Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 08:51   #3211
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

moge jeszcze zapytac ile trzeba pieluch tetrowych i flanelowych?
po co sa w ogole flanelowe?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:52   #3212
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

hahaha bajka 4 az na blanke patrze w powiększeniu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:56   #3213
matallewar
Zakorzenienie

Heloł się witam po badaniach, sporo ludzi było i słabo, Edi ganiał po przychodni, froterował podłogę i w ogóle histerie od rana. Kiedy ten bunt dwulatka mu przejdzie??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:58   #3214
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wlasnie w drugiej ciazy wieksze prawdopodobienstwo wystapienia ja w pierwszej ciazy tez nie mialam, bo wyniki mialam 82-92
nie mniej jednak trzymam kciuki by dziadowa sie nie pojawila
To Ty sobie wyobraź jak mocno ja trzymam kciuki

ewacia i bajka Adi i Blanka przesłodcy
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:05   #3215
inwersja
dryfuję słowami

.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-06-04 o 16:12
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:08   #3216
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Oj kochana to wcale nie jest tak, że sama sobie winna, wydala białko z moczem, co wiąze się z zatrzymywaniem wody w organizmie. Ma pewnie wysokie ciśnienie na dodatek.W tym przypadku nawet nie pomaga dieta wysokobiałkowa. A kobieta potrafi tyć własnie przez tą wodę nawet kilogram dziennie. Powinna sie po prostu wcześniej zgłosić.

Zyczę jej szczęśliwego rozwiązania. Oby nie doszło do napadu rzucawki, będzie miała cc?
ja też życzę jej jak najlepiej, tylko że widziałam co ona robiła. Nic jej się nie działo, ale ona z domu nie wychodziła wcale, żadnych spacerów do tego 2 piwa dziennie (niby bezalkoholowe lechy te malutkie, ale na opakowaniu pisze, że ma (0,5%) alkoholu i że po wypiciu kilku butelek w wydychanym powietrzu będzie jakiś alkohol), paczka fajek dziennie, do tego jadła tyle że sama widziała że tyje strasznie dużo i zamiast już na początku ciaży pogadac z lekarzem - mówiłam jej o tym, to ona się zainteresowała tymi swoimi objawami dopiero jak juz z łóżka nie umiała wstać bo tak jej nogi popuchły. O cc jeszcze nic nikt jej nie mówił

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
bajka ale do ciebie podoba
kropla ochraniacz dookoła łóżeczka kupiła mi mama na szmateksie za 35 zł z metką przywieziony z USA, siostrze moje wtedy tez kupiła ale nawet ładniejszy ale mój ma ten plus że poszewki się ściąga do prania a w środku sa takie jakby poduszki. Jeśli ktoś na tego typu ochraniacze trafi to bardzo polecam bo miałam po kuzynce taki zwykły z allegro ale straszna lipa i cieniutki .
kurde, a takie są sliczne! muszę poszukac moze gdzieś dostane jednak w necie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-06-04 o 09:12
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:16   #3217
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
jejciu na sentymenty mnie wzięło i przeglądam zdiecia Adiego jak był malutki i coraz bardziej nie mogę sie doczekac takiego maleństwa w domu
ale przystojniacha a w odniesieniu do kolejnych zdjęć jakie dodałaś to: 1 biedny kot 2. brudne dziecko to szczęśliwe dziecko (torcik)
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Aaaa najważniejsze W drodze z przedszkola wdepnęłam na targ i kupiłam ślicznych i słodziarnych truskawek Cena spadła do 9zł
ha! a ja dziś weszłam do sklepu po warzywa i były POLSKIE TRUSKAWY!!!! tak swojsko pachniały... ale nie kupiłam bo kosztowały ok 40 zł/kg no ale poniuchałam trochę...
Cytat:
a to moja słodziara sprzed chwili
looove blondyna

Wróciłam od położnej. Kocham tą kobietę no przemiła

Ogólnie powiedziała, że fajnie że się kontroluję ale ona sama nie może mi za wiele powiedzieć o tych wynikach moich bo się tak dokładnie nie zna, choć widać, że coś się zaczyna dziać, udzieliła mi ogólnie tylko kilku rad co do diety no i tyle. Umówiła mnie na obciążenie glukozą na czwartek rano bezproblemowo. Jak coś wyjdzie to do szpitala na wizytę na diabetologii. Ogólnie fajnie że tego tu nie bagatelizują bo jak wiemy różnie tu podchodzą do ciążowych spraw...
Moja waga 66 czyli 8 na plusie, powiedziała że ok posłuchałyśmy serduszka, Nina ją skopała powiedziała że mam bardzo ruchliwe dziecko w brzuchu i jak będzie zaczynać chodzić to poleca smycz tutaj to jest bardzo popularne że takie szelki się zakłada dzieciom zwłaszcza w zatłoczonych miejscach, ale już widzę minę mojej babci jak dziecko na smyczy prowadzę no ale na to jest jeszcze czas.

No i teraz hit wizyty
Wiem że po 20 tyg mierzą tu brzuch ale nie wiedziałam jak.
Mówię jej czy są jakieś normy w rozmiarach brzucha bo mam już stówkę w obwodzie a wiem że to nie najmniejszy wynik i czy zmierzymy. A ona do mnie: ale jak to w obwodzie??!!
Nie wiem czy wiecie, ja wcześniej nie miałam pojęcia... Powiedziała, że nigdy nie mierzy się brzucha w obwodzie, bynajmniej w NO. Mierzy się czy macica ma odpowiedni wymiar... No i tak, bierze się centymetr i mierzy (NA LEŻĄCO) od wzgórka łonowego do dna macicy (u mnie na dzień dzisiejszy jakieś 4 cm nad pępkiem) i wynik w cm ma być zbliżony MNIEJ WIĘCEJ do tyg ciąży...
no i wyszła mi macica 22 cm w 24 tyg ciąży, idealnie na linii

załącze wam tabelkę którą mam w karcie ciąży.
No teraz chociaż wiem o co chodzi z tym rysowidłem na mojej karcie (poziomo tygodnie, pionowo cm)
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 09:16   #3218
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ide zamowic butelki wezme maja i duza tomme juz sama nie wiem czy te czy z aventu lepsze
Ja będę kupowała butelkę 260 ml antykolkowa natural z Aventu-miałam dylemat ale wśród opiń, które ja znalazłam jest polecana.
Stary 2013-06-04, 09:16   #3219
nena_milka
Wtajemniczenie

tabelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg symfysecopy.jpg (71,4 KB, 31 załadowań)
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:18   #3220
t_89
Zakorzenienie

Kupilam wanienke biala perla
http://allegro.pl/show_item.php?item=3277523493
i butelke tomme 260 i ta mniejsza. a jeszcze tyle rzeczy na liscie
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:30   #3221
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny ale mam dzisiaj dzień -głupie sny i wieczorne informacje o mojej rodzinie spowodowały, że się czegoś boję. Najpierw mi mama powiedziała, że dzień wcześniej powiesił się syn mojego kuzyna (27 lat), później o nie przyjemnościach w rodzinie mojej siostry (szwagier znowu zdebilował znęca się psychicznie nad moją siostrą) a dziś śniło mi się, że poszłam do toalety i poleciała ze mnie bardzo czerwona krew, w dodatku wyleciało ze mnie coś dziwnego. Przez mgłę widziałam wydzieline przypominającą steki-to nie było dziecko na szczęście tylko jakieś dziwne mięso. Pamiętam jak się pakowałam do szpitala przerażona co się dzieje i już się prawie znalazłam na Izbie a tu dryn dryn budzik do pracy... Masakra jakaś.

Jestem w dodatku niewyspana, bo mężowi kazali w tym tyg przyjć do pracy na II zmianę czyli od 14-22, gdzie w chacie jest przed 23. Czekałam na niego, ale mi sie przysnęło. Kiedy wszedł do mieszkania próbował ze mną pogadać. Ja w łóżku na wpół rozbudzona byłam strasznie nietomna cos tam odpowiadałam. Jego głos wydawał mi się bardzo głośny...co mnie rozdrażniało, kiedy powiedziałam, że padam pogadamy jutro miałam później problemy ze snem. Wierciłam się do północy a o 5.00 pobudka. W autobusie spałam prawie cała drogę, lukając tylko co chwilę gdzie jestem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 09:33   #3222
matallewar
Zakorzenienie

Ja wczoraj zrobiłam podsumowanie i oprócz ubrań (coś jeszcze na pewno dokupię, ale nadal nie ogarniam, czego mi brakuje) mamy jeszcze 800 zł do wydania do porodu. A potem jeszcze jak małą przeniesiemy do łóżeczka, to pościel i matę trzeba będzie dokupić (200-250 zł).

Największe wydatki to fotelik i leżaczek, a poza tym to już nic większego, ufff.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-04, 09:38   #3223
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam wanienke biala perla
http://allegro.pl/show_item.php?item=3277523493
i butelke tomme 260 i ta mniejsza. a jeszcze tyle rzeczy na liscie
My też kupujemy wanienkę z tegi 86 cm ale wersja wesoły żółwik kolor zielony. Posiada wskaźnik temp wody. Przykładowy link http://happybaby24.pl/wanienki-do-ka...ly-zolwik.html Kupujemy u nas w hutowni (stacjonarna).
Stary 2013-06-04, 09:39   #3224
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
kiedy idziesz do diabetyka?
Ja chyba w czwartek

Kasia ja kupowałam karuzelkę z misiami FP w zeszłym roku. Była mało używana, a baterie padły po pół roku, ale i tak jest słodka http://allegro.pl/fisher-price-c0108...283431267.html
Dzisiaj dzwoniłam do poradni i lekarka ma urlop do piątku - kazała babka w poniedziałek zadzwonić. Więc wizyta najwcześniej w przyszłym tygodniu będzie. W piątek mam iść do gina zapytam może by mnie położył do szpitala i tam by mnie przebadali już sama nie wiem. A na razie korzystam z chwil bez diety
Stary 2013-06-04, 09:39   #3225
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka ona chyba do Ciebie podobna prawda ?
ja ciagle twierdze ze to czysty tata moj ma tylko nos i ewentualnie duze oczy hehe

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Kurcze w sumie dostałam 3 wózki (tzn jeden mam do wziecia za 200zł, a dwa w gratisie. Dostalam Inglesine Zippy i Mure 4 i nie wiem do ktorego dokupic gondolke...
podobno ta inglesina to jakis kosmos - lekka zwrotna i w ogole
hmmm
Zna sie ktos na Inglesinach bo o tym nie gadalismy w ogole chyba jeszcze
ja bym kupila gondole do mury, bo jednak na zime bym sie z koleczkami od inglesiny nie wypuscila, podwojne sa straszne jesli chodzi o snieg.

Cytat:
bajka ale do ciebie podoba
do meza :P druga ma byc do mnie podobna

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ha! a ja dziś weszłam do sklepu po warzywa i były POLSKIE TRUSKAWY!!!! tak swojsko pachniały... ale nie kupiłam bo kosztowały ok 40 zł/kg no ale poniuchałam trochę...

No i teraz hit wizyty
Wiem że po 20 tyg mierzą tu brzuch ale nie wiedziałam jak.
Mówię jej czy są jakieś normy w rozmiarach brzucha bo mam już stówkę w obwodzie a wiem że to nie najmniejszy wynik i czy zmierzymy. A ona do mnie: ale jak to w obwodzie??!!
Nie wiem czy wiecie, ja wcześniej nie miałam pojęcia... Powiedziała, że nigdy nie mierzy się brzucha w obwodzie, bynajmniej w NO. Mierzy się czy macica ma odpowiedni wymiar... No i tak, bierze się centymetr i mierzy (NA LEŻĄCO) od wzgórka łonowego do dna macicy (u mnie na dzień dzisiejszy jakieś 4 cm nad pępkiem) i wynik w cm ma być zbliżony MNIEJ WIĘCEJ do tyg ciąży...
no i wyszła mi macica 22 cm w 24 tyg ciąży, idealnie na linii
ja wczoraj polskiue truskawy kupowalam po 7,99 zl ale to jeszcze nie to

a polozna badala ci dno macicy, tak sie bada a obwod to tak o dla wlasnych informacji a nie ze wzzgledow medycznych jest mierzony
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 09:40   #3226
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
moge jeszcze zapytac ile trzeba pieluch tetrowych i flanelowych?
po co sa w ogole flanelowe?
Ja tetrowych tak z 10 szt kupię a flanelowe za bardzo nie wiem do czego mogą mi sie przydać.
Stary 2013-06-04, 09:40   #3227
matallewar
Zakorzenienie

Allegro zaczęło mnie denerwować. Wprowadzili jakieś zmiany, że za każdy przedmiot płaci się przesyłkę i przez Allegro nie można opłacić przesyłki raz :/ No i kupiłam kosmetyki do włosów, z 12 sztuk i all kazało mi ponad 100 zł za przesyłkę płacić
Napisałam do sprzedającego, bo nawet nigdzie numeru konta nie ma

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-04, 09:41   #3228
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
My też kupujemy wanienkę z tegi 86 cm ale wersja wesoły żółwik kolor zielony. Posiada wskaźnik temp wody. Przykładowy link http://happybaby24.pl/wanienki-do-ka...ly-zolwik.html Kupujemy u nas w hutowni (stacjonarna).
nie polecam, mialam i bez sensu po pierwsze kupowac mala wanienke. a po drugie ten termometr szybciutenko sie odkleja i nadaje sie na smietnik

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Dzisiaj dzwoniłam do poradni i lekarka ma urlop do piątku - kazała babka w poniedziałek zadzwonić. Więc wizyta najwcześniej w przyszłym tygodniu będzie. W piątek mam iść do gina zapytam może by mnie położył do szpitala i tam by mnie przebadali już sama nie wiem. A na razie korzystam z chwil bez diety
nie korzystaj z chwili bez diety bo tylko tym sobie szkodzisz, tym bardziej jesli cukier po jedzeniu masz powyzej 140 a to juz dla dziecka nie jest dobre!!!!!
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-04, 09:43   #3229
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tetrowych tak z 10 szt kupię a flanelowe za bardzo nie wiem do czego mogą mi sie przydać.
Ja mam 25 tetrowych i 4 flanelowe i wszystkie były non stop w użyciu

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Ja wanienkę miałam z Carrefoura, z termometrem i mogę polecić. Droższa niż na all, ale za to nie trzeba płacić za przesyłkę
O coś takiego mam:
http://img17.tablica.pl/images_tabli...k-warszawa.jpg

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 09:43   #3230
bajka1807
Zakorzenienie

co do flaneli ja teraz nie kupuje, dla mnie zbedne, mam po Blance w sumie nieuzywane ewentualnie kladzie sie je na przewijak lub na materac w wozku.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-04, 09:43   #3231
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny a co z przewijakami? kładziecie na nie jakieś pieluchy zanim malca czy może specjalny frotte pokrowiec? Bo jakbym chciała malca przebrać na przewijaku to zimny przewijak i gołe ciałko to raczej nie najlepszy pomysł.
Stary 2013-06-04, 09:45   #3232
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co z przewijakami? kładziecie na nie jakieś pieluchy zanim malca czy może specjalny frotte pokrowiec? Bo jakbym chciała malca przebrać na przewijaku to zimny przewijak i gołe ciałko to raczej nie najlepszy pomysł.
na początku kładłam tetrę, potem (ale to lato było) już na samym przewijaku.

Pokrowca nie polecam, chyba, że kupisz z 5 i będziesz non stop prać A to kupa, a to siku i m.in. tutaj te tetry tak idą, bo niemalże co przewinięcie szła do prania

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-04, 09:49   #3233
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam dwa pokrowce frotte i w zupelnosci mi wystarczaly bo mloda jakos nie robila pod siebie tzn za nim wyciagnelam pieluche spod tylka jeszcze czekalam czy cos pojdzie, masowalam brzuszek itp. i nie zdarzylo mi sie zeby kupa czy siku poleciala na przewijak.

dziewczyny slyszalyscie o kosmetykach mixa? wczoraj widzialam w rossmannie i maja serie dla dzieci i tak sobie o nich mysle
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-04, 09:52   #3234
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
nie polecam, mialam i bez sensu po pierwsze kupowac mala wanienke. a po drugie ten termometr szybciutenko sie odkleja i nadaje sie na smietnik
Mam zamiar kąpać małą w pokoju nie wyobrażam sobie taraskać wanny 102 cm. One wyglądają mi na naprawdę wieeelkie. Zgłupiałam.A ja i tak planuje dodatkowo zakupić termometr do wody.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ja wanienkę miałam z Carrefoura, z termometrem i mogę polecić. Droższa niż na all, ale za to nie trzeba płacić za przesyłkę
O coś takiego mam:
http://img17.tablica.pl/images_tabli...k-warszawa.jpg
ile cm ma?
Stary 2013-06-04, 09:53   #3235
Cierpliwosc
Zadomowienie

Ja poluję na stelaż pod wanienkę, chcę jakiś używany tani dorwać, a później będę do tego wanienkę dobierać.
A co do termometru, to jeśli się kupi dla dzidzi taki bezdotykowy, to i temkę wody można mierzyć.

Idę sobie kisiel ugotować, a potem do nauki, bleee 3 lata po studiach i już wyszłam z wprawy
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:02   #3236
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zamiar kąpać małą w pokoju nie wyobrażam sobie taraskać wanny 102 cm. One wyglądają mi na naprawdę wieeelkie. Zgłupiałam.A ja i tak planuje dodatkowo zakupić termometr do wody.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

ile cm ma?
ja tez Blanke w pokoju kapalam bo w lazience miejsca na to nie mam mialam wanienke na stelazu, najpierw 86 i jak z niej wyrosla i tak musialam kupowac setke, wiecwydatek razy dwa i do tego problem co zrobic z mniejsza wanienka
a wody nie lejesz po same brzegi tylko 10 cm i to wystarcza a uwierz i ze ciezar sie inaczej rozklada jak wanienka wieksza, wiem bo i taka i taka targalam
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-04, 10:02   #3237
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny slyszalyscie o kosmetykach mixa? wczoraj widzialam w rossmannie i maja serie dla dzieci i tak sobie o nich mysle
Nie słyszałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 10:05   #3238
kaska87
Zakorzenienie

ale hit! leżę w piżamce i nagle ktoś dzowni do drzwi- myślę albo paczka albo nie wiem patrzę jakaś babka i pierwsza myśl, no ZUS na kontrolę na bank odziałam szlafrok, ale sie okazało, że to babka z GUS jakiegoś adresu szukała
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja zawsze ładnie proszę,żeby mi wnieśli i nie ma problemu Tylko na to trzeba już wyglądać w miarę wyjściowo, więc się ubierz jakoś w miarę i umaluj, a potem błyśnij ząbkami i urokiem osobistym
błysnę mu bandziorem
Cytat:
Ani trochę Ci nie wybiło?Bo ja zawsze miałam wklęsły ale już na samym początku ciąży zauważyłam,że połówka poszła troszkę do góry i dłuuugo tak było. Ostatnio wybiło bardziej,ale nadal dużo mu brakuje do wystającego
ani ani jaki był taki jest, ale to dobrze bo mi się nie podoba taki wystający

Cytat:
Ta woda też chyba Ci fajnie nerki przefiltruje
moje nery chyba są dobrze przefiltrowane, bo ja piję bardzo dużo od kilku lat wyrobiła sobie nawyk picia wody

Cytat:
Ojeju współczuję Ci tak wczesnego wstawania, bo dzień leci wolniej.
Żeby chociaż pogoda była ładna, a tak to co robić?
e tam przed na wspólnej zasnęłam i teraz wstałam zaraz obiadek zrobię, mąż ma do 14:00 także minie a z mężem to się nie nudzę

Cytat:
Mi też się ta bardzo podoba, nawet bardziej od nowszej Rainforest, tylko ta nowsza ma wyraziste kolory a ta takie bardziej pastelowe-boję się,że nie zainteresuje dziecka
chyba wypada wziąc najbardziej ciapatą, żeby dzidzia się nią jarała

Cytat:
A mi się wczoraj nudziło i zrobiłam sobie zestawienie ile kosztują poszczególne rzeczy z mojej listy u czterech sprzedawców.Rodzyneczki mimo szerokiej oferty przegrał cenami i tym,że nie miał wielu rzeczy.Więc zostało mi trzech sprzedawców, u każdego mam powybierane coś co miał taniej od reszty.
Na szczęście u r-p będę mieć odbiór osobisty.
ja wczoraj patrzyłam u rodzyneczki i ona ma dużo ubranek i tych strasznych czapeczek dlatego się wydaje, że ma większy asortymeny, a to co chciałam kupić to nie miała

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Miałam się pożalić, że nie mogłam dzisiaj spać po tym jak mąż wstał do pracy ale widząc wpis Kaśki po 3 nad ranem - nie wypada

Cytat:
Kaśka
Cytat:
ja bym brała tą http://allegro.pl/fisher-price-karuz...298876742.html
może nawet zgapię
chyba tą wezmę

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kasia ja kupowałam karuzelkę z misiami FP w zeszłym roku. Była mało używana, a baterie padły po pół roku, ale i tak jest słodka http://allegro.pl/fisher-price-c0108...283431267.html
ta troszkę mało kolorowa

Cytat:
A ja widziałam czereśnie w sklepie po 25 pln za kg makabra .
ja tam czereśni nie kupuję bo drogie jak fiks, a zaraz mi drzewo da tyle owocków, że będę pękać

Cytat:
A w ogóle to witam się z Wami ze słonecznego tarasu z lezaka. Z Inką i sniadankiem. Fakt, że jestem jeszcze w piżamce Ale nikt mnie nie widzi.
kozak
Cytat:
Kaska bierz taka ktora ma wyraziste kolory, pastele totalnie dzieci nie interesuja, ja mialam dla Blanki ta z misiami z fishera i miala ja totalnie gdzies.
a to za B. na zdjęciu to łóżeczko czy łóżko? bo fajne z takim wyjściem

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Powiedziała, że nigdy nie mierzy się brzucha w obwodzie, bynajmniej w NO. Mierzy się czy macica ma odpowiedni wymiar... No i tak, bierze się centymetr i mierzy (NA LEŻĄCO) od wzgórka łonowego do dna macicy (u mnie na dzień dzisiejszy jakieś 4 cm nad pępkiem) i wynik w cm ma być zbliżony MNIEJ WIĘCEJ do tyg ciąży...
no i wyszła mi macica 22 cm w 24 tyg ciąży, idealnie na linii)
to ja się boję to mierzyć bo mi ta macica rosnąc nie chce mam nadzieję, że teraz na wizycie już będzie ok
Cytat:
Ja będę kupowała butelkę 260 ml antykolkowa natural z Aventu-miałam dylemat ale wśród opiń, które ja znalazłam jest polecana.
ja kupiłam TT ale 150

ja wczoraj kupiłam 20 tetrówek(10 pojedyńczych i 10 podwójnie tkanych) no i 5 tych najtaszych dla małża bo inaczej by małemu podkradł

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-04 o 10:08
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:06   #3239
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzień dobry

Jeszcze kurier nie przyszedł

Ewacia i Bajka - cudne macie dzieciaki! Bajka po Twoim zdjęciu zdecydowałam się na 100% na lawendę na ścianach u Julki W połączeniu z białym łóżeczkiem bomba jak dla mnie!

Co do wanienki - właśnie zauważyłam, że dostałam tą mniejszą a chciałam większą... :/ myślicie, że starczy?
Stary 2013-06-04, 10:06   #3240
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, ma

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

No dobra, wzielam pierwszy euthyrox, bo juz a malo co bym cos zjadla, a to musi byc 0,5 przed jedzeniem :sly:
Ktoras z Waz tez to chyba bierze...?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja tez biorę Euthyrox tylko, że ja 100. Nie dość, że choruje na niedoczynność tarczycy to teraz jeszcze ta cukrzyca sie przyplątała

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości