Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-02, 13:12   #4261
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Byłam na jarmarku twórczym (przypominam: w poszukiwaniu prezentu ślubnego), były tam takie pudełka jakich szukam, ale bez przedziałków na herbatę, z przedziałkami były jedynie do samodzielnego dekupażu, a że z dekupażu ja umiem co najwyżej kupę :P to nie mam nic. No, kupiłam kartkę jedynie, bardzo ładna, z "Pocałunkiem" Klimta, taka oryginalna (nie znoszę kartek z gołębiami:P). No i wracając kupiłam kilo truskawek za 10 zł, zjadłam już oczywiście miseczkę, osiągając przy tym prawie stan ekstazy, serio. Obecnie to lepsze niż seks...

I zabieram się za pisanie listy wyprawkowej.

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czy emolient jakis dla bobasow jest konieczny jak sie ma inne mydła zele i oliwki itp?:P
Nie, emolient to jak dziecko ma jakieś azs (atopowe zapalenie skóry) lub inne problemy skórne.
Oczywiście emolienty są super, ale są też drogie, więc na początek ja będę testowała normalne kosmetyki, a w razie w się sięgnie po to.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:24   #4262
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Dzień dobry,

widzę, że nie tylko ja miałam dziwną noc. Od 1 do 4 nie spałam, po prostu nie spałam, nie to że jakieś dolegliwości (oprócz zgagi).

Roxi, współczuje bólu biodra, przeszłam przez wrażenia że mi kość z panewki wylezie, ból mocny, teraz tego odczucia nie mam ale biodro jeszcze daje znac o sobie, i skurcze no i wykrecanie palców u nóg...

Dotkaaa, ja z kosmetyków stawiam na:
- dobrą oliwkę dla dzieci Topfer, ktora raz na jakiś czas będę też dodawać do kąpieli,
- mydło marsylskie zamiast płynów do kąpieli,
- krem z filtrem ecocosmetics 45 filtr,
- krem do buźki Topfer,
- mąka ziemniaczana zamiast pudrów i zasypek,
- linomag zielony i cynkowy,
- sól fizjo do oczek,
- chyba octenistept do pępuszka,
- woda do noska disnemar (bo nie psiuka kroplami, a taką delikatną mgiełką więc nie będzie małego drażnić),
- zastanawiam się nad olejuszką, bo w sumie będę mieć dobrą oliwkę więc może ona wystarczy na ciemieniuszke, a jak nie to ją kupię,

Dziecku naprawdę jak poczytałam i porozmawiałam, niewiele potrzeba z kosmetyków. Jeśli wyjdzie jakieś uczulenie itd to będę się wtedy martwić, apteki blisko sprzedaż netowa szybko działa

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Perse, moje maleństwo różną przejawia aktywność. Czasem mam wrażenie, że wylezie mi przez pępek, dołem, bokiem, czyli wypychanko na maksa, a czasem jest to kop tu, kop tam. Częściej chyba jednak już przeciąganie, wypychanie. I różne pory. Ciekawa jestem jak ja Go wyłapię, bo od 35 tyg mam liczyć ruchy...
Parę dni temu jadąc autem patrzę na brzuch a tu kwadrat... spłaszczył się wybił po obu stronach... smieszne to było ale i niezbyt przyjemne
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:24   #4263
surka
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Uciekam na obiadowego grilla do rodziców
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:28   #4264
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

zamowilam Marysi autko - dostala kaske na dzien dziecka, niech ma radoche 0 takie --->http://allegro.pl/duzy-land-rover-2x...268092352.html
Wow, ale autko
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wstawiam foto dzisiejszego prezentu dla Fi rozm. 56, kaftanik, spodenki i kapciochy
Przecena w Smyku Factory z 75 zł na 35 :P
I kolory ładniejsze niż na zdjęciu
Sliczności
Cytat:
Napisane przez grabcze Pokaż wiadomość

Dzis za to UWAGA- u mnie BABY SHOWER! Przyjeżdżają moje bliskie dziewczyny i bedziemy biesiadowaniu od 12 narobilam sie jedzenia jak głupia! Wpadajcie
Ciekawe co dostaniesz?
Czkamy na relację
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Witamy się z Adasiem w 30 tc

Mi też tak strasznie duszno było ...
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

ja się rechoczę za każdym razem jak Dotka o niej pisze
A Ty śpisz ciągle na lewym boku? Ja zmieniam w nocy, bo nie dałabym rady inaczej.

A co do kapy -to nawet mój mąż już "termin" zna i używa
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witam się NA KACU w 34 tygodniu ciąży
Dobrze przeczytałyście.. na kacu
Tż wrócił jak na siebie wcześnie z tego kawalerskiego, bo o 2:30 był w domu.. walnął do mnie tekstem na wejściu jak mu otwierałam "NO CIEBIE TO JA SIĘ NIE SPODZIEWAŁEM" ciekawe kogo w takim razie, ale ok
potem walczył ze spodniami ze 20 minut, powywalał różne rzeczy, które mu na drodze stały, pies od niego spieprzał bo mu gorzelnią zajeżdżało.. a jak w koncu się położył na łóżku to wymamrotał, że striptizerka do d*py, bo nie zrobiła pokazu do końca.. ah te chłopy
Więc ja oczywiście wdychając opary w pokoju obudziłam się z bolącą głową
za tydzień
A kaca też miewam jak mój popiwkuje

Mój TŻ też będzie miał w tym roku serię kawalerskich. Mnie panieńskie ominą
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

aa i zastanawiam sie nad tym czy do szpitala brać laktator, Wy zamierzacie go zabrać ?
A też wczoraj o tym myślałam i nie biorę. W razie "W" mąż mi podrzuci, do szpitala mamy 10 min autem.

Za mną też taka sobie noc. Przed snem sobie popłakałam to powinno mi się dobrze spać
U nas leje, a miało być ładnie. Byliśmy na zakupach i teraz TŻ szuka jakiegoś filmu do popatrzenia. Jakieś sugestie?

Domciątko gratki za tydzień

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-02 o 13:31
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:33   #4265
magdalennne
Wtajemniczenie

Chwalę się wczorajszymi zakupami
Dzisiaj mam w planach odwiedzić tk maxx i smyka może
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-02 13.29.30.jpg (95,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-02 13.30.15.jpg (89,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-02 13.30.32.jpg (94,9 KB, 24 załadowań)
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:40   #4266
Agrafka86
Wtajemniczenie

Witajcie Brzusie
Gratuluję wszystkim nowych tygodni
Ja dzisiaj leżakuje, mam tak spuchnięte palce u rąk, że boli jak je zginam. Masakra a jeszcze nie ma takich upałów, jeżeli teraz tak jest to co będzie później

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 13:52   #4267
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jejku ja tak kocham ruskie ze mogłabym je jeść cały dzien
Mam plan w lipcu ulepic mnóstwo z mamusia. Pomroze i bede sie nimi obzerac po porodzie...

U nas odpoczynek teraz. Mężu rozkręcil stoły, ja pomylam podłogi, ustawilismy na nowe miejsca. Teraz jeszcze szafki i sofa a na końcu biurko.
Kurcze jakby ten ciul oddał juz kasę to bym łóżeczko zamowila
za prace. A co do kasy, to ja bym sie upomniała w prost i powiedziała, ze potrzebuje na wyprawke.

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza, żeby wyjaśnić co z tą moją macicą. I co się okazało- wcale nie jest asymetryczna i Kubuś ma bardzo dużo miejsca w całej jej długości i szerokości Zrobiła usg, mały waży 1016g (enlevee, możesz dopisać), jest główką w dół i ogólnie wszystkie parametry ma idealne. Szyjka długa, 4.9 cm, zamknięta. Więc najwyraźniej moja lekarka chciała mnie postraszyć albo nie wiem o co jej chodziło
jaka masz dluga szyjke, mialam taka na poczatku ciazy, a teraz... Dobrze, ze wszystko w porzadku

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja mam dzisiaj jakis taki dziwny dzien, maz na dole robi swoim rodzicom remont a ja u gory siedze sama, za chwile ma wpasc moja przyjaciolka, cos czuje ze dol mnie zaczyna brac,
tez tak macie ze z jednej strony chcecie byc w ciazy jak najdlzej, nacieszyc sie przywilejami itp a z drugiej juz chcecie miec dzidzi przy sobie? ja tak mam, dwie skarjne postawy meczy mnie to ;p w poniedziek zaczynam 36 tc, musze zrobic badania na czwartkowa wizyte.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

wczoraj odwiedzilam pepco kupilam za 10 zl podklad do przewijania taki uniwersalny, kocyk niebieski za 20zl ale jest taki mieciutki, jak myslicie trzeba go wyprac??
body za 4 zl i sliczna czapeczke taka w misia dla naszego misia (Michałka)
w tesco chcialam wziac kocyk taki granatowy za 27zl ale pozniej stwierdzilam ze nie musze jeszcze kupic ta posciel i becik przede wszystkim.
A ja kiedys bardzo chciałam byc w ciazy, a teraz chciałabym aby to nie trwało tak długo. Moze gdybym nie musiała przechodzic przez to co przechodze to bym sie cieszyła. Nawet zniosłabym te wszystkie dolegliwości fizyczne. Gorzej było, że musiałam jeszcze 'powalczyc' psychicznie, kazdy dzien byl dla mnie mordega, bo gdyby moje dzieciatko urodziło sie przed 30 tygodniem to mogłoby nie przezyc, albo by cierpiało do konca zycia...

I za udane zakupy mozee by tak fotki?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mnie tez wszystko meczy

zamowilam Marysi autko - dostala kaske na dzien dziecka, niech ma radoche 0 takie --->http://allegro.pl/duzy-land-rover-2x...268092352.html
jaka fura mala na pewno bedzie zachwycona

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wstawiam foto dzisiejszego prezentu dla Fi rozm. 56, kaftanik, spodenki i kapciochy
Przecena w Smyku Factory z 75 zł na 35 :P
I kolory ładniejsze niż na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
U dentysty na fotelu siedziałam 1,5 godz Miałam aż 3 zeby do roboty i zrobilam wszytsko na raz, oczywiscie ze znieczuleniem tylko bez adrenaliny.
Jeden zabek, siódemkę mialam z duza dziura jak sie okazalo, wiec w nim czulam ból pomimo znieczulenia. Jednak nie bylo az tak zle. Zdecydowanie mniej bolało niż całkiem bez znieczulenia, wieć ogólnie ok A mialam tez na styku czwórki i piątki dziurki, wiec robila mi oba na dodatkowej dawce znieczulenia, tylko mniejszej - nic nie czulam, az momentami o naszej Iwonce myslałam, bo już lekko podsypiałam

Ona na macie sa pluszaki, ale z tej ktora mam super sie je zdejmuje, mate mozna prac cala w pralce. A jak mowilam o karuzeli z pluszakami to nie chodzi mi o to ze kategorycznej takiej nie mozna, tylko o to zeby mozna bylo swobodnie zdjąć pluszaki i wyprac. Przeciez idac tym tropem to koce tez sa mieciusie i pluszowe nie raz, to oznaczaloby ze koca nie bede uzywała
za wytrwałosc
Co do pluszakow, zgodze sie w zupelnosci tylko wlasnie chodzilo mi o to, ze mozna tak genarizować poprzez pluszaki przy karuzeli, macie az do kocyków.

Cytat:
Napisane przez grabcze Pokaż wiadomość
Dzis za to UWAGA- u mnie BABY SHOWER! Przyjeżdżają moje bliskie dziewczyny i bedziemy biesiadowaniu od 12
udanej zabawy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41109614]
Powiedzcie mi, jak się ruszają Wasze dzieci? Bo mój generalnie często, ale np. jednorazowo. Nie ma tak, że chodzi mi brzuch 10 minut, kopnie czy się przeciągnie raz na 10 minut albo raz na godzinę i tyle. W sumie 10 ruchów dziennie jest bankowo, ale nie ma już takich serii, że się ruszał bez przerwy godzinę, raczej parę minut i spokój, albo właśnie: jeden kop i cisza. No i sama nie wiem, co myśleć.
[/QUOTE]

Różnie, są dni kiedy rusza sie duzo wiecej, a sa i takie kiedy poruszy sie raz na jakis czas. Do tego maja juz mniej miejsca w brzuszku i ruchy maluszków beda sie zmieniszac, wiec nie ma co martwic sie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja)
34 tydzień i u mnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 14:06   #4268
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
melduję tylko, że żyję, nie nadrobiłam was niestety.
od środy mam męża w domu i albo cieszymy się sobą albo coś w domu robimy. Meble prawie poskładane, jeszcze tylko półkę powiesimy a we wtorek przyjedzie łóżko do pokoju gdzie z małym będziemy spać, rozłożymy już łóżeczko i powoli będę szykować wszystko. Wczoraj tak się cieszyłam, ze wszystko idzie z planem w sprawach domowo- remontowych że musiało się coś zepsuć mąż wiercił dziury w ścianie bo wieszał sobie drążek i wszystko było oki, ja siadam do kompa a tu nic nie działa, okazało się, ze w gniazdkach prądu nie ma. Mąż musiał kuć w pokoju i w przedpokoju ścianę bo okazało się, ze kable przeciął jak wiercił. Dobrze, ze jemu się nic nie stało. I tym sposobem jeszcze do poprawy ściana w przedpokoju i w pokoju jest
Wczoraj plecy mnie bolały, nastałam się trochę też bo byliśmy na koncercie Ani Wyszkoni, nawet fajnie było. Dzisiaj idziemy do teściów, do mojej mamy a potem do mojego chrześniaka więc pewnie też mnie nie będzie. Miłej niedzieli
Dobrze, że nic mu sie nie stało.

U nas w mieszkaniu, pomimo pomalowanych scian widac gdzie ida kable, od kontaktu, do żylandora, po prostu po pewnym czasie zaczyna przebijac kabel i robi sie w jego miejscu ciemna linia nie powiem zeby to wygladało efektownie

Witam się już w 35 tygodniu Jeszcze tylko 2 i bede mogłą oddychac pełną piersią

I musze powiedziec, ze maz sie wczoraj spisał i posprzatał i zrobił pyszny obiad, kurczak w chrupiacej skórce, ziemniaczki zapiekane i surówka jęzor uciekł mi do tyłka
Złozył łozeczko z którego jestem w miare zadowolona... Jest stabilne, ładne, wzory misiów ma z dwóch stron, a nie tylko z jednej jak niektóre łózeczka, ale jest jedno ale, na aukcji było zaznaczone, że łożeczko ma 3 wyjmowane szczebelki, a okazało sie, że żadne sie nie wyjmuje wkurzyłam sie... Najwyzej zaczniemy sie tym martwic jak mały bedzie wychodził z niego.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witajcie Brzusie
Gratuluję wszystkim nowych tygodni
Ja dzisiaj leżakuje, mam tak spuchnięte palce u rąk, że boli jak je zginam. Masakra a jeszcze nie ma takich upałów, jeżeli teraz tak jest to co będzie później
wspólczuje, wiem jak to jest z tymi paluchami

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
piekne zakupy
Magdalennne czy Twoje łozeczko ma okragłe szczebelki, czy takie bardziej płaskie i czy ma wyjmowane? Gdzies mi mignelo, ze masz podobne, dlatego pytam.

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-06-02 o 14:13
Stary 2013-06-02, 14:10   #4269
Neni1984
Zakorzenienie

Ona poka łóżeczko
Gratki za tydzień
A ze szczebelkami to faktycznie lipa
Stary 2013-06-02, 14:15   #4270
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ona poka łóżeczko
Gratki za tydzień
A ze szczebelkami to faktycznie lipa
Pochwale się, a jak ale dopiero jutro

Franuś
Stary 2013-06-02, 14:21   #4271
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Pochwale się, a jak ale dopiero jutro
No dobra, jakoś wyczekam
Stary 2013-06-02, 14:35   #4272
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Magdalennne czy Twoje łozeczko ma okragłe szczebelki, czy takie bardziej płaskie i czy ma wyjmowane? Gdzies mi mignelo, ze masz podobne, dlatego pytam.
Bardziej płaskie, ale z zaokrąglonymi brzegami i ma 3 wyjmowane szczebelki
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 14:54   #4273
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
gratuluję tygodnia

co do zabawek, to muszę powiedzieć, że ja odpuściłam, bo za dużo nerwów mnie to kosztowało. Moi rodzice, babcia - jak mają coś większego kupić (urodziny, mikołaj, dzień dziecka) to pytają co, albo dają kasę wcześniej, a my kupujemy. Niestety moi rodzice sytuację mają mega kiepską, więc ostatnio jeśli wogóle, to jakiś drobiazg (koszulka, resorak itp), ale teściowie Wiedzą, że mamy małe mieszkanie, Norberta pokój ma 8m2, a sugestie NIC nie dają - były już wielkia auta z Wadera, warsztat samochodowy, "motorek" trójkołowy na akumulator, koń bujany k**** mać! wierzcie mi, że jak nadchodzi czas prezentów to mam depresję... Teraz wiedzą, że nam ciasno, że mała lada chwila będzie, mąż mówił, że (zgodnie z Norberta zainteresowaniami) najlepsza byłaby DVD z Lego Ninjago, jakaś czapka z Angry Birds, gra AB, mapa interaktywna, ale ku.ra nieeeee - kupili mu mega wielki "pistolet" taka wyrzutnia gąbeczek pomijam, że nienawidzę zabawek militarnych / paramilitarnych, ale to znów zajmuje miejsce, bo nie mam tak dużej szafki, żeby to schować Jedyny plus - mały zachwycony Wczoraj stwierdziłam, że mam to głęboko w ..... bo tylko nerwy tracę, a oni i tak swoje...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Ktoś jeszcze nie kupił wyprawki???

http://allegro.pl/wyprawka-mamaspapa...287958132.html
Mam na to dobry sposób, który zamierzam stosować w przyszłości. Jak któraś babcia oleje moja prośbę zeby nie kupować wielkich zabawek bo i tak mamy mało miejsca to zawioze taka zabawkę do danej babci i powiem ze Maja u niej bardzo chętnie sie tym pobawi jak sobie zagraci chatę to moze zrozumie

Ja tez pól nocy nie spalam
Skurcze+ chrapiacy mąż+ zamartwianie sie Majeczką

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

za wszystkie nowe tygodnie
za śliczne zakupy dla maluchów

Spędziłam dzis pól godziny przy kasie w Kauflandzie bo kasjerka nie mogła nabić buraczkow. I pyta sie mnie czy bardzo sa mi potrzebne
A ja miałam taka chęć na mielonego z buraczkami ze mówię nie odpuszcze ludzie mało mnie nie zjedli ale tak o to wlasnie sie gotują moje buraczki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:15   #4274
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej płaskie, ale z zaokrąglonymi brzegami i ma 3 wyjmowane szczebelki
to takie same. A masz na tych szczebelkach takie 'nakretki' jak miała Neni na swoich? Czy na zasadzie spręzynki sie wyjmuja? Bo może my jacys jełopi jestesmy chociaz Tż sprawdzal kazdy szczebelek i ani drgnał.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No dobra, jakoś wyczekam
ćwiczenie cierpliwości

Cytat:
Mam na to dobry sposób, który zamierzam stosować w przyszłości. Jak któraś babcia oleje moja prośbę zeby nie kupować wielkich zabawek bo i tak mamy mało miejsca to zawioze taka zabawkę do danej babci i powiem ze Maja u niej bardzo chętnie sie tym pobawi jak sobie zagraci chatę to moze zrozumie

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Spędziłam dzis pól godziny przy kasie w Kauflandzie bo kasjerka nie mogła nabić buraczkow. I pyta sie mnie czy bardzo sa mi potrzebne
A ja miałam taka chęć na mielonego z buraczkami ze mówię nie odpuszcze ludzie mało mnie nie zjedli ale tak o to wlasnie sie gotują moje buraczki
ach buraczki, mniam mniam
A dlaczego martwiłas sie o Malenka?

Franuś
Stary 2013-06-02, 15:26   #4275
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dzień dobry Wracam właśnie do domku po weekendzie w Wawie spedzonym głównie na nauce,ale już sesja prawie cała zaliczona Został mi ostatni egzamin za dwa tygodnie,mam nadzieję,że dam rade na niego dojechać i zdać. W piątek,jadąc autobusem,nagle zrobiło mi się słabo, niedobrze i musiałam wysiąść bo bym zwymiotowała. Oczywiście wpadłam w panikę, że skoro będe haftować to organizm sam się oczyszcza i zaraz zaczne rodzić Wiem,że to irracjonalne,ja nawet skurczy nie miałam ani nic,ale panika była szczególnie że jechałam sama i nie wiedziałam co zrobić w razie czego. Na szczęście po kilku minutach na świerzym powietrzu przeszło. Dostałam dwa kocyki dla Gabi od znajomych, już nie wiem co robić z tymi kocykami,bo łącznie mamy już 8sztuk I ani jednego nie kupiliśmy, panuje jakaś moda wśród naszych bliskich na kupowanie kocyków Z tego co was zdażyłam poczytać,to widze że nie tylko ja ostatnio kiepsko sypiam. W nocy od jakiegoś czasu budzi mnie pecherz na zmiane z ostrą zgagą i refluksem.. masakra,już nie wiem jak sobie z tym radzić. Ale poza tymi dolegliwościami jakoś ogólnie lepiej sie czuje niż przed np miesiącem, nie mam żadnych kłuć, skurczy, bóli itp, trzymam kciuki,by tym z was,które mają tego typu dolegliwości jak najszybciej przeszło i powróciło lepsze samopoczucie I tym pozytywnym akcentem kończe posta,bo chyba zaczynam już przynudzać
Stary 2013-06-02, 15:38   #4276
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję wszystkich zakupów dzieciaczkowych, które wczoraj pokazywałyście

.
za tydzień

Cytat:

No ale na śniadanko przed chwilą zjadłam polskie truskawki z wiejską śmietaną i z cukrem pudrem
Tesciowa wczoraj przywiozła mi wszystkie składniki specjalnie dla mnie, więc się od rana delektuję
za tydzień
Truskawki!!!! mnia mniam

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam się i ja)
34 tydzień i u mnie
za tydzień

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41113070]Byłam na jarmarku twórczym (przypominam: w poszukiwaniu prezentu ślubnego), były tam takie pudełka jakich szukam, ale bez przedziałków na herbatę, z przedziałkami były jedynie do samodzielnego dekupażu, a że z dekupażu ja umiem co najwyżej kupę :P to nie mam nic. No, kupiłam kartkę jedynie, bardzo ładna, z "Pocałunkiem" Klimta, taka oryginalna (nie znoszę kartek z gołębiami:P). No i wracając kupiłam kilo truskawek za 10 zł, zjadłam już oczywiście miseczkę, osiągając przy tym prawie stan ekstazy, serio. Obecnie to lepsze niż seks...

I zabieram się za pisanie listy wyprawkowej.

[/QUOTE] kolejna mi smaka robi na polskie truskaweczki,mniam mniam

ps.też nie lubię gołębi na kartkach

Cytat:
super zakuposki

Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Witam się już w 35 tygodniu Jeszcze tylko 2 i bede mogłą oddychac pełną piersią

I musze powiedziec, ze maz sie wczoraj spisał i posprzatał i zrobił pyszny obiad, kurczak w chrupiacej skórce, ziemniaczki zapiekane i surówka jęzor uciekł mi do tyłka

za tydzień i dla Tż-ta,pięknie się spisał

Wróciłam z małych zakupów,na pchlim targu nic nie było,jeden pajac upolowany,ale później pojechalismy do sklepów rozejrzeć się za łóżeczkami i materacami.Przy okazji kupiłam kilka pierdułek Sprawa łóżeczka zostaje odroczona na później. U mnie nadal piękne słonko
Do tego co jest na zdjęciach kupiłam jeszcze 3 butelki TT po 150 ml,bo były za połowę ceny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSF9422.jpg (43,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9423.jpg (37,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9424.jpg (56,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9425.jpg (48,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSF9426.jpg (35,8 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez kubus puchatek
Czas edycji: 2013-06-02 o 15:46
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 15:45   #4277
skylie
Wtajemniczenie

Arrabiata- co za baba. Opier..ol się jej należy. Osłabiają mnie lekarze, którzy nie znają się na tym co robią

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
jakie kosmetyki dla dziecka wsumie??
plyn do kąpieli
ew oliwka do kąpieli

krem do buzi i do ciala

filtr na lato dla dziecka

mydło do ciala i wloskow ?
czy coś w tym stylu? i co jeszcze?

dziewczyny mam pytanie .. zna sie ktoras troche na bankowosci,kredytach itp? chodzi mi o to ze chcielismy wziasc mala sumke z TZ .. niby w moim banku mozna wziasc bez zaswiadczen itp jezeli mam tam konto.. no ale jak by ew zapytali mnie to moja umowa skonczyla sie 31.05,2013 no ale wyplate itp nadal bede brac.. no ale nie mowcie mi ze bede musiala po jakies zaswiadczenia jezdzic itp wiecie ze niby bede pobierac jeszcze kase ..
Ja planuję tylko mydło do mycia ciała i włosków (2w1), plus mam Oliatum jeszcze po Wojtku, kosmetyki do pupy (Linomag zielony, Bepanthen, Tormentalum), chusteczki do pupy, sól fizjologiczna do oczek, ocinosept (ze względu na rozbijającego się Wojtka też), spirytus, disnemar (delikatnie psiaka w porównaniu z Marimerem czy Sterimarem) i w zasadzie to tyle.

Nie planuje używania oliwek, zasypek, kremów do buzi czy ciała. Uważam że to za dużo jak na tak wrażliwą skórkę.

Cytat:

Dobre z tymi zabawkami
Jak mam ból na buraczki to kupuję mrożone z Hortexu, dodaję chrzan i przyprawy i gotowe

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wracam właśnie do domku po weekendzie w Wawie spedzonym głównie na nauce,ale już sesja prawie cała zaliczona Został mi ostatni egzamin za dwa tygodnie,mam nadzieję,że dam rade na niego dojechać i zdać. W piątek,jadąc autobusem,nagle zrobiło mi się słabo, niedobrze i musiałam wysiąść bo bym zwymiotowała. Oczywiście wpadłam w panikę, że skoro będe haftować to organizm sam się oczyszcza i zaraz zaczne rodzić Wiem,że to irracjonalne,ja nawet skurczy nie miałam ani nic,ale panika była szczególnie że jechałam sama i nie wiedziałam co zrobić w razie czego. Na szczęście po kilku minutach na świerzym powietrzu przeszło. Dostałam dwa kocyki dla Gabi od znajomych, już nie wiem co robić z tymi kocykami,bo łącznie mamy już 8sztuk I ani jednego nie kupiliśmy, panuje jakaś moda wśród naszych bliskich na kupowanie kocyków Z tego co was zdażyłam poczytać,to widze że nie tylko ja ostatnio kiepsko sypiam. W nocy od jakiegoś czasu budzi mnie pecherz na zmiane z ostrą zgagą i refluksem.. masakra,już nie wiem jak sobie z tym radzić. Ale poza tymi dolegliwościami jakoś ogólnie lepiej sie czuje niż przed np miesiącem, nie mam żadnych kłuć, skurczy, bóli itp, trzymam kciuki,by tym z was,które mają tego typu dolegliwości jak najszybciej przeszło i powróciło lepsze samopoczucie I tym pozytywnym akcentem kończe posta,bo chyba zaczynam już przynudzać
Na zgagę polecam jogurt lub mleko. U mnie wieczorem stoi zawsze jogurt pitny koło łóżka i jest moim wybawieniem

Roxi- pójdź do lekarza z biodrem
jaki figurki Ninjago kupowałaś na dzień dziecka?

Witam się już z Krakowa. Teraz siedzimy już plackiem w domu

Magolina, Enlevee, Damciątko, Ona za nowe tygodnie

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-02 o 15:51
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 16:31   #4278
Myszolka91
Raczkowanie

Hej. Bylam dzis z tz zarejestrowac sie w szpitalu,ogladalismy porodowke i sale. Az sie rodzic chce cisza taka byla ze masakra a spodziewalam sie krzykow hehe pokoj przedporodowy wyposazony we wszystko tv,toaleta,ktg podklady itp. Sama porodowka Full wypas wana,nowe lozko,toaleta,radio,drabi nki,pilki itp. Masa roznych rzeczy. Sale Po porodzie sa 2 osobowe z toaleta wiec nie jest zle. Ogladalismy tez pokoj rodziny ale szkoda Kasy na to. A no i na korytarzu stoi stolik z owocami,napojami i slodkosciami jakby zachcialo sie jesc.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 16:36   #4279
skylie
Wtajemniczenie

Uwaga ze strony mojego szpitala:

UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 16:40   #4280
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A skąd wiesz ze Ci sie przekrecil?
nie spałam i czułam wyraźnie tego fikołka a teraz nóżek mi nie wypina tylko rączki i głowę ... ale coś kombinuje chyba na powrót do pozycji z wczoraj.... teraz leży bokiem

kupiliśmy z tż u gapa_kids troszkę rzeczy dla małego jutro po nie pojedziemy
cążki TT
nożyczki TT
szczotkę z grzebykiem TT
gruszkę do nosa
smoczek TT
szczotkę do butelek
szczoteczki do rurek

brakuje nam
butelek dr brown nie wiem jaką 120 czy 240 chcę 1 na próbę
rożka
wózka
łóżeczka
materaca
pościeli
przewijaka
grubego kocyka
wit. D do szpitala
trochę ciuszków 56/62

body na długi rękaw 3 szt 56 5 szt 62
śpiochy 2 szt 56 3 szt 62
pajace 2 szt 56 3 szt 62
półśpiochy 1 szt 56 2 szt 62

i nie wiem czy kupować sterylizator

Stary 2013-06-02, 17:03   #4281
lachryma
Zakorzenienie

hejka po kilku dniach przerwy

u mnie nic nowego, oprócz jakiś tam postępów wyprawkowych dla małej.
no i wskoczyło mi +10 kg na wadze

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Madi oglądałaś łóżeczka firmy "Wujec"?, wydają się takie solidnie zrobione.
ja mam łóżeczko z tej firmy i jest śliczne, solidne, naprawdę porządnie zrobione.
Stary 2013-06-02, 17:04   #4282
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Bylam dzis z tz zarejestrowac sie w szpitalu,ogladalismy porodowke i sale. Az sie rodzic chce cisza taka byla ze masakra a spodziewalam sie krzykow hehe pokoj przedporodowy wyposazony we wszystko tv,toaleta,ktg podklady itp. Sama porodowka Full wypas wana,nowe lozko,toaleta,radio,drabi nki,pilki itp. Masa roznych rzeczy. Sale Po porodzie sa 2 osobowe z toaleta wiec nie jest zle. Ogladalismy tez pokoj rodziny ale szkoda Kasy na to. A no i na korytarzu stoi stolik z owocami,napojami i slodkosciami jakby zachcialo sie jesc.
Super wypas Gdzie tak jest?

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
nie spałam i czułam wyraźnie tego fikołka a teraz nóżek mi nie wypina tylko rączki i głowę ... ale coś kombinuje chyba na powrót do pozycji z wczoraj.... teraz leży bokiem

kupiliśmy z tż u gapa_kids troszkę rzeczy dla małego jutro po nie pojedziemy
cążki TT
nożyczki TT
szczotkę z grzebykiem TT
gruszkę do nosa
smoczek TT
szczotkę do butelek
szczoteczki do rurek

brakuje nam
butelek dr brown nie wiem jaką 120 czy 240 chcę 1 na próbę
rożka
wózka
łóżeczka
materaca
pościeli
przewijaka
grubego kocyka
wit. D do szpitala
trochę ciuszków 56/62

body na długi rękaw 3 szt 56 5 szt 62
śpiochy 2 szt 56 3 szt 62
pajace 2 szt 56 3 szt 62
półśpiochy 1 szt 56 2 szt 62

i nie wiem czy kupować sterylizator

za zakupy
ja też się cały czas zastanawiam nad sterylizatorem,bo naprawdę chciałabym karmić piersią i nie sterylizować tony butelek i innych rzeczy z tym związanych,ja chyba poczekam do czasu po porodzie,bo zawsze można podjechać do sklepu i kupić w razie czego.
Stary 2013-06-02, 17:07   #4283
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry

Jakoś nie mogłam się przez ostatnie dni zebrać aby do was zajrzeć..Generalnie mało przy kompie siedziałam.

Do tego mąż zabrał mnie do Teatru Muzycznego w ramach prezentu urodzinowego. Rany.. ja już zapomniałam jak lubię musicale.

Kubuś, Magdalenne: brawa za zakupy!

W ciągu tych kilku dni nieobecności dotarł bujaczek/leżaczek i wózek. Bujaczka nie złożyłam, ale wózek wam wstawiam. Nie mogę jeszcze rozkminić zakładania tej góry, ale mam nadzieję że dojdziemy do tego co i jak.

No i od wczoraj już jesteśmy w 9 miesiącu. Idę poczytać co się tu działo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000045.jpg (109,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000046.jpg (117,5 KB, 40 załadowań)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:10   #4284
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
brawa za kolejny, ostatni miesiąc
no i wózek ładne kolory
Stary 2013-06-02, 17:13   #4285
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: dzięki muszę powiedzieć, że kolory w moim guście, lepiej sama bym nie wybrała, pomimo że wózek dostaliśmy

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-02, 17:17   #4286
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
to takie same. A masz na tych szczebelkach takie 'nakretki' jak miała Neni na swoich? Czy na zasadzie spręzynki sie wyjmuja? Bo może my jacys jełopi jestesmy chociaz Tż sprawdzal kazdy szczebelek i ani drgnał.

ćwiczenie cierpliwości

ach buraczki, mniam mniam
A dlaczego martwiłas sie o Malenka?
Nachodza mnie czasem myśli, czy dobrze wychowam to moje dziecię, czy będzie zdrowa, jak poradzę sobie z obsługa noworodka itp

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Arrabiata- co za baba. Opier..ol się jej należy. Osłabiają mnie lekarze, którzy nie znają się na tym co robią

Ja planuję tylko mydło do mycia ciała i włosków (2w1), plus mam Oliatum jeszcze po Wojtku, kosmetyki do pupy (Linomag zielony, Bepanthen, Tormentalum), chusteczki do pupy, sól fizjologiczna do oczek, ocinosept (ze względu na rozbijającego się Wojtka też), spirytus, disnemar (delikatnie psiaka w porównaniu z Marimerem czy Sterimarem) i w zasadzie to tyle.

Nie planuje używania oliwek, zasypek, kremów do buzi czy ciała. Uważam że to za dużo jak na tak wrażliwą skórkę.

Dobre z tymi zabawkami
Jak mam ból na buraczki to kupuję mrożone z Hortexu, dodaję chrzan i przyprawy i gotowe

Oj to musze spróbować tych mrozonych jak mowisz ze dobre. Zawsze to szybciej obiadek gotowy

Cytat:
Dzień dobry

Jakoś nie mogłam się przez ostatnie dni zebrać aby do was zajrzeć..Generalnie mało przy kompie siedziałam.

Do tego mąż zabrał mnie do Teatru Muzycznego w ramach prezentu urodzinowego. Rany.. ja już zapomniałam jak lubię musicale.

W ciągu tych kilku dni nieobecności dotarł bujaczek/leżaczek i wózek. Bujaczka nie złożyłam, ale wózek wam wstawiam. Nie mogę jeszcze rozkminić zakładania tej góry, ale mam nadzieję że dojdziemy do tego co i jak.

za 9 miesiac i wózek. To co ci jeszcze brakuje?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:17   #4287
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
wyprawki z dnia na dzień rosną )
Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Wróciłam z małych zakupów,na pchlim targu nic nie było,jeden pajac upolowany,ale później pojechalismy do sklepów rozejrzeć się za łóżeczkami i materacami.Przy okazji kupiłam kilka pierdułek Sprawa łóżeczka zostaje odroczona na później. U mnie nadal piękne słonko
Do tego co jest na zdjęciach kupiłam jeszcze 3 butelki TT po 150 ml,bo były za połowę ceny
Następna zakupowa
Teraz trzeba szaleć
Cytat:

za wózek no i w szczególności za ten 9 miesiąc
Chciało by się napisać, ze teraz z górki, ale ten 9 trwa tyle co reszta ciąży

I jeszcze składam wszystkim zaległe życzenia urodzinowe, imieninowe i z każdej innej okazji!

Ja też wczoraj wróciłam do domu z weekendu u rodziców i niestety muszę powiedzieć, ze dalej nic się nie zapowiada co byśmy w tym pięknym miesiącu się urodzili Listopad już niedaleko

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-02, 17:22   #4288
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

przede wszystkim za miesiąc i za super wózio
Stary 2013-06-02, 17:25   #4289
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
bardzo fajny wózek kolorki super jakiej firmy??
Stary 2013-06-02, 17:44   #4290
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

roxi: muszę sobie zapamiętać Twoje rady odnośnie rozszerzania diety... nie chcę wariować, bo wiem, że idealnie się nie da, ale jak mogę to nawet w produktach dla siebie zwracam uwagę na składy i unikam tego, co szkodliwe. Im mniej tego dostarczę sobie, tym lepiej, bo wiadomo całkiem uniknąć się nie da. Nawet jeśli wiązało sie to z zaprzestaniem kupowania Almette i Ostrowii za to znalazłam inne serki z odpowiednim dla mnie składem.

teso: fajnie odświeżone meble)

cynamonowa: nienajlepsze wieści o tym zatruciu. 3mam kciuki aby było wszystko dobrze!

Generalnie coś w środę słabe wiadomości z wizyt przynosiłyście... że maleństwa się pchają na świat - może trzeba o Margosi Glutku powiedzieć, żeby jego wygoniły najpierw? jednak nasz wątek jest szczęśliwy więc wierzę że będzie ok u każdej.

czarownica; widzę że oprócz remontu i sprzętów remontowych przybywa sprzętu dla dzieciaczka))

idzia: brawo za dogadanie się co do imienia czyli mamy kolejnego Michałka

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości