracy nie pójdzie bo potem odpada. My mieszkamy na parterze więc dużo wnoszenia nie będzie, generalnie w klatkach jest zakaz trzymania wózków więc raczej trzeba będzie go w domu stawiać
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko fajny. Ja długo trzymałam w aucie, w sumie to aż do mocnej zimy, do czasu aż mąż jeździł rowerem do pracy. A dlaczego nie wolno u was w klatce trzymać? U nas nie ma takiego zakazu, sąsiedzi tez trzymają
|
|
|
|
#4145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie tak
Ps. Wciąż gdzieś z tyłu głowy jest Zoja ![]() Cytat:
Ej, ale przecież ja mówię, że tylko kulinarnym debilem jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za poród! Cytat:
U nas od kilku dni słoneczko przebija się tylko chwilami, a tak to deszcz i burze I tak ma być co najmniej do czwartku ![]() Cytat:
Ciekawe, czy będzie dzieckiem jeszcze z 2013, czy już się na 2014 załapie ![]() I fajnie, że udało Ci się załatwić tak z pracą stokrotko, u nas teraz podczas remontu mąż przeciął kable - przesuwał gniazdko i wg wszelkich zasad i norm budowlanych kabel do niego powinien iść od góry, z puszki. Ale nie, to gniazdko jest pociągnięte z innego gniazdka w sypialni Wywaliło korek na klatce, ale na szczęście nic się nie spaliło. No i nie musieliśmy wymieniać kabla bo akurat potrzebne było nam go kawałek skrócić ![]()
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
aaby witaj
Zoja - bardzo fajnie. Jak się czujesz?Ja właśnie stworzyłam listę z wyprawką do zerówki, w poniedziałek będę musiała zanieść do dyrekcji , podpiszą i można wieszać Co roku ją udoskonalamy Jak to mówią, praktyka czyni mistrza
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotko,
za wózek. U nas też nie można trzymać wózków na klatkach Też będzie problem, bo na pewno całości nie wtacham, z resztą nie mam miejsca na wózek (38m2 ). Samochód odpada, bo mąż będzie jeździł do pracy. Plan wstępny jest taki, że stelaż do piwnicy, gondola do góry (później cała spacerówka do piwnicy, dziecko na rękach do domu). Ale jak wyjdzie w praktyce - to się okaże ![]() Dziewczyny! Wczoraj, z okazji Dnia Dziecka, chyba poczułam Juniora! ![]() Można to pomylić?
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
aaby super
myślę, ze to był Junior, skoro się ruchy powtórzyły, świetnie. Poza tym to 19 tydzień, więc by się zgadzało. Ja Maję poczułam w 15 tydz i 5 dzień. Ale pierwszy kopniak był w 20 tyg w Wigilię. Co do wózka, to też się cykałam zostawić na klace (mimo, ze jest domofon na kod) wiec w samochodzie miałam garaż. Dopiero gdzieś od 2 m-ce trzymam na klatce jak zobaczyłam , ze sąsiadka tak robi. U nas w piwnicy by był problem bo: po pierwsze się cykam piwnic a po drugie są duże schody do niej i nie dałabym rady wnieść Mai z wózkiem tam. Dlatego ten samochód był idealnym rozwiązaniem.
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
No nam się podoba, ale boję się trochę, co na to inni - i jak takie imię będzie odebrane za parę lat w szkole. Nie chciałabym, aby moje dziecko było wyśmiewane, bo nie ma na imię Marysia czy Kasia
![]() Poza tym jeszcze jakoś chyba sobie nie wyobrażam Zoji w wieku 60 lat ![]() A ja czuję się całkiem ok. Gdyby jeszcze nie te plecy...
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
aaby ja nie patrzyłam na to, co ludzie powiedzą. Poza tym to imię nie powinno być wyśmiewane, ale byłaby indywidualnością
Tak jest z takimi imionami. Dlatego nie każdy jest odważny aby je dać. Ja miałam kilka typów na imię (też takie "inne"), ale tu się mąż mi nie zgodził. Współczuję tych pleców.
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() My po weselu...dziewczyny spały jak zabite od mszy weselnej do dzisiaj, z jedną przerwą na jedzenie ![]() Napisze więcej później, bo dziś jeszcze jedziemy do chrzestnego Dominisi po papierki...a jutro wizyta w poradni ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Aaa no i kończymy dziś 4 miesiące!
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2013-06-02 o 12:39 |
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oparzyć sie gorącą blachom to chyba tylko ja potrafie :/
|
|
#4153 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To dziś fajną niedziele będziecie mieć No właśnie tak się zastanawiałam czy te bóle coś oznaczają Zobaczymy co jutro lekarz powie po badaniu czy coś się ruszyło. Mam nadzieję, że jeszcze nie. Od wczoraj znowu czuję się super i nic się nie dzieje. Cytat:
A wczoraj jak był grill to było beznadziejnie ![]() Cytat:
zazdroszczę parteru.My mieszkamy na 8 piętrze a winda jeździ tylko na 3, 6 i 9 piętro. Z tym, że u nas raczej na piętrze nie mogę trzymać bo pewnie ukradną.. Także albo w aucie albo w takim gospodarczym, który jest na 6 piętrze i winda tam podjeżdża. Tylko, że już raz nam się tam włamali ![]() Cytat:
![]() Teraz będziesz już coraz częściej czuła Bidulka My już po kościółku, bylismy też na cmentarzu. Teraz lenistwo a potem chciałabym trochę poprasować i na wieczor moze jakiś filmik zobaczymy
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
magda no ... Maja jest rannym ptaszkiem bo ja budzi budzik hehe :P moze tak to spala by dluzej
Ja nie nawidze jak mnie budzil budzik meza grrrr!!!!!abby aaaa gratuluje pierwszych ruchow Jr.!!! Cudne uczucie nie? ![]() Czy ha dobrze czytam , macie nowe imie na oku? ![]() Zoja to zdrobnienie? ( sorki ze pytam ale nigdy nie slyszalam ... ) stokrotka brawa za wozek!
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2013-06-02 o 13:25 |
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
AABY czy to "to" nie wiem bo wszystko przede mną ale Ty pewnie się nie mylisz bo chyba mamusie czują takie rzeczy instynktownie i nieomylniea co do mnie to myślę że trafimy w NOWY ROK bo razem z mężem mamy szczęście do jedynek
1 styczeń-zaręczyny1 wrzesień-ślub1 maj-II kreski...MALENSSTFO brawa za 4 mc-eMADZIALENKA synek coraz bardziej w stronę Bartka a córka od zawsze miała byc Klaudią a teraz mężowi się zmieniło na Milenę ja się już przyzwyczaiłam do tej Klaudii ale na dobre pomyślimy o tym jak poznamy już płec (mam nadzieję że już w sierpniu) wtedy weźmiemy kalendarz i przelecimy wszystkie imiona![]() kurde enter mi nie działa, co ja mam za sprzęt
Edytowane przez mabi84 Czas edycji: 2013-06-02 o 14:50 |
|
|
|
#4156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz zyczenia i buziaczki on-line ![]() Ja nawet Sebie nic nie kupiłam Siedzielismy w domu, nie wychodzilismy, ale w tyg mu kupie ciuchcie Tomka![]() Madzia teraz organizm musi sie przestawic i dojsc do siebie Cytat:
![]()
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
słonka na dworze a moje dziecie ( to starsze) co? woli spać
no przeceiz go w domu nie zostawie i nie pojde z Ewcia sama Wrrr
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia w weekend nie dzowni
mi tam nie przeszkadza, ze ona tak wstaje. Ja sama też się budzę o tej godzinie ( w weekend) z przyzwyczajenia. Poza tym ta małą kobietka nie ma czasu na sen tyle jest rzeczy ciekawszych od spania. Potem śpi jeszcze od 10 do 13. a tak to ciągle w biegu Choć np. wczoraj wstała o 8.30 a dziś o 7.30. Mabi bardzo ładne imiona. Blonde tak właśnie myślę, może po następnym @ będzie lepiej. A jak się Seba czuje? Tomalinko szkoda, ze wczoraj u was nie była taka pogoda. Gosiu mocno się sparzyłaś? Maleństwo ![]() Teściowa wpadła o 13, nakarmiła Maję i ja zabrała do wesołego miasteczka (bo przyjechało), potem do siebie ją bierze i ma mi ją oddać na kąpiel dopiero Od 13 mieliśmy czas z mężem dla siebie a teraz mąz poszedł się uczyć.
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
blonde no bedzie wesolo , nie wiem czy namiotu nie musimy kupic ... :/
magda no ja mam inne zdanie ale kazdy robi jak uwaza ![]() Woda w basenie sie grzeje zaraz bedzie kapanie ![]() A na 14 jedziemy do parku na Dzien Dziecka. Dzisiaj z mezem mamy 8 rocznice bycia razem
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia troszkę nie rozumiem o co ci chodzi. Masz inne zdanie jeśli chodzi o godziny snu mojego dziecka
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie budziki mogly by nie istnieć
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seba ok, jutro idzie do przedszkola ![]() Dzis bylismy na dluzszym spacerku w parku, zrobilismy ok. 5km ![]() Fajnie,ze tesciowa wziela Majke Mieliscie czas dla siebie![]() Cytat:
U mnie nie ma takiej pogody...Tez bylismy dzis w parku ![]() ![]() Cytat:
Jednak do zlobka/przedszkola trzeba wstac a i rodzice do pracy tez musza sie przyszykowac![]() Ja bez budzika bym nie wytrwała dlugo
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Halo Halo,
a mnie taka pogoda w pełni odpowiada;P Kasia - a co u ciebie piękna;-) Tomalinko- dla mnie to za mocno się fizycznie forsujesz kochana i dlatego brzuszek twardnieje. Sen w ciaży też jest ważny, a ty tu wesele, tu impreza, jakieś tańce. Ja zawsze jak zarwę noc, albo tyle porobię to mam to twardnienie, a jak odpuszczam to ono się wogóle nie pojawia. Wiem, że chcesz być aktywna i mieć wszystko porobione, ale moim zdaniem kobieta w ciąży pewnych rzeczy robić po prostu nie powinna;-) Stokrotko- gratki za wózek! Fajniusi. I że tyle już macie gotowe! A niepowodzeniami się tak nie przejmuj, jakieś muszą być Żabciu - ja też się zgadzam, że jak dziecko nauczy się w tyg na budzik i odpowiednią porę wstawania, to się przenosi na weekend i jeśli tylko ten rytm odpowiada to nie ma co zmieniać. Każde dziecko śpi tyle, ile potrzebuje;-) Ja się modlę, by Adaś lubiał spać jak mamusia;D Madziula- szalejecie;D ![]()
|
|
#4165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A licząc wiek korygowany ile teraz by miały? Ja też potrafię No mam nadzieję, że się rozkręci ![]() Cytat:
![]() Nie nie, Zoja od dłuższego czasu jest "kandydatką", tylko trochę boimy się takiego oryginalnego imienia. I nie jest to zdrobnienie - w USA funkcjonuje jako Zoya Cytat:
![]() Hehe, no tak, jak macie takie szczęście do jedynek, to może być 1.01. Oby u mnie takie "szczęście" nie pojawiło się 1.11. ![]() Wszystkiego naj Dokładnie U nas będzie to samo - ja będę na macierzyńskim, ale mąż będzie niestety o tej 6 wstawał. I bez budzika nie ma szans. A nie wygonię męża na kanapę tylko dlatego, że jego budzik dzwoni. Oczywiście, sen dziecka jest b.ważny, ale dla mnie jest również ważne samopoczucie męża i godziny z nim spędzone - choćby w nocy
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
kaska do pracy sama sie budzilam przed budzikiem.
blode ja nie mowie jak dziecko idzie do szkoly czy zlobka ale Majka siedzi w domu z tata jak Magda sie szykuje do pracy. Wie moze spokojnie spac.
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Mała u mnie? wszystko ok, przeżyłam 2 noce sama w naszym domu jak mąż był na nocce i jestem z siebie dumna i już nieco mniej się boję i nawet chodzę w nocy siku
a Mały fika koziołki, jak mąż kładzie głowę na brzucvhu to dostaje w dzioba i się zaciesza ![]() Aaby Nina ładniejsze Zoja jakieś nie wiem dziwne ![]() Żabcia ja czasem też, ale jednak są dni kiedy-gdyby nie budzik- to bym nie wstała
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-02 o 18:58 |
|
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
I kończy się długi weekend
![]() Minął baaardzo leniwie... Niedawno byliśmy na spacerku i kawce u moich rodziców, teraz lenistwo do wieczora. Jutro do pracy Czemu w ogóle mi się nie chce?!
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
mi tez jakos nie pasuje
Cytat:
U niektorych wystarczy lekkie szurniecie i juz sie budzi,a Majka spi w pokoju rodzicow to tez sie budzi jak Magda wstaje![]() A z drugiej strony fajnie sie pozegnac przed praca
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia oczywiście, ze sen dziecka jest bardzo ważny. Ale Maja wstaje z uśmiechem na twarzy, tryska energią, nie jest zaspana, do tej 10 lata i lata
Potem zasypia na 3 godzinki (czasami dłużej) i tu jej nie budzimy (wczoraj przecież nawet na grilla się ponad godzinę spóźniliśmy bo gwiazda spała) i o 19.30 -20 pada jak kawka a my mamy czas dla siebie ![]() Co prawda jak jest mocno zmęczona, to wtedy nawet mój budzik jej nie obudzi, ale to się rzadko zdarzą i tylko wtedy jak jej coś w nocy dokuczało i nie mogła spać. A tak to śpi od 20 do 5.30 nieprzerwanym snem (to znaczy raz się budzi w nocy, ale ją głaszczę po główce i szybko zasypia, więc nawet jej nie wyjmuję). Zaraz wyjdzie, ze na siłę wyrzucam Maję z łóżeczka i nie daję jej spać Na szczęście jeszcze miesiąc i będzie miała swój pokoik
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

A przypomnij mi jaki wózek macie? Potem wózek też będzie stał w mieszkaniu? My trzymamy na klatce między parterem a pierwszym piętrem (bo na 4 piętro nie wnoszą). Wcześniej trzymałam w samochodzie i tam miałam taki garaż na wózek

trzymajcie kciuki zeby wszytsko bylo w porzadku.... ogolnie kiepsko sie czuje i nie wiem jak dam rade..... w dodatku w weekend 8-9 czerwca mam egzaminy bo nie chcieli mi przelozyc :/ porazka..... pogoda tez mnie dobija bo ciagle pada masakara..... corcia bedzie miala na imie Wiktoria 
za poród!
I tak ma być co najmniej do czwartku
Wywaliło korek na klatce, ale na szczęście nic się nie spaliło. No i nie musieliśmy wymieniać kabla bo akurat potrzebne było nam go kawałek skrócić 

Zobaczymy co jutro lekarz powie po badaniu czy coś się ruszyło. Mam nadzieję, że jeszcze nie. Od wczoraj znowu czuję się super i nic się nie dzieje. 
nawet my z mężem od rodziców dostaliśmy prezenty, co prawda słodyczowe
Ale myślę, że może nie miałam tak długo @, ze teraz mogą być różne zachwiania.