Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 08:25   #3871
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że uda Ci się to jakoś odkręcić! Trzymam kciuki!

gratulacje!

Ja podaję holle, jaglaną, bez cukru i bardzo przyjemna w smaku udało mi się dorwać w Silesii CC, w tym sklepie Bio.

Nawet mi nie mów! To jest nie fair u mnie znów 3 razy zagrzmiało, i koniec, no nie doczekam się

Mnie najbardziej rozwalało jak byłam na praktykach w biurze rachunkowym prowadzenie książki przychodów i rozchodów kościoła. Ofiara = utarg dzienny niby wiadomo rozliczyć się musi, ale jakoś tak mnie to razi...

Jeszcze co do kościołów i kasy. Dwa lata temu zmarł mój dziadziuś. No i kwestia opłat przy pogrzebie to była masakra - słuchajcie my z babcią i mamą totalnie załamane jeździłyśmy wszystko załatwiać, ja wchodzę do biura a tam pod krzyżem sobie wisi cennik. Już na sam widok się zagotowałam, no ale co dalej. Był czwartek, pogrzeb na sobotę załatwiony, u księdza zapłacony, knajpa zabukowana. I baba się babci pyta, czy ma kasę żeby wszystko zapłacić. Babcia mówi, że pewnie, akurat przed chwilą wyciągnęła kasę z banku, dobrze że miała, a ona ją podliczyła na 1700 zł (nie było w tym opłaty dla księdza i organisty, tylko kwestie cmentarza) a ona przy sobie 1200 tylko miała. No i ta baba prawie nas stamtąd wyrzuciła, że ona nic nie załatwi, 1700 musi być i koniec, nie ma opcji że doniesie jutro resztę, jak nie daje teraz to nie będzie pogrzebu... Ja musiałam stamtąd wyjść, bo już byłam tak wściekła i rozżalona, wiecie, śmierć bliskiej osoby, a tu babsztyl tyle kasy chce i zero zrozumienia... I ostatecznie babcia musiała tego samego dnia pożyczać kasę, żeby pogrzeb był, a ten zasiłek co się dostaje czyli na tamten czas to było coś ponad 4000 zł, wystarczyło na 2/3 wydatków przy naprawdę możliwie najtańszej opcji. Całe szczęście że była kremacja i mieliśmy grób na cmentarzu, bo inaczej to jeszcze ze 3000 trzeba by było doliczyć na kopanie dołu, trumnę, miejsce, pomnik... Sorry ale przyszło mi do głowy, że najlepiej to chyba pod płotem zakopać takich niemajętnych jak my. No i taki niesmak pozostał...

Ja też lubię te seriale dla nastolatków PW też oglądałam, ale w którymś momencie mnie znudziło i przestałam. Muszę poszukać czegoś ciekawego

Mamcura! No co za babsko! A weź powiedz małemu jak przyjdzie następnym razem, że znów przyszła BABCURA!

Ja tam się nie przejmuję, jak kiedyś niezapowiedziana teściowa była w Kato i chciała do mnie przyjść, to powiedziałam wprost że mnie nie ma i już, no przykro mi, ale ja mam swoje sprawy i nie siedzę pod drzwiami czekając na jaśnie panią. Oczywiście była obraza, ale jakoś mnie to nie zmartwiło

Haha, mój też tak sobie szkrobie paznokietkami

Hm, ja wczoraj dałam kawałki jabłuszka w tym gryzaczku, mały podrapał dziąsełka, pociumkał soczek, ogólnie lepiej mu to podeszło niż zwykły gryzaczek

Dziewoje, ponawiam pytanko: w jakich proporcjach robicie kaszki Holle? Robicie np. 150 ml mm, dajecie wg pudełka ilość miarek mleka i do tego dosypujecie kaszkę? Czy wg przepisu? Bo tam jest 100ml mm, 100 ml wody i do tego 5 łyżek stołowych kaszki, jakoś wydaje mi się to dużo nie wiem, kurcze, dałam po swojemu ale nie wiem czy dobrze, jak robicie?
ja daje 180 ml wody, 6 miarek nutramigenu i 6 kaszki no i jedna miarke nutritiona

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Insolito, za wypożycienie 2300? Ło matko. To ja za moją (nówka) zapłaciłam 780zł, a jest naprawdę genialnie zrobiona... Co prawda kupiłam na aukcji i model powystawowy - trochę zakurzona, no ale różnica w cenie ogromna...

Yellow
, o matko. Przykra sytuacja, bardzo przykra. Okropnie się babsztyl zachował.

Dziewczyny
, moja też płacze przy karmieniu - w ciągu dnia nie zawsze oczywiście, ale wieczorem, jak mamy karmienie przed spaniem, to jest histeria straszna! Zassie się, po chwili nerwy i płacz. I tak w kółko, dopóki nie wstanę i nie zacznę z nią chodzić, karmiąc ją na rękach... Po chwili się uspokaja i wtedy mogę normalnie z nią usiąść. Nie wiem, z czego to wynika...
u nas to samo, meczace to jest ale juz chyba sie przyzwyczailam
Stary 2013-06-04, 08:28   #3872
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
neti - współczuję szpitala i cieszę się że już lepiej

Ja bym zrobiła na Twoim miejscu badanie kupy na obecność pasożytów skoro odstawienie nabiału nic nie dało to raczej nie skaza.

No nie mów że tego nie zrobiłaś

ja też

Wiesz można wyrazić swoje zdanie na ten temat. Nikomu nie zabraniam. Też jestem przeciwna wyciąganiu dziecka z fotelika bo to jest niebezpieczne, chyba zdajesz sobie sprawę że zarówno ja jak i misia wiemy o tym. Powtarzam...Igi tak się zanosił że był cały bordowy i płakał bez głosu...wiecie o co chodzi...wyje a nie słychać, dusi się prawie a zjechać gdzie nie było, byliśmy w korku i nie uważam się z tego powodu za głupią.
Pisanie żal.pl też nie na miejscu moim zdaniem...
Nie zawsze się uspokoi dziecko. ja jadąc sama z nią musiałam 2 razy zjeżdżać, na szczęście miałam gdzie, pierwszy raz od 7 do 13 była w samochodzie, weszłyśmy do domu zjeść i musiałyśmy dalej jechać, tylko weszłyśmy do auta zaczęła płakać, przejechałam kilkaset metrów i musiałam się zatrzymywać, wjechgałam na parking, ręczny, ludzie nie wiedzieli co się dzieje, ja nie wiedziałam jak mam się szybko zabrać, moje pasy, lenki podwójne a dziecko prawie się zanosi więc black zrozumiesz jak będziesz w takiej sytuacji, wtedy nie myślisz czy ktoś w ciebie uderzy, czy coś się stanie, liczy się dziecko. Ja nie mam jej z kim zostawić a tak jak piszę tż przecuje od rana do nocy, wszystko jest na mojej głowie.
Stary 2013-06-04, 08:28   #3873
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
tylko tak myslę na co? Bo tez mi to już do głowy przyszło. Jem tylko kanapki z szynką, polendwicą, dżemem i gotwane warzywa i mięso...

i czym smarowałaś? Wdzisz, co lekarz to opinia...

a muszę mieć skierowanie??

Uwaga uwaga!
Zdjęcia z chrzcin Blaneczki w K.
Jesz niby to samo, ale moze sie sklad zmienil, warzywa na innym nawozie, etc.
Czy Blanke te zmiany bola? Swedza?
Ja zostawilabym to tak, jak jest przez pewien czas i obserwowala.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:31   #3874
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Chcesz pooglądać to proszę tylko nie chce mi się do klubu wrzucać, więc linki wkładam do bloga naszego fotografa

Z ślubu i wesela:
http://www.blog.lukaszszczygielski.p...niny-i-lukasza

Z sesji w Sandomierzu:
http://www.blog.lukaszszczygielski.p...po-sandomierzu
śliczne

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które podają maluszkom tylko mm..pytam Was jakie?? czy przepajacie...ile? i czy sa ładne kupki...??
moja dużo pije, kupki są ładne, choć teraz ząbkowanie na nie wpływa.
Stary 2013-06-04, 08:32   #3875
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o mojej Darii
Też wieczorem po kąpieli nie chce jeść. Wierci się, płacze, nie chce złapać butki. I tez dopiero jak wstanę i zacznę z nią chodzić to łapie tą butlę. No ale to tylko na chwilę. I takim oto sposobem wczoraj ZNÓW wieczorem NIC nie zjadła. Ostatnio piła o 18.00, zasnęła o 21.20 a obudziła się o 3.00 w nocy... I tak jest dzień w dzień. Nie wiem czemu nie chce po kąpaniu jeść

WARIATKI
Moze jest zmeczona?
Stary 2013-06-04, 08:32   #3876
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ja pierd.!!!!! laski z kadr mi odpisały, że jak juz nie jestem zatrudniona to one nie mogą mnie reprezentowac przed zusem i mam sobie sama to załatwić!!! o nie!!!! nie daruje im tego
w dodatku wysłała mi nowy wniosek o dodatkowy urlop ale tym razem gdzie była wpisana 2 są kropeczki

niech sobie go teraz w dupsko wsadzi!!!!1 wrrrrr ale sie wkurzyłam

idziemy sie szykowac i bedziemy jechać

prosze o kciuki

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:33   #3877
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze Wam powiem, że na teściów spadła dziś kara za tamtą akcję z prądem, bo przeszła u nich mega burza i podtopiło im wioskę. Wysłali nam zdjęcia ogrodu, ale że my się do nich nie odzywamy, to nie wiem czy dom ucierpiał; w sumie to mam nadzieję że nie, bo jeszcze nam się zwalą na głowy. Zresztą wyobrażacie sobie, że matka tż jak gadała z moją, to wymyśliła, że oni zostawią swoje włości na wsi i zamieszkają z nami u nas w mieszkaniu? powariowali.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
W koncu na biezaco jestem i teraz juz bede z Wami. Przynajmniej na watku, zerknelam do k. i widze, ze tam tez sporo sie dzialo.

Weze to pikus, to ja lazilam tam, gdzie nie powinnam. Poza tym nie powinny zaatakowac pierwsze.
marne pocieszenie
witaj spowortem

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nam noc minęła spokojnie, jedno karmienie o 1:30 i wstaliśmy ok. 6:30 także git majonez jedynie co to odkąd Kubulek zaczął chwytać to zaczął też szczypać i znalazł sobie zabawę szczypanie mnie po piersiach. Masakra ile taki mały smrodnik ma siły :/ do tego bardzo nieładnie zachowuje się przy lewej piersi, którą kiedyś tak uwielbiał teraz Młody leży na macie i zabawia się z papugą
u mnie jeszcze dochodzi szyja. miodzio!

Cytat:
Tak to wygląda , lakarka powiedziała właśnie, że to skazowe zmiany i kazała smarować oliwką. Jak do końca tyg nie zejdzie to idę z Nią do lekarza. A może Szaja coś poradzisz? Maść z wit A już stosujemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o jejciu, biedulka! Ucaluj ja ode mnie! mam nadzieje ze szybko dojdziecie od czego robi sie jej to paciarajstwo

Cytat:
witam Was..zastanawiałam się dziewczyny czy mogę powrócić..czy mnie przyjmiecie..ja poprostu kompletnie nie mam czasu..do tego brak komputera...a korzystanie z komórki mnie tak wkurza..choć i tak robie postępy..bo jak mus to mus...ale nienawidze serfować po necie..przez telefon...
To jak...?? )

a co tow ogole za pytanie?
pisz czesciej tylko! co tam u Was?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 08:33   #3878
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja pierd.!!!!! laski z kadr mi odpisały, że jak juz nie jestem zatrudniona to one nie mogą mnie reprezentowac przed zusem i mam sobie sama to załatwić!!! o nie!!!! nie daruje im tego
w dodatku wysłała mi nowy wniosek o dodatkowy urlop ale tym razem gdzie była wpisana 2 są kropeczki

prosze o kciuki
Stary 2013-06-04, 08:35   #3879
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

prosze o kciuki

cała, trzymam kciuku!
co za durne baby
Stary 2013-06-04, 08:40   #3880
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
hehe, ja dzisiaj kupiłam młodemu poduszeczkę przytulaczka, taaaaka słdoziutka; na szczęście ubranek mam pełno, to mnie nie kusi (choć jakby coś fajnego było...); a propos ubranek, to byli u nas znajomi w sobotę i przynieśli dla młodego super komplecik: krótkie spodenki i koszula w kratę, tylko rozmiar 80 pewnie za rok będzie za małe
Bartus dostał z h&m ten kombinzeon misiowy w rozm. 68, akurat na lipiec bedzie jak znalazł
[QUOTE=charlizz;41140193]

