|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
a co to za żyrafa tam w tle? to taki pchacz czy można zrobić z niego wózek?
Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-06-02 o 16:10 |
|
|
|
|
|
#1502 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Uwielbiam akcje Dove i może już widziałyście, ale jak nie to gorąco polecam (mi łezka poleciała, przecież inaczej bym nie była sobą ).http://www.youtube.com/watch?v=s-HqGOCW7UA |
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
Dzewczyny mam pytanie - do jakiego wieku/momentu mniej więcej dziecko śpi w łóżeczku - chodzi mi o takie ze szczebelkami
? Gdy urodził się Tomek, kupiliśmy jednoosobówkę, na której ja spałam(karmiłam piersią, chciałam żeby TŻ do pracy sie wysypiał, mi też było łatwiej) i teraz TŻ upiera się żeby ten tapczanik zostawić dla syna, a ja mam wątpliwości - jednak ponad rok tam spałam, i pewnie swoim ciężarem coś tak się zniekształciło i wolałabym nowe łóżko kupić, z materacem. Czy przesadzam? szukam inspiracji na urządzenie małego i niewielkiego pokoiku dla dziecka, ludzie maja naprawdę fajne pomysły
Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-06-02 o 17:17 |
|
|
|
|
#1504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja bym chciała, żeby Seba sypiał do 6.00... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Długi koncert daje bo zastanawiam się czy sąsiedzi dają rade?Muszę sie Wam pożalić. Ciężko pracowałam żeby zgubić pociążowe kilogramy i schudlam pięknie w ciągu 9 miesięcy. Byłam zachwycona, ale zaczęłam sobie pozwalac na coraz więcej pyszności i wiecie jak to się skonczyło...nie mogłam dzisiaj dopiąć spodni Jestem załamana, ale od jutra biorę się znowu za diete i ćwiczenia. Zapisałam się też na lipolize inekcyjną bo przynosi rewelacyjne efekty, a nie jest aż tak droga, tylko te igły...Ostatnio źle mnie znieczulili i darłam się na całą klinike.
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2013-06-02 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznie dziękujemy za życzenia urodzinowo-dziendzieckowe
![]() Szykowaliśmy na dzień urodzin (sobotę) dość sporą imprezkę dla rodziny i przyjaciół, mustwo planowania, kupowania... W piątek tvn meteo zapowiadało na sobotę zachmurzenie 73% zachmurzenia i 0mm deszczu.. Jak było szkoda gadać... Porządnie zaczęło padać ok 10, przestało ok 17, na podwórku był basen.. Ale to i tak nic. Matylda od Bożego Ciałą słabo jadła.. no ale jakoś to zignorowałam, innych powodów do zmartwień nie było.. jednak w rodzinie krążyłą jakaś jelitówka i dopadło i Matyla, oczywiście kiedy? w dniu jej urodzin... Obudziła się ok 6.00 ale jeszcze się uśpiła.. Spałam sobie z Tżtem całkiem zadowolona że mała daje pospać.. Ok 9 pojechałam kupić parę zapomnianych rzeczy, wróciłam ok 10, Matylda spała (nigdy tak długo nie spała, max do 8). No ale nadal byłam zadowolona, bo jeśli śpi teraz to dłużej wytrzyma na imprezce, 10:30 zaczęliśmy ją delikatnie budzić... i okazuje się że nasze dziecko, stojące od rana na baczność w łóżeczku, nie ma siły dźwignąć się nawet do siedzenia.. Kiedy wzięliśmy ją na ręce, leciała, wtulała się... no masakra.. Zjadła mleko, sporo wypiła.. po 2 godzinach! sama wstała i przeszła kawałek... Nic nie chciała jeść znów zaczęła usypiać gdzie popadnie... Pojechaliśmy do lekarza.. nastawieni tak naprawdę na szpital.... Na szczęście w poczekalni zachowywała się już lepiej, lekarz stwierdził że to rotawirus.. zalecił dawanie probiotyku i poić, jeść dawać tyle ile chce, nic na siłę.. Większość swoich urodzin przespała.. a kiedy nie spała była marudna, tylko na rękach było w miarę ok.. KOSZMAR. I jeszcze ta pogoda.. Przyjaciół odmówiliśmy, była tylko najbliższa rodzina.. Po prostu jeden z gorszych dni w naszym życiu... Wszystko poszło nie tak. Na szczęście dziś był zupełnie normalna poza kupami, minibiegunkami i pierdkami.. Przede wszystkim jadła pięknie. No inne dziecko. Pogoda też zmieniła się o 180st. Ale co nam starchu mały Matyl napędził.. to masakra. Wrzucam wam foto tortu wykończonego bez polotu przez nerwy.. no i kilka fotek jubilatki z dziś
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-06-02 o 22:17 |
|
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Agatka dziękuje za życzenia! Mu po imprezce dla rodzinki, Agatka zadowolona
Dostała kasę i...rowerek he he, a tyle się ugadałam że takiego rowerka nie kupujemy, to nas wyręczył mój brat Wszystkim Dzieciaczkom z Okazji Ich Święta życzę samych kolorowych, pełnych uśmiechu i zdrówka dni!! Agata powiedz mi czy ten fotelik na rower kupowałaś w sklepie stacjonarnym gdzieś w CK? |
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę, bo to jest taki jednoosobowy tapczanik składany, tam nie ma jak wymienić materaca
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze zyczenia dla wszystkich dzieciaczkow. A w szczegolnosci dla tych co wlasnie koncza roczek
![]() Jejku jestem w szoku jak wasze maluchy zasuwaja. Martusia ladnie chodzi wokol mebli ale do samodzielnego chodzenia jeszcze jej chyba daleko.. Rozumiem wszystkie mamy teskniace za kontaktem z innymi doroslymi jak siedzialam w domu to cieszylam sie ze sama opiekuje sie mala ale z drugiej strony marzylam o przyslowiowym wyskoku do marketu,, teraz za to nie mam na zakupy czasu. No i ja to jednak jestem taka ze caly dzien siedzac z mala nie mialam energii zeby wkolko sie z nia bawic. Teraz po pracy tez jetsm zmeczona ale jakos wyciskam z siebie wszystko bo i tak wiekszosc dnia mnie przy niej nie ma...W tym tygodniu bylam mega zdolowana. U nas afera- pokazano z ukrytej kamery jak "zajmuja" sie tutaj dziecmi w niektorych zlobkach z bolem serca oglada sie te malutkie istotki tak poniewierane i agresywnie traktowane nie moge przestac o tym myslec... to przeciez ltylko bezbronne maluchy nakrecilam sie jeszcze bardziej myslac o wszystkich patologicznych rodzinach w ktorych takie traktowanie to codziennosc no dobra,juz nie truje ![]() Agata ty chyba robisz paste z fasoli. Podasz przepis? Dzieki! |
|
|
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla Kornelki i Leosia zdrowia, szczęścia i góry prezentów!
Wyłapałam jeszcze pytanie o olejek waniliowy. Dziewczyny, nie wiem nic konkretnego, to nie będę Wam ściemniać Jak wpisałam w google "olejek waniliowy przeciw komarom niemowlę", to co nieco wyskoczyło, to same możecie rzucić okiem.Poza tym myślę, że dobrze by było zrobić po prostu próbę uczuleniową (jak zresztą ponoć z każym nowym kosmetykiem powinno się robić), tzn. posmarować kropkę na udzie i odczekać 24h. |
|
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam b. późno!
![]() Spóźnione życzonka dla naszych Milusińskich z okazji Dnia Dziecka, dla co poniektórych już drugich ![]() Troche mi przykro, że tak mało się udzielam ale .. w pracy ciężko i muszę zasuwac, a po przyjsciu do domu zajmuję się intensywnie Hanią. Pod koniec tygo dnia czuję się jak stara skarpeta :P
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Debesciara, ostatnie zdjęcie-aż trudno uwierzyć, że skończyła rok!!! Stanęła jak dobra, dwuletnia modelka!!!
Moniczka! Pytałam ostatnio o Ciebie!!! Jak sobie dajesz rade? Znalazłaś odpowiednią opiekunkę?! |
|
|
|
|
#1515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas też lało 1 czerwca w ur. Antosi ale my i tak w domu siedzieliśmy, tyle, że zdjęć ładnych nie dało się zrobić, wczoraj za to złapaliśmy chwilę dobrej pogody i zrobiłam parę zdjęć, dziś znowu leje.... kiedy przyjdzie lato?????!!! No to ja też pokażę moją roczną córeczkę, rówieśniczkę Matyldki ![]() Byliśmy nad jeziorem, Tosia skubała sobie trawkę i była zachwycona wodą. |
||
|
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów! Dzisiejszych i tych zaległych
![]() Cytat:
Tam jest za prawie 400 złotych. Ale jak będziesz chciała kupić to daj znać, powołasz się na mnie Ja płaciłam 299 zł plus 15 zł za wysyłkę ![]() W GoSporcie są fajne kaski, głębokie, bezpieczne, dobrze wentylowane ![]() Sprzedaj rowerek i kup fotelik ![]() Cytat:
![]() Ma jeszcze czas. Macio tez jeszcze nie chodzi a przecież zaczął wstawac dużo wcześniej od Martusi Nie bojaj![]() CO do spędzania czasu z dzieckiem, to u nas dokładnie to samo. Korzystamy na maksa z każdej minuty spędzonej razem. ![]() Teraz w weekend dużo jeździliśmy na rowerze, bawiliśmy sie na placu zabaw ![]() Maciek jest rowerem zachwycony! ![]() A pasta z fasoli... ugotowaną na miękko fasolę rozgniatam na papkę, można dodać starte jajo, troszkę przecieru pomidorowego, jogurtu, twarożku, posiekane zioła. Możesz dać drobniutka posiekaną dobrą wędlinę, rybkę jak chcesz zmienić smak. Proporcji nie podam dokładnych bo sama na oko robię
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj naj, dużo zdrówka i uśmiechu na twarzy dla Kornelki, Leosia, Hani i Olafa
No i wyjątkowy buziak dla Tosi, zdrówka, uśmiechu i samych radosnych dni z najbliższymi kochaniutka śliczna, słodziutka z Ciebie dziewczynka, i jakie ciemne masz oczka beigie u nas w sobotę też nie było pogody, te fociaki są z niedzieli ![]() onething Szymonek niezły gwiador i też pięknie śmiga, wydawało mi się że mówiłaś, że jeszcze nie chodzi ![]() Dzięki za miłe słow, rzeczywiście Matylka zwłaszcza fizycznie bardzo rozwinięta, mieliśmy teraz porównanie z córką szwagierki starszą od Matylki o 3 dni.. no i ona jeszcze sama nie wstaje, siedząc czasem się zachwieje.. normalnie pół roku różnicy mogłoby się wydawać, oczywiście pod względem fizycznym.. każde dziecko ma swoje tempo, Matylda narzuciła je spore
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-06-03 o 09:53 |
|
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Debesciara tort bardzo ladny, nie mów, że bez polotu. A co do urodzin to rzeczywiście pech, ale to tylko urodziny, jeden, dzień, grunt, że Matylda zdrowa
Balbinaa a rzeczywiście ten tapczanik jest jakiś wyleżany? Jak nie to ja bym chyba nie kupowała nowego. Begie Seba też uwielbia skubać trawę ![]() Timii niedawno taka znajoma opowiadała, że jej córka zaczęła chodzić dopiero jak skończyła 18 miesięcy! Już byli z nią u ortopedy, bo nie chodziła, ale lekarz obadał i stwierdził, że za 2 tygodnie ruszy. I rzeczywiście. Sebie też jeszcze daleko do samodzielnego chodzenia, na razie chodzi za rączki, ale jeszcze niestabilnie. Agata narobiłaś mi smaka tym fotelikiem rowerowym. Tak mi się marzyło, że będziemy z Sebą w lecie jeździć na wycieczki (wcześniej sporo jeździliśmy rowerami), a tu ciąża, więc ja odpadam. No i chyba nie kupimy fotelika w tym roku ![]() Wszystkiego najlepszego dla czerwcowych Jubilatów |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
rinco, a mąż sam nie może jeździć? Szkoda odbierać dziecku przyjemności
![]() A jeśli masz rower taki, na którym przyjmujesz prosta pozycję, jakiś miejski, i dobrze się czujesz, to przecież możesz jeździć. Można się gdzieś przejechać, trochę pospacerować, usiąść, zjeść coś, napić się kawy ![]() Polecam gorąco! A to nasz śpioszek w foteliku, usnął jakieś 10 minut po starcie Ale dojechaiśmy do lasu, napiliśmy się kawy, i bawił się żwirem i szyszkami Aaaaaaaa.... ogoliliśmy Macia prawie na łysolka uroczy, nie?debeściara, zdecydowanie dzieciaki bardzo różnie się rozwijają. ![]() Macius nie chodzi, coś sobie chadza przy meblach, ale mnie to cieszy niech leży Matka ma spokój.Ale za to mówi. Mówi strasznie dużo. Oczywiście pierwszą sylabę, ale wiadomo o co chodzi. Tym bardziej, że idzie z tym w parze pokazywanie paluchem. Zna chyba wszystkie owoce, warzywa, domaga się banana "ba!" Wie gdzie jest jego dom, jak wracamy ze spaceru i pytamy gdzie idziemy, to mówi "do" czyli dom. I wiele wiele innych
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć mi Matylka tez raz usnęła, tylko my mamy oldskul wiklinowy zapinany na kierownicy ![]() Mówisz że dziecko leży matka ma spokój, a ja wbrew ogólnej opinii, że jak dziecko chodzi to wtedy daje popalić, twierdzę, że odkąd zaczęła chodzić to odetchnęłam Sama sobie wszędzie pójdzie, przyniesie, dostanie.. Czasem nawet mi cos poda, jak sie nie chce starej matce d.. ruszyc Jedynie w miejscach gdzie są auta, czy jakiś natężony ruch, skupisko ludzi, wtedy oczy dookoła głowy i faktycznie musze uważać, ale w domu, czy przy domu jest o niebo lepiej niż jak było wcześniej Co do mówienia, nie wiem czy to czar roczku, bo od wczoraj jakoś bardziej się rozgadała, ale daleko jej do kojarzenia poszczególnych przedmiotów, bezbłędnie roróżnia tylko naszego psa i woła "Adyn" no jeszcze baba, tata, mama czasem tez powie tak rozmyślnie, ale generalnie to gada jak katarynka co jej ślina na język przyniesie, bez bliżej określonego znaczenia, albo ja go jeszcze nie rozpoznałam?
|
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz, to jesteś chyba w mniejszości, bo wszędzie dookoła słysze, że jak dziecko chodzi, to trzeba uważać
![]() A ja puszczam Maćka gdzie chce. I tak zawsze wraca
|
|
|
#1523 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla Matylki _agata Maćka bym nie poznała, jednak ta grzywka to taki znak rozpoznawczy był ![]() Ahh... Pytałyście o wit.D, podaje się ją do 2 roku życia. Edytowane przez onething Czas edycji: 2013-06-03 o 11:21 |
|||
|
|
|
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
onething racja to był Leoś, pomotało mi się
|
|
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę że w ciągu tyg będziemy zamawiać to zgłoszę się do Ciebie po ten rabat niezły wywalczyłaś bo widzę na necie ceny od 329zł ![]() Macio super wygląda, strasznie zmężniał chodziło mi też o sklep stacjonarny bo chciałam go zobaczyć na żywo, a byłam właśnie w go-sporcie i wsół sport ale nie ma a mam jeszcze pytanie, chyba nie macie bagażnika pod tym fotelikiem, myślisz że ma to jakieś znaczenie pod względem bezpieczeństwa my też nie mamy, i tak się zastanawiam bo jakoś tak mnie przeraża że ten fotelik tak "wisi" ![]() mąż właśnie wyjeżdża 30 czerwca na półtora miesiąca i zamierzam tak spędzać z Agatą sporo czasu -na rowerze mam nadzieję że jej się spodoba i że ja ją "uciągnę" Agatka też jeszcze sama nie chodzi, przy meblach/ ścianie przejdzie gdzie chce ale głównie raczkuje. Na początku jakoś nie przepadała za chodzeniem na 4 a teraz zasuwa z uśmiechem od ucha do ucha po całym mieszkaniu, dojdzie gdzie chce a potem wstaje i np. ogląda książkę na łóżku albo bawi się czymś innym na stojąco, puszcza sie i stoi jakiś czas sama ale jeszcze nie rusza. Wiadomo że te pierwsze dni było trochę obawy ale uważam, że jest milion razy lepiej niż jak siedziała w miejscu , zaraz jej się znudziło i marudziła a teraz robi co chce
|
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów!
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
doris, jeśli chcesz to możemy się umówić i przejedziesz się z Agatką, zobaczysz czy się jej podoba
![]() My teraz jak będzie ciepło, to będziemy jeździć codziennie, więc żaden problem do Ciebie podjechać ![]() Nawet niewskazane jest żeby pod fotelikiem był bagaznik. Od dołu fotelika do koła powinno być 10-12 cm, bo rama fotelika się ugina delikatnie przy podskakiwaniu, więc bagażnik by uniemożliwial montaż. Są w sklepie rowerowym na Plantach, ale tak naprawdę samo zobaczenie nic nie da. Trzeba się przejchać, a w sklepie przeciez nie pojeździsz bo one nie sa pomontowane. My lepszego nie znaleźliśmy. Ten ma bardzo dobre opinie, jest dla dzieci do 22 kg więc jeszcze pojeździmy ![]() A jaki masz rower? Bo to też ważne przy montażu.
|
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- [QUOTE=_agata;41124285]rinco, a mąż sam nie może jeździć? Szkoda odbierać dziecku przyjemności ![]() A jeśli masz rower taki, na którym przyjmujesz prosta pozycję, jakiś miejski, i dobrze się czujesz, to przecież możesz jeździć. Można się gdzieś przejechać, trochę pospacerować, usiąść, zjeść coś, napić się kawy ![]() Polecam gorąco! A to nasz śpioszek w foteliku, usnął jakieś 10 minut po starcie Ale dojechaiśmy do lasu, napiliśmy się kawy, i bawił się żwirem i szyszkami Aaaaaaaa.... ogoliliśmy Macia prawie na łysolka uroczy, nie?Fajny ten Twój mały rowerzysta a fryzurka bardzo mu pasuje ![]() Ja wczoraj też podcinałam Staśkowi ale on to ma parę włosków na dole mu się wywijały i kręciły to mu trochę maszynką przycięłam ale pierwsze strzyżenie było
|
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja wciaz pisze z komorki, czekam az mi w koncu wlacza z powrotem neta, moze sie doczzekam ![]() Sto lat dla kolejnych solenizantow! ![]() Onething- Szymon swietny muzykant rosnie idol nastolatek![]() Demesciara- matyldka piekna! Modeleczka taaka dorosla![]() I fajnie,ze juz lepiej sie czuje ![]() Begie- Tosia jest sliczna! Taka kluseczka slodka mala ![]() A moj Tz jeszcze w afganistanie nie byl, byl tylko w afryce,ale tam byly misje nie bojowe a stabilizacyjne,no i go wtedy nawet nie znalam:P tu obawiam sie,ze nie bedzie wyboru.. boje sie tego,ale nie chce chyba o tym za duzo myslec.. rozlaki zawsze sa trudne, zycze wam wiec oby wszystko poukladalo sie po waszej mysli ![]() Agata- maciek super, spioch jak zwykle moja to nic nie uspi,ani wozek,ani auto widac,ze jest zadowolony chlopak i fajna fryzura![]() Agata,ja Cie jeszcze pomecze z tym tortem dla alergika mojego.. podasz przepis? Obojetne na jakie wymiary, poprzeliczam sobie
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszego kochane Roczniaki!! ja mam dzisiaj wolne i pogoda do bani... byłyśmy tylko na poczcie i w sklepie. cały czas pada :/ |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

i widzę, że przygotowania do ślubu pełną parą. 
to taki pchacz czy można zrobić z niego wózek?

).
? Gdy urodził się Tomek, kupiliśmy jednoosobówkę, na której ja spałam(karmiłam piersią, chciałam żeby TŻ do pracy sie wysypiał, mi też było łatwiej) i teraz TŻ upiera się żeby ten tapczanik zostawić dla syna, a ja mam wątpliwości - jednak ponad rok tam spałam, i pewnie swoim ciężarem coś tak się zniekształciło i wolałabym nowe łóżko kupić, z materacem. Czy przesadzam? szukam inspiracji na urządzenie małego i niewielkiego pokoiku dla dziecka, ludzie maja naprawdę fajne pomysły

Jestem załamana, ale od jutra biorę się znowu za diete i ćwiczenia. Zapisałam się też na lipolize inekcyjną bo przynosi rewelacyjne efekty, a nie jest aż tak droga, tylko te igły...Ostatnio źle mnie znieczulili i darłam się na całą klinike.

13.08.2011 

z bolem serca oglada sie te malutkie istotki tak poniewierane i agresywnie traktowane