Scent Bar XLIX - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 23:35   #4711
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Scent Bar XLIX

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Za to, że w tytule wątku wymiankowego, który założyłam chyba 28 maja, wpisałam maj/czerwiec, a nie sam maj
O matko, to straszne chamstwo z Twojej strony

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:36   #4712
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
rozumiem ze uwazasz ze mi sie od razu taki duzy urodził?
a jak ci się urodził, to też chodziłaś nocami nietrzeźwa po knajpach, a dniami siedziałaś na wizażu?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
O matko, to straszne chamstwo z Twojej strony
No wiem, chyba też jestę trollę
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:38   #4713
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Macham znad końca urlopu
nadrobię jutro bo muszę iść spać, bo nie wstanę do pracy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:40   #4714
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Ale jesteś szczęsliwa i dziecko też prawda?

.
tak, ale wg waszych definicji jestem zła matką, z tego wysnuwam dalszy wniosek ze bycie złą matką wcale nie jest takie złe, co wiecej ze dzieci złych matek mogą byc szczęśliwe, z czego dalej wynika ze nawet ze matki mogą być dobre

oto wywód logiczny godny kameny ha!
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:49   #4715
Florens
Zakorzenienie

no i se przypomniałam jak my mieliśmy pchły dwa razy
i aż się poryczałam, bo to były fajne czasy i byliśmy w komplecie i b. bym chciała wrócić

jako że zmęczona po dzisiejszych przeżyciach jestem, ide spać
a jutro jade solidnie poćwiczyć, po ponad tygodniowej przerwie

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Za to, że w tytule wątku wymiankowego, który założyłam chyba 28 maja, wpisałam maj/czerwiec, a nie sam maj

Melk przerażasz mnie, ja się Ciebie boje

bezsensu

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

i wyczochraj Szarość ode mnie

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:56   #4716
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
a jak ci się urodził, to też chodziłaś nocami nietrzeźwa po knajpach, a dniami siedziałaś na wizażu?

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

No wiem, chyba też jestę trollę

edytowałam tamren post i dopisałam wiec mozesz doczytac.

po pierwsze nie chodziłam bo nie chciałam, jak ci sie rodzi dziecko to chcesz sie nim nacieszyc prawda? i wszystko inne idzie w odstawke, to normalne, to tak jakbys sobie kupiłą nowy rower, albo najnowszą wersje simsów

po drugie to co mnie w tamtym czasie ograniczało najbardziej to był brak pieniędzy a nie manie dida

po trzecie-nie mialam internetu, wiec i wizazu

pozatym nie po to sie ma dziecko zeby zyc dalej jakby go nie było, ale da sie wiele rzeczy połączyc , a macierzynstwo ma swoje fazy, w ktorych rózne rzeczy są dla nas priorytetowe z wyboru a nie z przymusu

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Na bank kleszcz, reakcja alergiczna pojawiła się po ok 2 tyg po ugryzieniu, ma naookoło rumień, który się powiększa i wędruje

Trzymaj się, Rubens sam został
Cytat:
Byl strupek, odpadl, dopiero po ok 2 tyg pojawilo sie zaczerwienienie, od paru dni wyrazny rumien z obwodka na brzegach i ma coraz wieksza srednice. A na srodku malo widoczny slad po ugryzieniu. Wapno dostal w ciagu dnia.

ale rumien wędrujący po kleszczu to nie reakcja alergiczna tylko objaw boreliozy

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2013-06-03 o 23:51
Stary 2013-06-03, 23:56   #4717
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
kurcze, brzmi paskudnie
bo ja nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale że bez kleszcza?
mnie ugryzł jeden w głowę (i umarł:brzydal, a drugi w brzuch, ale oba zostały i nietopsza w udo i też został i w zwierzach też zostają
one przecież po to gryzą aby zostać i wpijać do rozpęku

adkleszcz. a może to cionsza
żart ofkors

a z mojego doświadczenia wynika, że kleszcz nie ucieka po kąśnięciu, więc to zapewne coś innego
1.

2. wiedziałam

3. uff choć to i tak skurczysyństwo - ten kleszcz

się doedukowałam kleszczowo, uspokoiłam i uśmiałam ze śmiercioneśnej siły mózgu Flo

Cytat:
Ej laski jak was czytam to dochodze do wniosku ze jestem zla matka.
I nie wiem o co wam chodzi z tym sprzataniem w kontekscie dziecka
-widac ja jestem jesczez gorsza matka bo nie dosc ze nie spratam to nawet nie czuje ze to cos zlego

W dodatku w weekendy spie do 12 ,nie gotuje, nie robie mezu kanapek do robo, nie prasuje majtek i skarpetek didu,siedze na wizazu, czytam charlesa bukowskiego i greya , pije alkohol iweczorami, slucham satanistycznej muzyki, wychodze z kolezankami i wracam nietrzezwa do chaupy, po robocie nie ide prosto do chaupy tylko np na drinka,nie odkurzam,nie pieke ciast, mam syf w zlewie, podlogi myje raz na 3miesiace albo zadziej, okien nie myje wcale-chyba maz myje bo wciaz cos przez nie widac
I uwazam ze jestem za☠☠☠ista matk a

I jedno wam powiem
-przesadzacie, normalnie histeryczki z was
W glowie macie jakis obraz matki polki z 19 wieku, a wydawaloby sie ze wszystkie takie nowoczesne
chodziło głównie o małe didy - że jak jestem na tyle leniwa i nieogarnięta że nie chce mi sie syfu 2 dni do zmywarki wlożyć, nie ze nei mam czasu, to może mi się równie dobrze nei chcieć obsłużyć małego dida - a to byłby lekki niesmak

jak naczyń nei włoże to nic się nie stanie
ale jak nie przebiore małego to już not so great

jak obiadu nie zrobimy to nie mamy i nic się nei dzieje
ale jak małego nie nakarmie to ponownie not so great

chodzi o to że przy małych didach pewne rzeczy trzeba i nei ma opcji że sie nie chce nei można nei wstać do dziecka, nei można go nie odebrać ze żłobka bo sie zaspało po imprezce - to jest nieodpowiedzialność, o którą się podejrzewam ale może nie będzie tak źle - od czego jets tatuś

no aj nei ukrywam ze też liczę na tatusia, ale mogę sie przeliczyć

a przy dużym didzie nie mam pojęcia jak wychować z małego na dużego ?
zwłaszcza mnie, która nie umie nie powiedzieć prawdy - i potem pójdzie taki do przedszkola i powie że boga nie ma bo mamusia tak powiedziała, kościół to złodzieje itp - przy dzieciach trzeba uważać co jak i kiedy się mówi - ja się zapominam że one istnieją, ( jak spędzam czas z kumpelami) i mówię jak do dorosłego a to raczej nei tędy droga czyż nie?

a może tędy - who knows

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-06-04 o 00:04
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 00:06   #4718
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale wg waszych definicji jestem zła matką, z tego wysnuwam dalszy wniosek ze bycie złą matką wcale nie jest takie złe, co wiecej ze dzieci złych matek mogą byc szczęśliwe, z czego dalej wynika ze nawet ze matki mogą być dobre

oto wywód logiczny godny kameny ha!
No brzmi calkiem logicznie

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:

ale rumien wędrujący po kleszczu to nie reakcja alergiczna tylko objaw boreliozy
Po kleszczu tak.
Ale tu nie ma pewnosci,że to kleszcz , bo nie ma sladu winowajcy, tylko zalozenie,że to byl chyba kleszcz bo jest rumień.
Wiec moze być coś innego.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 00:10   #4719
Polly_
grozi wypollizowaniem

win-martwi mnei to co piszesz o didu i rumieniu.

alergiczny stan zapalny występuje szybko po ukąszeniu, :rumien" jest napuchniętym czerwony i bladszy na zewnątrz, często ciepły w dotyku.

rumien po 2 tyg od ukąszenia, powiekszający się , płaski, niebolący, i taki z okręgami ze po jasnym jest znowu ciemniejsze jest objawem zakazenia boreliozą.

pisze tak jak zostałam przeszkolona przez lekarza, bo moj did ma alergie na meszki, a ja fobie boreliozy i juz kilka razy byłam nocą na pogotowiu z tego powodu.

mam ofkors nadzieje ze to nie borelioza tylko dziwny odczyn alergiczny

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:

Po kleszczu tak.
Ale tu nie ma pewnosci,że to kleszcz , bo nie ma sladu winowajcy, tylko zalozenie,że to byl chyba kleszcz bo jest rumień.
Wiec moze być coś innego.

ale rumien wędrujacy nie występuje w innych wypadkach, występują stany zapalne skóry,lub alergiczne które nie wyglądaja jak rumien wędrujący

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2013-06-04 o 00:11
Stary 2013-06-04, 00:12   #4720
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwsze nie chodziłam bo nie chciałam, jak ci sie rodzi dziecko to chcesz sie nim nacieszyc prawda? i wszystko inne idzie w odstawke, to normalne, to tak jakbys sobie kupiłą nowy rower, albo najnowszą wersje simsów

pozatym nie po to sie ma dziecko zeby zyc dalej jakby go nie było, ale da sie wiele rzeczy połączyc , a macierzynstwo ma swoje fazy, w ktorych rózne rzeczy są dla nas priorytetowe z wyboru a nie z przymusu
1. czy na pewno wszyscy tak mają ? skąd by się brały depresje poporodowe? są kobitki którym się to jakoś nie udaje

moja przyjaciółka płakała mi na rękach że juz nei może na synka patrzeć bo ją tak drażni, wkurfia to że non stop to samo - jak miał kilka miechów, że ma dość chce wyjść i nie wrócić - i ma takie cykliczne akcje to mija ale i wraca

2. pogrubione - swietnie powiedziane, ale końcówka - no bywa i tak i tak - są rzeczy które wiesz że są priorytetowe ale mimo niechcenia robisz, bo są ważne
Stary 2013-06-04, 00:15   #4721
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. czy na pewno wszyscy tak mają ? skąd by się brały depresje poporodowe? są kobitki którym się to jakoś nie udaje

moja przyjaciółka płakała mi na rękach że juz nei może na synka patrzeć bo ją tak drażni, wkurfia to że non stop to samo - jak miał kilka miechów, że ma dość chce wyjść i nie wrócić - i ma takie cykliczne akcje to mija ale i wraca

2. pogrubione - swietnie powiedziane, ale końcówka - no bywa i tak i tak - są rzeczy które wiesz że są priorytetowe ale mimo niechcenia robisz, bo są ważne
ale moment-depresja poporodowa jest chorobą którą sie leczy, tak samo mozna zapaść na zapalenie płuc po porodzie...wiec temat depresji uwazam za osobny i nie związany z dotychczasowym tematem

ad przyjaciółka- no ja mam tak co dzien w swojej robocie i co? zyje, jak prasujemam to samo chce to rzucic i zacząc płąkac, no kurde zycie to nie sielanka i moze nas spotkac wiecej nieszvczęsćia niz manie dida

pozatym-powinna wtedy zostawic dziecko ojcu i wyjsc, kazdy ma czegosc dosc w roznych momentach zycia prawda?

ad ostatnie-nienawidze swojej roboty ale do niej chodze bo priorytetowe jest to zebym zarobiłą pieniądze. i jest to cięższe doswiadczenie niz siedzenie z didem

generalnie chodzi mi o to ze w zyciu są wieksze wyrzeczenia, wyzwania, powody do płaczu, do nerwów i do chęci ucieczki niż posiadanie dziecka, i nie wiem dlaczego posiadanaie dziecka jest demonizowanie, ze jak urodzisz dziecko to juz koniec, najlepiej sie do trumny położyc bo juz nic nas nie czeka a na pewno nic dobrego jedynie jęk, płacz, zgrzytanie zębów i żal za utraconym wspaniałym życiem...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2013-06-04 o 00:23
Stary 2013-06-04, 00:20   #4722
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale moment-depresja poporodowa jest chorobą którą sie leczy, tak samo mozna zapaść na zapalenie płuc po porodzie...wiec temat depresji uwazam za osobny i nie związany z dotychczasowym tematem
no nie wiem czy tak jest całkiem odcięta od faktu jakie kobieta miałą nastawienie do macierzyństwa przed porodem, nie sądzę, żeby to było coś z powietrza, co spada na nią jak grom z jasnego nieba, czynniki są zapewne złożone i nie bez znaczenia są jej odczucia sprzed porodu
Stary 2013-06-04, 00:22   #4723
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

