|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hej Dziewczynki..
Stęskniłam się za Wami.. mam co nadrabiać, ale że obiad do robienia i SR popołudniu, to znowu dojdzie kilkanaście ładnych stron Mam nadzieję, że przez te ostatnie dni nic się złego na wątku nie działo. A urodziła już któraś?
|
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
wszakze o porodach nie myslalam, lecz o dolegliwosciach, ktore powinny byc znacznie pozniej a sporo dziewczyn ma wczesniej
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Burza u mnie nadchodzi
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adapterów do fotelika Maxi Cosi nie braliśmy bo nie będziemy go wpinać, a folię czy moskitierę dokupimy chyba w sklepie jeszcze bo będziemy tam jechać po materac do łóżeczka.To daj znać na co padło u Was ostatecznie
|
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za bardzooooo powazny tydzieńCytat:
|
||
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie cały czas biegają brzydkie chmury, na zmianę czasem słońce czasem deszcz |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdej chwili może się zacząć, czas się dłuży.. chciałoby się już, a tu cisza.. Jak tu być cierpliwym ![]() Nadrobiłam czwartek 30-ego i muszę uciekać po ziemniary do sklepu. Pogoda taka do du.. ledwo 13 stopni i mżawka do tego.. buuu! |
|
|
|
|
#4540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strasznie dużo mam nadrabiania, więc wpadłam się przywitać ![]() Noc miałam dziś wyjątkowo bardzo dobrą-spaliśmy z TŻ 10 godzin. Oczywiście budziłam się co godzinę na zmianę boczku i kilka razy na siku, ale szybko zasypiałam ponownie Dzień za to mam taki sobie ... niby nic się nie dzieje, ale źle mi, niewygodnie, ciężko, smutno i już zdążyłam popłakać z rana. TŻ poszedł na popołudniu, a ja trochę ponadrabiam i mam w planach sprzątanie. Mam dziś zajęcia ze SR, ale leje i nie będę chodziła godzinę w deszczu żeby tam dotrzeć i wrócić. Oby nic ważnego dziś nie było ![]() Oliath jak wysypka? Jeśli Cię to pocieszy to przypomnę, że cały I trymestr miałam swędzącą pokrzywkę na dekolcie, szyi i twarzy... Nic nie pomagało, więc nie mam dla Ciebie żadnej rady ![]() A teraz od 2 miesięcy mam podobną wysypkę na dłoni i też nie mogę sobie z nią poradzić. Może to hormony? A nasila Ci się wysypka i swędzenie nocą? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-03 o 14:22 |
||||
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A napisz mi jaka wg Ciebie jest różnica w kolorach miedzy 227 a 320? Chodzi mi o to, że ten 227 jest ciemniejszy, ale czy wg Ciebie duzo ciemniejszy? Bo tam jest taki pasek w gondoli czarny, a w 320 jest ten pasek jasniejszy (jakis taki inny material niz reszta), wiec tam gdzie jest pasek jasniejszy moze dawac ogolne wrazenie, ze jest mocno jasniejszy. Mi zalezy na porównaniu tego materiału ktorego jest najwiecej. Okreslasz kolor 227 jako grafit a w 320 jako szary? Co do adapterow to mamy tez takie samo zdanie, my nie bierzemy bo nie bedziemy uzywac.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-03 o 14:18 |
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
pobuszowałam po internetowych sklepach meblowych i allegro i spadam poprasować, bo leń się zrobiłam u rodziców, ciekawe co to będzie jak znów wrócę do mieszkania haha :P
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to była chęć na ręczną robotę czy coś więcej
zapytam jak wróci , a to już nastąpi niedługo ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- i znowu u mnie pada ![]() niech ta chmura szybciej przechodzi, nie chce mi się z parasolem iść, ale chyba nie będę miała wyjścia
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
a jaki piekny byl.....Normalnie Mickey R. i Bruce W. kręcą mnie przeokropnie, nawet bardziej niz Eddie Vedder ![]() Cytat:
no masakra, co ja mam z ta ciaza
|
|
#4545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do porodu to ja już mam zaklepaną datę blisko Twojej - 29 czerwca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podaj jej mój adres jeszcze, co? ![]() Cytat:
Dodatkowo możesz zacząć się modlić i ... tyle z moich rad Mogę Cię jeszcze tylko przytulić i zapewnić, że znam ten ból |
||||
|
|
|
#4546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś taki dziwny ten dzień
![]() Cytat:
faktycznie super zakupCytat:
![]() Cytat:
O matulu toż to już za chwil kilka![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak czy siak, macie bardzo korzystnie wykalkulowany zakup Co do kolorów - jak dla mnie oba są z wierzchu takie same, tylko tak jak piszesz - całe wrażenie zmieniają paski na gondoli czy wnętrza spacerówek. Ten siwy na gondoli w 320 jest jakby zamszowy tzn materiał zachowuje sie jak w zamszu, jak przejedziesz ręką, to "materiał zmienia jakby kierunek ułożenia "włosia", widać to gołym okiem. Ten zestaw kolorów w 227 tak jak pisałam, widzieliśmy w wersji starszej Jedo i tam nie było takiego zamszu więc nie wiem czy czarny pasek też jest z takiego materiału W ogóle dla mnie kolory są ciuteńke jaśniejsze realnie niż na zdjęciach w necie. Ale to bardzo subtelna różnica, trzeba być kobietą, w dodatku diabelnie upartą, żeby to zauważyć a może kwestia oświetlenia
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam: PUPPP - Swędząca Pokrzywka Ciężarnych (pruritic urticalial papules and plaques of pregnency= dermatoza ciazowa).
Bardzo zabawne, ze los mnie sobie upatrzyl na krolika doswiadczalnego. Piszą, ze to choroba III trymestru - zaczyna sie od okolic pepka/ podbrzusza i rozlazi na uda/ ramiona. No hit po prostu. Niegrozna dla dziecka, leczenie tylko objawowe, glownie zewnetrzne - kortykosteroidy. Zaje@#$%ście.
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wymarzone obrączki to trzy karaty szczęścia i dziesięć gramów czystej miłości.
Okazało się być najlepszym hasłem.
|
|
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiliśmy płyty na meble do salonu i okazało się, że ta którą wybraliśmy ze wzornika płyt już nie istnieje.
Została wycofana z produkcji. Ja to zawsze wybiorę sobie coś, wymyślę, czego później nie mogę dostać. No nic, zaraz po obiedzie jedziemy wybrać inną. Tylko jaką? Skoro ta tak bardzo mi się podobała. Nie ma żadnej podobnej.
|
|
|
|
#4553 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41126194]Ale zamuła... Na szczęście się wypogodziło.
Jeszcze 4 godziny do wizytki, zaczynam się stresować [/QUOTE] Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i nadrobiłam, wcale tak dużo nie było ![]() Oliath śliczny ten pokrowiec uszyłaś Początkowo myślałam, że to dla Lili
|
|||
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Wpadła Was poczytać- a w zasadzie poczytać dobre wieści a tutaj widzę, że nie do końca ciekawie. Kobiety-co jest? ![]() dla nas wszystkich- proszę jeszcze chwilkę poczekać z tym rozpakowaniem zawartości brzuszkowych (Malinka, Margoś- sorry, to nie do Was za dzisiejsze wizyty ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Oliath- Bidulo- ale Cię wzięło... Trzymaj się enleeve, magdalenne- co Wy tak przed szereg wyskakujesz z tymi skurczami- poczekajcie jeszcze, co?
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-06-03 o 15:08 |
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba jednak powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi na wizycie
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczujeCytat:
![]() Przybłakala sie burza, oby nie padalo, bo na balkonie kołdra schnie, a mnie jeszcze ten brzus pobolewa i nie usmiecha sie mi wstawac i to sciagac.
|
||
|
|
|
#4559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chęci są, ale dzieciaczkom chyba wygodnie u mamuś![]() Cytat:
A obszycie chyba udane ![]() Na fotce nie wdać byś coś źle zrobiła ![]() Cytat:
Wiecie, ja zaczynam mieć pietra ![]() Cytat:
PS. To nawet specom nieźle idzie remoncik
|
|||||
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
czarownica- kolejna Biedna...
![]() ona- weźcie sobie kobiety jaj nie róbcie- jakiś chyba nieszczęśliwy dzień dzisiaj Cytat:
Ważne, że nie jest gorzej Powinien ważyć już ok 2,5kg chociaż w piątek widziałam w szpitalu kobiety z podobnym terminem do mnie + podobnymi objawami i ich dzieciaczki ważyły po 1,5kg- trochę się boję ale w głębi serca wierzę, że Adaś jest małym klocuszkiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Stęskniłam się za Wami.. mam co nadrabiać, ale że obiad do robienia i SR popołudniu, to znowu dojdzie kilkanaście ładnych stron

wszakze o porodach nie myslalam, lecz o dolegliwosciach, ktore powinny byc znacznie pozniej a sporo dziewczyn ma wczesniej

My tez myslimy o tym niebieskim w srodku w 227

W każdej chwili może się zacząć, czas się dłuży.. chciałoby się już, a tu cisza.. Jak tu być cierpliwym 

a jaki piekny byl.....