|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() No właśnie Illusion, Insolito zdjęcia super, a Wy piękne. Aż mnie korci by się swoją suknią pochwalić :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupiłam teraz, ale chyba czekam jeszcze z miesiąc, coby młoda już może bardziej kojarzyła jedzenie z czymś fajnym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aczkolwiek ta maść z wit A to jest taki specyfik, że od niego wszelkie się zmiany zaczyna smarować, pierwsze pytanie pediatry jak z czymś przychodziłam/przychodzę: maścią z witaminą A pani smarowała? ![]() ------------------------- Dziewczyny, mam wrażenie,że zgubiłam jedną stronę ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet mi nie mów! To jest nie fair ![]() Cytat:
![]() Jeszcze co do kościołów i kasy. Dwa lata temu zmarł mój dziadziuś. No i kwestia opłat przy pogrzebie to była masakra - słuchajcie my z babcią i mamą totalnie załamane jeździłyśmy wszystko załatwiać, ja wchodzę do biura a tam pod krzyżem sobie wisi cennik. Już na sam widok się zagotowałam, no ale co dalej. Był czwartek, pogrzeb na sobotę załatwiony, u księdza zapłacony, knajpa zabukowana. I baba się babci pyta, czy ma kasę żeby wszystko zapłacić. Babcia mówi, że pewnie, akurat przed chwilą wyciągnęła kasę z banku, dobrze że miała, a ona ją podliczyła na 1700 zł (nie było w tym opłaty dla księdza i organisty, tylko kwestie cmentarza) a ona przy sobie 1200 tylko miała. No i ta baba prawie nas stamtąd wyrzuciła, że ona nic nie załatwi, 1700 musi być i koniec, nie ma opcji że doniesie jutro resztę, jak nie daje teraz to nie będzie pogrzebu... Ja musiałam stamtąd wyjść, bo już byłam tak wściekła i rozżalona, wiecie, śmierć bliskiej osoby, a tu babsztyl tyle kasy chce i zero zrozumienia... I ostatecznie babcia musiała tego samego dnia pożyczać kasę, żeby pogrzeb był, a ten zasiłek co się dostaje czyli na tamten czas to było coś ponad 4000 zł, wystarczyło na 2/3 wydatków przy naprawdę możliwie najtańszej opcji. Całe szczęście że była kremacja i mieliśmy grób na cmentarzu, bo inaczej to jeszcze ze 3000 trzeba by było doliczyć na kopanie dołu, trumnę, miejsce, pomnik... Sorry ale przyszło mi do głowy, że najlepiej to chyba pod płotem zakopać takich niemajętnych jak my. No i taki niesmak pozostał... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja tam się nie przejmuję, jak kiedyś niezapowiedziana teściowa była w Kato i chciała do mnie przyjść, to powiedziałam wprost że mnie nie ma i już, no przykro mi, ale ja mam swoje sprawy i nie siedzę pod drzwiami czekając na jaśnie panią. Oczywiście była obraza, ale jakoś mnie to nie zmartwiło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewoje, ponawiam pytanko: w jakich proporcjach robicie kaszki Holle? Robicie np. 150 ml mm, dajecie wg pudełka ilość miarek mleka i do tego dosypujecie kaszkę? Czy wg przepisu? Bo tam jest 100ml mm, 100 ml wody i do tego 5 łyżek stołowych kaszki, jakoś wydaje mi się to dużo ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41139146]rany boskie, Dorotka też pazurkami grzebie po prześcieradle ![]() a szajopedia nie wie, bo przy Agatce nie miała siatki ![]() kupiłam teraz, ale chyba czekam jeszcze z miesiąc, coby młoda już może bardziej kojarzyła jedzenie z czymś fajnym ![]() ![]() tżbokeh, to ja ci napiszę, ze P. mi smsa śle czy może iść na piwo ![]() ![]() nie wit A na suche, tylko maść na suche, krem na mokre ![]() aczkolwiek ta maść z wit A to jest taki specyfik, że od niego wszelkie się zmiany zaczyna smarować, pierwsze pytanie pediatry jak z czymś przychodziłam/przychodzę: maścią z witaminą A pani smarowała? ![]() ------------------------- Dziewczyny, mam wrażenie,że zgubiłam jedną stronę ![]() ![]() ![]() Fotka na 124 stronie ![]()
![]() |
#3785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do butli - Ola też tak miała. Może zmień jej smoka, bo za mało leci jak dla niej... zmieniłam smoczek z jedną dziurka więcej i jest git. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Ola histerie przy jedzeniu urządza, bo ją bolą. Czytałam w poradniku, że jak dziecko ząbkujące ssie smoczka czy pierś to wtedy krew napływa do dziąsełek i powoduje ból nie do zniesienia. Dlatego dzieci ząbkujące tak histeryzują przy karmieniu. W przypadku mojej Oli to w tej chwili jestem w szoku jak zje całą butelkę MM ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Mojej Oli kiedyś jabłuszko i brokuła gotowanego dawałam w takie coś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Zakorzenienie
|
Insolito, za wypożycienie 2300?
![]() Yellow, o matko. ![]() ![]() Dziewczyny, moja też płacze przy karmieniu - w ciągu dnia nie zawsze oczywiście, ale wieczorem, jak mamy karmienie przed spaniem, to jest histeria straszna! Zassie się, po chwili nerwy i płacz. I tak w kółko, dopóki nie wstanę i nie zacznę z nią chodzić, karmiąc ją na rękach... ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-03 o 21:44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze, u mnie to samo! ale myślałam, że to wina butelki albo mleka, już wszystykiego próbowałam.. ![]() ![]() mówisz nina że to na zęby? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
siedzę sobie i Was czytam a mój tż śpi w najlepsze i chrapie... ehhhh ale dziś mu wybaczam bo prawie 12 h w robocie to miał prawo się zmęczyć.
Deli super, że chrzciny się udały ![]() ![]() wspaniale, że się przeprowadzacie ![]() co do cyców to myślę, że może to być kryzys laktacyjny, bo ok 5 tygodnia miałam tak samo jak Ty, Kuba non stop na cycu, a cyce puste, nic nie leciało, cały dzień tak wyglądał a już następnego dnia było lepiej ![]() Nomen, Djerba, Nawijka ale z Was laski Laurka jak słyszę słowo "mamcura" to mam ochotę pojechać do Ciebie i osobiście ![]() charliz historia z knopersem ![]() ![]() ![]() chociaż jako diagnosta muszę powiedzieć nieładnie i pocieszyć, że nie jesteś jedyna ![]() szaja zdjęcie? ooo masakra a nie zbanują mnie za takie obrazki? Kupa jest śluzowata, czasem się pieni, bolący brzuszek głównie wieczorami (z tym, że czasem mam wrażenie, że boli go od tego co ja jadłam a nie od mojego mleka), kładzenie na brzuchu i noszenie pomaga. Kubuś nawet zesrał się u pani dr i ona widziała tą kupę, powiedziałam jej o tym co mnie martwi ale ona w ogóle nietolerancji laktozy nie bierze pod uwagę. Kazała dawać Biogaię to daję ale efektów nie ma póki co. a ja bym zjadła Kinder Bueno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Błagam, nazwijcie mnie szpadlem. Mam od groma nauki na jutro z prawa górniczego i wiecie co włączyłam?! http://www.lasy.gov.pl/zubr pooglądam se żubry online, a co ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- nie wiem ocb, ale te żubry się pokitrały po krzakach i nie chcą wyjść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mieszkanko najwazniejsze, ze swoje, nieważne, ze małe, można życ na 200m i nie byc szczesliwym a mozna na 20 i byc najszczesliwszym na swiecie, czego Wam z całego serca życze mi jest smutno, plakusiam sobie, ale nie mam kiedy wygadac sie w klubie a to dla Was kochane i dla Dzieciaczków http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 |
Zadomowienie
|
Sarah
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 | |||||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41139146]
nie wit A na suche, tylko maść na suche, krem na mokre ![]() aczkolwiek ta maść z wit A to jest taki specyfik, że od niego wszelkie się zmiany zaczyna smarować, pierwsze pytanie pediatry jak z czymś przychodziłam/przychodzę: maścią z witaminą A pani smarowała? ![]() ------------------------- Dziewczyny, mam wrażenie,że zgubiłam jedną stronę ![]() ![]() ![]() A to musi byc maść z wit.A dla dzieci czy zwykła? Fajnych masz lekarzy ja zawsze na niedoinformowanych trafiam. Cytat:
Smoka już zmieniałam z większego pije i wraz awantury. Cytat:
Myślałam juz dawno że idą bo ma kropkę twarda na dziąsle na dole ale to w ogóle sie nie zmienia juz z miesiac ponad , dzisiaj przyuważylam takie same kropki na gorze z tym że z boku nie na srodku ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
WIzażuje ! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, odkąd sobie załatwiłam wtedy cyca na amen niemalże przez głupią torebkę z tabem i doprowadziłam do zapalenia piersi, tak teraz średnio 2-3x w tygodniu robi mi się zator dokładnie w tym samym miejscu ![]() ![]() Słuchajcie, padłam ![]() ![]()
![]() |
#3795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3797 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Wtajemniczenie
|
dobra jade z pamięci,
ktoś pytał o siatke na owoce, ja dawałam jabłko, ale małej ni chu. nie smakowało i nie wiedziała o co biega, więc stwierdziłam, że jeszcze poczekam. Wiem, że Marsi dawała Leo na pewno ![]() dziewczyny gratuluję spotkania, ale czemu tylko jedna fotka? ![]() ![]() o i wiecej nie pamiętam, bo już padam na twarz. jutro postaram się odnieść do tego co pisałyście ![]() rano jedziemy do tego zusu, bede tam srać po gaciach ![]()
![]() |
#3799 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle to chciałam Ci powiedzieć że śniło mi się że mówiłaś nam że w ciąży jesteś i że zaszłaś w nią w styczniu i Laura będzie z tego samego rocznika co Hania ![]() ![]() Poza tym jakie uzależnienie - nawet już mi się śni wizaż ![]() Cytat:
![]() ![]() Cała trzymam kciuki za jutro! edit charlizz jest żubr! ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-03 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Wtajemniczenie
|
tak siedzę, żubrom jajca grzeje! aaa! i coś taka mądralińska!
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- http://www.lasy.gov.pl/zakladki/aktu...bserwuj-orliki jaki słodziaczek ten malutki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Yellow to dzik!!!!! ![]()
![]() |
#3801 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
Cała, kciuki za jutro
![]() swoją drogą......ja też podglądam te żubry któych nie ma ![]() a w ogóle to facet rzucił moją siostrę......nosz qrwa yebak leśny zasr.any..... Biedna jest tak załamana, że nie wie, co ma ze sobą zrobić, oby głupoty jakiejś nie strzeliła, bo ona strasznie emocjonalna jest...... Jak nie jeden idiota psychopata tak drugi qrwa wielki naukowiec a we łbie zero, no szlag jasny by go trafił ![]()
#3803 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() taaa, a Ty żubrami sie zajmujesz, przyznaj, że ich jajka Cie interesują, bo Ty lubisz wygrzewać wielkie jajca!! ot co! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3804 |
Zadomowienie
|
Proszę panstwa, Mamy zubra!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Wtajemniczenie
|
jak na moje oko to nie żubr!! nie oszukuj widowni!!
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- to dzik dzik dziiiiiiiiiiiik!
![]() |
#3807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skąd wiedziałaś, hm hm?? masz z tym coś wspólnego? ![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Ja spiżdżam spać, a Wy obserwujcie, rano Was zmienię na warcie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 |
Wtajemniczenie
|
nie-e, ja wole dziczyznę, dlatego wylazł
![]() specjal for mi ![]()
![]() |
#3809 |
Rozeznanie
|
To żubr to czy dzik?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.