|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Dzieki za odzew
no nic nie jadlam dziwnego czy uczulajacego, zadnych zmian w stosowanej chemii - proszek ten co zawsze, kremik ten co zawsze, no i powiedzcie, czy nade mna jakies przeklenstwo w tej ciazy ciazy (ale fajny dubel slowny
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Skylie: zapamiętam sobie
thx,zresztą i tak pewnie luźnej kasy w najbliższym czasie nie będzie![]() Fiazo: no to dobrze,ze wsio ok i ze mały reagował ![]() Oliath:biedactwo.. Wygląda na jakas alergie, miałam coś podobnego kilka dni temu ale przeszło..ale tylko jedna krostke.. Jak nie przejdzie to na IP lepiej
|
#4353 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idzia - za odwage u dentysty! ![]() Perse - Moj Eziu roznie sie rusza, najbardziej aktywny jest wieczorem gdy juz leze. Bywa, ze kopnie mnie raz po raz, a bywa i seria ruchow i przeciagania sie. Sa momenty, gdy przez jakis czas go nie czuje, ale wtedy staram sie go sprowokowac do dzialania (klade sie plasko na plecach, glaszcze brzuszek i mowie do niego, wtedy kopie mnie chocby ten jeden raz dla spokoju ducha )Magolina, Enlevee, Domciatko, Ona - za tygodnieCytat:
![]() Kubus Puchatek - piekne zakupy Szkoda, ze nic nie znalazlas na targu, mnie zawsze udawalo sie cos fajnego wyhaczyc i to za grosze, ale to pewnie od dnia zalezy.Cytat:
![]() Elaine - za 9 miesiac a takze za piekny wozek. Na jakim musicalu byliscie? Fajnie, ze u was bedzie taka gromadka dzieciaczkow. U nas wrecz przeciwnie, nie mamy tu zadnych znajomych z dziecmi. Mam nadzieje, ze wkoncu ktos sie pojawi jak juz Edziu nieco podrosnie. Rocky - za zaliczenie i fajnie spedzony dzien ![]() Cytat:
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() my dzisiaj cały dzień poza domem... rano mieliśmy wernisaż prac dzieci z naszej grupy przedszkolnej w Mleczarni Ignacek jaki dumny potem załapaliśmy się na festiwal żydowski Simcha w Synagodze i występy dzieci a potem wypuściliśmy się do Factory kupić Ignackowi buty ortopedyczne - i akurat z tym dupa bo nie było rozmiaru ;( - ale za to sama sobie buty kupiłam ..i koszulkę ... i TZ spodnie więc zyjazd udany ![]() wieczorkiem pomalowaliśmy ściankę w Leośka pokoiku - nie ma to jak szarość TZ jeszcze raz mnie dzisiaj pytał dlaczego nie chce dać jakiegoś dzieciowego kolorku jak dla mnie szary jest baaardzo dzieciowy hehejutro jeszcze jedna warstwa i finito ![]() nie wiem o co chodzi z liczeniem ruchów, ale ja nigdy tego nie robiłam, ani kiedyś ani teraz.. Leoś u mnie z reguły cały dzień śpi bo się cały czas ruszam i coś robię, a pod wieczór zaczyna się dopiero przepychać i wypychać .. w nocy z reguły cały czas śpi - i oby mu to zostało Ignacek ma policzki czerwone jak raczki.. ale szaleje jak dziki osioł więc nic a nic mu to nie przeszkadza i obciełam mu dzisiaj maszynką włoski na króciutko bo gania i się strasznie poci... potem znów zapuścimy irokeza na czubku buziaki dla wszystkich
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Cześ laseczki,
ja znowu tylko melduję, że żyjemy, zniknęłam na cały weekend, bo byliśmy z tż w jego rodzinnych stronach A tak to nuda, nuda, nuda![]() Wrzucam do klubu zdjęcie z haribowego obżarstwa I pędzę dalej do tż, bo mamy jakiś film oglądac ![]()
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie wieczorem Kupilismy dziś drzwi,klamki, farbę do pokoi (Dulux Garść muszelek) więc następnym razem jak przyjadę do domu to będzie znaczny postęp Planowo za 3 dni dostanę kasę z ZUS i zabieram się za wyprawkę Byłam dziś u chrześnicy z prezentem na dzień dziecka, śmieszna taka, towarzyska, tylko szkoda, że gadać wcale nie chce, a ma 1,5 roku... Ale pogodne słoneczko Na 20 bylam w kościele, pośpiewałam a teraz odpoczywam. I o dziwo, pierwszy raz od kilku dni nie ciagnie mnie brzuch
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Konto usunięte
|
aaa pisałam Wam że od jakiegoś czasu mam straszną fazę na taniec???
tak na co dzień to dosyć rzadko gdzieś wychodzę, a jak już coś to pogadać w knajpie i coś zjeść, a nie tanczyć... i nie pamiętam kiedy miałam na to ochotę... a teraz mnie wzięło na maksa !!! po weselu mojej sister ![]() nosz poszłabym normalnie w tany!!! tylko nikt nie ma teraz ochoty aż mnie nosi, więc tańczę w domu albo jak jadę samochodem to skaczę na siedzeniu
|
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
A mozna Clotrimazol w ciazy? Na takie niewiadomo co bardzo dobry jest Triderm, ale nie mam pojecia czy mozna go stosowac w ciazy. A z.wapnem swietny pomysl [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41121201]aaa pisałam Wam że od jakiegoś czasu mam straszną fazę na taniec??? tak na co dzień to dosyć rzadko gdzieś wychodzę, a jak już coś to pogadać w knajpie i coś zjeść, a nie tanczyć... i nie pamiętam kiedy miałam na to ochotę... a teraz mnie wzięło na maksa !!! po weselu mojej sister ![]() nosz poszłabym normalnie w tany!!! tylko nikt nie ma teraz ochoty aż mnie nosi, więc tańczę w domu albo jak jadę samochodem to skaczę na siedzeniu [/QUOTE]Hehe, my tez czasami tanczymy i machamy rekami z Wojtusiem jak jedziemy samochodem Ludzie jak nas mijaja to maja niezla zlewke
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
|
|
|
|
#4361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam jej duże pudło Lego Duplo od 1,5 roczku. Bo ona z zabawek zainteresowana jedynie klockami, a tak to telefon, ipad, playstation i klucze :P
Lecę spać. Dobranoc
Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-06-02 o 23:17 |
|
|
|
#4363 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja myślałam, że nowy wąteczek czas odszukać
![]() Cytat:
Jak zasypiam, tak wstaję - od zawsze, nie że w ciąży... No i lewy to mój ulubiony - może zużyło mi się to biodro??? i już nie chce, żeby na nim spać ![]() Cytat:
To nie jest takie proste...Cytat:
a ninjago nie kupowałam - pisałam, że Norbert marzy o bajce / grze Cytat:
odpisałam, szukaj mnie na FB, choć wysłałam zaroszenie do znajomych... Wiadomości może nie masz, bo zapchała się skrzynkaIdę spać, bo wybiła północ... więc baby nie do jutra, a do "zobaczenia" za jakieś 6h ![]() paaaaaaa ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- to znów ja, tylko 5 minut później... jeszcze Wam powiem, że dziś się spotkałam ze znajomą, która ma 5-miesięczną córeczkę i jak usłyszała, że ja już mam 31 tydzień, to była w szoku, bo "po brzuchu" myślała, że to dopiero połowa minęła Czyli źle nie jest... jutro fotkę zapodam (jak zwykle co 2 tygodnie...)
|
||||
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja tak z doskoku bo cały dzien jakos mi tak zszedł, zaraz postaram się nadrobic, ale muszę się pożalić, że od paru godzin mam takie bóle jak na @ i mimo 3 nosp nie jest lepiej, a brzuch ciagle twardnieje... co za masakraaaaaaaaaa
Pojde niedlugo spać to mam nadzieje, ze w ciagu nocy minie ![]() No, a teraz troche Was poczytam juz z łóżka, dobrej nocy Wam zycze ![]() p.s. Kupiłam Jelp'a i zaczynam od jutra prac Bezikowe rzeczy!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4365 | ||
|
Rozeznanie
|
Wow,już miałam nadzieję,że w Polsce się aż tak pozmieniało na państwową służbę zdrowia
Cytat:
za tydzieńCytat:
|
||
|
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Powtórka z rozrywki
![]() A żeby było śmieszniej łapią mnie skurcze Silny ból w podbrzuszu - jak na okres, tyle że mocniejszy, który przechodzi po krótkim czasie To przepowiadacz? Masakra A TŻ na nocce w pracy
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski
magdalenne, enlevee - nie robcie sobie jaj - PRZESZLO??Magdalenne, przepowiadacze NIE bola U mnie uczulenie bez zmian, poprosze meza zeby dzis nabyl wapno i obadamy, do lekarza najwczesniej jutro - przy okazji zrobie mocz i morfo i moze GBS u mojego gina, ale jemu nie pokaze uczulenia poki co, bo i tak ma skoki cisnienia jak mnie widzi z coraz to nowym problemem i znowu bedzie chcial mnie klasc do szpitala ![]() Teso, nie bawilam sie juz ostatnio chemia budowlana, wiec to nie na lakier/klej Kciuki za wizyty (ktoras z tajniaka sie wybiera ? ) oraz gratuluje tygodni i miesiecy, dziewuszki!
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-03 o 06:12 |
|
|
|
#4368 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane z samego rana!
Od 4 nie spie Gratuluje nowych tygodni i wciaz powiekszajacych sie wyprawek! ![]() Nie pamietam kto ma emmaljunge Sliczne sa te wozeczki! Wszyscy dunczycy woza w nich swoje dzieciaczkiJakas dziewczyna z moich okolic pisala o lozeczku bialym. Nie podoba Ci sie to z Ikei? Naprawde wydaje sie byc solidne, ogladalam je kilka razy ze wzgledu na bliskosc ikei takie http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50208366/ lub takie http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/00187875/Co do swedzacych krostek na brzuchu: mialam cos podobnego na poczatku ciazy, taka czerwona kaszka. Strasznie swedzialo dziadostwo ale pozbylam sie wlasnie za pomoca wapnia, jak juz dziewczyny pisaly.Przepraszam kochane, ale zupelnie nie mam pamieci do nikow, wybaczcie!!! Wczoraj wieczorem dojechala do nas maritka, fotelik, posciel dla dzidzi, materac, laktator i lozeczko!!! Oczywiscie nie moglam sie powstrzymac i wozek zaraz zlozylam samiutenka, mowiac Tz zeby nie odbieral mi tej przyjemnosci On sobie posklada dzisiaj lozeczko Nie jestem w 100% zadowolona z koloru lozeczka- myslalam, ze bedzie nieco ciemniejsze, chyba cos mi sie pokickalo przy zamowieniu z tymi kolorami![]() No i burczy mi w brzuchu Co ja mam jesc o 6 rano???Wszystkim zycze milego dnia!!!
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bede pisała dzień dobry, bo wcale dobry się nie zaczął
nie dość, że tłukłam sie w łóżku do 2h, to potem budziłam sie co chwila, bo miałam takie parcie na pęcherz. A rano jak na złość dostałam strasznych bóli podbrzusza i czułam takie jakby rozrywanie od środka w pochwie koszmar. Całe szczeście po garści lęków ustąpilo... no moze takie delikatne ćmienie jeszcze czuje ![]() za nowe tygodnie dziewczyny
|
|
|
|
#4370 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio i ja dostałam dolegliwosci zgagowych, wypiłam przegotowana wode z lyzeczka sody. Nie bylo to rewelacyjne w smaku, za to przeszlo i nie powrociło. Cytat:
za zakupyCytat:
![]() Cytat:
ostatni miesiac i Wszystkiego Najlepszego to na pewno nie, bok jest przykrecony Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
widze, ze nie tylko ja mialam koszmarna nocCytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wasze bóle dziewczyny niech szybciutko przechodzą ![]() Witam się ze słoneczkiem ja dziś wizytuje u diabetolog, ale to dopiero o 16:30 ciekawe co mi powie po 2tyg diety za wizyty za tc
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
ja dzis nie moge spac od 6, maz mnie obudzil bo szykował sie do pracy, przed chwila zrobilam sobie kanapki i herbatke i wcinam w lozeczku ![]() u mnie pokogda straszna, caly czas pada.... aa i dzis zaczynamy 36 tc!!! |
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Brzusie
Gratuluję wszystkich tygodni i trzymam kciuki za wizyty i badania![]() Ja też w nocy spać nie mogę, Niuniu w noc zaczyna tryb "nie dam mamie spać" i tak się męcze, z jednego boku na drugi, przy tym Tż narzeka, że i on nie może spać, bo chodzę po całym łóżku. Hmm mam się przenieść na rozkładaną kanapę?![]() Ale dzisiaj idę do lumpka, może kupię coś ciekawego ![]() Czekam na paczkę z allegro, bo normalnie już robię wyprawkę
|
#4374 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hej!
A co to za bóle??? Mam nadzieję, że po nocy wszystkim ładnie przeszło....U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. Niedobrze mi już, jak patrzę na to, co się dzieje za oknem :/ Co ja mam ubrać... Mam już dość tej kiecki i rajtuz, gdyby było ciepło, mogłabym założyć moją maksi, sandałki i wyglądać jak człowiek. A tak znowu to samo.. No trudno. Dziewczyny - trzymam również kciuki za Wasze wizyty i brawa za nowe tygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, za mną też nocka nieciekawa, obejrzałąm na noc Gothikę i zasną nie mogłam
W ogóle brzuch był tkliwy na dole, jak mały kopał, to aż podskakiwałam momentami![]() Teraz tż wybrał się do pracy, a mi się spac póki co nie chce, jeszcze pogoda przeokropna u nas
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ja na razie śpię całkiem dobrze mimo pobudek na sikanie, a jak mi brakuje snu to w dzień robię drzemkę ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784]Hej! A co to za bóle??? Mam nadzieję, że po nocy wszystkim ładnie przeszło....U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. Niedobrze mi już, jak patrzę na to, co się dzieje za oknem :/ Co ja mam ubrać... Mam już dość tej kiecki i rajtuz, gdyby było ciepło, mogłabym założyć moją maksi, sandałki i wyglądać jak człowiek. A tak znowu to samo.. No trudno. Dziewczyny - trzymam również kciuki za Wasze wizyty i brawa za nowe tygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oby się wszystko wyjaśniło, ja osobiście nie lubie takich sytuacji, że coś nie wyjaśnione i czekaj ja to nie powiem co mój kochany dziś zrobił rano przed wyjściem do pracy, było koło 5
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co się dzieje z tymi naszymi Tżtami
![]() Może oni się tak denerwują tym, że już w sumie niedługo tatusiami zostaną Ale to trzeba się cieszyć... ehh nie wiem, bo mój też ostatnio daje mi popalić
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ma padac caly tydzien, i mokro
![]() Szczerze mowiac dziekuje opatrznosci za taka pogode, gdyby byl upal nie przetrwalabym z tymi obrzekami i dusznosciami Dzis mam w planach urzadzic do konca Lale w nowym pokoiku, poprasowac zalegle gory prania i ewentualnie oczyscic i odnowic listwy podlogowe - tez do Lali. Podjelismy z mezem decyzje, ze nie cyklinujemy sypialni, tylko kupujemy wykladzine dobrej jakosci, gruba i mieciutka. Wiec bedzie mniej roboty (przy cyklinowaniu cala chata w pyle plus 3 dni smrodu nitro potem )Dzis po poludniu jedziemy zamowic wykladzine, a ja powoli od jutra oprozniam sypialnie. Potem sufiti po kolejnym weekendzie powinno byc wszystko gotowe - wtedy ROZKLADAMY LOZECZKO
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Dobry...Dziewczynki blagam o magiczne kciuki.w nocy rozwalila mi sie 2. Ot tak sobie i nie wiem czy to pekl hemo czy wraca moj koszmarek z przeszlosci :-( rano bede dzwonic do swojego lekarza od 2 ale on dopiero jutro przyjmuje. Jutro mam tez gina - wizyta w szpitalu na badania. Wiec prosze o podwojne kciuki. Z gory dziekuje najladniej jak umiem
|
|
|
|
#4380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie dziś pochmurno i jak na razie nie pada Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784]Hej! A co to za bóle??? Mam nadzieję, że po nocy wszystkim ładnie przeszło....U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. [/QUOTE] na pewno sie dogadacie i wyjaśnicie wszystko a tym czasem skup sie na wizycie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

no nic nie jadlam dziwnego czy uczulajacego, zadnych zmian w stosowanej chemii - proszek ten co zawsze, kremik ten co zawsze, no i powiedzcie, czy nade mna jakies przeklenstwo w tej ciazy ciazy (ale fajny dubel slowny 

thx,zresztą i tak pewnie luźnej kasy w najbliższym czasie nie będzie

)

Ignacek jaki dumny 

a teraz mnie wzięło na maksa !!! po weselu mojej sister 

- PRZESZLO??
ale pozbylam sie wlasnie za pomoca wapnia, jak juz dziewczyny pisaly.
I tym pozytywnym akcentem kończe posta,bo chyba zaczynam już przynudzać 

widze, ze nie tylko ja mialam koszmarna noc
)