|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Czarownica trzymam jak najmocniej tylko mogę
|
#4382 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Cytat:
![]() I fajnie, że festyn się udał ![]() My z bratem trochę poskakaliśmy w weekend na "koncercie" też takiej "domowej" kapelki (średnia wieku 300+ ) ale lało i moja rodzicielka kazała sobie siary nie robićMoje nie ma nic małego cieplejszego Miało być letnim dzieckiemCytat:
My też śpimy na wersalce i codziennie wieczorem mówię do Tż żeby się modlił co by zaczęło się od skurczy ![]() Cytat:
Ja mam witaminy bez kwasu i Glutek zdrowy ![]() Chociaż ostatnio nawet witamin nie biorę ![]() Cytat:
to już nie przelewki ))Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego chyba pojadę w spódnicy co by nie wyglądać jak zasikana w razie w ![]() Ale jak te wody tak ciekną to można tą wielką podpachę założyć? żeby choć trochę to zminimalizować?
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w ten pochmurnyn poranek
![]() Zciskam za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze dojdzie do tego, ze jak wszystko skończysz to następnego dnia trafisz na porodówkę zazdroszczę takiego samozaparcia i to jeszcze w takim stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może jakąś folia na siedzenie? albo Tż będzie miał motywacje do zmiany samochodu
|
|||
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dałam po robocie, już pranie powieszone, śniadanie zjedzone i wzięłam się za przebieranie szczawiu a jeszcze czeka mnie wędrówka po bilet miesięczny bo zapomniałam kupić, a potem z teściem na szrot po zderzak, do sklepu samochodowego ... hm i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam mam nadzieję z tym wszystkim wyrobić się do południa, ale zobaczymy czy się uda |
|
|
|
|
#4386 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
No ja słyszałam/czytałam, że dziewczyny szły na IP z ręcznikiem między nogami...
My z faktu nieposiadania auta zamówimy taksi, zaleję facetowi tapicerkę :P Ale nie każdy poród zaczyna się od odejścia wód, czasami położna musi przebić pęcherz, żeby odeszły (to ponoć nie boli, a szybko powiększa rozwarcie). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
Ja kurcze też przynajmniej 2 razy dziennie mam bóle podbrzusza ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na razie się nie zapowiada
Tynk nie chce schnąć, taka dupiasta pogoda. Dzisiaj Pan demontuje kibelek i montuje nowy podwieszany, mamy nadzieję, że w ciągu jednego dnia się wyrobi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój ciągle mówi, że mam mały, a mi się wydaje taki ogromny ![]() Cytat:
![]() \\
|
||||
|
|
|
#4390 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że szybko przejdzie!Cytat:
) za wyprawkę niech rośnie z dnia na dzień jak Dzidziol )A o 6 rano polecam owsiankę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i kciuki za wizytę, żeby wszystko było lepiej niż myślisz ![]() Cytat:
Na tym wątku to już nie ma żartów )Cytat:
![]() Wyprawka niech rośnie w oczach i cieszy dumnych rodziców i wizażowe ciotki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784] U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. [/QUOTE] Do wizyty myśli będą zajęte, a potem ogólną radością wyjaśnisz z Tż wszystko i pozytywny dzień będzie Cytat:
![]() Cytat:
Czarowniczko Kochana... ja wezmę chociaż połowę Twoich dolegliwości, żebyś mogła sobie chwilę odpocząć[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122932]No ja słyszałam/czytałam, że dziewczyny szły na IP z ręcznikiem między nogami... My z faktu nieposiadania auta zamówimy taksi, zaleję facetowi tapicerkę :P Ale nie każdy poród zaczyna się od odejścia wód, czasami położna musi przebić pęcherz, żeby odeszły (to ponoć nie boli, a szybko powiększa rozwarcie).[/QUOTE] Teściowa wiele lat pracowała na położnictwie i mówiła, że jak wody nie odejdą wcześniej, tylko pod koniec to poród idzie sprawniej i szybciej... generalnie jest łatwiejszy ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() To się chwali
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------ Margosia, nie oddałabym Ci żadnej dolegliwości, mowy nie ma. Masz się trzymać do końca w jak najlepszej kondycji
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20
Cytat:
Dziewczynki co sie z nami dzieje...ta koncowka ciazy jest okropna. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty u roznych specow. Gratuluje nowych tygodni. Zycze Wam i sobie obysmy daly rade. e Enlevee,lepiej sie czujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Za tygodnie. za wszystkie wizyty, te związane bezpośrednio z ciążą i te mniej związane również.Mam nadzieję, że wszystkie nocne bóle ustąpiły. Nie próbujcie przegonić Małgosi Ona ma pierwszeństwo.
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Madi, no na koncowce organizm najbardziej obciązony, sciski-uciski naszych bebeszkow, kręgosłupów, nasze cudowne Malenstwa dokopuja nam do tego wszystkiego
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122932]No ja słyszałam/czytałam, że dziewczyny szły na IP z ręcznikiem między nogami...
My z faktu nieposiadania auta zamówimy taksi, zaleję facetowi tapicerkę :P Ale nie każdy poród zaczyna się od odejścia wód, czasami położna musi przebić pęcherz, żeby odeszły (to ponoć nie boli, a szybko powiększa rozwarcie). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja to bym chciała zacząć od odejścia wód bo nie wiem czy skurcze rozpoznam, chociaż podobnież nie można ich pomylić i intuicyjnie czuje sie ze to właśnie to
|
|
|
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maleństwo ładnie rośnie, pije z cyca. Wczoraj był na spacerze, bo po południu pogoda dopisała. Ciocia (czyt.ja ) pchała wózek. Stresowałam się niemiłosiernie, bo ciągle sprawdzałam czy nie jest mu za gorąco czy oddycha. Odkrywałam i sprawdzałam czy klatka się unosi. Jak wariatka. Ja chyba na swojego Michasia bez przerwy będę patrzeć, czy na pewno z nim wszystko w porządku. Zamienię się w zombi.
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spadam do Biedrony po małe zakupy, bo nic na żurek nie mam, a mąż chce żurek... a wracając z przedszkola w osiedlowym kupiłam truskawki, polskie, piękne, słodziutkie - 6,50zł/kg. Chyba dokupię więcej, bo nim chłopaki wrócą, tego 1kg może już nie być
|
|
|
|
|
#4400 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem. Nawet zasnęłam w końcu, wstałam i jakoś żyję. Skurcze były tylko dwa, więc nie panikuję, ale czy tak się je odczuwa
![]() Zasnęłam po 4 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784]Hej! A co to za bóle??? Mam nadzieję, że po nocy wszystkim ładnie przeszło....U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. [/QUOTE] TŻowie chyba też czują, że coś się dzieje. Na pewno wyjaśnicie wszystko elegancjo i będzie dobrze Cytat:
Brzmi strasznie dla ciebie.Ponadto gratuluję wszystkich tygodni i trzymam za wizyty
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i powiem Ci, że zazdraszczam, że masz teraz swego rodzaju trening ![]() i mysle, ze prawie kazda z nas tu za zombi bedzie robic
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
Jejku, 3 dni mnie nie było.
TŻ tak weekend zaplanował, że aż nie miałam kiedy usiąść przy kompie. Czwartek grill u jego siostry, dzień roboczy (sprzątanie, przemeblowanie itd..), sobota grill u nas, niedziela grill u jego chrzestnego. Matko!!! Mam taką zgagę od tych grillowych kiełbas i ciągle mleko w pogotowiu, ale na szczęście pomaga. ![]() Dobrze, że dzisiaj TŻ już w pracy, bo ja takiego tempa bym dłużej nie zniosła. Przez tą abstynencje niedługo wywieszę sobie na samochodzie tabliczkę TAXI. Wszystkich zawieźć, przywieźć, bleee... Rodzina się śmieje, że na porodówkę pojadę sama, bo TŻ będzie na żniwach u brata. A mnie do śmiechu nie jest, bo coraz bardziej muszę liczyć tylko na siebie. W sobote rozpoczęłyśmy z Anulką 32 tc. Coraz bardziej ją czuję w brzuszku i to tak przez cały dzień i nocy. Kiedy ona śpi?
|
#4403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A może mała tak cię tam kopie, że ci taki odczyn wyszedł? Teso zazdroszczę festiwalu żydowskiego! Uwielbiam o żydach czytać o ich kulturze, Singer przeczytany od deski do deski kilka lat temu! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784]Hej! U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. [/QUOTE] Nie myśl bo się nakręcisz niepotrzebnie. My wymyślamy nie wiadomo co, a oni myślą prosto. Cytat:
Cytat:
Witam się poniedziałkowo. Mąż w pracy, Małgosia w przedszkolu. Mi właśnie skończyło się prać drugie pranie. Zaraz wstawię trzecie i dalej sprzątanie domu. A powinnam się zdrzemnąć bo pół nocy męczyłam się ze zgagą. Potem co przysnęłam i się obudziłam od nowa zgaga. Nic mi nie pomaga już! Ale ważne, że skurczy żadnych nie mam. Wczoraj się wkurzyłam na męża, bo wiedział, że nie mam magnezu i brzuch mi twardnieje, że miał jechać do apteki po magnez to się mnie pyta po 3 razy. A jak już zapytał przed obiadem - z zaciśniętymi zębami powiedziałam, że tak poproszę. Jak po obiedzie zapytał ponownie to tylko z hukiem odłożyłam szklankę, złapałam torebkę i sama pojechałam! Pogoda u mnie będzie w kratkę Póki co słoneczko, aczkolwiek wiem, że będzie padało!
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
A muszę podzielić się czymś co zaobserwowałam. Od soboty nie bolą mnie żebra. Wiadomość niby dobra, bo bolały codziennie od dwóch miesięcy, zawsze po południu, po całym dniu i takie dwa dni bez bólu to nieziemska ulga. Powiedziałam o tym mężowi wczoraj i odparł, że to dlatego, że niewiele ale jednak mój brzuch wisi (czyt. mojego nietaktownego męża- obniżył się). Kiedy patrzę w lustro, to nie dostrzegam jakoś specjalnie, ale patrząc na niego z góry rzeczywiście jest inny. Weekend nie był dla mnie bardzo pracowity, więc może też nie było powodu żeby mnie rozbolały, ale jeśli dziś również nie będą bolały, to dopakuję torbę do końca i zacznę się żarliwiej modlić.
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi, to se posadze moja szerokosc w tej misce... jutro mam juz zapisana wizyte. Tak więc jutro same przyjemnosci mnie czekaja na dwie dziurki
|
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po mnie nie widać jakoś,zeby się obniżył, mały dalej pcha prawą stronę czasem kopniaczek idzie na żebro, ale mam wrażenie, że mi się brzuch jakiś iny zrobił. Teżsię wczoraj Tż pytałam czy się nie obniżył, ale nie. Choć ja czasem czuję jak stoję żebra przez skórę i nawet mi widać, jak cycka podniosę ![]() może to ułożenie jakieś inne dziecka, albo powoli brzuch idzie w dół, bo przecież nie spadnie nam z dnia na dzień.. pyk i piętro niżej...
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się własnie wkur****m - koleżanka na FB wysłała mi priva - wchodzę - "omg! + link" no to otwieram, a tam jakieś gołe dupy I w tym samym momencie procek mi zaczął pracować, jakbym mu grę załączyła - wyje jak szalony). No jak nic włam na jej koncie i ktoś mi coś kurva "sprzedał". Jej telefon wyłączony, dzwoniłam do męża, bo pracuje z jej mężem, może coś uradzą. Jak mi się komp wysypie, to chyba sobie w czapę palnę |
|
|
|
|
#4409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41122784]Hej! A co to za bóle??? Mam nadzieję, że po nocy wszystkim ładnie przeszło....U mnie w sumie nie lepiej, pokłóciliśmy się z TŻem, a właściwie gorzej - powiedział mi w nocy coś, co mi nie daje spokoju teraz... A nie pogadamy dopóki nie wróci z pracy i będę się cały dzień zastanawiać, o co mu chodziło. Nie lubię takich sytuacji, ale roztrząsanie problemów o 1 w nocy też dobrym pomysłem nie jest. Ale z drugiej strony mam dziś wizytę o 16 i pewnie moje myśli będą tym zajęte. Niedobrze mi już, jak patrzę na to, co się dzieje za oknem :/ Co ja mam ubrać... Mam już dość tej kiecki i rajtuz, gdyby było ciepło, mogłabym założyć moją maksi, sandałki i wyglądać jak człowiek. A tak znowu to samo.. No trudno. Dziewczyny - trzymam również kciuki za Wasze wizyty i brawa za nowe tygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] trzymaj sie i obyscie sobie wyjasnili. Tez nie lubie klotni w nocy, a pozniej zostaje sama i bije sie z myslami. Cytat:
|
|
#4410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzien ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

) ale lało i moja rodzicielka kazała sobie siary nie robić

to już nie przelewki 
Dlatego chyba pojadę w spódnicy
za dzisiejsze wizyty 
)

Ja chyba na swojego Michasia bez przerwy będę patrzeć, czy na pewno z nim wszystko w porządku. Zamienię się w zombi.
- PRZESZLO??