Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 13:08   #1561
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja miałam dokładnie taka sama sytuacje, tyle ze następnego dnia miałam planowa wizytę. Lekarka zrobiła szybkie usg - zarodek i łozysko były w porzadku, wiec powiedziała, zeby zupełnie sie tym nie przejmować.
Pocieszyłas mnie trochę niby każdy organizm i ciaza jest inna, ale dobrze wiedziec, że są przypadki które nie stanowią problemu

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, pozytywne myślenie to podstawa. Ja też się postaram na jutro na wizytę wcisnąć, bo drugi dzień mnie lekko podbrzusze pobolewa (nie cały czas ale zauważalnie często) no i dalej śluz lekko brązowy.
A lekarz zalecił Ci no-spe? Niektórzy nawet przepisuja zapobiegawczo. A może jedź na pogotowie? Dobrze, że to plamienie brązowe a nie nic gorszego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-02, 13:10   #1562
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Pocieszyłas mnie trochę niby każdy organizm i ciaza jest inna, ale dobrze wiedziec, że są przypadki które nie stanowią problemu
.
Ja nie dostałam żadnych leków, żadnego nakazu lezenia, zakazu seksu czy czegokolwiek. Plamienie trwało dobę i nie wróciło.
Stary 2013-06-02, 13:12   #1563
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

PawMaj13 - widzę, ze mamy coraz wiecej ze doba wspólnego, bo podpisuje sie obiema rekami i nogami pod kazdym słowem ktore napisalas!!
Stary 2013-06-02, 13:14   #1564
Switezianka_23
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
A lekarz zalecił Ci no-spe? Niektórzy nawet przepisuja zapobiegawczo. A może jedź na pogotowie? Dobrze, że to plamienie brązowe a nie nic gorszego.

Na pogotowiu byłam w piątek bo plamiłam mocniej. Sprawdzili, że z pęcherzykiem i maleństwem wszystko w porządku, serduszko bije i nie krwawię stale. Uspokoili i wysłali do domu. Wczoraj za to właśnie pojawił się ten lekki ból (no, ból to za duże słowo...) i lekko brązowy śluz. Dziś jest podobnie. Tak naprawdę, gdybym nie była przewrażliwiona przez piątek mogłabym w ogóle nie zwrócić uwagi.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:19   #1565
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja nie dostałam żadnych leków, żadnego nakazu lezenia, zakazu seksu czy czegokolwiek. Plamienie trwało dobę i nie wróciło.
No to u mnie pojawilo się wieczorem tuż po. Teraz już nic nie ma. Ale jednak nastraszyć potrafi nawet takie plamienie.
Jakiegoś porządnego lekarza masz. Z tego co się orientuje większość przy jakimkolwiek plamienit od razu przepisuje luteiny tudzież inne. Co jeszcze bardziej martwi, bo kobieta myśli, że dzieje się coś bardzo złego.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Na pogotowiu byłam w piątek bo plamiłam mocniej. Sprawdzili, że z pęcherzykiem i maleństwem wszystko w porządku, serduszko bije i nie krwawię stale. Uspokoili i wysłali do domu. Wczoraj za to właśnie pojawił się ten lekki ból (no, ból to za duże słowo...) i lekko brązowy śluz. Dziś jest podobnie. Tak naprawdę, gdybym nie była przewrażliwiona przez piątek mogłabym w ogóle nie zwrócić uwagi.
To dobrze, że wszystko w porzadku. To pewnie to plamienie teraz to kwestia oczyszczenia z tego co zostało. Jak serduszko bije to trzeba być spokojnym
Swoją droga mam wrażenie, że kiedyś nikt nie słyszał o plamieniach ani innych krwawieniach w ciąży. Przynajmniej nie mówiło się o tym tak często

Stary 2013-06-02, 13:22   #1566
wiola2114
Przyczajenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

PawMaj13- dzięki za mądre słowa i wsparcie. Masz absolutną rację- tak to właśnie niestety wszystko działa. Jak byłam na skraju załamania, pisałam do niego, mówiłam jak się czuję, miał to gdzieś, nie odzywał się do mnie przez trzy dni, ale jak zobaczył że i ja go już nie proszę i milczę to zapaliła mu się chyba czerwona lampka, że chyba jednak sobie zaczęłam radzić, wiec tak to nie może być..i w tym dopiero momencie okazał chęci do pogodzenia. Ale dla mnie (i chyba to nie dziwne) staje się obcym emocjonalnie człowiekiem, gdyż gdy go najbardziej potrzebowałam jego nie było.. Zobaczymy jak to się dalej wszystko potoczy, już nie chce zaśmiecać publicznego forum swoimi rozterkami, bo mogłabym chyba elaborat napisac o tym, a to w końcu wątek o przeżywaniu radości.
wiola2114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:27   #1567
Switezianka_23
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:

To dobrze, że wszystko w porzadku. To pewnie to plamienie teraz to kwestia oczyszczenia z tego co zostało. Jak serduszko bije to trzeba być spokojnym
Swoją droga mam wrażenie, że kiedyś nikt nie słyszał o plamieniach ani innych krwawieniach w ciąży. Przynajmniej nie mówiło się o tym tak często

Dlatego właśnie siedzę spokojnie w domu a nie na pogotowiu Do lekarza też pójdę w sumie po to, aby wiedział na bieżąco, co jest grane bo lepiej pójść kilka razy więcej niż o raz za mało.

Kiedyś to się w ogóle do ciąży podchodziło spokojniej. Może dlatego, że teraz kobiety generalnie zachodzą w późniejszym wieku i mają mniej czasu zanim nie wejdą w wiek gdzie wzrasta ryzyko wad genetycznych płodu. Więc chcą aby wszystko było super od początku do końca (szczególnie jak już się udało po kilku latach starań). Stąd ta cała panika.
Stary 2013-06-02, 13:33   #1568
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
PawMaj13 - widzę, ze mamy coraz wiecej ze doba wspólnego, bo podpisuje sie obiema rekami i nogami pod kazdym słowem ktore napisalas!!
To mile, dziekuje

Cytat:
Napisane przez wiola2114 Pokaż wiadomość
PawMaj13- dzięki za mądre słowa i wsparcie. Masz absolutną rację- tak to właśnie niestety wszystko działa. Jak byłam na skraju załamania, pisałam do niego, mówiłam jak się czuję, miał to gdzieś, nie odzywał się do mnie przez trzy dni, ale jak zobaczył że i ja go już nie proszę i milczę to zapaliła mu się chyba czerwona lampka, że chyba jednak sobie zaczęłam radzić, wiec tak to nie może być..i w tym dopiero momencie okazał chęci do pogodzenia. Ale dla mnie (i chyba to nie dziwne) staje się obcym emocjonalnie człowiekiem, gdyż gdy go najbardziej potrzebowałam jego nie było.. Zobaczymy jak to się dalej wszystko potoczy, już nie chce zaśmiecać publicznego forum swoimi rozterkami, bo mogłabym chyba elaborat napisac o tym, a to w końcu wątek o przeżywaniu radości.
Bo kochane dziewczyny, kazda sytuacja moze byc przedstawna na conajmniej kilka roznych sposobow, a ludzie bardziej cenia to co maja, ale moga stracic, niz zabiegac o to, zeby zdobyc cos nowego, lub starac sie o to, co jest ich i w ich mniemaniu zawsze ich bedzie. Wiec musisz mu uswiadomic wartosc strat, jakie poniesie wypijajac sie na Ciebie tylkiem, a nie obietnicą zysków jakie osiagnie angazujac sie w zwiazek. Datego to Ty w dwupaku jestescie wartoscia sama w sobie i tak musisz o sobie myslec, i taką siebie mu pokazywać, ktora teraz jest dla niego dostepna, ale wystarczy jeden falszywy ruch, zeby mogl o Was zapomniec. Sztuka perswazji w absolutnych podstawach. Ale nie zawsze skuteczna, on chociaz troche tej wartości musi w Tobie dostrzegać, skoro mu sie lampka czerwona zapalila, to jest nadzieja
Ciesze sie, ze ciut wsparlam, polecam sie na przyszlosc, jak nie na forum, to na privie powodzenia

A wątek jest po to, zeby sie dzielić tym co dotyka nas, przyszle mamcie, niekoniecznie sa to zawsze ochy i achy
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:35   #1569
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hi hi,tu mnie masz
No jego też pewne rzeczy wkurzały.
I po prawie 12 latach razem niektóre jeszcze wkurzają.
W niektórych sprawach poszliśmy na kompromis,a na inne machnęliśmy ręką. Bo nie tak łatwo jednak zmienić swoje przyzwyczajenia.
Ja do sypialni wstawiłam 2 kosz na brudną bieliznę-pomogło na skarpetki ale z tymi pustymi opakowaniami po napojach nie wiem jak walczyć jak któregoś razu odpuściłam i chciałam sprawdzić kiedy zaczną mu przeszkadzać to zaczynało brakować miejsca na blacie

Cytat:
U nas jest dokładnie tak samo, pewne rzeczy z czasem sie same 'rozwiązały' a inne nie są na tyle ważne zeby jeszcze o nich rozmawiać (a co dopiero sie kłócić!)

A pisałyście o porozrzucanych skarpetkach... Hmmm mój Tż jest chyba jakiś inny, bo nigdy nie znalazłam jego skarpetek ani żadnych innych części garderoby (zawsze są poskladane w szafie albo w koszu na brudy), za to ja... to chyba ja jestem facetem w tym związku, tylko ze zamiast ze skarpetkami to mam problem ze stanikami wieszam je na klamkach, kaloryferze, gdzie tylko znajdę jakieś miejsce, gdzie da sie go zawiesić, to juz je zajmuje, a potem Tż chodzi i je zbiera po całym domu, ładnie składa i układa w mojej szufladzie - prawda ze trafiłam na idealnego faceta?
Wow...to masz z nim dobrze
Cytat:
Lepiej powiedzcie jak się czujecie? Bo mi z dnia na dzień jest coraz słabiej rano. Dziś tak mi się zakręciło w głowie w łazience, że biegiem wróciłam do łóżka. Dobrze, że po śniadaniu i kawie przechodzi.
Ja powiem tak-dziś na pewno jest lepiej niż było jeszcze w 8 tygodniu mdłości są ale już nie przez cały dzień, słabo mi nadal ale z dnia na dzień mogę jeść coraz więcej i siły wracają i od 3 dni nie było żadnych wymiotów widzę światełko w tunelu
Stary 2013-06-02, 13:42   #1570
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja powiem tak-dziś na pewno jest lepiej niż było jeszcze w 8 tygodniu mdłości są ale już nie przez cały dzień, słabo mi nadal ale z dnia na dzień mogę jeść coraz więcej i siły wracają i od 3 dni nie było żadnych wymiotów widzę światełko w tunelu
Super Cieszę się, że Ci lepiej.
Stary 2013-06-02, 13:46   #1571
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Super Cieszę się, że Ci lepiej.
W czwartek muszę jakoś dotrzeć na uczelnię po wpisy...więc mam nadzieję, że faktycznie to samopoczucie z dnia na dzień będzie lepsze
Stary 2013-06-02, 13:53   #1572
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Lepiej powiedzcie jak się czujecie? Bo mi z dnia na dzień jest coraz słabiej rano. Dziś tak mi się zakręciło w głowie w łazience, że biegiem wróciłam do łóżka. Dobrze, że po śniadaniu i kawie przechodzi.
U mnie jest generalnie dobrze,troche szybciej sie mecze. Najgorsze sa te zmienne nastroje.

Cytat:
I wczoraj się bardzo przestraszyłam , bo przytulaliśmy się z mężem i po wszystkim pojawiło się lekkie brązowe plamienie ja panikara chcialam od razu do szpitala, ale przeczekałam i dziś jest ok. Ale do lekarza chyba pojadę jutro nie będę czekać do końca tygodnia. Boje się strasznie.

Lepiej sprawdzic co to. Ale mysle,ze cos takiego moze sie zdarzyc i nie bedzie to nic zlego. Moze tez tak byc np po badaniu ginekologicznym. Ja mialam plamienia tylko na koncu ciazy po masazu szyjki przez polozna,ale bylam uprzedzona,ze tak poze byc.
Stary 2013-06-02, 14:47   #1573
Messsuah
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

dzisiaj spałam do 13 i chyba przespałam mdłości bo czuje się świetnie, zjadłam boczek plus ciasto z jabłkami, pychota

coś pisałyście o urokach aż sobie wymalowałam paznokcie na czerwono

denerwuje mnie moja bratowa.... ma ok 40 lat, nie ma dzieci z tego względu, że nie chciała, (brat ma z poprzedniego małżeństwa) jeszcze jakiś czas temu jak ja jeszcze nie byłam w ciąży to się pytała czy ja planuje, oczywiście wielka moja przyjaciółka, powiedziałam, że tak jak najbardziej to az na mnie naskoczyła, że ja mam jeszcze czas, że po co babrać się w pieluchy i takie tam inne niefajne rzeczy, teraz jak dowiedziała się, że jestem w ciąży nawet się do mnie nie odezwie, ponoć nawet rozpowiada, że po co ja się ciesze skoro to dopiero wczesna ciaża i jeszcze nigdy nic nie wiadomo.....
już mam wroga w rodzinie.... czasem nie rozumie ludzi....

dziewczyny jak to jest z becikowym ? trzeba odbyc wizyte do 10 tc a pod koniec lekarz jakiś formularz wypelnia ?

u mnie deszczowo znowu
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 14:53   #1574
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

dzisiaj spałam do 13 i chyba przespałam mdłości bo czuje się świetnie, zjadłam boczek plus ciasto z jabłkami, pychota

denerwuje mnie moja bratowa.... ma ok 40 lat, nie ma dzieci z tego względu, że nie chciała, (brat ma z poprzedniego małżeństwa) jeszcze jakiś czas temu jak ja jeszcze nie byłam w ciąży to się pytała czy ja planuje, oczywiście wielka moja przyjaciółka, powiedziałam, że tak jak najbardziej to az na mnie naskoczyła, że ja mam jeszcze czas, że po co babrać się w pieluchy i takie tam inne niefajne rzeczy, teraz jak dowiedziała się, że jestem w ciąży nawet się do mnie nie odezwie, ponoć nawet rozpowiada, że po co ja się ciesze skoro to dopiero wczesna ciaża i jeszcze nigdy nic nie wiadomo.....

dziewczyny jak to jest z becikowym ? trzeba odbyc wizyte do 10 tc a pod koniec lekarz jakiś formularz wypelnia ?

u mnie deszczowo znowu
zazdrosna baba, straciła swoją szansę, a teraz zawiści
nie przejmuj się
co do becikowego, dokładnie należy się zgłosić do lekarza do 10tc, mieć przynajmniej 1 badanie na trymestr, a na końcu lekarz wypisuje pisemko do mopsu
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:12   #1575
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Cześć dziewczyny!

u mnie deszczowo znowu
Ale,że razem ten boczek z ciastem?
Dziwne podejście bratowej... rozumiem,że ktoś może nie chcieć mieć dzieci,ale zniechęcać do tego innych czy mówić przykre rzeczy

To jak to jest w Polsce jak kobieta nie pójdzie do gina przed 10 tyg to nie dostanie becikowego?? Czasem zdarzają się sytuacje przecież,że długo nie wie się o ciąży. Dziwne to.
Stary 2013-06-02, 15:12   #1576
Malgos_12
Zakorzenienie

Dziewczyny zgłaszam że nie będzie mnie tydzień - lecę dziś na wakacje wypoczywać
Czujcie się dobrze!
Pozdrawiam
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:14   #1577
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Co rano mdłości, pojawiają się też w trakcie dnia - ale chociaż jeść już mogę gdzieś tam trochę piersi bolą. I sen. Ale tak w porzadku gdyby nie te męczące nudności.
I wczoraj się bardzo przestraszyłam , bo przytulaliśmy się z mężem i po wszystkim pojawiło się lekkie brązowe plamienie ja panikara chcialam od razu do szpitala, ale przeczekałam i dziś jest ok. Ale do lekarza chyba pojadę jutro nie będę czekać do końca tygodnia. Boje się strasznie.

Plamienie po przytulankach może być nieszkodliwe, w końcu narządy są dużo bardziej ukrwione i łatwo o powierzchowne urazy i otarcia. Ale jak masz tylko możliwość sprawdzić u lekarza i upewnić się, że wszystko w porządku to jedź.

Cytat:
Im dalej tym będzie lepiej U mnie też znaczne zmniejszenie mdłości i wzrost apetytu. Aż się boję, bo zaczynam podjadać. I powodzenia we czwartek.

Cytat:
Cześć dziewczyny!

u mnie deszczowo znowu
Bratowa prawdopodobnie Ci zazdrości, bo zrozumiała, że straciła swoją szansę na dzieci, nawet jeśli kiedyś jej się wydawało, że to przemyślana decyzja.
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:22   #1578
Messsuah
Raczkowanie

tak czuje, że mi zazdrości ale mimo wszystko to jest takie przykre i dziwne zachowanie wobec mnie, jak tylko mój brat jej powiedział, że jestem w ciąży to ponoc nawet przez trochę do niego się nie oddzywała.... jeszcze jakies głupie teksty gdzies do ciotki puszczala ze ona jest przecież starsza ode mnie (ja mam 25 ona 40) i w kwestiach małżeńskich powinnam jej się wszystko radzić.... no myślałam, że z krzesła spadne.... jeszcze trochę i zaczne podejrzewać ze ona ma cos z głowa nie tak
Stary 2013-06-02, 15:33   #1579
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
tak czuje, że mi zazdrości ale mimo wszystko to jest takie przykre i dziwne zachowanie wobec mnie, jak tylko mój brat jej powiedział, że jestem w ciąży to ponoc nawet przez trochę do niego się nie oddzywała.... jeszcze jakies głupie teksty gdzies do ciotki puszczala ze ona jest przecież starsza ode mnie (ja mam 25 ona 40) i w kwestiach małżeńskich powinnam jej się wszystko radzić.... no myślałam, że z krzesła spadne.... jeszcze trochę i zaczne podejrzewać ze ona ma cos z głowa nie tak
Ależ oczywiście, zazdrość w żaden sposób nie może usprawiedliwiać jej zachowania w stosunku do Ciebie, to są jej problemy, z którymi powinna sobie poradzić, jako dojrzała kobieta. A przynajmniej nie odreagowywać ich na Tobie. Poczekaj trochę, może się opamięta, a jak nie, to coż, ograniczenie kontaktów wyjdzie Ci tylko na zdrowie.
Stary 2013-06-02, 15:46   #1580
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
A z jakiej to niby okazji powinnaś się jej radzić? Dorosła jesteś i sama decydujesz czy i od kogo rady przyjmować. Tylko pamiętaj, że się nie możesz denerwować, więc szkoda czasu na takie głupoty.
Stary 2013-06-02, 15:52   #1581
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zgłaszam że nie będzie mnie tydzień - lecę dziś na wakacje wypoczywać
Czujcie się dobrze!
Pozdrawiam

Przyjemności!
Miłego wypoczynku
Stary 2013-06-02, 16:43   #1582
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do sypialni wstawiłam 2 kosz na brudną bieliznę-pomogło na skarpetki ale z tymi pustymi opakowaniami po napojach nie wiem jak walczyć jak któregoś razu odpuściłam i chciałam sprawdzić kiedy zaczną mu przeszkadzać to zaczynało brakować miejsca na blacie
Ze skarpetkami nigdy nie miałam problemu - po prysznicu czy kąpieli od razu lądują w koszu.
Kartony TŻ od razu wyrzuca, za to on się denerwuje na zostawiane przeze mnie kubki i talerzyki po śniadaniu czy kolacji A ja z kolei na niego o to, że przeważnie zostawia naczynia na zmywarce zamiast od razu włożyć do środka - za każdym razem mu tłumacze, że tak zmywarka nie działa, że nie umyje naczyń położonych na niej Nie uważam natomiast, żeby to były powody do kłótni czy robienia afery.

Wydaje mi się, że to on lepiej utrzymuje porządek niż ja Nie ma problemów z wysprzątaniem łazienki, odkurzeniem mieszkania, umyciem okien czy podłóg. Śmieci on wyrzuca, zakupy też robi. No ale też to wynika z tego, że jest nauczycielem i ma dużo czasu (ja w domu jestem 16.30-17, czasem później) i nie wyobrażam sobie, żeby nic przez ten czas nie zrobił

Ogólnie dogadujemy się świetnie, mieszka nam się razem rewelacyjnie, mimo, że taka naprawdę nie znamy się długo (niecałe 2,5 roku) i nie mieszaliśmy razem przed ślubem.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:12   #1583
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez, ja tez ale tylko paznokcie u stop, u rąk w moim przypadku to nie ma sensu, bo nie lubie miec kolorowych paznokci w pracy i wieczorem musiałabym je zmyc. Zreszta dzisiaj w ogóle zrobiłam sobie dzien dbania o ciało: depilacje, peelingi, maski itd

Cytat:
Czujcie się dobrze!
Pozdrawiam
Udanych wakacji!! odpoczywaj ile sie da i odezwij sie po powrocie

Cytat:
Ja to bym sie jej wprost spytała przy kolejnym takim głupim tekście, czy jest zazdrosna czy po prostu głupia? Ale ja mam dość niewyparzony język i w moje i Tż -ta rodzinie juz wiedza ze jak mam cos do powiedzenia, to powiem. Oczywiście nie chodzi o to ze kogoś atakuje to tak, sama z siebie, ale jak ktoś sie mnie czepia (tak jak Twoja bratowa) to usłyszy ode mnie co nieco. I wyobraz sobie, ze mimo takie charakterku i tak rodzina Tż - ta mnie bardzo lubi chyba wlasnie przez to, ze nie daje sobie wejść na głowę
Stary 2013-06-02, 17:29   #1584
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Czujcie się dobrze!
Pozdrawiam
Miłego wypoczynku
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Im dalej tym będzie lepiej U mnie też znaczne zmniejszenie mdłości i wzrost apetytu. Aż się boję, bo zaczynam podjadać. I powodzenia we czwartek.
Dziękuję
Cytat:
Jejku...ale tym babom to potrafi pod kopułą coś strzelić
Nie przejmuj się nią zupełnie-jak ktoś głupi to już na to nic nie pomoże.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ze skarpetkami nigdy nie miałam problemu - po prysznicu czy kąpieli od razu lądują w koszu.
Kartony TŻ od razu wyrzuca, za to on się denerwuje na zostawiane przeze mnie kubki i talerzyki po śniadaniu czy kolacji A ja z kolei na niego o to, że przeważnie zostawia naczynia na zmywarce zamiast od razu włożyć do środka - za każdym razem mu tłumacze, że tak zmywarka nie działa, że nie umyje naczyń położonych na niej
Ach taki wynalazek to byłoby cudo

A mnie właśnie wnerwiła teściowa...przy szła dosłownie na 15 minut i zdążyła mnie wyprowadzić z równowagi.
Stary 2013-06-02, 17:46   #1585
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez, ja tez ale tylko paznokcie u stop, u rąk w moim przypadku to nie ma sensu, bo nie lubie miec kolorowych paznokci w pracy i wieczorem musiałabym je zmyc. Zreszta dzisiaj w ogóle zrobiłam sobie dzien dbania o ciało: depilacje, peelingi, maski itd

Ja to bym sie jej wprost spytała przy kolejnym takim głupim tekście, czy jest zazdrosna czy po prostu głupia? Ale ja mam dość niewyparzony język i w moje i Tż -ta rodzinie juz wiedza ze jak mam cos do powiedzenia, to powiem. Oczywiście nie chodzi o to ze kogoś atakuje to tak, sama z siebie, ale jak ktoś sie mnie czepia (tak jak Twoja bratowa) to usłyszy ode mnie co nieco. I wyobraz sobie, ze mimo takie charakterku i tak rodzina Tż - ta mnie bardzo lubi chyba wlasnie przez to, ze nie daje sobie wejść na głowę
też dzisiaj mam dzień domowego SPA

wiesz co już próbował z nią ostrzej rozmawiać i do mnie po tym robiła się milutka, za to mój brat w domu ma potem jazdy, że az mi go szkoda
Stary 2013-06-02, 17:55   #1586
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:
A mnie właśnie wnerwiła teściowa...przy szła dosłownie na 15 minut i zdążyła mnie wyprowadzić z równowagi.
..a mnie po raz kolejny moja siostra

Jak Wam już wcześniej wspominałam moja mama w ogóle się nie interesuje moją ciążą. Byłam u niej kilka razy od kiedy się podzieliłam dobrą nowiną i nawet nie zapytała jak się czuję, na jakim etapie ciąży jestem etc.

Dziś moja siostra napisała mi na skype dwa super newsy ku pokrzepieniu serca:
-Czesi chcą odblokować tamy zbiorników retencyjnych, co może wiązać się z wylaniem Odry (mieszkam blisko rzeki, co prawda mam ubezpieczony dom)
-Moja mama podobno zapytała ją czy ja naprawdę jestem w ciąży czy tylko tak gadam; zaznaczam podobno, gdyż znam moją siostrę i opowiada nieraz historie wyssane z palca
Na koniec mi napisała :" sorry, nie chciałam cie zdenerwować, po prostu sama w końcu śmiechem parsknęłam i dlatego chciałam sie podzielić"

Nie wiem co ją tak rozbawiło
To moja pierwsza ciąża i wcześniej nie staraliśmy się o dziecko.

Niezależnie czy to prawda czy nie, przykre jest to, że ona mam wrażenie specjalnie mi chce sprawiać przykrość, bo wiem, że głupia nie jest.

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:09   #1587
Messsuah
Raczkowanie

Czy ktos widzial czeresnie w sklepach?
Stary 2013-06-02, 18:13   #1588
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Czy ktos widzial czeresnie w sklepach?
Ja się obżeram już od paru tygodni. Dzisiaj miałam takie pychowe wielkie i prawie czarne. Zapraszam do Szkocji na konsumpcję
Stary 2013-06-02, 18:13   #1589
aira
Raczkowanie

GG do aira

Ja mam na drzewie, ale jeszcze zielone

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 18:20   #1590
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja się obżeram już od paru tygodni. Dzisiaj miałam takie pychowe wielkie i prawie czarne. Zapraszam do Szkocji na konsumpcję
Oooo ale Ci dobrze, a ja mam takiego smaka na czeresnie, ale na targu u mnie nie ma ani w supermarketach czeresnie GMO a kiedy czeresnie powinny juz byc? pytam tak z ciekawosci bo sie na tym nie znam a wydaje mi sie ze w tamtym roku o tej porze juz byly, chyba ze przez dluga zime cos sie wstrzymalo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości