|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kalorie na P
To świadczy o tym, że nie jesteś jeszcze zdrowa
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Bibiannaa zastanawia mnie ile Ty masz lat? I dlaczego wciąż mówisz o swojej siostrze? Dlaczego prosisz o pomoc skoro tak na prawdę jej nie chcesz?
Kiedy ja miała swój "ciężki" okres, ważyłam ok 50kg i wiedziałam dobrze jak wyglądam wciąż powtarzałam wszystkim, że wcale nie chcę już schudnąć tylko przytyć, za chwilę była rozpacz, że jednak muszę schudnąć potem znowu przytyć i tak w kółko... Miałam ogromną potrzebę mówienia o jedzeniu (podobnie jak Ty wymieniałam z najmniejszą dokładnością każdy kęs który trafiał do buzi). Wydaje mi się, że Tobie nie chodzi o to że chcesz przytyć, bardziej chodzi o sam fakt mówienia o tym. Dla Ciebie ten temat wciąż jest najważniejszy, dosłownie nim żyjesz, więc podpisuję się w pełni pod tym co piszą dziewczyny abyś podjęła dalsze kroki w kierunku leczenia i udała się na terapię. Nie psychiatra a psycholog. Idź się wygadaj, myślę, że na prawdę dobrze Ci to zrobi. Leki na apetyt nie mają sensu jeżeli wciąż masz dylemat między tym czy faktycznie chcesz przytyć czy nie. Ulecz najpierw duszę a dopiero później ciało. Obyś w przyszłości nie żałowała decyzji jakie podejmujesz w chwili obecnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Ja waze aktualnie 45.7 to waga tragiczna jak na moj wzrost,wiem to. Chcialabym na 2 tygodnie zostac sama i sobie przytyc,tak,zeby nikogo obok mnie nie było. Zebym mogla zostac sama. Jedzenie fakt,zawladnelo moi zyciem na chwile obecna,lecz wiem,ze to mi minie,tak jak minelo mi w tamtym roku. Czemu sie przejmuje siostra? Bo widzę jak malutko je i,ze chudnie w oczach,ze ma duzo ruchu. Ja np po 8 h w szkole boje sie siedziec w domu,ciagle staram sie stac,badz chodzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Kalorie na P
Czyli jest tak jak mówiłam - nic ci nie da nawet 3000kalorii jedli cały dzień sie ruszasz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Nie. Nie riuszam sie,ja po prostu stoje,zeby nie siedziec..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Proszę dla swojego dobra idź się leczyć...
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Ja bym chciała tak..normalnie. Naprawdę marzę o takim zwykłym życiu jak kiedyś,gdy jadłam normalnie i się nie przejmowałam,ważyłam co prawda wtedy 66 kg przy 175 ,ale zylam bynajmniej. Powiedzcie mi czy to normalne menu dziewczyny i jej aktywnosc?
Sniadanie buleczka z dynia posmarowana bialym serkiem 2 jajka z lyzeczka margaryny II pol ciabatty z kapusta obiad 2chochelki ogorkowej zabielanej kolacja 2 kromeczki razowego z obkladem 8 h w pracy,praca stojaca,ma 171 wzrostu i 70kg. Powidzcie jak ja widzac taka mala ilosc jedzenia mam sie nie bac jesc? Boje sie stabilizacji i tego,ze,gdy przestane stać to automatycznie mi sie wszystko odłoży. Żadna z was nie chce mi napisać jak wy to zrobilyscie,ze wyszlyscie z tego,a tylko o to proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to menu na pewno nie jest na P. Prędzej na R
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Kalorie na P
Ervisha, to menu jej siostry...
Tak btw. Ja jak nie miałam nic wspólnego z ED to mój jadłospis to był bułka słodka, obiad mamy i ze 2kanapki na kolacje. Żyło mi sie dobrze, wiadomo, ze za mało, ale w sumie u mnie wieksosc klasy tak jadła. Oczywiście nie doliczam jakiś tak gryzow, ciastek, jabłek, ogólnie owoców itd o których wtedy nawet nie myślałam ze zjadalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Btw. Macie dwie oddzielne chochle w domu - jedna dla ciebie jedna dla siostry? Czy jak wychodzi, ze Ty jesz chochle a ona chochelki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Hehe nie,mamy jedną,ale ona leje połówki. No wlasnie,TY dogryzalas,ona nie.
Ja bym chciala tylko przytyc a potem jesc jak kiedys,na sniadanie 2 kanapki,potem jakies jabłko,zdrowy fajny obiad,wieczorem jakies 2 kanapeczki wiejski i jajeczko potem jeszcze np jakies jabluszko z twarozkiem i tyle. Bez tego obzerania sie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Kalorie na P
Z tym dogryzaniem to nie chodziło mi o ilośc jedzenie, tylko bardziej o samo fakt, ze sie tym nie przejmowalam, no nie ważne.
Temat proponuj zamknąć, bo: -ty chcesz przytyc, ale nie chcesz -kontrolujesz siostrę, co jest mega chore -skupiasz sie cały czas na jedzeniu - ułożenie tego "wymarzonego" jadlospisy to chyba tego najgorszy dowód - siedzisz na wizazu bóg wie od kiedy, mimo wszystko - ani krok w tył, ani krók w przód, chyba pora dojść do konkluzji, ze nie masz problemu z ulozeniem menu na przybycie, ale z sama sobą - niestety, ale ciagle nas oklamujesz - na NCJ piszesz, ze bez ruchu ew.30min marszu, tutaj, ze te marsze mogą sie do 2h przedłużyć, potem dodajesz ze w domu nie umiesz usiedzoec na miesjcu(chyba nie stoisk na baczność, co?)... Dochodzą jeszcze te przysiady czy inne dywanowki, ale czy ty je robisz czy nie to mało zmienia, więc pomine temat... Więc, na 2500kaloriach na pewno przytyjesz, jeśli bedziesz je jadła codziennie co najmniej 3miesiace i nie próbowała cały czas pokryjomu spalić kalorii... Ja tam bym sie cieszyła gdybym musiała przytyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
a ja proponuję zamknąć temat ponieważ:
1. została udzielona odpowiedź na pytanie jakieś milion razy. pytałaś bowiem jak sobie w tym poradziłyśmy. mówię więc- terapia. WSZYSCY, którzy z tego wyszli potrzebowali terapii. amen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze co do tych chochelek, to dodam, że zupa musiałaby być zrobiona na porządnej kurze, zabielona kremówką, zawierać duuuużą ilość węglowodanów (ziemniaki, zacierki, marchewki, mąka), żeby utuczyć.
Zwykłe, domowe zupy raczej tego nie dokonają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
nom... Bib... jjuż dawno mialas z tego wyjść;/ oszukujesz siebie .. niestety.. zostaw to forum.. uwierz ze waga nie jest najwazniejsza... a że masz okres.. to chyba jakiś "wybryk natury"... - bez urazy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Nie no dziewczyny. 5 kg chociaz. Chce tego,wierze,ze dam radę. Jezeli o siostre chodzi to macie racje,co mnie obchodzi ile je. Ja jem smacznie,kolorowo i zdrowo i musze byc z tego dumna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Mnie internet z jednej str pomogl,a z drugiej pogorszyl. Dzis bardzo fajnie,jem jak chce i nawet na siostre nie patrze,jedyny ruch to 20 przysiadow i pol h spaceru,tak dla siebie,zeby nie miec wyrzutow i lęku.
Menu 2700 sniaddanie 3kromki razowca a)maslo,ser gouda,pomidor b)twarog swojski ze smietana c)maslo,camembert,2plastr y szynki II mleko 500ml+3lyzki manny*lyzka kukurydzianych*lyzka kokosu i migdalow+mus z truskawek obiad worek kaszy z cala piersia z kurczaka w pomidorach i porze na smietanie(potrawka) podwieczorek 250g poltlustego twarogu+starte jablko+garsc wloskich kolacja 200g wiesniaka kromka razowca z 2plastrami szynki,serem,ogorem,salat a kromka razowca z polowa makreli w pomidorach potem kubek kefiru z zmiksoanym bananem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
przyznam, że czytałam i ślinka mi leciała
![]() dobrze, że jesz dużo, ale naprawdę zmieściłaś ten obiad? :O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
30 minut i został wciśnięty do końca:p wiem,ze duzo,w koncu 2700mam nadzieje,ze jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.