się doedukowałam kleszczowo, uspokoiłam i uśmiałam ze śmiercioneśnej siły mózgu Flo

chodziło głównie o małe didy - że jak jestem na tyle leniwa i nieogarnięta że nie chce mi sie syfu 2 dni do zmywarki wlożyć, nie ze nei mam czasu, to może mi się równie dobrze nei chcieć obsłużyć małego dida - a to byłby lekki niesmak

jak naczyń nei włoże to nic się nie stanie
ale jak nie przebiore małego to już not so great

jak obiadu nie zrobimy to nie mamy i nic się nei dzieje
ale jak małego nie nakarmie to ponownie not so great

chodzi o to że przy małych didach pewne rzeczy trzeba i nei ma opcji że sie nie chce nei można nei wstać do dziecka, nei można go nie odebrać ze żłobka bo sie zaspało po imprezce - to jest nieodpowiedzialność, o którą się podejrzewam ale może nie będzie tak źle - od czego jets tatuś
ad1. miałam wtedy b. złe myśli, kleszcz nie wytrzmał

ad2. pozwól, że przyrównam, też jestem leniwa, bardzo nawet, nie wstaję zbyt wcześnie, mam syf na podłodze i w zlewie
ale jak pojawiły się szczeniory, później fiefiór, zapierdzielałam jak perszing na wysokości lamperii taki obowiązek, można rzec nawet instynkt się włancza i już się nie chce spać/leżeć, po prostu lecisz warzyć kaszkęu
myślę, że przy didach jest to nawet, zdecydowanie silniejsze, więc nie ma co się obawiać
rób se tego synka

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 00:25   #4724
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

ad przyjaciółka- no ja mam tak co dzien w swojej robocie i co? zyje, jak prasujemam to samo chce to rzucic i zacząc płąkac, no kurde zycie to nie sielanka i moze nas spotkac wiecej nieszvczęsćia niz manie dida

pozatym-powinna wtedy zostawic dziecko ojcu i wyjsc, kazdy ma czegosc dosc w roznych momentach zycia prawda?

ad ostatnie-nienawidze swojej roboty ale do niej chodze bo priorytetowe jest to zebym zarobiłą pieniądze. i jest to cięższe doswiadczenie niz siedzenie z didem
absolutnie sie z pogrubionym zgadzam

ad przyjaciółka - chodzi o to, że taka świeża matka przed samą sobą czuje że jest żłą matka skoro nie umie kochać dziecka, czasem to są chwile zwątpienia a czasem czuje ze nie kocha i co wtedy? lipa
Stary 2013-06-04, 00:28   #4725
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
no nie wiem czy tak jest całkiem odcięta od faktu jakie kobieta miałą nastawienie do macierzyństwa przed porodem, nie sądzę, żeby to było coś z powietrza, co spada na nią jak grom z jasnego nieba, czynniki są zapewne złożone i nie bez znaczenia są jej odczucia sprzed porodu

ojej no jasne, ale wiesz..niektóre kobiety mają depresję poporodową, niektórzy ludzie mają raka, a niektórych rozjedzie tir na przejsciu dla pieszych....

chodzi mi o to ze dzieci są po prostu częścią zycia a nie najgorszą rzeczą jaka nam sie moze w nim przytrafic
Stary 2013-06-04, 00:32   #4726
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ad1. miałam wtedy b. złe myśli, kleszcz nie wytrzmał

ad2. pozwól, że przyrównam, też jestem leniwa, bardzo nawet, nie wstaję zbyt wcześnie, mam syf na podłodze i w zlewie
ale jak pojawiły się szczeniory, później fiefiór, zapierdzielałam jak perszing na wysokości lamperii taki obowiązek, można rzec nawet instynkt się włancza i już się nie chce spać/leżeć, po prostu lecisz warzyć kaszkęu
myślę, że przy didach jest to nawet, zdecydowanie silniejsze, więc nie ma co się obawiać
rób se tego synka
przy zwierzakach to mi nie musisz mówić - oczywista oczywistość

nie no ja mam juz wszystko wyluzowane, decyzja podjeta, zadne obawy mnei nie zatrzymują już, teraz tylko finanse są przeszkodą

neimniej na bieżąco obserwuję stan zdrowia i wyglądu świeżych Mam no i jest kiepsko - wory pod oczami niedospanie, i wieczny motor w dupie pilnowanie latających okołorocznych zapierdzielaków zdolnych do samozagłady - oczyw dupie motor w dupie - no nie jest to świat, który mi się podoba jak wychodzą zamykam za nimi drzwi to osuwam się bez sił na sofę i upajam ciszą

na obślinione podłogi mam luz - to tylko podłogi, jakoś nie przywiązuje wagi
Stary 2013-06-04, 00:36   #4727
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
ale rumien wędrujacy nie występuje w innych wypadkach, występują stany zapalne skóry,lub alergiczne które nie wyglądaja jak rumien wędrujący
No tak, ale ludzie często myla. I nie twierdzę,że to na tysiąc procet nie to, bo nie widzialam naocznie więc mam pewności. Ale uważam,że nie ma co siać paniki i przewidywać najgorszego scenariusza , zanim lekarz obejrzy.

Cytat:

chodzi mi o to ze dzieci są po prostu częścią zycia a nie najgorszą rzeczą jaka nam sie moze w nim przytrafic
I jedni czują potrzebę posiadania tej akurat części, a inni nie
Stary 2013-06-04, 00:36   #4728
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
absolutnie sie z pogrubionym zgadzam

ad przyjaciółka - chodzi o to, że taka świeża matka przed samą sobą czuje że jest żłą matka skoro nie umie kochać dziecka, czasem to są chwile zwątpienia a czasem czuje ze nie kocha i co wtedy? lipa

no lipa, jak i inne lipy w zyciu, jak comiesięczny PMS czy depresja wiosenna , jak śmierc w rodzinie czy brak pracy, człowiek w zyciu wiele razy czuje się źle w róznych powodow, ale to nie powód zeby zaniechac rzeczy potencjalnie mogących nas zranic w przyszłosći.

to tak jakby nie wychodzić za mąż,bronić sie przed miłoscią, po kogoś pokocham,a byc moze on zachoruje lub umrze i co wtedy? lipa
Stary 2013-06-04, 00:39   #4729
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ojej no jasne, ale wiesz..niektóre kobiety mają depresję poporodową, niektórzy ludzie mają raka, a niektórych rozjedzie tir na przejsciu dla pieszych....

wiem - napisałam to ad Twój post że manie dzieciaka oznacza radość z niego - nie zawsze jednak

no oczywiście że nie są najgorszą
jednak to wszystko zależy od preferencji - nie piszę tu juz o sobie, tylko no każdy lubi co innego

zapewne znaleźliby się szaleńcy co pokochają katorgi piwniczne
miłośnicy prasowania
pracowania
kothow

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
no lipa, jak i inne lipy w zyciu, jak comiesięczny PMS czy depresja wiosenna , jak śmierc w rodzinie czy brak pracy, człowiek w zyciu wiele razy czuje się źle w róznych powodow, ale to nie powód zeby zaniechac rzeczy potencjalnie mogących nas zranic w przyszłosći.

to tak jakby nie wychodzić za mąż,bronić sie przed miłoscią, po kogoś pokocham,a byc moze on zachoruje lub umrze i co wtedy? lipa
dlatemu ja nie zanie_chuję tj nie zaniecham bo jeszcze zaniechuję ale z przyczyn czysto technicznych piniondzorów

a ostatni przykłąd to miałąm nawet w rodzinie w rodzinie - ale to już smety the best of smętów

Czas edycji: 2013-06-04 o 00:42
Stary 2013-06-04, 00:44   #4730
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

I jedni czują potrzebę posiadania tej akurat części, a inni nie
nie kwestionuje tego i piszę to w zupełnie innym kontekście.
zeby zaraz nie wyszło ze namawiam kogos do mania.

dla przypomniania moje wywody dotycza kwesti-ze moze bym i chciala ale bede zła matką bo nie sprzątam, jestem nieodpowiedzialna i byc moze bede miec depresje poporodowa i co wtedy?

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ----------

rachel-to kiedy bedziez robic tego dida ?

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

btw-redzia by sie przydała,zeby rzucic swiezsze spojrzenie na temat,ale gdzies ją wypollizowało-pewnie na włosowe
Stary 2013-06-04, 00:47   #4731
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

rachel-to kiedy bedziez robic tego dida ?
jak tak Was czytam to zazdroszczę Red - zę zrobiła go niemal w Barze

zaraz bym se zrobiła - tyle cennych rad - a tak to wszystko zapomneu

ale jestem w pułapce - finansowej i czasowej- autentycznie nawet jak teraz pójdę do robo to przeca nie po to żeby zaraz wylecieć z hukiem na dida i nie mieć do czego wrócić

trochę wyluzowałam już z tym wiekiem - no bez przesady chyba jednak mi natura takiego figla nie strzeli że to już jest koniec

i kto mi teraz uwierzy że idę spać

pomału się zwijam dobrej nocki
Stary 2013-06-04, 00:52   #4732
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
nie kwestionuje tego i piszę to w zupełnie innym kontekście.
zeby zaraz nie wyszło ze namawiam kogos do mania.

dla przypomniania moje wywody dotycza kwesti-ze moze bym i chciala ale bede zła matką bo nie sprzątam, jestem nieodpowiedzialna i byc moze bede miec depresje poporodowa i co wtedy? [:
No wiem, wiem, tylko taki i się fajnie nasunęlo ;-)

A tak teraz myślę,ze to sprzatanie, spanie i lubienie sie napić ti co tam jeszcze, to faktycznie coś w stylu wymowek...ale skoro to nie przechodzi po jakimś czasie ( te wymowki ) tylo ciagle gdzies tam sie kotluje, to chyba jednak o czymś świadczy.
No nie wiem...prosty przykład. Kocham moje koty, ale jak śpię i mnie zaczepiają to biore za futro i wystawiam za drzwi. Z dzieckiem tak nie zrobię.
Jak chcą żreć mokre, a mi sie tyłka z kanapy nie chce ruszyć , to dre mordę,że suche w misce i niech spadaja. Dziecku tak nie zrobię.
I można by tak wymieniac i wyminiac...

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Cytat:
jak tak Was czytam to zazdroszczę Red - zę zrobiła go niemal w Barze

zaraz bym se zrobiła - tyle cennych rad - a tak to wszystko zapomneu

ale jestem w pułapce - finansowej i czasowej- autentycznie nawet jak teraz pójdę do robo to przeca nie po to żeby zaraz wylecieć z hukiem na dida i nie mieć do czego wrócić

trochę wyluzowałam już z tym wiekiem - no bez przesady chyba jednak mi natura takiego figla nie strzeli że to już jest koniec

i kto mi teraz uwierzy że idę spać

pomału się zwijam dobrej nocki
A to to jest chyba największy/ najczestszy problem....( u mnie w sumie też, jakbym jednak postanowiła mieć), brak czasu, brak kasy...no bo jednak dziecko kosztuje.
A wychodzenie z zalożenia że Bog dał dziecko to da i na dziecko - znam takie mądrale nawet nie jest zabawne.

Wyszłam na złą kocią matkę
Stary 2013-06-04, 00:55   #4733
rachell111
Zakorzenienie

fogle to ja już mam jedno dziecko i mój chuop też

zaiste juz widzę jak się ludziom włos jeży na wieść, że ta para dzieciaków będzie miała dziecko - prostuję jeszcze nie będzie jeszcze nie, w zamyśle ino

no to spadam

---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:

Wyszłam na złą kocią matkę
Stary 2013-06-04, 09:13   #4734
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Stary 2013-06-04, 10:11   #4735
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
I nie wiem o co wam chodzi z tym sprzataniem w kontekscie dziecka
-widac ja jestem jesczez gorsza matka bo nie dosc ze nie spratam to nawet nie czuje ze to cos zlego

W dodatku w weekendy spie do 12 ,nie gotuje, nie robie mezu kanapek do robo, nie prasuje majtek i skarpetek didu,siedze na wizazu, czytam charlesa bukowskiego i greya , pije alkohol iweczorami, slucham satanistycznej muzyki, wychodze z kolezankami i wracam nietrzezwa do chaupy, po robocie nie ide prosto do chaupy tylko np na drinka,nie odkurzam,nie pieke ciast, mam syf w zlewie, podlogi myje raz na 3miesiace albo zadziej, okien nie myje wcale-chyba maz myje bo wciaz cos przez nie widac
I uwazam ze jestem za☠☠☠ista matk a

I jedno wam powiem
-przesadzacie, normalnie histeryczki z was
W glowie macie jakis obraz matki polki z 19 wieku, a wydawaloby sie ze wszystkie takie nowoczesne
Polly pod wieloma względami się mogę podpisać oboma łapkami

Znów ukradli słońce
Stary 2013-06-04, 10:18   #4736
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

A to to jest chyba największy/ najczestszy problem....( u mnie w sumie też, jakbym jednak postanowiła mieć), brak czasu, brak kasy...no bo jednak dziecko kosztuje.
A wychodzenie z zalożenia że Bog dał dziecko to da i na dziecko - znam takie mądrale nawet nie jest zabawne.
no chyba że facet z którym spały ma taką ksywę

spadam na batalię namba zwei z ochroną zdrowia

Stazja - testy Meteorów jak na razie:

wczoraj kaplica albowiem akurat mam fazę złej cery zuruck
kratery kratery czerwoności bleeeh
no i wczoraj to w ogóle nic nie było widać

dziś:

na ujednoliconej podkładem cerze - bardzo spoko
(tylko jak się podkład zetrze to kaplica )

niemniej dostrzegam po czemu one mogą być niekompatybilne ze mno - te drobiny so duże siedzo mi w porach ale jest an to sposób bo winowajco so tylko jedne kulki, i planuję powymieniać z jakimiś beżami z Dore

ogólnie testowałam je w perfumerii na dobrej cerze ale nadto opalonej i nie widziałam wtedy tego brokatu
tragedii nie ma, wciąż myślę że sobie je dopracuję, mieszając z Dorkami

pominąwszy brokatki - które można zminimalizować/ usunąć - to efekt jest subtelny, zastanawiam się czy nei za subtelny, ale z drugiej strony to chyba dobrze - przegięcie w drugą byłoby chyba nienoszalne, zatem chyba tak ma być, im lżejsza koegzystencja tym lepiej

cya

Czas edycji: 2013-06-04 o 10:28
Stary 2013-06-04, 10:19   #4737
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Nadrabianie Baru na bieżąco skomplikowane nieco jest

A na dodatek ja zawsze sie gubie w wypowiedziach i po 2 stronach zapominam co i jak

Cytat:
Super, właśnie doszliśmy z mężem do wniosku, że dida parę tyg temu musiał kleszcz ukąsić, bo odczyn zapalny na udzie na to wskazuje Jutro do lekarza.
Oby nie wyszło z tego nic poważnego

Cytat:
nienawidzę tych małych, podstępnych ścierwiastych gnid
Ja też (jedna z nielicznych rzeczy które mnie obrzydzają)

Cytat:

Ja w takim razie też.

Kwestie sprzątania itp. to ja nawet pominę bo jestem bałaganiara i mój P. też. Nie poświęcam się dla dziecka (zupki jadło ze słoika a ubranek nie prasowałam).
Na imprezy chodziłam i chodzę (dziecko wtedy komuś podrzucam lub zostaje z P.), słucham muzyki głośnej i donośnej.
I siedziałam na wizażu jak młoda była mała.
I jestem jeszcze gorsza niż zła bo ja nie widzę w tym nic złego.
Nie widzę też by moje dziecko było jakieś bardziej zaniedbane czy mniej szczęśliwe niż inne.

Cytat:
"długi post o didowych wątpliwosciach" (...)
Nie wiem jak u innych ale ja zawsze byłam bałaganiarą i leniem a przy dziecku jakoś ogarniałam wszystko bez zbędnego wysiłku. I nie miałam wrażenia robienia nic z przymusu czy zmęczenia.

Jak nie che mi sie zrobić obiadu to didka je makaron z masłem lub chleb z serem (ew. duży jogurt).

Didy rożne rzeczy wymyślają i nikt w przedszkolu nie będzie od razu tego brał serio. Moja od czasu do czasu wymyśla takie historie ze jak by ktoś wierzył to bym już miała prokuratora na karku.

Cytat:
(...)
Deprasja poporodowa jest choroba która może się trafić tak samo jak i grypa. To się leczy No i nie jest to częste.
A nie udaje sie przeważnie komuś kto nie chce z tym nic zrobić.

A i myśli o "zamknięciu didki w szafie" miałam nie raz przy jej atakach "ADHD". Jak rozmawiałam z znajomymi to tez czasami maja myśli by się na chwilę "bachora" pozbyć jak dokazuje.
(podobnież mam ochotę "ubić" kogoś jak mi nadepnie na odcisk )

--------------------------
Fitam!

Praca to złoooooo
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:31   #4738
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Poza tym dziewczyny ' bezdzietne' To co piszecie to i tak teoretyzowanie, co by było gdyby A życie wszystko weryfikuje, teoria teorią, a praktyka praktyką Nie mając dziecka miałam podobne zdanie, a potem bach i trzeba było sobie poradzić
Rozumiem, że ktoś nie chce mieć mieć dzieci, bo po prostu nie chce i już. Ale pisanie, że by się było złą matką nie ma sensu, bo tego się po prostu nie wie.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:07   #4739
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym dziewczyny ' bezdzietne' To co piszecie to i tak teoretyzowanie, co by było gdyby A życie wszystko weryfikuje, teoria teorią, a praktyka praktyką Nie mając dziecka miałam podobne zdanie, a potem bach i trzeba było sobie poradzić
Rozumiem, że ktoś nie chce mieć mieć dzieci, bo po prostu nie chce i już. Ale pisanie, że by się było złą matką nie ma sensu, bo tego się po prostu nie wie.
W sumie racja.
Równie dobrze ktoś kto jest pewny że będzie idealną matką, może sie okazać taką z horroru.

Zmieniam zdanie
Może byabym i dobrą matką, ale narazie nie chcę

Jak synek? Byliście już u lekarza?
Stary 2013-06-04, 11:08   #4740
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Z cyklu -co robiłam w weekend...
Byłam na zawodach, oglądałam kwiatki i podglądałam kozy
Na zdjęciu nr 3 całkiem fajny kfiatek

Cytat:

ale mam w planie zrobić sobie dziecko po to żeby nie zostać samemu, jak moja Mama
Chyba już tu było pisane, nie pamiętam oczywiście może być tak, że to dziecko wyjedzie na drugi koniec świata i będzie Cię odwiedzać raz na pińćset lat albo fogle więc jak tylko po to se robić dziecko to można się przejechać Podobnie z rodzeństwem też się mogą widywać raz na pierdyliard lat albo np przestać się do siebie odzywać forever No ale to wszystko przecie wiesz

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

z tym, że nie planuję robienia sobie dziecka na starość - zresztą, jaka gwarancja, że dziecko nie wda się w mamusię i będzie wykazywało cechy egoizmu i braku opiekuńczości
Otóż to

Cytat:

Pomijając już takie techniczne sprawy jak to, że myślałąm że niemowalki kąpie się raz, dwa na tydzień.
Cytat:
A co ile się kąpie niemowlaki?

A Wy co ile się kąpiecie, myjecie?

Powiem Wam więcej czasem takie niemowlaki i starsze dzieci tyż czeba kąpać dwa albo czy razy dziennie, opisywać w jakich przypadkach czy se darować?

Cytat:

już po,
Buba pochowana koło Toficzka, niedaleko zaś leży Miećka, mały cmentarz mi się w ogrodzie robi

Florku

I za Winterkowego Dida oby to nie było nic poważnego

Moją jakieś dwa lub trzy tygodnie temu "podziabały" komary - i miała podobnie jak ja jako Did czerwony, twardy, swędzący placek od razu - w jednym miejscu ogromniasty Smarowałam toto maścią, teraz już zeszło,tylko mały ślad został.

Eenax co do głośnej i donośnej muzyki - ostatnio mojej pościągałam trochę piosenek, m.in Natalkę K. (aż sobie przypomniałam jak sama tego słuchałam jak byłam mała ) no i parę takich piosenek powiedzmy rockowych I dzisiaj rano do mnie mówi: Mamo, a teraz mi puść coś metalowego Lubi trzepać włosami Także wiisz, słuchaj dalej

Znad deszczu dzień kolejny , dzisiaj rano lazłam w mega ulewę
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2013-06-04 o 11:10
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości