|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIX
Daj znać jak testy ![]() Cytat:
![]() Kto ma telefon w plusie i od czasu popoludniowej burzy ( lub nie burzy) nie ma dostępu do sieci? Bo nie wiem czy mi tel padł, czy coś u żrodła sie dzieje
|
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Luby mój wypatrzył, że w sobotę na juwenaliach w łodzi gra Acid Drinkers. I wstęp za free
Jak nie będzie lało, to może, może... ![]() Jakoś stara się osłodzić mój dołek, bo na 90% nie pojedziemy na CP
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Melk
![]() Nadrabianie Baru na bieżąco skomplikowane nieco jest ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Szklana pogoda: http://www.youtube.com/watch?v=C4akxsK9tIc Pachnącego wieczorku
|
|
#4685 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
Ja tam na przykład mam super Rodziców, świetny z nimi kontakt, ale jakoś mnie do dzieci nie ciągnie, wolę dopieszczać protoplastów ;-) Cytat:
W ogóle, to przed chwilą przeszłam na ty z moim promotorem, profesorem, u którego broniłam mgr... Nie wiem, czy mi się uda mówić do niego po imieniu, jakoś ciężko mi to przez gardło przechodzi... Na wszelki wypadek mamy to wkrótce opić...
|
|
#4686 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Super, właśnie doszliśmy z mężem do wniosku, że dida parę tyg temu musiał kleszcz ukąsić, bo odczyn zapalny na udzie na to wskazuje
Jutro do lekarza.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4687 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
może obędzie się bez komplikacji
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę tych małych, podstępnych ścierwiastych gnid ![]() mam jednak nadzieję, że to tylko niegroźna reakcja alergiczna np. na ugryzienie komara/mrówki już po, Buba pochowana koło Toficzka, niedaleko zaś leży Miećka, mały cmentarz mi się w ogrodzie robi
|
|
|
#4690 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Trzymaj się, Rubens sam został
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4692 |
|
Piers do przodu
|
Flo
|
#4693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak takie coś wygląda, bo ja się panicznie boję kleszczy, brrrrrrr a że niedowidzę to łatwo przeoczyć pytam bo czuję się tak z nagła fatalnie od dni kilku jakbym miała sie przewrócić mam zawroty głowy niedobrze mi - jak nigdy - zwalam na pogodę póki co ale te skurczysyny łażą po psie pies lezy z nami na huśtawce no i niby robię oględziny pod prysznicem ale to dziadostwo jest cholernie sprytne ![]() ale może to nie to - a nawet jeśli to leczą antybiorami? Cytat:
2. no cóż - maleństwa żyją krócej niż my niektórzy utylizują, żeby właśnie nie mieć cmentarzy - my też mamy cmentarz ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() ja bym chyba jechałą nocą - widzicie jaka panikara ze mnie a pewnie to nic nie zmienia |
|||
|
|
|
#4694 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Rejcz nawet nie wiem jak wyglada kleszcz, bo musial malego ugryzc i odpasc szybko. Mial zwykly strupek, nie bolalo go, wygladalo jak slad po komarze. Ale potem pojawil sie rumien i sie powieksza. W necie sa zdj jak to moze wygladac,jest identiko jak u dida
![]() Jechanie teraz do mnie do pracy nic nie zmieni, jutro dowiem sie czy go przywiezc do szpitala czy na spokojnie do przychodni.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2013-06-03 o 22:27 |
|
|
|
#4695 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Łacior Cytat:
moim zdaniem się nie da ![]() Cytat:
cóż zawsze jest zbyt któtko ciesz się i korzystaj z każdej chwili razem Cytat:
Cytat:
![]() kocham źrebaki ![]() Cytat:
i dziwaczne myśli mi do głowy przychodziły, co bym oddała za jej ozdrowienie, za jeszcze rok razem........., takie bez sensu zupełnie ad2. ano ![]()
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=...4&tx=112&ty=94 czy taki wielki? http://www.google.pl/imgres?um=1&sa=...4&tx=47&ty=117 Jak obrzęknięte , zaczerwienienie albo nawet podchodzi krwiakiem, i spory ślad po ukąszeniu to mogł być to też meszek. One często dają takie paskudne wrażenie że to rumień pokleszczowy, zwlaszcza u alergików. Masz wapno? To jak synek moze, możesz mu dać do wypicia. Mlody kleszcz ( oklo doby w ciele żywiciela jest przeważnie niegrożny) musiałby posiedzieć dłuzej, a wtedy prawdopodobnie maly albo Ty byś zauważyla go. Tak łatwo sam nie odpadnie jak sie wpnie to nie ma siły, dopiero jak już jest nażarty i wielki jak balon a to conajmiej kilka dni trwa. Nie ugryzie i nie odpadnie sam szybko... ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Rejcz po wyciagnięciu kleszcza dostaje się przez kilka dni antybiotyk. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-06-03 o 22:41 |
|
|
|
|
#4697 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Stazja najpierw to byl strupek jak na 1 zdj, teraz ma coraz wiekszy rumien jak na 2, tylko w srodku jest kropka, a nie taki spory slad.
W zyciu kleszcza nie mialam, nie widzialam nawet, moze ten strupek to byla czesc kleszcza I w ogole go nie boli.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2013-06-03 o 22:48 |
|
|
|
#4698 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
albo radziej Co do bycia po ptokach to fakt to niesprawiedliwe ![]() W sumie ciekawe czemu natura tak to urzadzial ze facet moze dluzej. ![]() ![]() Co do gwarancji to niestety nikt ich nie da tak samo jak i nainne rzeczy w zyciu. To dokladnie jak szwagier kiedys pytal retorycznie czy dam mu gwarancje na udane zycie malzenskie po grob i skad on ma wziac gwarancje zw to ta jedyna na wieki wiekow enter. No sory ale to smieszne, nie ma gearancji ze cokolwiek bedzie dobrze,mozemy sie tylko starac cale zycie by bylo nienajgorzej-taki lajf Nawet jakby byly gwarancje ze ktos stanie sie super matka to cos innego moze sie zrypac np zdrowie dida i dupa blada....
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-06-03 o 23:02 |
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzialaś na żywo, to nie wiesz, normalne. Przyjrzyj się śladowi po strupku. Jak to był maly kleszcz i jakimś cudem zostal wyszarpnięty z ubraniem to prawdopodobnie pod skora jest taka twardsza górka , albo wystaje coś czarnego, bo mógl zostac kawalek łebka lub nożki. Chociaż wątpię ( mi prawie pod ramiączko stanika kiedyś się wżarł i zuwazyłam dopiero jak już się podpasł) O przypadkowym wyrwaniu lub samoistnym odczepieniu się jeśli nie był wielki praktycznie nie ma mowy . Meszek robi taka dziurkę , potem rośnie strupek i u niektorch wyjątkowo paskudny obrzęk, jak rumień właśnie. Z dnia na dzień się powiększa. I może sie jakiś plyn zbierać. Jak by strupek by częścią kleszcza to po odpadnięciu strupka zostalby kawalek kleszcza w ranie. Samo nie wjdzie. A to tak codziennie coraz większe, czy tylko strupek, długo dlugo nic i nagle rumień? Bo pzr kleszczu to lubi wyjść dopiero po jakimś czasie...nie od razu i niekoniecznie w miejscu ukaszenia. Chorować moze przez te ostatnie pogody, nie ma co sie nakręcać. Jak maly nie śpi daj mu wapna ( jak to meszek to zlagodzi objaw, przy kleszczu nie mam pewności ale pewne nie) a rano spokojnie do lekarza. Będzie dobrze ![]() ![]() Mówi Ci to byla nosicielka kilku kleszczy, wszystkie bez powiklań. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-06-03 o 23:03 |
|
|
|
|
#4700 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Byl strupek, odpadl, dopiero po ok 2 tyg pojawilo sie zaczerwienienie, od paru dni wyrazny rumien z obwodka na brzegach i ma coraz wieksza srednice. A na srodku malo widoczny slad po ugryzieniu. Wapno dostal w ciagu dnia.
|
|
|
#4701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale że bez kleszcza? mnie ugryzł jeden w głowę (i umarł ), a drugi w brzuch, ale oba zostały i nietopsza w udo i też został i w zwierzach też zostająone przecież po to gryzą aby zostać i wpijać do rozpęku a wy nie macie czasem pcheł? serio pytam nawet jedna w kothie się zaplątać mogła np. smutno ale mogę z Wami pogadać, to pomaga bo z P. to nie bardzo on unika tematów tego typu Cytat:
żart ofkors a z mojego doświadczenia wynika, że kleszcz nie ucieka po kąśnięciu, więc to zapewne coś innego ad2. nie wyobrażam sobie zostawić
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2013-06-03 o 23:21 |
||
|
|
|
#4702 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Ej laski jak was czytam to dochodze do wniosku ze jestem zla matka.
![]() I nie wiem o co wam chodzi z tym sprzataniem w kontekscie dziecka -widac ja jestem jesczez gorsza matka bo nie dosc ze nie spratam to nawet nie czuje ze to cos zlego ![]() W dodatku w weekendy spie do 12 ,nie gotuje, nie robie mezu kanapek do robo, nie prasuje majtek i skarpetek didu,siedze na wizazu, czytam charlesa bukowskiego i greya , pije alkohol iweczorami, slucham satanistycznej muzyki, wychodze z kolezankami i wracam nietrzezwa do chaupy, po robocie nie ide prosto do chaupy tylko np na drinka ,nie odkurzam,nie pieke ciast, mam syf w zlewie, podlogi myje raz na 3miesiace albo zadziej, okien nie myje wcale-chyba maz myje bo wciaz cos przez nie widac ![]() I uwazam ze jestem za☠☠☠ista matk a I jedno wam powiem -przesadzacie, normalnie histeryczki z was ![]() W glowie macie jakis obraz matki polki z 19 wieku, a wydawaloby sie ze wszystkie takie nowoczesne
|
|
#4703 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Pchel raczej nie, kot domowy, nie widac zeby mial problemy skorne. Poczekam co mi lekarz powie.
|
|
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm...no z teog co piszesz, to rumień, ale brakuje gryzonia. Zostalby. Jak by jakimś cudem oderwał sie, to i tak znalazłabyś fragmenty, albo fragment w rance. a raczej żarł by do rozmiarow balona albo rozpęku. Jest jeszcze możliwość, że to jakiś z tych paskudnych owadow, muszek i co tam jeszcze lata ostatnio, a pelno tego, i pojawila sie jakaś reakcja alergiczna.... Cytat:
|
||
|
|
|
#4705 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Melk za co masz ostrzezenie?
|
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesteś szczęsliwa i dziecko też prawda? ![]() Cytat:
![]() A tak jeszcze apropo ukąszenia...to mnie kilka lat temu cos ugryzlo w prawy policzek. Mały ślad. Poszlam do pracy i zaczęla mi paszcza puchnąć z jednej strony. Wróciam do domu, puchnie dalej...wieczorem do przychodni, z przychodni babki kazały mi jechac na pogotowie bo leb juz jak kwadrat ( jednostronnie) . Na izbie przyjęć lekarka czy pielęgniarka ( nie pamiętam ) zerknęla i ściągnęla ordynatora z dermatologi. Tyle wapna co mi wtedy w tylek i w żyłe wstrzykneli chyba przez całe życie nie wypiłam. Ale leb po dobie wrocil do normalnych rozmiarow. Tylko ślad po wgryzieniu na paszczy zostal. Owady sa straszne. |
||
|
|
|
#4708 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
|
|
#4710 |
|
grozi wypollizowaniem
|
rozumiem ze uwazasz ze mi sie od razu taki duzy urodził? jak did był mały to jesli mialam czas to po prostu wolałam byc z nim niz gdzie indziej i tyle. poza tym studiowałam i pracowałam dorywczo, wiec nie cierpialam za bardzo na przesyt dziecka, wrecz odwrotnie. a matką złą czy dobrą jest sie chyba całe zycie a nie do 3 rz prawda? wiec piszę o tym jaką złą matką jestem teraz, dawniej byłam matką złą inaczej- nie poszłam na dziekankę, tylko sie uparłam zeby studia skonczyc, i nawet o zgrozo miałam stypendium, jakby mi jescze było mało pracowąłam w domu, przez co oczywiście nie mialam czasu aby prasowac ubranka dida z 4 stron-z tyłu,przodu, a potem to samo na lewej stronie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-06-03 o 23:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Jak nie będzie lało, to może, może...

i nie odczuwałam tego. Jak miałam chęć wyjechać nad jeziora to z 3 miesięcznym synem wyjechałam, całymi dniami byliśmy na łodzi i było git. Myślę, że najważniejsze jest wspólne zainteresowanie sobą i w późniejszym wieku rozmowa i zrozumienie. Wiele razy się przekonałam, że jak sobie zaczęłam wyobrażać jakieś przeszkody to faktycznie wiele z nich się pojawiało - jakbym je sama przyciągała 

może obędzie się bez komplikacji 

jak takie coś wygląda, bo ja się panicznie boję kleszczy, brrrrrrr a że niedowidzę to łatwo przeoczyć 
i nietopsza w udo i też został