|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Pozżerało mi większość cytatów! No nic, odniosę się do ego co mam.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tą mamcurą już drugi raz wyjechała. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tego chrzestnego to brzmi to tak jakbym o jakimś nastolatku pisała, a to 40letni facet. Mąż mówił, że jak mu nową datę podał (dodam że od tygodnia nie mogliśmy się z nim skontaktować, a w restauracji zmienić termin to nie takie hop siup) to ten z pretensjami dlaczego nie przyjechaliśmy Z NIM ustalić daty. Czujecie? To są chrzciny mojego dziecka, a nie prywatna impreza rodziny męża! Dodam, że u mnie w kościele chrzty są dwa razy w miesiącu, 1 i 3 niedzielę miesiąca. To pewnie dziecko było by do roczku nieochrzczone bo jaśnie pan nie znalazł by terminu. Mam dość. Co do mamcury, to męża zagotowało. Obiecał z tym zrobić porządek. Ma jej powiedzieć, że albo się do dziecka będzie zwracała z szacunkiem o rodzicach, albo niech nie przyjeżdża, bo mały się jej ewidentnie boi. Co jeszcze, jak już po raz 10 usłyszałam że babcia cię zabierze, to się jej zapytałam, a co będzie jadł. To powiedziała że mu flaszkę zrobi. Pytam czego? Mleka. A skąd weźmie? No stąd, ja jej dam. Tak? Ale mały je tylko moje mleko, to co z butelki jadł to był odciągnięty pokarm. Mina bezcenna ![]() Wczoraj z tego wszystkiego spać nie mogłam. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam zdjęcia slubne w Klubie, ech piękne! Jak ja bym chciała jeszcze raz wychodzić za mąż - oczywiście za tego samego mężczyznę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stosuje rano po myciu, wieczorem na nocke i w ciagu dnia jak zrobi kupke Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() Oddajcie mi moje dziecię! Najpierw mnie rozbestwiło a teraz daje po dupce ![]() ![]() ![]() ![]() Nina dzięki za odpowiedź, czyli tak jak myślałam po prostu do normalnie przygotowanego mm daje się kaszkę. Ja muszę uważać bo mały wciąga wszystko jak leci, ten mój głodomorek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postaram sie cześciej odzywac..u nas jest już ok. po Wielkanocy trafiliśmy do szpitala z zapaleniem płuc..w piątek żadnych oznak..w sobotę zapalenie oskrzeli a w niedziele wieczorem już szpital. W szoku byłam jak szybko się to posunęło....ale 9 dni w szpitalu..to katorga..bałam się jak mały to zniesie..jak ja dam sobie radę z takim maluszkiem w obcym miejscu... no ale radę dać musiałam choć cieżko było... no i teraz jest na razie wszystko ok... najgorsze te kłucia...po kilka razy dziennie inhalacje...ale jest już ok..i teraz jestem taka ostrożna..ale wciąż w duchu powtarzam "najważniejsze - nie przegrzewać !!!"...lepiej aby maluchowi było chłodniej niż gorąco.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zakorzenienie
|
Tak tak, dziewczyny, takie mądre jesteście, dopóki nic się nie stanie. Owszem, byłam nie jeden raz w takiej sytuacji (skąd Illusion wiesz, że nie byłam?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I napisałam tylko "głupota" - jeśli Was to tak bardzo uraziło, to sorry, ale TO JEST głupota. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-04 o 07:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3848 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i MUSZĘ to powtórzyć: PRZEŚLICZNIE WYGLĄDASZ! Tak kwitnąco. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego dziś jadę do rodziców i będę tam 2 dni. Tż dziś pojechał do Ogrodzieńca na szkolenie z pracy i będzie bardzo póóóóźno a jutro znów pracuje od 10-21. Cytat:
![]() Dziewczyny ![]() Idę nadrabiać dalej. Cytuję na raty bo wczoraj mi znów ucięło dużo cytatów ![]()
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
hej kobitki, melduje ze zyje
![]() ![]() ![]() bede nadrabiac w miare mozliwosci bo oczywiscie milion pincet stron ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
a pozatym to maluszek ma problemy z kupą..wiecznie zaparcia...w końcu zmieniliśmy mleko w zeszłym tygodniu i kupa poszła...może już będzie dobrze...Antoś jest duży...i choć nie wygląda..to waży 7,5 kg....klocek ale taki kochany śmieje się non stop...marudzi jak każde dziecko..ale narzekać nie mogę- w dzień różnie sypia...raz gorzej raz lepiej ale średnio dwa razy od godziny (coraz cześciej się budzi po 30 min)...ale czasem potrafi i 3 godziny pospać..a w nocy..nie mogę narzekac jak zje..usypia w leżaczku..potem śpi ze 30 min..i przenosimy go do łózka...powiedzmy o 21..wtedy śpi do 5..6..czasem nawet 7 rano.
No i nie miał żadnych kolek..a teraz poza mleczkiem daję mu troszkę soku z jabłuszka i kilka kropel z buraka na kupkę...herbatek koperkowych a ni wody z glukozą nie chce pić..musimy ostro się namęczyć żeby w trkacie picia mleka oszukac go i wcisnąć trochę...ale mam nadzieje że po nowym mleku będzie już tylko ok...
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-06-04 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Ja nie szaja, ale coreczka kolezanki miala dokladnie takie same zmiany na buzi. Byla to alergia, samo zeszlo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() proponuje Ci zamiast biogai podawac Delicol przed każdym karmieniem, ewentualnie 2 razy dziennie Infacol u mnie jest mega zmiana oczywiscie na Plus. Moja lekarka tez nietolerancji nie bierze pod uwage, ale ja swoje wiem. ;] Z tego co slyszalam nietolerancja mija ok 4.5 msc No i u nas chyba juz mija... mała juz robi mniej sluzowate qpki, kolki odeszly w niepamięć i bączki powoli tez zegnam hasłem adios. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny dizękuje Wam za miłe słowa, tak się zastanawiam jeszcze nad tym mieszkaniem, teraz doszło pytanie "gdzie ja zmieszczę suszarkę na ubrania" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | ||||
Wtajemniczenie
|
neti - współczuję szpitala i cieszę się że już lepiej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ![]() Cytat:
Pisanie żal.pl też nie na miejscu moim zdaniem...
![]() |
#3854 |
Wtajemniczenie
|
Insolito, Illusion
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Zakorzenienie
|
Illusion, ale ja znam ten ból, naprawdę znam! Oliwia też mi tak robiła - teraz już nie, bo się przyzwyczaiła do jazdy, ale jak była nieco mniejsza, to było dużo problemów i sytuacji tego typu. Ale tak nie można, no na litość, dziewczyny!
![]() ![]() I trochę dystansu, bo żal.pl to żadna obraza, nie napisałam przecież "idiotka/kretynka/czy coś takiego", bo tak nie uważam, a to by była obraza. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z ślubu i wesela: http://www.blog.lukaszszczygielski.p...niny-i-lukasza Z sesji w Sandomierzu: http://www.blog.lukaszszczygielski.p...po-sandomierzu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które podają maluszkom tylko mm..pytam Was jakie?? czy przepajacie...ile? i czy sa ładne kupki...??
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | ||||
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hahaha mialam taki wieczor 2 miechy temu jak TZ roz☠☠☠☠zil cos w gniazdku i prad poszedl xD Cytat:
Spokoj psychiczny wynagrodzi wszystko ![]() ![]() Ta cwaniara przekreca sie i kopie mi w lapka jak nie zwracam na nia uwagi! Co za mala gwiazda sie znalazla ![]() ![]()
![]() |
#3859 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uwaga uwaga! Zdjęcia z chrzcin Blaneczki w K. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3860 |
Wtajemniczenie
|
jej... ja też bym chciała jeszcze raz przeżyć dzień ślubu, a za równy miesiąc 4 rocznica
![]() Neti ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wieczorem po kąpieli nie chce jeść. Wierci się, płacze, nie chce złapać butki. I tez dopiero jak wstanę i zacznę z nią chodzić to łapie tą butlę. No ale to tylko na chwilę. I takim oto sposobem wczoraj ZNÓW wieczorem NIC nie zjadła. Ostatnio piła o 18.00, zasnęła o 21.20 a obudziła się o 3.00 w nocy... I tak jest dzień w dzień. Nie wiem czemu nie chce po kąpaniu jeść ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WARIATKI ![]() ![]()
![]() |
#3862 |
Rozeznanie
|
Fewciu co do tęsknoty za tatą to może być, Lenka niekiedy jak zaśnie wcześniej (20,30 niby nie wcześnie) zanim tż wróci to potrafi po godz się obudzić i wtedy taki zaciesz jak go zobaczy że szok
![]()
#3863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ninagg miałaś motyw fioletu....tak jak ja - CUDNIE!!! ja swoje kiedyś do klubu wrzucałam ( a tu od 9...5 kolejnych zdjęć to nasza sala- sala gimnastyczna w szkole-metamorfoza) http://lovedeco.pl/dekoracja_kwiatowa/dekoracje-sal/
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-06-04 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szynka ze sklepu może tak działać, ale skoro jesz od samego poczatku (?) to chyba nie od tego.
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |
Zakorzenienie
|
Poka Poka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A pogrubione, ja też kupiłam tą siateczkę, muszę tylko kupić jabłko ![]()
![]() |
#3866 |
Rozeznanie
|
Nina mam pytanko. Twoja Ola bardzo dobrze sobie radzi z siedzeniem więc powiedz mi jakiego użewacie fotelika? normalne nosidełko czy już fotelik? Lenka zaczyna się złościć bo chce usiąść a nie może bo pasy przeszkadzają, muszę troszką przekręcać że3by nie był na leżąco, chyba że przyśnoie ale u niej to rzadkość.
#3867 | |||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41129833]Zaraz doczytam, tylko napiszę - Dorotka po szczepieniu, trochę płaczu ale mleczko mamy ukoiło ból
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od 1 odcineczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrabiam dalej póki spi ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Nie musisz ale ze skierowaniem za darmo. I poczytaj to http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html
![]() |
#3869 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sikam! ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.