|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cześć Dziewczyny, dziś większość z nas odpoczywa bo postów mało, ja dopiero wróciłam do domu po wizycie na uczelni, i w końcu wolne.Teraz tylko sesja i zajmę się tym co mnie interesuje, czyli wyprawka dla dzidziusia.
![]() Newtrend: wiem co czujesz,jakie to męczące jak codziennie wymiotujesz i to po kilka razy, mnie przestało to męczyć w 15 tyg, ale teraz sporadycznie mam poranne mdłości ale żołądek już jest normalny, wcześniej to czułam go cały dzień Dzidziadziumdzia: życzę ci żebyście szybko z tego wyszli, wiem jak to jest ciężko, jak nie ma się na życie |
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam problemy w pracy właśnie.. po inwenteryzacji wychodzi że brakuje towaru na prawie 15tysięcu. :/ nie wiem jak to się rozstrzygnie .. a niestety kamer nie ma :/ A tak poza tym to dobrze, że rodzina pomogła! ![]() DOSTAŁAM DZISIAJ CZEKOLADE MILKE CREMA VANILIA - PYSZNA. polecam ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- wiecie jaki wstrząsający temat wyczytałam ???????? że kobiety zjadają łożysko bo niby ma poprawić więź/wzmocnić między nią a dzieckiem................ ............... JESTEM W SZOKU. http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102...t_trendy_.html no nie mogę w to uwierzyc..
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście że w Czechach pięcioraczki się urodziły?
http://wpolityce.pl/depesze/54923-w-...u-piecioraczki i ponoć wcale nie było zapłodnienia invitro, tylko natura sama zadziałała Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-02 o 18:05 |
|
|
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecie ż różnie w życiu bywa i każdemu może się podwinąć noga.Nie wiem co Ci poradzić,wiem tylko jedno że kryzys trzeba pokonać. Edit:Już doczytałam że skarbówka spłacona. Cytat:
![]() Cytat:
Jaki tytuł zjadanie łożyska jest trendy jak zwierzęta..
|
|||
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Dziadziumdzia - przykro mi czytać o waszych kłopotach. Dziewczyny Ci dobrze radzą, świetnym pomysłem jest ta windykacja. Ale najważniejsze, to nie zadręczaj się, pomyśl że masz oparcie w mężu. Kochające dziecko u boku i kruszynkę, która liczy na Ciebie. Nie poddawaj się! Mój małżonek nie wtrąca się do dzidziuśnych zakupów. No i mam spokój, tak samo było przy organizacji wesela i przyznam że byłam zadowolona z takiego obrotu spraw, bo nie dochodziło między nami na tym tle do żadnych spięć. Teraz jak coś przychodzi pocztą, to mu pokazuję i wszystko mu się podoba, albo przynajmniej tak mówi ![]() Odkryłam coś pysznego dla kwaśnych mam (tzn. tych ktore mają fazę na kwaśne - bo ja mam straszną, słodycze mogłyby dla mnie nie istnieć obecnie) - sok jabłkowo-rabarbarowy hortexu Jest pyszny.Dziewczyny, już jakiś czas temu pisałam o tym, że muszę kupić sukienkę na egzamin, który będę miała w 7 mcu ciąży. Przeszperałam sklepy internetowe i niestety nic ciekawego nie znalazłam. Względnie te dwie wchodzą w grę. Co myślicie, która lepsza? |
|
|
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
ta pierwsza sukienka
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Ta 1 też mi się bardziej podoba
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza!
![]() dziewczyny, w którym TC iść na SR? tak się zastanawiam czy w ogóle pójdę, bo u mnie jest to w poniedziałki, a w poniedziałki zawsze pracuje do 21 i być może nie uda mi się zmienić grafiku... myślicie że dużo stracę nie idąc tam? Boję się porodu a raczej tego że nie będę wiedziała co i jak, a podobno na SR tak dużo mówią.. jak cos to dokształcicie niedoświadczoną mamuśkę? ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- czytam o tych pięcioraczkach i patrzcie jaki tam jest Zaj*bisty rząd i polityka.. "Urząd miejski w Milovicach obiecał, że wynajmie rodzinie większe mieszkanie. Zapłaci także za wynajęcie drugiej opiekunki dla dzieci. Pierwszą rodzina otrzyma bezpłatnie na podstawie ustawy o ochronie zdrowia. Rodzina otrzyma także pomoc materialną." u nas to ani mieszkania, ani opiekunki ( tym bardziej bezplatnej) ani nawet nie zapropomnują pomocy materialnej, chyba że sam o nią "ubłagasz" ......
|
#4270 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że się z tą inwentaryzacją wyjaśni... U mnie dzisiaj mega leniwa niedziela, pokusiłam się tylko na ugotowanie obiadu :P leżę i czytam książkę, raz na tarasie, raz w domu ![]() Tak jak obiecywałam wrzucam fotki pajaca i kapciochów
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
ja się stresuje wizytą szefostwa w związku z brakami :strach-drzwi:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- ktosiula - śliczne
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula, śliczności
Jeny, jestem w 14t 2 dniu i tak jakoś coś mnie smyra po lewej stronie pępka, znaczy tak 5 cm od niego. Ale to nie żadne właśnie motylki, tylko ogólnie jestem głodna i burka mi w brzuchu ale czuję tam coś. tak jakby w jeden punkt coś napierało. ale chyba skończony 14 tydzień to za szybko na ruchy dzidziusia
|
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwsza! ![]() Dzidzia,mam nadzieje że wszystko się jakoś ułoży i szybko wyjdziecie z tego dołka Ale tu dzisiaj spokojnie... czyżby mamuśki wypoczywały? ![]() Ja się przyznaję że cały dzień leniuchuję w domku,nawet na neta nie chciało mi się wchodzić... ![]() No i zaraz c.d lenistwa czyli wyrko tv i spać
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeny, jestem w 14t 2 dniu i tak jakoś coś mnie smyra po lewej stronie pępka, znaczy tak 5 cm od niego. Ale to nie żadne właśnie motylki, tylko ogólnie jestem głodna i burka mi w brzuchu ale czuję tam coś. tak jakby w jeden punkt coś napierało.
ale chyba skończony 14 tydzień to za szybko na ruchy dzidziusia [/QUOTE]Ja tez pierwsze ruchy poczułam po lewej stronie pepka w tej odległości tylko nisko, ale byłam w 18, ale z drugiej strony piszesz że coś tak ci napiera, ja myślę ze to może być dzidziuś
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo nie pisałam chyba ze 2 tygodnie i mam kilkadziesiąt stron do nadrobienia (nie nadrobię). U mnie wszystko ok, jutro mam wizytę u gina, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj jak jadlam obiad to mi się ząb ułamał i teraz plomba mi się w nim rusza, ale on martwy jest, więc to żadna strata. Już dawno nie wyglądał dobrze |
|
|
|
|
#4279 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej to nie wiedziałam
Ostatnio chyba pisałam przed urodzinami Sebusia - imprezka się udała, pogoda była super, tort wyszedł, inne jedzenie też ok i w ogóle fajnie było, szkoda, że już po ![]() Wtedy przed urodzinami miałam okropne mdłości i trochę wymiotowałam, ale potem jakoś przeszło i teraz już jest lepiej, choć jeszcze nie idealnie, bo nadal jakoś ciężko mi jedzenie wchodzi. Ale idzie ku dobremu ![]() Wyprawki jeszcze żadnej nie kupuję, poczekam sobie jeszcze. W ogóle w tej ciąży jest jakoś inaczej, mniej się emocjonuję tymi wszystkimi rzeczami, zakupami itp. Dzidziuś rośnie i mam jego świadomość i na razie tyle mi wystarcza
|
|
|
|
#4280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,że szybko z tego wyjdziecie...![]() Cytat:
mój tez jest sceptyczny do jakichkolwiek zakupów,ale mam nadzieje,ze z czasem się to zmieni,bo chciałabym "emocjonować" się tym razem ![]() hm...ciekawe...ja 14 zaczynam chyba jutro,ale podobno w 1 ciąży ruchy można poczuc nawet dopiero w 21 tygodniu
|
||
|
|
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale z drugiej strony to dziwne jest to takie napieranie, no i tylko przez chwilę je czułam, może w przeciągu 10 minut i dzisiaj w południe. Ale może to co innego. Nie wiem no
|
||
|
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekałyśmy i się zastanawiałyśmy co tam u Ciebie ![]() a na którą masz wizyte? ;> oczywiście ![]() i daj koniecznie znać co tam gin ciekawego powiedział ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
bo aż mi się oddech zatrzymał jakie cudowne uczucie dlatego nie pisałam
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fajna sprawa ,zamierzam się wybrać razem z mężulem. Ktosiula Fajne rzeczy ![]() Cytat:
To raczej za wcześnie![]() Rinco Byłaś wywoływana Zaglądaj częściej za wizytęFajnie że impreza udana ![]() Rzeczywiście dzisiaj bardzo spokojnie tutaj...Taka śpiąca i leniwa niedziela nastała
|
||
|
|
|
#4284 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 18tyg i to było takie właśnie wypychanie od środka, poniżej pępka. Tak jakby coś mnie tam wypychało. Żadne tam bąbelki czy łaskotania ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Położne prowadzące fajne.
|
|||
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Idę spać, pewnie będą mi się śniły
|
|
|
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wybieram się na stary szpital, w tym roku powstała tam szkoła rodzenia.Tam też prawdopodobnie będę rodzić albo w Roztoce
|
||
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mnie ktoś porządnie walnie za zostawianie wszystkiego na ostatnią chwilę
co semestr sobie obiecuję że nie będę tak robiła.
|
|
|
|
#4288 |
|
Wtajemniczenie
|
Może bym i walnęła, żebym sama dokładnie tak nie robiła
![]() Ryba cieszę się, że się doczekałaś. To już drugo maluszek u nas, który lubi pizzę Weronisiek a jak Twoje uczulenie? Lepiej już? A mi dziś od rana cyce chciało rozerwać, teraz wieczorem patrzę- leci siara
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej bo robię tak ze wszystkim, a nie tylko z nauką.Ale małego bacika przesyłam Dawno Babku nie pisała no nie? Ciekawe co tam u Budowniczki ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Anulka Ooooooł
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w nowym tygodniu!
Szkoda że ten nie bedzie trwał 3 dni jak poprzedni... No ale już trudno. Do jutra mam postanowienie skończyć magisterkę Widzę, że większość opuściła komputer na niedzielę. Ja podobnie, udało Nam się urwać ok 30 minut słonecznej pogody w sumie, z całego dnia, pogoda dobija! Dzidzia straszne jest to co piszesz, ale mam nadzieję, że wyjdziecie na prostą, a ten gość, który Was do tego doprowadził odda Wam kasę co do grosza. I jeszcze za to odpowie...Jak tak można robic, wiedząc że człowiek ma rodzinę, dziecko.. Nie pojęte!! Budowniczko co u Ciebie?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Przecie ż różnie w życiu bywa i każdemu może się podwinąć noga.
jak zwierzęta..
Jest pyszny.

nie mam co nadrabiać