|
|
#1771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Czas się przyzwyczaić
|
|
|
|
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że u mnie to ma jeszcze inne podłoże. Najgorsze jest to, że nawet bezproblemowa ciąża niczego nie gwarantuje. ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Jeśli Cie niepokoją to lepiej zapytaj lekarza. Jeśli to nic groźnego to Cię uspokoi i przestaniesz się martwić.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-06-04 o 08:20 |
||
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie porannie, pospałabym jeszcze ale coż... mój syn zadecydował inaczej
![]() Zaraz teściowa przychodzi do Jasia, bo ja musze iśc do lekarza i na bete. Nadrobiłam wszystkie posty, ale już nie wiem której co odpisac |
|
|
|
#1774 | ||
|
Gang Iren
|
Hej.
Dzisiaj nocka OK,Mlody sie nie budzil. Za oknem slonce,wiec super. Mam dzis szczepienie Eryka,mam nadzieje ze bedzie tak dzielny jak ostatnio. No i chce sie zapisac do poloznej,mam nadzieje ze da rade na przyszly tydz juz,a jak nie to za dwa. To bedzie pierwsza wizyta. Cytat:
Tak,to normalne we wczesnej ciazy. Cytat:
No ale takie myslenie nie jest dobre. W zyciu na nic nie ma gwarancji i nie chodzi tylko o ciaze. Przeciez nikt z nas nie zna dnia ani godziny. Dzis jestesmy,jutro moze nas nie byc. Codziennie na swiecie dzieja sie zle rzeczy,umieraja dzieci,modzi ludzie,sa morderstwa,gwalty,wybucha ja wojny. Nigdy nie wiemy co moze stac sie naszym udzialem. Wiec czy mamy zyc myslac,ze cos z miliona roznych rzeczy moze sie wydarzyc? Co do ciazy moje zdanie jest takie,ze nie ma co przesadzac w jedna czy druga strone. Warto podchodzic to tego spokojnie,ale i z radoscia,bo przeciez radosny czas. Tak samo jak przy zdrowej ciazy nie ma co na siebie chuchac i dmuchac (bo znam kobiety,ktore najchetniej przelezalyby cala ciaze) ale tez z drugiej strony nie bede celowo podnosic 30 kg.
|
|
#1775 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja to jakąś czarownica chyba jestem... Zaczęłam rano krwawic na żywo czerwony kolor. Pojechałam (w sumie ledwo co, bo u nas wszystko pływa) na pogotowie, teraz leze na oddziale z krwiakiem...ale widzialam na usg Kruszka i jego serduszko! Teraz mam lezec w szpitalu i czekać. Czy miała z Was któraś lub słyszała o czymś podobnym? Bardzo sie martwię...
|
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I teraz właśnie będę "chuchac i dmuchać" i z kazdą pierdołą dzwonic do gina, bo nie chcę przeżyć tego samego co w grudniu tamtego roku. 30 godzin na porodówce w bólach, nafaszerowana lekami wywołującymi poród, przeciwbólowymi (które nic nie dawały), uspokajającymi, poród, po którym nie słyszałam płaczu dziecka, wybieranie ubranka do trumienki, pogrzeb ... drugi raz tego nie przeżyję.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-06-04 o 09:15 |
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
U Ciebie wiadomo co sie dzieje, krwiak sie pewnie wchlonie niebawem. Nie denerwuj sie
|
|
#1778 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Z psychologiem rozmawiałam raz, przed porodem, w szpitalu. Niestety z rozmowy wyszłam zdegustowana
![]() Moze i czasem żałuję, ale wiem, że na tamtą chwilę nie zniosłabym widoku martwego dziecka. I cały czas miałabym takie przed oczami. Wystarczy, ze mąż widział i nasze mamy (ubierały Kamilka do trumienki). Moja mama mówi, ze ma go cały czas przed oczami ... Żaden psycholog niestety nie będzie w stanie wyrzuć z mojej głowy strachu, który jest niemal każdego dnia Ogólnie czuję się już ok, dużo mi dał szybki powrót do pracy i zajęcie się sobą (dieta, bieganie, rower itp). Ostatni atak płaczu, beznadziejności miałam w tygodniu przed Wielkanocą - nie tak te święta miały wyglądać ... Mieliśmy iść z synkiem na świecenie, a nie na jego grób ... Nie zrobiłam kompletnie nic przed świętami, dopiero w sobotę lekko się przebudziłam i wysłałam TŻ po koszyk itp. Tak to miałam kilka dni wyjętych z zyciorysu, nie wiem jak ja dawałam radę w pracy, ale po niej prawie ciagle wyłałam, za moim synkiem ... Od świąt jest dobrze, w dzień matki i dzień dziecka starałam się nie rozmyślac za bardzo, wiadomo, smutna myśl przeszła przez głowę raz czy dwa, ale obyło się bez płaczu. Kamilka żadne dziecko mi nie zastąpi, zawsze on będzie moim najstarszym dzieckiem, zawsze będę za nim tęsknić i mieć go w sercu.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-06-04 o 09:59 |
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
zaraz nadrobię czytanie, tymczasem życzę miłego dnia
zobaczcie, jakie fajowe: https://www.facebook.com/photo.php?v=480609552005519 ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
u mnie w rodzinie był taki przypadek, tylko że ciąża donoszona. w 40tc, już w szpitalu, następnego dnia miał być wywoływany poród a w nocy dziewczynka w brzuchu po prostu umarła. nie wiadomo dlaczego, badania bardzo szczegółowe, i pępowiny i sekcja... i nic. po prostu, tak się stało i już. to był najgorszy pogrzeb, na jakim kiedykolwiek byłam. matce kazali rodzić martwe dziecko naturalnie, więc porozrywana, szła okrakiem, mleko ciekło z piersi i przeciekało przez bluzkę. a rozpacz nie do opisania. to było 9 lat temu. 3 miesiące po tym zdarzeniu ona znów była w ciąży, urodziła pięknego zdrowego synka a rok temu w wakacje urodziła córkę - bez komplikacji. wiem, że się boisz, ale wszystko będzie dobrze, jestem tego pewna
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
Hosenka bardzo Ci współczuję
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka*
aż mnie dreszcze przeszły...a w ogóle powiedzcie mi proszę, mam od zeszłego tygodnia napęczniałe bolące piersi (ból taki do wytrzymania) - niektóre z was również narzekają na ból, ale czy to normalne że z boku od pachy strony są dosyć twarde, jakby małe kamienia tam się umiejscowiły
|
#1784 |
|
Raczkowanie
|
Hosenka współczuję Ci bardzo i trzymam mocno kciuki za Was.
|
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
ajakasia trzymam mocno kciuki aby wszystko było ok
![]() Hosenka współczuje strasznie to był straszny czas dla Ciebie i mam nadzieję , że teraz będzie wszystko ok ![]() Ja po za mdłościami i zaspania nie mam żadnych innych widocznych objawów. Jedynie co to podobno wyładniałam na buzi ![]() A no i nie mogę spać na brzuchu bo mi zaraz nie dobrze w ogóle nie dobrze nawet śpi mi się na boku ale po wypłacie planuję sobie kupić poduszkę ciążową może będzie mi wygodnie . Wczoraj leżał sobie siostrzeniec 2 miesięczny na moim brzuchu i np . wygodnie nam się leżało dziś serwuje pierogi z serem i truskawkami może jakaś mamuśka się skusi
|
|
|
|
#1787 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() A ja nie wiem...wiem, że brzucholek większy, ale nie pamiętam ile miałam przed ciążą. Cytat:
a do tego żadnych innych objawów. Jednak żeby całą ciążę nie wiedzieć? Przecież potem dziecko się rusza...jakoś dziwnie, żeby tego nie poczuć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że przetrwamy ten czas wspólnie do porodu w spokoju i szczęściu
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tak mam ![]() W nocy jak leżę na boku to ten cyc który jest u góry tak mnie boli i ciągnie do dołu, że odechciewa mi się snu. Ja lekko dotknę piersi i one pięką wręcz strasznie. Z natury mam baaardzi małe piersi, więc sobie tłumaczę to tym, że bolą mnie tak bardzo dlatego, że się powiększają (są nabrzmiałe jakbym miała mini silikony) heh. Tak czy siak strasznie mnie to irytuje i przeszkadza. A te małe zgrubienia od strony pachy to czasami nie chodzi Ci o żebra? Ja niestety nie jestem w stanie swoich wymacać po bokach bo na samo dotknięcie odskakuję tak mnie bolą...
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-06-04 o 11:08 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeszcze mam pytanie jak u Was lekarz liczył ile ma fasolka ?
mnie badał i na usg mu wyszło niby 7 tyg ale według wyliczeń to był 5 tydzień( wiem dokładnie który ponieważ znam dokładną date poczęcia) a 7 od OM |
|
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
O widze temat smakolyków. U mnie czeresnie sa po 10 zł za kg a truskawki juz po 6 zł za kg wiec mozna wcinac. Bob cholerka jeszcze po 35zł za kg wiec musze poczekac.
|
|
|
|
#1791 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może zatem Ty będziesz zorientowana w temacie jak to jest, podczas prowadzenia działalności jak jesteś na L4, a później na zasiłku macierzyńskim i pobierasz pieniądze z tego tytułu, to możesz wystawiać faktury przychodowe? Czy tyko kosztowe, które musisz ponosić żeby firma działała, bo rozumiem, że działalność na macierzyńskim ma status aktywnej, a nie zawieszonej? nawet nie wiem gdzie tych informacji szukać, a wkrótce otrzymam decyzję w sprawie dotacji na działalność i przyjdzie mi się z tymi praktycznymi problemami zmierzyć... Cytat:
Cytat:
Podstawa to odzyskać siłę i wewnętrzny spokój, nerwy i stres w niczym nie pomogą. Skoro jesteś tu z nami, to jesteś na dobrej drodze i doszłaś na nią sama, po swojemu, w swoim tempie, bez pomocy "fachowców" jak ten ze szpitala, za to ogromny szacun. Nie ma co rozpamiętywać przykrych zdarzeń, bo to nie zmieni przeszłości, a utrudnia utrzymanie spokoju. Pełne skupienie nad tym co tu i teraz, to jest najważniejsze. Życie trzeba brać na klatę, jeśli ono się z nami nie pieści, nie pieśćmy się z nim i my. 3mam kciuki za Was Cytat:
U mnie po czereśniach ani widu, ani słychu...
Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-06-04 o 12:30 |
||||
|
|
|
#1792 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamy
![]() Od tygodnia zadowolona z dwóch kreseczek za dwa tygodnie pierwsza wizyta u lekarza. Jestem prze szczęśliwa, myślałam że staranie się o dziecko trochę potrwa a tu od razu taka cudowna wiadomość.To najprawdopodobniej 6 tydzień ciąży - zobaczymy co lekarz powie. Co do wczesnych objawów muszę powiedzieć że mam niewielkie mdłości no i moje biedne piersi bolą ale wycierpię wszystko żeby tylko moje maleństwo pojawiło się na świecie
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie nieco uspokoiłaś ![]() Cytat:
ostatecznie jednak średnio mi smakowały - kubki smakowe mi wariują
|
|
#1794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj kupiłam sobie truskawki bo zrobiłam się głodna, po dwóch truskawkach doszłam do wniosku że więcej nie zmieszczę no ale jadłam dalej myślałam że zwymiotuję po 5 minutach |
|
|
|
|
#1795 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Trzymam kciuki,żeby było dobrze! Cytat:
Teraz musi być już dobrze! Psycholog bardzo nie ładni postąpiła. Jednak nie każdy psycholog jest taki,sama trafiłam na świetną,która bardzo pomogła mi z moimi problemami. Cytat:
Cytat:
![]() My po szczepieniu. Eryczek był bardzo dzielny,mój bąbelek kochany
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dzisiaj chyba jakiś kryzys albo nie wiem co jest grane... Tak mi słabo strasznie, czuję się jakbym miała zemdleć. Głowę mam jakąś taką ciężką, ospała strasznie jestem, nietomna dosłownie.,..,
Przeszlam sie do sklepu niedaleko domu i wróciłam cała spocona, padłam na łóżko z zakupami w ręce. Masakra Nie wiem co mam robić. Nie mam siły na nic. Masakra jakaś.... Może to też przez ten antybiotyk Duomox - wczoraj zaczęłam go brać, gardło jeszcze ciut boli więc chyba złym pomysłem byłoby go teraz odstawić... Kurcze nie wiem co robić... ale jest strasznie słabo ogólnie..... Mam wrażenie, że ciśnienie/puls mam jakiś słaby dzisiaj....
|
#1797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz jak zaszłam w ciąże to się bałam, ze znowu tak będzie, jeszcze się na necie naczytałam posty kobiety, która za każdym razem miała puste jajo ale chorowała na jakąs chorobę genetyczną, która wyszło dopiero jak zaszła w ciążę (niestety nie pamiętam co to dokładnie było ale zdarza się bardzo bardzo rzadko) na szczęście u mnie w 8 tc na usg było serduszko, teraz ide w sobote na kolejne usg i bardzo się boję, oczywiście sobie wkręcam różne niefajne rzeczy .... Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2013-06-04 o 12:57 |
|
|
|
|
#1798 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja z radości po zobaczeniu dwóch kresek zadzwoniłam do męża a potem do mamy mojej która całą rodzinę powiadomiła w 5 minut. Jak już ochłonęłam to zła na siebie byłam. Wizyta u gina za 2 tygodnie więc wszystko się może zdarzyć. martwię się teraz - w gorącej wodzie kąpana jestem chyba
|
|
|
|
#1799 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj jak musiałam wyjść z domu to ulewa była okropna a jak tylko wróciłam to słoneczko
![]() nie mam dzisiaj na nic siły, zaraz chyba się położe |
|
|
|
#1800 |
|
Gang Iren
|
A ja z zobaczeniem fasolki bede misiala jeszcze sporo poczekac. Dzisiaj zadzwonili z rejestracji od polskiego gina,ze musza anulowac wizyte na ta date co mialam wyznaczona ( na 14 czerwca),bo nie bedzie wtedy lekarza. I ze moga mi przelozyc na za nastepne 2 tyg. Co jest bez sensu,zebym placila jak w tym terminie,moze kilka dni pozniej bede miec Usg ze skierowania od poloznej. A u poloznej wizyte pierwsza mam dopiero na 26 czerwca,to bedzie juz 11t2d i po tej wizycie bede skierowana na Usg.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

19.05.2012 

aż mnie dreszcze przeszły...

wciąż mnie prześladuje wizja pustego pęcherzyka..A w ogóle wiecie może na ile przypadków lub w ilu procentach ciąż występuje to zjawisko?? Z drugiej strony, co ma być to będzie i nie ma się co zamartwiać.