Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 09:42   #4231
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

witam mamusie w niedzielny poranek. Ja jak zwykle rano wypluta wiszę nad toaletą. Jestem zmierzła że nie wiem jak już ze mną chłopcy wytrzymują. Mam nadzieję że już to wkrótce minie bo zaczynam drugi trymestr.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Niedługo jedziemy, jak narazie pogoda ładna

Miki - współczuję migreny i trzymam kciuki za spotkanko rodzinne

Magalska - koniec urlopu to najgorsze co może być :/

Ja też mam czasem obawy jak sobie poradzę z takim maluszkiem, a że życie się zmieni to jestem gotowa i uważam, że będzie to zmiana na lepsze

Miłego dnia mamcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale zazdraszczam wyjazdu, miłej zabawy życzę
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 09:56   #4232
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Oj współczuje

A ja wczoraj złapałam wieeeelkiego doła, chodzi o to że my z TŻ uwielbiamy podróże, a raczej włóczenie się po świecie z plecakiem. I to takie wyjazdy ekstremalne- w ubiegłym roku byliśmy na Kilimanjaro . No i tak wczoraj się zgadaliśmy na temat gór w Ugandzie, które ja chciałabym odwiedzić, TŻ mniej, no ale wiadomo teraz taki wyjazd to odpada, a z małym dzieckiem to tym bardziej. I tak mi się smutno zrobiło, pierwszy raz od początku ciąży, że już nigdy życie nie będzie takie samo, że stracę wolność itp.

Wiem, że dziecko to innego rodzaju przygoda, i cieszyłam się strasznie, no ale teraz chyba mam lęki jakieś, czy to mnie nie przerośnie. Nie macie podobnie?
Jeśli przesadzam, to weźcie mną wstrząśnijcie
,

zdrowa dawka obaw to normalna sprawa, każda z nas pisze tu głównie o radości z oczekiwanego dziecka, więc uwierz mi (nie mówię o jakiejś sytuacji gdzie pojawia się depresja, bo zdarza się, ale to do wyleczenia) jeśli teraz kochasz to dziecko , to zobaczysz co poczujesz, jak je zobaczysz przytulisz, jak będziesz wstawac w nocy, martwić się o nie, taka miłośc rośnie z każdym przeżywanym wspólnie dniem. I owszem WSZYSTKO się zmienia, ale wcale się tego nie załuje. ZObaczysz jak będzie pięknie, chociaz nie mówię, ze tylko kolorowo A w końcu dzieci się usamodzielnią i znów będziesz mogła podróżować, chociaż razem z dzieciakami, może trochę mniej ekstremalnie, ale przecież też

Mnie ostatnio też złapały sentymentalne myśli, ale w druga stronę, szłam tak z małą za rączkę z placu zabaw, gadałyśmy, śmiałyśmy się i uzmysłowiłam sobie, że tylko dla siebie to już tyle czasu nie będziemy miłay, ze trzeba będzie sporo poświęcić go maluszkowi, że w tym czasie mała będzie coraz starsza i bardziej samodzielna, to poleciałam myślami dalej, ze pierwsze randki, wypady ze znajomymi, wyprowadzka z domu i ze kiedyś będę na takie spacery chodzić sama, ewentualnie z mężem i też jakiś taki smutek mnie ogarnął.No wiem, ze tak musi być i nie chcę ograniczać dzieci, ale tak dziwnie mi się zrobiło, bo teraz Ania, zaraz i kolejny maluszek, to teraz śmiało mogę powiedzieć, całe moje życie wyobrażam sobie już syndrom pustego gniazda, jak dzieciaki pójdą na swoje

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:02   #4233
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale mialam sobotę w biegu... na szczęście kupiliśmy piękne meble i jestem cała w skowronkach.
I nasz bąbel zyskał prezent na dzień dziecka, jak zrobię foty to wrzucę. Miałam już nic nie kupować przed poznaniem płci, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać....

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a kiedy ja się doczekam? wczoraj nażarłam się czekolady i 3 bita pistacjowego i wymiotowałam dalej niż widziałam :/
Ojjj biedaku, chyba się nieźle zmuliłaś. A kopniaczków się doczekasz na dniach coś tak czuję! Nie martw się

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Hej! Ten caly stres ktory opowiadalam spowodowal ze od wczoraj leze w szpitalu. Trafilam z bolem i krwawieniem. Na chwile obecna zatamowano juz krwawienie. Tak sie boje!to juz 2 wizyta w szpitalu w ciazy. Wam zycze duzo zdrowia!!!
Trzymam kciuki rękami i nogami. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Daj znać co u Ciebie budowniczko.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za pocieszenie

Basiu, w ogóle nie pogratulowałam Ci parki!! ale zazdraszczam, chociaz nie dałabym chyba sobie rady z dwójeczką.

Dziewczonki, byliśmy oglądać to mieszkanie, chyba się na nie zdecydujemy. Piękne jest, wiele większe niż na zdjęciach się wydaje Schody diabelsko strome, ale chyba damy radę, potem się je wymieni Obliczyłam, że jak w sezonie poodkladamy kasę to spokojnie nam starczy do maja przyszłego roku
Mieszkanko jest boskie, mam nadzieję, że się tam niedługo zadomowicie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Witam się z nie najlepszym samopoczuciem. Chwaliłam się, że nie mam migren i co? dzisiaj mnie złapało Przez dobre pół godziny nie widziałam praktycznie nic na oczy Na szczęście przespałam się i przeszło.
Jutro poznanie się rodziców. Zaczynam mieć lekkie stresa
Wspólczuje tej migreny... oby więcej nie przylazła bo to musi być coś strasznego.
No i trzymam kciuki za dzisiejsze spotkanie, na pewno bedzie fajnie!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 10:06   #4234
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Oj współczuje

A ja wczoraj złapałam wieeeelkiego doła, chodzi o to że my z TŻ uwielbiamy podróże, a raczej włóczenie się po świecie z plecakiem. I to takie wyjazdy ekstremalne- w ubiegłym roku byliśmy na Kilimanjaro . No i tak wczoraj się zgadaliśmy na temat gór w Ugandzie, które ja chciałabym odwiedzić, TŻ mniej, no ale wiadomo teraz taki wyjazd to odpada, a z małym dzieckiem to tym bardziej. I tak mi się smutno zrobiło, pierwszy raz od początku ciąży, że już nigdy życie nie będzie takie samo, że stracę wolność itp.

Wiem, że dziecko to innego rodzaju przygoda, i cieszyłam się strasznie, no ale teraz chyba mam lęki jakieś, czy to mnie nie przerośnie. Nie macie podobnie?
mysle,ze to normalne
ale żałować nie będziesz na pewno

z czasem jak dziecko podrośnie znów będziecie mogli podróżować, a tak jak napisalas-maluszek to kolejna przygoda i wyzwanie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
witam mamusie w niedzielny poranek. Ja jak zwykle rano wypluta wiszę nad toaletą. Jestem zmierzła że nie wiem jak już ze mną chłopcy wytrzymują. Mam nadzieję że już to wkrótce minie bo zaczynam drugi trymestr.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

ale zazdraszczam wyjazdu, miłej zabawy życzę
no to oby dolegliwości już minely

my dziś wybywamy w plener
Stary 2013-06-02, 10:30   #4235
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przeczucie mam że to dziewuszka
Na razie nie,ale zamierzam na nim wymusić te propozycje(żeby nie było że tylko ja coś wymyśliłam,niech się chłopina też postara), a potem skonfrontujemy,ale to już na spokojnie jak wróci.

Ja się objadłam frytkami,ale wsunęłabym teraz taką kiełbachęęęę

Rybka co to jest żymlokto cuś śląśkie ino jest?

Czytam sobie opisy porodów
żymlok to taka inna kaszanka, nie ma kaszy a jest bułka i to na śląsku jest znane ale może gdzie indziej tez jest w srzedaży..
Ja bardzo lubię

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A ja właśnie zaspokoiłam się zapiekanką serową

Zauważyłam,że jedzenie to jeden z Naszych ulubionych tematów
hahaha, no faktycznie

Cytat:
no ba, możecie wbijać wszystkie, tylko z tymi brzuszkami mi ze schodów nie pospadajcie

u mnie to brak jedzenia, normalnie nie mam na nic apetytu... Ostatnio jem parówki pod różna postacią, jogurty i owoce i twistery (te ziemniaki zakręcone na patyku i smażone w oliwie), ale jeden 7zł, muszę sama spróbować zrobić
nigdy nie jadłam, dobre? to jakiś specjalny przepis jest? bo nawet mam oliwe to mogę zrobić, bo smaka mi narobiłas

Cytat:
Witam się z nie najlepszym samopoczuciem. Chwaliłam się, że nie mam migren i co? dzisiaj mnie złapało Przez dobre pół godziny nie widziałam praktycznie nic na oczy Na szczęście przespałam się i przeszło.

Przez ten biust wszystkie staniki zrobiły się za ciasne Za to Tż jaki zachwycony teraz

za poznanie rodziców
Stary 2013-06-02, 10:31   #4236
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
jak tylko kupię mieszkanie i soczki na opijanie

pyszne to mało powiedziane <-tutaj emotka love, której wszyscy nie widzą Ja jak zjem jednego to mam ochote na z 5 jeszcze, no pyszności, jeszcze paprykowe. Kocham wszystko co paprykowe ostatnio
Ja widzę tą emotką
Cytat:
Oj współczuje

ja już miałam kilka takich chwil, osttnio nawet do brzuszka źle mówilam, po chwili się opanowałam i przepraszałam. My jakoś super ekstremalnie życia nie przezywaliśmy, ale często gdzieś szliśmy.. z dzieckiem nie pójdziemy na piwo czy co, ale już wiem, e będziemy jeździć na takie krótkie jednodniowe wypady tzn. chciałabym

Witam z rana, ja po śniadanku - rzodkiew i pomidor malinowy ale drogi jak cholerka... no i tak w ogóle to zaspałam do pracy. haha, ale zostło mi to wybaczone

TAK SIĘ WCZORAJ ZDENERWOWAŁAM :/ dzwoni teściowa- kiedy mamy wolne żeby wpaść... no i mój mówi że ja dopiero mam za 4 tygodnie niedziele wolną, a tak pracuje cały czas....a ona nie zapytała czy inny dzień pasuje, tylko powiedziała do mojego "to przyjedź bez niej" i kurde boje się żeby on tam pojechał bo moja praca piątkowa pójdzie do kosza, bo mamusia go przekabaci że robie wszystko źle itd. ehh... specjalnie Go rano nie budziłam, wstanie o 11 pojdzie do Kościoła, potem coś tam zrobi i w sumie to mu sie chyba nie bedzie opłacać chyba że teściowa go obudziła telefonem...

A tak poza tym, to uważam że SPODNIE Z PASEM SĄ IDEALNE !! wygodne, nie upijają.. no jak sie cieszy moja mordka jak je ubrałam boskie są a brzuchol też mam większy więc idealne dla mnie rozwiązanie
Stary 2013-06-02, 10:55   #4237
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja widzę tą emotką

ja już miałam kilka takich chwil, osttnio nawet do brzuszka źle mówilam, po chwili się opanowałam i przepraszałam. My jakoś super ekstremalnie życia nie przezywaliśmy, ale często gdzieś szliśmy.. z dzieckiem nie pójdziemy na piwo czy co, ale już wiem, e będziemy jeździć na takie krótkie jednodniowe wypady tzn. chciałabym

Witam z rana, ja po śniadanku - rzodkiew i pomidor malinowy ale drogi jak cholerka... no i tak w ogóle to zaspałam do pracy. haha, ale zostło mi to wybaczone

TAK SIĘ WCZORAJ ZDENERWOWAŁAM :/ dzwoni teściowa- kiedy mamy wolne żeby wpaść... no i mój mówi że ja dopiero mam za 4 tygodnie niedziele wolną, a tak pracuje cały czas....a ona nie zapytała czy inny dzień pasuje, tylko powiedziała do mojego "to przyjedź bez niej" i kurde boje się żeby on tam pojechał bo moja praca piątkowa pójdzie do kosza, bo mamusia go przekabaci że robie wszystko źle itd. ehh... specjalnie Go rano nie budziłam, wstanie o 11 pojdzie do Kościoła, potem coś tam zrobi i w sumie to mu sie chyba nie bedzie opłacać chyba że teściowa go obudziła telefonem...

A tak poza tym, to uważam że SPODNIE Z PASEM SĄ IDEALNE !! wygodne, nie upijają.. no jak sie cieszy moja mordka jak je ubrałam boskie są a brzuchol też mam większy więc idealne dla mnie rozwiązanie
ja tez już tylko z pasem noszę
Stary 2013-06-02, 11:05   #4238
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Przez ten biust wszystkie staniki zrobiły się za ciasne Za to Tż jaki zachwycony teraz

Współczuję migren... ja też miałam potworne bóle głowy ale od jakiś 3 tygodni się uspokoiło...
żeby spotkanie rodziców wyszło jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Witam się w niedzielny poranek oraz w rozpoczetym 21 tygodniu niestety urlopiku nastal koniec i dziś wracamy do domku więc czeka nas 300kmtrowa podroz.. Pupa to mi odpadnie
Ja wczoraj wszamalam kielbaske, 2 kiszki, 2 karkowki i bylam zatankowana pod korek hihi

żymlok pierwsze slysze

za pomyslne spotkanie

Milego dnia mamuśki
To co dobre,szybko się kończy.... niestety...

Cytat:
Dzień dobry
Niedługo jedziemy, jak narazie pogoda ładna

Miki - współczuję migreny i trzymam kciuki za spotkanko rodzinne

Magalska - koniec urlopu to najgorsze co może być :/

Ja też mam czasem obawy jak sobie poradzę z takim maluszkiem, a że życie się zmieni to jestem gotowa i uważam, że będzie to zmiana na lepsze

Miłego dnia mamcie

Udanego wypoczynku

Dzień Dobry

Ja się tylko wpadłam zameldować i uciekam wcinać jakieś śniadanko

Miłego Dnia

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:13   #4239
maomami
Wtajemniczenie

Witam się i ja niedzielnie
Dzisiaj pogoda znacznie lepsza niż wczoraj, póki co przynajmniej świeci słońce. Zmykam leniuchować bo jutro do pracy niestety, koniec lenistwa.
Miłego dnia wszystkim mamusiom i dzieciaczkom
Miki trzymam kciuki żeby spotkanie rodziców przebiegło pomyślnie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 11:51   #4240
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Hej dziewczyny. U nas się wzięło posypało. Jesteśmy pod murem bez niczego. To juz nie jest nawet dramat. Depresja albo jeszcze gorzej.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:06   #4241
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. U nas się wzięło posypało. Jesteśmy pod murem bez niczego. To juz nie jest nawet dramat. Depresja albo jeszcze gorzej.

co sie dzieje?chodzi o tego gościa?
Stary 2013-06-02, 12:30   #4242
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Tak Rybko, zostaliśmy z fakturami, za które trzeba zapłacić podatki, bez pieniędzy ani na to, ani na życie, ze składkami, opłatami... brak słów, dziś już nawet brak łez . Jeśli Łukaszowi uda się wrócić do dawnej pracy, to będziemy lizać ściany. Nie potrafię sobie wyobrazić, że odmawiam córce kilku truskawek, bo zwyczajnie nie mam za co. To jest jakiś koszmar. A gdzie tu jeszcze noworodek i wyprawka.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-02, 12:46   #4243
nemosek
Zakorzenienie

No jak miło dzisiaj w końcu trochę słońca
Miłej niedzieli

Cytat:
Ryba była czarna o też nie wiedziałam co to żymlok

Zamuliło mnie po tej kiełbasie...trzeba się spakować jeszcze bo jutro rano wyjeżdżamy, a wracamy w poniedziałek wieczorem...nie wiem jak ja was nadrobię mam nadzieję, że jeszcze ta część będzie
Miłego wypoczynku,poczekamy na Ciebie z nowym wątkiem

Miki
Daj znać jak tam zapoznanie rodzinek

Cytat:
Oj współczuje

Myślę że każda z nas ma takie lęki lub miała zwłaszcza z pierwszym dzieckiem.To całkiem naturalne.
Ja nie traktuję tego w kategorii że stracę wolność,może będzie trochę ograniczona.Zależy co dla kogo znaczy pojęcie wolności.Przecież z dzieckiem(wiadomo trochę większym) też można podróżować,niekoniecznie od razu w dalekie trasy.
Dużo rzeczy się zmieni, ale ja jestem gotowa podjąć wyzwanie i zmierzyć się z losem.
Myślę że wszystko się jakoś ułożyJestem naładowana mega pozytywna energia i oby tak zostało.
Będą gorsze i lepsze dni,ale najważniejsze że razem we 3 damy radę,mocno w to wierzę

Ktosiula
Wrzuć fotę koniecznie

Cytat:
Tak Rybko, zostaliśmy z fakturami, za które trzeba zapłacić podatki, bez pieniędzy ani na to, ani na życie, ze składkami, opłatami... brak słów, dziś już nawet brak łez . Jeśli Łukaszowi uda się wrócić do dawnej pracy, to będziemy lizać ściany. Nie potrafię sobie wyobrazić, że odmawiam córce kilku truskawek, bo zwyczajnie nie mam za co. To jest jakiś koszmar. A gdzie tu jeszcze noworodek i wyprawka.
Wiem że pisałaś że nawet jak dają to nie umiesz brać ,ale w tej sytuacji jedynym rozwiązaniem jest pożyczka pieniędzy od rodziny najlepiej.
Oby w końcu było z górki

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 12:59   #4244
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Nemosek ten krok juz wykonalismy, ale skoro może zabraknac na życie to z czego ja to splace?! Mam nadzieje ze L. uda się jakos dorobic, zlapie jakies zlecenia poza etatem. Jest dobry w tym co robi ale nie wiem czy dzisiaj to wystarczy

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-02, 13:00   #4245
Anoula
Zakorzenienie

Ja tylko powiem dzień dobry, staram się Was czytać ale sesja się zbliża i kończę projekty, na komputerze się robią animacje, więc chodzi jakby mu się nie chciało, strasznie zwolnił i czasem nawet wizaz mi się włączyć nie chce.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:23   #4246
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Nemosek ten krok juz wykonalismy, ale skoro może zabraknac na życie to z czego ja to splace?! Mam nadzieje ze L. uda się jakos dorobic, zlapie jakies zlecenia poza etatem. Jest dobry w tym co robi ale nie wiem czy dzisiaj to wystarczy

Dzidzia! wierze że uda się! czasem bywa pod górkę, ale też jest z górki! chwilowy kryzys zobaczysz.. cały czas wierze że będzie dobrze! Wy tez musicie a póki co to trzymam mocno kciuki za Was, oby wszystko poszło po waszej myśli, a na pewno tak będzie!
Stary 2013-06-02, 13:39   #4247
domii29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miki za spotkanie rodziców

Dzidzia głowa do góry, teraz jest źle żeby za chwile było dobrze

Budowniczka trzymaj się ! napewno wszystko będzie dobrze

Ja wpadłam się tylko zameldować i uciekam do Rzeszowa na małe zakupy
Miłego dnia !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:45   #4248
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nie Rybko. Chwilowy kryzys to mielismy przez ostatnie 2 lata. Zylismy od 1 do 1, czasem nawet nie. Teraz wisimy skarbowce kilkanascie tysiecy, a sami nie zobaczylismy ani grosza. To jest gorsze niz najgorszy koszmar. Nie mamy ani na rachunki ani na chleb w najblizszym miesiacu, a gdzie cala reszta.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-02, 14:18   #4249
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:

Obyscie szybko spod tego muru..

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

KtosIULA gratuluję udanych zakupków.

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-02, 14:46   #4250
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Fakt i jeszcze dzieci

Też będę

Migreny współczuję, a jutro powodzenia życzę. Ciekawe czy mogrena nie może mieć zwiąkzu ze stresem?

A one smakują tak jak chipsy? Bo tez się tak w ustroniu koło nich kręciłam, ale stwierdziłam w końcu że za kilka chipsów trochę z ceną przesadzają, no ale jak tak o nich piszesz, to czuję że przegapiłam coś fajnego. No nic w takim razie na parapetówce będę na 1000%

Paulina miłego odpoczynku

Anoula fajnie, że rodzicom pasuje takie dobre dla Was rozwiązanie. Zwykle to ludzie z wiekiem nie chcą zmieniać miejsca zamieszkania. A w pracy co taka masakra? No i demotywator za serce chwyta
Niee, one są chrupiące, ale w środku maja ten taki jakby frytkowy miąższ
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale mialam sobotę w biegu... na szczęście kupiliśmy piękne meble i jestem cała w skowronkach.
I nasz bąbel zyskał prezent na dzień dziecka, jak zrobię foty to wrzucę. Miałam już nic nie kupować przed poznaniem płci, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać....

Ojjj biedaku, chyba się nieźle zmuliłaś. A kopniaczków się doczekasz na dniach coś tak czuję! Nie martw się

Trzymam kciuki rękami i nogami. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Daj znać co u Ciebie budowniczko.

Mieszkanko jest boskie, mam nadzieję, że się tam niedługo zadomowicie

Wspólczuje tej migreny... oby więcej nie przylazła bo to musi być coś strasznego.
No i trzymam kciuki za dzisiejsze spotkanie, na pewno bedzie fajnie!
też mam nadzieję, baardzo wielką. Ale musimy wziąć kredytaby pospłacać kredyty inne. Jakoś musimy pokombinować
Cytat:
żymlok to taka inna kaszanka, nie ma kaszy a jest bułka i to na śląsku jest znane ale może gdzie indziej tez jest w srzedaży..
Ja bardzo lubię

hahaha, no faktycznie

nigdy nie jadłam, dobre? to jakiś specjalny przepis jest? bo nawet mam oliwe to mogę zrobić, bo smaka mi narobiłas

za poznanie rodziców
Ryba, myślę, ze jak fajnie potniesz ziemniaka w plasterki i wrzucisz na rozgrzany olej to zrobisz. Ja mam frytkownicę, więc zrobię w Na to papryka i 7 zł oszczędzone.
Cytat:
Cytat:
Nie Rybko. Chwilowy kryzys to mielismy przez ostatnie 2 lata. Zylismy od 1 do 1, czasem nawet nie. Teraz wisimy skarbowce kilkanascie tysiecy, a sami nie zobaczylismy ani grosza. To jest gorsze niz najgorszy koszmar. Nie mamy ani na rachunki ani na chleb w najblizszym miesiacu, a gdzie cala reszta.
tego się obawiam prowadząc własną firmę.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 14:47   #4251
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ALE NIE MOŻE BYĆ CAŁY CZAS ŹLE I POD GÓRĘ. w końcu nastaną lepsze czasy. Miałam tak samo przez 3 lata, w pewnym momencie oboje byliśmy bez pracy, z długami.. dzisiaj może nie jest najlepiej, ale oboje mamy pracę, udaje nam się jakoś żyć, a też myślałam że to koniec. u Was też się poprawi, musi!! Jak będziesz mówiła że na pewno nie dacie rady to faktycznie nie dacie. Myśl pozytywnie ( wiem ciażko.. mi też było, ale pomogło ) i już niebawem sytuacja się odwróci ! Teraz najważniejsze jest abyście tą Skarbówkę 'pokonali' co by Wam w Papierach nie namieszała i Życiu.. a rodzina na pewno zrozumie w jakiej sytuacji się znaleźliście i zapewne pomoże jak będzie mogła. Ważne abyście się nie załamywali!!
Stary 2013-06-02, 14:50   #4252
maomami
Wtajemniczenie

Dzidzia trzymam mocno kciuki żeby prędzej czy później sytuacja się chociaż unormowała, a z czasem musi być dobrze!!! Tyko musicie w to wierzyć. Skoro Tż jest dobry w tym co robi, głowę ma na karku to uda Wam się pokonać przeciwności!!!

A ja jestem trochę zła na mojego męża bo chciałam żebyśmy wybrali jakiś wzór literek tych drewnianych a on mi nagle oświadczył że jemu się takie coś nie podoba

Stary 2013-06-02, 15:05   #4253
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzidzia trzymam mocno kciuki żeby prędzej czy później sytuacja się chociaż unormowała, a z czasem musi być dobrze!!! Tyko musicie w to wierzyć. Skoro Tż jest dobry w tym co robi, głowę ma na karku to uda Wam się pokonać przeciwności!!!

A ja jestem trochę zła na mojego męża bo chciałam żebyśmy wybrali jakiś wzór literek tych drewnianych a on mi nagle oświadczył że jemu się takie coś nie podoba

Ci nasi mężowie to jacyś dziwni są, imiona im się nie podobają, napisy też nie, Ubranka też nie mój to stwierdził że jeden kocyk starczy, będzie przekładał z wózka do łóżeczka..... i też mam problem tutaj :P
Stary 2013-06-02, 15:17   #4254
maomami
Wtajemniczenie

Powiedział mi że jak chce to mogę sobie zamówić, ale sama sobie muszę wybrać bo jemu się to nie podoba i nie będzie wybierał, póki co pierwsza rzecz przy której spotykam się z oporem ;/

Idę się położyć bo od dwóch dni mnie kręgosłup boli

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-06-02 o 15:21
Stary 2013-06-02, 15:27   #4255
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Niee, one są chrupiące, ale w środku maja ten taki jakby frytkowy miąższ

też mam nadzieję, baardzo wielką. Ale musimy wziąć kredytaby pospłacać kredyty inne. Jakoś musimy pokombinować

Ryba, myślę, ze jak fajnie potniesz ziemniaka w plasterki i wrzucisz na rozgrzany olej to zrobisz. Ja mam frytkownicę, więc zrobię w Na to papryka i 7 zł oszczędzone.

tego się obawiam prowadząc własną firmę.
Mniam, to daj znac jak Ci wyszło we frytownicy, to też wrzucę i jakiej grugości oni tną te plasterki, bo po upieczeniu to cieniusio to wyglądało.

Dzidzia a jeszcze kilka dni temu pisałaś, ze po rozmowie ok, ze facet powoli ale się zdeklarowął wywiązać, coś się zmieniło? dowiedzieliście się czegoś? czy tylko masz takie czarne mysli,że nie zapłaci?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-02, 15:52   #4256
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
....

Dzidzia a jeszcze kilka dni temu pisałaś, ze po rozmowie ok, ze facet powoli ale się zdeklarowął wywiązać, coś się zmieniło? dowiedzieliście się czegoś? czy tylko masz takie czarne mysli,że nie zapłaci?
Termin wpłaty minął, byliśmy nawet z nim w banku, ale okazało się, że nie ma tych pieniędzy. I nie będzie miał, bo w międzyczasie miała zakończyć się rozprawa na mocy której komornik miał odebrać dla niego różne wartości w kwocie ok. ćwierć miliona złotych. A na rozprawie się okazało, że prokurator jest opieszały i przy najlepszych wiatrach to potrwa co najmniej 3-4 miesiące. Albo i więcej. A my nie mamy z czego żyć. I na co czekać.

Chcemy sprzedać faktury windykacji. Choćby za połowę wartości.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-02, 15:56   #4257
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Termin wpłaty minął, byliśmy nawet z nim w banku, ale okazało się, że nie ma tych pieniędzy. I nie będzie miał, bo w międzyczasie miała zakończyć się rozprawa na mocy której komornik miał odebrać dla niego różne wartości w kwocie ok. ćwierć miliona złotych. A na rozprawie się okazało, że prokurator jest opieszały i przy najlepszych wiatrach to potrwa co najmniej 3-4 miesiące. Albo i więcej. A my nie mamy z czego żyć. I na co czekać.

No to faktycznie mało wsesoło. Trzymam za Was kciuki

BlackRose a jak Ty się czujesz?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-02, 16:27   #4258
Mya1989
Zakorzenienie

Jezusie, ale nudy w pracy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 16:36   #4259
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

jak macie możliwość to tak zrócie, przeliczcie wszystko jak finansowo to wygląda i wtedy wiecie na czym stoicie. A jeżeli macie taką możliwość i w tej chwili jest to jednak jedyna deska ratunku to nie ma co patrzec. Poza tym firmy windykacyjne umieją ściągać dlugi, odsetki u nich są olbrzymie.. więc z chęcią wezmą i wasze faktury a poza tym nie będziecie dłużni Skarbówce, u nich jest przechlapane mieć dług..
Stary 2013-06-02, 16:48   #4260
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
jak macie możliwość to tak zrócie, przeliczcie wszystko jak finansowo to wygląda i wtedy wiecie na czym stoicie. A jeżeli macie taką możliwość i w tej chwili jest to jednak jedyna deska ratunku to nie ma co patrzec. Poza tym firmy windykacyjne umieją ściągać dlugi, odsetki u nich są olbrzymie.. więc z chęcią wezmą i wasze faktury a poza tym nie będziecie dłużni Skarbówce, u nich jest przechlapane mieć dług..
Na Skarbówkę i życie pożyczyła nam rodzina. A szukać będziemy takiej firmy, która oceni sytuację dłużnika i kupi od nas faktury za gotówkę (jest takich mnóstwo), a dalej niech się dzieje co chce. Nas to nie obchodzi. Skończyło się sympatyzowanie i szczere chęci. Oszustwo to oszustwo.

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości