Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 07:41   #3181
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie no teraz to już pracować nie musi

a u nas truskawy dzisiaj 7,99
A ja widziałam czereśnie w sklepie po 25 pln za kg makabra .
Stary 2013-06-04, 07:42   #3182
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

i jeszcze mój roczniak, dwulatek i trzylatek :P jak to zleciało
Aha i oczywiście:kciuki :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01881.jpg (28,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6734.jpg (17,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7011.jpg (28,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7912.jpg (27,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7848.jpg (88,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0761.jpg (34,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0746.jpg (45,6 KB, 13 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:44   #3183
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
jejciu na sentymenty mnie wzięło i przeglądam zdiecia Adiego jak był malutki i coraz bardziej nie mogę sie doczekac takiego maleństwa w domu

Ewacia jaki słodziak
Mnie na wspominki zebrało się w niedzielę i wertowałam albumy z łezką w oku-jak ta moja kruszynka już mi wyrosła

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam, nadrobione..

Prosze o kciuki za 1,5 h mam wizyte u gina, aby z moja szyjka bylo wszystko ok. Jak bedzie to w sobote jade na tydzien nad morze wiec moge juz dzis zaczac prac i prasowac ciuchy ktore chce zabrac.
Maly od rana daje czadu ostro.!

Chcialam cos napisac ale niewiem co. Budyn

Kciuki się trzymają !
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:45   #3184
inwersja
dryfuję słowami

.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-06-04 o 16:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:46   #3185
Diorisha
Zakorzenienie

Aaaa najważniejsze W drodze z przedszkola wdepnęłam na targ i kupiłam ślicznych i słodziarnych truskawek Cena spadła do 9zł
Stary 2013-06-04, 07:47   #3186
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
ja w sobotę na targu kupiłam po 10zł/kg, aczkolwiek malusieńkie takie, że więcej tam pestki niż tego "mięsiwa", ale smak był
na hali były już dorodne (nie wiem czy polskie) po 27zł/kg
Stary 2013-06-04, 07:50   #3187
ewacia85
Wtajemniczenie

Dorisha twoja niunia jeszcze wieksza od Adiego
Inwersja podziwiam ze ci się chciało al ejak to zobaczyłam to pierwsze co mi się chciało to: eek:

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja w sobotę na targu kupiłam po 10zł/kg, aczkolwiek malusieńkie takie, że więcej tam pestki niż tego "mięsiwa", ale smak był
na hali były już dorodne (nie wiem czy polskie) po 27zł/kg
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Aaaa najważniejsze W drodze z przedszkola wdepnęłam na targ i kupiłam ślicznych i słodziarnych truskawek Cena spadła do 9zł
ja nie mam targu w zanadrzu ale mam sasiadów który mająm duży sad i pole i truskawki do późnego października a co najważniejsze lubią mnie Juz w tym tyg sąsiad raz przyniósł takie co ledwo dojrzały ale przez te deszcze to wiadomo jeszcz nie ten smak....ale niech tylko słoneczko sie pojawi to będę częstym gościem za płotem Ciężarnej nie odmówią

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 07:51   #3188
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja podziwiam ze ci się chciało al ejak to zobaczyłam to pierwsze co mi się chciało to: eek:

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

ja nie mam targu w zanadrzu ale mam sasiadów który mająm duży sad i pole i truskawki do późnego października a co najważniejsze lubią mnie Juz w tym tyg sąsiad raz przyniósł takie co ledwo dojrzały ale przez te deszcze to wiadomo jeszcz nie ten smak....ale niech tylko słoneczko sie pojawi to będę częstym gościem za płotem Ciężarnej nie odmówią
no dlatego pisałam, że musze się przygotować bo ogólnie jakbym kasę miała to bym ciągle z aparatem latała

ale choć te fotki z linków można sobie pooglądać i ogólnie ocenić, zawsze jakaś rozrywka, co nie?

ps. ja targu tez nie mam w zanadrzu niestety, pół miasta jechać trzeba, ale w sobotę był ojciec to go wykorzystałam, bo ci tutaj to naprawdę.. jak dziś poprosiła o truskawki to usłyszałam "w tesco se kup", więc mówię, że tam nie ma, są te w plastikach z zagramanicy, mutanty giganty bez smaku... no to usłyszałam, że "się zobaczy". jak mi nie kupią, to pierdziele, nie będę się przejmowała, że jutro obiadu nie będzie, bo musze iść do lekarza i że jak pojadę na te glukozę (jak wyprosze o skierowanie), to też wracając zjem coś na miejscie i pochodzę, a oni zostaną bez obiadu. bo ja się kurcze staram, a prosiłam ich pare razy, że mam ochote na chałwe, teraz na truskawki i nic. jak se sama nie kupie swojej zachcianki to se nie mam, choć moga po drodze wejść i kupić, baaa, nawet bywają w sklepie, nie muszą nigdzie specjalnie jechać

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-06-04 o 08:04
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 07:52   #3189
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Ewacia moja 22 grudnia kończy 6lat

Bycie lubianym może być niewątpliwie korzystne
Stary 2013-06-04, 07:55   #3190
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewacia moja 22 grudnia kończy 6lat

Bycie lubianym może być niewątpliwie korzystne
oj jest korzystne i to bardzo tylko ostatnio się zaniedbałam i dawno nie byłam w odwiedziny na kawce a to takie starsze małżeństwo już emerytów . Wprawdzie córke mają jakieś4 lata starszą odemnie i Adi z jej zuzanka będą razem do przedszkola chodzic ale jakoś mimo wszystko przez zime i prace kontakt był rzadki. Ale to są sąsiedzu starego typu ,którzy co mają tym się dziela
Stary 2013-06-04, 08:12   #3191
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
oj jest korzystne i to bardzo tylko ostatnio się zaniedbałam i dawno nie byłam w odwiedziny na kawce a to takie starsze małżeństwo już emerytów . Wprawdzie córke mają jakieś4 lata starszą odemnie i Adi z jej zuzanka będą razem do przedszkola chodzic ale jakoś mimo wszystko przez zime i prace kontakt był rzadki. Ale to są sąsiedzu starego typu ,którzy co mają tym się dziela
My mamy super sąsiadkę-Panią po 70tce .Równa z Niej babeczka-bardzo życiowa,bezpretensjonalna a jednocześnie z wielką klasą.Bardzo się lubimy i raz na jakiś czas kawkujemy Robi przepyszne napoleonki
Stary 2013-06-04, 08:15   #3192
butterfly20
Zakorzenienie

Misia, Your Angel jak to zobaczyłam to pomyślałam o Was http://allegro.pl/dywan-kerala-i-lov...285125629.html

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:23   #3193
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
My tez mamy lustrzanke ale Canona. Jestesmy bardzo zadowoleni. Jakosc zdjec jest swietna i w ogole nie jest taki trudny w obsludze Przeczytalam sobie instrukcje po zakupie, wszystko jest bardzo intuicyjne Moze i wielkosc jest minusem ale dla tych zdjec warto.

W ogole to spac nie moge... Ma ktoras jakis sposob na suchy kaszel?
Mój TŻ tylko Nikon, on się na nim zna, mi się nie chce czytać instrukcji i czasem mi coś tam wytłumaczy. Ale mój TŻ robi piekne zdjęcie, na ślubie mojego brata zrobił lepsze zdjęcia niż fotograf.
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
cześć

Miałam się pożalić, że nie mogłam dzisiaj spać po tym jak mąż wstał do pracy ale widząc wpis Kaśki po 3 nad ranem - nie wypada

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie opinie, głosy
Będę to teraz wszytko "trawić"i rozmawiać z mężem

Kaśka ja bym brała tą http://allegro.pl/fisher-price-karuz...298876742.html
może nawet zgapię

Zrobiłam dzisiaj świeże zdjęcie brzuszka, koniec 20tc (dokładniej 19t5c) i zrobiłam porównanie z 17tc i dopiero zauważyłam że w końcu coś urósł
śliczności.
Cytat:
jejciu na sentymenty mnie wzięło i przeglądam zdiecia Adiego jak był malutki i coraz bardziej nie mogę sie doczekac takiego maleństwa w domu
OMG, zakochałam się

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:25   #3194
butterfly20
Zakorzenienie

Ewacia Adi jest i był przekochany A jakie miał fajne nóżki takie kochaniutkie tłuściutkie w tym bodziaku!Uwielbiam takie dzieciaczki

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:30   #3195
misia332
Zakorzenienie

A w ogóle to witam się z Wami ze słonecznego tarasu z lezaka. Z Inką i sniadankiem. Fakt, że jestem jeszcze w piżamce Ale nikt mnie nie widzi.

Stary 2013-06-04, 08:32   #3196
ewacia85
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny coś piernik mały w sobie ma Jaki niedobry taki słodki potrafi być a minami niewiniątka nadrabia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0412.jpg (16,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0394.jpg (61,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0414.jpg (15,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0405.jpg (31,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_6431.jpg (20,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9442.jpg (20,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4802.jpg (49,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-06-04, 08:33   #3197
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No i dooopa
Wyniki jeszcze gorsze niż były. Teraz mam 143 po obciążeniu, no nic w czwartek wybieram się do szpitala na konsultację
Mam też podwyższone:
krwinki białe 14,79 norma 3,50-10,00
Hematokryt 34,7% norma 35,0-47,0
Płytki krwi 411 norma 125-400
PCT 0,41% norma 0,17-0,35
Liczba Neurocytów 8,55 norma 1,80-7,70
Liczba Monocytów 1,36 norma <0,80

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A to moj bebzonik w 27 tc. Przez ten pepek wyglada, jakbym miala nos na brzuchu
I chyba sie ciemna kreska pojawia...
TZ dzis zamowil aparat, wiec licze na ladniejsze zdjecia...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Śliczny brzuszek, kurczę jaka ty jesteś zgrabna

Cytat:
inwersja ja tez jeszcze glukozy nie robiłam ale skierowanie juz mam. Gin mi mówił żebym do 28 tyg zrobiła a ze mam jeszcze skierowanie na allo przeciwciała to mi napisała że tak koło 15.06 żebym zrobiła badania zeby były na świeżo . Może się wybiorę w tym tyg a jak nie to na początku przyszłego . A teraz leci mi 27 tc czyli 26t3d i nie panikuje Dziewczyny prosze o niezawodne kciuki bo właśnie moja mama wyruszyła zgłosić się do szpitala ...jutro ma mieć zabieg na woreczek żólciowy i strasznie się boi zwłaszcza narkozy. Już mi głupia wyjechała z tekstem że jakby sie coś stało to żebysmy pamiętali że mamy matce pupe podcierać.....normalnie bym ją za takie teksty.
Co do aparatów my kupiliśmy tez lustrzanke nikona po chrzcie Adiego za jego pieniądze bo teoretycznie jest to jego prezent co by uwieczniac ważne momenty Początkowo mieliśmy nie ruszać reszty jego ;pieniędzy z chrztu ale po troszku po troszku i się ukradło na budowe ale za to szybciej kiedys będzie miał własny pokój i domek
są.

Cytat:
cześć

Miałam się pożalić, że nie mogłam dzisiaj spać po tym jak mąż wstał do pracy ale widząc wpis Kaśki po 3 nad ranem - nie wypada

Dziękuję jeszcze raz za wszystkie opinie, głosy
Będę to teraz wszytko "trawić"i rozmawiać z mężem

Kaśka ja bym brała tą http://allegro.pl/fisher-price-karuz...298876742.html
może nawet zgapię

Zrobiłam dzisiaj świeże zdjęcie brzuszka, koniec 20tc (dokładniej 19t5c) i zrobiłam porównanie z 17tc i dopiero zauważyłam że w końcu coś urósł

Cytat:
Słodki .
Cytat:
Witam, nadrobione..

Prosze o kciuki za 1,5 h mam wizyte u gina, aby z moja szyjka bylo wszystko ok. Jak bedzie to w sobote jade na tydzien nad morze wiec moge juz dzis zaczac prac i prasowac ciuchy ktore chce zabrac.

Muszę się wziąć do roboty bo podczas mojej nieobecności przez dom przeszło tornado.

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2013-06-04 o 08:39
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:35   #3198
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się na niego napatrzeć, jaki słodziak
Niedługo będę miała swojego, nie mogę się doczekać

Cytat:
Witam, nadrobione..

Cytat:
To jest wywód fotograficzny (jak kogo temat nie interesuje - niech go z premetytacją ominie... no chyba, że chce pozgadywać czym fotka robiona w zabawie na dole to zapraszam, albo choć je pooglądać )

Sorki... nie wspominałam pewnie, że mam amatorskiego fizia jeśli o zdjęcia chodzi

Od razu podkreślam, że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie.
Tak, więc wg mnie kompletnie nie ma znaczenia czym robić zdjęcia. Tak, tak, to w ogóle nie ma znaczenia. Zapalony fotograf, któremu będzie się chciało potem to zdjęcie dopicować, to i takim z komórki zrobi dobre zdjęcie, a amator, który woli mieć gotowa, to i z najdroższego sprzętu nie wyciągnie cudów.
Wiadomo, że sama komórka nawet w rękach świetnego eksperta nie wykona zdjęcia, które będzie miała jakość spod igły, ale będzie dobre kadrowanie, zrównoważone światło. Jakaś baza żeby to zdjęcie poprawić, żeby jego wygląd był lepszy. No albo tak je zrobi, że zwykły oglądacz (tez nie profesjonalista) pomyśli, że super, że taki był zamysł artystyczny żeby coś było mniej wyraźne.

Rusałka
- moja opinia jest taka - zależy do czego potrzebujesz aparatu, ile kasiury chcesz przenaczyć i czy uważasz, że będziesz wkręcać się w to dalej i będziesz chciała inwerstować. Jeśli tak, wybierz lustrzankę. Jeśli nie, w ostateczności dobrą hybrydę. Żadna lustrzanka sama za Ciebie zdjęcia nie zrobi świetnego, i takiego, po którym zwykli zjadacze chleba poznają, że z lustrzanki jest. Nad zdjęciami z lustrzanki trzeba popracować. Pomijam już fakt, że często jedno ujęcie psytrykać kilka, kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt razy (i profesjonaliści nie zawsze przy pierwszym podejściu strzelą cudo), a i często przepuścić fotke przez Photoshopa. Ja nie mówię, że bez tego wyjdzie paskudne zdjęcie, będzie fajne, ale nie będzie się wyróżniało spośród innych, będzie dobre, ale wciąż przeciętne. Jak chcesz się bawić w fotki, inwestować w siebie, w wiedzę, w sprzęt - bierz lustrzankę, bo potem będziesz żałować. Jeśli natomiast chcesz fajny, dobry aparat do zdjęć rodzinnych, imprezowych, żeby psytyk i było coś rozsądnego, a może z czasem czasem zabawić się w domorosłego artystę (bo w hybrydzie po trybami automatycznymi jest też manual, więc zaszaleć można), bierz max hybrydę. Jest mniejsza, lżejsza, tańsza, a jak Ci się akurt chce zrobić zdjęcie, ale nie bawić w fotografkę, to też fajnie wyjdzie.

Ja swoim aparatem też często jedno ujęcie robie po kilkanaście razy żeby mi wyszło jak najbliżej mojego ideału. Owszem, żałuję, że kupiliśmy wtedy hybrydę. Wcale nie dlatego, że ten aparat jest zły, bo jest nadal bardzo dobry, ale my już od lat byliśmy wkręceni w fotki i w tę zabawę, a teraz nas ta hybryda ogranicza w rozwoju. Ja np. kocham makro i o ile z hybrydy wychodza całkiem fajne, to jednak nie ma porównania to superowych obiektywów przy lustrzankach, ta sama akcja jest z portretami. Gdybyśmy wcześnie kupili nawet średniej bądź słabszej jakości lustrzankę, teraz wystarczyłoby dokupić obiektyw i właściwie aparat byłby jak nowy. A teraz szkoda kasy w inwestowanie od nowa jak tu mieszkanie, remont, kredyt, auto się sypie i dziecko w drodze. Zawsze byłoby łatwiej dokupić coś do czegoś co już jest, a nie od zera zaczynać.
Ale na prawde nad zdjęciami z lustra trzeba popracować. Ja też kiedyś robiłam zdjęcia lustrzanką, potem oglądałam je i na prawdę bez poprawek wyglądały równie dobrze jak z cyfrówek.

* * *

Taką mam zabawę "na dzień dobry" (tylko nie zastrzelcie mnie za ilość tego )

A teraz dam Wam linki do paru fotek i z czystej ciekawości (mojej oczywiście ) same oceńcie ich jakość (pod względem konkretnie jakości, ogólnego wrażenia, wykadrowania, światła, tego czy te efekty są zamierzone czy nie itp. itd.) i to wg Was jakim aparatem/aparatami były zrobione. Oczywiście nie musicie podawać konkretnie modelu, chodzi mi mniej więcej o to jaki rodzaj
Dziękuję Ci bardzo za tą wypowiedź

Ani ja ani Tż jakiejś smykałki do fotografowania póki co w sobie nie odkryliśmy
Wielokrotnie będąc na wakacjach, imprezach posługiwaliśmy się cyfrówkami. i o ile w dzień można było jeszcze zrobić przyzwoite zdjęcie, to wieczorem, w nocy w ruchu już nie.
Obecnie, ze względu na maluszka, którego chwile chciałabym uwiecznić i mieć ładną pamiątkę bez względu na porę dnia szukamy czegoś lepszego.
W jednym ze sklepów polecono nam, po przedstawieniu powyższych potrzeb, np. taki aparat http://www.samsung.com/pl/consumer/c...BPBE3-features.
I mój mąż się zastanawia właśnie czy coś takiego, czy już lepiej dopłacić do lustrzanki i w przyszłości mieć w razie czego możliwość doinwestowania w nią

Co do twojej zagadki, jako że kompletnie nie znam się na zdjęciach, pokażę te które mi się podobają. Ze względu na jakość, ostrość itd. Taki efekt by mnie w pełni satysfakcjonował
m.in.
http://s4.photobucket.com/user/gener...flet2.jpg.html
http://s4.photobucket.com/user/gener...dzie2.jpg.html
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...45506407_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...b0330c60ea5acb

A teraz się zbieram do siostry, ma urlop więc spędzę z nią trochę więcej czasu i z moimi cudownymi siostrzenicami

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:35   #3199
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
OMG!! o takie różnice w cenie???a ty się kłujesz tylko w udo? czy sobie zmieniasz?np. koło pępka, czy w ramię?
no niestety roznice w cenie to masakra, tzn levemir taki drogi bo to ponoc merc wsrod insulin
a kuje sie tylko w udo, zmieniam tylko nogi, w ramie sama bym chyba nie dala rady, zreszta w poradni kazali tylko w udo

Kaska bierz taka ktora ma wyraziste kolory, pastele totalnie dzieci nie interesuja, ja mialam dla Blanki ta z misiami z fishera i miala ja totalnie gdzies.

Cytat:
No dobra, wzielam pierwszy euthyrox, bo juz a malo co bym cos zjadla, a to musi byc 0,5 przed jedzeniem :sly:
Ktoras z Waz tez to chyba bierze...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sporo nas tu chyba bierze ja biore na zmiane 37,5/50 ale tez zaczynalam od 25

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie...ja też drugi raz zrobiłam i wynik też mam gorszy po obciążeniu: 8,3 mmol/l A to w przeliczeniu chyba 149 mg/dl Masakra
no coz, witam w srod slodkich mam z jedej strony to ja sie ciesze ze u mnie problem na czczo, bo jednak na wiecej grzeszkow moge sobie pozwolic bo nie mam takich reakcji po jedzeniu

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kasia ja kupowałam karuzelkę z misiami FP w zeszłym roku. Była mało używana, a baterie padły po pół roku, ale i tak jest słodka http://allegro.pl/fisher-price-c0108...283431267.html
no niestety slodka, ale kompletnie nie zdaje egzaminu :/ jest zbyt pastelowa i nie interesuje wiekszosci dzieci.

Cytat:

Ciekawa jestem jak mi ta krzywa wyjdzie Robiłam w lab. w ubiegłym tygodniu glukozę i wyszło 73-od zawsze miałam niski cukier.Na krzywą się wybieram w przyszły wtorek Z racji obciążenia genetycznego powinnam częściej sprawdzać poziom cukru-cukrzycę miała babcia ze strony taty,tata i Jego dwie siostry mają .
W pierwszej ciąży nie miałam więc mam nadzieję,że i teraz ta wątpliwa przyjemność mnie ominie.
no wlasnie w drugiej ciazy wieksze prawdopodobienstwo wystapienia ja w pierwszej ciazy tez nie mialam, bo wyniki mialam 82-92
nie mniej jednak trzymam kciuki by dziadowa sie nie pojawila

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
ja kupowalam wczoraj po 40 aale pyszne

ewacia Adi przekochany
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-06-04 o 08:36
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 08:39   #3200
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Misia, Your Angel jak to zobaczyłam to pomyślałam o Was http://allegro.pl/dywan-kerala-i-lov...285125629.html
heh, fajny, ale to jak mały będzie miał swój pokój.

Stary 2013-06-04, 08:40   #3201
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Nie mogę się na niego napatrzeć, jaki słodziak
Niedługo będę miała swojego, nie mogę się doczekać

Dziękuję Ci bardzo za tą wypowiedź

Ani ja ani Tż jakiejś smykałki do fotografowania póki co w sobie nie odkryliśmy
Wielokrotnie będąc na wakacjach, imprezach posługiwaliśmy się cyfrówkami. i o ile w dzień można było jeszcze zrobić przyzwoite zdjęcie, to wieczorem, w nocy w ruchu już nie.
Obecnie, ze względu na maluszka, którego chwile chciałabym uwiecznić i mieć ładną pamiątkę bez względu na porę dnia szukamy czegoś lepszego.
W jednym ze sklepów polecono nam, po przedstawieniu powyższych potrzeb, np. taki aparat http://www.samsung.com/pl/consumer/c...BPBE3-features.
I mój mąż się zastanawia właśnie czy coś takiego, czy już lepiej dopłacić do lustrzanki i w przyszłości mieć w razie czego możliwość doinwestowania w nią

Co do twojej zagadki, jako że kompletnie nie znam się na zdjęciach, pokażę te które mi się podobają. Ze względu na jakość, ostrość itd. Taki efekt by mnie w pełni satysfakcjonował
m.in.
http://s4.photobucket.com/user/gener...flet2.jpg.html
http://s4.photobucket.com/user/gener...dzie2.jpg.html
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...45506407_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...b0330c60ea5acb

A teraz się zbieram do siostry, ma urlop więc spędzę z nią trochę więcej czasu i z moimi cudownymi siostrzenicami
później napiszę, które jakim, może jednak któras się skusi na zabawę no może jednak komuś będzie się trochę nudziło, to nie chcę od razu wyjawiać tajemnicy
Stary 2013-06-04, 08:41   #3202
bajka1807
Zakorzenienie

a to moja słodziara sprzed chwili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG046.jpg (41,8 KB, 53 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:41   #3203
t_89
Zakorzenienie

Ide zamowic butelki wezme maja i duza tomme juz sama nie wiem czy te czy z aventu lepsze
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 08:41   #3204
kropla_deszczu
Zadomowienie

witam dziewuszki
ależ miałam durną noc, nie umiałam sobie miejsca znaleść
ale nawet sie wyspałam idę się zaraz robic na bóstwo i jadę po wypis ze szpitala, bo jeszcze go nie odebrałam - chociaż wypis był do odebrania już 29 maja chyba mnie nie zabiją za to ? później jadę odebrać wyniki z glukozy, i odwiedzę przy okazji koleżankę w szpitalu - jest w 37 tc i ma zatrucie ciążowe, miała tak nogi popuchnięte że już ledwie na nich stała, ale moim zdaniem sama sobie jest winna

Cytat:
A to moj bebzonik w 27 tc. Przez ten pepek wyglada, jakbym miala nos na brzuchu
I chyba sie ciemna kreska pojawia...
TZ dzis zamowil aparat, wiec licze na ladniejsze zdjecia...
śliczny brzusio
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kurde ten ból jest od pachwin i taki po bokach na dole więc może to faktycznie rozciąganie?
ladan nie martw się, to zwyczajne rozciąganie tez to mam i pytałam lekarza o to więc sie nie obawiaj
Cytat:
a co do tycia, to startowałam z wagą 72,5kg, potem na początku schudłam do ok. 71,5kg (na wadze u gin nawet 70,5kg, ale ja jakoś bardziej wierzę tej swojej, zwłaszcza, że na niej ważę się regularnie-od paru msc już tylko podaję jej wagę, a ona wpisuje). Obecnie jest 75,5kg, więc nie wiem jak to liczyć, czy od startowej, czy od tej ze schudnięcia.
na upartego zawsze możesz iść prywatnie do innego lekarza

co do wagi to skończ biadolić bo Cię zbiję ja zaczynałam z wagą 93 kg a na ostatniej wizycie jak mnie ważyła to było 97 kg więc jak sama widzisz przytyłam 4 kg, ale u mnie to dziecko ma z czego czerpać, bo nadwaga wg BMI jak się patrzy. I myslę, że skoro zaczynałyśmy z nadwagą to tak mały przyrost wagi jest jak najbardziej na miejscu miej też na uwadze, że jeszcze 3 miesiące przed nami, więc jeszcze może przytyjemy (choć ja mam cichą nadzieję, że jednak nie )
Cytat:
cześć
maluśki jeszcze
Cytat:
ale super ten Twój chłopaczek!!! a tak przeglądałam zdjęcia i mam pytanie gdzie te ochraniacze na łózeczko kupiłaś? bo mi się podobają strasznie, poza tym takie jakieś mega grube są - nie widziałam takich jeszcze
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:42   #3205
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
bajka ona chyba do Ciebie podobna prawda ?

Stary 2013-06-04, 08:43   #3206
ewacia85
Wtajemniczenie

jeszcze was zanudze tymi fotkami ale cos dla miłośników kotów-->kotanko mordengo ,zabawa w śmietnisko z mamuśką, rockman, sprzątaczka szufladkowa i chiałem upiec mamie torcik na urodziny ale mnie przyłapała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_3561.jpg (28,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3556.jpg (27,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22 miesiac2.jpg (62,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22 miesiac4.jpg (43,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3550.jpg (31,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3643.jpg (52,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_3661.jpg (33,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-06-04, 08:43   #3207
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Z takimi radami starszego pokolenia to czasami tak jest, że te rzeczy, które 30 lat temu uznawane były za prawidłowe, między czasie sie okazało, że prawidłowe nie są i że lepiej zrobić inaczej(np. te poduszki, czy podawanie pomarańczy pół rocznemu dziecku).Nie mówię, że wszystko takie jest, czasami są naprawdę skuteczne babcine rady.
Moja też marudzi, że kładę dziecko bez poduszki, bo skoro ja mam poduszkę, to dlaczego ona nie.Ale i tqk nie daję.Co prawda nie wiem jak mała spała będąc z nia na działce, no ale ma już 7 miesięcy więc nie będę się o to wykłócać.Marudzi też, że ona chodzi późno spać i późno wstaje, no bo przecież dziecko powinno spać od 20-6.No ale są różne dzieci, wychodzę z założenia, że skoro tak woli i jest taka możliwość to po co ją zmuszać.

jej a ja wczoraj chcialam sie cos od mojej mamy dowiedziec- zrobilam caly wywiad, a ona odpowiadala: dziecko ja nie pamietam, to bylo prawie 30 lat temu / lub/ dziecko zapytaj kolezanek co teraz rodza, wtedy były metody PRLu teraz sa nowoczesne
Kocham Moją Mamę ale mam nadzieje ze cos pomoze

Kurcze w sumie dostałam 3 wózki (tzn jeden mam do wziecia za 200zł, a dwa w gratisie. Dostalam Inglesine Zippy i Mure 4 i nie wiem do ktorego dokupic gondolke...
podobno ta inglesina to jakis kosmos - lekka zwrotna i w ogole
hmmm
Zna sie ktos na Inglesinach bo o tym nie gadalismy w ogole chyba jeszcze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:46   #3208
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
witam dziewuszki
ależ miałam durną noc, nie umiałam sobie miejsca znaleść
ale nawet sie wyspałam idę się zaraz robic na bóstwo i jadę po wypis ze szpitala, bo jeszcze go nie odebrałam - chociaż wypis był do odebrania już 29 maja chyba mnie nie zabiją za to ? później jadę odebrać wyniki z glukozy, i odwiedzę przy okazji koleżankę w szpitalu - jest w 37 tc i ma zatrucie ciążowe, miała tak nogi popuchnięte że już ledwie na nich stała, ale moim zdaniem sama sobie jest winna
Oj kochana to wcale nie jest tak, że sama sobie winna, wydala białko z moczem, co wiąze się z zatrzymywaniem wody w organizmie. Ma pewnie wysokie ciśnienie na dodatek.W tym przypadku nawet nie pomaga dieta wysokobiałkowa. A kobieta potrafi tyć własnie przez tą wodę nawet kilogram dziennie. Powinna sie po prostu wcześniej zgłosić.

Zyczę jej szczęśliwego rozwiązania. Oby nie doszło do napadu rzucawki, będzie miała cc?

Stary 2013-06-04, 08:49   #3209
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
bajka ale do ciebie podoba
kropla ochraniacz dookoła łóżeczka kupiła mi mama na szmateksie za 35 zł z metką przywieziony z USA, siostrze moje wtedy tez kupiła ale nawet ładniejszy ale mój ma ten plus że poszewki się ściąga do prania a w środku sa takie jakby poduszki. Jeśli ktoś na tego typu ochraniacze trafi to bardzo polecam bo miałam po kuzynce taki zwykły z allegro ale straszna lipa i cieniutki .
Stary 2013-06-04, 08:50   #3210
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się i ja

Myślałam, że w piżamie pójdę do sąsiadów z klatki obok i im powiem co sądzę o takim hałasowaniu jak ja jestem w domu. Skuwają chyba łazienkę albo i całe mieszkanie (bo ile można taką tyci łazienkę kuć) i używają do tego chyba jakiegoś młota pneumatycznego, bo mam takie stereo w całym mieszkaniu, że masakra W dodatku pogoda do , a ja muszę dziś książkę na prawo jazdy przestudiować

Ewacia przesłodki ten Twój maluszek
__Paulinka__ , ja-ika, Sylwia cypr, karolson kciuki za wizyty
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości