|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wsio będzie dobrze, więc nie masz co się denerwować ![]() Cytat:
A co do cellulitu to tez u siebie zauwazylam, a przytylam tylko 1,5kg :/ po brzuchu nic nie widać, a na udach pod swiatlo widze ta masakrę :/ a tyle co ja dbałam o siebie przed ciaza to masakra i tak wylazło :/ teraz to 2x dziennie się smaruje żeby tego nie przybylo
|
||
|
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Dam znac wieczorem dziewczynki
Synuś czy córcia juz chce wiedziec <3
|
|
|
|
#4323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Michałowa 79 24Kasiula Niunia 20 za wizytyWeronisiek Rinco ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Dzisiaj rano pisze do mnie przyjaciółka SMS(jest w 20 tyg) : "Chciałam się tylko z Tobą podzielić wrażeniami z olimpiady w fikołkach w moim brzuchu.Wow.Nie mogę się na niczym skupić,bo maluch mi cały czas dudni w środku.Czasem to jest przyjemne ,a czasem dziwne" Poprawiła mi humor i ja też nie mogę się doczekać tej olimpiady Cytat:
Mówisz że Ci pękają (miałaś chyba na myśli naczynka)->Już doczytałam. Ja też mam parę więcej,ale wcześniej też je posiadałam.Taki urok.Oprócz tego skłonność do żylaków(po mamie). Pytałam ostatnio gin między innymi o to.Na razie kazała smarować Lioton 1000 albo Venoruton.Jak jest wszystko w porządku,nie ma obrzęków,bóli to na razie nie ma co stosować ostrzejszych kuracji. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41123430]Cześć Zapisałam się właśnie na wizytę i to na dziś: więc mam 03.06 godzina 17:15Alergia troszeczkę mi odpuszcza, ale nadal kiepsko się czuję. Wczoraj mąż zabrał nas na wycieczkę do Kazimierza Dolnego i do Nałęczowa. Było fajnie, ale po spacerach w Kazimierzu, już w Nałęczowie nie mogłam chodzić- co krok to ukłucie po prawej stronie brzucha :/ Mąż się przestraszył, że coś mi się stanie i wróciliśmy do domu. A dziś nie wiem jak zorganizuję sobie dojazd do lekarza, z mężem nie mogę jechać, muszę chyba busem, a to dla mnie męczarnia, bus telepie tak, że na każdym dołku odruchowo łapię się za brzuch... Aaaa i mam newsa Dziś w nocy poczułam po raz pierwszy jak moje dziecko wypycha mi się przez brzuch Wcześniej czułam tylko jego ruchy w środku, delikatne przepływanie, a teraz już dał o sobie w widoczny sposób znać ![]() Nie wiem czy dziś poznam płeć, ale usg pewnie będzie robione. Jadę w sumie z moją infekcją po jakieś leki, ale mam nadzieję, że czegoś więcej się dowiem.[/QUOTE] Dobrze że alergia trochę ospuściła Fajnie jakby się ujawniło dziecię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Aha I bym zapomniala . Witamy sie z Majeczkà w 24 tygodniu
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dziewczyny przyszly LaMillou !! Troche sie zdziwilam ze sa takie malutkie , ale w dotyku sa superowe ImageUploadedByWizaz Forum1370253735.352801.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1370253748.715206.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
fajne te kocyki
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4329 |
|
Konto usunięte
|
Śliczne te kocyki, ale faktycznie małe.
Wiecie namówiłam męża żeby ze mną jechał do lekarza dzisiaj. Miał dużo innych planów na dziś, ale nie ma mowy- musi ze mną choć raz pojechać na usg! Musi na własne oczy zobaczyć to dziecko żeby zacząć inaczej o nim myśleć. W ogóle zacząć myśleć o tym dziecku. |
|
|
|
#4330 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41126256]Śliczne te kocyki, ale faktycznie małe.
Wiecie namówiłam męża żeby ze mną jechał do lekarza dzisiaj. Miał dużo innych planów na dziś, ale nie ma mowy- musi ze mną choć raz pojechać na usg! Musi na własne oczy zobaczyć to dziecko żeby zacząć inaczej o nim myśleć. W ogóle zacząć myśleć o tym dziecku.[/QUOTE] to super że z Tobą pojedzie ![]() ah zapomniałam napisać powodzenia Trele na łowach
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#4331 |
|
Raczkowanie
|
Aaaa śliczności
No te niemowlakowe maja 70x80 cm, ja myślę czy nie zamówić tego średniaka, one są 80x100 tyle że troche inaczej już wyglądają, jeszcze podumam, ale truskawy są boskie ![]() Weronisiek a on dalej nie bardzo? za wizytę
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele śliczne te kocyki
Ja się już tak nie mogę doczekać weekendu kiedy pojedziemy po ciuszki dla malutkiej do kuzynki i będę przeglądać te worki z mini ubrankami
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41126256]Śliczne te kocyki, ale faktycznie małe.
Wiecie namówiłam męża żeby ze mną jechał do lekarza dzisiaj. Miał dużo innych planów na dziś, ale nie ma mowy- musi ze mną choć raz pojechać na usg! Musi na własne oczy zobaczyć to dziecko żeby zacząć inaczej o nim myśleć. W ogóle zacząć myśleć o tym dziecku.[/QUOTE] I bardzo dobrze zrobiłaś. Dobrze to tatusiowi zrobi |
|
|
|
#4334 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem czy nie bardzo... Na pewno nadal wykazuje bardzo mało zainteresowania. Nadal ze mną nie rozmawia na temat dziecka. Jak poruszam ten temat to szybko go zmienia na jakieś głupoty... Niby na co dzień się troszczy, jak mnie coś zaboli to od razu reaguje, każe leżeć itd.
Ale o maleństwie nic a nic. Dla mnie to takie niezrozumiałe. Ja codziennie wpatruję się w swój brzuch, czekam na każdy ruch. Oglądam poprzednie zdjęcie usg i się rozpływam chyba w tej ciąży oszalałam na punkcie dziecka jeszcze bardziej |
|
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41126556]Nie wiem czy nie bardzo... Na pewno nadal wykazuje bardzo mało zainteresowania. Nadal ze mną nie rozmawia na temat dziecka. Jak poruszam ten temat to szybko go zmienia na jakieś głupoty... Niby na co dzień się troszczy, jak mnie coś zaboli to od razu reaguje, każe leżeć itd.
Ale o maleństwie nic a nic. Dla mnie to takie niezrozumiałe. Ja codziennie wpatruję się w swój brzuch, czekam na każdy ruch. Oglądam poprzednie zdjęcie usg i się rozpływam chyba w tej ciąży oszalałam na punkcie dziecka jeszcze bardziej To po USG powinno mu się poprawić
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie namówiłam męża żeby ze mną jechał do lekarza dzisiaj. Miał dużo innych planów na dziś, ale nie ma mowy- musi ze mną choć raz pojechać na usg! Musi na własne oczy zobaczyć to dziecko żeby zacząć inaczej o nim myśleć. W ogóle zacząć myśleć o tym dziecku.[/QUOTE] I bardzo dobrze!Tak trzymać Trzymam kciuki żeby maluch otworzył tatusiowi oczy ![]() Cytat:
![]() Ja też nie mogę się doczekać, siostra ma dla mnie tyle worów do przeglądnięcia.Tylko że dla dziewczynki więc mam nadzieję że mój bąbel wie o co chodzi ![]() Ostatnio powyjmowała parę rzeczy.Jakie to przekochane takie tyci tyci A ja mam zabawę,uzupełniam dziennik ciąży i cieszy mi się mordka
|
|
|
|
|
#4337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41126556]Nie wiem czy nie bardzo... Na pewno nadal wykazuje bardzo mało zainteresowania. Nadal ze mną nie rozmawia na temat dziecka. Jak poruszam ten temat to szybko go zmienia na jakieś głupoty... Niby na co dzień się troszczy, jak mnie coś zaboli to od razu reaguje, każe leżeć itd. Ale o maleństwie nic a nic. Dla mnie to takie niezrozumiałe. Ja codziennie wpatruję się w swój brzuch, czekam na każdy ruch. Oglądam poprzednie zdjęcie usg i się rozpływam chyba w tej ciąży oszalałam na punkcie dziecka jeszcze bardziej Może rzeczywiście dobrze że pójdziecie razem na wizytę.... ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisiek a weź zapytaj wprost o co chodzi, jeśli jeszcze tego nie zrobiłas. No bo skoro się troszczy, martwi jak coś Cię boli, każe odpoczywac i w ogóle, to nie wierzę, że sie nie interesuje, czy za mało kocha. Nie wiem, jak Wasza sytuacja materialna, ale obstawiałabym albo strach jak utrzymac rodzinę, po tym jak zobaczył, ile kosztuje dziecko, albo jakiś strach o Was. Ja w pierwszej ciązy nie pisałam na forum i chodziłam cała w skowronkach, bo przeciez co złego może się stać, ale po tych wszystkich różnych historiach z wizażu i w życiu obok nas też się kilka takich zadziało, to teraz czuję lęk i wiem, ze w każdej chwili niestety coś może się zdarzyć, o wszystkim co czytałam opowiadałam oczywiście mężowi i też zauważyłam różnicę w jego zachowaniu przy pierwszej ciąży i teraz. Płakałam, kłociłam się o wszystko- nie mówiąc o co mi tak naprawdę chodzi i co boli, zamykałam w sobie. W końcu nie wytrzymałam, wygarnęłam w wielkiej awanturze, że się dzieckiem nie interesuje, bo o mnie włąsnie też dbał i się dowiedziałam,ze on nie był świadomy, ze tyle złego może się zdarzyć, że jak mu tak opowiadałam te wszystkie historie, to nawet nie chciał słuchac, bo się bał i boi się po prostu cieszyć głośno i czeka tylko, zeby wszystko szczęśliwie. I tyle moich nerwów na darmo. Może zaczep meża, to tez się uspokoisz
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
podpisuję się pod słowami wyżej /anulka/
Ja swojego męża też na USG wzięlam i jak zobaczył serducho i małego bąbelka to teraz pytaa co u Nas i zaczął się interesować właśnie od tamtej wizyty. Fakt że z innymi rzeczami ( zakupy, kompletowanie itd) mam problemy czasem ale wszystko zmierza ku dobremu. Powiedz swojemu co Ci na sercu leży, na pewno pomoże a nie zaszkodzi ! ![]() A ja właśnie zauważyłam że jestem uzależniona w tej ciąży od chrupek BINGO orzechowych....... masakra jakaś będę ważyć 150 kg przy porodzie z tych chrupek ...
|
#4341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wspomnienia ulatują...---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4342 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41126556]Nie wiem czy nie bardzo... Na pewno nadal wykazuje bardzo mało zainteresowania. Nadal ze mną nie rozmawia na temat dziecka. Jak poruszam ten temat to szybko go zmienia na jakieś głupoty... Niby na co dzień się troszczy, jak mnie coś zaboli to od razu reaguje, każe leżeć itd.
Ale o maleństwie nic a nic. Dla mnie to takie niezrozumiałe. Ja codziennie wpatruję się w swój brzuch, czekam na każdy ruch. Oglądam poprzednie zdjęcie usg i się rozpływam chyba w tej ciąży oszalałam na punkcie dziecka jeszcze bardziej Ja cie rozumiem.Choc moj to dopiero jak sie upomne,ze sie o mnie nie troszczy jak w pierwszej ciazy,to dopiero 2-3 dni sie troszczy.Mi jest przykro,bo wogole nie pyta jak sie czuje,czy sa kopniaki,jak poloze mu reke na brzuch,to tez szybko zabiera.Do tego prosilam go,by jak nasz syn przychodzi rano do lozka,to zeby wzial go po drugiej stronie,bo niestety on po nas skacze,rano chce sie bawic i nie raz juz mnie kopnal w brzuch.I jak grochem o sciane.Dzis to samo.Myslalam,ze od czasu do czasu wezmie rano malego by mnie nie budzic,ale nie,zawsze sam chce jeszcze dospac i zabiera go do nas.A ja ostatnio zle spie i taki jeden dzien w weekend,w ktory bym sie wyspala,dobrze by mi zrobil.W pierwszej ciazy biegal co chwile na rynek po swieze owoce,teraz niestety juz nie.Ja wiem,ze on teraz wie,co nas czeka po porodzie ale moglby choc troche zainteresowania wykazac.Ostatnio nawet nie zadzwonil jak mialam wizyte lekarska. Ehh mamy teraz urlop,wiec mam nadzieje,ze odpoczeniemy oboje i bedzie lepiej.Ja swojemu powiedzialam,ale uwaza ze przesadzam. My juz po 2 godzinach jazdy do München,potem lot i znow 2 godziny jazdy.Mojemu dziecku podobaly sie turbulencje w samolocie bo krzyczal:jeszcze,jeszcze! Co do pajaczkow-niestety,pojawily sie pod koniec ciazy,na udach i lydkach.Po tej ciazy bede usuwac operacyjnie,bo nogi wygladaja strasznie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-06-03 o 13:19 |
|
|
|
#4343 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
tak cicho to chyba jeszcze nie było
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
zdecydowanie
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
De Miłego wypoczynku
![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Nio bardzo cicho aż dziwnie
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie miałam długiego weekendu
A reszta czeka na wieści z wizyt zobaczycie jak tu gwarno się zrobi kiedy w ogóle stawiać SONDE? tak jak będzie 4800 postów? czy kiedy ? MA KTOŚ NOWE PROPOZYCJE?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Wsio będzie dobrze, więc nie masz co się denerwować 

) i brodawki znacznie pociemniały

za wizyty

Ślub 25.08.2012 

czy kiedy ?