|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
JESTEŚCIE WSZYSTKIE KOCHANE I PRZEKOCHANE
![]() Cytat:
ale szybko wietrzeje ![]() Cytat:
moja towarzyszko niedoli ![]() I na swedzenie tez, wiesz ? a ledwo siadlam, juz mam ochote wygryzc sobie dziure w brzuchu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lepiej pogruntowac najpierw
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-03 o 18:09 |
||||||
|
|
|
#4652 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
dla małego![]() Nie jesteś pierwsza na naszym wątku ze skracającą się szyjką, głowa do góry i tak jak powiedział lekarz oszczędzaj się i ściskaj mocno nogi trzymam Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4653 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
Ja też się już nie mogę doczekać aż Adaś bedzie już z nami ![]() Cytat:
![]() ale bym zjadła... Cytat:
za odebrane prawo jazdyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- swoja droga to dzis sie zastanawiałam jak to ta pielegniarka liczy tygodnie bo byłam na ostaniej wizycie 4 tyg temu i w karte ciazy mi wpisała wtedy 32tydz a dziś 34tydz
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kolacja przyszła, takze uciekam. Miłego wieczorku, bez bóli i swedzeń i dołów |
||
|
|
|
#4656 |
|
Konto usunięte
|
no tak...\
ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-03 o 18:40 |
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam ....
Dziękuje za pochwały dla mojego torta!i ze zainspirowałam niektóre do własnych wypieków mam nadzieje, że bedzie smakował tak dobrze jak wyglada, bo ja to przez całą ciąże miałam wiecej zakalców niz przez całe życie (a pieke ciacha od podstawówki). Oliath ja to juz nie wiem co jeszcze moze Cie spotkac mam nadzieje, ze bedziesz miała chociaż najgrzeczniejsze dziecko na wątku, bez kolek, ulewania, bedzie spac w nocy i bedziesz karmic ksiazkowo i bezboleśnie.En ja moze i nie wiem, i sie nie znam ale może to być czop, torbe juz szykuj w razie W, ale pamietaj że malinka i margosia mają pierwszeństwo- ja w sumie tez moge urodzic przed Toba i sie nie obraże Mam nadzieje, ze do końca zadna z nas nie urodzi przed 37 t.c Mówiłyście też o ruchach (perse o to pytala), ja zauważyłam, że mała kopie coraz częściej a nie rzadziej wiec pewnie jeszcze z brzucha nie chce wyskoczyc, i faktycznie kopie, i to jest przyjemne i to kocham ponad wszystko! bo wcześniej to było raczej wypychanie tyłeczka do prawych zeber, teraz juz to jest tylko od czasu do czasu, przeważnie jak kawe wypije (?) Okłady z Tż działają tylko jak są 2-3x dziennie?? toż to moja kondycja w ciazy tego nie wytrzyma, nie wspomne o Tż-cie
|
|
|
|
#4658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za odebranie prawka Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\ ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE]
|
||||
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
teso, wiem, że u Ciebie nie jest za różowo, ale musisz być teraz silna i dobrej myśli, choć na pewno nie jest Wam łatwo. Staraj się myśleć pozytywnie, nie wkręcaj sobie i uważaj na siebie.
trzymam kciuki za Twoją wizytę i oczywiście czekam na dobre- jedyne możliwe wieści!
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
po wizycie u pani diabetolog
jest zadowolona z moich wyników, hemoglobina też ładnie wyszła, dalej dieta i nie zmienia się ilość mierzenia cukru następną wizytę mam za 2tyg, będę kobietę widzieć częściej jak własną matkę
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\
ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] wiem, ze łatwo powiedzieć trudniej wykonać, ale nie pozostaje Ci nic innego jak wziasc głęboki oddech i sie tak nie stresować, to ze może być obrzek nie znaczy że jest, stresowac bedziesz sie po porodzie teraz maluch jest w najbezpieczniejszym miejscu na kuli ziemskiej |
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] kurna czy my nie mozemy choc troche zaznac spokoju!? Teso mocno tule ![]() jak tu pozytywnie myslec? jak tu sie usmiechac od ucha do ucha? tak, wiem.... myslac o tym szkrabie co w brzuchu siedzi, ale kiedy jedno spada na łeb za drugim to jak tu nie osiwiec??? |
|
|
|
#4663 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale gratuluję oczywiście odebrania plastiku ![]() Cytat:
Nawarstwiło ci się niesamowicie. Cytat:
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\ ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] Następna dotknięta kumulacją nieszczęść Nie może ktoś z tobą pojechać? Nawet koleżanka? Zawsze to raźniej jak ktoś jest Trzymaj się dzielnie
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie planuję kolejnej ciaży!
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434] więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] Kochana myślę, że mąż milion razy wolałby być z tobą niż na tym spotkaniu, ale co zrobić? Praca w tych czasach jest bardzo ważna! Z mojej strony masz przytulańca (tylko tyle mogę)
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad kanapki kuźwa... a jutro rano TZ jedzie ze mną na usg serca, Ignacka podrzuca wczesniej do mojego taty na chwilę bo przecież nie może iśc do przedszkola, a potem TZ nawet ze mną nie pójdzie na konsultacje do gina bo musi pędzić pod Warszawę na jakieś mega ważne spotkanie firmowe które trwa od dzisiaj ;( więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] teso wcale Ci się nie dziwie, że się martwisz i bardzo stresujesz, ale wcale nie jest powiedziane że będzie źle.... Trzymam najmocniej jak tylko mogę kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() i przytulam mocno. Dasz radę bo silna z Ciebie babka i nosisz pod sercem Leośka. Ja wierzę , że wszystko będzie dobrze Cytat:
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sądzę, że obydwoje nie podołamy tej ilości
|
|
#4668 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem że TZ wolałby być ze mną niż w pracy i nie mam broń boże do niego o to pretensji, ale teraz sobię myślę że w sumie to cały czas wolałabym być sama... bo przy nim to sie rozkleję jakby co, a potem cieżko mi się będzie pozbierać... jesli wiecie o czym piszę... w ogóle to nigdy jeszcze nie miałam takich wahań... z jednej strony na co dzień to funkcjonuję jakby nigdy nic... czuję sie fantastycznie i wszystko jest git... z drugiej momentami łapie mnie paraliż uczuciowy... ciężko to nazwać ale jakoś boję się strasznie że okaże się że to jakieś większe wady, albo jakaś choroba genetyczna... i boję się cieszyć synkiem... nie wiem czy wiecie o czym piszę... ale ja sama momentami nie wiem co czuję.. ehhh raz pod górkę raz z górki... a tak z innej strony, żebym Wam nie zapodała najcięższych armat i żebym nie zapomniała, znalazłam śliczne pompony do pokoju maluchów ![]() http://www.kuzienka.pl/pompony/ Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-03 o 19:24 |
||||
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Ta pogoda chyba oszalała - właśnie przyszła do nas juz druga dziś burza
Melduję, że jestem cały czas z Wami na bieząco, łaczę się w bólu związanym z przeróżnymi dolegliwościami... też mnie strasznie męczą, tylko u mnie to nie do końca wiadomo ile dolegliwości jest wynikiem operacji głowy i pobytu w szpitalu, a ile związanych bezpośrednio z ciążą... Nie chcę juz nikogo zanudzać tymi moimi dolegliwościami więc się nie skarżę.... Wszystko przeżyję aby tylko Tymuś urodził się cały i zdrowiutki, a ja obym doszła na tyle do zdrowia aby być na siłach się nim opiekować ![]() Melduję również, że dzisiaj dokonałam kolejnych zakupów - firanka panel z samochodzikami do pokoju Tymusia, literki na ścianę do przyklejenia nad łóżeczkiem z imieniem Tymuś oraz największy dzisiejszy zakup - huśtawka leżaczek bujaczek 3w1 fisher price ![]() Chowam się pod kołdrę bo boję sie tej burzy, a TŻ pojechał z moim autem do mechanika i zostałam sama.
