Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 21:13   #3781
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Któraś pytala o kaszki Holle, czy my wszystkie większość, bo bez cukru i fajne są, ale dla mnie zbyt kłopotliwe i za drogie. Wynalazłam Hippa bez cukru i Bobovitę nawet, skład mnie jakoś nie razi.
O te kaszki holle to chyba bardziej chodziło, że bez glutenowe są , tak se myślę

No właśnie Illusion, Insolito zdjęcia super, a Wy piękne.

Aż mnie korci by się swoją suknią pochwalić :P
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:14   #3782
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pacze na pogodę, ale cały czas kijowa (Kija, bez obrazy )

Deli, a nie kryzys laktacyjny? Bo mi też się wydaje, że mało mleka mam, za to nad morzem jak byłam teraz to koszmar, Mały jadł w dzień nawet co 6godzin i kupę czasu spędzałam nad umywalką i pokarm wyciskałam teraz mu wróciło do normy i je co 1,5h, a w cycach prawie pusto.....

Wiecie, jak ten Mały grzdylek mnie straszy??? Słyszę takie szkob szkrob szkrob z sypialni, i jęk, lecę jak poparzona, a ten jak spał na pleckach, tak przeturlał się na brzuszek i .....śpi dalej poszkrobał paznokietkami w kołderkę i tyle
rany boskie, Dorotka też pazurkami grzebie po prześcieradle

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Aaaa no oczywiście że mi cytat zeżarło wcześniej. Nie, nie dawałam...chyba za wcześnie jeszcze. Trzeba by szajopedię uruchomić w tym temacie
a szajopedia nie wie, bo przy Agatce nie miała siatki
kupiłam teraz, ale chyba czekam jeszcze z miesiąc, coby młoda już może bardziej kojarzyła jedzenie z czymś fajnym aczkolwiek na siatce pisze 3m+, więc chyba można

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Aha i stwierdził że nie napisze do was bo on was czyta żeby poszerzyć swoja wiedze w opiece nad Hanią to może weźcie mu tu napiszcie że porządni ojcowie nie chadzają na piwo bez uprzedzenia wcześniej matek swoich dzieci
tżbokeh, to ja ci napiszę, ze P. mi smsa śle czy może iść na piwo warto napisać, bo skoro takie grzeczne pytanie to nie mam serca odmówić

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie mnie Szaja natchnęłaś że też może wybiore się do alergologa-bo u nas najpierw było bez nabiału, potem pepti teraz nutra a krosty dziadygi się pojawiają, a nóż się okaże że moje dziecko nie będzie musiało tego paskudztwa pić.
Aha i jeszcze pytałam o to czym smarować krostki takie czerwone kaszkowe-bo wit A to na suche tak?
nie wit A na suche, tylko maść na suche, krem na mokre
aczkolwiek ta maść z wit A to jest taki specyfik, że od niego wszelkie się zmiany zaczyna smarować, pierwsze pytanie pediatry jak z czymś przychodziłam/przychodzę: maścią z witaminą A pani smarowała?

-------------------------
Dziewczyny, mam wrażenie,że zgubiłam jedną stronę ale nie potrafię jej znaleźć nie widziałam np. fotki Djerby
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:21   #3783
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny przepadł mi roczny macierzynski!!! jestem załamana!!!!!!!
Mam nadzieję że uda Ci się to jakoś odkręcić! Trzymam kciuki!

Cytat:
Co Was zaczęłam nadrabiać, to Ola jakaś maruda, ktoś mi dziecko popsuł czy jak

Bokeh, zazdroszczę Ci tych fotek

Ogłaszam, ze zaliczyłam dziś warunek! Ale jaja, największy hardkor na tych studiach, spotkanie z samym lucyferem, 40 min mnie pytal, ze wszystkiego nie wiem jak to ogarnęłam

Ola znowu marudzi, głowa pęka, a jutro mam kolejne kolokwium, idę do maleństwa, ale jeszcze do Was wrócę, baby
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja daję kaszki Nestle. O co chodzi z tymi kaszkami holle??? Każda z Was te kaszki kupuje??
Ja podaję holle, jaglaną, bez cukru i bardzo przyjemna w smaku udało mi się dorwać w Silesii CC, w tym sklepie Bio.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U nas też była ulewa, między 15 a 16. I masakryczna burzaaaaaa
Nawet mi nie mów! To jest nie fair u mnie znów 3 razy zagrzmiało, i koniec, no nie doczekam się

Cytat:
Black, ostatnio czytałma fajny artykuł o kościele. To jest instytucja, w której obraca się ogromne pięniądze, jakie nam się nawet nie śnią. Proboszcz w bogatej parafii zarabia nawet 9 tysi, a w biednej i 900zł , bo ludzi mało na wiosce, a połowa niewierząca, a Ci, co do kościoła chodzą to nie dają, bo zwyczajnie nie mają. Padł pomysł, by ci najbogatsi wspomagali te najbiedniejsze parafie, gdzie 4 śluby w roku, 5 pogrzebów, kilka chrztów. wiesz, stworzenie takiego systemu jakby. Ale jak myslisz, kto najbardziej protestuje? Ci co mają wille Bóg wie gdzie, dobre samochody. a "awans" na proboszcza w bogatej parafii kosztuje ok 20 tys. Zrzuca się cała rodzina, no to potem musi sobie taki jakoś ten hajs odzyskać, nie?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Co do seriali, ja się wkręciłam w wakacje w Kryminalnych
Ostatnio oglądaliśmy Czas honoru. Super.
o gossip girl, sex&the city czy gotowych na wszystko to nie wspominam, bo to każdy zna
Mnie najbardziej rozwalało jak byłam na praktykach w biurze rachunkowym prowadzenie książki przychodów i rozchodów kościoła. Ofiara = utarg dzienny niby wiadomo rozliczyć się musi, ale jakoś tak mnie to razi...

Jeszcze co do kościołów i kasy. Dwa lata temu zmarł mój dziadziuś. No i kwestia opłat przy pogrzebie to była masakra - słuchajcie my z babcią i mamą totalnie załamane jeździłyśmy wszystko załatwiać, ja wchodzę do biura a tam pod krzyżem sobie wisi cennik. Już na sam widok się zagotowałam, no ale co dalej. Był czwartek, pogrzeb na sobotę załatwiony, u księdza zapłacony, knajpa zabukowana. I baba się babci pyta, czy ma kasę żeby wszystko zapłacić. Babcia mówi, że pewnie, akurat przed chwilą wyciągnęła kasę z banku, dobrze że miała, a ona ją podliczyła na 1700 zł (nie było w tym opłaty dla księdza i organisty, tylko kwestie cmentarza) a ona przy sobie 1200 tylko miała. No i ta baba prawie nas stamtąd wyrzuciła, że ona nic nie załatwi, 1700 musi być i koniec, nie ma opcji że doniesie jutro resztę, jak nie daje teraz to nie będzie pogrzebu... Ja musiałam stamtąd wyjść, bo już byłam tak wściekła i rozżalona, wiecie, śmierć bliskiej osoby, a tu babsztyl tyle kasy chce i zero zrozumienia... I ostatecznie babcia musiała tego samego dnia pożyczać kasę, żeby pogrzeb był, a ten zasiłek co się dostaje czyli na tamten czas to było coś ponad 4000 zł, wystarczyło na 2/3 wydatków przy naprawdę możliwie najtańszej opcji. Całe szczęście że była kremacja i mieliśmy grób na cmentarzu, bo inaczej to jeszcze ze 3000 trzeba by było doliczyć na kopanie dołu, trumnę, miejsce, pomnik... Sorry ale przyszło mi do głowy, że najlepiej to chyba pod płotem zakopać takich niemajętnych jak my. No i taki niesmak pozostał...

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Aaaa co do seriali, ogladalam 90210( sentyment do starej wersji, nowa nie ma nic wspolnego procz nazwy i jakis malych ☠☠☠☠☠☠☠ek). Namietnie ogladam "Pamietniki wampirow" Jakos mam slabosc do tych gowniarzerskich seriali Taka odskoczna od codziennosci

Ps. Nie wiem o co lazi ludziom, ale oni caly czas mierza mojego TZa. Ta baba co palnela o czapce tez. OCB?
Ja też lubię te seriale dla nastolatków PW też oglądałam, ale w którymś momencie mnie znudziło i przestałam. Muszę poszukać czegoś ciekawego

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Dziś o 9 rano nawiedzili mnie teściowie Mam wyłączony domofon, bo mieszkam pod jedynką i ciągle ktoś dzwoni i budzi małego. Dzwoni teściu i mi mówi żebym im drzwi otworzyła! Teściowa to chyba się lubuje w straszeniu Michałka Ciągle tylko słyszę, babcia Cie zabierze, pojedziesz z babcią, no i znów ta MAMCURA na brzuchu cię położyła babcia zaraz weźmie! Nienawidzę jak ktoś mi się zwala na kwadrat niezapowiedziany! A jak bym sobie nago chodziła bo lubię na przykład? Albo gdzieś się wybierała? Oni to w dupie mają.
Poza tym brat męża miał być chrzestnym Michałka. Już przez to że nie mógł 16 czerwca, przełożyliśmy chrzciny na 7 lipca. Dzwoniliśmy do niego od tygodnia, nie odbierał. Dziś Łaskawca zadzwonił, i co? Nie może 7 lipca. Noż cholera jasna krew mnie zalała, a co z mężem się działo nie będę wspominać! Jeszcze zadzwonił mąż do teściów, a mamusia że mógł do braciszka jechać, ustalać z nim, prosić go! Ta, a moja rodzina to psy! Oni zawsze i wszędzie muszą być zwarci i gotowi. Ja pitolę, taka jestem zła że aż mi się płakać chce

Idę dalej nadrabiać.
Mamcura! No co za babsko! A weź powiedz małemu jak przyjdzie następnym razem, że znów przyszła BABCURA!

Ja tam się nie przejmuję, jak kiedyś niezapowiedziana teściowa była w Kato i chciała do mnie przyjść, to powiedziałam wprost że mnie nie ma i już, no przykro mi, ale ja mam swoje sprawy i nie siedzę pod drzwiami czekając na jaśnie panią. Oczywiście była obraza, ale jakoś mnie to nie zmartwiło

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
pacze na pogodę, ale cały czas kijowa (Kija, bez obrazy )

Deli, a nie kryzys laktacyjny? Bo mi też się wydaje, że mało mleka mam, za to nad morzem jak byłam teraz to koszmar, Mały jadł w dzień nawet co 6godzin i kupę czasu spędzałam nad umywalką i pokarm wyciskałam teraz mu wróciło do normy i je co 1,5h, a w cycach prawie pusto.....

Wiecie, jak ten Mały grzdylek mnie straszy??? Słyszę takie szkob szkrob szkrob z sypialni, i jęk, lecę jak poparzona, a ten jak spał na pleckach, tak przeturlał się na brzuszek i .....śpi dalej poszkrobał paznokietkami w kołderkę i tyle
Haha, mój też tak sobie szkrobie paznokietkami

Cytat:
Aaaa no oczywiście że mi cytat zeżarło wcześniej. Nie, nie dawałam...chyba za wcześnie jeszcze. Trzeba by szajopedię uruchomić w tym temacie
Hm, ja wczoraj dałam kawałki jabłuszka w tym gryzaczku, mały podrapał dziąsełka, pociumkał soczek, ogólnie lepiej mu to podeszło niż zwykły gryzaczek

Dziewoje, ponawiam pytanko: w jakich proporcjach robicie kaszki Holle? Robicie np. 150 ml mm, dajecie wg pudełka ilość miarek mleka i do tego dosypujecie kaszkę? Czy wg przepisu? Bo tam jest 100ml mm, 100 ml wody i do tego 5 łyżek stołowych kaszki, jakoś wydaje mi się to dużo nie wiem, kurcze, dałam po swojemu ale nie wiem czy dobrze, jak robicie?
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:22   #3784
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ilussion, Insolito-Zdjęcia bajka A plenery No i ta sukienka.... Droga była?
Dziękuję Kochana. Suknia coś ok 3 tyś. ja wypożyczałam to taniej miałam jakoś 2.300 płaciłam

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
O te kaszki holle to chyba bardziej chodziło, że bez glutenowe są , tak se myślę

No właśnie Illusion, Insolito zdjęcia super, a Wy piękne.

Aż mnie korci by się swoją suknią pochwalić :P
Dziękuje Kochana

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41139146]rany boskie, Dorotka też pazurkami grzebie po prześcieradle

a szajopedia nie wie, bo przy Agatce nie miała siatki
kupiłam teraz, ale chyba czekam jeszcze z miesiąc, coby młoda już może bardziej kojarzyła jedzenie z czymś fajnym aczkolwiek na siatce pisze 3m+, więc chyba można

tżbokeh, to ja ci napiszę, ze P. mi smsa śle czy może iść na piwo warto napisać, bo skoro takie grzeczne pytanie to nie mam serca odmówić

aczkolwiek ta maść z wit A to jest taki specyfik, że od niego wszelkie się zmiany zaczyna smarować, pierwsze pytanie pediatry jak z czymś przychodziłam/przychodzę: maścią z witaminą A pani smarowała?

Dziewczyny, mam wrażenie,że zgubiłam jedną stronę ale nie potrafię jej znaleźć nie widziałam np. fotki Djerby [/QUOTE]

Fotka na 124 stronie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:26   #3785
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie mnie Szaja natchnęłaś że też może wybiore się do alergologa-bo u nas najpierw było bez nabiału, potem pepti teraz nutra a krosty dziadygi się pojawiają, a nóż się okaże że moje dziecko nie będzie musiało tego paskudztwa pić.
Aha i jeszcze pytałam o to czym smarować krostki takie czerwone kaszkowe-bo wit A to na suche tak?

Tak się wbijam na chwilę bo nauka nauka nauka

Laurko współczuje Ci tej TEŚCIURY , co za babol

Charlizz gratulacje ! Może byśmy to opiły ?

Widziałam , że pojawił się temat kościoła-mój ulubionyale nie będę się wypowiadac bo esej bym strzeliła. W skrócie powiem tylko, że ja to ogólnie nie ogarniam jak można taką hipokryzję szerzyć. Na kazaniu mowa o tym by być skromnym i wyrzekać się dóbr i najlepiej zostać ascetą , ale księży się chyba to nie tyczy. Z tego co pamiętam to Jezus był ubogi, i żeby głosić swoje nauki nie potrzebne mu były pałace(czyt.wielkie kościoły)i do niczego ludzi nie zmuszał, a to przecież od Niego się zaczeło...

Mam problem znowu z małą bo histeryzuje przy jedzeniu butli. Możliwe żeby nagle nutra przestał jej smakować?
Kiedyś takie cyrki przy cycu robiła jak głodna była a teraz jest taki ryk przy butli, że z godzine się karmimy po łyczku histeria i tak w koło.
taaaaak Ogólnie ja proponuję Ci randkę Ale w terminie znanym każdemu studentowi: po sesji co Ty na to? ;>

co do butli - Ola też tak miała. Może zmień jej smoka, bo za mało leci jak dla niej... zmieniłam smoczek z jedną dziurka więcej i jest git.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:39   #3786
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Tak się wbijam na chwilę bo nauka nauka nauka

Laurko współczuje Ci tej TEŚCIURY , co za babol

Charlizz gratulacje ! Może byśmy to opiły ?

Widziałam , że pojawił się temat kościoła-mój ulubionyale nie będę się wypowiadac bo esej bym strzeliła. W skrócie powiem tylko, że ja to ogólnie nie ogarniam jak można taką hipokryzję szerzyć. Na kazaniu mowa o tym by być skromnym i wyrzekać się dóbr i najlepiej zostać ascetą , ale księży się chyba to nie tyczy. Z tego co pamiętam to Jezus był ubogi, i żeby głosić swoje nauki nie potrzebne mu były pałace(czyt.wielkie kościoły)i do niczego ludzi nie zmuszał, a to przecież od Niego się zaczeło...

Mam problem znowu z małą bo histeryzuje przy jedzeniu butli. Możliwe żeby nagle nutra przestał jej smakować?
Kiedyś takie cyrki przy cycu robiła jak głodna była a teraz jest taki ryk przy butli, że z godzine się karmimy po łyczku histeria i tak w koło.
A u Was to czasami zęby nie idą...
Moja Ola histerie przy jedzeniu urządza, bo ją bolą.
Czytałam w poradniku, że jak dziecko ząbkujące ssie smoczka czy pierś to wtedy krew napływa do dziąsełek i powoduje ból nie do zniesienia. Dlatego dzieci ząbkujące tak histeryzują przy karmieniu. W przypadku mojej Oli to w tej chwili jestem w szoku jak zje całą butelkę MM

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Mojej Oli kiedyś jabłuszko i brokuła gotowanego dawałam w takie coś
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:42   #3787
BlackSanctum
Zakorzenienie

Insolito, za wypożycienie 2300? Ło matko. To ja za moją (nówka) zapłaciłam 780zł, a jest naprawdę genialnie zrobiona... Co prawda kupiłam na aukcji i model powystawowy - trochę zakurzona, no ale różnica w cenie ogromna...

Yellow
, o matko. Przykra sytuacja, bardzo przykra. Okropnie się babsztyl zachował.

Dziewczyny
, moja też płacze przy karmieniu - w ciągu dnia nie zawsze oczywiście, ale wieczorem, jak mamy karmienie przed spaniem, to jest histeria straszna! Zassie się, po chwili nerwy i płacz. I tak w kółko, dopóki nie wstanę i nie zacznę z nią chodzić, karmiąc ją na rękach... Po chwili się uspokaja i wtedy mogę normalnie z nią usiąść. Nie wiem, z czego to wynika...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-03 o 21:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 21:51   #3788
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Dziewczyny
, moja też płacze przy karmieniu - w ciągu dnia nie zawsze oczywiście, ale wieczorem, jak mamy karmienie przed spaniem, to jest histeria straszna! Zassie się, po chwili nerwy i płacz. I tak w kółko, dopóki nie wstanę i nie zacznę z nią chodzić, karmiąc ją na rękach... Po chwili się uspokaja i wtedy mogę normalnie z nią usiąść. Nie wiem, z czego to wynika...

kurcze, u mnie to samo! ale myślałam, że to wina butelki albo mleka, już wszystykiego próbowałam.. tyle, że u mnie właśnie w ciągu dnia są cyrki, a wieczorami/nocą butelkę ładnie zassie. ahhh, no i jak zassie to nie ma zmiłuj, nie mogę usiąść tylko tak ją trzymać, normalnie ręce mi odpadają

mówisz nina że to na zęby?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:57   #3789
nancykenator
Zakorzenienie

siedzę sobie i Was czytam a mój tż śpi w najlepsze i chrapie... ehhhh ale dziś mu wybaczam bo prawie 12 h w robocie to miał prawo się zmęczyć.

Deli super, że chrzciny się udały i piękne postanowienie
wspaniale, że się przeprowadzacie
co do cyców to myślę, że może to być kryzys laktacyjny, bo ok 5 tygodnia miałam tak samo jak Ty, Kuba non stop na cycu, a cyce puste, nic nie leciało, cały dzień tak wyglądał a już następnego dnia było lepiej

Nomen, Djerba, Nawijka ale z Was laski

Laurka jak słyszę słowo "mamcura" to mam ochotę pojechać do Ciebie i osobiście teściórę.
charliz historia z knopersem i tekst "napychanie kichy to mój sens życia i hobby"
chociaż jako diagnosta muszę powiedzieć nieładnie i pocieszyć, że nie jesteś jedyna

szaja zdjęcie? ooo masakra a nie zbanują mnie za takie obrazki? Kupa jest śluzowata, czasem się pieni, bolący brzuszek głównie wieczorami (z tym, że czasem mam wrażenie, że boli go od tego co ja jadłam a nie od mojego mleka), kładzenie na brzuchu i noszenie pomaga. Kubuś nawet zesrał się u pani dr i ona widziała tą kupę, powiedziałam jej o tym co mnie martwi ale ona w ogóle nietolerancji laktozy nie bierze pod uwagę. Kazała dawać Biogaię to daję ale efektów nie ma póki co.

a ja bym zjadła Kinder Bueno i popiła zimną pepsi.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:08   #3790
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
kurcze, u mnie to samo! ale myślałam, że to wina butelki albo mleka, już wszystykiego próbowałam.. tyle, że u mnie właśnie w ciągu dnia są cyrki, a wieczorami/nocą butelkę ładnie zassie. ahhh, no i jak zassie to nie ma zmiłuj, nie mogę usiąść tylko tak ją trzymać, normalnie ręce mi odpadają

ja nie wiem, u mnie było jak u Black - na noc cyrki w dzien git i przeszło

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Błagam, nazwijcie mnie szpadlem. Mam od groma nauki na jutro z prawa górniczego i wiecie co włączyłam?! http://www.lasy.gov.pl/zubr
pooglądam se żubry online, a co

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

nie wiem ocb, ale te żubry się pokitrały po krzakach i nie chcą wyjść
Stary 2013-06-03, 22:18   #3791
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane, jeju ile mam nadrabiania.
My już po chrzcinach, msza przepiękna, chyba pierwszy raz w życiu tak mi się podobała msza.. na dodatek trwała prawie 2 godziny bo przyjechala jakas grupa z Hiszpanii i msza byłą prowadzona w 3 językach, super, postanowiliśmy z tztem chodzić co niedziela do koscioła ;p Acha, Amelke chrzcił czarnoskóry, bardzo sympatyczny ksiadz, i jak robił jej znak krzyża to prawie się popłakałam jakos tak mnie to bardzo wzruszyło...przyjęcie baaaaaaaaardzo udane wróciliśmy po 23 : D a ja o 8 rano egzamin, licze ze bedzie 2 termin bo nigdy nie napisalam tylu głupot
No i przed chwilą bylismy ogladac mieszkanie, mega mini 27 metrów ale damy rade, bierzemy je, na poczatku lipca bedziemy sie wyprowadzać i wprowadzać tylko nie wiem, gdzie ja wózek pomieszcze ale juz nie mozemy/nie chcemy tu mieszkac
to super ze chrzciny udane

a mieszkanko najwazniejsze, ze swoje, nieważne, ze małe, można życ na 200m i nie byc szczesliwym a mozna na 20 i byc najszczesliwszym na swiecie, czego Wam z całego serca życze

mi jest smutno, plakusiam sobie, ale nie mam kiedy wygadac sie w klubie

a to dla Was kochane i dla Dzieciaczków

http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 22:25   #3792
charlizz
Zadomowienie

Sarah
Stary 2013-06-03, 22:32   #3793
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41139146]

Dziewczyny, mam wrażenie,że zgubiłam jedną stronę ale nie potrafię jej znaleźć nie widziałam np. fotki Djerby [/QUOTE]
A to musi byc maść z wit.A dla dzieci czy zwykła?
Fajnych masz lekarzy ja zawsze na niedoinformowanych trafiam.

Cytat:
taaaaak Ogólnie ja proponuję Ci randkę Ale w terminie znanym każdemu studentowi: po sesji co Ty na to? ;>

co do butli - Ola też tak miała. Może zmień jej smoka, bo za mało leci jak dla niej... zmieniłam smoczek z jedną dziurka więcej i jest git.
Zgadzam się.U mnie sie konczy 23 czerwca, mam nadzieję że do września sie nie bede bujać.
Smoka już zmieniałam z większego pije i wraz awantury.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A u Was to czasami zęby nie idą...
Moja Ola histerie przy jedzeniu urządza, bo ją bolą.
Czytałam w poradniku, że jak dziecko ząbkujące ssie smoczka czy pierś to wtedy krew napływa do dziąsełek i powoduje ból nie do zniesienia. Dlatego dzieci ząbkujące tak histeryzują przy karmieniu. W przypadku mojej Oli to w tej chwili jestem w szoku jak zje całą butelkę MM

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Mojej Oli kiedyś jabłuszko i brokuła gotowanego dawałam w takie coś
Wiesz co z tymi zębami to dziwna sprawa.
Myślałam juz dawno że idą bo ma kropkę twarda na dziąsle na dole ale to w ogóle sie nie zmienia juz z miesiac ponad , dzisiaj przyuważylam takie same kropki na gorze z tym że z boku nie na srodku i ogólnie jej szczęka wygląda tak tak jej wszystkie zęby na raz szły ale to chyba niemozliwe

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny[/B], moja też płacze przy karmieniu - w ciągu dnia nie zawsze oczywiście, ale wieczorem, jak mamy karmienie przed spaniem, to jest histeria straszna! Zassie się, po chwili nerwy i płacz. I tak w kółko, dopóki nie wstanę i nie zacznę z nią chodzić, karmiąc ją na rękach... Po chwili się uspokaja i wtedy mogę normalnie z nią usiąść. Nie wiem, z czego to wynika...
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

No to u mnie właśnie identyko tak jak u Was, z tym że u mnie to tak caly dzien bez względu na porę, chociaż nie -w nocy jak je jesli w ogole je to jest spokoj.

Cytat:
[/COLOR]Błagam, nazwijcie mnie szpadlem. Mam od groma nauki na jutro z prawa górniczego i wiecie co włączyłam?! http://www.lasy.gov.pl/zubr

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Ja też mam od groma nauki i co robię?
WIzażuje !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:38   #3794
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Błagam, nazwijcie mnie szpadlem. Mam od groma nauki na jutro z prawa górniczego i wiecie co włączyłam?! http://www.lasy.gov.pl/zubr

majgad na was zawsze można liczyć

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
to super ze chrzciny udane

a mieszkanko najwazniejsze, ze swoje, nieważne, ze małe, można życ na 200m i nie byc szczesliwym a mozna na 20 i byc najszczesliwszym na swiecie, czego Wam z całego serca życze

mi jest smutno, plakusiam sobie, ale nie mam kiedy wygadac sie w klubie

a to dla Was kochane i dla Dzieciaczków

http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U
sarah, przytulam nie płakusiaj

Kurcze, odkąd sobie załatwiłam wtedy cyca na amen niemalże przez głupią torebkę z tabem i doprowadziłam do zapalenia piersi, tak teraz średnio 2-3x w tygodniu robi mi się zator dokładnie w tym samym miejscu i tej samej wielkości, czyli ogromniasty ehhh

Słuchajcie, padłam mąż usypia małego w wózku - w lewej ręce smartfon z grą, w prawej wózek z dzieciem, i jeszcze zerka na tv i mecz ogląda tenisa - żeby nie było - dzieć po 3minutach pięknie zasnął no żyć nie umierać!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:40   #3795
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

bo one już jajca grzeją na tym im gitare zawracasz

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 22:43   #3796
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam nosidełko, wziełam w końcu to z kwiatkami i tule jakoś najbardziej do mnie przemawiała raz wzornictwo dwa jest taka fajnie zabudowana inne nosidła jakby mają po bokach mniej tego materiału.
fajnie, że kupiłaś; ja też będę tulę kupować; dasz znać jak się sprawuje?

Cytat:
Ogłaszam, ze zaliczyłam dziś warunek! Ale jaja, największy hardkor na tych studiach, spotkanie z samym lucyferem, 40 min mnie pytal, ze wszystkiego nie wiem jak to ogarnęłam

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Ja chyba nic nie napiszę, bo jestem już padnięta, ale wrzucam za to fotkę 3 lasek... kojarzycie?
nadmorskie czarownice fajnie Wam

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane, jeju ile mam nadrabiania.
My już po chrzcinach, msza przepiękna, chyba pierwszy raz w życiu tak mi się podobała msza.. na dodatek trwała prawie 2 godziny bo przyjechala jakas grupa z Hiszpanii i msza byłą prowadzona w 3 językach, super, postanowiliśmy z tztem chodzić co niedziela do koscioła ;p Acha, Amelke chrzcił czarnoskóry, bardzo sympatyczny ksiadz, i jak robił jej znak krzyża to prawie się popłakałam jakos tak mnie to bardzo wzruszyło...przyjęcie baaaaaaaaardzo udane wróciliśmy po 23 : D a ja o 8 rano egzamin, licze ze bedzie 2 termin bo nigdy nie napisalam tylu głupot
No i przed chwilą bylismy ogladac mieszkanie, mega mini 27 metrów ale damy rade, bierzemy je, na poczatku lipca bedziemy sie wyprowadzać i wprowadzać tylko nie wiem, gdzie ja wózek pomieszcze ale juz nie mozemy/nie chcemy tu mieszkac
to brawa za udany chrzest no i mam nadzieję, że obędzie się bez wielkich wojen podczas tej przeprowadzki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:44   #3797
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
bo one już jajca grzeją na tym im gitare zawracasz
siedzisz na grzędzie? to siedź i się nie wymądrzaj
Stary 2013-06-03, 22:45   #3798
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dobra jade z pamięci,

ktoś pytał o siatke na owoce, ja dawałam jabłko, ale małej ni chu. nie smakowało i nie wiedziała o co biega, więc stwierdziłam, że jeszcze poczekam. Wiem, że Marsi dawała Leo na pewno

dziewczyny gratuluję spotkania, ale czemu tylko jedna fotka?

o i wiecej nie pamiętam, bo już padam na twarz.
jutro postaram się odnieść do tego co pisałyście
rano jedziemy do tego zusu, bede tam srać po gaciach

Stary 2013-06-03, 22:45   #3799
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
no romantyczny jak diabli... jeszcze nie wrócił z pracy bo m sie zapomniało mi powiedzieć że na piwo idzie
Walić ide spać w takim razie.

Aha i stwierdził że nie napisze do was bo on was czyta żeby poszerzyć swoja wiedze w opiece nad Hanią to może weźcie mu tu napiszcie że porządni ojcowie nie chadzają na piwo bez uprzedzenia wcześniej matek swoich dzieci
Oj tżBokeh nieładnie!

W ogóle to chciałam Ci powiedzieć że śniło mi się że mówiłaś nam że w ciąży jesteś i że zaszłaś w nią w styczniu i Laura będzie z tego samego rocznika co Hania

Poza tym jakie uzależnienie - nawet już mi się śni wizaż

Cytat:

Haha, no nie mogę! Czego to człowiek nie wymyśli żeby opóźnić naukę otwarłam i czekam, nie ma żadnego, daj znać jak jakiś wyjdzie

Cała
trzymam kciuki za jutro!

edit

charlizz jest żubr!

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-06-03 o 22:48
Stary 2013-06-03, 22:50   #3800
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
siedzisz na grzędzie? to siedź i się nie wymądrzaj
tak siedzę, żubrom jajca grzeje! aaa! i coś taka mądralińska!

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

http://www.lasy.gov.pl/zakladki/aktu...bserwuj-orliki

jaki słodziaczek ten malutki

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Yellow to dzik!!!!!

Stary 2013-06-03, 22:50   #3801
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
tak siedzę, żubrom jajca grzeje! aaa! i coś taka mądralińska!
Cała ma nierówno pod kurnikiem - ogląda orliki online
Stary 2013-06-03, 22:51   #3802
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cała, kciuki za jutro

swoją drogą......ja też podglądam te żubry któych nie ma

a w ogóle to facet rzucił moją siostrę......nosz qrwa yebak leśny zasr.any..... Biedna jest tak załamana, że nie wie, co ma ze sobą zrobić, oby głupoty jakiejś nie strzeliła, bo ona strasznie emocjonalna jest...... Jak nie jeden idiota psychopata tak drugi qrwa wielki naukowiec a we łbie zero, no szlag jasny by go trafił płakałam razem z nią przez telefon, jest przy niej teraz przyjaciółka i mama, jutro przyjeżdża do nas, no za jaja powieszę kretyna zidiociałego

Stary 2013-06-03, 22:52   #3803
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Cała ma nierówno pod kurnikiem - ogląda orliki online
: hahaha:
taaa, a Ty żubrami sie zajmujesz, przyznaj, że ich jajka Cie interesują, bo Ty lubisz wygrzewać wielkie jajca!! ot co! :brzyda l:

Stary 2013-06-03, 22:52   #3804
charlizz
Zadomowienie

Proszę panstwa, Mamy zubra!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-06-03, 22:54   #3805
LadyWhisper
Zakorzenienie

o, coś wylazło

Stary 2013-06-03, 22:55   #3806
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę panstwa, Mamy zubra!!!!!!!!!!!!!!
jak na moje oko to nie żubr!! nie oszukuj widowni!!

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

to dzik dzik dziiiiiiiiiiiik!

Stary 2013-06-03, 22:56   #3807
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
: hahaha:
taaa, a Ty żubrami sie zajmujesz, przyznaj, że ich jajka Cie interesują, bo Ty lubisz wygrzewać wielkie jajca!! ot co! :brzyda l:
no i się wydało
skąd wiedziałaś, hm hm?? masz z tym coś wspólnego?

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Ja spiżdżam spać, a Wy obserwujcie, rano Was zmienię na warcie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 22:56   #3808
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
no i się wydało
skąd wiedziałaś, hm hm?? masz z tym coś wspólnego?
nie-e, ja wole dziczyznę, dlatego wylazł
specjal for mi

Stary 2013-06-03, 22:56   #3809
YellowSheep
Rozeznanie

To żubr to czy dzik?
Stary 2013-06-03, 22:57   #3810
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
To żubr to czy dzik?
dzik 100%

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości