Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14! - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 09:42   #4411
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

czesc Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluje tyg

Mi juz lepiej troszke katar mam ale leciutko wiec da sie zyc wrocilam do zywych za to w nocy sie wogole nie wysypiam z boku na bok sie przewracam i mi nie wychodnie a jak na plecach sie poloze to pomiedzy cyckami troche nizej mi cos uciska i nie moglam oddychac w nocy myslalam ze sie udusze lol:P

dzis korzystajac z brzydkiej pogody :P lece zjesc sniadanie ogarnac sie i zaczac prac/ prasowac i robic miejsce dla niuni.Wszystko w miare rozsadku.. kupilismy wczoraj kosmetyki dla Malej i zapas chusteczek mokrych Pampers ktore uwielbiam zaniedlugoo bedzie przemeblowanko rozkladanie lozeczka i czekanie na mala Jutro ide na gbs jakos mi sie nie usmiecha to badanie lol.

pozniej Was nadrobie.Sorka ze mnie ostatnio mniej..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:43   #4412
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa! Na pewno wyjaśnimy, ale ja po prostu nie znoszę takich sytuacji...

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Tak, doszła do siebie. Dobrze już się czuje. Jest zmęczona dwójką maluchów w domu.Przerażona, bo tatuś (jej mąż) od jutra już wraca do pracy i zostanie z maluchami sama, ale jeśli chodzi o dolegliwości po cc, to już ich nie odczuwa. Nic nie ciągnie, nie boli. Wokół rany ma tylko takie dziwne uczucie, jakby tam w ogóle czucia nie było, ale to też nic jakiegoś strasznie nieprzyjemnego. Wszystko ładnie się goi i jest ok. Maleństwo ładnie rośnie, pije z cyca. Wczoraj był na spacerze, bo po południu pogoda dopisała. Ciocia (czyt.ja ) pchała wózek. Stresowałam się niemiłosiernie, bo ciągle sprawdzałam czy nie jest mu za gorąco czy oddycha. Odkrywałam i sprawdzałam czy klatka się unosi. Jak wariatka. Ja chyba na swojego Michasia bez przerwy będę patrzeć, czy na pewno z nim wszystko w porządku. Zamienię się w zombi.
Dlatego ja kupuję monitor oddechu...
Wiem, że wiele osób tego nie pochwala, ale dla mnie to będzie jakby dodatkowe zabezpieczenie. Oczywiście będę spać w pokoju Małego, ale mimo wszystko chcę mieć jeszcze to. Ja jestem strasznie zeschizowana już w ciąży...

Ta pogoda jest po prostu straszna :/ Muszę iść do sklepu po wałek do malowania tych mebli, a tak mi się chce, choćby wcale :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:50   #4413
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

co za beznadziejny dzień

Polozylam sie po północy spac i przewracalam sie z boku na bok i usnac nie mogłam. Jak polozylam sie na plecach to dostałam okropnych zawrotow głowy. Potem śniły mi sie glupoty i budzilam sie o chwile.

Pobudka o 6 bo TZ od tygodni wybiera sie do alergologa i nigdy wstać nie moze więc postanowiłam go wesprzeć i pojechać z nim. Ledwo na oczy patrzalam.

Rejestracja od 7 i wobrazcie sobie ze TZ był 23 nie wiem o której musiałabym wstać zeby być jedna z pierwszych ci ludzie chyba w nocy tu przyszli. Naczekalismy sie jak nie wiem, pewien pan ustąpił mi miejsca jak tylko weszlam tylko ze od siedzenia bolal mnie kręgosłup ale bałam sie wstać zeby ktoś mi nie zajal

Potem kolejka na poczcie (tam juz nikt nie przepuszcza)
I pojechałam na rynek po truskawki...i wróciłam z poczuciem zniesmaczenia, wściekłości i wrażeniem ze zostałam oszukana. No ale truskawki sa wlasnie konsumowne. Takie sobie...

Aha, zgaga od rana wypala mi wnetrznosci. Idę za chwile trochę sie zdrzemnac bo do pracy dzis idę....

