|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Z rodziny nikt tego nie komentował ale już na przykład znajomi byli bardzo zdziwieni.
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Jamee, a no to luz....
wiadomo że jak coś nie jest tradycyjne to ludzie gadają... ale i to przeżyją czyli spokojnie poproszę nasze dziewczyny o świadkowanie
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świadkami byli nasi braci (mój i męża)
|
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
jamee, to fajnie bo bliskie dla Was osoby
|
|
#785 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe mężatki
z narzeczonym mamy zaplanowane wesele na 28.06.14 niestety przebywam za granica i musze wszystko zalatwiać na odleglosc. Czy ktoras ma sprawdzona jakas fryzjerke i makijazystke z okolic Żor? i oczywiscie zmora chyba wszystkich orkiestra- (juz mnie oczy bola od czytania postow a nic konkretnego nie znalazlam) macie jakis sprawdonych, co rozkreca impreze? pozdrawiam wszystkich!!
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
to nie masz lekko...a na ile przed slubem wracasz? Z orkiestra nie pomoge bo ja nie mam. Ale fryzjerke i makijazystke w jednym, moge polecic. Wpisz na fb "studio fryzjerskie SATI" ja chodze do niej od dawna i jestem zadowolona. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2013-06-03 o 22:36 |
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama mam do niej kawałek, a czesać będzie mnie w domu, jeśli chcesz to numer podam ci na pw. Malować będzie mnie p. Basia z 7niebo, też dojeżdża ![]() co do zespołu mamy DuoVocal&Sax, wybraliśmy właśnie po przeczytaniu i usłyszeniu wielu pozytywnych opinii ![]() gdzie macie wesele? Edytowane przez missbennet Czas edycji: 2013-06-03 o 22:43 |
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie raz widziałam u kogoś na zdjęciach że mają 2 świadkowe czy 2 świadków
|
|
|
#789 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() Właśnie zaczynam pisać :P Wcześniej niestety nie miałam czasu
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy czekamy
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wszystko na szybko bylo zalatwiane, sala a przedewszystkim otoczenie nam sie podobalo i zarezerwowalismy. Sali zaczelismy szukac w piatek a w poniedzialek juz bylo zarezerwowane bo popoludniu wyjeżdżalismy ![]() a w sumie jestem z Krzyzowic takze to na granicy z Jastrzebiem prosilabym o te namiary.
|
|
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
namiary wysyłam ci na pw fryzjerkę miałabyś dosłownie rzut beretem od sali może nawet ją znasz sali ci straaaaasznie zazdroszczę chciałam tam wesele robić, ale dopiero zaczynali remont jak my już ustalaliśmy szczegóły i nie wiadomo było kiedy otworzą....
|
|
|
|
|
|
#793 |
|
<3 <3 <3
|
Czas na relacje 24.05.2013 W końcu wolny dzień J Wstaliśmy dość późno a do zrobienia było taaaak dużo. Jak to ja większość rzeczy zostawiam na ostatnią chwilę. Taka moja głupia natura ale kocham tem dreszczyk emocji i walkę z czasem No ale wracając do przygotowań. Ogarnęliśmy mieszkanie, spakowałam się i czekaliśmy na teściową, która pożyczyła nam auto. Pojechaliśmy do Tesco po brakujące wino, prezenty dla gości, którzy biorą udział i zabawach- i tu zaczęła się nerwówka. Biegaliśmy po sklepie w poszukiwaniu deski do krojenia, rolek kuchennych itd. Później pojechaliśmy na chwile do teściowej na obiad i ok. 14:00 zadzwonił do mnie klient czy nie przyjadę na chwile do pracy. A, że jemu się nie odmawia przyjechałam i ta chwila trwała dobre 2h. Do tego jeszcze drukowałam winietki Do rodziców dojechałam ok. 17 wódka już czekała na zapakowanie. Tata wściekły chodził po mieszkaniu bo mieliśmy być trochę wcześniej. No ale trudno. Jeszcze mój brat, który miał nam pomagać w noszeniu musiał jechać do dentysty z nagłym zdarzeniem. Jeszcze w domu wycinałam winietki a jadąc na sale je składałam. Nie mając planu układania gości (taki mój spontan) poszłam na żywioł. I tu zaczęły się problemy. Okazało się, ze córka właścicieli miała błędne info co do ilości gości. Poukładała na 73 osoby. Z nerwów nie umiałam się doliczyć ile faktycznie mamy osób no i pojawiła się mega panika bo nagle „zabrakło mi” 8 osób Jadąc na sale myślałam, ze spędze tam max godzine…. Siedzieliśmy tam równe 2,5 h ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- 25.05.2013 Pierwsza raz się obudziłam o 5:30 ale przewróciłam się na drugi bok. Ostatecznie wstałam o 7:00 J Wykąpałam się, usiadłam z mamą i piłyśmy kawe. Całkowicie zapomniałam i śniadaniu. Stresu nie czułam Szybko pobiegłam do kwiaciarni odebrać bukiety i (!!!!) zamówić dekoracje na auto, bo zapomniałam Nadszedł czas na błogosławieństwo. Tata uronił łezkę a ja byłam na pograniczu płaczu. Ale się powstrzymałam. Dojechaliśmy pod kościół zobaczyłam znajomych, rozdinę i się popłakałam J TŻ szybko ratował mnie chusteczkami. Mszę pamiętam całą, przysięgę pięknie poszła patrzyliśmy sobie prosto w oczy. Początkowo głos mi się łamał ale później poszło z górki. Miałam tylko jedną prośbę- żeby się nie popłakać i… się udało JWyszliśmy przed kościół i… świadek gdzieś zniknął. Moja sis sama odbierała wino, koperty itd. Weselni goście składali nam życzenia dopiero na Sali i całe szczęście bo Sis nie dała by z tym wszystkim rady. Świadek (brat TŻ- i tu… musze dodać ze nie przepadamy za sobą) znalazł się po 5 minutach. (Dodam jeszcze, że przed weselem wielki kierownik chciał znać o której będą podawać posiłki żeby mógł to kontrolować- idiota). Pojechaliśmy na sale tam standardowo powitanie chlebem i solą, 2 kieliszki (zawsze myślałam, ze z wodą) z wódką i TŻ mnie przeniósł przez próg. Zaczęły się życzenia, z których nic nie pamiętam :P i w końcu obiadek- byłam tak głodna, ze zjadłam wszystko. I znowu mały stresik, bo przed nami pierwszy taniec A my- ćwiczyliśmy aż raz. Szczerze wyszło super Przynajmniej MĄŻ nie wyglądał jak drewno. W wielkim skrócie:- DJ: świetna robota, każdy go chwalił i robił dużo konkursów. Chociaż troche mi podpadł, bo miał nam pierwszy taniec skrócić z 6min na 2 min i oczywiście o tym zapomniał ![]() - fotograf: szczerze nawet go nie widziałam, skrzętnie chodził po sali, nie przeszkadzał nie kazał się sztucznie ustawiać J Po północy były oczepiny i podziękowanie dla rodziców. Jak to my poszliśmy na żywioł i nic nie było przygotowane. TŻ zaczął gadkę a ja go poganiałam bo już zaczęłam płakać- zresztą pare osób plus moja mama i chyba tata (ale on się nie chce przyznać). Jeszcze skorzystaliśmy z okazji i złożyliśmy życzenia z okazji DNIA MATKI JJ Taniec w kółeczku i kolejny konkurs. Impreza skończyła się ok.. 6:30 i mimo tego, ze już na nic nie mieliśmy siły ale ale…. noc poślubna była a raczej poranek poślubny JTo tak w wielkim mega skrócie J Jeszcze były akcje z świadkiem ale nie chce się po raz któryś denerwować ![]()
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze o czymś się zapomni czy coś przegapi - ważne że wszystko się udało ![]() na temat świadka - szkoda słów (nasz też odwalił niezły numer ale szkoda nerwów). Najwazniejsze, że wszystko poszło pięknie![]() Czekamy więc na fotki
|
|
|
#795 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() Oto foty... Co mi tam ![]() edit: Zdjęcie mogę wysłać na PRV
25052013 <3 <3 Franek 15.12.2014 Zosia i Klara 08.12.2016 <3 Edytowane przez Karoloo Czas edycji: 2013-06-05 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo prześlicznie wyglądałaś!
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#798 |
|
<3 <3 <3
|
dzięki dziewczyny
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, a na ile osób macie wesele? Byłam oglądać ten dworek, ale choć otoczenie piękne, to sala mnie nie powaliła, może nie tyle,że sam wygląd, ale tak na prawdę to pięć pokoi i część gości się nie widzi? Stad zastanawiam sie jak duże masz wesele, może tylko bedą w tych bocznych pokojach? Któe menu wybrałaś? Pamiętam, że były jakieś 3 ale nei pamiętam kwot, najdroższe chyba 240Zł Cytat:
Ładnie |
||
|
|
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
Karoloo, byłaś piękną panną młodą
![]() Ja mam ślub już w sobotę...będzie to pogoda jakaś znośna? Chyba się nie zapowiada :/ |
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#803 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko już gotowe?
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ...... dawno mnie tutaj nie było ale poprostu na nic nie mam czasu..... prześledziłam formum i widzę że mamy już szczęśliwą mężatkę
Karoloo gratulacje wyglądałaś pięknie ..... podziwiam Twoje opanowanie w przygotowaniach ......Nam zostały dwa miesiące bez dwóch dni ..... i dopiero w zeszłym tygodniu załatwiliśmy kamerzytę i fotografa )))) cudem zwolnił się im termin ...... A jakby było mało wczoraj stwierdziłam że odmalujemy mieszkanie ....... zaczełam sama ... mój kochany przyszły mąż dostał by zawału jak wrócił z pracy ..... no cóż gdzieś nerwy trzeba wyładować. Ale obiecałam ze juz w przyszłym tyg. ruszamy pełną parą: USC, protokół, itp. eh.... jak ten czas leci .... ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cześć dziewczyny ...... dawno mnie tutaj nie było ale poprostu na nic nie mam czasu..... prześledziłam formum i widzę że mamy już szczęśliwą mężatkę Karoloo gratulacje wyglądałaś pięknie ..... podziwiam Twoje opanowanie w przygotowaniach ......Nam zostały dwa miesiące bez dwóch dni ..... i dopiero w zeszłym tygodniu załatwiliśmy kamerzytę i fotografa )))) cudem zwolnił się im termin ...... A jakby było mało wczoraj stwierdziłam że odmalujemy mieszkanie ....... zaczełam sama ... mój kochany przyszły mąż dostał by zawału jak wrócił z pracy ..... no cóż gdzieś nerwy trzeba wyładować. Ale obiecałam ze juz w przyszłym tyg. ruszamy pełną parą: USC, protokół, itp. eh.... jak ten czas leci .... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cześć dziewczyny ...... dawno mnie tutaj nie było ale poprostu na nic nie mam czasu..... prześledziłam formum i widzę że mamy już szczęśliwą mężatkę Karoloo gratulacje wyglądałaś pięknie ..... podziwiam Twoje opanowanie w przygotowaniach ......Nam zostały dwa miesiące bez dwóch dni ..... i dopiero w zeszłym tygodniu załatwiliśmy kamerzytę i fotografa )))) cudem zwolnił się im termin ...... A jakby było mało wczoraj stwierdziłam że odmalujemy mieszkanie ....... zaczełam sama ... mój kochany przyszły mąż dostał by zawału jak wrócił z pracy ..... no cóż gdzieś nerwy trzeba wyładować. Ale obiecałam ze juz w przyszłym tyg. ruszamy pełną parą: USC, protokół, itp. eh.... jak ten czas leci .... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cześć dziewczyny ...... dawno mnie tutaj nie było ale poprostu na nic nie mam czasu..... prześledziłam formum i widzę że mamy już szczęśliwą mężatkę Karoloo gratulacje wyglądałaś pięknie ..... podziwiam Twoje opanowanie w przygotowaniach ......Nam zostały dwa miesiące bez dwóch dni ..... i dopiero w zeszłym tygodniu załatwiliśmy kamerzytę i fotografa )))) cudem zwolnił się im termin ...... A jakby było mało wczoraj stwierdziłam że odmalujemy mieszkanie ....... zaczełam sama ... mój kochany przyszły mąż dostał by zawału jak wrócił z pracy ..... no cóż gdzieś nerwy trzeba wyładować. Ale obiecałam ze juz w przyszłym tyg. ruszamy pełną parą: USC, protokół, itp. eh.... jak ten czas leci .... ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cześć dziewczyny ...... dawno mnie tutaj nie było ale poprostu na nic nie mam czasu..... prześledziłam formum i widzę że mamy już szczęśliwą mężatkę Karoloo gratulacje wyglądałaś pięknie ..... podziwiam Twoje opanowanie w przygotowaniach ......Nam zostały dwa miesiące bez dwóch dni ..... i dopiero w zeszłym tygodniu załatwiliśmy kamerzytę i fotografa )))) cudem zwolnił się im termin ...... A jakby było mało wczoraj stwierdziłam że odmalujemy mieszkanie ....... zaczełam sama ... mój kochany przyszły mąż dostał by zawału jak wrócił z pracy ..... no cóż gdzieś nerwy trzeba wyładować. Ale obiecałam ze juz w przyszłym tyg. ruszamy pełną parą: USC, protokół, itp. eh.... jak ten czas leci ....
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
GosiaW, a to tak późno można iść spisać protokół? My musimy nim upłynie 3 miesiące do ślubu.
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo - super !
Ale ja nie byłabym w stanie mieć wszystko na ostatnią chwilę, nie znoszę tego ![]() No u nas tez mówili, że na 3 miesiące przed mamy załatwiać papiery ( czyli u nas dopiero wrzesień ![]() W ogóle lipa z ta pogodą, człowiek wymyślił sobie ślub w maju-czerwcu, żeby mieć ładną pogodę, a tu jest krótko mówiąc lipa
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Sugarfree, no jeszcze macie pół roczku
a dużo masz już załatwione?My musimy protokół spisać przed 21 czerwca. 17i18 czerwiec mam egzaminy w szkole a potem idziemy do księdza i zajmuje się już w pełni ślubem.
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sala Zespół Kiecka Termin w kościele
|
|
|
|
|
|
#809 | |||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() No mam nadzieję, że pogodę będziesz miała lepszą. A powiem, że wizażowe kciuki pomagają więc --> Cytat:
Cytat:
Wiesz też nie chciałam mieć wszystkiego na ostatnią chwile ale zawsze tak wychodzi Zresztą chyba jestem uzależniona od tej nutki niepewności ![]() Z mojej pogody jestem zadowolona tylko trochę kropiło jak wchodziłam do koscioła. Natomiast jak bylam na weselu kuzyna 1.06 to strasznie padało aż mi było ich szkoda. Ale niestety na pogode nie ma wpływu
|
|
|
#810 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Na biurku Oli;41158260]Hej, a na ile osób macie wesele? Byłam oglądać ten dworek, ale choć otoczenie piękne, to sala mnie nie powaliła, może nie tyle,że sam wygląd, ale tak na prawdę to pięć pokoi i część gości się nie widzi? Stad zastanawiam sie jak duże masz wesele, może tylko bedą w tych bocznych pokojach? Któe menu wybrałaś? Pamiętam, że były jakieś 3 ale nei pamiętam kwot, najdroższe chyba 240Zł
Wesele na ok 70 osob, sala na srodku na tanczenie no i moze my tam z swiadkami bedziemy siedziec, a po obu stronach w pomieszczeniach goscie (osobno sadzam znajomych; młodych i osobno reszta) , drzwi sa duze wiec bez problemu bedzie wszystko widac, a w tym osobnym pokoju jest mozliwosc spokojnie usiasc i porozmawiac jak "meczy muzyka''. kazdy wybiera cos co mu odpowiada, ja stawiam na prostote a nie przesadnie ustrojona sale itd menu za 210, te za 240 to chyba dodatkowo fontanna czekoladowa no i wiecej jedzonka ale w tym za 210 to wystarczajaco ![]() a Ty gdzie wesele zarezerwowane? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

dziękuję za odpowiedź 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
świadkami byli nasi braci (mój i męża)
z narzeczonym mamy zaplanowane wesele na 28.06.14 

No ale wracając do przygotowań. Ogarnęliśmy mieszkanie, spakowałam się i czekaliśmy na teściową, która pożyczyła nam auto. Pojechaliśmy do Tesco po brakujące wino, prezenty dla gości, którzy biorą udział i zabawach- i tu zaczęła się nerwówka. Biegaliśmy po sklepie w poszukiwaniu deski do krojenia, rolek kuchennych itd. Później pojechaliśmy na chwile do teściowej na obiad i ok. 14:00 zadzwonił do mnie klient czy nie przyjadę na chwile do pracy. A, że jemu się nie odmawia przyjechałam i ta chwila trwała dobre 2h. Do tego jeszcze drukowałam winietki

(nasz też odwalił niezły numer