Kalorie na P - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 18:32   #61
Ervisha
Zakorzenienie

Dot.: Kalorie na P

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Matko. 3000tys kcal? Obrosne zapewne strasznie..boje sie boczkow,mam chore serce nigdy nie moglam cwiczyc ,robie cos dla siebie,bo nie umialabym tak siedziec dlatego spaceruje..
To świadczy o tym, że nie jesteś jeszcze zdrowa

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 21:39   #62
Blondi_088
Przyczajenie

Bibiannaa zastanawia mnie ile Ty masz lat? I dlaczego wciąż mówisz o swojej siostrze? Dlaczego prosisz o pomoc skoro tak na prawdę jej nie chcesz?
Kiedy ja miała swój "ciężki" okres, ważyłam ok 50kg i wiedziałam dobrze jak wyglądam wciąż powtarzałam wszystkim, że wcale nie chcę już schudnąć tylko przytyć, za chwilę była rozpacz, że jednak muszę schudnąć potem znowu przytyć i tak w kółko... Miałam ogromną potrzebę mówienia o jedzeniu (podobnie jak Ty wymieniałam z najmniejszą dokładnością każdy kęs który trafiał do buzi). Wydaje mi się, że Tobie nie chodzi o to że chcesz przytyć, bardziej chodzi o sam fakt mówienia o tym. Dla Ciebie ten temat wciąż jest najważniejszy, dosłownie nim żyjesz, więc podpisuję się w pełni pod tym co piszą dziewczyny abyś podjęła dalsze kroki w kierunku leczenia i udała się na terapię. Nie psychiatra a psycholog. Idź się wygadaj, myślę, że na prawdę dobrze Ci to zrobi.

Leki na apetyt nie mają sensu jeżeli wciąż masz dylemat między tym czy faktycznie chcesz przytyć czy nie. Ulecz najpierw duszę a dopiero później ciało. Obyś w przyszłości nie żałowała decyzji jakie podejmujesz w chwili obecnej.
Blondi_088 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 07:59   #63
Bibiannaa
Rozeznanie

Ja waze aktualnie 45.7 to waga tragiczna jak na moj wzrost,wiem to. Chcialabym na 2 tygodnie zostac sama i sobie przytyc,tak,zeby nikogo obok mnie nie było. Zebym mogla zostac sama. Jedzenie fakt,zawladnelo moi zyciem na chwile obecna,lecz wiem,ze to mi minie,tak jak minelo mi w tamtym roku. Czemu sie przejmuje siostra? Bo widzę jak malutko je i,ze chudnie w oczach,ze ma duzo ruchu. Ja np po 8 h w szkole boje sie siedziec w domu,ciagle staram sie stac,badz chodzic.
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 09:20   #64
Immoral
Rozeznanie

Kalorie na P

Czyli jest tak jak mówiłam - nic ci nie da nawet 3000kalorii jedli cały dzień sie ruszasz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Immoral jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 09:38   #65
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja waze aktualnie 45.7 to waga tragiczna jak na moj wzrost,wiem to. Chcialabym na 2 tygodnie zostac sama i sobie przytyc,tak,zeby nikogo obok mnie nie było. Zebym mogla zostac sama. Jedzenie fakt,zawladnelo moi zyciem na chwile obecna,lecz wiem,ze to mi minie,tak jak minelo mi w tamtym roku. Czemu sie przejmuje siostra? Bo widzę jak malutko je i,ze chudnie w oczach,ze ma duzo ruchu. Ja np po 8 h w szkole boje sie siedziec w domu,ciagle staram sie stac,badz chodzic.
powinnaś pomyśleć o powrocie na terapię/rozpoczęciu nowej terapii. nie jesteś zdrowa, przecież sama to widzisz... nasze rady nic nie pomogą. możemy Ci mówić, a Ty będziesz dalej robiła po swojemu...

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 09:50   #66
cynamonka9
Raczkowanie

Cytat:
aż bije po oczach chorobą. proszę, daj komuś się zająć tobą.
cynamonka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 10:32   #67
Bibiannaa
Rozeznanie

Nie. Nie riuszam sie,ja po prostu stoje,zeby nie siedziec..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 12:47   #68
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Nie riuszam sie,ja po prostu stoje,zeby nie siedziec..
Proszę dla swojego dobra idź się leczyć...

Stary 2013-06-04, 13:04   #69
Bibiannaa
Rozeznanie

Ja bym chciała tak..normalnie. Naprawdę marzę o takim zwykłym życiu jak kiedyś,gdy jadłam normalnie i się nie przejmowałam,ważyłam co prawda wtedy 66 kg przy 175 ,ale zylam bynajmniej. Powiedzcie mi czy to normalne menu dziewczyny i jej aktywnosc?

Sniadanie
buleczka z dynia posmarowana bialym serkiem
2 jajka z lyzeczka margaryny

II
pol ciabatty z kapusta

obiad
2chochelki ogorkowej zabielanej

kolacja
2 kromeczki razowego z obkladem

8 h w pracy,praca stojaca,ma 171 wzrostu i 70kg.

Powidzcie jak ja widzac taka mala ilosc jedzenia mam sie nie bac jesc? Boje sie stabilizacji i tego,ze,gdy przestane stać to automatycznie mi sie wszystko odłoży. Żadna z was nie chce mi napisać jak wy to zrobilyscie,ze wyszlyscie z tego,a tylko o to proszę.
Stary 2013-06-04, 13:15   #70
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym chciała tak..normalnie. Naprawdę marzę o takim zwykłym życiu jak kiedyś,gdy jadłam normalnie i się nie przejmowałam,ważyłam co prawda wtedy 66 kg przy 175 ,ale zylam bynajmniej. Powiedzcie mi czy to normalne menu dziewczyny i jej aktywnosc?

Sniadanie

II
pol ciabatty z kapusta

obiad

kolacja

Powidzcie jak ja widzac taka mala ilosc jedzenia mam sie nie bac jesc? Boje sie stabilizacji i tego,ze,gdy przestane stać to automatycznie mi sie wszystko odłoży. Żadna z was nie chce mi napisać jak wy to zrobilyscie,ze wyszlyscie z tego,a tylko o to proszę.
bułeczka, jajeczka, chochelki... z anoreksji wychodzi się z pomocą specjalistów, na terapii. Padło to już w tym wątku naprawdę wiele razy.

Stary 2013-06-04, 14:08   #71
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Sniadanie

II
pol ciabatty z kapusta

obiad

kolacja

Boze jak nadrobisz braki to orgaznizm sie unormuje i nie bedziesz tyć. polepszysz sobie metabolizm..... Nie rozumiesz

A to menu na pewno nie jest na P. Prędzej na R

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 14:15   #72
Immoral
Rozeznanie

Kalorie na P

Ervisha, to menu jej siostry...

Tak btw. Ja jak nie miałam nic wspólnego z ED to mój jadłospis to był bułka słodka, obiad mamy i ze 2kanapki na kolacje. Żyło mi sie dobrze, wiadomo, ze za mało, ale w sumie u mnie wieksosc klasy tak jadła. Oczywiście nie doliczam jakiś tak gryzow, ciastek, jabłek, ogólnie owoców itd o których wtedy nawet nie myślałam ze zjadalam

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Btw. Macie dwie oddzielne chochle w domu - jedna dla ciebie jedna dla siostry? Czy jak wychodzi, ze Ty jesz chochle a ona chochelki ?

Stary 2013-06-04, 14:36   #73
Bibiannaa
Rozeznanie

Hehe nie,mamy jedną,ale ona leje połówki. No wlasnie,TY dogryzalas,ona nie.
Ja bym chciala tylko przytyc a potem jesc jak kiedys,na sniadanie 2 kanapki,potem jakies jabłko,zdrowy fajny obiad,wieczorem jakies 2 kanapeczki wiejski i jajeczko potem jeszcze np jakies jabluszko z twarozkiem i tyle.
Bez tego obzerania sie.
Stary 2013-06-04, 14:52   #74
Immoral
Rozeznanie

Kalorie na P

Z tym dogryzaniem to nie chodziło mi o ilośc jedzenie, tylko bardziej o samo fakt, ze sie tym nie przejmowalam, no nie ważne.

Temat proponuj zamknąć, bo:
-ty chcesz przytyc, ale nie chcesz
-kontrolujesz siostrę, co jest mega chore
-skupiasz sie cały czas na jedzeniu - ułożenie tego "wymarzonego" jadlospisy to chyba tego najgorszy dowód
- siedzisz na wizazu bóg wie od kiedy, mimo wszystko - ani krok w tył, ani krók w przód, chyba pora dojść do konkluzji, ze nie masz problemu z ulozeniem menu na przybycie, ale z sama sobą
- niestety, ale ciagle nas oklamujesz - na NCJ piszesz, ze bez ruchu ew.30min marszu, tutaj, ze te marsze mogą sie do 2h przedłużyć, potem dodajesz ze w domu nie umiesz usiedzoec na miesjcu(chyba nie stoisk na baczność, co?)... Dochodzą jeszcze te przysiady czy inne dywanowki, ale czy ty je robisz czy nie to mało zmienia, więc pomine temat... Więc, na 2500kaloriach na pewno przytyjesz, jeśli bedziesz je jadła codziennie co najmniej 3miesiace i nie próbowała cały czas pokryjomu spalić kalorii...

Ja tam bym sie cieszyła gdybym musiała przytyc gorzka czekolada, wiorki kokosowe, duzo ziemniaków, banany, kakao, miód <3!

Stary 2013-06-04, 15:47   #75
cynamonka9
Raczkowanie

a ja proponuję zamknąć temat ponieważ:
1. została udzielona odpowiedź na pytanie jakieś milion razy. pytałaś bowiem jak sobie w tym poradziłyśmy. mówię więc- terapia. WSZYSCY, którzy z tego wyszli potrzebowali terapii.
amen.
Stary 2013-06-04, 16:16   #76
rnm
Wtajemniczenie

jeszcze co do tych chochelek, to dodam, że zupa musiałaby być zrobiona na porządnej kurze, zabielona kremówką, zawierać duuuużą ilość węglowodanów (ziemniaki, zacierki, marchewki, mąka), żeby utuczyć.
Zwykłe, domowe zupy raczej tego nie dokonają

Cytat:
Napisane przez cynamonka9 Pokaż wiadomość
a ja proponuję zamknąć temat

Stary 2013-06-04, 18:25   #77
cud_natury
Raczkowanie

nom... Bib... jjuż dawno mialas z tego wyjść;/ oszukujesz siebie .. niestety.. zostaw to forum.. uwierz ze waga nie jest najwazniejsza... a że masz okres.. to chyba jakiś "wybryk natury"... - bez urazy
cud_natury jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 18:57   #78
Bibiannaa
Rozeznanie

Nie no dziewczyny. 5 kg chociaz. Chce tego,wierze,ze dam radę. Jezeli o siostre chodzi to macie racje,co mnie obchodzi ile je. Ja jem smacznie,kolorowo i zdrowo i musze byc z tego dumna.
Stary 2013-06-04, 19:55   #79
cynamonka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cud_natury Pokaż wiadomość
nom... Bib... jjuż dawno mialas z tego wyjść;/ oszukujesz siebie .. niestety.. zostaw to forum.. uwierz ze waga nie jest najwazniejsza... a że masz okres.. to chyba jakiś "wybryk natury"... - bez urazy
ty siebie też oszukujesz i też powinnaś zostawić to forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 10:28   #80
cud_natury
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynamonka9 Pokaż wiadomość
ty siebie też oszukujesz i też powinnaś zostawić to forum.
niby czemu Siebie oszukuje?? CZy powinnam zostawić to forum? może to nie ale inne na pewno.. fakt internet źle wpływa na psychikę ;/
cud_natury jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 14:20   #81
Bibiannaa
Rozeznanie

Mnie internet z jednej str pomogl,a z drugiej pogorszyl. Dzis bardzo fajnie,jem jak chce i nawet na siostre nie patrze,jedyny ruch to 20 przysiadow i pol h spaceru,tak dla siebie,zeby nie miec wyrzutow i lęku.
Menu 2700
sniaddanie
3kromki razowca
a)maslo,ser gouda,pomidor
b)twarog swojski ze smietana
c)maslo,camembert,2plastr y szynki
II
mleko 500ml+3lyzki manny*lyzka kukurydzianych*lyzka kokosu i migdalow+mus z truskawek
obiad
worek kaszy z cala piersia z kurczaka w pomidorach i porze na smietanie(potrawka)
podwieczorek
250g poltlustego twarogu+starte jablko+garsc wloskich
kolacja
200g wiesniaka
kromka razowca z 2plastrami szynki,serem,ogorem,salat a
kromka razowca z polowa makreli w pomidorach

potem kubek kefiru z zmiksoanym bananem
Stary 2013-06-05, 16:21   #82
cynamonka9
Raczkowanie

przyznam, że czytałam i ślinka mi leciała .
dobrze, że jesz dużo, ale naprawdę zmieściłaś ten obiad? :O
Stary 2013-06-05, 16:32   #83
Bibiannaa
Rozeznanie

30 minut i został wciśnięty do końca:p wiem,ze duzo,w koncu 2700mam nadzieje,ze jest.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości