|
|
#1681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
U mnie w 4 tyg było widać tylko jajeczko, ale zanim poszłam do lekarza zrobiłam badanie Beta Hcg i po wyniku wiedziałam, że jestem w ciąży. Jeśli masz takie długie cykle to może poczekaj z wizytą, a na razie zrób badanie, ale tylko jeśli nie boisz się igły;-)
Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2013-06-03 o 16:25 |
|
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
Wszedzie pisze coby isc jak najszybciej coby byc prowadzona od samego poczatku. A juz lekarz powie kiedy nastepna wizyta.
|
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, jak zachowałby się lekarz gdybym chciała to zwolnienie, bo gdy odmowiłam to karty mi nie założył. Powiedziałam, że najpierw muszę pozałatwiać wszystkie sprawy w pracy i drugi termin wizyty będzie idealny do L4
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie m za wcześnie- idź od razu, zrobiłaś test, wyszedł pozytywnie to teraz kolejny krok to wizyta u gina. Musisz zacząć robić badania, zapisać się na USG itp
|
|
|
#1685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie nie spotkałam się jeszcze z opinią, ze jakiś lekarz nie chciał wystawić l4. I nie koniecznie powodem wystawienia była zagrożona ciąża. Jeśli jakaś znajoma z tytułu ciąży miała problemy w pracy a takie się zdarzają to też wystawiali. |
|
|
|
|
#1686 |
|
Rozeznanie
|
U mnie sytuacja była inna, bo testy nie wychodziły, dlatego robiłam Bete. Kierowałam się też względami finansowymi bo Beta to u mnie 32zł , a badanie u gina to najmniej 100. Zapisz się może na wizytę tak jak radzą dziewczyny, jeśli test wyszedł.... Ja ciągle powtarzam się z tą Betą;-)
|
|
|
|
#1687 |
|
Rozeznanie
|
u nas beta to 30zl...ale ja chce odrazu isc do ginka -u nas 100zl konsultacja +usg. mysle,ze pojde za tydzien jesli nie bede miala @
![]() u mnie (prywatnie chodze)ginekolog pyta-chce pani zwolnienieczy czuje sie pani na silach? |
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wcześniej dostaniesz skierowania na badania z krwi może. Nie ma sie co spieszyć, na tym etapie lekarz nie powie wiecej niz test ciazowy. Ja po skierowania byłam pod koniec 7mego tygodnia, na właściwej wizycie pod koniec 8mego.
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Tak że i z tymi kartami i zwolnieniami nie ma reguły. U mnie już to, że lekarka zwlekała z założeniem i nawet na żadne badania mnie nie wysłała było podejrzane. Na szczęście teraz wróciłam do swojego lekarza sprzed ciąży pierwszej i on ma zupełnie inne podejście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w 1 ciazy mialam karte w 7tyg ciazy.Tyle ze ja prywatnie i nawet usg dopochwowe mialam w 4./5tyg ja mam prace biurowa wiec o ile bede wstanie to tak do pazdziernika chce robic.Potem chcemy wyjechac do UK do rodziny mojego Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-03 o 17:03 |
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła jeszcze tydzien pózniej. W połowie 5tego tygodnia pewnie nie bedzie jeszcze serca.
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
tylko ze ja w kwetniu poronilam biochemiczna ciaze i martwie sie troszke.Moj gin po usg wtedy kazal przyjsc jak test wyjdzie pozytywne.Ale nie chce sie tez denerwowac jak okaze sie ze nic nie ma a bedzie za wczesnie.
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciaza biochemiczna to czysty przypadek, szanse ze sie powtórzy nie są zbyt duże. Zarodek juz powinien byc widoczny, tylko na serce marne szanse.
|
|
#1695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zjadłam 10 pierogów nie wiem gdzie ja to zmieściłam i nie śmiejscie się ale na każdym pierożku dziabnęłam kawioru z lidla.... pychota ![]() położyłam się, teraz sobie troszkę przetrawię wszystko i biore się za makrelę
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie jak urodze i zobacze male, bezbronne i co najwazniejsze moje ( ![]() ![]() no dobra, moje i meza, niech tez ma :P) dzieciatko to mi sie odmieni i nie bede chciala go za szybko zostawiac, ale teraz to perspektywa zostawienia roboty mnie przeraza.
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstępnie liczę dwa tygodnie - miesiąc przed porodem i cztery miesiące po. U mnie w labie wszystkie dziewczyny długo pracowały - rekordzistka ostatni raz przyszła w czwartek, a urodziła w nocy z piątku na sobotę. Mam nadzieje, ze dla mnie los tez bedzie łaskawy
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
mi w poniedziałek wyszły 2 kreski i prywatnie już na czwartek byłam umówiona .
Na usg było widać sam pęcherzyk wychodzi na to , że to był 5 tydzień . Zwolnienie dostałam od razu ze względu na pracę bez problemu ' Kartę ciąży dopiero teraz mi założył w 7 tyg no za pierwszym razem już mi zlecił wszystkie badania za które zapłaciłam 200zł
|
|
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam karte założoną w 8 tc, natomiast badania wszystkie zlecone mam zrobić zaraz po usg genetycznym czyli za tydzien
|
|
|
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
no ja wczesniej niz 12.06 nie ide....dodaje foto-2 ledwo widoczna ale to jest 26dzien cyklu na 28 wiec jestem nawet przed terminem @.Na zywo widac troszke mocniej ale ciezko foto zrobic.Ale mam juz objawy np mdlosci itp.dlatego nie spieszno mi az tak
![]() ja wogole nie mam apetytu-za to chce mi sie coli ![]() oto testu moczu o 15-6moczu Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-03 o 17:48 |
|
|
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaz tez znam ekstrema: jedna moja kolezanka na post-docu pod koniec ciazy klepala southerny w pokoju radioaktywnym. To juz dla mnie przesada. Do pokoju radioaktywnego moglabym wejsc tylko, jezeli bylabym absolutnie jedyna osoba, ktora ma do niego dostep. Ja moge pracowac na wysokim stopniu paranoi, ale nie uwierze, ze tak samo czysto pracowac bedzie kazdy inny uzytkownik wspolnych przestrzeni. Ja na laskawosc losu nie mam co liczyc. Chocbym sie czula najlepiej na swiecie od 7 miesiaca na tylku w domu usadza mnie prawo austriackie. I nie ma zmiluj sie. Obywatel bedzie pod ochrona czy tego chce, czy nie. Ale z dwojga zlego wole przeginke w ta strone niz wolna amerykanke. Przynajmniej jak mam chocby cien podejzenia, ze cos jest nie tak, to wszystkie badania mam za darmo i od reki (no moze czasem trzeba 2-3h poczekac w kolejce, ale na pewno termin jest tego samego dnia). |
|
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam dzis małe bijące serduszko
Termin na 20 stycznia z terminu miesiaczki i 25 styczeń z USG. Dostałam zwolnienie, głównie ze wzgledu na przeziębienie które od dwóch tyg mnie meczy a lekarz powiedział że prócz rutinoscorbinu nic nie powinnam brac w pierwszym trymestrze. Trudno, przemecze się Ważne że mogę być w domu a nie zasuwać w pracy po 10 godzin
|
|
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety maz jest z tej samej dzialki, wiec nasze zycie prywatne mocno miesza sie ze sluzbowym, co nie zawsze jest zdrowe :P Kapitalny remont w ciazy? Calkiem ambitnie
|
|
|
|
|
#1706 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja już po wizycie. Nasz Kropek zdecydowanie przypomina już fasolkę Ma 4 cm i pięknie bijące serduszko. Najważniejsze, że krwiak się wchłonąłCytat:
![]() Nie wiem czy są w sklepie, ale powiem tylko tyle...CZEREŚNIE ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może im przejdzie później...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Podczytuję was już od jakiegoś tygodnia a teraz chciałabym się przywitać
1.06 z rana zrobiłam teścik (taki prezent na Dzień Dziecka) i chyba wyszedł pozytywnie, "chyba" tzn. robiłam go o 5:30, czekałam ok. 1,5minuty w łóżku i zasnęłam - obudziłam się po 2 godz. i pokazała się druga krecha - dość wyraźna @ miałam 3.05, i dość regularnie co 28 dni (+ - 1 dzień) więc wg om to 4t4d. To był nasz 1cs. Zmiany w ciele odczuwam, np. częściej biegam do wc, a wczoraj torta zagryzałam kiełbasą - mniam i też ochotę mam na colę - gdzie zazwyczaj za gazowanym nie przepadam...Na razie do lekarza się nie wybieram - pewnie pójdę za 2/3 tyg. To będzie nasze pierwsze dziecko
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-06-03 o 20:37 |
|
|
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() carolyna86 carolyna86 gratki!mi dzis 2 kreska wyszla;D |
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
CZEREŚNIE!!!!! o matko nic nie mów bo dostałam ślinotoku ![]() ![]() ![]() kupiłam biały ser i dżem- będę jadła kanapeczki ![]()
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-06-03 o 18:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

16.06.2012 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i też ochotę mam na colę - gdzie zazwyczaj za gazowanym nie przepadam...