|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#4502 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja Wam powiem tak: nigdy nie leżałam w szpitalu, to miejsce mnie totalnie przeraża, każdy szpital kojarzy mi się z ciężkimi chorobami i wzbudza we mnie ogromny strach i ja nie tyle boję się porodu ile samego pobytu w szpitalu
|
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na samą myśl mam ciary teściowa musiała mnie wyprowadzać z pigułą bo czarno miałam przed oczami i jakby mnie ktoś czymś tępym uderzył-dosłownie ogłuchłam
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-06-04 o 11:47 |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4506 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41141940]QUOTE=nemosek;41139522] Weronisiek nie dawała jeszcze znać jak po wizycie nie? [/QUOTE] Już spieszę z relacją ![]() Po 1 jestem szczęśliwa!!! Więc tak: 1. Macica baaardzo urosła- pani dr aż była zaskoczona, że dziecko tak szybko rośnie. Jest ogromna różnica między ostatnimi badaniami. Dzidzia fika już przy pępku 2. Dostałam zalecenie by brać globule Clotrimazol, ALE... pani dr zapomniała mi wypisać na nie recepty Wpisała Luteinę, magnez, a tego nie. Zorientowałam się dopiero w samochodzie w drodze do domu i co teraz?? Mam je brać jak najszybciej, a do lekarza nie pojadę po receptę bo to 60km w 1 stronę...Więc gdyby któraś z Was miała tabletki Clotrimazol na zbyciu, nie używała ich to chętnie odkupię. A jeśli nie to zastanawiam się czy tak na to tłumaczenie przypisze mi go mój lekarz rodziny?? 3. I najważniejsze USG. Mąż patrzył z lśniącymi oczami Serduszko waliło, maluch zdrowy. Mąż mówił, że widział bardzo dobrze, szczególnie główkę i rączki. Usg było szybkie, tak tylko żeby sprawdzić czy wszystko ok. I jest ok- łożysko się przesunęło i już jest bezpiecznie. Pani dr powiedziała, że jeszcze troszkę i będziemy się mogli przytulać A teraz najśmieszniejsza część wizyty... Mąż dociekał płci, bardzo, wypytywał czy może jednak coś widać... Pani dr powiedziała, że nie powie na razie żebyśmy się nie nastawili, ale za miesiąc powie już wszystko. (Mam usg połówkowe 01.07 o 17:00). Wychodzimy z gabinetu, a pani dr mówi z uśmiechem, że mogła nam wydrukować zdjęcie jakieś to może byśmy coś tam się dopatrzyli. Wyszłam już, a ona za mną otwiera drzwi i mówi szeptem: "bo to jak już jajka widać to lepiej zobaczycie" Ja tam wiem swoje [/QUOTE]Super, że TŻ się tak ładnie spisał i że wszystko ok Cytat:
Ciężko pewnie tylko to czyścić, jak tyle tych cudnych roślinek tam macie, co?Cytat:
), wracając do tematu babcia popatrzyła na mnie, powiedziała trzy słowa "tylko nie cesarka" i sen się skończył, wstałam i już nikomu tego papierka nie pokazałam. Najdziwniejsze było to, ze całkowicie zmieniło mi się nastawienie, zupełnie się nie bałam rodzić sn i cieszę się, ze tak się stało.Tak więc teraz jestem zdecydowanie przeciwna załatwianiu cc, natomiast w razie potrzeby nie ma co panikować, bo każdy ból da się znieść i wszystkie niedogodność po cc zaakceptować, jak ma się w alternatywie krzywdę, która mogłaby się stać dziecku przy sn (albo matce). Azealia też boję się szpitali
|
|||
|
|
|
#4507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja przez katar jestem taka zadzumiona że szwagier śmiał się ze mnie dzis przy śniadaniu-jak to stwierdził wygladam jakbym sie czegoś naćpała ![]() co do CC to mam mieszane uczucia. mnie najbardziej przeraza zastrzyk w kręgosłup i powikłania ale to chyba ze względu na moje medyczne pochodzenie nie wiem w jakim czasie pionizują po CC ale wiem że szybko, ja pamietam po operacji woreczka zaraz jak się obudziłam z narkozy kazali mi wstawac, czyli po jakis 3 godz.....no i pamietam chodzące po korytarzu w pół złamane babeczki. z drugiej strony wszystkie moje znajome co miały cc to sobie chwaliły że własnie szybciej dochodziły do sprawności w porównaniu z porodem naturalnym. ja jednak się boje bo to mimo wszystko operacja a nie zabieg kosmetyczny.ale jak trzeba bedzie to trzeba. Piotrka rodziłam 3 godz choc koncowka była ciężka bo sie zablokował przez swoj wielki łeb i lekarz mi po brzuchu skakał. ale moja psiapsióła po 16 godz bólów przymax rozwarciu dopiero po mojej interwencji wysłali ją na blok. dziecko mega sine bo utkneło w kanale-nie chciałabym tego przechodzic.
