Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 09:34   #1441
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nie no co do Ninki to wygląda po prostu słodko w tej opasce .ja tez
nie wątpię

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
... Pani nie mów twardzielko, że dziś też na spacer idziesz...
hehe na razie liczę że pogoda się poprawi
jak koło trzeciej dzieć będzie nieprzytomny ze zmęczenia, to znów będę moknąć w imię miłości macierzyńskiej

Cytat:
Super ze mnie przeciwniczka smoczka
no taka sama jak ja

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale czasami z kogos sie musze posmiac, bo ilez mozna z siebie samej

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że to nadrabianie czułości

on też mi tak mówi...
a mnie trafia, że ja wyciszam dziecko, a on do niego gada... ale fakt faktem, ja nakarmię, idę się kąpać a on sobie usypia Młodego.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:38   #1442
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
HEJ
ale zrobiłam sobie pyszne kanapki z koperkie, sałata, szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem mnim mniam

a z gorszych rzeczy zgubiły mi sie gdzieś wyniki badań Julki leżały w szufladzie i przepadły a na sobote sa nam potrzebne na zabieg

ja tez bym poszła

masz racje, szalona aparatka

ty sie nie stresuj bo twój przecież młodszy od mojego zresztą nie ma co porównywać Julka np zaczeła chodzić bez trzymanki jak miała 8 miesięcy wszyscy byli w szoku, od ortopedy też dostaliśmy ochrzan za to ale co mogliśmy zrobić jak ona sama zaczeła nikt jej nie pomagał

a ten linomag to tylko w aptece czy w sklepach też jest?

widze już wrzucony link

możliwe tak więc bez stresu

no co ty przecież smoczek to nic złego

--------
pytanie któraś z was stosuje Alantan do pupy? jak tak to stosujecie alantan krem czy alantan maść?
-------------
i zapraszam do głosowania
roznie - w niektorych aptekach nie ma a widzialam w realu np.
takze wszystko chyba zalezy od miejsca.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:40   #1443
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
więc już wzięłam chłopa na rozmowę, że zajmowanie super sprawa - ale z głową
i co?!

mój się burzy

Stary 2013-06-03, 09:40   #1444
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Dziewczynki pytanie mam do Was o sen maluchów

Usypiacie? Same usypiają?

W nocy oczywiście nie wiem jak zasypia, bo jak tylko pociągnie pierś to ja usypiam jak dziecię...
u mnie MLody usypia sam .. jak sie go dolozy a jeszcze nie padl .. nie ma z tym broblemu .. zazwyczaj usypia w polowie butli .. to wtedy tylko czekam jakies 10min - na rekach z butla w buzi bo sobie cumka ... pozniej beczek i spi dalej

pogrubione - zabrzmialo tak jakby Filip wysysal z ciebie Energie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
młodociana pin up brzmi... perwersyjnie hehe okażcie się lasencje!

tyż miałam owsiankę na śniadanie. niestety bez owocków
ad 1 - CHEMY ZDJECIE chcemy zdjecie
ad 2 - eeeeeeeeee tyz mialam dzis owsianke z rodzynakmi

yepo wslasnie usnol sobie .. dzis zajelo to az 30 min .. od jedzonka ale lezy u mnie na lozeczku pewnie znajac zycie zaraz sie kolo niego poloze i mych planow nic nie wyjdzie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:50   #1445
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ja to znam...
mam wrażenie, że to nadrabianie czułości W ciągu dnia tż w pracy i tylko przez telefon słyszy jak sobie gadamy z Filipem. Przychodzi popołudniu i mały już jest raczej mniej aktywny... dlatego, żeby nie było, że olewa dziecię to mu się włacza noszenie na rękach i mówienie jak tatuś mocno kocha Noszenie i lulanie
hehe
u nas tatus na poczatku tez zabawial, ale jasno wytlumaczylam, ze ok. godz 19-21 (zaleznie) jest czas wyciszania do spania i nie ma gadania

pani22ka nocki niby ok, karmienie i spimy dalej (srednio co 2-3 godziny.. czasami sie zdarza, ze za 1,5 godziny juz chce jesc).. maly spi ze mna w lozku, wiec go tylko do siebie przytulam.. ale mnie to rozbudzanie jednak na dluzsza mete wykancza (marze o przespaniu 10 godzin na jednym tchu ) zdarza sie czasami , ze meczy sie z kupka, to wtedy spie na polsiedzaco z dzieckiem na brzuchu..

Pokaze Wam jeszcze mojego kawalera w 6-tym tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2011.jpg (38,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2014.jpg (38,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2023.jpg (34,9 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-06-03 o 09:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:53   #1446
Malpka
Zakorzenienie

my po kontroli, w płuckach juz nie słychać charczenia za to jeszcze troszke kaszle głównie jak sie zakrztusi taki mocny ten kaszel sie odzywa więc do czwartku jeszcze leki i w czwartek znów kontrola

Sorce mina Filipa cudna

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry
Dzisiaj jedziemy na 2 wizytę na kontrolę bioderek a jutro rano do tego Ośrodka Wczesnej Interwencji, także proszę o podwójne kciuki
i

Cytat:
alantan maść. ale położna widziała, że mam i krem, i stwierdziła, że się nie zmarnuje, bo też do pupy można.
no ja kiedyś miałam krem a teraz jak kupowałam to w domu sie zorientowałam ze mam maść i sie zastanawiam które lepsze do pupy

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ej, nie martw się. Pewnie większość z nas (w tym ja) nie chciała dawać smoka a daje i jest ok

a ja sie trochę stresuje bo Jasiek rówieśnik Karola i daleko w tyle jest chyba tylko wagowo idą równo
a ja miałam nadzieje ze bedzie chciał smoka a on nie chce Julka ciumała bo potrzebowała ciumać to już planowałam i KArolowi dać a ten łobuz nie i już

Cytat:
aaaaaa , szybko i to bardzo .... nie no u nas Kuba jak miał 11 mies. -co do dnia a ninka jak miała 11,5 .
ale znałam 7 miesieczne dziecko samo chodzące i gdybym na własne oczy nie widziała to bym nie uwierzyła ... tylko ze u nich lekarz kazał małemu nie pozwalac (jak najwięcej nosic i wozic ).
głosiki poszły

moze wyniki się jeszcze znajdą .
u nas też kazał nosić ale Julka była z tych co od niemowlaka nie chciała być na rękach jej było najlepiej jak sobie lezała sama a nie na rękach. Moja mam zawsze mówiła "przyjedzie ta wnusia i nawet sie nie da na rękach ponosić" bo ona sie strasznie odpychała jak sie ją nosiło
i tu też jak posmakoła wstawania to nie dało rady a ruszyła dokłądnie jak miała 8 miesiecy jeszcze jest nagrana z choinką w tle

aaaa znalazły sie wyniki były w szufladzie i w przychodni coś mnie tkneło żeby wyjąć szufladę i pod nią sprawdzić i tam były

Cytat:

..
u nas w dzień zwykle zje i nagle przestaje ciągnąć patrze a on śpi to do łózeczka go, na wieczór po kąpaniu długo jje aż w koncu też usypia to odkładam a w nocy jje na śpiocha zwykle i tez odkładam.
Czasami w dzien nie chce jeść a widze ze jego pora spania to przytulam go do siebie

Cytat:

też tak robię ! I jeszcze mu tłumaczę..no synku, zassaj, zassaj, nie można się tak na nie nastawiać jak się czegoś nie spróbuje... jak zassiesz i wyplujesz to Cię mamusia nie będzie zmuszać, ale bez spróbowania nie popuszczę... Super ze mnie przeciwniczka smoczka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:54   #1447
maria28
Kniaginia

Witam po długim wyjazdowym weekendzie

Od dziś znów sama zostaję z dzieckiem w domu. W nowym mieszkaniu. Tras spacerowych tu nie znam, sklepów też. Poza tym w chałupie wciąż pudła się walają. Dziecię usnęło. A ja na wizażu, zamiast brać się za sprzątanie tudzież oswajanie okolicy osiedla.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 09:57   #1448
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ad 1 - CHEMY ZDJECIE chcemy zdjecie
moze .... ale nie tu ....

co do tztowskich pomysłów to ja skutecznie wybiłam pomysł zabawiania wieczorami malucha ! I wprowadziłam od zawsze zakaz maty,karuzelki,zaczepiani a itp.po kąpieli !!! po tym czasie wyciszam otoczenie - swiatła przygaszone , tv troszke ciszej jedynie co wieczór muzyczka którą słuchał w brzuchu .
Stary 2013-06-03, 09:58   #1449
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Może odgryzła kawałek ? Mój mi tak zrobił na początku..
mnie też, ale może właśnie to jest ten stan właśnie sekunda przed odgryzieniem

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 09:58   #1450
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
my po kontroli, w płuckach juz nie słychać charczenia za to jeszcze troszke kaszle głównie jak sie zakrztusi taki mocny ten kaszel sie odzywa więc do czwartku jeszcze leki i w czwartek znów kontrola
a takie zapalenie pluc objawia sie goraczka tez, czy tylko kaszlem?

za zdrowko
Stary 2013-06-03, 10:00   #1451
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam po długim wyjazdowym weekendzie

Od dziś znów sama zostaję z dzieckiem w domu. W nowym mieszkaniu. Tras spacerowych tu nie znam, sklepów też. Poza tym w chałupie wciąż pudła się walają. Dziecię usnęło. A ja na wizażu, zamiast brać się za sprzątanie tudzież oswajanie okolicy osiedla.

----------
a mi Karol też usnął wracaliśmy z przychodni to się wiercił i marudził w przychdni nie chciał mi zjeść no to mówie idziemy do domu doszłam do bloku jeszcze się wiercił wjechałam pod drzwi usnał no to wyjełam go z gondolą i śpi sobie a jakby wiedziała ze mi uśnie to bym się przeszła do roosmana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 10:02   #1452
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
przystojniak !!!!!!!!!
Cytat:
dobrze ze jest poprawa

i super ze wyniki sie odnalazły !!!!
Stary 2013-06-03, 10:02   #1453
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

ja ym z ciemiacziem oilecial do lekarza-odwodnienie moze byc niebezpieczne. Jak Kacpi miałbiegunke, to z tż wydawalao mi sie, ze ma zaadniete i pojechalismy na IP, ale lekarz rozwial nasze obawy.

Witam sie tak w ogole ja zasmarkana- odkryciem na wysuszony, popekany, piekący nos jest bephanten-działa cuda
KAcper jak nigdy nie ulewał, a jak uż to raptem kilka kropel, wczoraj wieczorem 2 razy i dzis 2 razy tak mnie zahaftował, ze musiałam sie przebierac...wiadomo skad tak?
To jak wyglądało, może też przewrażliwiona jestem. Było delikatnie poniżej poziomu główki/czaszki. Oprócz tego jeszcze było bardzo pulsujące.

MOja też od 3 dni ulewa serkiem, po kilka razy. JUż myślałam, że koniec tego okresu

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-03, 10:05   #1454
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
)

Malpka, a Karolek sam chwyta przedmioty? Mój Filip pcha wszysttko do buzi (rączki, pieluchy, kocyki, grzechotki), ale zabawki dopiero wtedy, kiedy mu wsadzę do rączki... ewidentnie nie czai bazy jeszcze z kciukiem
)
wiedziałam ze mi cytat ucieło
no wiec ten gryzaczek mu włozyłam do rączki a sam sobie już nim operował wpychając do buzi sam jeszcze nie może złapać ale jak stoi misio, piecek to już złapie czasem za ucho czy ogon ale nie wiem czy to specjalnie czy to przez przypadek

Cytat:
hehe

sliczny!

Cytat:
a takie zapalenie pluc objawia sie goraczka tez, czy tylko kaszlem?

za zdrowko
u nas niby nie nazwała tego zapaleniem płuc tylko ze osłuchowo nie jest czysto coś tam słychać. U nas był tylko kaszel, nie było gorączki

a wogóle jak KArol zaczepiał lekarkę śmiał się do niej i gadał
Stary 2013-06-03, 10:13   #1455
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
O mój Boże ależ się uśmiałam jak Rex. Dawno nie słyszałam takiego czadu Ja też mam gacie wyszczuplające a nadal wyglądam powiedzmy na 3 miesiąc
ja na 5 m-c

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Dzieńdobry
Dzisiaj jedziemy na 2 wizytę na kontrolę bioderek a jutro rano do tego Ośrodka Wczesnej Interwencji, także proszę o podwójne kciuki

A zapadnięte ciemiączko to jak przejadę ręką po główce to poczuję wgłębienie pod dłonią? Tak?
Ja wzrokowo to oceniłam. Pod ręką to każdemu się zapadnie, bo tam nie ma kości.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:

Wrzucę Wam zdjęcie zszokowanego Filipa Chyba nowa grzechotka zawieszona na karuzeli go zaskoczyła
śliczny

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-03, 10:22   #1456
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Ja też na początku myślałam, że nigdy się nie pozbędę tych nakładek a potem nagle praktycznie z dnia na dzień złapał i już z miesiąc karmie bez i chyba też trochę dzięki temu mam więcej mleka, wczoraj np dokarmiałam mm jeszcze tylko 140ml a bywało i po ponad 400ml na dobe,
moją jak pierwszy raz wzięłam bez nakładki to najadła się w 10 minut i zasnęła.. a z tą gumą nieszczęsną je i je ;/
taka jestem zła na siebie.. i wkurzona że te baby w szpitalu mi tą gumę dały a ja tak chętnie ją przyjęłam i nie próbowałam wcześniej bez

Cytat:
HEJ
i zapraszam do głosowania
zrobione

Cytat:
Wrzucę Wam zdjęcie zszokowanego Filipa Chyba nowa grzechotka zawieszona na karuzeli go zaskoczyła
słodki jest i jaki modny

Cytat:
hehe
u nas tatus na poczatku tez zabawial, ale jasno wytlumaczylam, ze ok. godz 19-21 (zaleznie) jest czas wyciszania do spania i nie ma gadania

pani22ka nocki niby ok, karmienie i spimy dalej (srednio co 2-3 godziny.. czasami sie zdarza, ze za 1,5 godziny juz chce jesc).. maly spi ze mna w lozku, wiec go tylko do siebie przytulam.. ale mnie to rozbudzanie jednak na dluzsza mete wykancza (marze o przespaniu 10 godzin na jednym tchu ) zdarza sie czasami , ze meczy sie z kupka, to wtedy spie na polsiedzaco z dzieckiem na brzuchu..

ale słodziak
u nas też się zapowiada ładniejsza pogoda, w końcu!

Cytat:

Sorce mina Filipa cudna

no ja kiedyś miałam krem a teraz jak kupowałam to w domu sie zorientowałam ze mam maść i sie zastanawiam które lepsze do pupy

a ja miałam nadzieje ze bedzie chciał smoka a on nie chce Julka ciumała bo potrzebowała ciumać to już planowałam i KArolowi dać a ten łobuz nie i już

u nas też kazał nosić ale Julka była z tych co od niemowlaka nie chciała być na rękach jej było najlepiej jak sobie lezała sama a nie na rękach. Moja mam zawsze mówiła "przyjedzie ta wnusia i nawet sie nie da na rękach ponosić" bo ona sie strasznie odpychała jak sie ją nosiło
i tu też jak posmakoła wstawania to nie dało rady a ruszyła dokłądnie jak miała 8 miesiecy jeszcze jest nagrana z choinką w tle

aaaa znalazły sie wyniki były w szufladzie i w przychodni coś mnie tkneło żeby wyjąć szufladę i pod nią sprawdzić i tam były

u nas w dzień zwykle zje i nagle przestaje ciągnąć patrze a on śpi to do łózeczka go, na wieczór po kąpaniu długo jje aż w koncu też usypia to odkładam a w nocy jje na śpiocha zwykle i tez odkładam.
Czasami w dzien nie chce jeść a widze ze jego pora spania to przytulam go do siebie

za kontrolę

ehh ten smoczek.. kochamy i nienawidzimy jednocześnie
Mała od paru dni ma trudności ze złapaniem cycka i tak się zastanawiam czy to nie przez tego smoka ;/

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 10:26   #1457
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
moją jak pierwszy raz wzięłam bez nakładki to najadła się w 10 minut i zasnęła.. a z tą gumą nieszczęsną je i je ;/
taka jestem zła na siebie.. i wkurzona że te baby w szpitalu mi tą gumę dały a ja tak chętnie ją przyjęłam i nie próbowałam wcześniej bez
moze to glupio zabrzmi, ale czy probowalas delikatnie wyciagac sutki?
Jak sie je tak pobudzi to one staja sie twardsze, dluzsze i dziecko latwiej lapie.

nareszcie pogoda sie robi.. bo gdzieniegdzie Niemcy podlane i to dosc mocno..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-06-03 o 10:28
Stary 2013-06-03, 10:31   #1458
anika_s
Wtajemniczenie

witajcie Kobieciątka
czy Wy macie jakieś sprawdzone preparaty na cycki? bo moje są oklapłe,puste i miękkie muszę coś kupić i wziąć się za nie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 10:32   #1459
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
ha ha rzeczywiście w szoku

Cytat:

Ale z dobrych wiesci - to szykuje sie nam tutaj tydzien pelny slonca nareszcie
nie lubię Cię
u nas słonka ani widu ani słychu
Cytat:
tylko bez mrówek
a tak serio to współczuje ..... podobno strasznie trudno to wygonic ...
Nawaliłam im trutki, potem tż wpadł z machiną do pryskania i spryskal jeszcze trutką w płynie. Na razie nie widać
Cytat:

U nas nie ma reguły... czasami Filipek sam się usypia w łóżeczku, czasami wystarczy wziąć go na ręce i po 5 min odpada, czasami przy piersi pada i go przenosimy do wyrka... Jedno mnie cieszy - nie ma bujania i huśtania
u nas to samo. Czasami zasypia sam jak go odłożę do łóżeczka, niekiedy jak jest senny to robi się strasznie marudny i trzeba go wziąć na ręce, ale bujania i huśtania też nie ma. A nieraz zasypia przy cycu/butli i wystarczy go odnieść do łóżeczka.

Cytat:

piękny kawaler
Cytat:
za zdrówko

Wasze maluchy też jak ziewają to na koniec wydają taki śmieszny dźwięk, nie wiem jak to opisać. Mój Nikoś zawsze na koniec ziewnięcia robi taki śmieszny jak by zgrzyt

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 10:41   #1460
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
nie lubię Cię
u nas słonka ani widu ani słychu

Wasze maluchy też jak ziewają to na koniec wydają taki śmieszny dźwięk, nie wiem jak to opisać. Mój Nikoś zawsze na koniec ziewnięcia robi taki śmieszny jak by zgrzyt
dojdzie sloneczko i do Was
U nas tez dopiero sie pojawilo

hehe... moj wzdycha tak slodko ale zgrzyt tez sie czasami pojawia

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Pytanko, ile wazyly Wasze maluszki, jak przechodzilyscie na pampersy rozmiar 3?
Stary 2013-06-03, 10:43   #1461
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
i sie zastanawiam które lepsze do pupy
według mnie masc...

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Tras spacerowych tu nie znam, sklepów też.
z dzieckiem najlepiej poznasz
mnie spacery jedna trasa nudza, wiec komplikuje jak sie da po sasiedniej dzielnicy (ktora Mlody uwielbia) to w koncu przewodnik napisze

Cytat:
co do tztowskich pomysłów to ja skutecznie wybiłam pomysł zabawiania wieczorami malucha ! I wprowadziłam od zawsze zakaz maty,karuzelki,zaczepiani a itp.po kąpieli !!! po tym czasie wyciszam otoczenie - swiatła przygaszone , tv troszke ciszej jedynie co wieczór muzyczka którą słuchał w brzuchu .
ja to wiem... widze, ze czeka mnie powazna rozmowa z G.

Cytat:
a jakby wiedziała ze mi uśnie to bym się przeszła do roosmana
uwielbiam to gdybanie dlatego juz nie planuje

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Mała od paru dni ma trudności ze złapaniem cycka i tak się zastanawiam czy to nie przez tego smoka ;/
hmmm... kazde dziecko inne... moj nie ma problemow z zasysem

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
hehe
moj ziewa przeslicznie (matka-wariatka - zakochana bezprzytomnie )
wtedy mowie na niego Szczygiełek buzie ma juz okraglutka, a taki dziobeczek robi jakby byl mini-pici ale bez efektow dzwiekowych

Stary 2013-06-03, 10:46   #1462
bmma
Zadomowienie

Cytat:

5,5 kg
zależy jeszcze, które pampki. Te białe są duże, używam jeszcze 2. Zielone już 3.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-03, 10:47   #1463
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

ciut ponad 5 kg. ale nie patrzylam na kg. dwa razy przeciekly i zmienilismy. w ogole z '2' krotko korzystal (po jednej duzej paczce dwoch rodzajow pamersow i 2x Dada)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 10:48   #1464
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
witajcie Kobieciątka
czy Wy macie jakieś sprawdzone preparaty na cycki? bo moje są oklapłe,puste i miękkie muszę coś kupić i wziąć się za nie
Tak znam Jeden Super-Hiper Niezawodny _ otoz Rece Tz'a - sposob uzycia - delikatnie bierze sie piers w rece i zaczynam ugniatac - masowac mruczac przy tym "rosnijcie rosnijcie" hahaha

moderna mega sliczny przystojnjak

malpka za zdrowie i za papiery

I co wiedzialam leze sobie kolo niego - oczywiscie juz nje spi - eh mlglabym tak godzjnami sie w niego wpatrywac.

Qrde kolezanka chce mnie wyciagnac na centrum popoldniu yhnm m ...???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 10:49   #1465
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Pytanko, ile wazyly Wasze maluszki, jak przechodzilyscie na pampersy rozmiar 3?
na 3 nie pamietam ale jak na 4 przechodziliśmy to ważył 6300 (pewnie nie pomogłam )

Cytat:

uwielbiam to gdybanie dlatego juz nie planuje

gdyby mi zjadł w przychodni to bym poszła ale jak zjadł w domu o 8.30 i wyszliśmy na spacer później lekarz wyszłam od lekarza o 10.15 a ten mi nie chce jeść to byłam pewna ze nie zaśnie a ten mi psikusa zrobił
Stary 2013-06-03, 10:58   #1466
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
5,5 kg
zależy jeszcze, które pampki. Te białe są duże, używam jeszcze 2. Zielone już 3.
Cytat:
ciut ponad 5 kg. ale nie patrzylam na kg. dwa razy przeciekly i zmienilismy. w ogole z '2' krotko korzystal (po jednej duzej paczce dwoch rodzajow pamersow i 2x Dada)
ojj to szybko.. mam jeszcze 100 sztuk i wlasnie sie zastanawialam, czy zamawiac jeszcze 2 czy juz 3..
a lepiej patrzyc wagowo czy wzrostowo?
bo my juz tydzien temu mielismy 5 kg..

tak licze.. i pewnie zamowie juz 3 ( a widzialam, ze sa tez 3+ ... hmm.. )

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
na 3 nie pamietam ale jak na 4 przechodziliśmy to ważył 6300 (pewnie nie pomogłam )
:
hahaha
zapamietam sobie przed nastepna zmiana na czworki

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Tak znam Jeden Super-Hiper Niezawodny _ otoz Rece Tz'a - sposob uzycia - delikatnie bierze sie piers w rece i zaczynam ugniatac - masowac mruczac przy tym "rosnijcie rosnijcie" hahaha

.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-06-03 o 10:55
Stary 2013-06-03, 11:02   #1467
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kaśka ja na poważnie -wariacie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 11:02   #1468
bmma
Zadomowienie

Właśnie się dowiedziałam, że mój z-d pracy się rozlatuje

co ja zrobię
macierzyński mam do 8 sierpnia + jeszcze te 2 tygodnie co obiecują.
Nie wiem, reszta nowego macierzyńskiego, czy bezrobocie??
Będę to kalkulowała. Bezrobocie jest 6 m-cy ?? Ile się dostaje?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-03, 11:05   #1469
Moderna
Zakorzenienie

A wiecie moze jaka jest roznica pomiedzy rozmiarem 3 a 3+?
I ktore lepsze, New Baby, Baby Dry, Simple Dry?
Stary 2013-06-03, 11:07   #1470
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Witajcie!

Kciuki za wizyty, brawa za tygodnie i umiejętności

Malpka, a Karolek sam chwyta przedmioty? Mój Filip pcha wszysttko do buzi (rączki, pieluchy, kocyki, grzechotki), ale zabawki dopiero wtedy, kiedy mu wsadzę do rączki... ewidentnie nie czai bazy jeszcze z kciukiem

bmma, bardzo zapadnięte to ciemiączko? Wiem, że wypukłe oznacza zwiększone ciśnienie. Myślę, że wizyta u pediatry przede wszystkim....

Co do gór - uwielbiam. Tatry mnie denerwują teraz bo są modne i kupa ludu się tam przewija. No i jak to mówię nasze Taterki są piękne kiedy się na nie patrzy z daleka. Dlatego Beskidy przede wszystkim (sądecki głównie).

OC, w Szczawnicy ze 3-4 lata temu zrobili wzdłuż Grajcarka ładny deptak, a dodatkowo przełom Dunajca jest spokojnie do pokonania wózkiem. A tak się składa, że Krościenko, Szczawnica i okolice to miejsca gdzie chcę, żeby mnie pochowano Schodziłam się tam niemołosiernie... a tej zimy dopiero pierwszy raz byliśmy tam na nartach... chociaż BYLIŚMY powinno brzmieć TŻ BYŁ

ale są i drugie skrajności mnie bardzo dziwi jak na jakieś dolinki i łażenie po praktycznie płaskim terenie "zawodowcy" zakładają treki. Gorąc z nieba się leje, +40 w cieniu, a oni grube wysokie skarpety, buty za kostkę i uprawiają turystykę górską Więcej szkody zrobią swoim biednym stopom niż gdyby założyli japonki Ja tam wolę biegać w "adidasach", albo mam też sandały trekingowe (brzydkie to jak psi) i w nich pomykam nawet w wyższe partie

Alantan maść stosowałam na ranki na zgięciach rączek i nóżek, które Filip miał po urodzeniu. Zagoiło się w mgnieniu oka. Teraz maści nie używam, a nawet jak dupcia się przyczerwieni troszkę to stosuję Linomag.

Filip cudny!!!!!!!!

Cytat:
Noooo.... lipa... Pani nie mów twardzielko, że dziś też na spacer idziesz...

i więc

a z tymi nakładkami możliwe, bo one ponoć powodują że laktacja jest mniejsza.

wow to te Twoje dzieciaki super hiper rozwinięte ruchowo !

Zagłosowane rano !

Z tymi Tatrami, że modne to nie wiem, wydaje mi się że tam zawsze tłumy były. Ale ja stary grzyb jestem, wśród moich znajomych modne to są teraz dinoparki i dzieciowanie ...a jakoś widzę, że z dziećmi część osób woli już nigdzie nie jeździć... my zawsze sporo wyjeżdżaliśmy, chciałabym więc kontynuować tradycję i od małego młodego uczyć że się jeździ ! A nie że siedzenie w domu i w kółko ta sama rutyna..

A co do Szczawnicy, to myślisz że na 4 dni z wózkiem będzie co robić czy bardziej weekend sam?

U nas tak jak piszesz...różnie... raz padnie sam, raz przy cycu, bujania takiego stricte to nasz nie lubi.. jeśli już usypiamy bo nie pada, to właśnie w kontakcie ze mną,przytulamy się, czuje drugie ciałko, oddech, zapach mój lub chłopa i śpi....jak jest przeciągnięty, lekko się pokiwam do tego przez chwilę. Nie nosimy, nie bujamy, nie huśtamy. W nocy to samo co u Ciebie. Cycek i odkładam do łóżeczka dętkę.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

też tak robię ! I jeszcze mu tłumaczę..no synku, zassaj, zassaj, nie można się tak na nie nastawiać jak się czegoś nie spróbuje... jak zassiesz i wyplujesz to Cię mamusia nie będzie zmuszać, ale bez spróbowania nie popuszczę... Super ze mnie przeciwniczka smoczka

u nas dzis dzień marudy, pogoda do kitu wiec i dzieć niespokojny, tylko rece i rece...

tak piszecie o chodzeniu- to przy Oliwce lekarka mi mówiła, ze ma tak duze napięcie mięśniowe żebym się przygotowała ze późno zacznie siadać i chodzić, a ona miała 4,5 miesiąca jak podniosła sie sama do siadu w łóżeczku (i juz potem leżenia nie było), zaraz potem zaczęła raczkować i chodzić- miała niecałe 8 miesięcy. Mam takie zdjęcie z jakiejś komunii w rodzinie jak Oliwka biegnie z piłką
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości