Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 23:00   #3151
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość

Moim zdaniem, tak jak ja się na tym średnio znam, ale mam porównanie, to na korzyść małego takiego cyber-shota jak tu większość ma i są ogólnie łatwo dostępne różnych firm,to przemawia, że łatwiej się z pewnością obsługuje i jest podręczniejszy, ale na korzyść lustrzanki zdecydowanie jakość zdjęć, która jest nieporównywalnie lepsza, a też można robić z automatu, nie trzeba się znać na różnych ustawieniach, tak jak ja się nie znam Ale dużo wieksze możliwości są, minus to wielkość, do torebki nie wsadzisz, najlepiej w specjalną torbę, a jeszcze jak kogoś dodatkowo temat kręci, tak jak misi tża, czy mojego to dochodzą obiektywy, lufy itp, no ale to już dodatek jakby, to na to nie patrz.
dzięki jeszcze raz będę debatować z mężem

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 02:25   #3152
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

i koniec spania nie zasnę

Inwersja teraz Ci może da skierowanie na gluko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 03:14   #3153
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
My mamy lustrzankę i czasem to naprawdę problem, bo ja mam torebkę, gdzie sie nie mieści z obiektywami, więc TŻ zawsze bierze swój specjalny plecak na Nikona.
My tez mamy lustrzanke ale Canona. Jestesmy bardzo zadowoleni. Jakosc zdjec jest swietna i w ogole nie jest taki trudny w obsludze Przeczytalam sobie instrukcje po zakupie, wszystko jest bardzo intuicyjne Moze i wielkosc jest minusem ale dla tych zdjec warto.

W ogole to spac nie moge... Ma ktoras jakis sposob na suchy kaszel?
Stary 2013-06-04, 03:18   #3154
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
]W ogole to spac nie moge... Ma ktoras jakis sposob na suchy kaszel?
ja też nie mogę spać a na kaszel to nie wiem- jedynie sok z cebuli mi do głowy przychodzi, ale to musi odstać, a tak na już to nie wiem

oglądam karuzele dla Mikusia i nie wiem czy Tiny Love czy FP

będę super żona, skoro nie mogę spać to zrobię mężowi śniadanie a co!

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-04 o 03:24
Stary 2013-06-04, 05:22   #3155
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 201

Cytat:
My tez mamy lustrzanke ale Canona. Jestesmy bardzo zadowoleni. Jakosc zdjec jest swietna i w ogole nie jest taki trudny w obsludze Przeczytalam sobie instrukcje po zakupie, wszystko jest bardzo intuicyjne Moze i wielkosc jest minusem ale dla tych zdjec warto.

Zgadzam się Zdjęcia z lustrzanki są nieporównywalnie lepsze. Tylko trzeba uważać, bo można się w ten interes mocno wkręcić - a portfel na tym może ucierpieć, ojjj tak Ale dla hobby warto - tak mi się wydaje.
Obsługa nie jest tak skomplikowana do podtsawowych zdjęć. Do bardziej zaawansowanych myków trzeba już poczytać to i owo, ale jak mówie - można złapać bakcyla
Co do wielkości to się zgadzam, że jest to ani poręczne, ani wygodne, ani lekkie. Jeszcze jak dojdzie do tego jakiś spory obiektyw i chcesz wziąć statyw pod pache to w góle lepiej kup torbe podróżną

Tutaj mam kilka linków od TZ (foto to jego pół świata - drugą połową jestem ja ). Mówi, że sprzęt świetny z profesjonalną matrycą (ten najdroższy ma nawet pełną klatkę) i jasnymi obiektywami. Można się też nimi ładnie pobawić bo są wyposażone w pełne tryby manulane.

http://www.amazon.com/Sony-DSC-RX100.../dp/B00889ST2G

http://www.amazon.com/Fujifilm-X100-.../dp/B0043RS864

http://www.amazon.com/dp/B0097CXFCC

A na kaszel polecam siemie lniane (znowu je polecam - ostatnio na zgage było) - ale to trzeba pić przez kilka dni. Nawilża śluzówke i pomaga na kaszel. I inhalację z kropelkami inhalol (wrzątek z kropelkami do garnka, ręcznik na głowe i wdychać kilka minut)

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też nie mogę spać a na kaszel to nie wiem- jedynie sok z cebuli mi do głowy przychodzi, ale to musi odstać, a tak na już to nie wiem

oglądam karuzele dla Mikusia i nie wiem czy Tiny Love czy FP

będę super żona, skoro nie mogę spać to zrobię mężowi śniadanie a co!
Pewnie, że zrób - niech się chłopak cieszy
Wrzuć linka do karuzeli to Ci powiem która ładniejsza

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2013-06-04 o 05:21
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 05:33   #3156
kaska87
Zakorzenienie

ale z Was śpiochy ja od 4:00 na nogach przygotowałam śniadanie dla małża i kawę, pozmywałam naczynia i sama też teraz zjadłam śniadanie, mały szaleje od rana normalnie jakby chciał z brzucha wyskoczyć

ja : )
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...268510427.html
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...298695453.html
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...298876742.html

Stary 2013-06-04, 05:55   #3157
Zakorzenienie

Pewnie już nie może się maluch doczekać aż wyjdzie na świat to szaleje

Ja bym brała tą:
(nawet przy okazji najtańsza )
Stary 2013-06-04, 05:56   #3158
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-

Cytat:

Moje amatorskie oko nie widzi az takiej roznicy miedzy lustrzanka a kompaktem-nie mowie o tych malych "do torebki", tylko tych kompaktach bardziej technicznie zaawansowanych i znacznie wiekszych. Bo tez sie nasluchalam, ze te zdjecia takie super z lustrzanki, a ja nie wiem-nie widze takiej roznicy...a widzialam zdjecia u kumpla, ktory wlasnie kupil sobie jakas wypasiona lustrzanke..tylko co z tego, jak on nie jest profesjonalista i robi takie zdjecia, jak i ja. Najdrozszy sprzet super zdjec nie zrobi sam...tak mi sie przynajmniej wydaje

No dobra, wzielam pierwszy euthyrox, bo juz a malo co bym cos zjadla, a to musi byc 0,5 przed jedzeniem :sly:
Ktoras z Waz tez to chyba bierze...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-04, 06:26   #3159
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybieraj

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Moje amatorskie oko nie widzi az takiej roznicy miedzy lustrzanka a kompaktem-nie mowie o tych malych "do torebki", tylko tych kompaktach bardziej technicznie zaawansowanych i znacznie wiekszych. Bo tez sie nasluchalam, ze te zdjecia takie super z lustrzanki, a ja nie wiem-nie widze takiej roznicy...a widzialam zdjecia u kumpla, ktory wlasnie kupil sobie jakas wypasiona lustrzanke..tylko co z tego, jak on nie jest profesjonalista i robi takie zdjecia, jak i ja. Najdrozszy sprzet super zdjec nie zrobi sam...tak mi sie przynajmniej wydaje

No dobra, wzielam pierwszy euthyrox, bo juz a malo co bym cos zjadla, a to musi byc 0,5 przed jedzeniem :sly:
Ktoras z Waz tez to chyba bierze...?

Wszystko prawda, ja miałam kiedyś aparat, który był tak wolny, że mogłam nacisnąć na spust ustawić się i on mi fotkę robił bez samowyzwalacza, tak był wolny. Ale część z tych zdjęć wychodziła na prawdę fajna, jakość trochę podrasowało się w Photoshopie i mało kto się poznał czym to robione było. I on był właśnie z tych "do torebki" i to jeszcze z samego początku cyfrowych, więc na prawdę marny.

Teraz, od paru lat mamy hybryde Panasonic Lumix DMC-FZ38. I na prawdę fajne fotki robi wg mnie, ma też pełno funkcji, których pewnie do końca nie ogarnęłam, z resztą zwykle coś tam poprawiam w programie po wykonaniu zdjęcia, chociażby kontrast. Wszystkie zdjęcia (oczywiście poza ślubnymi) na moim profilu na Fb są nim zrobione.
Choć teraz po paru latach zrozumieliśmy, że może to jednak był błąd jak go kupiliśmy. Jakiś czas temu zachciało nam się lustrzanki, ale nie stać nas wtedy było na wypasioną, a te tańsze z najczęściej dwoma podstawowymi obiektami w komplecie są słabe. Fotki wychodzą porównywalnej albo i gorszej jakości do tych z naszego Panasonica. No i szkła nam było kasy i nie kupiliśmy, teraz to już na żaden nie byłoby nas stać. Problem polega na tym, że gdybyśmy od razu zainteresowali więcej nawet na lustrzankę ze słabymi obiektywami w zestawie, to potem wystarczyłoby tylko dokupić lepszy obiektyw (nawet za cenę całego aparatu, ale ma się wtedy świadomość, że inwestuje się i rozbudowuje jedną konkretną rzecz, a nie zbiera się kolejny dodatkowy klamot), bo korpus by już był.

Obie zawsze kochaliśmy fotografię, wiadomo, że tak bardziej jako zapaleni amatorzy, a nie profesjonaliści. Ale tym bardziej, skoro to swego rodzaju hobby, to apetyt rośnie wprost proporcjonalnie do możliwości

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-06-04 o 06:30
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 06:29   #3160
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Inwersja - wydaje mi sie, ze gdyby cos wyszlo nie tak z ta glukoza, to lekarka musialaby jakos zareagowac, bo to powazna sprawa. Lekarz ponosi jednak odpowiedzialnosc za leczenie swojego pacjenta.

Stary 2013-06-04, 06:36   #3161
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No i dooopa
Wyniki jeszcze gorsze niż były. Teraz mam 143 po obciążeniu, no nic w czwartek wybieram się do szpitala na konsultację
Mam też podwyższone:
krwinki białe 14,79 norma 3,50-10,00
Hematokryt 34,7% norma 35,0-47,0
Płytki krwi 411 norma 125-400
PCT 0,41% norma 0,17-0,35
Liczba Neurocytów 8,55 norma 1,80-7,70
Liczba Monocytów 1,36 norma <0,80
No to witaj w klubie...ja też drugi raz zrobiłam i wynik też mam gorszy po obciążeniu: 8,3 mmol/l A to w przeliczeniu chyba 149 mg/dl Masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 06:37   #3162
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013

Cytat:
Inwersja - wydaje mi sie, ze gdyby cos wyszlo nie tak z ta glukoza, to lekarka musialaby jakos zareagowac, bo to powazna sprawa. Lekarz ponosi jednak odpowiedzialnosc za leczenie swojego pacjenta.

Nie mam pojęcia, jutro jeśli ona nic na ten temat nie wspomni, to ja się muszę odezwać co z tym badaniem, bo to już ostatni dzwonek jest. No i zapytać co mam robić jakby wynikI wyszły złe.
W ogóle boję się jutrzejszego wizyty. Ja zawsze się boję, że u mnie to taka cisza przed burzą. Wy narzekacie na bóle brzucha, zgagi, bóle w pachwinach... A ja nic. Nie żebym narzekała, że dobrze się czuje, ale po prostu boję się, że jest coś nie tak, a ja tego nie zauważę w porę.

Ehh, jak typowy Polak, jak nie mam problemu to go szukam. No ale cóż, boję się, że brak objawów to też objaw... :/

Stary 2013-06-04, 06:44   #3163
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.Nadrobiłam

Cytat:
stroić się też nie zamierzam, ale nie muszę być taka z łóżka bo jeszcze sobie pomyśli coś

przykro mi miałam nadzieję, że będzie teraz dobrze

mąż mnie wrobił zamówił sobie nowe opony i kurier ma być w środę mam nadzieję, że mi przytoczy te opony pod garaż bo jak mi pod bramą zostawi to co? będę je turlać
Ja zawsze ładnie proszę,żeby mi wnieśli i nie ma problemu Tylko na to trzeba już wyglądać w miarę wyjściowo, więc się ubierz jakoś w miarę i umaluj, a potem błyśnij ząbkami i urokiem osobistym

Cytat:
A to moj bebzonik w 27 tc. Przez ten pepek wyglada, jakbym miala nos na brzuchu
I chyba sie ciemna kreska pojawia...
TZ dzis zamowil aparat, wiec licze na ladniejsze zdjecia...

Śliczny!!
Ja do przodu mam sporo mniejszy,ale i na boki sporo większy
Ja mam już taką jasniutką kreskę, nie wiem czemu bo myślałam,że to się częściej pojawia przy ciemnej karnacji

Cytat:
Snow super bandzioszek

a ja mam nadal pępek wklęsły tak jak miałam
Ani trochę Ci nie wybiło?Bo ja zawsze miałam wklęsły ale już na samym początku ciąży zauważyłam,że połówka poszła troszkę do góry i dłuuugo tak było. Ostatnio wybiło bardziej,ale nadal dużo mu brakuje do wystającego.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no coraz więcej mamuś już ma wózek super, fajnie
tyle, że mnie stresujecie

Nie stresuj się, ja też będę zamawiać dopiero w lipcu, a czeka się na niego 3 tygodnie.

Cytat:
no ja dużo piję

dobra toczę się spać, dobranoc
Ta woda też chyba Ci fajnie nerki przefiltruje
Chyba też poszukam tej wody

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

O a jaki aparat kupujecie?
Miałam Was właśnie ostatnio pytać o aparaty. Też zamierzamy z mężem kupić w końcu coś porządnego. Chciałabym dokumentować ciąże, ale co ważniejsze mojego maluszka po na rodzinach
Macie jakieś sprawdzone modele do polecenia?
Jesteśmy z Tżem amatorami, potrzebuję aparatu który "sam" (na ustawieniach automatycznych) zrobi mi dobre zdjęcia nie tylko w dzień, ale i w nocy i w ruchu?

Ja tam paznokcie mam ok.szybko rosną i są twarde,ale włosy do masakra...

Znajomi mają taką lustrzankę cyfrową - SONY SLT-A37K + SAL-1855
i są bardzo zadowoleni.Też chcemy kupić przed urodzeniem małej.Teraz mamy fajną cyfrówkę,ale jednak te lustrzankowe robią lepsze zdjęcia,więc się przyda Mój mąż myśli nad jakimiś Canonami lub Nikonami,ale po poradę udamy się do brata-specjalisty od wszelakich agd,rtv i kompów (jest informatykiem)

Cytat:
Ojeju współczuję Ci tak wczesnego wstawania, bo dzień leci wolniej.
Żeby chociaż pogoda była ładna, a tak to co robić?

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pewnie już nie może się maluch doczekać aż wyjdzie na świat to szaleje

Ja bym brała tą:
(nawet przy okazji najtańsza )
Mi też się ta bardzo podoba, nawet bardziej od nowszej Rainforest, tylko ta nowsza ma wyraziste kolory a ta takie bardziej pastelowe-boję się,że nie zainteresuje dziecka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 06:47   #3164
ewacia85
Wtajemniczenie

inwersja ja tez jeszcze glukozy nie robiłam ale skierowanie juz mam. Gin mi mówił żebym do 28 tyg zrobiła a ze mam jeszcze skierowanie na allo przeciwciała to mi napisała że tak koło 15.06 żebym zrobiła badania zeby były na świeżo . Może się wybiorę w tym tyg a jak nie to na początku przyszłego . A teraz leci mi 27 tc czyli 26t3d i nie panikuje Dziewczyny prosze o niezawodne kciuki bo właśnie moja mama wyruszyła zgłosić się do szpitala ...jutro ma mieć zabieg na woreczek żólciowy i strasznie się boi zwłaszcza narkozy. Już mi głupia wyjechała z tekstem że jakby sie coś stało to żebysmy pamiętali że mamy matce pupe podcierać.....normalnie bym ją za takie teksty.
Co do aparatów my kupiliśmy tez lustrzanke nikona po chrzcie Adiego za jego pieniądze bo teoretycznie jest to jego prezent co by uwieczniac ważne momenty Początkowo mieliśmy nie ruszać reszty jego ;pieniędzy z chrztu ale po troszku po troszku i się ukradło na budowe ale za to szybciej kiedys będzie miał własny pokój i domek
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 06:49   #3165
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mam

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, jutro jeśli ona nic na ten temat nie wspomni, to ja się muszę odezwać co z tym badaniem, bo to już ostatni dzwonek jest. No i zapytać co mam robić jakby wynikI wyszły złe.
W ogóle boję się jutrzejszego wizyty. Ja zawsze się boję, że u mnie to taka cisza przed burzą. Wy narzekacie na bóle brzucha, zgagi, bóle w pachwinach... A ja nic. Nie żebym narzekała, że dobrze się czuje, ale po prostu boję się, że jest coś nie tak, a ja tego nie zauważę w porę.

Ehh, jak typowy Polak, jak nie mam problemu to go szukam. No ale cóż, boję się, że brak objawów to też objaw... :/

Nie wymyslaj sobie ja tam Ci tego zazdroszcze....sama liczylam na bezproblemowa ciaze, no ale i tak nie narzekam, zawsze moze byc gorzej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 06:51   #3166
butterfly20
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj wyniki z glukozy, coraz bardziej się dygam...

A mi się wczoraj nudziło i zrobiłam sobie zestawienie ile kosztują poszczególne rzeczy z mojej listy u czterech sprzedawców.Rodzyneczki mimo szerokiej oferty przegrał cenami i tym,że nie miał wielu rzeczy.Więc zostało mi trzech sprzedawców, u każdego mam powybierane coś co miał taniej od reszty.
Na szczęście u r-p będę mieć odbiór osobisty.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 06:52   #3167
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

nic tylko się cieszyć Ja pierwszą ciążę przeszłam bezobjawowo ...jedynie prrzed samym porodem mały uciskał mi nerwy i mnie noga bolała ale to juz było po połowie 9 miesiąca no i zgaga mnie wtedy dopadła a tak poza tym to kompletnie nic. Jakby nie spóźniająca się @ i nadzieja że coś jest na rzeczy to mogłabym sie nie domyslić że jestem w ciąży. I życze ci takiej do samego końca
Stary 2013-06-04, 07:00   #3168
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nic tylko się cieszyć Ja pierwszą ciążę przeszłam bezobjawowo ...jedynie prrzed samym porodem mały uciskał mi nerwy i mnie noga bolała ale to juz było po połowie 9 miesiąca no i zgaga mnie wtedy dopadła a tak poza tym to kompletnie nic. Jakby nie spóźniająca się @ i nadzieja że coś jest na rzeczy to mogłabym sie nie domyslić że jestem w ciąży. I życze ci takiej do samego końca
wiadomo, że jakieś popierdółki to mam w stylu, że mi ręce i nogi drętwieją, albo jak się budzę to przez pare godzin bolą mnie kości w dłoni. że wolno chodze i krzyrz powoli zaczyna boleć, że czasem mnie mały uciśnie gdzieś i dręwieją plecy czy brzuch, ale dla mnie to raczej nie objaw czy powód do narzekania tylko coś normalnego.

a o aparatech też zazraz napiszę, ale się musze przygotować
Stary 2013-06-04, 07:04   #3169
t_89
Zakorzenienie

heeej, a ja ide do sklepu po buleczki
no ja juz chyba zlicytuje ten wozek jeszcze zadzwonie pozniej do tz za 1150 jak nowa czarna spacerowka eh i zliytuje wanienke i butelki jeszcze
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 07:05   #3170
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam właśnie taką ciążę - moja pierwsza i praktycznie zero objawów Czasem coś tam zakuje, krzyże zabolą, ale przecież i pred ciążą zawsze coś zabolało. Cieszę się bardzo z tego powodu - na początku to troche mnie aż martwiło czy wszystko jest ok, ale teraz odkąd czuje ruchy to jestem spokojna i dobrej myśli
Stary 2013-06-04, 07:08   #3171
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
heeej, a ja ide do sklepu po buleczki
no ja juz chyba zlicytuje ten wozek jeszcze zadzwonie pozniej do tz za 1150 jak nowa czarna spacerowka eh i zliytuje wanienke i butelki jeszcze
ja byłam po bułeczki i na zakupach już o 6:30 (jade do piekarni 4 km od domu) i kupiłam chlebus nie krojony jeszcze cieplutki i wstyd się przyznac ale sama zjadłam prawie pół bochenka z rybą w pomidorze
Stary 2013-06-04, 07:11   #3172
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

Miałam się pożalić, że nie mogłam dzisiaj spać po tym jak mąż wstał do pracy ale widząc wpis Kaśki po 3 nad ranem - nie wypada

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Zgadzam się Zdjęcia z lustrzanki są nieporównywalnie lepsze. Tylko trzeba uważać, bo można się w ten interes mocno wkręcić - a portfel na tym może ucierpieć, ojjj tak Ale dla hobby warto - tak mi się wydaje.
Obsługa nie jest tak skomplikowana do podtsawowych zdjęć. Do bardziej zaawansowanych myków trzeba już poczytać to i owo, ale jak mówie - można złapać bakcyla
Co do wielkości to się zgadzam, że jest to ani poręczne, ani wygodne, ani lekkie. Jeszcze jak dojdzie do tego jakiś spory obiektyw i chcesz wziąć statyw pod pache to w góle lepiej kup torbe podróżną

Tutaj mam kilka linków od TZ (foto to jego pół świata - drugą połową jestem ja ). Mówi, że sprzęt świetny z profesjonalną matrycą (ten najdroższy ma nawet pełną klatkę) i jasnymi obiektywami. Można się też nimi ładnie pobawić bo są wyposażone w pełne tryby manulane.

http://www.amazon.com/Sony-DSC-RX100.../dp/B00889ST2G

http://www.amazon.com/Fujifilm-X100-.../dp/B0043RS864

http://www.amazon.com/dp/B0097CXFCC

Cytat:

.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Znajomi mają taką lustrzankę cyfrową - SONY SLT-A37K + SAL-1855
i są bardzo zadowoleni.Też chcemy kupić przed urodzeniem małej.Teraz mamy fajną cyfrówkę,ale jednak te lustrzankowe robią lepsze zdjęcia,więc się przyda Mój mąż myśli nad jakimiś Canonami lub Nikonami,ale po poradę udamy się do brata-specjalisty od wszelakich agd,rtv i kompów (jest informatykiem)
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie opinie, głosy
Będę to teraz wszytko "trawić"i rozmawiać z mężem

Kaśka ja bym brała tą http://allegro.pl/fisher-price-karuz...298876742.html
może nawet zgapię

Zrobiłam dzisiaj świeże zdjęcie brzuszka, koniec 20tc (dokładniej 19t5c) i zrobiłam porównanie z 17tc i dopiero zauważyłam że w końcu coś urósł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _s0.zmniejszacz.pl_SAM_0747_zmniejszacz-pl_629122.jpg (52,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _s0.zmniejszacz.pl_SAM_0760_zmniejszacz-pl_532828.jpg (39,1 KB, 34 załadowań)

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:15   #3173
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

Zrobiłam dzisiaj świeże zdjęcie brzuszka, koniec 20tc (dokładniej 19t5c) i zrobiłam porównanie z 17tc i dopiero zauważyłam że w końcu coś urósł

Troche urósł - pieknie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 07:17   #3174
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny brzuszek Kształtem mój bardzo podobny, tylko ciutke mniejszy. I widzę, że termin mamy podobny - może będziemy razem rodzic
Stary 2013-06-04, 07:30   #3175
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie...ja też drugi raz zrobiłam i wynik też mam gorszy po obciążeniu: 8,3 mmol/l A to w przeliczeniu chyba 149 mg/dl Masakra
kiedy idziesz do diabetyka?
Ja chyba w czwartek

Kasia ja kupowałam karuzelkę z misiami FP w zeszłym roku. Była mało używana, a baterie padły po pół roku, ale i tak jest słodka http://allegro.pl/fisher-price-c0108...283431267.html
Stary 2013-06-04, 07:33   #3176
ewacia85
Wtajemniczenie

jejciu na sentymenty mnie wzięło i przeglądam zdiecia Adiego jak był malutki i coraz bardziej nie mogę sie doczekac takiego maleństwa w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (59,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (65,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0641.jpg (39,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0647.jpg (49,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1801.jpg (43,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2364.jpg (30,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7020.jpg (35,6 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-06-04, 07:34   #3177
karolson
Zakorzenienie

Witam, nadrobione..

Prosze o kciuki za 1,5 h mam wizyte u gina, aby z moja szyjka bylo wszystko ok. Jak bedzie to w sobote jade na tydzien nad morze wiec moge juz dzis zaczac prac i prasowac ciuchy ktore chce zabrac.
Maly od rana daje czadu ostro.!

Chcialam cos napisac ale niewiem co. Budyn
Stary 2013-06-04, 07:40   #3178
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jejciu na sentymenty mnie wzięło i przeglądam zdiecia Adiego jak był malutki i coraz bardziej nie mogę sie doczekac takiego maleństwa w domu
zakochałam się <3

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-06-04 o 07:42
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:40   #3179
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No i dooopa
Wyniki jeszcze gorsze niż były. Teraz mam 143 po obciążeniu, no nic w czwartek wybieram się do szpitala na konsultację
Mam też podwyższone:
krwinki białe 14,79 norma 3,50-10,00
Hematokryt 34,7% norma 35,0-47,0
Płytki krwi 411 norma 125-400
PCT 0,41% norma 0,17-0,35
Liczba Neurocytów 8,55 norma 1,80-7,70
Liczba Monocytów 1,36 norma <0,80

Ciekawa jestem jak mi ta krzywa wyjdzie Robiłam w lab. w ubiegłym tygodniu glukozę i wyszło 73-od zawsze miałam niski cukier.Na krzywą się wybieram w przyszły wtorek Z racji obciążenia genetycznego powinnam częściej sprawdzać poziom cukru-cukrzycę miała babcia ze strony taty,tata i Jego dwie siostry mają .
W pierwszej ciąży nie miałam więc mam nadzieję,że i teraz ta wątpliwa przyjemność mnie ominie.

Co do ciemniejszej linii pod pępkiem to przy ciąży z Natalcią nie miałam i teraz też nie widać.A pępek mam wklęsły ,że hoho

Natala84 gratuluję wózka.Przygody z gradem już mniej
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:41   #3180
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam, nadrobione..

Prosze o kciuki za 1,5 h mam wizyte u gina, aby z moja szyjka bylo wszystko ok. Jak bedzie to w sobote jade na tydzien nad morze wiec moge juz dzis zaczac prac i prasowac ciuchy ktore chce zabrac.
Maly od rana daje czadu ostro.!

Chcialam cos napisac ale niewiem co. Budyn
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości