|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja byłam na wizycie na NFZ, część badań mam ze skierowaniem, dodatkowo płatne, takie jak TOXO, WR i inne wyjdą mnie łącznie 150 zł, z HIV wyszło by 200, bo tylko to badanie kosztuje 50 zł, ale zdecydowałam, że zrobię je sobie w poradni AIDS, tam je wykonują za free.
|
|
|
|
#1622 |
|
Gang Iren
|
tak dziś wyglądam.Wstawałam 88 razy,bo Młody ciągle się przebudzał. Dzień dobry.
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poooomooocy |
||
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Ja dziś chyba nadal mam lekkie brudzenie, ale tylko na papierze. I to doslownie brudzenie, nie plamienie. Bylam u lekarza niestety pocałowałam klamke- mój gin bedzie dopiero w środę. Więc grzecznie odpoczywając poczekam, a jeśli bedzie coś źle pędze na pogotowie. Na szczęście piersi nadal bolą, co mnie trochę pociesza a brzuch nie boli, momentami pociągnie albo zakluje w okolicach bioder, ale myślę, że to nic takiego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Boli Cię brzuch? Masz biegunke? Gorączkę? Jeśli nie, to obawiam sie, ze to ciaza Sproboj pić napój imbirowy i jeść słone rzeczy - podobno to pomaga...
|
|
#1626 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Znam kobiety które tak ciężko przechodziły ciążę. Mam nadzieję,że szybko ci minie. Ja tylko w pierwszej ciąży wymiotowałam i miałam mdłości,ale jeszcze nie było źle,no i z rozpoczęciem drugiego trymestru ustały.
|
|
#1627 |
|
Rozeznanie
|
Perfuzja - rzeczywiście wyskoczył ci brzusio
Mi również, ale niestety nie od dzidzi... Spędziłam z TŻ kilka dni nad morzem i chyba za bardzo sobie pofolgowałam z jedzeniem. Mdłości żadne mnie nie męczą natomiast apetyt na słodkie jak najbardziej Miłego dnia mamuśki! |
|
|
|
#1628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy pierwszej ciąży latałam kilka razy i tylko sie stresowałam, bo wpierw nic nie było widać, potem tylko jajeczko puste, a dopiero potem małą krewetkę z bijącym serduszkiem. Tak wiec niecały miesiąc stresu. Teraz jestem mądrzejsza i spokojniejsza ![]() W tym tygodniu zrobię sobie bete A przy wizycie od razu poproszę o L4 Cytat:
Cytat:
Ja na pewno poprosze, bo w poprzedniej ciąży nieźle sie nameczyłam Cytat:
także nie ma reguły :PPomagała mi sucha buła, albo po prostu spotkanie z kibelkiem
|
||||
|
|
|
#1629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczynki
![]() Tyle tego napisałyście, że nie nadrobię Was chyba- przejrzałam na szybko posty i widzę, że nasze grono się powiększa witam wszystkie nowe mamy My wróciliśmy wczoraj z wesela z Ełku- jechaliśmy 5 godzin Umęczona wróciłam potwornie, no ale wesele udane i wybawiliśmy się ![]() Miłego dnia
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wiem, że się powtarzam, ale jedna nd i tyle zaległości , ale zapewniam, że wszystko czytam. Witam wszystkie nowe mamusie Przede wszystkim tym dziewczyną, które spotykają na swojej drodze 'życzliwych' radzę po prostu ich olać. Stres to najgorsze zło, a im właśnie o to chodzi, żeby Was zdenerwować. Jest taka mantra, której ja się nauczyłam wieki temu i jak tylko mam jakiegoś ludzkiego 'pryszcza' po drodze to sobie mruczę jak obłąkana 'miej wy☠☠☠..., a będzie Ci dane' - pomaga!Co do samopoczucia- ja się czuje jakby ktoś za mnie wyssał energię. Nie wymiotuje, ale mdłości mam przeokrutne. Jak widzę reklamę jedzenia albo zdjęcia w gazecie, to podobno jestem zielona. Do tego zgaga wieczorami, nie do pokonania. Najchętniej nakryłabym się kocem na głowę i przewegetowała tak dzień, ale zniosę wszystko, byle by fasolka była zdrowa. U mnie gin zabronił przytulanek do końca 1 trymestru, ponieważ jestem trochę specjalnej troski (cyto 4 stopnia prawie zawsze) Miłego dnia! |
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Witam drogie mamuśki
![]() Podczytuję Was od ok. 3 tyg kiedy to pojawiły mi się dwie kreseczki po kilku dniach pojechałam do lekarza jest pęcherzyk ... ale powiedziałam sobie , że odezwę się po następnej wizycie jeśli będzie wszystko ok . Tak więc jestem w sobote byłam u gina nasze małe szczęście ma już 9 mm ![]() Jestem z województwa Łódzkiego planuje rodzić w Sieradzu . Z moim wybrankiem jestem już 5 lat , we wrześniu 2012 r wzięliśmy ślub i jestem bardzo szczęśliwa z tego jak nam się życie potoczyło , mam kochanego męża który o nas dba czasem przesadza no ale jak to faceci .Początek ciązy był cudowny czułam się świetnie, od zeszłego tygodnia męczą mnie poranne mdłości . Jak już zjem śniadanie jest wszystko ok . No i sikanie boszzz ile kobieta w ciąży może sikać Od samego początku jestem na zwolnieniu więc planuje do Was często zaglądać
|
|
|
|
#1633 | |
|
Gang Iren
|
O,a ja myślałam,że nie pracujesz jak masz takiego małego bąbelka. Nie masz już macierzyńskiego? Cytat:
Wiem,że koleżanka denerwowała się mając 3... Ja mam grupę 2. Upadly_aniol witaj
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chciałam poczekac do stwierdzenia dzidziusia i zobaczenia serduszka...ale kurcze nie dałam rady. Mam tylko nadzieje, że mój dzidziuś grzecznie sie rozwija
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Upadly_aniol witaj
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja rzadko mam czas napisać bo pracuję a w domu synek absorbuje większosć czasu, ale podczytuje regularnie. Idę dzis na pierwszą wizytę do gina podejżeć Kropka. I powiem wam że tak się stresuję że od rana już 4 razy wylądowałam na kibelku
W pierwszej ciąży byłam oazą spokoju a teraz nie wiem co się ze mną dzieje. Moim najbardziej dokuczliwym objawem ciążowym jest totalne osłabienie. Cokolwiek robię od razu oblewa mnie pot, robi mi się gorąco i opuszczają mnie resztki sił. Do tego wiecznie zatkany nos...wrrrr. |
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edycja: doczytałam Twojego późniejszego posta
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez już kilka razy miałam napisać ale jednak jakoś wytrzymałam
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macierzyński miałam pół roku, Jaś urodził sie w grudniu i sie nie załapałam na roczny macierzyński... ![]() Od pierwszej wizyty chce isc na L4, nawet jeśli wszystko bedzie ok. Chyba mam do tego prawo prawda? |
|
|
|
|
#1640 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Wlasnie siedzę w pracy. Mam chwile przerwy bo skończyłam z jednym klientem szybciej niz zaplanowalam, więc nadrobilam wszystko co napisalyscie dzis rano ![]() Naprawde współczuje Wam tych mdłości mi sie zdarza od czasu do czasu, wymioty tez, ale dość rzadko (przede wszystkim po slodyczach, więc unikam jak moge, ale czasem nadzieje mnie taka ochota na ciastko, albo słodki jogurt i nie myśle co bedzie potem i jem... No a potem niestety wszystko wraca ).Cytat:
Cytat:
a problem z sikaniem bedzie sue tylko powiększał - jak dzidzius urośnie i zacznie złośliwie siadać i uciekać na pecherz moczowy - to dopiero bedą jazdy
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Apropo wkurzającej rodziny to mnie najbardziej wkurza rodzinka męża, która ciagle powtarza że MUSI być dziewczynka. Może to dziwne ale doprowadza mnie to do szału. Nic ich nie interesuje tylko ciagle o tej dziewczynce. Moja szwagierka ma syna 12 letniego, my też mamy synka i to pewnie bedzie ostatni wnuk moich teściów i dostali małpiego rozumu. Jestem w 8 tyg a teść juz mnie 15 razy pytał kiedy już będzie wiadomo jaka płeć. Jedynie teściowa troche się hamuje. Wczoraj mąż gadał z teściem przez tel i mówi zeby trzymał kciuki bo ide na pierwsze USG i żeby wszystko było dobrze, a on pyta czy juz będę widziała czy dziewczynka. No psychol normalnie. A jak mówimy z TŻ-tem że nam wszystko jedno i będziemy się cieszyć tak samo z córki jak z synka, byle był zdrowy, to on jak zdarta płyta że MUSI być dziewczynka.
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mi nawet nie mów ...To moja pierwsza ciąża więc dobrze być w gronie już mających dzieci może czegoś ciekawego dowiem się do porodu ... w sumie to jestem w ręcz pewna , że wyniosę dużo ciekawych rad
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
A najlepsze ze męża rodzinka to dużo gada ale gdybysmy my nie pojechali do nich z małym to by go pewnie z pół roku nie widzieli i by sie nie pofatygowali. Nawet jak Alek jest chory to im się nie chce tyłka ruszyć, a mieszkają 2 przystanki MZK od nas.
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to można sobie "zamówić" dziewczynkę??? głupie gadanie- nic niie musi. Najważniejsze aby było zdrowe i abyś Ty była zdrowa a reszta się nie liczy. Olej takie pytania bo to nie warto się denerwować ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
super że wszystko OK i fasolka zdrowo rośnie wspołczuję mdłości normalnie się odwodnię
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
ehhh tłumacze sobie że na głupote lekarstwa nie ma, ale i tak jak słysze po raz kolejny jakie są "oczekiwania" wzgledem naszej kochanej krewetki to się we mnie gotuje.
|
|
|
|
#1646 |
|
Przyczajenie
|
Hej Kobietki
Rety, w koncu was doczytalam do konca! Ale fajny watek! Moge sie przylaczyc? Troche o mnie: mam na imie Ola, 32 lata, moj maz jest Anglikiem, slub wzielismy rok temu w Maju. Pracuje od czterech lat w hotelu, gdzie jestem kierownikiem recepcji. O Kropka staralismy sie od Nowego Roku no i w Kwietniu sie udalo Termin porodu mam na 31 Grudnia ale to sie moze zmienic po pierwszym usg. Podejscie do ciazy w Anglii jest troche inne niz wPolsce. Pierwsze trzy miesiace sa na zasadzie "co ma byc to bedzie". Oczywiscie jesli sa jakies problemy wtedy opieka jest swietna. Do tej pory jestem bardzo zadowolona ale rowniez nie mam najmniejszych dolegliwosci. Kobiety w ciazy maja wiele ulg finansowych jak np. Bezplatne leki dla kobiety dopoki dzieck nie skonczy 1 Roku, Wszystkie badania bezplatne, rowniez prenatalne. Dziecko ma bezplatne leki do 16 Roku zycia. Mysle, ze to bardzo duzo. Ahh sie rozpisalam ![]() Pozdrawiam Wszystkie przyszle Mamuski I zycze, aby ten wyjatkowy czas uplynal nam wszystkim w radosnym nastroju. Milego dnia ![]() PS. Moj Ipad probuje Wszystkie polskie slowa zamienic na podobno brzmiace po angielsku. Staram sie je wylapywac, ale nie zwasze sie udaje. Z gory przepraszam
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie można. Większe szanse na dziewczynkę są tuż przed owulacją. Zanim nadejdzie owulacja "męskich" plemników już nie będzie (giną szybko) i zostają "dziewczynkowe". Ale to też nie daje 100% pewności.
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Blueberry81- witaj
Fajnie, że opisałaś, jak to wygląda w Anglii, bo byłam bardzo ciekawa. Muszę powiedzieć, że poziom opieki- 1 klasa. 3maj się zdrowo! |
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja chłopaka chciałam |
|
|
|
|
#1650 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() za wizytę!Cytat:
Blueberry witaj To prawda,że w UK a Pl są znaczne różnice,ale ja przechodząc tutaj ciążę,rodząc no i wychowując tu dzieci dostrzegam wiele plusów (no minusów też kilka,ale mniej).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

tak dziś wyglądam.
I powiem Wam, ze są mega wygodne w porównaniu do zwykłych. Brzuch jednak mi juz troche wystaje 

Sproboj pić napój imbirowy i jeść słone rzeczy - podobno to pomaga...

a Ty kiedy się wybierasz do lekarza? i jak się czujesz bo ja już zaczynam mieć poranne mdłości 
także nie ma reguły :P

nic mi nawet nie mów ...