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-06-04 o 11:58 |
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
![]() za wizyty dzisiejsze ![]() |
|
|
|
#4511 |
|
Wtajemniczenie
|
To jak u mnie.Tez ponad 16 godzin i utknal.Ale na szczescie puls dziecka byl caly czas w normie i maly urodzil sie rozowy. Bylo za pozno na cc.
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie czekam drugi tydzien az przyjdzie babka z agencji mieszkaniowej I spissze co chcemy zrobic. Pozniej przesle to do wlasciciela I on zaakceptuje lub nie I zadecyduje ile kosztow pokryje. Ona ma przyjsc w czwartek kiedy ja mam wizyte u poloznej , wiec jej sie udalo bo moj Tz nie potraktuje jej tak jak ja ;D tak czy siak zaczynamy malowanie od soboty a na reszte musimy czekac z ich decyzja ..
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
miałam się odezwać po usg ale wybaczcie - nie miałam czasu . Było ok choć na płeć za wcześnie, w czwartek idę na usg prenatalne. Dzielnie was subskrybowałam, ale odpadłam. Chciałam tylko napisać, że bardzo mi przykro bo wiele z nas straciło w tym czasie dzieciaczki i trzymam kciuki za badania krwi (niku nie pamiętam - przepraszam). Cytat:
Gorzej było tylko na noworodkach, marzyłam, żeby pójść do domu. Cytat:
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
ANULKA ja po takim snie tez bym chyba zjadla ten papierek ;O
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się uaktywniłyście w poniedziałek! Masa czytania!
Ja wróciłam do pracy i … od dzisiaj jestem na L4 już do końca L Nikomu nie zyczę takiego pracodawcy … pomiata człowiekiem i jest nic nie wart. Wczoraj miałam bardzo przykry dzień i wiem, że każdego następnego byłoby gorzej więc dla dobra własnych nerwów dziś zanoszę L4 i moja noga tam więcej nie postanie. Nie będę się rozpisywać szczegółowo ale naprawdę nikomu nie życzę takiego traktowania… Mam wyniki z Holetra i wyszły lepiej więc na razie obejdzie się bez leków. Za miesiąc kolejne badanie i zobaczymy. Teraz mam tylko brać magnez dodatkowo. Jutro mam wizytę u gin o 16.30, Anoula proszę zapisz mnie. Jakieś zapalenie się przyplątało i wolę to wyleczyć. Przy okazji odbiorę wyniki z testu podwójnego, mam nadzieję, że wszystko wyszło jak trzeba. Aaby gratuluję kopniaczków! Też mam problem z naczynkami, młoda jestem a na nogach mnóstwo pajączków… nawet nie chcę myśleć co będzie po ciąży… takie pogrubione żyły też mam pod kolanami, z tego chyba będą niezłe żylaki. Najwyżej sobie zoperuje później, co zrobić… staram się uważać, nie siedzieć noga na nogę, nogi trzymać wysoko, unikać gorących kąpieli..to na nic. Weronsiek kochana jakie cudne wieści, fajnie, że maluch się rozpycha! No i super, że wzięłaś męża na USG! Rodzinny Ci wypisze clotrimazolum, najwyżej na 100 % ale to jest koszt rzędu 3 zł. Także olać, poproś lekarza o receptę. Bez recepty jest tylko krem. Dzidzia o matko, daj znać co i jak. Byłaś u lekarza? No i fajnie, że mąż ma tą robotę, będzie dobrze! Trele boskie kocyyyki! Wózek jak dla mnie przegięcie ale Tobie ma się podobać! Peppermint świetne łowy, a kombinezek super! Też musze się do jakiegoś lumpka wybrać, koło rodziców mam Bigę to może tam skoczę. Ryba a w SCC są jakieś sklepy z wózkami? Jakie? Może się przejadę pooglądać i coś mi wpadnie w oko. Motylek tobie też gratuluję kopniaczków! Kasiula gratuluję pięknej córeczki! Ciekawe czy się nie odmieni jeszcze. Rinco dobrze, że prenatalne wyszło ok. Mya gratuluję nagrody! I trzymam kciuki za badanie! O porodach poczytałam i wszystkie Wasz opinie są bardzo przydatne, lepiej wiedzieć niż nie. Ja jeszcze się nie boję. Chciałabym rodzić sn, ale jak trzeba będzie to będzie cc. Ot życie.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-06-04 o 17:29 |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie, a robia z igły widły! Chodzi mi glownie o polozenie paneli w pokoju goscinnym bo jak to w Anglii wszedzie sa kremowe dywany, wiec pierzemy je z czestotliwoscia taka jak kazdy odkurza. Co dopiero jak bedzie dziecko ?? I ten syf ktory pewnie I tak tam siedzi. Nie chcialabym zeby mi dziecko po takim dywanie raczkowalo. !! I okap w kuchni !! Mamy kuchenke a nad nia szafki wisza. Tak po angielsku nie ma okapu. Jak gotuje to musze ogrod otwierac bo wszystko mi w kuchni pływa. Szafki sa nowe ale do przyszlego roku pewnie spadna bo wiadomo ze wciagac a cala pare z gotowania. Tylko tyle od nich chce , reszte pokryjemy ze swojej kieszeni .. A demolke planujemy w ogrodzie. Jest duzy ale caly wylozony kaflami betonowymi. Dla dziecka sie nie nadaje dlatego chcemy wywalic wszystko , polozyc trawe , cos w typie drewnianego domku , wysypac troche kamieni - jeszcze pomyslimy . Na to tez musimy miec zgode bo ogrod zdecydowanie bedzie sie roznil od aktualnego ;D
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Jadę na raty
![]() Cytat:
![]() A jak się nazywają te tabsy?Drogie.. Peperr No to miałaś gimnastykę brzuszkową niezłą ![]() Weronisiek Dobrze że łożysko poszło do góry Mam nadzieję że moje też ruszyNiestety nawet nie wiedziałam że Clotrimazolum w globulkach jest,maść jest na pewno bez recepty.Już doczytałam ![]() Ja bym uderzała do lekarz rodzinnego,powinien wypisać. Niunia Ależ sen ![]() Maomami Uwielbiam takie "pierdółki" W Pepco kupiłaś?Jak coś to będą po prostu do dekoracji ![]() Mya Gratulacje,zawsze to 150 zł do przodu Rybka W dzisiejszych czasach to chyba nikomu nie można ufać.Ty pracujesz w odzieżowym? A co szef na te podejrzenia? Taszanta Ja wolę SN,cesarki wolałabym uniknąć to w końcu operacja.Wolę naturalnie "wydalić " dziecię.I myślę że w trakcie porodu będzie mi obojętne kto mnie ogląda itd .Pewnie będę się modlić żeby wszystko szybko i szczęśliwie się skończyło.W takiej chwili człowiek wyzbywa się wstydu(chyba) i myśli tylko o końcu męczarni i zobaczeniu malucha.A nie zawsze nacinają,możesz poprosić o ochronę krocza(jeśli jest taka możliwość),wtedy położna robi masaż ; rodzić w pozycji np stojącej(jak się da oczywiście) tak by działała siła grawitacji. Ja zamierzam też sama sobie robić masaż krocza,aby tkanki były bardziej rozciągnięte,ale to chyba od 3 trymestru. Na razie ćwiczę mięśnie Kegla(jak mi się przypomni) ![]() A poza tym po cc chyba musisz odczekać z decyzją o kolejnym dziecku żeby rana dobrze się zabliźniła?Poprawcie mnie dziewczyny jak się mylę. Pepper Ja też będę podobnie czekać.Ostatnie USg miałam 8 maja,a połówkowe gdzieś w lipcu dopiero.Ale to że słyszałam serduszko bardzo mnie uspokoiło. Chyba że się wybiorę podglądnąć
|
|
|
|
|
#4523 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do czegoś je na pewno wykorzystam o to się nie martwię
|
|
#4525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nemosek tablety to "Prenatal DHA z alg", a po cesarce chyba faktycznie trzeba uważać z kolejnym dzieckiem, ale szczegółów nie znam |
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda to?Rinco Słyszałam że b.dobry lekarz,moja teściowa do niego chodzi.Kilku osobom pomógł zajść w ciążę. Ja do dr Szklanny Cytat:
Raczej argumentujemy plusy i minusy.Rinco opisała swoje nieprzyjemne "wrażenia".Ty dałaś przeciwwagę bo miałaś cc całkiem inne. Cytat:
Cytat:
![]() Trele Ty chyba masz najwięcej rzeczy z nas wszystkich kupione ![]() Anulka Ale sen ,jakby ku przestrodze |
||||
|
|
|
#4528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ból to bym powiedziała, że jest identyczny jak przy okresie, jesli kogoś ogólnie boli, tylko skala nieporównywalna z niczym
|
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Pòki pamietam wrzuce zdjecia tego co wczoraj upolowałam , choc szału nie ma , moze dlatego ze poniedzialek I jeszcze nie zdarzyli powykladac po weekendzie .. Bodziaki sa nowe 5szt I tak bym musiala takie kupic I tak tylko zamiast 5za 1£ zaplacilabym 8£
) Przyokazji odpisala mi babka od wòzka ze gondoli nie ma , tylko wklad dla noworodka do spaceròwki. Wozek jest nowy , nie jezdzony wcale - tyle co w domu. Fotelika nie ma - I tak bym nie chciala po kims akurat fotelika. I przy okazji ze jak mieszkamy tu gdzie mieszkamy to moze zrzucic 50£ bo przywiezie go sama .. I teraz mam myslowe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Azealia Szpital to rzeczywiście nic przyjemnego
Cytat:
za wynik testuNo i dobrze że Holter ok,tak trzymać! Jak masz skłonność genetyczną to nie poradzisz nic na żylaki Ale profilaktyka jest ważna Trele Oby właściciel zgodę wyraził ![]() Czyli moda angielska na urządzenie domu nie zawsze praktyczna ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

za dzisiejsze wizyty!!!
Ślub 25.08.2012 
na samą myśl mam ciary
teściowa musiała mnie wyprowadzać z pigułą bo czarno miałam przed oczami i jakby mnie ktoś czymś tępym uderzył-dosłownie ogłuchłam
Wpisała Luteinę, magnez, a tego nie. Zorientowałam się dopiero w samochodzie w drodze do domu i co teraz?? Mam je brać jak najszybciej, a do lekarza nie pojadę po receptę bo to 60km w 1 stronę...
Ciężko pewnie tylko to czyścić, jak tyle tych cudnych roślinek tam macie, co?
.

a miałam się tak zdrowo odżywiać w tej ciąży