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:51   #4414
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
A muszę podzielić się czymś co zaobserwowałam. Od soboty nie bolą mnie żebra. Wiadomość niby dobra, bo bolały codziennie od dwóch miesięcy, zawsze po południu, po całym dniu i takie dwa dni bez bólu to nieziemska ulga. Powiedziałam o tym mężowi wczoraj i odparł, że to dlatego, że niewiele ale jednak mój brzuch wisi (czyt. mojego nietaktownego męża- obniżył się). Kiedy patrzę w lustro, to nie dostrzegam jakoś specjalnie, ale patrząc na niego z góry rzeczywiście jest inny. Weekend nie był dla mnie bardzo pracowity, więc może też nie było powodu żeby mnie rozbolały, ale jeśli dziś również nie będą bolały, to dopakuję torbę do końca i zacznę się żarliwiej modlić.
u mnie 'wisi' juz od dluzszego czasu, dlatego tak lubie patrzec na te Wasze okraglutkie pileczki

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:54   #4415
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Czesc laski
magdalenne, enlevee - nie robcie sobie jaj - PRZESZLO??
U mnie uczulenie bez zmian, poprosze meza zeby dzis nabyl wapno i obadamy, do lekarza najwczesniej jutro - przy okazji zrobie mocz i morfo i moze GBS u mojego gina, ale jemu nie pokaze uczulenia poki co, bo i tak ma skoki cisnienia jak mnie widzi z coraz to nowym problemem i znowu bedzie chcial mnie klasc do szpitala
w koncu zasnęłam i dzisiaj już nie boli, ale brzuch mnie bolał dobre 6,7h i to takie skurcze, po czym odpuszczały...
Nie żałuj sobie tego wapna, bo to akurat Ci nie zaszkodzi no i trzymam kciuki żeby ładnie zeszło, biedna jesteś strasznie w tej ciąży!

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Nie bede pisała dzień dobry, bo wcale dobry się nie zaczął nie dość, że tłukłam sie w łóżku do 2h, to potem budziłam sie co chwila, bo miałam takie parcie na pęcherz. A rano jak na złość dostałam strasznych bóli podbrzusza i czułam takie jakby rozrywanie od środka w pochwie koszmar. Całe szczeście po garści lęków ustąpilo... no moze takie delikatne ćmienie jeszcze czuje
Ehhh co to się z nami dzieje na koncówce.. dobrze, ze juz przeszło chociaż trochę. leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja dziś wizytuje u diabetolog, ale to dopiero o 16:30 ciekawe co mi powie po 2tyg diety
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
ja dzis nie moge spac od 6, maz mnie obudzil bo szykował sie do pracy, przed chwila zrobilam sobie kanapki i herbatke i wcinam w lozeczku
u mnie pokogda straszna, caly czas pada....
aa i dzis zaczynamy 36 tc!!!
, poważnie się zaczyna u Ciebie robić- 9 msc

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784]
U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest.
Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. [/QUOTE]

Kochana nie denerwuj się i nie myśl o tym tak- na pewno sobie wszystko wyjaśnicie jak Tż wróci z pracy. No i jestem strasznie ciekawa co tam u Arturka słychać

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dobry...Dziewczynki blagam o magiczne kciuki.w nocy rozwalila mi sie 2. Ot tak sobie i nie wiem czy to pekl hemo czy wraca moj koszmarek z przeszlosci :-( rano bede dzwonic do swojego lekarza od 2 ale on dopiero jutro przyjmuje. Jutro mam tez gina - wizyta w szpitalu na badania. Wiec prosze o podwojne kciuki. Z gory dziekuje najladniej jak umiem
Ojejku...współczuję no i oczywiście kciuki najmocniej zaciśnięte jak się da, biedaku !!!

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Enlevee,lepiej sie czujesz?
Juz dzisiaj tak, dziekuje chociaz myslałam wczoraj, ze koniec konców wyladuje na IP tak bolało

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Jejku, 3 dni mnie nie było.
TŻ tak weekend zaplanował, że aż nie miałam kiedy usiąść przy kompie.
Czwartek grill u jego siostry, dzień roboczy (sprzątanie, przemeblowanie itd..), sobota grill u nas, niedziela grill u jego chrzestnego. Matko!!! Mam taką zgagę od tych grillowych kiełbas i ciągle mleko w pogotowiu, ale na szczęście pomaga.

Dobrze, że dzisiaj TŻ już w pracy, bo ja takiego tempa bym dłużej nie zniosła.
Przez tą abstynencje niedługo wywieszę sobie na samochodzie tabliczkę TAXI. Wszystkich zawieźć, przywieźć, bleee...
Rodzina się śmieje, że na porodówkę pojadę sama, bo TŻ będzie na żniwach u brata. A mnie do śmiechu nie jest, bo coraz bardziej muszę liczyć tylko na siebie.

W sobote rozpoczęłyśmy z Anulką 32 tc. Coraz bardziej ją czuję w brzuszku i to tak przez cały dzień i nocy. Kiedy ona śpi?
Niech mąż odrobinę przystopuje i da Ci trochę wytchnienia, bo sił będziesz miała coraz mniej, a przemęczać się nie możesz, pamiętaj.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam się poniedziałkowo.
Mąż w pracy, Małgosia w przedszkolu. Mi właśnie skończyło się prać drugie pranie. Zaraz wstawię trzecie i dalej sprzątanie domu. A powinnam się zdrzemnąć bo pół nocy męczyłam się ze zgagą. Potem co przysnęłam i się obudziłam od nowa zgaga. Nic mi nie pomaga już!
Ale ważne, że skurczy żadnych nie mam.
Wczoraj się wkurzyłam na męża, bo wiedział, że nie mam magnezu i brzuch mi twardnieje, że miał jechać do apteki po magnez to się mnie pyta po 3 razy. A jak już zapytał przed obiadem - z zaciśniętymi zębami powiedziałam, że tak poproszę. Jak po obiedzie zapytał ponownie to tylko z hukiem odłożyłam szklankę, złapałam torebkę i sama pojechałam!

Pogoda u mnie będzie w kratkę Póki co słoneczko, aczkolwiek wiem, że będzie padało!
Zachowanie bardzo w moim stylu

Hej dziewczyny!
Bóle odpuściły ale dopiero jak zasnęłam.
Muszę poruszyć ten temat na następnej wizycie, bo to nienormalne żeby to aż tak bolały przepowiadacze i to do tego po 3 nospach, po dużej dawce magnezu i żeby co chwilę brzuch twardniał.
Mam natomiast inne zmartwienie- otóż na papierze dzisiaj rano zobaczyłam taką jakby galaretkę o długości paru cm- nie było tego niewiadomo ile, ale jednak było i się zmartwiłam, że to może czop mi zaczął odchodzić??
Pogoda pod psem, Tż na spacerze z sierścią, ale szczerze mówiąc ja tak jak Oliath lepiej się czuje jak tak jest- ze względu na moją astmę łatwiej mi się oddycha jak jest takie rześkie powietrze i do tego nie latają wszystkie te pyły i inne, bo wtedy to nic nie pomaga i jest jedna wielka tragedia.
Dzisiaj mam zamiar poprać chociaż część Bezikowych rzeczy, bo jakoś mi te moje dolegliwości tak nieciekawie wyglądają
Wczoraj stwierdziłam do Tżta, że urodzę 27-28 czerwca bo tak mi się wydaje a on na to, że wg niego Bezik wyjdzie 30 lipca i będzie uwaga uwaga uwaga- PÓŹNIAKIEM

za wizyty, za tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:56   #4416
tweedledee
Zakorzenienie

Widzę, że nastał ten wesoły etap, kiedy praktycznie każda z nas narzeka na większe/mniejsze bóle ciąża już serio ciąży

misiaczka łykaj osobno, ja też tak robię (kupuję osobno witaminy, osobno kwasy tłuszczowe). jeszcze aptekarka poleciła mi mega tanie, bo 60 kapsułek/10zł wchodzi lepiej niż przy zestawie

Dziewczyny, pogońcie mnie, ja dalej w łóżku zalegam A muszę skoczyc do sklepu, bo chleba w domu nie ma, ziemniakow na obiad, jeszcze chodzi za mna marchewka z jablkiem (taka z majonezem i smietana), serek biały (bo przywieźliśmy od dziadkow tzta rzodkiewke i szczypior z ogrodka)... dobrze, że chociaz mielone mam juz gotowe, bo zrobilam wiecej w piatek i zamrozilam, to z tym bedzie spokoj... boze jakiego mam lenia dzisiaj.

A w ogole wczoraj jeszcze wyskoczylismy z tż na spacer, bo pogoda piekna była, żadnej pielgrzymki nie robilismy, ale w polowie musielismy sie wracac, bo czułam kłucie w dole brzucha no myslalam ze do domu nie dojde. Już nie mam sił w tej ciąży, wszystko boli/ciągnie/piecze/swędzi, a gdzie jeszcze ponad 2 mc
Stary 2013-06-03, 09:57   #4417
czarownica1
Zakorzenienie

En... no weśśśśś i Ty z bólami
Ten opis na biało, to mnie się wydaje, że to jeszcze nie to, ale wiadomo lekarzem nie jestem.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:59   #4418
sammi24
Zadomowienie

Cześć kochane brzuchatki witam się po dłuuuugiej nieobecności udało mi się zajrzeć na wizaż w czwartek, nie było ruchu na wątku to se myślę, spoko nadrobię po tym długim weekendzie i ta...dooopa
Wczoraj jak dobiliśmy z TŻ do Łodzi na szybko przeleciałam kilka ostatnich stron ale wybaczcie, wszystkiego nie dam rady

Z tego co widzę to:
1. pojawiły się nowe wózeczki i zakupkowe szaleństwo trwa
2. Rocky pięknie zalicza sesyję
3. Margosia ciągle w dwupaku
4. Oliath daje do pieca z robotą i dolegliwościami
5. pojawiają się kolejne nieprzyjemne dolegliwości, bóle u niektórych mam... magdalenne, enle, ona, czarowniczka całuję i tulam Was mocno

Tak ogólnikowo: gratuluję tygodni i trzymam kciuki za wizytujące

A, i jeszcze gdzieś mi mignęło, że chyba Niunia pisała, że małe jej się przekręciło. Mój syncio też w ten długi weekend kombinował i jeden wieczór leżał w poprzek tak mnie wszystko bolało, że nie mogłam robić nic innego oprócz leżenia w bezruchu. Teraz się zastanawiam, gdzie ma dupkę i nózie, bo przeciąga się tak inaczej jakoś po żebrami niż wcześniej

W tych wolnych dniach wpadła do mnie koleżanka i przywiozła mi dwie torby przepięknych ubranek po swoim 4 miesięcznym synku jak przejrzałam to okazało się, że już nic kompletnie nie muszę dokupować. A już myślałam, że będę jedyną nieobdarowaną ciuszkowo na wątku dostałam też większy, włochaty kombinezonik i śpiworek do spania, który miałam zamiar zamawiać w tym tygodniu hehe

Kupiłam też w piątek w Biedrze dwie koszule do szpitala, kupię jeszcze jedną jakąś taniochę do porodu i mam spokój z wyprawką do szpitala
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:59   #4419
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Widzę, że nastał ten wesoły etap, kiedy praktycznie każda z nas narzeka na większe/mniejsze bóle ciąża już serio ciąży

misiaczka łykaj osobno, ja też tak robię (kupuję osobno witaminy, osobno kwasy tłuszczowe). jeszcze aptekarka poleciła mi mega tanie, bo 60 kapsułek/10zł wchodzi lepiej niż przy zestawie

Dziewczyny, pogońcie mnie, ja dalej w łóżku zalegam A muszę skoczyc do sklepu, bo chleba w domu nie ma, ziemniakow na obiad, jeszcze chodzi za mna marchewka z jablkiem (taka z majonezem i smietana), serek biały (bo przywieźliśmy od dziadkow tzta rzodkiewke i szczypior z ogrodka)... dobrze, że chociaz mielone mam juz gotowe, bo zrobilam wiecej w piatek i zamrozilam, to z tym bedzie spokoj... boze jakiego mam lenia dzisiaj.

A w ogole wczoraj jeszcze wyskoczylismy z tż na spacer, bo pogoda piekna była, żadnej pielgrzymki nie robilismy, ale w polowie musielismy sie wracac, bo czułam kłucie w dole brzucha no myslalam ze do domu nie dojde. Już nie mam sił w tej ciąży, wszystko boli/ciągnie/piecze/swędzi, a gdzie jeszcze ponad 2 mc

jak ja mam Cię wygonić, skoro sama jeszcze gnije w wyrku?
pamiętaj sklep nie zając, chleba nie wykupią bo teraz to i o 23 dostaniesz ciepłe bułeczki, a na resztę przejdzie Ci ochota
Stary 2013-06-03, 10:03   #4420
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wczoraj miałam misterny plan, żeby zgwałcić męża, ale zanim przyszedł z łazienki to zasnęłam i nawet się nie przebudziłam, a rzadko mi się to zdarza no nic, może dziś brzuch też będzie łaskawy :P

Wczoraj Fi był w miarę leniwy, za to w nocy nadrobił i od rana też daje mi czadu.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, Czarowniczko, za Ciebie podwójne. I gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:03   #4421
czarownica1
Zakorzenienie

o o o grzmotnęło u mnie... a meteorolodzy w planach burzy u mnie nie mieli...
Stary 2013-06-03, 10:06   #4422
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dla Was, które marudzą na dolegliwości ciążowe, narzekają na kilogramy i rozstępy na brzuchy, cierpią z powodu obrzęku nóg, zgagi i zatwardzenia, czują się brzydkie jak słonie, nie umieją przespać nocy i ogólnie mają dosyć- pozytywny obrazek, który i mnie czasem stawia na nogi:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 971444_485399878198890_500493313_n.jpg (37,5 KB, 49 załadowań)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:07   #4423
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj miałam misterny plan, żeby zgwałcić męża, ale zanim przyszedł z łazienki to zasnęłam i nawet się nie przebudziłam, a rzadko mi się to zdarza no nic, może dziś brzuch też będzie łaskawy :P

i
a ja miałam się chwalić, mże kilka dni temu PIERWSZY raz w ciązy miałam SEX!!!!!!!!!
ale jazda była, a ile śmiechu aby wygodną pozycję znaleźć)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:08   #4424
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętaj sklep nie zając, chleba nie wykupią bo teraz to i o 23 dostaniesz ciepłe bułeczki, a na resztę przejdzie Ci ochota

wszystko ładnie pięknie, tylko wypadałoby dziecko czymś nakarmić, bo jestem na jabłeczniku i serniku zdobycznym od rana, bo nie mam nic na śniadanie... także siła wyższa
przeniosłam się z laptopa na stacjonarny, jest progres
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wczoraj Fi był w miarę leniwy, za to w nocy nadrobił i od rana też daje mi czadu.
mój rozrabiaka, też ćwiczył kung fu całą noc, nie dość że psychika rozbita przez film, to jeszcze mały latał CAŁĄ noc przeraża mnie jego aktywność momentami, ciekawe co będzie po porodzie
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Muszę poruszyć ten temat na następnej wizycie, bo to nienormalne żeby to aż tak bolały przepowiadacze i to do tego po 3 nospach, po dużej dawce magnezu i żeby co chwilę brzuch twardniał.
Mam natomiast inne zmartwienie- otóż na papierze dzisiaj rano zobaczyłam taką jakby galaretkę o długości paru cm- nie było tego niewiadomo ile, ale jednak było i się zmartwiłam, że to może czop mi zaczął odchodzić??
Pogoda pod psem, Tż na spacerze z sierścią, ale szczerze mówiąc ja tak jak Oliath lepiej się czuje jak tak jest- ze względu na moją astmę łatwiej mi się oddycha jak jest takie rześkie powietrze i do tego nie latają wszystkie te pyły i inne, bo wtedy to nic nie pomaga i jest jedna wielka tragedia.
Dzisiaj mam zamiar poprać chociaż część Bezikowych rzeczy, bo jakoś mi te moje dolegliwości tak nieciekawie wyglądają
Wczoraj stwierdziłam do Tżta, że urodzę 27-28 czerwca bo tak mi się wydaje a on na to, że wg niego Bezik wyjdzie 30 lipca i będzie uwaga uwaga uwaga- PÓŹNIAKIEM
brzmi czopowo Ale to chy6ba za szybko, czytałam, że czop może odchodzić częściami przez 2-3tyg przed porodem, ale żeby już?
Stary 2013-06-03, 10:11   #4425
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
a probowalas na zgage sody z przegotowana woda?
Nie, jeszcze nie znałam tej metody.

Cytat:
Hej dziewczyny!
Ty obserwuj. Jak będzie tego więcej to może być czop. Mi odszedł 2 tyg przed porodem.

Cytat:
Dobre

Miałam nic nie kupować, ale wygrałam 5 licytacji na rampersy i pajace po 5 zł + koszty wysyłki (u jednego sprzedawcy)!
Poza tym znajoma/nieznajoma (znam ją tylko z pisania na innym forum) przysłała mi 2 paczki tych dużych podpasek, 5 szt majtek siateczkowych, wkładki laktacyjne, czapeczki, niedrapki, zasypkę za free bo jej już niepotrzebne, a po co ma wywalać. Muszę dokupić parę kosmetyków dla małej, duże podkłady na łóżko i jestem ready!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:12   #4426
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
co za beznadziejny dzień

Polozylam sie po północy spac i przewracalam sie z boku na bok i usnac nie mogłam. Jak polozylam sie na plecach to dostałam okropnych zawrotow głowy. Potem śniły mi sie glupoty i budzilam sie o chwile.

Pobudka o 6 bo TZ od tygodni wybiera sie do alergologa i nigdy wstać nie moze więc postanowiłam go wesprzeć i pojechać z nim. Ledwo na oczy patrzalam.

Rejestracja od 7 i wobrazcie sobie ze TZ był 23 nie wiem o której musiałabym wstać zeby być jedna z pierwszych ci ludzie chyba w nocy tu przyszli. Naczekalismy sie jak nie wiem, pewien pan ustąpił mi miejsca jak tylko weszlam tylko ze od siedzenia bolal mnie kręgosłup ale bałam sie wstać zeby ktoś mi nie zajal

Potem kolejka na poczcie (tam juz nikt nie przepuszcza)
I pojechałam na rynek po truskawki...i wróciłam z poczuciem zniesmaczenia, wściekłości i wrażeniem ze zostałam oszukana. No ale truskawki sa wlasnie konsumowne. Takie sobie...

Aha, zgaga od rana wypala mi wnetrznosci. Idę za chwile trochę sie zdrzemnac bo do pracy dzis idę....
widzę, ze noc tez nie bardzo, aby Cie tam w pracy nie męczyli. A co do kolejek, to zauważyłam, ze rejestracja od 7 a 'chore' babcie potrafią stać juz o 5, bo musza być pierwsze.

Cytat:
Hej dziewczyny!

za wizyty, za tygodnie!
dobrze, ze bole sie uspokoiły. A co do bialego, to nie mam pojecia, najlepiej zadzwonic do lekarza

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
W tych wolnych dniach wpadła do mnie koleżanka i przywiozła mi dwie torby przepięknych ubranek po swoim 4 miesięcznym synku jak przejrzałam to okazało się, że już nic kompletnie nie muszę dokupować. A już myślałam, że będę jedyną nieobdarowaną ciuszkowo na wątku dostałam też większy, włochaty kombinezonik i śpiworek do spania, który miałam zamiar zamawiać w tym tygodniu hehe

Kupiłam też w piątek w Biedrze dwie koszule do szpitala, kupię jeszcze jedną jakąś taniochę do porodu i mam spokój z wyprawką do szpitala
nieobdarowana, nie byłabyś sama bratowa jedynie podrzuciła mi 1 reklamówkę, gdzie większość ciuszow do niczego sie nie nadawało. Nie wiem po co mi to przynosiła a ubrankami sie chwal

Moj Maluch 'odwiedza' dzisiaj znowu niziny, strasznie tego nie lubie. Mam wrazenie, ze zaraz ze mnie wylezie.

Franuś
Stary 2013-06-03, 10:12   #4427
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry)

jakierka;: Tango nuevo http://www.muzyczny.org/spektakle/li...ngo_nuevo.html. Naprawdę bardzo mi się podobał, szczególnie powaliło mnie ostatnie wykonanie piosenki po hiszpańsku a z dzieciaczkami to jakoś tak się teraz posypały... co nas bardzo cieszy bo w gronie najbliższych znajomych.

Tweed: super że sie meldujesz) i że ok. jak sie wyjazd udał?

magdalenne, envl: jak skurcze? przeszły?

marionette: ja mam emaljunga od kilku dni, dokładnie przyszedł w Dzien Dziecka - idealny prezent dla Igorka) moge Ci powiedzieć, że ten nasz używany po dwójce rozbójników i bardzo aktywnych dzieciaków i tak naprawdę ma lekko przetartą rączkę (w transporcie z PL do USA:P jak kuzynka wywoziła wózek) i faktycznie noszącą ślady użytkowanie torbę. Reszta wygląda jak nowa, więc myślę że spokojnie nie tylko mojemu Igorkowi jeszcze posłuży. Minusem niestety jest cena - zgadzam sie. Gdybyśmy nie dostali, to ze względów finansowych byśmy sie nie zdecydowali. Jeśli macie jakieś fajne źródlo z używanym emaljungą to jednak bym pomyślała.
no i pochwal sie fotkami zakupów)

ona: współczuję takiej ciężkiej i nieprzyjemnej nocki

czarownica: kciuki mocne!!!

Oliath: widzę że pracowity dzień przed Tobą! nie możesz usiedzieć na miejscu. Jak wysypka?

Fiazo: powodzenia na wizycie!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:13   #4428
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a ja miałam się chwalić, mże kilka dni temu PIERWSZY raz w ciązy miałam SEX!!!!!!!!!
Stary 2013-06-03, 10:13   #4429
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

En to brzmi jak czop... mógł Ci odejść po takiej serii skurczów.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:15   #4430
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, ze noc tez nie bardzo, aby Cie tam w pracy nie męczyli. A co do kolejek, to zauważyłam, ze rejestracja od 7 a 'chore' babcie potrafią stać juz o 5, bo musza być pierwsze.
Tylko to nie wina tych babć, tylko naszego systemu! Gdyby był normalny, to i ludzie nie musieli by się pchać do kolejki o 5 rano!
Stary 2013-06-03, 10:19   #4431
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!

Enlevee czop może odejść nawet 2 tygodnie przed porodem. Kiedy masz jakąś wizytę? Bo lepiej, żebyś w razie czego o tym wiedziała, bo czopeczek to takie zabezpieczenie, wiem, że jak czop odejdzie, to np. nie należy brać kąpieli.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:20   #4432
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, jeszcze nie znałam tej metody.

Ty obserwuj. Jak będzie tego więcej to może być czop. Mi odszedł 2 tyg przed porodem.

Dobre

Miałam nic nie kupować, ale wygrałam 5 licytacji na rampersy i pajace po 5 zł + koszty wysyłki (u jednego sprzedawcy)!
Poza tym znajoma/nieznajoma (znam ją tylko z pisania na innym forum) przysłała mi 2 paczki tych dużych podpasek, 5 szt majtek siateczkowych, wkładki laktacyjne, czapeczki, niedrapki, zasypkę za free bo jej już niepotrzebne, a po co ma wywalać. Muszę dokupić parę kosmetyków dla małej, duże podkłady na łóżko i jestem ready!
akurat mnie zgaga jakos omija, ale raz mnie dopadła i lekarz zalecił wypicie przegotowanej wody, do której należy dodać sody oczyszczonej (plaska łyżeczka). Tylko tego nie mozna stosować co chwile, ale raz na jakis czas. Przy piciu moze piec gardło..

Franuś
Stary 2013-06-03, 10:20   #4433
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
zjadam kolejny posiłek i idę bo już teściu się niecierpliwi
Trzeba było teściowi też dać jeść ;p
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

W sobote rozpoczęłyśmy z Anulką 32 tc. Coraz bardziej ją czuję w brzuszku i to tak przez cały dzień i nocy. Kiedy ona śpi?
wyśpi się po porodzie
Cytat:
A muszę podzielić się czymś co zaobserwowałam. Od soboty nie bolą mnie żebra. Wiadomość niby dobra, bo bolały codziennie od dwóch miesięcy, zawsze po południu, po całym dniu i takie dwa dni bez bólu to nieziemska ulga. Powiedziałam o tym mężowi wczoraj i odparł, że to dlatego, że niewiele ale jednak mój brzuch wisi (czyt. mojego nietaktownego męża- obniżył się). Kiedy patrzę w lustro, to nie dostrzegam jakoś specjalnie, ale patrząc na niego z góry rzeczywiście jest inny. Weekend nie był dla mnie bardzo pracowity, więc może też nie było powodu żeby mnie rozbolały, ale jeśli dziś również nie będą bolały, to dopakuję torbę do końca i zacznę się żarliwiej modlić.
Dopakuj
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluje tyg

Mi juz lepiej troszke katar mam ale leciutko wiec da sie zyc wrocilam do zywych za to w nocy sie wogole nie wysypiam z boku na bok sie przewracam i mi nie wychodnie a jak na plecach sie poloze to pomiedzy cyckami troche nizej mi cos uciska i nie moglam oddychac w nocy myslalam ze sie udusze lol:P

dzis korzystajac z brzydkiej pogody :P lece zjesc sniadanie ogarnac sie i zaczac prac/ prasowac i robic miejsce dla niuni.Wszystko w miare rozsadku.. kupilismy wczoraj kosmetyki dla Malej i zapas chusteczek mokrych Pampers ktore uwielbiam zaniedlugoo bedzie przemeblowanko rozkladanie lozeczka i czekanie na mala Jutro ide na gbs jakos mi sie nie usmiecha to badanie lol.

pozniej Was nadrobie.Sorka ze mnie ostatnio mniej..
Dobrze, że się lepiej czujesz... ale nie szalej Co by Zuzia nie była jednak starsza od Gluta
Cytat:
Hej dziewczyny!
Ja też słyszałam, że jak Maluchy się za wcześnie pchają to potem późno zazwyczaj wychodzą
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

za ubranka Dobra Koleżanka nie jest zła

Nasz Glut będzie miał jednak włoski Tż miał rano straszną zgagę

Ok teraz spadam Miłego dnia

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:21   #4434
mela1234
Zakorzenienie

Ponieważ żadna z was nie jest tak miła, żeby mnie stąd wygonić, to sama się wyganiam! Idę sprzątać!
Stary 2013-06-03, 10:22   #4435
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie wiem czy można kore jak mi krew poleciała
Cytat:
Roxi, to se posadze moja szerokosc w tej misce... jutro mam juz zapisana wizyte. Tak więc jutro same przyjemnosci mnie czekaja na dwie dziurki
Siadaj smialo, wlasnie na rany jest najlepsza, przeciez po porodzie cala te kape zmaltretowana i nie daj Boze ze szwami do miski sie laduje w napar z kory!
Cytat:

Ja bym na Twoim miejscu przyspieszyla wizyte, bo te skurcze bolesne tyle godzin plus to na bialo podejrzanie w jedna calosc sie sklada.
Przepowiadacze nie powinny bolec jak na okres, moga byc nieprzyjemne i na granicy bolu, ale NIE BOLA.
Cytat:
dla Was, które marudzą na dolegliwości ciążowe, narzekają na kilogramy i rozstępy na brzuchy, cierpią z powodu obrzęku nóg, zgagi i zatwardzenia, czują się brzydkie jak słonie, nie umieją przespać nocy i ogólnie mają dosyć- pozytywny obrazek, który i mnie czasem stawia na nogi:
Super obrazek i gratuluje udanego seksu !!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:23   #4436
Katerine2
Raczkowanie

Witam
Z tego co widze to u wiekszosci z Was brzydka pogoda, a u mnie sloneczko swieci.

W sobote zabralam synka i siostre z corkami do cyrku, bo nawet niedaleko mojej miejscowosci Cyrk Zalewski dotarł najbardziej podobali nam sie motocyklisci w "kuli smierci", slonie i foczki a potem obowiazkowo McDonald. Wczoraj za to leglam w lozku i do poludnia w pidzamce, z wstawaniem na zrobienie niuniowi sniadania, podanie lekow i wybor ciuchow dla niego. Mezowi powiedzialam ze moze robic co chce (ale nie sam tylko z Matim) to powiedzial ze zabiera synka i jada do moich rodzicow to pojda nad staw rybki pokarmic i pojechali. Takze jest kolejny postep.
Ok 17 maz przyjechal po mnie i dojechalam do reszty i 2 kielbaski z grila zjadlam.

Malutka w brzuszku sie caly czas rusza i nawet jak aktywna jestem to i tak ja czuje, uwielbiam to

En dopisz mi wizyte 5 czerwiec - jupi to juz tuz tuz. Troszke sie boje bo opuchlizna nog sie non stop utrzymuje i wynikow badan sie boje ale niunie zobacze
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:23   #4437
czarownica1
Zakorzenienie

wiecie co? chyba się u mnie szykuje mega burza...

Mela, to Ty od rana zakupowo szalejesz

do mnie jutro otulaczek ma dojechac, ciekawe kiedy łóżeczko i materac.
Stary 2013-06-03, 10:23   #4438
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Byłam juz dzisiaj w labku oddałam siuśki i krew na morfo i powtórzyłam sobie tokso IgM. Wyniki dzisiaj ale odbiore jurto bo nie chce mi się już dzisiaj iść.

Gratuluję wszystkich nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty

Ja generalnie żadnej nocy nie przesypiam już całej nie dośc że często budze sie na siku to jeszcze ostatnio mi duszno i jakiś czas leże i musze głęboko oddychać....

En, Magdalennne, Ona współczuje bólów brzucha

En skoro mialas tak długo skurcze to może to i być kawałek czopa ja bym to skonsultowała z ginem. Odpoczywaj dużo kochana

Cytat:
Dobry...Dziewczynki blagam o magiczne kciuki.w nocy rozwalila mi sie 2. Ot tak sobie i nie wiem czy to pekl hemo czy wraca moj koszmarek z przeszlosci :-( rano bede dzwonic do swojego lekarza od 2 ale on dopiero jutro przyjmuje. Jutro mam tez gina - wizyta w szpitalu na badania. Wiec prosze o podwojne kciuki. Z gory dziekuje najladniej jak umiem
Trzymam bardzo mocno

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

a wracając z przedszkola w osiedlowym kupiłam truskawki, polskie, piękne, słodziutkie - 6,50zł/kg. Chyba dokupię więcej, bo nim chłopaki wrócą, tego 1kg może już nie być
Mi mama kupiła dzisiaj także po obiedzie będę wcinać

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

straszna jest ta służba zdrowia u nas. Moja mama pojechała dzisiaj rano po 5 żeby dostać się do ortopedy, po czym panie z rejestracji przyszły, kolejka sie ustawiła do okienka, po czym po dłuższym czasie jak doszedł pacjent który chciał do ortopedy krzyknęła że ortopeda dzisiaj żaden nie przyjmuje jakby nie mogła powiedzieć tego od razu, żeby ludzie nie musieli czekać
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:24   #4439
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko to nie wina tych babć, tylko naszego systemu! Gdyby był normalny, to i ludzie nie musieli by się pchać do kolejki o 5 rano!
tak, tylko jak ośrodek czynny od 7 i rejestracja takze, to bez sensu stac od 5. Wystarczyłoby przyjść przed ta siódmą i na bieżąco by szło. A tak to te babcie same robia zamet i stoja wczesniej i inni biora przykład. A jak sie przyjdzie kolo 10 bo akurat poczulo sie gorzej to numerku brak i czekaj do jutra

Franuś
Stary 2013-06-03, 10:25   #4440
czarownica1
Zakorzenienie

Margosia... a hemoroidów Tż nie ma, albo skurczy w nocy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości