|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
czesc
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluje tyg ![]() Mi juz lepiej troszke katar mam ale leciutko wiec da sie zyc wrocilam do zywych za to w nocy sie wogole nie wysypiam z boku na bok sie przewracam i mi nie wychodnie a jak na plecach sie poloze to pomiedzy cyckami troche nizej mi cos uciska i nie moglam oddychac w nocy myslalam ze sie udusze lol:P dzis korzystajac z brzydkiej pogody :P lece zjesc sniadanie ogarnac sie i zaczac prac/ prasowac i robic miejsce dla niuni.Wszystko w miare rozsadku.. kupilismy wczoraj kosmetyki dla Malej i zapas chusteczek mokrych Pampers ktore uwielbiam zaniedlugoo bedzie przemeblowanko rozkladanie lozeczka i czekanie na mala Jutro ide na gbs jakos mi sie nie usmiecha to badanie lol.pozniej Was nadrobie.Sorka ze mnie ostatnio mniej..
|
|
|
|
#4412 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa! Na pewno wyjaśnimy, ale ja po prostu nie znoszę takich sytuacji...
Cytat:
Wiem, że wiele osób tego nie pochwala, ale dla mnie to będzie jakby dodatkowe zabezpieczenie. Oczywiście będę spać w pokoju Małego, ale mimo wszystko chcę mieć jeszcze to. Ja jestem strasznie zeschizowana już w ciąży... Ta pogoda jest po prostu straszna :/ Muszę iść do sklepu po wałek do malowania tych mebli, a tak mi się chce, choćby wcale :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
co za beznadziejny dzień
![]() Polozylam sie po północy spac i przewracalam sie z boku na bok i usnac nie mogłam. Jak polozylam sie na plecach to dostałam okropnych zawrotow głowy. Potem śniły mi sie glupoty i budzilam sie o chwile. Pobudka o 6 bo TZ od tygodni wybiera sie do alergologa i nigdy wstać nie moze więc postanowiłam go wesprzeć i pojechać z nim. Ledwo na oczy patrzalam. Rejestracja od 7 i wobrazcie sobie ze TZ był 23 ci ludzie chyba w nocy tu przyszli. Naczekalismy sie jak nie wiem, pewien pan ustąpił mi miejsca jak tylko weszlam tylko ze od siedzenia bolal mnie kręgosłup ale bałam sie wstać zeby ktoś mi nie zajal![]() Potem kolejka na poczcie (tam juz nikt nie przepuszcza I pojechałam na rynek po truskawki...i wróciłam z poczuciem zniesmaczenia, wściekłości i wrażeniem ze zostałam oszukana. No ale truskawki sa wlasnie konsumowne. Takie sobie... Aha, zgaga od rana wypala mi wnetrznosci. Idę za chwile trochę sie zdrzemnac bo do pracy dzis idę....
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie żałuj sobie tego wapna, bo to akurat Ci nie zaszkodzi no i trzymam kciuki żeby ładnie zeszło, biedna jesteś strasznie w tej ciąży! Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
, poważnie się zaczyna u Ciebie robić- 9 msc ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784] U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. [/QUOTE] Kochana nie denerwuj się i nie myśl o tym tak- na pewno sobie wszystko wyjaśnicie jak Tż wróci z pracy. No i jestem strasznie ciekawa co tam u Arturka słychać ![]() Cytat:
Juz dzisiaj tak, dziekuje chociaz myslałam wczoraj, ze koniec konców wyladuje na IP tak bolało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej dziewczyny! Bóle odpuściły ale dopiero jak zasnęłam. Muszę poruszyć ten temat na następnej wizycie, bo to nienormalne żeby to aż tak bolały przepowiadacze i to do tego po 3 nospach, po dużej dawce magnezu i żeby co chwilę brzuch twardniał. Mam natomiast inne zmartwienie- otóż na papierze dzisiaj rano zobaczyłam taką jakby galaretkę o długości paru cm- nie było tego niewiadomo ile, ale jednak było i się zmartwiłam, że to może czop mi zaczął odchodzić?? ![]() Pogoda pod psem, Tż na spacerze z sierścią, ale szczerze mówiąc ja tak jak Oliath lepiej się czuje jak tak jest- ze względu na moją astmę łatwiej mi się oddycha jak jest takie rześkie powietrze i do tego nie latają wszystkie te pyły i inne, bo wtedy to nic nie pomaga i jest jedna wielka tragedia. Dzisiaj mam zamiar poprać chociaż część Bezikowych rzeczy, bo jakoś mi te moje dolegliwości tak nieciekawie wyglądają ![]() Wczoraj stwierdziłam do Tżta, że urodzę 27-28 czerwca bo tak mi się wydaje za wizyty, za tygodnie!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nastał ten wesoły etap, kiedy praktycznie każda z nas narzeka na większe/mniejsze bóle
ciąża już serio ciąży![]() misiaczka łykaj osobno, ja też tak robię (kupuję osobno witaminy, osobno kwasy tłuszczowe). jeszcze aptekarka poleciła mi mega tanie, bo 60 kapsułek/10zł ![]() Dziewczyny, pogońcie mnie, ja dalej w łóżku zalegam A muszę skoczyc do sklepu, bo chleba w domu nie ma, ziemniakow na obiad, jeszcze chodzi za mna marchewka z jablkiem (taka z majonezem i smietana), serek biały (bo przywieźliśmy od dziadkow tzta rzodkiewke i szczypior z ogrodka)... dobrze, że chociaz mielone mam juz gotowe, bo zrobilam wiecej w piatek i zamrozilam, to z tym bedzie spokoj... boze jakiego mam lenia dzisiaj.A w ogole wczoraj jeszcze wyskoczylismy z tż na spacer, bo pogoda piekna była, żadnej pielgrzymki nie robilismy, ale w polowie musielismy sie wracac, bo czułam kłucie w dole brzucha no myslalam ze do domu nie dojde. Już nie mam sił w tej ciąży, wszystko boli/ciągnie/piecze/swędzi, a gdzie jeszcze ponad 2 mc
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
En... no weśśśśś i Ty z bólami
![]() Ten opis na biało, to mnie się wydaje, że to jeszcze nie to, ale wiadomo lekarzem nie jestem. |
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane brzuchatki
udało mi się zajrzeć na wizaż w czwartek, nie było ruchu na wątku to se myślę, spoko nadrobię po tym długim weekendzie i ta...dooopa ![]() Wczoraj jak dobiliśmy z TŻ do Łodzi na szybko przeleciałam kilka ostatnich stron ale wybaczcie, wszystkiego nie dam rady ![]() Z tego co widzę to: 1. pojawiły się nowe wózeczki i zakupkowe szaleństwo trwa ![]() ![]() 2. Rocky pięknie zalicza sesyję ![]() 3. Margosia ciągle w dwupaku ![]() 4. Oliath daje do pieca z robotą i dolegliwościami ![]() 5. pojawiają się kolejne nieprzyjemne dolegliwości, bóle u niektórych mam... ![]() Tak ogólnikowo: gratuluję tygodni i trzymam kciuki za wizytujące ![]() A, i jeszcze gdzieś mi mignęło, że chyba Niunia pisała, że małe jej się przekręciło. Mój syncio też w ten długi weekend kombinował i jeden wieczór leżał w poprzek tak mnie wszystko bolało, że nie mogłam robić nic innego oprócz leżenia w bezruchu. Teraz się zastanawiam, gdzie ma dupkę i nózie, bo przeciąga się tak inaczej jakoś po żebrami niż wcześniej W tych wolnych dniach wpadła do mnie koleżanka i przywiozła mi dwie torby przepięknych ubranek po swoim 4 miesięcznym synku . A już myślałam, że będę jedyną nieobdarowaną ciuszkowo na wątku dostałam też większy, włochaty kombinezonik i śpiworek do spania, który miałam zamiar zamawiać w tym tygodniu hehe ![]() Kupiłam też w piątek w Biedrze dwie koszule do szpitala, kupię jeszcze jedną jakąś taniochę do porodu i mam spokój z wyprawką do szpitala |
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja mam Cię wygonić, skoro sama jeszcze gnije w wyrku? pamiętaj sklep nie zając, chleba nie wykupią bo teraz to i o 23 dostaniesz ciepłe bułeczki, a na resztę przejdzie Ci ochota
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj miałam misterny plan, żeby zgwałcić męża, ale zanim przyszedł z łazienki to zasnęłam i nawet się nie przebudziłam, a rzadko mi się to zdarza no nic, może dziś brzuch też będzie łaskawy :PWczoraj Fi był w miarę leniwy, za to w nocy nadrobił i od rana też daje mi czadu. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, Czarowniczko, za Ciebie podwójne. I gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
o o o grzmotnęło u mnie... a meteorolodzy w planach burzy u mnie nie mieli...
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
dla Was, które marudzą na dolegliwości ciążowe, narzekają na kilogramy i rozstępy na brzuchy, cierpią z powodu obrzęku nóg, zgagi i zatwardzenia, czują się brzydkie jak słonie, nie umieją przespać nocy i ogólnie mają dosyć- pozytywny obrazek, który i mnie czasem stawia na nogi:
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jazda była, a ile śmiechu aby wygodną pozycję znaleźć )
|
|
|
|
|
#4424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko ładnie pięknie, tylko wypadałoby dziecko czymś nakarmić, bo jestem na jabłeczniku i serniku zdobycznym od rana, bo nie mam nic na śniadanie... także siła wyższa przeniosłam się z laptopa na stacjonarny, jest progres ![]() Cytat:
przeraża mnie jego aktywność momentami, ciekawe co będzie po porodzieCytat:
Ale to chy6ba za szybko, czytałam, że czop może odchodzić częściami przez 2-3tyg przed porodem, ale żeby już?
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, jeszcze nie znałam tej metody.
Cytat:
Cytat:
Miałam nic nie kupować, ale wygrałam 5 licytacji na rampersy i pajace po 5 zł + koszty wysyłki (u jednego sprzedawcy)! Poza tym znajoma/nieznajoma (znam ją tylko z pisania na innym forum) przysłała mi 2 paczki tych dużych podpasek, 5 szt majtek siateczkowych, wkładki laktacyjne, czapeczki, niedrapki, zasypkę za free bo jej już niepotrzebne, a po co ma wywalać. Muszę dokupić parę kosmetyków dla małej, duże podkłady na łóżko i jestem ready!
|
|
#4426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, ze noc tez nie bardzo, aby Cie tam w pracy nie męczyli. A co do kolejek, to zauważyłam, ze rejestracja od 7 a 'chore' babcie potrafią stać juz o 5, bo musza być pierwsze.Cytat:
Cytat:
bratowa jedynie podrzuciła mi 1 reklamówkę, gdzie większość ciuszow do niczego sie nie nadawało. Nie wiem po co mi to przynosiła a ubrankami sie chwalMoj Maluch 'odwiedza' dzisiaj znowu niziny, strasznie tego nie lubie. Mam wrazenie, ze zaraz ze mnie wylezie. |
|||
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
)jakierka;: Tango nuevo http://www.muzyczny.org/spektakle/li...ngo_nuevo.html. Naprawdę bardzo mi się podobał, szczególnie powaliło mnie ostatnie wykonanie piosenki po hiszpańsku a z dzieciaczkami to jakoś tak się teraz posypały... co nas bardzo cieszy bo w gronie najbliższych znajomych.Tweed: super że sie meldujesz ) i że ok. jak sie wyjazd udał?magdalenne, envl: jak skurcze? przeszły? marionette: ja mam emaljunga od kilku dni, dokładnie przyszedł w Dzien Dziecka - idealny prezent dla Igorka ) moge Ci powiedzieć, że ten nasz używany po dwójce rozbójników i bardzo aktywnych dzieciaków i tak naprawdę ma lekko przetartą rączkę (w transporcie z PL do USA:P jak kuzynka wywoziła wózek) i faktycznie noszącą ślady użytkowanie torbę. Reszta wygląda jak nowa, więc myślę że spokojnie nie tylko mojemu Igorkowi jeszcze posłuży. Minusem niestety jest cena - zgadzam sie. Gdybyśmy nie dostali, to ze względów finansowych byśmy sie nie zdecydowali. Jeśli macie jakieś fajne źródlo z używanym emaljungą to jednak bym pomyślała.no i pochwal sie fotkami zakupów )ona: współczuję takiej ciężkiej i nieprzyjemnej nocki czarownica: kciuki mocne!!! Oliath: widzę że pracowity dzień przed Tobą! nie możesz usiedzieć na miejscu. Jak wysypka? Fiazo: powodzenia na wizycie!
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() En to brzmi jak czop... mógł Ci odejść po takiej serii skurczów. |
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko to nie wina tych babć, tylko naszego systemu! Gdyby był normalny, to i ludzie nie musieli by się pchać do kolejki o 5 rano!
|
#4431 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Enlevee czop może odejść nawet 2 tygodnie przed porodem. Kiedy masz jakąś wizytę? Bo lepiej, żebyś w razie czego o tym wiedziała, bo czopeczek to takie zabezpieczenie, wiem, że jak czop odejdzie, to np. nie należy brać kąpieli.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Trzeba było teściowi też dać jeść ;p
Cytat:
wyśpi się po porodzie ![]() Cytat:
Dopakuj Cytat:
Co by Zuzia nie była jednak starsza od Gluta![]() Cytat:
Cytat:
za ubranka Dobra Koleżanka nie jest zła ![]() Nasz Glut będzie miał jednak włoski Ok teraz spadam Miłego dnia
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Ponieważ żadna z was nie jest tak miła, żeby mnie stąd wygonić, to sama się wyganiam! Idę sprzątać!
|
#4435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przepowiadacze nie powinny bolec jak na okres, moga byc nieprzyjemne i na granicy bolu, ale NIE BOLA. Cytat:
i gratuluje udanego seksu !!!
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Z tego co widze to u wiekszosci z Was brzydka pogoda, a u mnie sloneczko swieci. W sobote zabralam synka i siostre z corkami do cyrku, bo nawet niedaleko mojej miejscowosci Cyrk Zalewski dotarł najbardziej podobali nam sie motocyklisci w "kuli smierci", slonie i foczki a potem obowiazkowo McDonald. Wczoraj za to leglam w lozku i do poludnia w pidzamce, z wstawaniem na zrobienie niuniowi sniadania, podanie lekow i wybor ciuchow dla niego. Mezowi powiedzialam ze moze robic co chce (ale nie sam tylko z Matim) to powiedzial ze zabiera synka i jada do moich rodzicow to pojda nad staw rybki pokarmic i pojechali. Takze jest kolejny postep. Ok 17 maz przyjechal po mnie i dojechalam do reszty i 2 kielbaski z grila zjadlam. Malutka w brzuszku sie caly czas rusza i nawet jak aktywna jestem to i tak ja czuje, uwielbiam to En dopisz mi wizyte 5 czerwiec - jupi
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? chyba się u mnie szykuje mega burza...
Mela, to Ty od rana zakupowo szalejesz ![]() do mnie jutro otulaczek ma dojechac, ciekawe kiedy łóżeczko i materac. |
|
|
|
#4438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Byłam juz dzisiaj w labku oddałam siuśki i krew na morfo i powtórzyłam sobie tokso IgM. Wyniki dzisiaj ale odbiore jurto bo nie chce mi się już dzisiaj iść. Gratuluję wszystkich nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty Ja generalnie żadnej nocy nie przesypiam już całej En, Magdalennne, Ona współczuje bólów brzucha ![]() En skoro mialas tak długo skurcze to może to i być kawałek czopa ja bym to skonsultowała z ginem. Odpoczywaj dużo kochanaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia... a hemoroidów Tż nie ma, albo skurczy w nocy?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluje tyg

) pchała wózek. Stresowałam się niemiłosiernie, bo ciągle sprawdzałam czy nie jest mu za gorąco czy oddycha. Odkrywałam i sprawdzałam czy klatka się unosi. Jak wariatka.
Ja chyba na swojego Michasia bez przerwy będę patrzeć, czy na pewno z nim wszystko w porządku. Zamienię się w zombi. 

- PRZESZLO??
nie dość, że tłukłam sie w łóżku do 2h, to potem budziłam sie co chwila, bo miałam takie parcie na pęcherz. A rano jak na złość dostałam strasznych bóli podbrzusza i czułam takie jakby rozrywanie od środka w pochwie koszmar. Całe szczeście po garści lęków ustąpilo... no moze takie delikatne ćmienie jeszcze czuje
za wizytę!
, poważnie się zaczyna u Ciebie robić- 9 msc 
ciąża już serio ciąży

Dopakuj
i gratuluje udanego seksu