Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 16:00   #1681
M_aria
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

U mnie w 4 tyg było widać tylko jajeczko, ale zanim poszłam do lekarza zrobiłam badanie Beta Hcg i po wyniku wiedziałam, że jestem w ciąży. Jeśli masz takie długie cykle to może poczekaj z wizytą, a na razie zrób badanie, ale tylko jeśli nie boisz się igły;-)

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2013-06-03 o 16:25
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:00   #1682
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
dzieki za przyjecie;*

kiedy powinnam isc do lekarza -jak myslicie? mam26/28 ale mam juz duzo objawow i dzis 2 kreska-wychodzi mi 4 tydzien niedlugo 5 ale nie chce isc za wczesnie
Wszedzie pisze coby isc jak najszybciej coby byc prowadzona od samego poczatku. A juz lekarz powie kiedy nastepna wizyta.
Switezianka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:06   #1683
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Switezianka_23 Pokaż wiadomość
Wow, tutaj zazwyczaj gin nie zalozy karty ciazy przed 10 tygodniem.

Bylam dzisiaj na kontroli i wszystko w porzadku. Te niby plamienia to tylko pozostalosc po piatku. I znowu widzialam bijace serduszko

Maruda80 - wspolczuje kolejek. Kosmos, zeby tyle czekac...
Nie wiem, jak zachowałby się lekarz gdybym chciała to zwolnienie, bo gdy odmowiłam to karty mi nie założył. Powiedziałam, że najpierw muszę pozałatwiać wszystkie sprawy w pracy i drugi termin wizyty będzie idealny do L4
Stary 2013-06-03, 16:09   #1684
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za przyjecie;*

kiedy powinnam isc do lekarza -jak myslicie? mam26/28 ale mam juz duzo objawow i dzis 2 kreska-wychodzi mi 4 tydzien niedlugo 5 ale nie chce isc za wczesnie

nie m za wcześnie- idź od razu, zrobiłaś test, wyszedł pozytywnie to teraz kolejny krok to wizyta u gina. Musisz zacząć robić badania, zapisać się na USG itp
Stary 2013-06-03, 16:18   #1685
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A z ciekawości jak to teraz jest w Polsce: można iść na L4 od tak sobie czy jednak trzeba mieć wskazania medyczne albo pracę w nieodpowiednich warunkach?

U mnie nie spotkałam się jeszcze z opinią, ze jakiś lekarz nie chciał wystawić l4. I nie koniecznie powodem wystawienia była zagrożona ciąża. Jeśli jakaś znajoma z tytułu ciąży miała problemy w pracy a takie się zdarzają to też wystawiali.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:20   #1686
M_aria
Rozeznanie

U mnie sytuacja była inna, bo testy nie wychodziły, dlatego robiłam Bete. Kierowałam się też względami finansowymi bo Beta to u mnie 32zł , a badanie u gina to najmniej 100. Zapisz się może na wizytę tak jak radzą dziewczyny, jeśli test wyszedł.... Ja ciągle powtarzam się z tą Betą;-)
Stary 2013-06-03, 16:50   #1687
lejdi_aga13
Rozeznanie

u nas beta to 30zl...ale ja chce odrazu isc do ginka -u nas 100zl konsultacja +usg. mysle,ze pojde za tydzien jesli nie bede miala @

u mnie (prywatnie chodze)ginekolog pyta-chce pani zwolnienieczy czuje sie pani na silach?
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:57   #1688
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
dzieki za przyjecie;*

Moim zdaniem nie wcześniej niz za 2-3 tygodnie jeśli liczysz na usg od razu.

Wcześniej dostaniesz skierowania na badania z krwi może.

Nie ma sie co spieszyć, na tym etapie lekarz nie powie wiecej niz test ciazowy.

Ja po skierowania byłam pod koniec 7mego tygodnia, na właściwej wizycie pod koniec 8mego.
Stary 2013-06-03, 16:58   #1689
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak zachowałby się lekarz gdybym chciała to zwolnienie, bo gdy odmowiłam to karty mi nie założył. Powiedziałam, że najpierw muszę pozałatwiać wszystkie sprawy w pracy i drugi termin wizyty będzie idealny do L4
Ja w poprzedniej ciąży do 11 tygodnia (czyli do końca) nie miałam założonej karty, ale na zwolnieniu bylam chyba od 7tyg.
Tak że i z tymi kartami i zwolnieniami nie ma reguły. U mnie już to, że lekarka zwlekała z założeniem i nawet na żadne badania mnie nie wysłała było podejrzane. Na szczęście teraz wróciłam do swojego lekarza sprzed ciąży pierwszej i on ma zupełnie inne podejście

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-03, 16:59   #1690
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
U mnie nie spotkałam się jeszcze z opinią, ze jakiś lekarz nie chciał wystawić l4. I nie koniecznie powodem wystawienia była zagrożona ciąża. Jeśli jakaś znajoma z tytułu ciąży miała problemy w pracy a takie się zdarzają to też wystawiali.
Cytat:
u nas beta to 30zl...ale ja chce odrazu isc do ginka -u nas 100zl konsultacja +usg. mysle,ze pojde za tydzien jesli nie bede miala @

u mnie (prywatnie chodze)ginekolog pyta-chce pani zwolnienieczy czuje sie pani na silach?
Ja powiedzialam w prost ze chce zwolnienie a ze czasem chodze na nocki wiec w sam raz. Wiem ze mozna dostac tez zwolnieie jak sie wymiotuje w ciazy lub źle czuje to wtedy tez daja

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:01   #1691
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie wcześniej niz za 2-3 tygodnie jeśli liczysz na usg od razu.

Wcześniej dostaniesz skierowania na badania z krwi może.

Nie ma sie co spieszyć, na tym etapie lekarz nie powie wiecej niz test ciazowy.

Ja po skierowania byłam pod koniec 7mego tygodnia, na właściwej wizycie pod koniec 8mego.
umowilam sie na 12.06.z1 synkiem bylam w 4/5tydz i byl sam pecherzyk.latego umowilam sie za 1,5tygodnia.

w 1 ciazy mialam karte w 7tyg ciazy.Tyle ze ja prywatnie i nawet usg dopochwowe mialam w 4./5tyg

ja mam prace biurowa wiec o ile bede wstanie to tak do pazdziernika chce robic.Potem chcemy wyjechac do UK do rodziny mojego

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-03 o 17:03
Stary 2013-06-03, 17:03   #1692
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
umowilam sie na 12.06.z1 synkiem bylam w 4/5tydz i byl sam pecherzyk.latego umowilam sie za 1,5tygodnia.

w 1 ciazy mialam karte w 7tyg ciazy.Tyle ze ja prywatnie i nawet usg dopochwowe mialam w 4./5tyg
Ja bym poszła jeszcze tydzien pózniej. W połowie 5tego tygodnia pewnie nie bedzie jeszcze serca.
Stary 2013-06-03, 17:06   #1693
lejdi_aga13
Rozeznanie

tylko ze ja w kwetniu poronilam biochemiczna ciaze i martwie sie troszke.Moj gin po usg wtedy kazal przyjsc jak test wyjdzie pozytywne.Ale nie chce sie tez denerwowac jak okaze sie ze nic nie ma a bedzie za wczesnie.
Stary 2013-06-03, 17:09   #1694
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze ja w kwetniu poronilam biochemiczna ciaze i martwie sie troszke.Moj gin po usg wtedy kazal przyjsc jak test wyjdzie pozytywne.Ale nie chce sie tez denerwowac jak okaze sie ze nic nie ma a bedzie za wczesnie.
Jak kazał, to idź. Mój kazał sie pokazać 2-3 tygodnie po teście

Ciaza biochemiczna to czysty przypadek, szanse ze sie powtórzy nie są zbyt duże. Zarodek juz powinien byc widoczny, tylko na serce marne szanse.
Stary 2013-06-03, 17:17   #1695
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Jak kazał, to idź. Mój kazał sie pokazać 2-3 tygodnie po teście

Ciaza biochemiczna to czysty przypadek, szanse ze sie powtórzy nie są zbyt duże. Zarodek juz powinien byc widoczny, tylko na serce marne szanse.
też bym poszła dopiero za 2-3 tyg, ja się wybrałam na pierwsze usg w 8 tc

zjadłam 10 pierogów nie wiem gdzie ja to zmieściłam i nie śmiejscie się ale na każdym pierożku dziabnęłam kawioru z lidla.... pychota
położyłam się, teraz sobie troszkę przetrawię wszystko i biore się za makrelę
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:20   #1696
M_aria
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży do 11 tygodnia (czyli do końca) nie miałam założonej karty, ale na zwolnieniu bylam chyba od 7tyg.
Tak że i z tymi kartami i zwolnieniami nie ma reguły. U mnie już to, że lekarka zwlekała z założeniem i nawet na żadne badania mnie nie wysłała było podejrzane. Na szczęście teraz wróciłam do swojego lekarza sprzed ciąży pierwszej i on ma zupełnie inne podejście

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja dostałam skierowanie na wszystkie badania. Myślałam, że zwolnienie jest jak jest karta? Pewnie tak jest, że każdy lekarz robi inaczej. Teraz masz już kartę?
Stary 2013-06-03, 17:26   #1697
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Ja tylko sie modle, coby mi ciaza pozwolila pracowac jak najdluzej. Juz mnie panika ogarnia na mysl, ze sila mnie beda w domu trzymac cztery miesiace, a prawdopodobnie i piec (dwa ostatnie ciazy i trzy po porodzie).

Pewnie jak urodze i zobacze male, bezbronne i co najwazniejsze moje ( no dobra, moje i meza, niech tez ma :P) dzieciatko to mi sie odmieni i nie bede chciala go za szybko zostawiac, ale teraz to perspektywa zostawienia roboty mnie przeraza.
Stary 2013-06-03, 17:29   #1698
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko sie modle, coby mi ciaza pozwolila pracowac jak najdluzej. Juz mnie panika ogarnia na mysl, ze sila mnie beda w domu trzymac cztery miesiace, a prawdopodobnie i piec (dwa ostatnie ciazy i trzy po porodzie).

Pewnie jak urodze i zobacze male, bezbronne i co najwazniejsze moje ( no dobra, moje i meza, niech tez ma :P) dzieciatko to mi sie odmieni i nie bede chciala go za szybko zostawiac, ale teraz to perspektywa zostawienia roboty mnie przeraza.
Mam dokładnie tak samo!

Wstępnie liczę dwa tygodnie - miesiąc przed porodem i cztery miesiące po.

U mnie w labie wszystkie dziewczyny długo pracowały - rekordzistka ostatni raz przyszła w czwartek, a urodziła w nocy z piątku na sobotę. Mam nadzieje, ze dla mnie los tez bedzie łaskawy
Stary 2013-06-03, 17:35   #1699
upadly_aniol00
Zakorzenienie

mi w poniedziałek wyszły 2 kreski i prywatnie już na czwartek byłam umówiona .
Na usg było widać sam pęcherzyk wychodzi na to , że to był 5 tydzień . Zwolnienie dostałam od razu ze względu na pracę bez problemu ' Kartę ciąży dopiero teraz mi założył w 7 tyg no za pierwszym razem już mi zlecił wszystkie badania za które zapłaciłam 200zł
Stary 2013-06-03, 17:39   #1700
Messsuah
Raczkowanie

ja miałam karte założoną w 8 tc, natomiast badania wszystkie zlecone mam zrobić zaraz po usg genetycznym czyli za tydzien
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:44   #1701
lejdi_aga13
Rozeznanie

no ja wczesniej niz 12.06 nie ide....dodaje foto-2 ledwo widoczna ale to jest 26dzien cyklu na 28 wiec jestem nawet przed terminem @.Na zywo widac troszke mocniej ale ciezko foto zrobic.Ale mam juz objawy np mdlosci itp.dlatego nie spieszno mi az tak

ja wogole nie mam apetytu-za to chce mi sie coli

oto testu moczu o 15-6moczu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg forto.jpg (66,3 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-06-03 o 17:48
Stary 2013-06-03, 17:45   #1702
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Zazdroszczę, bo pewnie masz fajną pracę. Moja jest nudna i po ciąży już do niej nie wrócę, zresztą wyprowadzam się. Taki mieliśmy plan, że zajdę w ciążę i już na stałe razem zamieszkamy. W najbliższym czasie czeka nas też kapitalny remont więc będę miała zajęcie
Stary 2013-06-03, 17:47   #1703
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Mam dokładnie tak samo!

Wstępnie liczę dwa tygodnie - miesiąc przed porodem i cztery miesiące po.

U mnie w labie wszystkie dziewczyny długo pracowały - rekordzistka ostatni raz przyszła w czwartek, a urodziła w nocy z piątku na sobotę. Mam nadzieje, ze dla mnie los tez bedzie łaskawy
Sama widzialam dziewczyne kilka dni przed porodem siedzaca twardo przy mikroskopie

Chociaz tez znam ekstrema: jedna moja kolezanka na post-docu pod koniec ciazy klepala southerny w pokoju radioaktywnym. To juz dla mnie przesada. Do pokoju radioaktywnego moglabym wejsc tylko, jezeli bylabym absolutnie jedyna osoba, ktora ma do niego dostep. Ja moge pracowac na wysokim stopniu paranoi, ale nie uwierze, ze tak samo czysto pracowac bedzie kazdy inny uzytkownik wspolnych przestrzeni.

