![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
Cytat:
jeśli najbardziej temat uciśnionego męża cie interesuje, to nie dogadamy się, bo nie umiem cię traktować poważnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Żona to pewnie ani nie przypuszczała że kiedyś stanie na jej drodze lafirynda w twojej osobie która powie że tamta ma pecha bo nie pracowała i teraz jest w finansowej czarnej dupie. Dno moralne i mentalna pustynia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
BAN stały
|
Bawcie się dalej. nadrobię jutro zaległości, dobranoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Miss Pudernica
|
Jak ktoś dostarcza rozrywki to czemu nie skorzystać
![]()
![]() |
#1145 |
Zadomowienie
|
Rozrywka to raz, watek perelka, a dwa to dobra probka rzeczywistosci. Ja sie na co dzien takimi ludzmi jak np. kalincia nie otaczam, troche wyzej moralnie mierze , to czasem dobrze, zeby mi ynternaty przypomnialy, ze ludzie czasem moga byc szujami w ten sposob. Bo o SSmanach czy wrednych szefach to jakos zawsze sie wie.
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysoko rozwinięty pragmatyzm wyklucza takie ckliwe rzeczy, dlatego też być może ona jeszcze jest przed tym momentem, kiedy zda sobie sprawę ze swej natury w pełni na razie jeszcze sama sobie oczy odymia tymi sentymentalnymi pierdołami, bo za dużo romantycznych filmów w głowie, ale w końcu jak trochę pozna siebie, to nie będzie takich pierdół wypisywać ani w nie wierzyć, to kwestia samoświadomości pragmatyczka która wychodzi za mąż z miłości - to nawet śmiesznie brzmi ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-06-03 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Dlaczego najpierw wszyscy mnie pytają o zarobki jego, jej, wydatki, dom, alimenty itd, a gdy w końcu odpowiadam na te pytania to jestem posądzana o wtrącanie się do jego majątku i kalkulację? To normalne, że jak się z kimś spotyka, to się widzi na mniej więcej jakim poziomie żyje, gdzie robi zakupy i nie uważam tego za dziwne że opowiadając o swoim życiu codziennym powiedział że żona nie pracuje. Przecież nie możemy rozmawiać tylko o pogodzie!
Nie po to mówiłam co żona sobie kupowała, by ją oczerniać, jednak uważam, że jak facet ciężko pracuje, dba o dom, zabiera żonę na kolacje itp. to z jej strony też powinno być trochę starań. Ona zajmowała się tylko domem i dzieckiem, które do 16 codziennie jest w przedszkolu, rzadko nawet gotowała. Czy Waszym zdaniem dobra żona powinna zyskiwać podziw męża tylko za to że JEST? On się bardzo starał być dobry dla rodziny, ona nie dała nic z siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak fakt, trzeba być skończoną kretynką zakładajac z mężczyzną, którego się kocha rodzinę i liczyć na niego. Trzeba kalkulować ,że pewnie któregoś, dnia pojawi się jakaś......"nowa" wielka miłość mego pana i Wladcy ![]() Chyba muszę się zastanowić nad soba bo ja też liczę, że jak z roboty wywalą mnie na zbity pysk to przejdę na garnuszek chłopa.Ale chyba mogę się przeliczyć ![]()
![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
dalilah, pytaja i... jest roznica w odpowiedzi:
a) zarabia dosc, zeby miec na siebie i na alimenty, reszta mnie w sumie nie interesuje b) zarabia na siebie i na zone, ktora nic nie robi ale butki kupuje. a - normalna odpowiedz. b - odpowiedz z gatunku ' zal pupke sciska'
![]() |
#1150 |
Konto usunięte
|
Napisałam tylko, że kobiety mogą nie chcieć rozwodu również z obawy o sytuację finansową, a dyskusja potoczyła się w takim kierunku.... Ciekawe!
Nie rozumiem, czemu akurat ta wypowiedź ma świadczyć o moralnej pustyni autorki. Tu się z nią zgadzam. W życiu zdarzają się różne sytuacje, nie chodzi tylko o to, że facet może pójść sobie w siną dal. Płodząc dziecko warto być przygotowanym na każdą ewentualność - to się nazywa odpowiedzialność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() kurde, nic tak nie poprawia jakości mojej pracy jak takie wątki na wizażu - taki relaksik śródlekcyjny, że hej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A skąd wiesz co Ona mu dawała z siebie a co nie? A ponadto zajmowanie się domem to nie praca?
![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a) pragmatyzm nie oznacza nizin moralnych przeciez. To sa dwie rozdzielne rzeczy. Pewnie chodzi Ci o to, ze pewne 'bardziej moralnie zaawansowane' zachowania sa niepraktyczne. No ale tu to jest kwestia etyki, moralnosci, empatii. Pragmatycy nie musza byc ich pozbawieni. Bycie pragmatycznym NIE oznacza, ze jest to jedyna rzecz, ktora ludzie sie kieruja. b) pragmatyk moze nie wyjsc za maz TYLKO z milosci, dajmy na to, za golodupca o 'pieknej duszy', ja bym nie wyszla. Tym niemniej, nie wyszlabym tez za kogos bez milosci, chozby nie wiem jak to dobrze wygladalo na papierze. Reansumujac, autorka jest pozbawiona empatii i prezentuje moralne niziny. Ale to nie znaczy, ze nie umie kochac. Popatrz jak kocha siebie!
![]() |
![]() |
#1158 |
Miss Pudernica
|
Tak, tak, Ty wiesz najlepiej co ona robiła, w jakie dni gotowała zupę, a w jakie makaron i pewnie jakie seriale oglądała gdy się obijała. Widać jej mężowi odpowiadał taki układ i funkcjonowanie rodziny, bo mówił że żonę kocha. Jakoś mimo tego, że wg Ciebie nic nie robiła, on nie miał problemu z jej zakupami i pracą.
A to ze Ty masz inne pojęcie obowiązków, to wiesz, jakbyś miała swoje małżeństwo to byś się wykazywała, a skoro Ciebie też facet zdradził to widać, że tylko w gadce dobrze Ci idzie, a praktyka leży.
Marzenia same się nie spełniają, marzenia się spełnia. Edytowane przez aante_e Czas edycji: 2013-06-03 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
w zasadzie powinnam to rozwinąć, bo dla mnie pragmatyk w kontekście tego wątku to nie jest neutralne określenie, tylko na osoby cwane i dla których cel stoi ponad środkami
czyli w sumie wyraziłam sie niejednoznacznie, niezbyt zrozumiale, to prawda ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- ale tym razem ona się wykaże i go przy sobie zatrzyma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I to jest ta szalona miłość? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zadomowienie
|
Jane, zapewne chodzi Ci o to, ze ´cwaniaki' nie kochaja 'doglebnie', to znaczy, np. wiadomo, ze gdyby sie panu cwanej baby zachorowalo przewlekle, to by dostal kopa w pupinke jako bezuzyteczny. Na moje, ona by sie odkochala ze swojej 'milosci'. Zauwaz, ze kazdy z nas zakochujac sie spelnia jakies swoje 'chcenia' odnosnie partnera czesto. Jasne, ze inni maja moze bardziej moralnie wysublimowane te chcenia, ale zasada ta sama jest.
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Jednak nie przeszkadza Ci to wypowiedzi przeplatać kąśliwymi uwagami na temat żony chodzącej w drogich butach za jego pieniądze. Czyli temat będzie Ciebie uwierał tak czy inaczej gdy ona i oczywiście dziecko dostaną wysokie alimenty , a dostanie skoro on ma kasę i z jego winy następuje rozpad rodziny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Miss Pudernica
|
Bo to jest taktyka, na jednym facecie opanuj teorię, wyciągnij wnioski, a na drugim ćwicz praktykę.
![]() |
#1165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurna dno moralne będzie pouczać cały świat że żona też powinna dawać coś w zamian bo mąż przecież się stara! Normalnie nie wierzę w to co czytam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Raczkowanie
|
Do jutra drogie życzliwe, idę wskoczyć mojemu ukochanemu do łóżeczka i zrobić takie rzeczy które się nawet jego żonce nigdy nie przyśniły!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ma pierwsza reakcja. innych ni mam
![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
Ciezko mi uwierzyc ze po 2 miechach romansu nagle taki zwrot.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
Wypierdzisz mu alfabet?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.