|
|
#1561 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
niby każdy organizm i ciaza jest inna, ale dobrze wiedziec, że są przypadki które nie stanowią problemu ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ja nie dostałam żadnych leków, żadnego nakazu lezenia, zakazu seksu czy czegokolwiek. Plamienie trwało dobę i nie wróciło.
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
PawMaj13 - widzę, ze mamy coraz wiecej ze doba wspólnego, bo podpisuje sie obiema rekami i nogami pod kazdym słowem ktore napisalas!!
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Na pogotowiu byłam w piątek bo plamiłam mocniej. Sprawdzili, że z pęcherzykiem i maleństwem wszystko w porządku, serduszko bije i nie krwawię stale. Uspokoili i wysłali do domu. Wczoraj za to właśnie pojawił się ten lekki ból (no, ból to za duże słowo...) i lekko brązowy śluz. Dziś jest podobnie. Tak naprawdę, gdybym nie była przewrażliwiona przez piątek mogłabym w ogóle nie zwrócić uwagi.
|
|
|
|
#1565 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Jakiegoś porządnego lekarza masz. Z tego co się orientuje większość przy jakimkolwiek plamienit od razu przepisuje luteiny tudzież inne. Co jeszcze bardziej martwi, bo kobieta myśli, że dzieje się coś bardzo złego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() Swoją droga mam wrażenie, że kiedyś nikt nie słyszał o plamieniach ani innych krwawieniach w ciąży. Przynajmniej nie mówiło się o tym tak często Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1566 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
PawMaj13- dzięki za mądre słowa i wsparcie. Masz absolutną rację- tak to właśnie niestety wszystko działa. Jak byłam na skraju załamania, pisałam do niego, mówiłam jak się czuję, miał to gdzieś, nie odzywał się do mnie przez trzy dni, ale jak zobaczył że i ja go już nie proszę i milczę to zapaliła mu się chyba czerwona lampka, że chyba jednak sobie zaczęłam radzić, wiec tak to nie może być..i w tym dopiero momencie okazał chęci do pogodzenia. Ale dla mnie (i chyba to nie dziwne) staje się obcym emocjonalnie człowiekiem, gdyż gdy go najbardziej potrzebowałam jego nie było.. Zobaczymy jak to się dalej wszystko potoczy, już nie chce zaśmiecać publicznego forum swoimi rozterkami, bo mogłabym chyba elaborat napisac o tym, a to w końcu wątek o przeżywaniu radości.
|
|
|
|
#1567 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Do lekarza też pójdę w sumie po to, aby wiedział na bieżąco, co jest grane bo lepiej pójść kilka razy więcej niż o raz za mało. Kiedyś to się w ogóle do ciąży podchodziło spokojniej. Może dlatego, że teraz kobiety generalnie zachodzą w późniejszym wieku i mają mniej czasu zanim nie wejdą w wiek gdzie wzrasta ryzyko wad genetycznych płodu. Więc chcą aby wszystko było super od początku do końca (szczególnie jak już się udało po kilku latach starań). Stąd ta cała panika. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1568 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesze sie, ze ciut wsparlam, polecam sie na przyszlosc, jak nie na forum, to na privie powodzeniaA wątek jest po to, zeby sie dzielić tym co dotyka nas, przyszle mamcie, niekoniecznie sa to zawsze ochy i achy
|
||
|
|
|
#1569 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mdłości są ale już nie przez cały dzień, słabo mi nadal ale z dnia na dzień mogę jeść coraz więcej i siły wracają i od 3 dni nie było żadnych wymiotów
|
|
#1570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się, że Ci lepiej.
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
W czwartek muszę jakoś dotrzeć na uczelnię po wpisy...więc mam nadzieję, że faktycznie to samopoczucie z dnia na dzień będzie lepsze
|
#1572 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Lepiej sprawdzic co to. Ale mysle,ze cos takiego moze sie zdarzyc i nie bedzie to nic zlego. Moze tez tak byc np po badaniu ginekologicznym. Ja mialam plamienia tylko na koncu ciazy po masazu szyjki przez polozna,ale bylam uprzedzona,ze tak poze byc.
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
dzisiaj spałam do 13 i chyba przespałam mdłości bo czuje się świetnie, zjadłam boczek plus ciasto z jabłkami, pychotacoś pisałyście o urokach aż sobie wymalowałam paznokcie na czerwono ![]() denerwuje mnie moja bratowa.... ma ok 40 lat, nie ma dzieci z tego względu, że nie chciała, (brat ma z poprzedniego małżeństwa) jeszcze jakiś czas temu jak ja jeszcze nie byłam w ciąży to się pytała czy ja planuje, oczywiście wielka moja przyjaciółka, powiedziałam, że tak jak najbardziej to az na mnie naskoczyła, że ja mam jeszcze czas, że po co babrać się w pieluchy i takie tam inne niefajne rzeczy, teraz jak dowiedziała się, że jestem w ciąży nawet się do mnie nie odezwie, ponoć nawet rozpowiada, że po co ja się ciesze skoro to dopiero wczesna ciaża i jeszcze nigdy nic nie wiadomo..... ![]() już mam wroga w rodzinie.... czasem nie rozumie ludzi.... dziewczyny jak to jest z becikowym ? trzeba odbyc wizyte do 10 tc a pod koniec lekarz jakiś formularz wypelnia ? u mnie deszczowo znowu |
|
|
|
#1574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj się co do becikowego, dokładnie należy się zgłosić do lekarza do 10tc, mieć przynajmniej 1 badanie na trymestr, a na końcu lekarz wypisuje pisemko do mopsu
|
|
#1575 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Dziwne podejście bratowej... rozumiem,że ktoś może nie chcieć mieć dzieci,ale zniechęcać do tego innych czy mówić przykre rzeczy ![]() To jak to jest w Polsce jak kobieta nie pójdzie do gina przed 10 tyg to nie dostanie becikowego?? Czasem zdarzają się sytuacje przecież,że długo nie wie się o ciąży. Dziwne to.
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zgłaszam że nie będzie mnie tydzień - lecę dziś na wakacje wypoczywać
![]() Czujcie się dobrze! Pozdrawiam |
|
|
|
#1577 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też znaczne zmniejszenie mdłości i wzrost apetytu. Aż się boję, bo zaczynam podjadać. I powodzenia we czwartek. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1578 |
|
Raczkowanie
|
tak czuje, że mi zazdrości ale mimo wszystko to jest takie przykre i dziwne zachowanie wobec mnie, jak tylko mój brat jej powiedział, że jestem w ciąży to ponoc nawet przez trochę do niego się nie oddzywała.... jeszcze jakies głupie teksty gdzies do ciotki puszczala ze ona jest przecież starsza ode mnie (ja mam 25 ona 40) i w kwestiach małżeńskich powinnam jej się wszystko radzić.... no myślałam, że z krzesła spadne.... jeszcze trochę i zaczne podejrzewać ze ona ma cos z głowa nie tak
|
|
|
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Przyjemności! Miłego wypoczynku
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kartony TŻ od razu wyrzuca, za to on się denerwuje na zostawiane przeze mnie kubki i talerzyki po śniadaniu czy kolacji A ja z kolei na niego o to, że przeważnie zostawia naczynia na zmywarce zamiast od razu włożyć do środka - za każdym razem mu tłumacze, że tak zmywarka nie działa, że nie umyje naczyń położonych na niej Nie uważam natomiast, żeby to były powody do kłótni czy robienia afery.Wydaje mi się, że to on lepiej utrzymuje porządek niż ja Nie ma problemów z wysprzątaniem łazienki, odkurzeniem mieszkania, umyciem okien czy podłóg. Śmieci on wyrzuca, zakupy też robi. No ale też to wynika z tego, że jest nauczycielem i ma dużo czasu (ja w domu jestem 16.30-17, czasem później) i nie wyobrażam sobie, żeby nic przez ten czas nie zrobił Ogólnie dogadujemy się świetnie, mieszka nam się razem rewelacyjnie, mimo, że taka naprawdę nie znamy się długo (niecałe 2,5 roku) i nie mieszaliśmy razem przed ślubem.
|
|
#1583 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja tez, ja tez
ale tylko paznokcie u stop, u rąk w moim przypadku to nie ma sensu, bo nie lubie miec kolorowych paznokci w pracy i wieczorem musiałabym je zmyc. Zreszta dzisiaj w ogóle zrobiłam sobie dzien dbania o ciało: depilacje, peelingi, maski itd ![]() Cytat:
Cytat:
chyba wlasnie przez to, ze nie daje sobie wejść na głowę
|
|
#1584 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj się nią zupełnie-jak ktoś głupi to już na to nic nie pomoże. Cytat:
![]() A mnie właśnie wnerwiła teściowa... przy szła dosłownie na 15 minut i zdążyła mnie wyprowadzić z równowagi.
|
|
#1585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiesz co już próbował z nią ostrzej rozmawiać i do mnie po tym robiła się milutka, za to mój brat w domu ma potem jazdy, że az mi go szkoda
|
|
|
|
|
#1586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak Wam już wcześniej wspominałam moja mama w ogóle się nie interesuje moją ciążą. Byłam u niej kilka razy od kiedy się podzieliłam dobrą nowiną i nawet nie zapytała jak się czuję, na jakim etapie ciąży jestem etc. Dziś moja siostra napisała mi na skype dwa super newsy ku pokrzepieniu serca: -Czesi chcą odblokować tamy zbiorników retencyjnych, co może wiązać się z wylaniem Odry (mieszkam blisko rzeki, co prawda mam ubezpieczony dom) -Moja mama podobno zapytała ją czy ja naprawdę jestem w ciąży czy tylko tak gadam; zaznaczam podobno, gdyż znam moją siostrę i opowiada nieraz historie wyssane z palca Na koniec mi napisała :" sorry, nie chciałam cie zdenerwować, po prostu sama w końcu śmiechem parsknęłam i dlatego chciałam sie podzielić" Nie wiem co ją tak rozbawiło ![]() To moja pierwsza ciąża i wcześniej nie staraliśmy się o dziecko. Niezależnie czy to prawda czy nie, przykre jest to, że ona mam wrażenie specjalnie mi chce sprawiać przykrość, bo wiem, że głupia nie jest.
|
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktos widzial czeresnie w sklepach?
|
|
|
|
#1588 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na drzewie, ale jeszcze zielone
|
#1590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

niby każdy organizm i ciaza jest inna, ale dobrze wiedziec, że są przypadki które nie stanowią problemu

mdłości są ale już nie przez cały dzień, słabo mi nadal ale z dnia na dzień mogę jeść coraz więcej i siły wracają i od 3 dni nie było żadnych wymiotów

ja panikara chcialam od razu do szpitala, ale przeczekałam i dziś jest ok. Ale do lekarza chyba pojadę jutro nie będę czekać do końca tygodnia. Boje się strasznie.

gdzieś tam trochę piersi bolą. I sen. Ale tak w porzadku gdyby nie te męczące nudności.
przy szła dosłownie na 15 minut i zdążyła mnie wyprowadzić z równowagi.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)