Ja na laskawosc losu nie mam co liczyc. Chocbym sie czula najlepiej na swiecie od 7 miesiaca na tylku w domu usadza mnie prawo austriackie. I nie ma zmiluj sie. Obywatel bedzie pod ochrona czy tego chce, czy nie. Ale z dwojga zlego wole przeginke w ta strone niz wolna amerykanke. Przynajmniej jak mam chocby cien podejzenia, ze cos jest nie tak, to wszystkie badania mam za darmo i od reki (no moze czasem trzeba 2-3h poczekac w kolejce, ale na pewno termin jest tego samego dnia).
Stary 2013-06-03, 17:55   #1704
lidkaa82
Zadomowienie

Widziałam dzis małe bijące serduszko i dzidziulka 6 mm Termin na 20 stycznia z terminu miesiaczki i 25 styczeń z USG. Dostałam zwolnienie, głównie ze wzgledu na przeziębienie które od dwóch tyg mnie meczy a lekarz powiedział że prócz rutinoscorbinu nic nie powinnam brac w pierwszym trymestrze. Trudno, przemecze się Ważne że mogę być w domu a nie zasuwać w pracy po 10 godzin
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:57   #1705
Switezianka_23
Rozeznanie

Cytat:
Zazdroszczę, bo pewnie masz fajną pracę. Moja jest nudna i po ciąży już do niej nie wrócę, zresztą wyprowadzam się. Taki mieliśmy plan, że zajdę w ciążę i już na stałe razem zamieszkamy. W najbliższym czasie czeka nas też kapitalny remont więc będę miała zajęcie
Prace mam genialna. Robie to, co mnie pasjonuje i jeszcze mi za to placa Niestety maz jest z tej samej dzialki, wiec nasze zycie prywatne mocno miesza sie ze sluzbowym, co nie zawsze jest zdrowe :P

Kapitalny remont w ciazy? Calkiem ambitnie
Stary 2013-06-03, 17:58   #1706
em ma
Zadomowienie

Witajcie
Ja już po wizycie. Nasz Kropek zdecydowanie przypomina już fasolkę Ma 4 cm i pięknie bijące serduszko. Najważniejsze, że krwiak się wchłonął więc powinno już być wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
[B]

..a mnie po raz kolejny moja siostra

Jak Wam już wcześniej wspominałam moja mama w ogóle się nie interesuje moją ciążą. Byłam u niej kilka razy od kiedy się podzieliłam dobrą nowiną i nawet nie zapytała jak się czuję, na jakim etapie ciąży jestem etc.

Dziś moja siostra napisała mi na skype dwa super newsy ku pokrzepieniu serca:
-Czesi chcą odblokować tamy zbiorników retencyjnych, co może wiązać się z wylaniem Odry (mieszkam blisko rzeki, co prawda mam ubezpieczony dom)
-Moja mama podobno zapytała ją czy ja naprawdę jestem w ciąży czy tylko tak gadam; zaznaczam podobno, gdyż znam moją siostrę i opowiada nieraz historie wyssane z palca
Na koniec mi napisała :" sorry, nie chciałam cie zdenerwować, po prostu sama w końcu śmiechem parsknęłam i dlatego chciałam sie podzielić"

Nie wiem co ją tak rozbawiło
To moja pierwsza ciąża i wcześniej nie staraliśmy się o dziecko.

Niezależnie czy to prawda czy nie, przykre jest to, że ona mam wrażenie specjalnie mi chce sprawiać przykrość, bo wiem, że głupia nie jest.
Dziwna ta twoja siostra...ale tak to już bywa z rodzeństwem...albo się je kocha albo ma się ochotę kopnąć doopala
Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Czy ktos widzial czeresnie w sklepach?
Nie wiem czy są w sklepie, ale powiem tylko tyle...CZEREŚNIE
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Natomiast pierwszy okres po porodzie powalił mnie swoją intensywnością, kiedy to bałam się nawet ruszyć, bo tak się lało. Wielkie podpachy poporodowe i bieliznę zmieniałam co godzinę
Chciałam przy tym obalić mit, jakoby po porodzie okresy były o wiele łagodniejsze. W moim przypadku się nie sprawdziło.
Jaka szkoda...a już myślałam, że jest nadzieja na ten mój beznadziejny okres po porodzie
Cytat:
Współczuje Wam dziewczyny, ze tak zle sie czujecie...

Ja dostałam dzisiaj od mamy spodnie ciazowe I powiem Wam, ze są mega wygodne w porównaniu do zwykłych. Brzuch jednak mi juz troche wystaje
Śliczny brzucholek ja chyba też się zaopatrzę w spodnie ciążowe.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam drogie mamuśki

Podczytuję Was od ok. 3 tyg kiedy to pojawiły mi się dwie kreseczki
po kilku dniach pojechałam do lekarza jest pęcherzyk ... ale powiedziałam sobie , że odezwę się po następnej wizycie jeśli będzie wszystko ok .

Tak więc jestem w sobote byłam u gina nasze małe szczęście ma już 9 mm serduszko już bije lekarz powiedział , że to 7 tydzień i jest wszystko ok . Więc jak powiedziałam to i tak zrobiłam

Jestem z województwa Łódzkiego planuje rodzić w Sieradzu .
Z moim wybrankiem jestem już 5 lat , we wrześniu 2012 r wzięliśmy ślub i jestem bardzo szczęśliwa z tego jak nam się życie potoczyło , mam kochanego męża który o nas dba czasem przesadza no ale jak to faceci .
Początek ciązy był cudowny czułam się świetnie, od zeszłego tygodnia męczą mnie poranne mdłości . Jak już zjem śniadanie jest wszystko ok . No i sikanie boszzz ile kobieta w ciąży może sikać

Od samego początku jestem na zwolnieniu więc planuje do Was często zaglądać
Witaj
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Apropo wkurzającej rodziny to mnie najbardziej wkurza rodzinka męża, która ciagle powtarza że MUSI być dziewczynka. Może to dziwne ale doprowadza mnie to do szału. Nic ich nie interesuje tylko ciagle o tej dziewczynce. Moja szwagierka ma syna 12 letniego, my też mamy synka i to pewnie bedzie ostatni wnuk moich teściów i dostali małpiego rozumu. Jestem w 8 tyg a teść juz mnie 15 razy pytał kiedy już będzie wiadomo jaka płeć. Jedynie teściowa troche się hamuje. Wczoraj mąż gadał z teściem przez tel i mówi zeby trzymał kciuki bo ide na pierwsze USG i żeby wszystko było dobrze, a on pyta czy juz będę widziała czy dziewczynka. No psychol normalnie. A jak mówimy z TŻ-tem że nam wszystko jedno i będziemy się cieszyć tak samo z córki jak z synka, byle był zdrowy, to on jak zdarta płyta że MUSI być dziewczynka.
Zwariowałabym chyba może im przejdzie później...
Cytat:
Napisane przez Blueberry81 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Rety, w koncu was doczytalam do konca! Ale fajny watek!
Moge sie przylaczyc?
Troche o mnie: mam na imie Ola, 32 lata, moj maz jest Anglikiem, slub wzielismy rok temu w Maju. Pracuje od czterech lat w hotelu, gdzie jestem kierownikiem recepcji.
O Kropka staralismy sie od Nowego Roku no i w Kwietniu sie udalo
Termin porodu mam na 31 Grudnia ale to sie moze zmienic po pierwszym usg. Podejscie do ciazy w Anglii jest troche inne niz wPolsce. Pierwsze trzy miesiace sa na zasadzie "co ma byc to bedzie". Oczywiscie jesli sa jakies problemy wtedy opieka jest swietna. Do tej pory jestem bardzo zadowolona ale rowniez nie mam najmniejszych dolegliwosci. Kobiety w ciazy maja wiele ulg finansowych jak np. Bezplatne leki dla kobiety dopoki dzieck nie skonczy 1 Roku, Wszystkie badania bezplatne, rowniez prenatalne. Dziecko ma bezplatne leki do 16 Roku zycia. Mysle, ze to bardzo duzo.
Ahh sie rozpisalam
Pozdrawiam Wszystkie przyszle Mamuski I zycze, aby ten wyjatkowy czas uplynal nam wszystkim w radosnym nastroju. Milego dnia

PS. Moj Ipad probuje Wszystkie polskie slowa zamienic na podobno brzmiace po angielsku. Staram sie je wylapywac, ale nie zwasze sie udaje. Z gory przepraszam
Witaj
Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

dzisiaj mam dzień rybny, kupiłam sledzie makrele i łososia..... ale mnie wzięło na ryby
Ja dziś opchnęłam śledzia w śmietanie
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Od wczoraj miałam wielką ochotę na łazanki, wysłałam męża dzisiaj do sklepu, ugotowałam cały gar (chyba na tydzień będzie). Łazanki chyba da się radę zamrozić?

Poza tym dalej mam ranne mdłości, plamienia niestety też, ale już znacznie mniej.
Z niecierpliwością czekam na wizytę u gina - najwcześniejszy termin jaki udało mi się zdobyć do 13.06 (a w wypisie ze szpitala miałam dane by zgłosić się na kontrole do swojego gina w tym tyg.) .
Mam nadzieję że te 2 tyg. więcej wyjdą tylko na dobre...i będzie już coś konkretnego widać...
Można je mrozić też je uwielbiam
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
na NFZ jeszcze dłuższej, akurat w miejscowości w której mieszkam przyjmuje na NFZ tylko jedna gin, ludzie od 5-6 rano stoją pod ośrodkiem by zająć kolejkę do rejestracji która jest od 8 rano (kobieta przyjmuje 10 os. które ma umówionych wcześniej na termin + 8-10 z porannej rejestracji)
Ogólnie w moim stanie takie wycieczki zabronione.

Umówiłam się prywatnie do gin która mnie prowadziła w szpitalu (po wyjściu przeprowadziłam wywiad i jest polecana do trudnych ciąż) ale termin najwcześniejszy miała dopiero na 13.06.
Trudno już poczekam bo nie mam zdrowia do użerania się w rejestracji ośrodka.
I tak muszę podejść do lekarza ogólnego w tym tyg. bo mi się leki kończą i zwolnienie lekarskie szpitalne też (mam do 10.06) - mam nadzieję że bez problemu mi wypisze.
Maruda jakaś masakra u Ciebie z tym lekarzem Mój przyjmuje raz w tygodniu więc zazwyczaj muszę się umawiać 3-4 tyg wcześniej, ale jak coś się działo to też się nie zdarzyło, żeby mnie nie przyjął.
Stary 2013-06-03, 18:01   #1707
carolyna86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Podczytuję was już od jakiegoś tygodnia a teraz chciałabym się przywitać Imię i wiek możecie wyczytać z nicku, tzn. to nie mój wiek - a rocznik
1.06 z rana zrobiłam teścik (taki prezent na Dzień Dziecka) i chyba wyszedł pozytywnie, "chyba" tzn. robiłam go o 5:30, czekałam ok. 1,5minuty w łóżku i zasnęłam - obudziłam się po 2 godz. i pokazała się druga krecha - dość wyraźna @ miałam 3.05, i dość regularnie co 28 dni (+ - 1 dzień) więc wg om to 4t4d. To był nasz 1cs. Zmiany w ciele odczuwam, np. częściej biegam do wc, a wczoraj torta zagryzałam kiełbasą - mniam i też ochotę mam na colę - gdzie zazwyczaj za gazowanym nie przepadam...
Na razie do lekarza się nie wybieram - pewnie pójdę za 2/3 tyg. To będzie nasze pierwsze dziecko

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-06-03 o 20:37
carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 18:01   #1708
em ma
Zadomowienie

Cytat:
W najbliższym czasie czeka nas też kapitalny remont więc będę miała zajęcie
Nas niedługo czeka to samo
Stary 2013-06-03, 18:04   #1709
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Widziałam dzis małe bijące serduszko i dzidziulka 6 mm Termin na 20 stycznia z terminu miesiaczki i 25 styczeń z USG. Dostałam zwolnienie, głównie ze wzgledu na przeziębienie które od dwóch tyg mnie meczy a lekarz powiedział że prócz rutinoscorbinu nic nie powinnam brac w pierwszym trymestrze. Trudno, przemecze się Ważne że mogę być w domu a nie zasuwać w pracy po 10 godzin
gratki-ajj tez chce juz byc pewna

carolyna86
carolyna86 gratki!mi dzis 2 kreska wyszla;D
Stary 2013-06-03, 18:15   #1710
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Nie wiem czy są w sklepie, ale powiem tylko tyle...CZEREŚNIE

CZEREŚNIE!!!!! o matko nic nie mów bo dostałam ślinotoku

kupiłam biały ser i dżem- będę jadła kanapeczki

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2013-06-03 o 18:18
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości