|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
witam mamusie w niedzielny poranek. Ja jak zwykle rano wypluta wiszę nad toaletą. Jestem zmierzła że nie wiem jak już ze mną chłopcy wytrzymują. Mam nadzieję że już to wkrótce minie bo zaczynam drugi trymestr.
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrowa dawka obaw to normalna sprawa, każda z nas pisze tu głównie o radości z oczekiwanego dziecka, więc uwierz mi (nie mówię o jakiejś sytuacji gdzie pojawia się depresja, bo zdarza się, ale to do wyleczenia) jeśli teraz kochasz to dziecko , to zobaczysz co poczujesz, jak je zobaczysz przytulisz, jak będziesz wstawac w nocy, martwić się o nie, taka miłośc rośnie z każdym przeżywanym wspólnie dniem. I owszem WSZYSTKO się zmienia, ale wcale się tego nie załuje. ZObaczysz jak będzie pięknie, chociaz nie mówię, ze tylko kolorowo Mnie ostatnio też złapały sentymentalne myśli, ale w druga stronę, szłam tak z małą za rączkę z placu zabaw, gadałyśmy, śmiałyśmy się i uzmysłowiłam sobie, że tylko dla siebie to już tyle czasu nie będziemy miłay, ze trzeba będzie sporo poświęcić go maluszkowi, że w tym czasie mała będzie coraz starsza i bardziej samodzielna, to poleciałam myślami dalej, ze pierwsze randki, wypady ze znajomymi, wyprowadzka z domu i ze kiedyś będę na takie spacery chodzić sama, ewentualnie z mężem i też jakiś taki smutek mnie ogarnął.No wiem, ze tak musi być i nie chcę ograniczać dzieci, ale tak dziwnie mi się zrobiło, bo teraz Ania, zaraz i kolejny maluszek, to teraz śmiało mogę powiedzieć, całe moje życie
|
|
|
|
|
#4233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale mialam sobotę w biegu... na szczęście kupiliśmy piękne meble i jestem cała w skowronkach.
I nasz bąbel zyskał prezent na dzień dziecka, jak zrobię foty to wrzucę. Miałam już nic nie kupować przed poznaniem płci, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No i trzymam kciuki za dzisiejsze spotkanie, na pewno bedzie fajnie!
|
|
#4234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale żałować nie będziesz na pewno z czasem jak dziecko podrośnie znów będziecie mogli podróżować, a tak jak napisalas-maluszek to kolejna przygoda i wyzwanie Cytat:
my dziś wybywamy w plener
|
||
|
|
|
#4235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to na śląsku jest znane ale może gdzie indziej tez jest w srzedaży.. Ja bardzo lubię Cytat:
![]() Cytat:
to jakiś specjalny przepis jest? bo nawet mam oliwe to mogę zrobić, bo smaka mi narobiłas ![]() Cytat:
za poznanie rodziców
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn. chciałabym Witam z rana, ja po śniadanku - rzodkiew i pomidor malinowy ale drogi jak cholerka... no i tak w ogóle to zaspałam do pracy. haha, ale zostło mi to wybaczone TAK SIĘ WCZORAJ ZDENERWOWAŁAM :/ dzwoni teściowa- kiedy mamy wolne żeby wpaść... no i mój mówi że ja dopiero mam za 4 tygodnie niedziele wolną, a tak pracuje cały czas....a ona nie zapytała czy inny dzień pasuje, tylko powiedziała do mojego "to przyjedź bez niej" i kurde boje się żeby on tam pojechał bo moja praca piątkowa pójdzie do kosza, bo mamusia go przekabaci że robie wszystko źle itd. ehh... specjalnie Go rano nie budziłam, wstanie o 11 pojdzie do Kościoła, potem coś tam zrobi i w sumie to mu sie chyba nie bedzie opłacać chyba że teściowa go obudziła telefonem...A tak poza tym, to uważam że SPODNIE Z PASEM SĄ IDEALNE !! wygodne, nie upijają.. no jak sie cieszy moja mordka jak je ubrałam boskie są a brzuchol też mam większy więc idealne dla mnie rozwiązanie
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby spotkanie rodziców wyszło jak najlepiej![]() Cytat:
Cytat:
Dzień Dobry ![]() Ja się tylko wpadłam zameldować i uciekam wcinać jakieś śniadanko ![]() Miłego Dnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja niedzielnie
![]() Dzisiaj pogoda znacznie lepsza niż wczoraj, póki co przynajmniej świeci słońce. Zmykam leniuchować bo jutro do pracy niestety, koniec lenistwa. Miłego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom Miki trzymam kciuki żeby spotkanie rodziców przebiegło pomyślnie
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Hej dziewczyny. U nas się wzięło posypało. Jesteśmy pod murem bez niczego. To juz nie jest nawet dramat. Depresja albo jeszcze gorzej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
co sie dzieje?chodzi o tego gościa?
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Rybko, zostaliśmy z fakturami, za które trzeba zapłacić podatki, bez pieniędzy ani na to, ani na życie, ze składkami, opłatami... brak słów, dziś już nawet brak łez
|
#4243 | |||
|
Zakorzenienie
|
No jak miło dzisiaj w końcu trochę słońca
Miłej niedzieli ![]() Cytat:
![]() Miki Daj znać jak tam zapoznanie rodzinek ![]() Cytat:
Ja nie traktuję tego w kategorii że stracę wolność,może będzie trochę ograniczona.Zależy co dla kogo znaczy pojęcie wolności.Przecież z dzieckiem(wiadomo trochę większym) też można podróżować,niekoniecznie od razu w dalekie trasy. Dużo rzeczy się zmieni, ale ja jestem gotowa podjąć wyzwanie i zmierzyć się z losem. Myślę że wszystko się jakoś ułoży Jestem naładowana mega pozytywna energia i oby tak zostało.Będą gorsze i lepsze dni,ale najważniejsze że razem we 3 damy radę,mocno w to wierzę Ktosiula Wrzuć fotę koniecznie Cytat:
Oby w końcu było z górki
|
|||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Nemosek ten krok juz wykonalismy, ale skoro może zabraknac na życie to z czego ja to splace?! Mam nadzieje ze L. uda się jakos dorobic, zlapie jakies zlecenia poza etatem. Jest dobry w tym co robi ale nie wiem czy dzisiaj to wystarczy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko powiem dzień dobry, staram się Was czytać ale sesja się zbliża
i kończę projekty, na komputerze się robią animacje, więc chodzi jakby mu się nie chciało, strasznie zwolnił i czasem nawet wizaz mi się włączyć nie chce.
|
|
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Miki za spotkanie rodziców ![]() Dzidzia głowa do góry, teraz jest źle żeby za chwile było dobrze Budowniczka trzymaj się ! napewno wszystko będzie dobrze Ja wpadłam się tylko zameldować i uciekam do Rzeszowa na małe zakupy ![]() Miłego dnia ! |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Nie Rybko. Chwilowy kryzys to mielismy przez ostatnie 2 lata. Zylismy od 1 do 1, czasem nawet nie. Teraz wisimy skarbowce kilkanascie tysiecy, a sami nie zobaczylismy ani grosza. To jest gorsze niz najgorszy koszmar. Nie mamy ani na rachunki ani na chleb w najblizszym miesiacu, a gdzie cala reszta.
|
#4249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- KtosIULA gratuluję udanych zakupków. |
|
|
|
|
#4250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tego się obawiam prowadząc własną firmę.
|
|||||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzidzia trzymam mocno kciuki żeby prędzej czy później sytuacja się chociaż unormowała, a z czasem musi być dobrze!!! Tyko musicie w to wierzyć. Skoro Tż jest dobry w tym co robi, głowę ma na karku to uda Wam się pokonać przeciwności!!!
A ja jestem trochę zła na mojego męża bo chciałam żebyśmy wybrali jakiś wzór literek tych drewnianych a on mi nagle oświadczył że jemu się takie coś nie podoba
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci nasi mężowie to jacyś dziwni są, imiona im się nie podobają, napisy też nie, Ubranka też nie mój to stwierdził że jeden kocyk starczy, będzie przekładał z wózka do łóżeczka..... i też mam problem tutaj :P
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiedział mi że jak chce to mogę sobie zamówić, ale sama sobie muszę wybrać bo jemu się to nie podoba i nie będzie wybierał, póki co pierwsza rzecz przy której spotykam się z oporem ;/
Idę się położyć bo od dwóch dni mnie kręgosłup boli
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-02 o 15:21 |
|
|
|
#4255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzidzia a jeszcze kilka dni temu pisałaś, ze po rozmowie ok, ze facet powoli ale się zdeklarowął wywiązać, coś się zmieniło? dowiedzieliście się czegoś? czy tylko masz takie czarne mysli,że nie zapłaci? |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcemy sprzedać faktury windykacji. Choćby za połowę wartości.
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
BlackRose a jak Ty się czujesz? |
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym nie będziecie dłużni Skarbówce, u nich jest przechlapane mieć dług..
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Przez dobre pół godziny nie widziałam praktycznie nic na oczy
Na szczęście przespałam się i przeszło. 

to cuś śląśkie ino jest?