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a wczoraj jaka akcje z Nim mialam
zeszlismy na dol do babci, matula moja go wziela na rece, siedzi sobie z nim w fotelu, cisza a tu nagle wymsknal mi sie baczurek myslalam ze przejdzie to bez wiekszego halo, taaaaaaaaaaaaa
mlody jak uslyszalm baczusława to w momencie wzrok na mnie i w taki brecht wpadl ze szok!
tak wiec skonczyly sie juz te dobre czasy kiedy to bezkarnie mozna bylo zwalac baczury na mlodego
genialne
Cytat:
j
aha i która następna wrzuca fotki ślubne- chetnie popatrze- uwielbiam!!
ja moge jesli chcecie

w ogole to:
- hej MENEQ
- CHARLIZZ, CAŁA- jestescie szalone żubry podglądac na grzaniu jajców to już szczyt szczytów
- NAWIJKO, DJERBA, NOMEN- zazdraszczam, ajjjjj- faosjko , ze sie spotkałyscie

ide ogarniac dom.... ale mi sie nie chce
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:40   #3881
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

prosze o kciuki
Stary 2013-06-04, 08:41   #3882
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja dostałam witamine A + E z minimalną ilością sterydu i przeszło, natomiast teraz jak widze coś "niepokojącego " na jej buzi to smaruje kremem oilatum i mija.
Szynka ze sklepu może tak działać, ale skoro jesz od samego poczatku (?) to chyba nie od tego.
od początku jem to samo...
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jesz niby to samo, ale moze sie sklad zmienil, warzywa na innym nawozie, etc.
Czy Blanke te zmiany bola? Swedza?
Ja zostawilabym to tak, jak jest przez pewien czas i obserwowala.
nie widzę żeby to drapaa czy złościła się podczas dotyku...
Cytat:

prosze o kciuki

Cytat:

o jejciu, biedulka! Ucaluj ja ode mnie! mam nadzieje ze szybko dojdziecie od czego robi sie jej to paciarajstwo
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:45   #3883
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja moge jesli chcecie
dawaj dawaj
Stary 2013-06-04, 08:45   #3884
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze wam jedno napiszę: szwagierka w środę nad ranem urodziła synka i do tej pory siedzą w szpitalu, bo małemu coś na nóżce wylazło po porodzie miał taką małą czerwoną kropeczkę na stópce i potem ona się powiększyła i wyszła taka czerwona plama, jakby się poparzył i skóra mu zaczęła schodzić; teraz mu takie bąbelki z płynem wyskakują, pękają i robią się ranki jak po poparzeniu, już ma takie pod kolankiem i pod noskiem i cholera do tej pory nie wiedzą co to jest i nawet żadną maścią nie smarują, bo nie wiedzą pobrali wymaz i od czwartku czekają na wyniki, na razie obstawiają gronkowca albo pęcherzycę; dodatkowo koniec paluszka u ręki ma cały siny, prawie czarny, też nie wiadomo dlaczego
O kurczę współczuję bardzo. Najgorzej tak leżeć w szpitalu jak nikt nic nie wie masakra. TRZYMAM KCIUKI aby wszystko było ok.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To teraz zamiast baranów to przed snem się żubry liczy?

Cytat:
A jeszcze Wam powiem, że na teściów spadła dziś kara za tamtą akcję z prądem, bo przeszła u nich mega burza i podtopiło im wioskę. Wysłali nam zdjęcia ogrodu, ale że my się do nich nie odzywamy, to nie wiem czy dom ucierpiał; w sumie to mam nadzieję że nie, bo jeszcze nam się zwalą na głowy. Zresztą wyobrażacie sobie, że matka tż jak gadała z moją, to wymyśliła, że oni zostawią swoje włości na wsi i zamieszkają z nami u nas w mieszkaniu? powariowali.

Cytat:
No mój porządny mąż też był wczoraj na piwie ale mnie wcześniej poprosił o pozwolenie więc TzBokeh musi się poprawić. Staż małżeński ma krótki to niech się uczy od starszych
Mój tez porządny Jak już chce iść na jakieś piwko to zawsze mi pisze smska albo dzwoni czy może U nas to nie do pomyślenia żeby sobie poszedł nie mówiąc mi o tym.

TżBokeh....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41139146]tżbokeh, to ja ci napiszę, ze P. mi smsa śle czy może iść na piwo warto napisać, bo skoro takie grzeczne pytanie to nie mam serca odmówić [/QUOTE]

Dokładnie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No u nas pobudka o 6.30 biorac pod uwage to, ze Maly sobie nocke urzadzil od 15.40 jest super jedyne co to w nocy debilna matka nieprzytomna zamiast dziecko nakarmic wziela na rece i zaczela usypiac hahahaha a Pietraszko histeria bo 3godz nie jadl

Pietraszko dzwiga sie na raczkach
Jestem w podwójnym SZOKU!!

Cytat:
Tak to wygląda , lakarka powiedziała właśnie, że to skazowe zmiany i kazała smarować oliwką. Jak do końca tyg nie zejdzie to idę z Nią do lekarza. A może Szaja coś poradzisz? Maść z wit A już stosujemy.
o JEJKU

Cytat:
a prosze bardzo, te sa przepiekne moim zdaniem, tylko chyba cenowo nie bardzo...

http://allegro.pl/polspiochy-polspio...282638853.html
Ale cudaśne!!

Cytat:
witam Was..zastanawiałam się dziewczyny czy mogę powrócić..czy mnie przyjmiecie..ja poprostu kompletnie nie mam czasu..do tego brak komputera...a korzystanie z komórki mnie tak wkurza..choć i tak robie postępy..bo jak mus to mus...ale nienawidze serfować po necie..przez telefon...
To jak...?? )
WITAJ KOCHANA
pisz, pisz i jeszcze raz pisz
Stary 2013-06-04, 08:46   #3885
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze że djerba uparła się na fotkę

A czemu nie macie fotki z dziećmi??
bo Nailah akurat spala i nie chcialysmy jej budzic wyciagajac z wozka

Kurde, dziewczyny jestem strasznie do tylu (jak nie ja :P) z watkiem przez te glupia sesje. Czytam 5 przez 10, bo nauka czeka.
Niedlugo wracam, nie zapomnijcie o mnie!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:50   #3886
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

prosze o kciuki
Trzymam!!

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
od początku jem to samo...

nie widzę żeby to drapaa czy złościła się podczas dotyku...

W takim razie ja nic z tym nie robilabym.
Stary 2013-06-04, 08:50   #3887
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
bo Nailah akurat spala i nie chcialysmy jej budzic wyciagajac z wozka

Kurde, dziewczyny jestem strasznie do tylu (jak nie ja :P) z watkiem przez te glupia sesje. Czytam 5 przez 10, bo nauka czeka.
Niedlugo wracam, nie zapomnijcie o mnie!!
Moje kciukasy mocno zaciśnięte

I jeszcze wracjąc do zdjęcia djerby. Ślunskie dziewuchy już pierdyliard dni się umawiają a te wzięły po cichaczu się spiknęły, nikt nic nie wiedział i nam tu fotą świecą po oczach żebyśmy zazdrościły
się należą
Stary 2013-06-04, 08:51   #3888
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Nie jestem na biezaco, ale mamcura do mnie dotarla. Co za baba!!! Laurko duzo cierpliwosci zycze.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:53   #3889
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cała, trzymam kciuki siedzą torbiszcze jak d.py od srania i jeszcze człowiekowi nabruzdzic muszą

LAURKO- nóz sie w kieszeni otwiera jak słysze to mamcura a pojedz jej babcurą, tak zeby słyszała, to moze zaskoczy a co do chrzestnego to komenatarz zbedny

dziec załapał, ze jak pociągnie za wystająca z biedronki klamerke to mu gra, to teraz lezy w bujaku i non stop mnie katuje tą melodyjką swoją drogą, to czemu te melodyjki sa takie denerwujące......
Stary 2013-06-04, 08:55   #3890
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Cała, trzymam kciuki siedzą torbiszcze jak d.py od srania i jeszcze człowiekowi nabruzdzic muszą

LAURKO- nóz sie w kieszeni otwiera jak słysze to mamcura a pojedz jej babcurą, tak zeby słyszała, to moze zaskoczy a co do chrzestnego to komenatarz zbedny

dziec załapał, ze jak pociągnie za wystająca z biedronki klamerke to mu gra, to teraz lezy w bujaku i non stop mnie katuje tą melodyjką swoją drogą, to czemu te melodyjki sa takie denerwujące......
Sylwia a co u Was z chrztem w końcu?
Stary 2013-06-04, 08:56   #3891
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
dawaj dawaj
no to dam, ale pozniej bo mały wzywa a cod o Hołowni to ja bardzo lubie tego goscia i nigdy nie łudziłam sie, ze jest tak swiety jak go wykreowali
Stary 2013-06-04, 08:58   #3892
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dziewczyny które podają maluszkom tylko mm..pytam Was jakie?? czy przepajacie...ile? i czy sa ładne kupki...??
Moja Ola nie chce wcale pić. Zawsze coś tam wypije. Daję jej soczki rozcieńczane z wodą lub sam sok. Zawsze coś wypije. A kupki przy rozszerzaniu są różne teraz zbite i koloru różnego zależy co zje.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:58   #3893
BlackSanctum
Zakorzenienie

Heh, widzę, że to powszechny problem, a już myślałam, że moje dziecko jest jakieś dziwne... W każdym razie - ciekawe, co jest tego przyczyną? Bo, tak jak pisałam, moja mała tak robi czasem w ciągu dnia i praktycznie zawsze podczas wieczornego karmienia - w nocy NIGDY. O co tu chodzi?

Neti,
heeej. Moja pije dużo - wczoraj było u nas gorąco, byliśmy na mieście, sporo jeździliśmy samochodem i wypiła w sumie 3 butelki herbaty przez cały dzień (po około 120-150ml każda). Codziennie, czy ciepło czy zimno, wypija przynajmniej jedną pełną małą butelkę Tommee Tippee.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-04 o 09:00
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 08:59   #3894
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
ninagg miałaś motyw fioletu....tak jak ja - CUDNIE!!!

ja swoje kiedyś do klubu wrzucałam ( a tu od 9...5 kolejnych zdjęć to nasza sala- sala gimnastyczna w szkole-metamorfoza) http://lovedeco.pl/dekoracja_kwiatowa/dekoracje-sal/
Tak miałm motyw fioletu ... spełnienie moich marzen

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-04, 09:01   #3895
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochane dziewojki, nadrabiam Was. Bo mnie znów nie było cały dzień.

Ale muszę się odnieść do wypowiedzi Tresselleo - piszesz, że "ktoś nie chodzi do kościoła, a chce być obsłużony za darmo" - okej, ale co ma piernik do wiatraka? Jak ktoś chodzi, to płaci jakiś abonament, czy jak? (ironia, rzecz jasna) I ja rozumiem opłaty za konkrety, typu 100zł za kwiaty na wystrój, czy 50 zł dla zakonnicy za przystrojenie, tak jak my płacimy, ale np 150 dla organisty za zagranie jednego utworu? To jest jakaś bzdura, a taka jest opłata w mojej parafii. Za jeden utwór dodatkowy, czyli marsz weselny, czy jak to tam się nazywa! 150 zł! No porąbało! Za sam ślub płaci się "co łaska", ale nie wiem, jakie to ma przełożenie na rzeczywistość. Ja nie chodzę do kościoła i generalnie uważam, że niektórzy sobie trochę za dużo liczą, tak jak wyżej wymieniony organista. A konkretny cennik za usługę to już w ogóle jakaś bzdura - księża nie pracują za darmo.

A co do ofiar, to zgadzam się z dziewczynami. Mam nadzieję, że moi goście nie będą wrzucać zbyt dużo. Moja parafia jest BARDZO bogata, tak w zasadzie jest to dobrze prosperująca firma, a nie wioskowy kościółek, tak więc, heh...
Black, ja już wyjaśniałam o co mi chodzilo Po prostu najwięcej na opłaty oburzają się ludzie, którzy w kościele ostatni raz byli na swojej komunii. Wiadomo, że w kosciele też są nadużycia, ale często 'parafianie' na to pozwalają, tak jak któraś pisała, że na mszy wyczytują ile kto dał na kościół - paranoja, ale widocznie Ci ludzie chcą się pokazać takimi 'filantropami' a reszta nie protestuje. Ale myślę, że wystarczy tego tematu

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ehhh, kościół - temat rzeka. Ja rozumiem ofiary, no bo jednak poza utrzymaniem kościoła dochodzi masa różnych rzeczy - alllleeeee!!! bez przesady, żeby księża sobie robili "kościół w kościele". U jednego księdze dostaniesz rozgrzeszenie, u innego nie, u jednego ci ochrzczą dziecko bez ślubu, u drugiego nie - no to jakieś jaja są! i niestety - zazwyczaj jest to zależne od $$
powinny być jakieś zasady i jeśli już to OGÓLNY cennik, czyli we wszystkich kościołach tak samo. A już np po wizażu widać - jedne za chrzest dały 50zł, a inne (np ja ) 200 zł
Tresello - u mnie skomplikowana sprawa z tym karmieniem od urodzenia Ani była bardziej na mm niż na cycu, bo pokarmu miałam co kot napłakał, no ale przystawiałam Anię na tyle, ile miałam. Po miesiącu walki przeszłyśmy tylko na kp, wywalczyłam! a od 9 maja próbujemy znów wprowadzać butelkę, chociaż Ania się buntuje, no bo za mało przybierała. KONIEC. więc nie wiem jak się karmimy chyba mieszanie, ale bywa, że zje butelkę raz na 3 dni, a zdarza się 3 butalki na dzień zależy od jej humoru, pogody, i co leci w tv bo lubi jeść przy tv, i np przy dzień dobry tvn nawet jej to idzie, a przy w11 nigdy

charlizz, gratulacje
A niektórzy nic tak jak ja, wychodzi, że poprostu mam fajną parafię.
Czyli masz podobnie jak ja, walka o kp, tylko kp, małe przyrosty.... tylko u mnie Oleńka nie chciała butelki, gdy próbowałam ją dokarmić i teraz lekarka mówi, że jak znowu będzie na granicy normy to chyba zaczniemy wprowadzać kaszki.
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:05   #3896
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Nina mam pytanko. Twoja Ola bardzo dobrze sobie radzi z siedzeniem więc powiedz mi jakiego użewacie fotelika? normalne nosidełko czy już fotelik? Lenka zaczyna się złościć bo chce usiąść a nie może bo pasy przeszkadzają, muszę troszką przekręcać że3by nie był na leżąco, chyba że przyśnoie ale u niej to rzadkość.
My używamy jeszcze tego fotelika dla małych dzieciecaczków. Moja Ola też już się buntuje, ale jeszcze wstrzymuję się z zakupem fotelika dla takiego siedzącego dziecka, bo Ola jeszcze na tyle pewnie nie siedzi, niech się jeszcze wyćwiczy i usprawni to siedzenie. Niedługo się będę rozglądała, bo już jej nóżki powoli zaczynają wystawać.
Mała też się buntuje, wije jak węgorz jak już ma dość leżenia. U nas działają zabawki i smoczek. Do do samochodu zabieram zawsze torbę zabawek

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-04, 09:06   #3897
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
To jak...?? )
pewnie, że przyjmiemy tylko pisz do nas częściej
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pozżerało mi większość cytatów! No nic, odniosę się do ego co mam.

Mocno trzymam kciuki, żeby ktoś ludzki tam był i się udało!

Zlot czarownic? Żartuję, piękne dziewczyny.

Super że wszystko się udało i dobra decyzja o wyprowadzce! Młodzi jak mają możliwość powinni mieszkać na swoim.

One chyba myślą że my nic ciekawszego nie mamy do roboty i z utęsknienie na nie czekamy.
Z tą mamcurą już drugi raz wyjechała.

no

Wchodzi sobie jak do siebie Ja stwierdziłam że nie odbieram już od nich telefonu.

Byłam wtedy w kuchni i robiłam im kawę. Jak to usłyszałam to miałam ochotę jej napluć do kubka

Dobrze że już trochę lepiej

Co za patafian Oby siostra doszła szybko do siebie.

Co do tego chrzestnego to brzmi to tak jakbym o jakimś nastolatku pisała, a to 40letni facet. Mąż mówił, że jak mu nową datę podał (dodam że od tygodnia nie mogliśmy się z nim skontaktować, a w restauracji zmienić termin to nie takie hop siup) to ten z pretensjami dlaczego nie przyjechaliśmy Z NIM ustalić daty. Czujecie? To są chrzciny mojego dziecka, a nie prywatna impreza rodziny męża! Dodam, że u mnie w kościele chrzty są dwa razy w miesiącu, 1 i 3 niedzielę miesiąca. To pewnie dziecko było by do roczku nieochrzczone bo jaśnie pan nie znalazł by terminu. Mam dość.

Co do mamcury, to męża zagotowało. Obiecał z tym zrobić porządek. Ma jej powiedzieć, że albo się do dziecka będzie zwracała z szacunkiem o rodzicach, albo niech nie przyjeżdża, bo mały się jej ewidentnie boi.

Co jeszcze, jak już po raz 10 usłyszałam że babcia cię zabierze, to się jej zapytałam, a co będzie jadł. To powiedziała że mu flaszkę zrobi. Pytam czego? Mleka. A skąd weźmie? No stąd, ja jej dam. Tak? Ale mały je tylko moje mleko, to co z butelki jadł to był odciągnięty pokarm. Mina bezcenna
Wczoraj z tego wszystkiego spać nie mogłam.
trzeba było napluć do kubka
niech tż zrobi z tym porządek bo tak nie można przecież
co do "chrzestnego" to

Deli Delicol podawałam i nie było poprawy u Małego teraz są tylko te kupki, jako takich bóli brzuszka nie ma, jak go boli to dajemy na brzuszek i to pomaga. Już sama nie wiem co to może być

iii dziewczyny spałam razem ze szkrabem 2 h. Ale miałam taki sen że aż się obudziłam. Śniło mi się, że byłam w tym szpitalu gdzie rodziłam na wizycie o te śluzowate kupki. I ktoś mi porwał Kubusia. Wszyscy szukali i go nie znaleźli dobrze, że to tylko sen...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:06   #3898
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Super, już kiedyś w poczekalni pokazywałaś. Piękny tort!

Nie musisz ale ze skierowaniem za darmo. I poczytaj to http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html
Właśnie mi się wydaje, że pokazywałam

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-06-04, 09:07   #3899
nancykenator
Zakorzenienie

neti współczuję pobytu w szpitalu

ninagg piękne zdjęcia ale jeszcze piękniejsza panna młoda
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:09   #3900
Ewik86
Zakorzenienie

hej

Cytat:
: hahaha:
taaa, a Ty żubrami sie zajmujesz, przyznaj, że ich jajka Cie interesują, bo Ty lubisz wygrzewać wielkie jajca!! ot co! :brzyda l:
kocham Was, przynajmniej humor dopisuje mi od rana

Cytat:
jeszcze wam jedno napiszę: szwagierka w środę nad ranem urodziła synka i do tej pory siedzą w szpitalu, bo małemu coś na nóżce wylazło po porodzie miał taką małą czerwoną kropeczkę na stópce i potem ona się powiększyła i wyszła taka czerwona plama, jakby się poparzył i skóra mu zaczęła schodzić; teraz mu takie bąbelki z płynem wyskakują, pękają i robią się ranki jak po poparzeniu, już ma takie pod kolankiem i pod noskiem i cholera do tej pory nie wiedzą co to jest i nawet żadną maścią nie smarują, bo nie wiedzą pobrali wymaz i od czwartku czekają na wyniki, na razie obstawiają gronkowca albo pęcherzycę; dodatkowo koniec paluszka u ręki ma cały siny, prawie czarny, też nie wiadomo dlaczego
biedny maluszek, oby szybko doszli co to jest

Cytat:

ta Twoja teściowa jest jakaś pokręcona, bo ma takie pomysły, że szok po prostu

Cytat:
Hej gaduly!!!!
dzis moj robak budzil sie co 2 godz z zegarkiem w dupc.e. a o 4.30 stwierdzil ze juz sie naspal na szczescie udalo mi sie go uspic na niecala godzinke....
rozpieszcza mnie ten moj dziec!

a wczoraj jaka akcje z Nim mialam
zeszlismy na dol do babci, matula moja go wziela na rece, siedzi sobie z nim w fotelu, cisza a tu nagle wymsknal mi sie baczurek myslalam ze przejdzie to bez wiekszego halo, taaaaaaaaaaaaa
mlody jak uslyszalm baczusława to w momencie wzrok na mnie i w taki brecht wpadl ze szok!
tak wiec skonczyly sie juz te dobre czasy kiedy to bezkarnie mozna bylo zwalac baczury na mlodego

Cytat:

ill
, mam nadzieje (o ja naiwina), że jadnak cos tam zdziałam. przynajmniej bede próbować z kimś rozmawiać i błagać zeby sie udało...

aha i która następna wrzuca fotki ślubne- chetnie popatrze- uwielbiam!!

też chętnie popatrzę na fotki ślubne, więc wrzucajcie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej
Oskar usnął dopiero o 22 ale za to nocka cud-ani jednej pobudki,spał do 7;20
Mogłoby być tak zawsze ale mógłby chodzić szybciej spać
oooo też tak chcę

Cytat:
To jak...?? )
witaj i pisz częściej

Domcia zaraz ma szczepienie, moja biedna malutka

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości