|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
sharp naszego chrzciliśmy
|
|
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1533 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za aukcje i dla teściowej zołzy!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
----- Miałam takie ambitne plany na spacerowanie w dniu dzisiejszym i dupa. Mąż zabronił łazić, bo mam stopy spuchnięte jak Shrek Ale zaraz ma się zająć montowaniem anteny, to może jakoś cichaczem uda mi się chociaż do biedronki wyskoczyć... Ile można gnić w domu... A pretekst mam, bo muszę rękawiczki do mycia okien kupić, bo bez nich mnie łapy pieką od detergentów
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cynamonowa jeszcze troszkę i też będziesz tulić swoje maleństwo ![]() salviae już doczytałam o chrzcie śliczne zdjęciavil współczuję sytuacji, a za urlop musi mieć zapłacone ale to się liczy procentowo od tego ile przepracował dni w tym roku. pola piękną masz córeczkę |
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Vil teraz doczytałam jak marchewka zacytowała
SZOK, że tak można się zachować To jakaś duża firma? czy mały prywaciarz?Dobrze wiedział, że macie dziecko malusieńkie i kasa jest potrzebna a tu takie cyrki :szok:
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
loney piękny Wiktorek i jak ładnie je z cyca
|
||
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
mężu kupił mi herbatkę ziołową dla kobiet karmiących... nawet znośna
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, herbapol
po pierwszym łyku trochę mi przeszkadzał posmak anyżku ale jest ok!
|
|
|
|
#1540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie Tymek ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() przecudne te dzieciaczki
|
|
#1541 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Xal, jak nazywa się ta aplikacja? Wolę w telniż w zeszycie zapisywać, a już się gubię
Cytat:
Ta zadziorna będzie super pasować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ale cóż, mam nadzieję, że Twoje piersi będą zadowolone A jak obsługa w tym sklepie?CUDO! Słodziak maleńki! Cytat:
klaski za bioderka i za tupecik Helenki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki!My dwa razy byliśmy u innej lekarki niż ta do której się zapisaliśmy, bo nasza przymowała na dzieciach chorych a ja się bałam iść tam z Sofcią. I nie było żadnego problemu Oc o kaman z emotką : love : Czemu się nie wyświetla?
|
||||||||
|
|
|
#1542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cyce są zadowolone to najważniejsze a jak to mój teść mówi, że kosztowały nie drożej niz pieniądze
|
|||
|
|
|
#1543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze razCytat:
Breast feed, jakoś tak. Taki różowy obrazek. Jest wersja podstawowa za darmo i ją mam, wystarcza.
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
to tylko ja nie zapisuję z której piersi karmiłam?
![]() zawsze pamiętam a jak nie to pomacam i już wiem
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek, za
![]() wyniku posiewu...żeby Ci się nic nie wyhodowało.Vil, ja też dopiero teraz przeczytałam o sytuacji TŻ'ta z pracy. Masakra jakaś. Pracodawcy mega kombinują i oszukują, a potem się dziwią jak np. kobiety w ciąży idą na L4. Niby czemu oni mogą kombinować, a inni nie. Masakra. Mam nadzieję, że niedługo rynek się zmieni i naprawdę to pracownik będzie przebierał, a oni będą musieli się starać.
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam, że nie będzie problemu z L4 po terminie porodu, mimo że pisałyście że miałyście problemy... mam i ja
![]() w szpitalu dziś na badaniach nie chcieli wystawić L4, bo oni się tym nie zajmują... i mam się zgłosić do lekarza prowadzącego ciążę. Wysłałam do niego męża (nie miałam dziś już siły na jazdę przez pół miasta) i odmówił... twierdząc, że nie może wystawić mi L4 po terminie porodu i że mam albo zacząć urlop macierzyński albo iść do internisty po L4. Ok, mogę jutro iść do internisty i nie wiem, czy dostanę L4, a nawet jeśli dostanę to nie będę miała ciągłości, bo mogę dostać jedynie 3 dni wstecz, a to będzie już 4 dzień... i mimo, że jestem prawnikiem, to nie wiem jak interpretować sytuację, że mam umowę na czas określony przedłużoną z mocy prawa do dnia porodu, i powiedzmy wezmę teraz wcześniejszy macierzyński i co dalej? kończy mi się umowa i dupa? koniec macierzyńskiego? czy on trwa dalej mimo skończenia umowy? (zakładając, że mi jej nie przedłużą)... czy ktoś może ma jakieś info/rady na ten temat? z góry dziękuję. jednak źle obliczyłam, będę miała ciągłość jeśli L4 dostanie jutro.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-06-03 o 20:26 |
|
|
|
#1548 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
i dobrze - popatrz też na inne sklepy to przepadniesz na amen![]() jak można to trzeba korzystać![]() Cytat:
Cytat:
co za palant![]() Najgorsze jest to, ze żyjemy w takim kraju że takim &^&^&^ uchodzi wszystko płazem ![]() Cytat:
dla Helenki![]() Cytat:
A co to za zwyczaje, ze nie może TŻ do Ciebie wejść na pooperacyjną? Mój u mnie był-tzn nie siedział pół dnia ale chwilkę był. Cytat:
Cytat:
wtf Powinni Ci podać przeciwbóle zanim Cię brzuch zacznie boleć.Mnie podali jak zaczęłam czuć pępek. Biedactwo ![]() Jutro będzie już lepiej-pamiętaj, żeby się przekręcać na boki - jutro będzie Ci się łatwiej podnieść
|
|
|
#1549 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOT E=gosiulka22;411316 98]śliczna czarnulka [/QUOTE] Cytat:
a tu niespodzianka![]()
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umowa o pracę może się skończyć ale macierzyński masz wykorzystać do końca - i tak kasę wypłaca zus.
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
co polecasz?
bedziesz otwierac jakies zamowienie?
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Ralph Lauren (fantastyczne rzeczy dla chłopców
![]() Będę ![]() Chcialabym w końcu kupić coś sobie jakiś prezent za urodznie synka by się przydał
|
|
#1553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ehhh jakoś damy radę, musimy najważniejszy Przemek, na nim oszczędzać nie będziemy.trzymajcie teraz kciuki, idziemy do taty piętro niżej bo ma imieniny a "ukochana babunia" tam jest też, ciekawe kiedy mój mąż nie wytrzyma i jej nagada |
|||
|
|
|
#1554 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle jak ubieracie dzieci na spacer jak jest np 13 stopni, bez słońca, lekki wiatr? Cytat:
czytałam, że odpowiednia dla dziecka temperatura na codzień, nie do kąpania, to 21- 22, więc macie idealną. U nas jest 25 i więcej- okna się boję otwierać, bo jest zaraz blisko sofy, gdzie Helenka się wyleguje całymi dniami... a właśnie, teraz mi przyszło do głowy, czy to dobrze, że dziecko cały dzień leży na sofie, w sensie nie na dziecięcym materacu hmhmhm Cytat:
![]() Cytat:
co za gość...ale coś pisałaś, że mąż coś tam podpadł, może to przez to
|
|
#1555 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Helena i problemy z brzuszkiem. Nie wiem na jaką skalę mają Wasze maluszki, jak dla mnie ma problemy, tzn miewa gazy, pręży się, widzę, że cierpi, ale to w końcu mija, tzn nie trwa godzinę i dłużej. mija jak się wypróżni w końcu, na gazy daję esputikon (czasem mnie kusi WINDI, mam w szawce, ale jednak to dla mnie tak inwazyjne, że nawet mój samozwańczy pediatra domowy ma opory, że zawsze sobie myślę, że może da radę bez), codziennie daję też Biogaję i w efekcie jakoś mija dzień za dniem. Heleńcia kupkuje regularnie z 8 razy dziennie, w dużych dość ilościach według mnie (mam nadzieję, że odróżniłabym biegunkę), raczej te stolce nie są wodniste, kolor zawsze cudownie musztardowy.. wiem, co jej nie służy- mleko krowie, jajka i ogórek świeży. Chyba też nie toleruje zbyt dobrze kofeiny, ale jedna mała parzona furory nie robi. Jadłam już dwa razy pieczarki smażone, jw ogóle jem smażone normalnie, dziś jest leczo z czterech papryk i pomidorów, wzbogacone o kiełbaskę, boczek i cebulę smażone.....ciasto z truskawkami przeszło bez echa, tak samo orzechy, pomidory, banany, czekolada, więc z alergii to tylko ta nietolerancja laktozy. nie powiem, żeby to było wygodne, ale oby nie było gorzej ![]() ![]() dziewczyny, ja w ogóle czekam tzn spodziewam się, że na pewno będzie gorzej, bo nie może być tak pięknie jak jest.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() słodki jest! dziękujemy za tak szybkie dodanie zdjęcia i bieżące relacje Cytat:
Cytat:
zapisywałam na początku i myślałam, że jestem idiotką, jedyną kobitą, co musi to zapisywać. teraz mam gumkę do włosów na przegubie i przekładam z jednej ręki do drugiej z bransoletką jest bardziej elegancko ![]() Xal- fajny pomysł z zapisywaniem różnych rzeczy a do czego Ci ta informacja o zakrztuszeniu?my mamy takie coś jak zeszyt wizyt, oprócz książeczki zdrowia dziecka, gdzie pani doktor po każdej wizycie zapisuje mi podsumowanie. mówiła, że to na wypadek, jakby trzeba było iść do jakiegoś innego lekarza, np na jakimś wyjdeździe, to żeby wiedział co i jak. jakby kogoś to zainspirowało, tak jak mnie zeszyt Xal. dobrze, że kupiłam dwa śliczne zeszyciki
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o kasę i ZUS..dobra lepiej opiszę. Jest umowa na czas nieokreślony. Jest L4 ciążowe i później macierzyński...no i dzieje się tak ( przykładowo), że pod koniec macierzyńskiego zachodzi się w kolejną ciąże. No więc znów L4 ( bo pracodawca pewno nie będzie chciał powrotu). Podczas L4 na kolejne dziecko są zwolnienia grupowe lub likwidacja firmy ( czyli te wyjątki gdzie można zwolnić). No i zwalniają takiego pracownika. Nie mniej w związku z faktem, że osoba ta od dawna jest na L4 i później macierzyńskim ( bo z pierwszej ciąży) już dawno płaci jej ZUS, a nie pracodawca. I teraz pytanie- skoro pracodawca ją zwolnił, ale ona ma płacone z ZUS'u to czy mimo zwolnienia do końca L4 i kolejnego macierzyńskiego dalej będzie miała płaconą równowartość swojej pensji ( później 80% na macierzyńskim) czy w momencie gdy pracodawca ją zwolni to ona już nic nie dostaje? Wiem, że to opis skomplikowany, ale mam nadzieję, że zrozumiały.
|
|
#1557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chcę do Grecji więc kupuję tylko (nie przewracać oczyma, koszt całkowity 198 złotych) trzy pary butów z George w tym tygodniu i szlaban. Can, miałaś może jakieś buty od nich? dzięki za info o rozmiarze ubrań, jednak zrezygnowałam, bo boję się, że nie trafię.
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-06-03 o 20:02 |
||
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch boli masakrycznie.. Ale był u mnie lekarz i zaraz dostanę coś przeciw bolowego.
Wcześniej dostałam morfine i panadol i dostałam strasznego uczulenia wiec sie przestraszyli i mi to odstawili. Teraz dostanę ketonal. Może on bedzie ok. Nakarmilam Wiktorka juz druga piersią i teraz Polozne mi go zabrały żebym odpoczela. Juz za nim tęsknię ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Can- dzięki za wskazówkę, próbowałam sie przekrecic na bok jak karmiłam małego. Ale macica/rana bolała jak cholera i zrezygnowalam. Lipa ze sie okazało ze jestem uczulona na leki.. Ale może ketonal sie spisze
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należy nam sie prezent ![]() A o czym dla siebie myślisz ? ![]() Ja potrzebuje na sierpień szalowej kiecki na wesele. Najlepiej długiej bo moje nogi po ciazy wyglądają strasznie.. I z zylakami nie zdążę sie uporać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

), a w dzień nie pomaga i sam musiał się wycierpieć biedny, dzisiaj przyszły katatery i juz wypróbowane, malutki strasznie przy tym wypróżnianiu płakał nawet nie dałam rady mu zapiac pajaca bo tak sie prostował, ale kupa i bąki poszły, uspokoił sie na rekach później przy piersi pił i się uśmiechał, a ja za to płakałam, że taki maluszek przez głupie kupsko musi się tak wycierpieć teraz śpi wykończony na brzuszku
mam nadzieję, że teraz z tymi rurkami pójdzie łatwiej bo już jestem na skraju wybuchu i awantury kiedy słysze od tesciwej, ze musze przestac karmic piersia bo mały z mojego mleka ma kolki i skaze białkowa 
za aukcje i
Nie wiem która lepsza.
Może mi ktoś pomoże? 

To jakaś duża firma? czy mały prywaciarz?

będzie Tymek
klaski za bioderka i za tupecik Helenki 

07.07.2012