Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 07:50   #1621
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez wiola2114 Pokaż wiadomość
Witajcie, czy robiłyście już zestaw badań, które zlecil ginekolog na pierwszej wizycie? Zastanawia mnie ich koszt. Ja w sumie mam 12 do zrobienia.
Ja byłam na wizycie na NFZ, część badań mam ze skierowaniem, dodatkowo płatne, takie jak TOXO, WR i inne wyjdą mnie łącznie 150 zł, z HIV wyszło by 200, bo tylko to badanie kosztuje 50 zł, ale zdecydowałam, że zrobię je sobie w poradni AIDS, tam je wykonują za free.
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 08:03   #1622
gosia261282
Gang Iren

tak dziś wyglądam.
Wstawałam 88 razy,bo Młody ciągle się przebudzał.

Dzień dobry.
Stary 2013-06-03, 08:49   #1623
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Mnie przypadkiem dotknie stopą przez sen to już krzyczę

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Współczuje Wam dziewczyny, ze tak zle sie czujecie...

Ja dostałam dzisiaj od mamy spodnie ciazowe I powiem Wam, ze są mega wygodne w porównaniu do zwykłych. Brzuch jednak mi juz troche wystaje
masz bardzo ładny brzusio!
Cytat:
Napisane przez wiola2114 Pokaż wiadomość
Witajcie, czy robiłyście już zestaw badań, które zlecil ginekolog na pierwszej wizycie? Zastanawia mnie ich koszt. Ja w sumie mam 12 do zrobienia.
tak, ja nie miałam skierowania z NFZ więc wszystko prywatnie i wyszło około 299 zl.

poooomooocy wstałam z łózka i od razu zwymiotowałam. Nic nie mogłam zjesc na sniadanie, mdli mnie tak, ze ledwo doczłapałam się do pracy. Nie wiem jak przetrzymam dzisiejszy dzien zastanawiam się, czy to normalne? Może ja się zatrułam albo mam grype zołądkową?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 08:57   #1624
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

poooomooocy wstałam z łózka i od razu zwymiotowałam. Nic nie mogłam zjesc na sniadanie, mdli mnie tak, ze ledwo doczłapałam się do pracy. Nie wiem jak przetrzymam dzisiejszy dzien zastanawiam się, czy to normalne? Może ja się zatrułam albo mam grype zołądkową?
Obawiam się, że to jeden z objawów. :p podobno woda z cytryna ratuje - tak mi radziła koleżanka

Ja dziś chyba nadal mam lekkie brudzenie, ale tylko na papierze. I to doslownie brudzenie, nie plamienie. Bylam u lekarza niestety pocałowałam klamke- mój gin bedzie dopiero w środę. Więc grzecznie odpoczywając poczekam, a jeśli bedzie coś źle pędze na pogotowie. Na szczęście piersi nadal bolą, co mnie trochę pociesza a brzuch nie boli, momentami pociągnie albo zakluje w okolicach bioder, ale myślę, że to nic takiego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-03, 08:58   #1625
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:

masz bardzo ładny brzusio!

tak, ja nie miałam skierowania z NFZ więc wszystko prywatnie i wyszło około 299 zl.

To bardzo duzo zależy od przychodni. Mnie za Rozyczke Igg + Igm, Cytomegalie Igg + Igm + HIV zaśpiewali ponad 300 złotych. Wysmialam.

Boli Cię brzuch? Masz biegunke? Gorączkę? Jeśli nie, to obawiam sie, ze to ciaza Sproboj pić napój imbirowy i jeść słone rzeczy - podobno to pomaga...
Stary 2013-06-03, 09:06   #1626
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Współczuję.