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, mały rośnie jak na drożdżach, waży już 2kg, więc termin z 31 lipca wg OM, a 2-4 sierpnia wg USG przesunął się na 29 lipca
![]() Same dobre wieści u mnie, szyjka jak trzymała tak trzyma, już od 8 tygdoni ma 28mm, ale nie skraca się dalej, więc super, bo szpital mnie ominął. Za wyniki pochwalił mnie lekarz, mówił do tż-ta, że widać, że o mnie dba i dobrze karmi Chyba jednak wezmę wózek 320, bo ten środek niebieski w 227 nie bardzo do mnie przemawia. Miejmy nadzieję, że będę zadowolona. Juz Was nadrabiam. |
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALe cóż ktoś musi zrobic zakupki ![]() ja tez nie lubie burzy:/ Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41133434]no tak...\ ja dołączę do marudzących mamusiek, ale nie z powodów dolegliwości ciążowych których nie mam kurna żadnych... , ale z powodu stresów !!!! więc po wizycie u pediatry... Ignacek ma potwierdzony rumień .. no i niestety pani mnie troszkę chcąc nie chcąc postraszyła... że rumień może wywołać obrzęk płodu itp... fakt że w większości bardziej niebezpieczny jest w pierwszym trymestrze, ale i tak mam zgłosić i mają to sprawdzić... jutro rano czeka mnie echo serduszka Leośka, potem konsultacja u gina... jestem wystarczająco zestresowana a wręcz osrana, że te nowe informacje są kuźwa naprawdę nie na miejscu i nie w tym czasie !!!!!!!!! dziś mało się Leosiek rusza, więc ja od razu mam schizy że to pewnie obrzęk kurna najlepiej bym się teraz napiła i zapaliła sobie i jeszcze ta pogoda pod psem ;( choć w sumie dla nas powinna być idealna ![]() odechciało mi się wszelkich zaplanowanych prac domowych, niech mi tylko wszystko przywiozą i wywiozą, rozłożymy łóżeczko i nie będę już nic robić... poprane ciuszki mam, wyprasowane też, nie chce mi się robić tego drugi raz więc poukładam tyko do komody... nawet obiadów nie chce mi się gotowac.. więc dzisiaj moje biedne chore dziecko jadło na obiad więc jak się rozpadnę na 1000 kawałków to będę sama zaczynam momentami mieć drgawki ze stresu !![/QUOTE] powiem tyle...ale dooopa co chwilę coś.... ten stres nie potrzebny! trzymaj się! Idzia super, ze wizyta udana
|
||
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
TESO, ja wiem o czym piszesz... ja nie potrafiłam sie cieszyć, kiedy Wy tu w euforii opowiadałyście o fasolkach, pokazywałyście kolejne zdjęcia rosnących brzuszków i mimo, że mam potwierdzone że Synek zdrowy to siedzi we mnie jakas zakała która nie pozwala mi się tak do końca cieszyć, ja do tej pory mam 2 zdjęcia brzucha zrobione bawiąc się telefonem sama. Kupuje ubranka, ktoś mi życzy szczęścia, że trzyma kciuki, cieszy sie bardziej ode mnie a ja co?... mowię, nie dziekuje, żeby nie zapeszyć. Nie wiem kiedy odetchnę, poczuję pełną piersią ten stan, bo nawet na porodowce bede sie bała ze cos nie tak pojdzie, ze sie okaze ze cos przeoczone.
Głupio napisze, Wy macie jeszcze czas na rodzenie dzieci, dla mnie to ostatni dzwonek,na druga ciaze sie juz nie decyduje, bo boję się, że czy mi sił starczy na wychowanie dobre Synka ![]() jesuuuuu rozkleje się ide Tż przyjechał
|
|
|
|
#4674 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powinnien ktos przy Tobie być,nie masz przyjaciółki,który mogłaby poświecić swój czas dla Ciebie w tak ważnym i stresującym czasie? Życzę samych dobrych wieści i dużoooo zdrowia!!!Wróciłam z Tż-tem z pierwszego spotkania SR, w sumie nic nowego się nie dowiedziałam,pani przedstawiała nam idealny poród z wszystkimi etapami,miała lalkę i kości,demonstrowała jak się dziecię musi przecisnąć przez kanał. Na drugich zajeciach powie nam o porodzie,który nie przebiega perfekcyjnie. Było nas 13 osób ( w tym 4 panów) Pytałam panią prowadzącą o szczepionkę p. krztuścowi, nic nowego się nie dowiedziałam,ale postanowiłam się na nią zdecydować,umówiłam się na 12 czerwca na szczepienie. Aha i nie ma tutaj wizyty na odziale w szpitalu We własnym zakresie,jeśli nie wiemy,mamy dowiedzieć się jak dojechać do szpitala i pod które wejście,żeby w czasie mojego porodu nie było paniki,że się zgubiliśmy(bo to spory szpital).
|
||||
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41134163]dziękuję dziewczyny!!
wiem że TZ wolałby być ze mną niż w pracy i nie mam broń boże do niego o to pretensji, ale teraz sobię myślę że w sumie to cały czas wolałabym być sama... bo przy nim to sie rozkleję jakby co, a potem cieżko mi się będzie pozbierać... jesli wiecie o czym piszę... w ogóle to nigdy jeszcze nie miałam takich wahań... z jednej strony na co dzień to funkcjonuję jakby nigdy nic... czuję sie fantastycznie i wszystko jest git... z drugiej momentami łapie mnie paraliż uczuciowy... ciężko to nazwać ale jakoś boję się strasznie że okaże się że to jakieś większe wady, albo jakaś choroba genetyczna... i boję się cieszyć synkiem... nie wiem czy wiecie o czym piszę... ale ja sama momentami nie wiem co czuję.. ehhh raz pod górkę raz z górki... a tak z innej strony, żebym Wam nie zapodała najcięższych armat i żebym nie zapomniała, znalazłam śliczne pompony do pokoju maluchów ![]() http://www.kuzienka.pl/pompony/[/QUOTE] to szczęśliwy wątek ale zupełnei Cie rozumiem, pewnie bym tez tak myslała bedąc na Twoim miejscu, ale pamietaj żeby na daremno sie nie denerwowawc!! ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
super wiadomosci i byłąś dzielan u dentysty bo zapomniałam Cie pochwalić ostatnio |
|
|
|
|
#4676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo Was wszytski ściska, widzę, że po kolei wymiękamy. Ja mam wrażenie, że in dalej idę tym lepiej. Zważywszy na to, że było duze ryzyko porodu okolo 32 tygodnia, i wymioty do 20 tc i nerki chore i cukrzyca i anemia i szyjka krótka z lekka otwarta, a jakoś leci. Jak to gin okreslil na ten moment jest nie tylko dobrze a bardzo dobrze. Ale chodze z tym lekkim rozwarciem, hehe. Ktoras mowila ze jej znajoma chodzila i 4 tyg z 4 cm, tak moze byc i u mnie bo chyba taka juz moja uroda. Zeby nie bylo mam nadal rozwarcie na 2cm. I to jest to wewnetrzne nie zewnwtrzne. No ale ja duuuzo odpoczywam, wiec 8 tyg bez zmian jest. |
||
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam ubranka te co dostałam w pt od koleżanki. Większość jest na później co bardzo mnie cieszy. Mnóstwo słodkich ciuszków, sukieneczek. 3 rzeczy wam w załączniku pokażę.
1. czapeczka 2 i 3 to biała sukieneczka (3 to zbliżenie haftów) rozm 12 mcy 4 to sukieneczka w kwiatki rozm akurat na 9-12 mcy
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
popłakałam sie ale aż mi wstyd powiedzieć dlaczego przy Waszych dolegliwosciach...
robie kartke dla rodziców na tą rocznice, kartka ślubna (z mojego ślubu- do przerobienia). Pisze drukuje i co? jajco!! zamiast 30 lat razem napisałam 50 lat razem i w ryk, że znowu drukarke podlaczaż i w ogole kijowo ale to nie wszystko chce przyklejic życzenia tasmą dwustronną i za chiny ludowe nie mogłam odkleic tej jednej warstwy |
|
|
|
#4680 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
za super zakupy,dawaj foty. zazdroszcze Tobie i innym burzy,w UK przez lata były może 3 prawdziwe burze,pamiętam z Polski,że uwielbiałam siedzieć w oknie i patrzeć na burze ![]() Cytat:
za wizytę,super wiadomości!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

ale szybko wietrzeje 
moja towarzyszko niedoli 

dla małego

krąży i krąży ciągle.