|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy które najbardziej się Wam NIE podbają
Jestem niepoprawna milosniczka perfum i zadnych (sposrod tych, ktore mialam okazje poznac) nie moge nazwac "smierdziuchami"
.A juz na pewno zadne perfumy nie budza we mnie obrzydliwych skojarzen, czy negatywnych emocji ![]() Ostatnio jednak, po raz pierwszy zetknelam sie z perfumami, ktore wydaly mi sie, na mojej skorze, "nieladne". Nie byly odrzucajace, okropne, czy "smierdzace", a po prostu, w moim subiektywnym odczuciu, wlasnie: "nieladne". Zbyt ubogie, duszne, lepkie i plaskie. Przypuszczam, ze to za sprawa nuty miodowej, ktora na mojej wiecznie goracej skorze, daje ciezki, mdlacy, nieswiezy efekt. Natomiast na mojej znajomej, rozwijaja sie przepieknie: sa bogate i seksownie musujace ![]() To Sicily D&G. |
|
|
|
|
#242 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
. Jest to jedyny zapach, który mnie przytłoczył, jedyny któremu w KWC dałam tylko *. W pozostałych zawsze jestem w stanie znaleźć coś ciekawego. Może jest to też kwestia tego rozczarowania - myślałam, że podświadomość wysyła mi znak, że to idealny dla mnie zapach, a tu coś takiego . No i... z opisów wynikało, że jest budyniowy, waniliowy, pyszny, a to sprawiło, że spodziewałam się czegoś miękkiego, łagodnego, słodyczy ale niepazurzastej (swoją drogą - wciąż mam na coś takiego ochotę). A Hypnose na mnie po prostu wrzeszczy, otacza mnie chmurą o promieniu pięciu metrów, a to jak dla mnie zbyt wiele. No i jestem taka dziwna - lubię Opium (po jakimś czasie, jak już rozwinie swoją zaskakującą kadzidlaną nutę), lubię znienawidzoną piątkę, nie razi mnie Cool Water, a Hypnose nie podobało mi się ani na mnie ani na nikim...Ale mam dokładnie jak Kattrina - nie jest to coś, co kojarzy mi się z czymś obrzydliwym, nie mówię, że śmierdzi, ale... nie były tak piękne jak się spodziewałam i prawdopodobnie właśnie to odpowiada za mój brak sympatii do tego zapachu. Zbyt wielkie oczekiwania. I podobnie było z Organzą...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-04-11 o 01:38 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie podobnie zadzialaly na moja wyobraznie opisy Sicily. Spodziewalam sie "zywego ognia", "sexappeal'u w plynie"- a na mojej skorze, ujawnily sie tylko jakies nedzne, klejace, miodowe nutki, w otoczeniu banalnych kwiatkow Jednym slowem: rozczarowanie......
|
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
O rety,
Dzisiaj coś mi się przypomniało... Kilka lat temu w moje ręce wpadła miniaturka chyba Eau de Rochas... Ale mogę się mylić co do marki. W każdym razie woda pachniała igliwiem, sosną, świerkiem i jodłą ![]() Przypuszczam, że nie urzekła Was moja historia, ale musiałam to traumatyczne doświadczenie z siebie wyrzucić. Dziękuję za uwagę
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Do mojej listy doliczam jeszcze dopiero co poznany Lacoste Touch of Spring - nigdy więcej...
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Podpisuję się obiema rękoma, zamordował mnie.
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to łączę się w bólu. Ale najdziwniejsze jest to, że moje reakcje nie są uwarunkowane poszczególnymi nutami albo typami zapachów. Każdy nowo użyty jest wielką zagadką
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, nic tak nie wzmacnia, jak kosmiczny ból głowy i torsje.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#251 |
|
BAN stały
|
a czy zna ktoras z Was Rumbe Balenciagi??? to ogromna milosc mojej mamy a ja za kazym razem sie dusze....
|
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się mogę pod tym podpisać .
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Poprostu od razu takie mi zaswitalo skojarzenie.Moze nie jest zbyt wyszukane badz eleganckie...
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co dwa dziwolągi to nie jeden. Witaj w gronie. Na potwierdzenie powyższego... Nie lubię Angeli, jak nie wiem co. Dziś dostałam próbkę jaśminowego Tesori, najpierw pomyślałam: ładny, ciepły, tak, tak, może być dla mnie, a za chwilę: ale ja go znam... Godzinę dumałam skąd, aż przyszło olśnienie... Angel. Trochę słodszy, ale Angel. |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
A może to nie były Eau de Rochas? Hmm... w każdym razie czuć było wyraźnie różne igiełki. Dla mnie to niepojęte. Zdzierżę cytrusy, liście, zioła, nawet bazylię i nuty świeżego soku roślinnego. Wszystko to może się podobać, może działać odświeżająco i sprawiać przyjemność. Ale jak można chcieć pachnieć choinką?
Przypuszczam, że na kimś ten zapach mógłby wydawać się intrygujący i pewnie nie wzbudziłby mojego wstrętu, raczej ciekawość, zdziwienie... Niemniej uważam, że miejsce igliwia jest w lesie, i tylko tam ten zapach cieszy
|
|
|
|
|
#259 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie mam pojecia bo ja tez zaopatruje mame w UK. Wrzucam fotke Ostatnio przekonuje mame do czegos innego...i sklania sie ku czerwonej DG, na szczescie a co do pytania ''co tak smierdzi'' odpowiadam -
|
|
|
|
|
|
#260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Niby zapach ciekawy, ale nosić go jakoś nie umiem.
|
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale jakos jej nie widzialam lub moze nie szukalam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Może być ciężko z dostępnością, ja szukałam możliwości powąchania Rumby ponad rok, tak mnie zafascynowały nuty
W końcu dzięki Wizażance stałam się właścicielką miniaturki i dobrze się stało, bo nie zdzierżyłabym upolowanej w ciemno setki PS. Paczula w Rumbie jest wyjątkowo wyrazista
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
zdecydowanie Anais Anais. nie ma nic gorszego, po prostu nic !
|
|
|
#264 |
|
BAN stały
|
Eiri dzieki za sprecyzowanie czego nie lubie
podobne, nieco przykre doznania wyzwalal we mnie ''maminy'' Fendi 'fendi' . Chyba te oba zapachy maja wspolne nuty....nie wiem, bo sie az tak nie znam
|
|
|
|
|
#265 |
|
Dzik
|
Ostatnio doslownie mnie zemdliło po kontakcie z Pure White Linen Estee Lauder. Taki...lepki jakiś ten zapach
i absolutnie brak mu pazura - jak dla mnie.
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Ta Rumba musi byc rewelacyjna - sprawdzilam nuty zapachowe i przez samo czytanie sie zakochalam
|
|
|
|
|
#267 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do listy tego co mi sie bardzo bardzo nie podoba dołaczyło w dniu dzisiejszym : Giorgio (Giorgio Beverly Hills).
Dosłownie powaliło mnie. Strasznie pudrowe duszace, migrenogenne.
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

.

i nie rozumiem jak moga sie nie podobac..na mnie sa zmyslowe i apetyczne
. No i... z opisów wynikało, że jest budyniowy, waniliowy, pyszny, a to sprawiło, że spodziewałam się czegoś miękkiego, łagodnego, słodyczy ale niepazurzastej (swoją drogą - wciąż mam na coś takiego ochotę). A Hypnose na mnie po prostu wrzeszczy, otacza mnie chmurą o promieniu pięciu metrów, a to jak dla mnie zbyt wiele. No i jestem taka dziwna - lubię Opium (po jakimś czasie, jak już rozwinie swoją zaskakującą kadzidlaną nutę), lubię znienawidzoną piątkę, nie razi mnie Cool Water, a Hypnose nie podobało mi się ani na mnie ani na nikim...

Nie mogę po prostu powąchać i kupić, bo zapach ląduje w koszu. Muszę ponosić i to od rana, żeby mieć pewność że mnie nie zabije.