Znam kobiety które tak ciężko przechodziły ciążę. Mam nadzieję,że szybko ci minie. Ja tylko w pierwszej ciąży wymiotowałam i miałam mdłości,ale jeszcze nie było źle,no i z rozpoczęciem drugiego trymestru ustały.
Stary 2013-06-03, 09:07   #1627
krolowa_nilu
Rozeznanie

Perfuzja - rzeczywiście wyskoczył ci brzusio Mi również, ale niestety nie od dzidzi... Spędziłam z TŻ kilka dni nad morzem i chyba za bardzo sobie pofolgowałam z jedzeniem. Mdłości żadne mnie nie męczą natomiast apetyt na słodkie jak najbardziej
Miłego dnia mamuśki!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:10   #1628
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez nesquik1985 Pokaż wiadomość
Hej ja również według moich obliczeń jestem w 5 tyg. dziś idę do lekarza , ale nie wiem czy już zobaczy moją mała fasolkę a Ty kiedy się wybierasz do lekarza? i jak się czujesz bo ja już zaczynam mieć poranne mdłości pozdrawiam
Ja dopiero pójde do lekarza z jakieś dwa tygodnie
Przy pierwszej ciąży latałam kilka razy i tylko sie stresowałam, bo wpierw nic nie było widać, potem tylko jajeczko puste, a dopiero potem małą krewetkę z bijącym serduszkiem. Tak wiec niecały miesiąc stresu.
Teraz jestem mądrzejsza i spokojniejsza
W tym tygodniu zrobię sobie bete
A przy wizycie od razu poproszę o L4
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
tak dziś wyglądam.
Wstawałam 88 razy,bo Młody ciągle się przebudzał.

Dzień dobry.
Współczuje, ja dziś miałam w miarę spokojną noc, jedna pobudka, ale tż wstał i młodego przykrył
Cytat:

Jak bedziesz u gina to poproś o coś na mdłości, podobno są takie syropy homeopatyczne
Ja na pewno poprosze, bo w poprzedniej ciąży nieźle sie nameczyłam

Cytat:
Boli Cię brzuch? Masz biegunke? Gorączkę? Jeśli nie, to obawiam sie, ze to ciaza Sproboj pić napój imbirowy i jeść słone rzeczy - podobno to pomaga...
Na mnie imbir działał jeszcze bardziej wymiotnie także nie ma reguły :P
Pomagała mi sucha buła, albo po prostu spotkanie z kibelkiem
Stary 2013-06-03, 09:34   #1629
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
To bardzo duzo zależy od przychodni. Mnie za Rozyczke Igg + Igm, Cytomegalie Igg + Igm + HIV zaśpiewali ponad 300 złotych. Wysmialam.

to bardzo dużo chcieli. Ja robiłam w diagnostyku te wszystkie badania. Brzuch nie boli, biegunki nie ma, gorączki nie ma

Cytat:
Współczuję.

Znam kobiety które tak ciężko przechodziły ciążę. Mam nadzieję,że szybko ci minie. Ja tylko w pierwszej ciąży wymiotowałam i miałam mdłości,ale jeszcze nie było źle,no i z rozpoczęciem drugiego trymestru ustały.
Boże, i weź tu się ciesz z ciążą i choć uśmiechnięta i spełniona. Oby jak najszybciej mi to przeszło.
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ja dopiero pójde do lekarza z jakieś dwa tygodnie
Przy pierwszej ciąży latałam kilka razy i tylko sie stresowałam, bo wpierw nic nie było widać, potem tylko jajeczko puste, a dopiero potem małą krewetkę z bijącym serduszkiem. Tak wiec niecały miesiąc stresu.
Teraz jestem mądrzejsza i spokojniejsza
W tym tygodniu zrobię sobie bete

Jak bedziesz u gina to poproś o coś na mdłości, podobno są takie syropy homeopatyczne
Ja na pewno poprosze, bo w poprzedniej ciąży nieźle sie nameczyłam

ech, wizytę mam za ponad tydzień, obym do tego czasu nie padła
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 09:38   #1630
magnusia
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki

Tyle tego napisałyście, że nie nadrobię Was chyba- przejrzałam na szybko posty i widzę, że nasze grono się powiększa witam wszystkie nowe mamy

My wróciliśmy wczoraj z wesela z Ełku- jechaliśmy 5 godzin były potworne korki a do tego tak lało, że momentami jechalismy 20 km/h.
Umęczona wróciłam potwornie, no ale wesele udane i wybawiliśmy się

Miłego dnia
Stary 2013-06-03, 10:20   #1631
forester
Zadomowienie

Witajcie!
Wiem, że się powtarzam, ale jedna nd i tyle zaległości , ale zapewniam, że wszystko czytam.
Witam wszystkie nowe mamusie
Przede wszystkim tym dziewczyną, które spotykają na swojej drodze 'życzliwych' radzę po prostu ich olać. Stres to najgorsze zło, a im właśnie o to chodzi, żeby Was zdenerwować. Jest taka mantra, której ja się nauczyłam wieki temu i jak tylko mam jakiegoś ludzkiego 'pryszcza' po drodze to sobie mruczę jak obłąkana 'miej wy☠☠☠..., a będzie Ci dane'- pomaga!
Co do samopoczucia- ja się czuje jakby ktoś za mnie wyssał energię. Nie wymiotuje, ale mdłości mam przeokrutne. Jak widzę reklamę jedzenia albo zdjęcia w gazecie, to podobno jestem zielona. Do tego zgaga wieczorami, nie do pokonania. Najchętniej nakryłabym się kocem na głowę i przewegetowała tak dzień, ale zniosę wszystko, byle by fasolka była zdrowa. U mnie gin zabronił przytulanek do końca 1 trymestru, ponieważ jestem trochę specjalnej troski (cyto 4 stopnia prawie zawsze)
Miłego dnia!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:22   #1632
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam drogie mamuśki

Podczytuję Was od ok. 3 tyg kiedy to pojawiły mi się dwie kreseczki
po kilku dniach pojechałam do lekarza jest pęcherzyk ... ale powiedziałam sobie , że odezwę się po następnej wizycie jeśli będzie wszystko ok .

Tak więc jestem w sobote byłam u gina nasze małe szczęście ma już 9 mm serduszko już bije lekarz powiedział , że to 7 tydzień i jest wszystko ok . Więc jak powiedziałam to i tak zrobiłam

Jestem z województwa Łódzkiego planuje rodzić w Sieradzu .
Z moim wybrankiem jestem już 5 lat , we wrześniu 2012 r wzięliśmy ślub i jestem bardzo szczęśliwa z tego jak nam się życie potoczyło , mam kochanego męża który o nas dba czasem przesadza no ale jak to faceci .
Początek ciązy był cudowny czułam się świetnie, od zeszłego tygodnia męczą mnie poranne mdłości . Jak już zjem śniadanie jest wszystko ok . No i sikanie boszzz ile kobieta w ciąży może sikać

Od samego początku jestem na zwolnieniu więc planuje do Was często zaglądać
Stary 2013-06-03, 10:31   #1633
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

O,a ja myślałam,że nie pracujesz jak masz takiego małego bąbelka. Nie masz już macierzyńskiego?

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
U mnie gin zabronił przytulanek do końca 1 trymestru, ponieważ jestem trochę specjalnej troski (cyto 4 stopnia prawie zawsze)
A co spowodowało to,że masz 4 grupę jeśli mogę spytać?
Wiem,że koleżanka denerwowała się mając 3...
Ja mam grupę 2.

Upadly_aniol witaj
Stary 2013-06-03, 10:41   #1634
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam drogie mamuśki

po kilku dniach pojechałam do lekarza jest pęcherzyk ... ale powiedziałam sobie , że odezwę się po następnej wizycie jeśli będzie wszystko ok .

Tak więc jestem w sobote byłam u gina nasze małe szczęście ma już 9 mm serduszko już bije lekarz powiedział , że to 7 tydzień i jest wszystko ok . Więc jak powiedziałam to i tak zrobiłam

Z moim wybrankiem jestem już 5 lat , we wrześniu 2012 r wzięliśmy ślub i jestem bardzo szczęśliwa z tego jak nam się życie potoczyło , mam kochanego męża który o nas dba czasem przesadza no ale jak to faceci .
Początek ciązy był cudowny czułam się świetnie, od zeszłego tygodnia męczą mnie poranne mdłości . Jak już zjem śniadanie jest wszystko ok . No i sikanie boszzz ile kobieta w ciąży może sikać

Hej
Ja też chciałam poczekac do stwierdzenia dzidziusia i zobaczenia serduszka...ale kurcze nie dałam rady.
Mam tylko nadzieje, że mój dzidziuś grzecznie sie rozwija
Stary 2013-06-03, 10:41   #1635
forester
Zadomowienie

Cytat:
A co spowodowało to,że masz 4 grupę jeśli mogę spytać?
Wiem,że koleżanka denerwowała się mając 3...
Ja mam grupę 2.
Po wielu badaniach i różnych wizytach- stwierdzono, że przyrastanie komórek nabłonka, jest genetycznie upośledzone, za każdym razem pojawiała się jakaś mutacja i ogólenie cuda wianki, dostawałam różne leki, ale przyjęto, że taka moja 'uroda' i jakoś żyje z tym. Cytologie mam co 3 m-ce, pilnuje się, żeby nie było infekcji, no i teraz staram się szczególnie na siebie uważać.

Upadly_aniol witaj
Stary 2013-06-03, 10:43   #1636
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny ja rzadko mam czas napisać bo pracuję a w domu synek absorbuje większosć czasu, ale podczytuje regularnie. Idę dzis na pierwszą wizytę do gina podejżeć Kropka. I powiem wam że tak się stresuję że od rana już 4 razy wylądowałam na kibelku W pierwszej ciąży byłam oazą spokoju a teraz nie wiem co się ze mną dzieje.
Moim najbardziej dokuczliwym objawem ciążowym jest totalne osłabienie. Cokolwiek robię od razu oblewa mnie pot, robi mi się gorąco i opuszczają mnie resztki sił. Do tego wiecznie zatkany nos...wrrrr.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:43   #1637
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
U mnie gin zabronił przytulanek do końca 1 trymestru, ponieważ jestem trochę specjalnej troski (cyto 4 stopnia prawie zawsze)
Miłego dnia!
Nie leczyłaś tego wcześniej? Przecież to już poważny stan...

edycja: doczytałam Twojego późniejszego posta

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 10:44   #1638
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Ja też chciałam poczekac do stwierdzenia dzidziusia i zobaczenia serduszka...ale kurcze nie dałam rady.
Mam tylko nadzieje, że mój dzidziuś grzecznie sie rozwija
Ja już po pojawieniu się 2 kreseczek znalazłam ten watek i cały czas Was podglądałam tez już kilka razy miałam napisać ale jednak jakoś wytrzymałam
Stary 2013-06-03, 10:44   #1639
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
O,a ja myślałam,że nie pracujesz jak masz takiego małego bąbelka. Nie masz już macierzyńskiego?
Prowadze działalnośc.
Macierzyński miałam pół roku, Jaś urodził sie w grudniu i sie nie załapałam na roczny macierzyński...
Od pierwszej wizyty chce isc na L4, nawet jeśli wszystko bedzie ok. Chyba mam do tego prawo prawda?
Stary 2013-06-03, 10:50   #1640
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry!!
Wlasnie siedzę w pracy. Mam chwile przerwy bo skończyłam z jednym klientem szybciej niz zaplanowalam, więc nadrobilam wszystko co napisalyscie dzis rano
Naprawde współczuje Wam tych mdłości mi sie zdarza od czasu do czasu, wymioty tez, ale dość rzadko (przede wszystkim po slodyczach, więc unikam jak moge, ale czasem nadzieje mnie taka ochota na ciastko, albo słodki jogurt i nie myśle co bedzie potem i jem... No a potem niestety wszystko wraca ).

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Perfuzja - rzeczywiście wyskoczył ci brzusio Mi również, ale niestety nie od dzidzi... Spędziłam z TŻ kilka dni nad morzem i chyba za bardzo sobie pofolgowałam z jedzeniem. Mdłości żadne mnie nie męczą natomiast apetyt na słodkie jak najbardziej
Miłego dnia mamuśki!
No u mnie troche tez - pofolgowalam sobie z jedzeniem w czasie szkolenia i kilka dni przed + Tż wczoraj naleśniki zrobił... Choć jedna rzecz mnie dziwi: wczesniej, przed ciaza uważałam na to co jem, ograniczylam weglowodany i waga sie trzymała na stałym poziomie, albo czasem spadała. Teraz jem wiecej niz przed ciaza, duzo wiecej weglowodanow (pieczywo, banany i inne owoce), a waga nie rośnie!! Niby zarodek nie potrzebuje zwiększonej liczby kalorii na tym etapie rozwoju, ale jednak gdzieś to sie spała

Cytat:
Witam drogie mamuśki

Witam i gratuluje a problem z sikaniem bedzie sue tylko powiększał - jak dzidzius urośnie i zacznie złośliwie siadać i uciekać na pecherz moczowy - to dopiero bedą jazdy
Stary 2013-06-03, 10:53   #1641
lidkaa82
Zadomowienie

Apropo wkurzającej rodziny to mnie najbardziej wkurza rodzinka męża, która ciagle powtarza że MUSI być dziewczynka. Może to dziwne ale doprowadza mnie to do szału. Nic ich nie interesuje tylko ciagle o tej dziewczynce. Moja szwagierka ma syna 12 letniego, my też mamy synka i to pewnie bedzie ostatni wnuk moich teściów i dostali małpiego rozumu. Jestem w 8 tyg a teść juz mnie 15 razy pytał kiedy już będzie wiadomo jaka płeć. Jedynie teściowa troche się hamuje. Wczoraj mąż gadał z teściem przez tel i mówi zeby trzymał kciuki bo ide na pierwsze USG i żeby wszystko było dobrze, a on pyta czy juz będę widziała czy dziewczynka. No psychol normalnie. A jak mówimy z TŻ-tem że nam wszystko jedno i będziemy się cieszyć tak samo z córki jak z synka, byle był zdrowy, to on jak zdarta płyta że MUSI być dziewczynka.
Stary 2013-06-03, 10:56   #1642
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

Witam i gratuluje a problem z sikaniem bedzie sue tylko powiększał - jak dzidzius urośnie i zacznie złośliwie siadać i uciekać na pecherz moczowy - to dopiero bedą jazdy
Nic mi nawet nie mów nic mi nawet nie mów ...
To moja pierwsza ciąża więc dobrze być w gronie już mających dzieci może czegoś ciekawego dowiem się do porodu ... w sumie to jestem w ręcz pewna , że wyniosę dużo ciekawych rad
Stary 2013-06-03, 10:57   #1643
lidkaa82
Zadomowienie

A najlepsze ze męża rodzinka to dużo gada ale gdybysmy my nie pojechali do nich z małym to by go pewnie z pół roku nie widzieli i by sie nie pofatygowali. Nawet jak Alek jest chory to im się nie chce tyłka ruszyć, a mieszkają 2 przystanki MZK od nas.
Stary 2013-06-03, 11:02   #1644
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Apropo wkurzającej rodziny to mnie najbardziej wkurza rodzinka męża, która ciagle powtarza że MUSI być dziewczynka. Może to dziwne ale doprowadza mnie to do szału. Nic ich nie interesuje tylko ciagle o tej dziewczynce. Moja szwagierka ma syna 12 letniego, my też mamy synka i to pewnie bedzie ostatni wnuk moich teściów i dostali małpiego rozumu. Jestem w 8 tyg a teść juz mnie 15 razy pytał kiedy już będzie wiadomo jaka płeć. Jedynie teściowa troche się hamuje. Wczoraj mąż gadał z teściem przez tel i mówi zeby trzymał kciuki bo ide na pierwsze USG i żeby wszystko było dobrze, a on pyta czy juz będę widziała czy dziewczynka. No psychol normalnie. A jak mówimy z TŻ-tem że nam wszystko jedno i będziemy się cieszyć tak samo z córki jak z synka, byle był zdrowy, to on jak zdarta płyta że MUSI być dziewczynka.

a co to można sobie "zamówić" dziewczynkę??? głupie gadanie- nic niie musi. Najważniejsze aby było zdrowe i abyś Ty była zdrowa a reszta się nie liczy. Olej takie pytania bo to nie warto się denerwować

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Witam drogie mamuśki

super że wszystko OK i fasolka zdrowo rośnie wspołczuję mdłości a co do sikania- ludzie ja chyba wszystkie płyny z organizmu wysikuję normalnie się odwodnię
Stary 2013-06-03, 11:02   #1645
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a co to można sobie "zamówić" dziewczynkę??? głupie gadanie- nic niie musi. Najważniejsze aby było zdrowe i abyś Ty była zdrowa a reszta się nie liczy. Olej takie pytania bo to nie warto się denerwować
ehhh tłumacze sobie że na głupote lekarstwa nie ma, ale i tak jak słysze po raz kolejny jakie są "oczekiwania" wzgledem naszej kochanej krewetki to się we mnie gotuje.
Stary 2013-06-03, 11:05   #1646
Blueberry81
Przyczajenie

Hej Kobietki
Rety, w koncu was doczytalam do konca! Ale fajny watek!
Moge sie przylaczyc?
Troche o mnie: mam na imie Ola, 32 lata, moj maz jest Anglikiem, slub wzielismy rok temu w Maju. Pracuje od czterech lat w hotelu, gdzie jestem kierownikiem recepcji.
O Kropka staralismy sie od Nowego Roku no i w Kwietniu sie udalo
Termin porodu mam na 31 Grudnia ale to sie moze zmienic po pierwszym usg. Podejscie do ciazy w Anglii jest troche inne niz wPolsce. Pierwsze trzy miesiace sa na zasadzie "co ma byc to bedzie". Oczywiscie jesli sa jakies problemy wtedy opieka jest swietna. Do tej pory jestem bardzo zadowolona ale rowniez nie mam najmniejszych dolegliwosci. Kobiety w ciazy maja wiele ulg finansowych jak np. Bezplatne leki dla kobiety dopoki dzieck nie skonczy 1 Roku, Wszystkie badania bezplatne, rowniez prenatalne. Dziecko ma bezplatne leki do 16 Roku zycia. Mysle, ze to bardzo duzo.
Ahh sie rozpisalam
Pozdrawiam Wszystkie przyszle Mamuski I zycze, aby ten wyjatkowy czas uplynal nam wszystkim w radosnym nastroju. Milego dnia

PS. Moj Ipad probuje Wszystkie polskie slowa zamienic na podobno brzmiace po angielsku. Staram sie je wylapywac, ale nie zwasze sie udaje. Z gory przepraszam
Blueberry81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:13   #1647
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a co to można sobie "zamówić" dziewczynkę???
Prawie można. Większe szanse na dziewczynkę są tuż przed owulacją. Zanim nadejdzie owulacja "męskich" plemników już nie będzie (giną szybko) i zostają "dziewczynkowe". Ale to też nie daje 100% pewności.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:17   #1648
forester
Zadomowienie

Blueberry81- witaj
Fajnie, że opisałaś, jak to wygląda w Anglii, bo byłam bardzo ciekawa. Muszę powiedzieć, że poziom opieki- 1 klasa.
3maj się zdrowo!
Stary 2013-06-03, 11:19   #1649
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Prawie można. Większe szanse na dziewczynkę są tuż przed owulacją. Zanim nadejdzie owulacja "męskich" plemników już nie będzie (giną szybko) i zostają "dziewczynkowe". Ale to też nie daje 100% pewności.
U nas nie wypaliło z dziewczynką, choc było przed owu
Ale ja chłopaka chciałam
Stary 2013-06-03, 11:20   #1650
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja rzadko mam czas napisać bo pracuję a w domu synek absorbuje większosć czasu, ale podczytuje regularnie. Idę dzis na pierwszą wizytę do gina podejżeć Kropka.
za wizytę!

Cytat:
Prowadze działalnośc.
Macierzyński miałam pół roku, Jaś urodził sie w grudniu i sie nie załapałam na roczny macierzyński...
Od pierwszej wizyty chce isc na L4, nawet jeśli wszystko bedzie ok. Chyba mam do tego prawo prawda?
Jasne,że masz. To zależy od ciebie przecież.

Blueberry witaj
To prawda,że w UK a Pl są znaczne różnice,ale ja przechodząc tutaj ciążę,rodząc no i wychowując tu dzieci dostrzegam wiele plusów (no minusów też kilka,ale mniej).

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości