|
|
#1651 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj
|
|
|
#1653 |
|
Przyczajenie
|
Blueberry witaj
To prawda,że w UK a Pl są znaczne różnice,ale ja przechodząc tutaj ciążę,rodząc no i wychowując tu dzieci dostrzegam wiele plusów (no minusów też kilka,ale mniej).[/QUOTE] Dziekuje Tutaj, to znaczy gdzie, w Polsce? Czytajac ten watek, troche przeraza mnie ta ilosc badan I wizyt w polsce ale nie mnie to oceniac bo nie mam porownania. Ja jestem w dziesiatym tygodniu I mialam Jedna wizyte zbadali mi krew, mocz, I tetno. Powiedzieli, ze jak cos bedzie nie tak to zadzwonia a jak ok to sie widzimy w 12 tyg na pierwszym USG ehh dziwny jest ten swiat
|
#1654 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pisałam o plusach tu gdzie teraz mieszkam czyli w Anglii. Mam porównanie,bo pierwsza ciąża w Polsce,a druga w Anglii. No i mimo,że nie ma badań ginekologicznych,mniej tych Usg to mimo wszystko ja jestem bardziej zadowolona z opieki nad ciężarną i porodu w Anglii. Ja skończyłam właśnie 8 tydzień i jutro zapiszę się w przychodni na pierwszą wizytę.
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Hej dzwieczyny
wy to macie tempo z produkowaniem postow pozniej ciezko nadrobic hehe ![]() Bluberry witaj ![]() Co do opieku w UK to chyba tez zalezy od tego na jakiego lekarza sie trafi (pewnie jak wszedzie ) ale my przewaznie natrafialismy na jakis beznadziejnych . W poprzedniej ciazy mialam jakas infekcje nerki , tak bolalo ze nie moglam sie z lozka podniesc az mi sie z bolu chcialo plakac, maz zapakowal mnie w auto pojechalismy do szpitala a lekarz stwierdzil ze to bol miesni i ze mam brac paracetamol. Dopiero jak poszlam do przychodni i dostalam leki to mi przeszlo. Teraz na szczescie jestesmy w innej przychodni zapisani gdzie sa na prawde wporzadku lekarze . Dzisiaj bylam u GP i chyba mam jakas infekcje, wyslala moj mocz do badania, w srode maja byc wyniki . Moje dziecko probuje mnie wykonczyc, od dwoch dni chodzi spac o 23 , jak go klade po 20 (czyli tak jak zawsze) to chce zebym z nim siedziala, a wtedy zamiast spac to sie wydurnia, jak wychodze to wali glowa w sciane zeby do niego przyjsc. Masakra juz prawie cale czolo w sniakach maz ma dzis przywiesc lozeczko turystyczne od rodzicow przynajnmiej sobie krzywdy nie zrobi. Nie mam pojecia co mu sie nagle pozmienialo
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie
dzisiaj mam dzień rybny, kupiłam sledzie makrele i łososia..... ale mnie wzięło na ryby
|
|
|
|
#1657 |
|
Gang Iren
|
Ja to na ryby zawsze mam ochote,jak nie jestem w ciazy to tez. Uwielbiam!
|
#1658 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Widze, ze Piotrus taki nocny marek. Mam nadzieje, ze chociaz Ci da pospac rano ![]() O infekcje moczowa w ciazy to chyba latwo niestety. Trzymam kciuki, aby wyniki byly dobre ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Jak ja mam ochote na polskie jedzenie ostatnio. Normalnie wszystko! Ogorki kiszone, buraczki I marchewka zasmazana, kielbasa krakowska, knedle, pierogi I wszyskie polskie tradycyjne zupy. Pojechalam do polskiego sklepu w weekend I nawet pani sie pytala czemu tak lapczywie wszystko kupuje. Powiedzialam jej, ze jestem w ciazy I nigdy nie wiem na co bede miec ochote jutro a ona na to, ze sie domyslila po ilosci kiszonych ogorkow
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam dzień kaszny- ugotowałam sobie białą drobną i jem - ale pyszne!!!!
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki które już znam i nowozafasolkowane również
Ja dzisiaj mam jakoś chandrę i dzień psich smutków ![]() Nawet mojemu TŻtowi się dziś dostało , że bezproduktywnie siedzi przed kompem, a mógłby mi pomóc w porządkach, które są zawsze u mnie lekiem na całe zło Zaraz jadę jeszcze do apteki po pojemnik, bo jutro wybieram się na badania zlecone przez mojego gina, a czasy kiedy można było oddać niefrasobliwie materiał do laboratorium w słoiku po przecierze pomidorowym Pudliszki, niestety już minęły bezpowrotnie. Widzę że TŻ tak się przejął, ze biega od piwnicy po strych i nadrabia zaległości w majsterkowaniu w ramach samoobrony przede mną
|
#1661 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
i na nic specjalnego nie mam ochoty. No może jakąś zupke bym zjadła, ale pogoda nie zachęca do wizyty w sklepie. Jakaś burza paskudna się przypałętała i leje niesamowicie :p dobrze, że i tak miałam zamiar spędzić dzień w łóżku ![]() A podoba mi się to tym bardziej, że mąż biega i sprząta zebym ja na razie mogla odpocząć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Od wczoraj miałam wielką ochotę na łazanki, wysłałam męża dzisiaj do sklepu, ugotowałam cały gar (chyba na tydzień będzie). Łazanki chyba da się radę zamrozić?
Poza tym dalej mam ranne mdłości, plamienia niestety też, ale już znacznie mniej. Z niecierpliwością czekam na wizytę u gina - najwcześniejszy termin jaki udało mi się zdobyć do 13.06 (a w wypisie ze szpitala miałam dane by zgłosić się na kontrole do swojego gina w tym tyg.) . Mam nadzieję że te 2 tyg. więcej wyjdą tylko na dobre...i będzie już coś konkretnego widać...
|
#1663 |
|
Rozeznanie
|
hello
wlasnie przed 15minutami tescik-2 kreska bardzoslaba mam nadziejeze do was dolacze ostatnia @-8maja...mam 26/28 dzien cyklu wiec mam nadzieje ze to nie falszywy alarm
|
|
|
|
#1664 |
|
Gang Iren
|
Maruda oj to faktycznie strasznie długie te terminy! Ale to na NFZ czy prywatnie tyle trzeba czekać?
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Lejdi_aga jak wyszła kreseczka,nawet blada to już raczej na pewno jesteś,jest bardzo niewiele sytuacji które mogłyby dać fałszywie pozytywny wynik,np przyjmowanie leków z tym hormonem na który jest czuły test.
|
#1665 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Daj znac
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję pogody dziewczyny, u nas ładnie i ciepło, zaraz idę na spacer.
![]() Piszecie o jedzeniu, a ja nie wiem na co mam ochotę, może w sklepie coś podpatrzę. Blueberry i upadły_aniol witajcie na wątku. Blueberry, ja też mieszkam w UK i, jak na razie, nie narzekam na opiekę. Wszystko jest w porządku. Położna zapewniała, że jeśli tylko byłyby jakieś problemy, to mogę liczyć na pomoc lekarza położnika. Oczywiście mam nadzieję, że się bez tego obędzie. Obecnie czekam na wyniki testów krwi, no i na kolejne USG za trzy tygodnie.
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
łazanki chyba można mrozić- tak jak pierogi, nie? Co do wizyty u gina- może idź do przychodni i niech Cię przyjmie między pacjentami- w sumie masz problemy w ciąży, byłaś w szpitalu i nie powinni robić żadnych problemów tylko Cię przyjąć. Współczuję mdłości i dobrze że plamienia są mniejsze EDIT: doczytałam o sytuacji z lekarzem- to jakaś masakra żeby człowiek w potrzebie a tym bardziej kobieta w ciąży i to problemowej musiała wystawać pół nocy aby się dostać do lekarza! Może ta gin ze szpitala przymie Cię jakoś wcześniej między pacjentami?
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-06-03 o 15:23 |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie w moim stanie takie wycieczki zabronione. Umówiłam się prywatnie do gin która mnie prowadziła w szpitalu (po wyjściu przeprowadziłam wywiad i jest polecana do trudnych ciąż) ale termin najwcześniejszy miała dopiero na 13.06. Trudno już poczekam bo nie mam zdrowia do użerania się w rejestracji ośrodka. I tak muszę podejść do lekarza ogólnego w tym tyg. bo mi się leki kończą i zwolnienie lekarskie szpitalne też (mam do 10.06) - mam nadzieję że bez problemu mi wypisze.
|
|
#1670 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w mieście terminy na NFZ to jakaś porażka.. Dwa miesiące temu zapisałam się na pierwszy wolny termin.. na sierpień.. muszę chodzić prywatnie:-(
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde burza u mnie idzie a ja się właśnie wykluwam z domu aby po receptę do gina iść ..... może zdążę i ie zmoknę
|
|
#1674 |
|
Gang Iren
|
A z ciekawości jak to teraz jest w Polsce: można iść na L4 od tak sobie czy jednak trzeba mieć wskazania medyczne albo pracę w nieodpowiednich warunkach?
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem zależy też od lekarza. Jeden da bez problemu, drugi nie bardzo jeżeli ciąża przebiega prawidłowo.
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore od pierwszej wizyty, nie mam siły prowadzić biznesu, zajmować sie półroczniakiem i byc w ciąży... |
|
|
|
|
#1678 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
dzieki za przyjecie;*
kiedy powinnam isc do lekarza -jak myslicie? mam26/28 ale mam juz duzo objawow i dzis 2 kreska-wychodzi mi 4 tydzien niedlugo 5 ale nie chce isc za wczesnie |
|
|
|
#1680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bylam dzisiaj na kontroli i wszystko w porzadku. Te niby plamienia to tylko pozostalosc po piatku. I znowu widzialam bijace serduszko Maruda80 - wspolczuje kolejek. Kosmos, zeby tyle czekac... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

19.05.2012 
zbadali mi krew, mocz, I tetno. Powiedzieli, ze jak cos bedzie nie tak to zadzwonia a jak ok to sie widzimy w 12 tyg na pierwszym USG
pozniej ciezko nadrobic hehe
maz ma dzis przywiesc lozeczko turystyczne od rodzicow przynajnmiej sobie krzywdy nie zrobi. Nie mam pojecia co mu sie nagle pozmienialo 

, że bezproduktywnie siedzi przed kompem, a mógłby mi pomóc w porządkach, które są zawsze u mnie lekiem na całe zło

ostatnia @-8maja...mam 26/28 dzien cyklu wiec mam nadzieje ze to nie falszywy alarm